PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Süper Kupa aşkına !..


_DuMaN_58
17.08.2008, 16:13
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] pg

Süper Kupa bu gece sahibini buluyor. Galatasaray ile Kayserispor 3.sü oynanacak Süper Kupa'nın sahibi olabilmek için bu gece Almanya'da karşı karşıya gelecekler.

Şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın sahibi Kayserispor'u karşı karşıya getirecek mücadele Almanya'da Duisburg MSW Arena Stadı'nda oynanacak. Futbol Federasyonu tarafından 3. kez düzenlenecek olan kupa finali TRT 1'den yayınlanacak. Galatasaray ve Kayserispor'un kupayı müzelerine götürebilmek için mücadele edecekleri karşılaşma saat 21.00'de başlayacak ve maçı Selçuk Dereli yönetecek. Dereli'nin yardımcılıklarını Cem Satman ile Erdinç Sezertam yapacak. Dördüncü hakemse Kamil Abitoğlu.

İLK KUPA BEŞİKTAŞ'IN
İlki 2006 yılında düzenlenen Süper Kupa’da Turkcell Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş karşılaşırken, Almanya’nın Frankfurt kentindeki maçı Mert Nobre’nin golüyle 1-0 kazanan Beşiktaş, kupanın sahibi olmuştu. Geçen yılın mücadelesinde ise Turkcell Süper Lig Şampiyonu Fenerbahçe ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş’ın Almanya’nın Köln kentindeki düellosundan, 2-1’lik skorla Fenerbahçe galip ayrılarak kupayı müzesine götürmüştü. Galatasaray Teknik Direktörü Skibbe, ilk ciddi sınavını bu akşam verecek. Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise tarih yazmak istediklerini belirtti

Üçüncü kez düzenlenen TFF Süper Kupa’yı, 2006 yılında Beşiktaş, 2007’de ise Fenerbahçe kazandı. Beşiktaş, Almanya’nın Frankfurt kentinde oynanan maçta Galatasaray’ı 1-0 yenerek ilk Süper Kupa’yı müzesine götürmüştü. Fenerbahçe ise Köln’de yapılan karşılaşmada Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek hedefe ulaşmıştı.

"KUPAYI ALACAĞIZ"
Galatasaraylı yönetici Mümtaz Tahincioğlu, Süper Kupa’yı kazanacaklarını iddia etti. Kafileyle birlikte Almanya’ya giden Tahincioğlu, “Kupayı almaya gidiyoruz, alacağımıza da inanıyoruz” dedi. Sarı-kırmızılı yönetici, Steaua maçının moral bozukluğuna neden olmadığını da ifade ederek, “Böyle bir neticeyi erken almak iyi oldu. Yapılması gereken yenilikler ve düzenlemeler ortaya çıkınca sezon başında bunları yaşamak daha iyi oluyor” diye konuştu.

STAT: Duisburg MSW Arena
SAAT: 21.00
HAKEM: Selçuk Dereli
YAYIN: TRT1
SAKATLAR: Ümit Karan, Arda, Linderoth, E.Güngör, M.Güven, Orkun (Galatasaray) / Cangele, Olembe, Escobar, Kamber (Kayserispor)

_DuMaN_58
17.08.2008, 16:13
Gönlüm kayserinin yanında ama iyi oynayan kazansın diyorum...