PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi hizmette


haythuyt
30.08.2008, 17:16
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]


Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulaması Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji bölümü yeni ve modern bir hizmet binasına taşındı.

Cumhuriyet Hastanesi Acil servisinin yan tarafında ki binada hizmet vermeye başlayan Kalp Hastalıkları Merkezi, kalp ile ilgili olan tüm teşhis ve tedavi imkânına sahip.

Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nurkay Katrancıoğlu, Sivas’tan başka illere kalp hastasının gitmesinden rahatsız olduklarını belirterek, “Sivas’ta yaşayan ve çevre illerden gelen hastalara daha iyi hizmet verebilmek için yeni bir binaya taşınmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Merkezimizde kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi ile ilgili tüm teşhis ve tedaviler yapılıyor. Sivas’ta yaşayan hastalarımızın başka şehirlere gitmesine gerek yok” diye konuştu.

Kalp hastalığı bu yüz yılın hastalığı diyen Katrancıoğlu, “Yaşadığımız yüz yılda artan stres, sigara kullanımı, alkol tüketimi kalp hastalıklarını bu yüz yılın hatalığı haline getirdi. Günümüzde gerek doğumsal gerekse edinsel kalp hastalıklarının teşhisi konusundaki ilerlemeler ve bunların tedavisi başarı ile sürdürülmektedir.

Bu ilerlemeler sonucunda artık bebek doğmadan önce kalp hastası olup olmadığı anlaşılır hale gelmiştir.

Gebeliğin beşinci ayından itibaren fetal ekokardiyografi ile bebeğin kalbi görüntülenebilmektedir. Doğumdan hemen sonra yapılan muayene ve incelemelerin rutin hale getirilmesi ile bu tür doğumsal anomalileler derhal tespit edilebilmektedir.

Acil müdahale gerekiyorsa, hasta 1 günlük bile olsa derhal ameliyat edilebilmektedir. Aynı zamanda kalbin damar ve kapak sistemlerindeki hastalıklarda da teşhis ve ameliyat yaklaşımları modernize hale getirilmiştir” diye konuştu.

Yeni ve modern bir hizmet binasına taşınan Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji bölümü, sadece Sivas’ta yaşayan hastalara değil Tokat ve Erzincan gibi çevre illerden gelen hastalara da hizmet veriyor.

arikarinkuchi
30.08.2008, 21:02
bu iyi haber
neydi o


TEKDEN
hastanesi
sivastakiler kalp sorunu oldu mu hemen orda
inş.
sivasımıza çok güzel hizmetler
yaparlar
da
kayseriye gitme meselesi artık son olur
gerçi TEKDEN avrupa birliğine de girdi çok kaliteli bir yer ama olsun :)