PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mustafa Kemal Atatürk`ün en sevdiğiniz özelliği hangisidir?


Arif Coşkun
08.09.2008, 12:09
-Üstün zekası
-Çağdaş ve özgür düşünceli olması
-Çalışkanlığı
-Bilime ve akıla önem vermesi
-Sabırlı, disiplinli ve dengeli olması
-Görev ve sorumluluk bilnci olamsı
-Bireysel din anlayış ve tutumuna sahip olması
-Demokratik olması
-Topluma ve halka saygılı olması
-Hiçbiri
-Diğer



Yetkili arkadaşımdan bunu anket olarak ayarlamasnı rica ediyorum.

dark_yamtar58
08.09.2008, 12:26
Mustafa Kemal Atatürk ' ün en sevdiğim yönü hurafelere ve gericilere karşı beli önlemleri alması........................ .....

Arif Coşkun
08.09.2008, 12:30
Bekliyouz konuyu anket konumuna getirirmisin ltf. değerli mod. arkadaşım.

Arif Coşkun
08.09.2008, 12:55
Düzenlemeyi Kendimizde yapabiliyormuşuz ,Atatürk'ün en sevdiğim özelliği zeki olmasıdır. Değerli arkadaşlarım sizlerinde görüşlerini bekliyorum.

Kaptan-58
08.09.2008, 13:00
ÇANAKKALE SAVAŞINDA TÜM DÜNYA NE KADAR ZEKİ OLDUĞUNU GÖRDÜ. BENDE BU YÜZDEN ÜSTÜN ZEKASI DİYORUM

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Abdurrahman 58
08.09.2008, 13:57
Mustafa Kemal ATATÜRK'ün en büyük özelliklerinden biri olan MİLLİYETÇİ kişiliği ankette yer almamış malesef...

MİLLİYETÇİ KİŞİLİĞİ diyorum ben.

HaYLaZ
08.09.2008, 14:23
Atatürkün En Sevdigim En Büyük Özelligi Üstün Zekası Ve Çağdasca Düsünüp İleri Görüslü Olmasıdır..

Arif Coşkun
08.09.2008, 15:12
Mustafa Kemal ATATÜRK'ün en büyük özelliklerinden biri olan MİLLİYETÇİ kişiliği ankette yer almamış malesef...

MİLLİYETÇİ KİŞİLİĞİ diyorum ben.
Haklısın evet, ekleyebilrsem onuda ilave edeyim.

dark_yamtar58
08.09.2008, 15:23
Atatürk’ün Türk ve Türklüğe ilişkin fikir ve söylemleri:

“Tanrı nasip eder, ömrüm vefa ederse; Musul, Kerkük ve Adaları geri alacağım. Selanik de dahil Batı Trakya'yı Türk hudutları içine katacağım!” (Yurtta Sulh, Cihanda Sulh, sözünü saptıranlara ve bu gün Irak Türkmenlerini görmezden gelenlere ithaf olunur.)

”İstanbul'da neşredilen bir gazeteyi Kaşgar’da ki Türk de anlayacaktır(okuyabilecektir). ”

”Dünya yüzünde, Türk’ten daha büyük,ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir.”

“Bir gün, ressamlar Türk'ün simasını kaybederlerse, yıldırımı alsınlar resmetsinler.”

“Milli benliğini bulamayan milletler başka milletlerin avı olacaklardır.”

“Türk'lerin yasadıkları her yer misak-ı milli hudutları dahilindedir.”

“Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin.”

“Biz doğrudan doğruya milletperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk ahalisidir. Bu ahalinin fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.”

“Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.”

“Eğer bende bazı fevkaladelikler görüyor, buluyorsanız bunları sadece ve yalnız Türk olmama, Türklüğüme bağlayınız.”

“Ülkeniz sizindir, Türklerindir. Bu ülke, tarihte Türk’tü bugün de Türk tür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır.”

“Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her şeyden evvel Türkiye'nin istikbaline, kendi benliğine, millî ananelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir.”

“Türk aydınlarının kendi kendisini bilmemesinden ve başka milletlerde şu veya bu sebeple üstünlük olduğunu sanarak, kendini onlardan aşağı görmesinden doğmaktadır. Bu yanlış görüşe son vermek için Türklüğümüzü bütün asaleti ve tarihi ile tanımak ve tanıtmak şarttır.”

özentisi sözde aydınlara duyurulur!)

”Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.”

“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

”Taş kırılır, Tunç erir, ama Türklük ebedidir”

”Türk aleminin en büyük düşmanı komünizmdir. Her görüldüğü yerde ezilmelidir.”

”Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden önce ve kesinlikle Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.” (Bölücü etnisite mensup ve yandaşlarına, anadilde eğitim ve yayın isteyenlere çanak tutan sözde aydın ve Atatürkçülere ithaf olunur !)

”Millet sevgisi kadar büyük sevgi yoktur. Kurtuluş Savaşı'nda benim de milletime ettiğim bir takım hizmetler olmuştur zannederim. Fakat, bunlardan, hiçbirini kendime mal etmedim. Yapılanın hepsi milletin eseridir dedim. Aranacak olursa doğrusu da budur. Mazide sayısız medeniyet kurmuş bir ırkın ve milletin çocukları olduğumuzu ispat etmek için, yapmamız lazım gelen şeylerin hepsini yaptığımızı ileri süremeyiz. Bugüne ve yarına bırakılmış daha birçok büyük işlerimiz vardır. İlmi araştırmalar da bunlar arasındadır. Benim arkadaşlarıma tavsiyem şudur: Şahsınız için değil fakat mensup olduğumuz millet için elbirliği ile çalışalım. Çalışmaların en büyüğü budur.”

”Büyük devletler kuran ecdadımız, büyük ve şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur.”

”Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni özelliği ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.”

”Yeni Türk yazısı, Türk'ün yaradılıştan gelen zeka ve kabiliyetini geliştirebileceğinden yeni yazımızı tarlalarında çalışan çiftçilerimize, sürüleri başında dağlarda dolaşan çobanlarımıza kadar en az bir zamanda yaymaya çalışmak hepimizin vicdan ve milli haysiyet borcudur.”

"Milletleri yükselten bu hususa bir amil daha ilave edelim; Milletlerin kalbinde intikam hissi olmalı. Bu alelade bir intikam değil, hayatına, istikbaline, refahına düşman olanların zararlarını dermeyi hedef tutan bir intikamdır."

”Bütün dünya bilmeli ki; karşımızda bir düşman oldukça onu affetmek elimizden gelmez ve gelmeyecektir. Düşmana merhamet, aciz ve zaaftır; bu insaniyet göstermek değil, insanlık hassasının yok olduğunu ilan eylemektir.”

”Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir.”

”Şu anda, büyük Türk Milletinin bir ferdi olarak, bu kutlu güne kavuşmanın, en derin sevinci ve heyecanı içindeyim.”

”Türk, Türk olduğu için asildir. Çoğumuz, büyük babamızın babasını hatırlamayız. Bütün soy gururumuzu, Türk olmanın içinde buluruz.”

”Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır”

”Mensup olduğum Türk milletinin şan ve şerefi varsa, benim de bir ferdi olmak sıfatıyla şanım ve şerefim vardır.”

”Türk Milleti yüzyıllardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklâli yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlatlarından ibarettir. Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.”

”Az zamanda çok büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan, Türkiye Cumhuriyetidir.”

”Bundaki muvaffakiyeti Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkâra ne yürümesine borçluyuz.”

”Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir.”

”Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.”

”Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır.”

”Ulusal varlığımıza düşman olanlarla dost olmayalım. Öylelerine karşı...'Türk'üm ve düşmanım sana, kalsam da bir kişi!' diyelim.”

”Evvela, millete tarihini, asil bir millete mensup bulunduğunu, bütün medeniyetlerin anası olan ileri bir milletin çocukları olduğunu göstermeliyiz.”

”Türk çetin işler başarmak için yaratılmıştır!”

”Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!”

”Türk aleminin en büyük düşmanı komünizmdir. Görüldüğü yerde ezilmelidir.”

"Biz Türk’üz, tam manasıyla Türk’üz. İşte o kadar. Bize iyi Müslüman olmak yeter. Asya için ve Avrupa için bizim yasamız aynıdır. Dostlara sahip bulunmak, tam bağımsızlığımızı korumak. Her şeyi Türk cephesinden değerlendirmek.”

“Türkiye’de Türk’ten başka bir şey düşünmemek! Ancak bu davranışladır ki her türlü esenlik ve mutluluk amacına ulaşabiliriz.”

Sonuç
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; Türk Milliyetçiliğini belirleyen daha bir çok uygulama, davranış ve sözleri bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nde kuruluşundan bu güne , Türkçü düşüncenin teoriden pratiğe geçirildiği süreç, Yüce Atatürk’ün yönetiminde olduğu dönemdir(1923-1938). Bitti, tükendi denilen, hasta adam olarak nitelendirilen Türk milleti yeniden şahlanarak, imkânsızlıklar içinde ve zor şartlarda ahtapot misali sekiz koldan saldıran yedi düveli mağlup ederek, “Dünya var oldukça, ben tükenmem!” dercesine haykırmış, her alanda istiklalini elde etmiştir. Uzun yıllar boyu ümmet anlayışıyla yaşamış toplumdan, adeta süzerek bir millet yaratılmış, bu büyük millet silkinmiş ve kendine dönmüştür. Kendi öz dilini ve Türk alfabesini kullanmaya başlamış, Türk insanı Arap ve Acem asimilasyonu öncesi; Türk zamanlarında sahip olduğu benliğini ve haklarını tekrar kazanmış, çağdaş bir yaşam tarzına kavuşulmuş ve bir çok yenilikler ve kazanımlar sağlanmıştır. İşte tüm bunlar; gücünü ‘asil kanından’, binlerce yıllık şanlı tarihinden alan bir Türkçünün yani Ulu Atatürk’ün Türkçü dünya görüşünü hayata geçirip, uygulamasının bir sonucu olarak elde edilmiştir.
Her Türk’ün Türkçü, her Türkçünün Atatürkçü olduğu bilinç ve mücadele azmiyle, Türkiye Cumhuriyeti elbette ‘ilelebet payidar’ olacaktır. Mozaik teraneleriyle ahkam kesen ve ‘çember bıyıklarının’ altındaki dudaklarından Türk sözcüğü cımbızla bile alınamayanların, takiyye dolu uygulamaları ve söylemleri ile değil!
Tanrı, içerisinde bulunduğumuz ahvalde ve istikbalde, Türk’ü Korusun. Başka kelama ne gerek. Ancak gerekirse, Yüce Başbuğun emrettiği gibi: “Ya istiklal ya ölüm

Arif Coşkun
08.09.2008, 15:27
"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" diyerek zaten bu duruşunu ve fikrini açıkca ortaya koymuştur.

kasparix
08.09.2008, 16:07
ATATURK ZEKII BI INSANMIŞ...ZAMANINDA BAZI YERLERI HARITADAN SILMEK GEREKIR DEMİŞ ..NE KADAR DA HAKLIYMIŞŞ...

Kaptan-58
08.09.2008, 17:25
ATATURK ZEKII BI INSANMIŞ...ZAMANINDA BAZI YERLERI HARITADAN SILMEK GEREKIR DEMİŞ ..NE KADAR DA HAKLIYMIŞŞ...

EVET NE KADAR DOĞRU Bİ LAF.. TAA O ZAMANDAN ANLAMIŞ AMA...

Arif Coşkun
09.09.2008, 13:18
ATATURK ZEKII BI INSANMIŞ...ZAMANINDA BAZI YERLERI HARITADAN SILMEK GEREKIR DEMİŞ ..NE KADAR DA HAKLIYMIŞŞ...

Mesela nereler bilmeyen arkadaşlarımız olabilir o açıdan soruyorum.

ero
09.09.2008, 13:22
çağdaş düşünceli--akla ve bilme önem vermesi...ileri görüşlü olması......ÖRNEK ALMAYA ÇALIŞIYORUM ŞAHSEN

SONMEZ
09.09.2008, 13:30
Mesela nereler bilmeyen arkadaşlarımız olabilir o açıdan soruyorum.


Arif abi,
yaptığım bir araştırmada, bir çok bölge ismine ulaştım ama;
bana en çarpıcı gelen, İmranlı - Yeniköy ismi listenin başında görünüyor.
Bende yalan - hilaf yok...!
Kaynak : ''Orhun Abideleri'' arşivleri ve son dönem ''Osmanlı Arşivleri'' :)

Arif Coşkun
09.09.2008, 15:07
Arif abi,
yaptığım bir araştırmada, bir çok bölge ismine ulaştım ama;
bana en çarpıcı gelen, İmranlı - Yeniköy ismi listenin başında görünüyor.
Bende yalan - hilaf yok...!
Kaynak : ''Orhun Abideleri'' arşivleri ve son dönem ''Osmanlı Arşivleri'' :)


Desene ucuz yırtmışız Mustafa gardaş.Yav bizim oralar ortadan kaldırılacak özelliğie ne zaman gelmiş şaşırmadım desem yalan olur.Bu işte bir bit yeniği var emme ne bilmem;) Tarihçiler seni yanıltmış olmasın gardaş şunu bir daha araştırsanmı ne:D

*Malatya&Sivas*
09.09.2008, 15:07
Mustafa Kemal Atatatürk gibi eşsiz benzersiz yüce karakterli biri dünyaya şimdiye kadar gelmemiş ve bundan sonrada gelmeyecek. keşke onu birkez bile olsa görebilseydim de altındaki halısı olsaydım.Sevmediğim özelliği yok 6 Tane Atatürk ilkeleri vardır başta Laiklik olmaz üzere benim hayatımın ilkeleride bunlardır. nur içinde uyusun hani derler ya o kalbimizde yaşıyor gerçektende öyle o hiç ölmedi.

Arif Coşkun
10.09.2008, 10:28
Mustafa Kemal Atatatürk gibi eşsiz benzersiz yüce karakterli biri dünyaya şimdiye kadar gelmemiş ve bundan sonrada gelmeyecek. keşke onu birkez bile olsa görebilseydim de altındaki halısı olsaydım.Sevmediğim özelliği yok 6 Tane Atatürk ilkeleri vardır başta Laiklik olmaz üzere benim hayatımın ilkeleride bunlardır. nur içinde uyusun hani derler ya o kalbimizde yaşıyor gerçektende öyle o hiç ölmedi.

İşte bu derece bağlı gençler olduğu sürece, o her zaman rahat ve huzur içinde uyuyacaktır.
Maltepe Belediyesi'nin yola astığı bir afişte görmüştüm.
Resim eklemişler ve şöyle yazıyordu:"Nereye baksa güzel,nereden baksan güzel"
Teşekkürler Malatya&Sivas

dark_yamtar58
25.09.2008, 15:36
ÇOK CEPHECİLİĞİ:Mustafa Kemal’e bu özelliği kazandıran ,en zor zamanlarda bile okumayı ihmal etmemesidir. Hatıra defterine yazdıklarından ,sürekli araştıran,sağlıklı sentezlerle düşünce yapısını oluşturan bir önder kişiliğe sahip olduğunu öğreniyoruz.
Mustafa Kemal’in çok cepheciliği herkesin bildiği savaşlarda göstermiş olduğu cephecilik değil de sanata,tarihe,spora,çevreye verdiği önem O’nu anlatan kitaplarda net biçimde görülmek-
tedir. Örnek vermek gerekirse kendi çiftliğinde ,yol çalışmaları sırasında gereksiz yere kesilen bir iğde ağacı için günlerce üzülmesi,O’nun çevreci yönünü göstermektedir. Mustafa Kemal’in sanat
hakkındaki görüşleri;Sanatsız kalan bir ulusun hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Yüksek
bir insan toplumu olan Türk ulusunun tarihsel bir niteliği de,güzel sanatları sevmek ve o alanda
yükselmektir. Bunun içindir ki,milletimizin yüksek karakterini ,yorulmaz çalışkanlığını,doğuştan
olan zekâsını,bilime bağlılığını ,güzel sanatlar sevgisini ve ulusal birlik duygusunu sürekli olarak ve her türlü incelemelerle besleyerek geliştirmek milli ülkümüzdür.(Ekim 1933;S.D.III.)
Mustafa Kemal sanata göstermiş olduğu ilgiyi tarihe de göstermiştir. Tarih alanında
Bir çok şey yapmıştır ve bunlardan en önemlisi Türk Tarih Kurumu’nu kurmuştur .Tarih insanların
geçmişini öğrenebileceği ,yargılayıp gelecekten ders çıkarması yönünden çok önemli olduğunu savunur .Mustafa Kemalin bu özdeyişi onu en iyi şekilde anlatır;”Tarih,bir milletin kanını,hakkını,varlığını hiçbir zaman inkâr etmez.”
Mustafa Kemal bu yönleri ile yani mantıkçılığı ve cepheciliği ile Türk Milletini en yüksek
uygarlıklar ulaştırmıştır. Sanata ,bilime ,spora,çevreye ve daha birçok kültürel yönüyle savaştan
başka şeylerin de önemli olduğunu göstermiştir...

dark_yamtar58
25.09.2008, 15:37
İstek ve yaşam ilişkisi:Her dileğin karşılanıp karşılanmayacağını düşünmenin gerekli olduğu yurttaşlara anlatılmalıdır. Zaman anlayışı çok önemli bir şeydir .Yollardan söz ediliyor. Örneğin,
Ödemiş İlçe merkezinden kasap ovasına yol gerekiyor .Bu,değeri büyük bir yoldur .Küçük ve Büyük
Menderes vadilerini birbirine bağlayan yol da çok değerlidir .Sonunda,bütün yurdu düşündüğümüz
de ne kadar yola ihtiyacımız vardır!Dünyanın dümdüz olduğu sanılan zaman,böyle düşünenler onun beş altı bin yılda oluştuğunu sanmışlardır .Oysa,dünyanın ne olduğu meydana çıktıktan sonra anlaşıldı ki,dünya beş altı bin değil,ancak milyonlarca yıl içinde meydana gelmiştir.

dark_yamtar58
25.09.2008, 15:39
MANTIKLILIĞI:
Mustafa Kemal’in bu özelliği ,O ’nu yakından tanıyan herkesin birçok kez tanık olduğu gerçektir.
Mustafa Kemal, dönemine göre yapacağı işleri disiplinli,düzenli,sistemli ve her şeyi zamanı geldiğinde yapardı .Buna bir örnek vermek gerekirse:Mustafa Kemal,inkılâplarını siyasi dalga-
lanmalarını çok iyi hesap ederek ve zamanında yapmasından dolayı başarılı olmuştur.
Mustafa Kemal’in yaşam felsefesi :Doğa ve insan,Yaşam ve savaşma,İstek ve zaman ilişkisi
olmak üzere üç’e ayrılır.

EyüphanAydın
09.10.2008, 18:58
Büyük önder Mustafa Kemal Atatür'ün bir çok örnek alıcağımız yönleri bulunmakta.En çok sevdiğim örnek ise ; Milliyetçiliği

seheresma
09.10.2008, 19:46
NE UTLU TÜRKÜM DIYENE,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Divriği_Mursal
09.10.2008, 19:51
Mustafa Kemal Atatürk ' ün en sevdiğim yönü hurafelere ve gericilere karşı belli önlemleri alması........................ .....
Sonuna kadar katılıyorum..........

aspasya58
09.10.2008, 19:51
ONURLU DURUŞU...O GİTTİKTEN SONRA SİYASETÇİLER UNUTTU

sıvvaslı
11.10.2008, 18:29
Bugün bile toplumun büyük kısmı tarafından benimsenmemiş olan laiklik anlayışı...

seva
11.10.2008, 19:39
Bireysel din anlayış ve tutumuna sahip olması Topluma ve halka saygılı olması

benign
15.10.2008, 20:50
Hepsi seçeneği olmadığı için tek tek her seçeneği işaretledim.

gürün_güzeli
19.10.2008, 11:23
HEPSİ DİYE BİR SEÇENEK OLMADIĞI İÇİN ÇALIŞKAN OLMASINI SEÇTİM...ATATÜRK'ÜMÜZ HER YÖNÜYLE MÜKEMMEL...

Arif Coşkun
19.10.2008, 11:33
Hepsi seçeneği olmadığı için tek tek her seçeneği işaretledim.

Haklısınız aslında birde hepsi seçeneği koymalıydık.
Bir aifişte bir yazı okumuştum. "Nereden baksa güzel,nereden baksan güzel" bu yazı sanırım hepsi seçeneği gibiydi.
Her yöünüyle bin yılda bir gelebilecek büyük bir insan. Birkez daha saygı ve sevgiyle anıyorum.

yerliturkuaz
21.10.2008, 16:27
Ulu onderimizin ileri goruslulugu bir cok seyi onceden tahmin etmesi beni her zamaqn etkilemistir...

yorgun zaman
21.10.2008, 16:40
en çok ilk baş olacakları düşünüp öyle karar vermesi

Alibaba58
21.10.2008, 18:02
Tabiki çağdaş ve özgür düşünceli olması, geleceği görmesi, devrimci kişiliği. Getirdiği yenilikler sayesinde çağdaş bir ülke olma yolunda ilerliyorduk ama gerileme dönemine girdik sanırım :)

Arif Coşkun
26.10.2008, 11:31
Çok zekiliğinin yanırsına, geniş ufku sayesinde,ileriyi iyi gören ne yapılamsı gerektiği, isabetli ve doğru kararlar veren biride.

Sivasprensi
26.10.2008, 13:08
ben hepsı dıyorum atanın tüm özellıklerı hedef ılke olunmalı cünkü hepsı bırbırıne baglantılı mıllıyetcılıgı zekası herseyı bırı olmasa hıcbırı olmazdı canakkalede zekasını gösterdı mıllıyetcılıgı buna neden oldu örnegın cünkü canakkalenın düsmemesı gerekıyodu düsmesı demek ıstanbulunda düsmesı demektı vs vatan askı ugruna mılletı ugruna tüm özellıklerını kullanmıstır dıye düsünüyorum

Çolaklı
28.10.2008, 16:32
Atatürk ,Örnek Türk; insanlığın ve Türklüğün en üstün vasıfları ile donanmış bir insan.Yüce Türk ,gerçek bir vatansever. İzindeyiz Atam.Ne Mutlu Türküm Diyene.

ofgurleyuk78
28.10.2008, 16:36
-Üstün zekası
-Çağdaş ve özgür düşünceli olması
-Çalışkanlığı
-Bilime ve akıla önem vermesi
-Sabırlı, disiplinli ve dengeli olması
-Görev ve sorumluluk bilnci olamsı
-Bireysel din anlayış ve tutumuna sahip olması
-Demokratik olması
-Topluma ve halka saygılı olması
-Hiçbiri
-Diğer



Yetkili arkadaşımdan bunu anket olarak ayarlamasnı rica ediyorum.

Arif Coşkun arkadaşım Cumhuriyetimizin 85. yılını kutladığımız bu günlerde böyle bir konu açtığın için gönülden teşekkürler.
Bu gün dinimizi böyle yaşayabiliyorsak, bu ezanlar okunuyorsa onun sayesinde. Dinimizi hurafelerden kurtarabilmişsek (bir nebze) onun sayesinde. Kadınlarımıza insan değeri veriliyorsa yine onun sayesinde. Fazla uzatmayayım. İnsan gibi yaşayabiliyorsak onun sayesinde.

ofgurleyuk78
28.10.2008, 16:39
En çok bizi kulluktan kurtarıp insan yapmasını severim.
Cumhuriyetin 85. yılı, Cumhuriyet değerlerine inanan tüm arkadaşlarıma kutlu olsun.

Fatihmd
31.10.2008, 16:41
Tüm özelliklerini seviyorum. İyiki var olmuş.

ofgurleyuk78
01.11.2008, 19:46
Çoğu lüzumsuz konulara lüzumsuzca yazılar yazan arkadaşalr..... N E R E D E S İ N İ Z. Sizlerde görüş belirtsenize.

hamitgüneyli
02.11.2008, 15:11
elbette üstün zekalı olması zaten akıllı bir insan neyi nasıl yapacağınıda iyi bilir

MeLody58
02.11.2008, 16:01
Bilime ve akıla önem vermesi.........

Kibrisli
02.11.2008, 16:02
hepsi abi hepsi, özellikle eleştirel akılcı olması yani irdelemesi doğruyu bulabilmesi, bunu uygulaması, eğer tutmazsa bundan hiç çekinmeden, ben bu ülkenin lideriyim ben ne dersem odur demeden geri adım atmasıdır.

yerliturkuaz
03.11.2008, 21:59
Ey ulu önderimiz seni görmeyi o kadar istiyorum ki seninle Kurtulu savaşında çarpışmayı o mükemmel liderliğini bana da öğretmeyi ve günümüz liderlerine liderlik dersi vermeyi isterdimmm

Senin tüm özelliklerin mükemmel ayrım yaparsak senin diğer liderlerden farkın kalmazdı....

gfb34
04.11.2008, 14:01
milliyetçi kişiliği________
____________________

Arif Coşkun
09.11.2008, 12:47
Farklı yönleriyle veya tümüyle önemli olanıda sevmek değilmi zaten,
Sinsi ve planlı saldırıların yapıldığı şu günlerde ATAMIZA sahip çıkmak hepimizin görevi,
Böyle bir büyük insanın bir daha gelmesi olanaksız değil ama zor gibi,değerini kıymetini bize kazandırdıklarını korumak da bizim özelliğimiz olmalı.

ero
16.11.2008, 12:24
Herşeyden önce aklı ve bilmi esas alması diğer özelliklerinide birlite getirmiştir......ONa minnet borçluyuzz..ülkemiz satılıyor...buna biçare kalmamak için Çalışıcam.....

Sabiha Serin
16.11.2008, 12:39
Bence hepsi diyorum.


ATAM İZİNDEYİM


..............NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.....

ofgurleyuk78
16.11.2008, 14:08
Kadınlara değer vermesi. Seçme hakkını (medeni kanunu aldığımız ) İsviçre den önce Türk Kadınlarına vermiştir. Yani insan yerine koymuştur.

besyo_cu
19.11.2008, 12:28
Tartışmasız hepsi Yoruma bile gerek yok

Kadirhan
19.11.2008, 12:37
hoşgörülü oluşu,,,,,,,,,,,,,,,

tanju_58
26.11.2008, 16:24
ben ileri görüşlülüğüne hayranım.taa ozamanlardan buzamanlarda neler olabileceğini gördüğünü gençliğe hitabesini okuyanlar anlar...

ofgurleyuk78
30.11.2008, 18:15
ben ileri görüşlülüğüne hayranım.taa ozamanlardan buzamanlarda neler olabileceğini gördüğünü gençliğe hitabesini okuyanlar anlar...

Haklısın kardeşim.. Bazılarının Gençliğe hitabe yi okumaya cesaretlerinin bile olmadığını sanıyorum.

çılgın_türk
25.12.2008, 21:04
üstün zekasına hayranım atamın .....

love_me_58
30.12.2008, 23:38
ben ileri görüşlülüğüne hayranım.taa ozamanlardan buzamanlarda neler olabileceğini gördüğünü gençliğe hitabesini okuyanlar anlar...

katılıyorum arkadaşıma. ileri görüşlü olması ve bir çok özelliğine hayranlık duyuyorum

altuntas58
31.12.2008, 00:02
Mustafa Kemal Atatürk'ü her şeyi ile seviyorum

Arif Coşkun
31.12.2008, 08:29
Mustafa Kemal Atatürk'ü her şeyi ile seviyorum
Haklısın Mehmet Abi,
"Nereden baksa güzel, nereden baksan güzel" Söyleyen ne güzel söylemiş.

Kibrisli
03.01.2009, 16:42
Haklısın Mehmet Abi,
"Nereden baksa güzel, nereden baksan güzel" Söyleyen ne güzel söylemiş.

Söyleyen Yekta Güngör Özden diye biliyorum abi....

dildarım
03.01.2009, 16:44
atatürk'ü sevmem için bir neden bırakmadılar
hiç bir yönünü sevmiyorum

asiLkiz
09.01.2009, 08:32
Mustafa Kemal Atatürk, çok yönlü ve üstün kişiliği olan bir liderdir. üstün zekasıyla demokratik yapısıyla insanlara olan saygısıyla Türkiyenın gelmiş geçmiş en büyük lideidir. bence HEPSİİİİİİİİİİİİİİİİİİ

Arif Coşkun
09.01.2009, 09:22
atatürk'ü sevmem için bir neden bırakmadılar
hiç bir yönünü sevmiyorum

Atatürk'ü ona buna küserek sevmemek olmaz, Atatürk'ün biz görünümünü yakışıklılığını değil, dünya görüşünü, bakış açısını, ilkelerini seviyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar onun fikri görüşü değişmez, siz onun çizdiği yolda gösterdiği hedefte yürüyün yeter, sevmesenizde olur.



.

altuntas58
11.01.2009, 14:01
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])


Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.

ERTAN0082
14.02.2009, 21:06
atamızın insani vasıflar konusunda da ben kelimelerle anlatılamayacağını düşünüyorum

ERTAN0082
14.02.2009, 21:12
atatürk'ü sevmem için bir neden bırakmadılar
hiç bir yönünü sevmiyorum

sen kesin şimdi bize burada yok türban özgürlüğü yok kürt hakkı bilmem ne sohbeti yaparsın... unutma şal çarşaf eşarp vs... bizim geleneksel giysimiz bunu tutupta siyasi simge olarak nitelendiren ab abd israil ve onun içimizde ki işbirlikçileri bizi bize kırdırmak için böyle çirkin oyunlar yapıyorlar ve senin gibi saf kalpli kardeşlerimizde bu çirkin oyunlara alet olarak atamıza yani kendi yaşama sebebi olan kişiye resmen hakaret ediyorlar

haksızlık ve vefasızlık yapma yoksa bünyende bulunan asil kan bir gün senden bunun hesabını sorar istesende,istemesende...

ERTAN0082
14.02.2009, 21:26
gençler, bugün bizim destanımız olan o isim bir çete operasyonuna isim olarak verilmektedir bu da oyunun bir parçasıdır unutmayın o özendiğiniz abd ab gibi kan emiciler bizi içimizdeki işbirlikçileriyle birlikte bölmeye parçalamaya bizim enerjilerimizi çalarak bizi bir ekmeğe muhtaç etmeye çalışıyorlar LÜTFEN ARTIK KENDİNİZE GELİN SİZ TÜRKSÜNÜZ DÜNYANIN EN ASİL ÇOCUKLARISINIZ BUNU UNUTMAYIN
__________________

TUGBA_RANA
18.03.2009, 15:06
BU YORUM DİLDARIM VE ONUN GİBİ DÜŞÜNENLERE atayı biriylenin söylemleriyle seveceksen sevme zaten,türkiyede değil sadece dünyada sevilen bir insan o,senin sevgine ihtiyacı yok zaten,önce ata kimdir nedir neler yapmış bi araştır sonra yorum yap az bilinçlen,öle yorum yapmak için yapma,yaşadığın toprağın onun sayesinde kurtulduğunu nede çabuk unutuyosun..yazık senin gibi düşünen gençlere....
ATAM SANA SONSUZ RAHMET RABBİMDEN...

Arif Coşkun
18.03.2009, 16:14
BU YORUM DİLDARIM VE ONUN GİBİ DÜŞÜNENLERE atayı biriylenin söylemleriyle seveceksen sevme zaten,türkiyede değil sadece dünyada sevilen bir insan o,senin sevgine ihtiyacı yok zaten,önce ata kimdir nedir neler yapmış bi araştır sonra yorum yap az bilinçlen,öle yorum yapmak için yapma,yaşadığın toprağın onun sayesinde kurtulduğunu nede çabuk unutuyosun..yazık senin gibi düşünen gençlere....
ATAM SANA SONSUZ RAHMET RABBİMDEN...

Haklısınız kardeşim keşke herkes sizin gibi düşünebilse.