PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EZO GELİN ÇORBASI


kronik
11.09.2008, 22:48
1 fincan kırmızı mercimek
1 fincan pirinç
1 fincan bulgur (pilavlık)
2 yemek kaşığı un
4yemek kaşığı tereyağ
1 küçük soğan
1 kaşık salça
yeteri kadar su
YAPILIŞI
mercimek pirinç ve bulguru bir tencerede haşlayın .Ayrı bir tencerede tereyağında soğanı kavurun ve unu ekleyin unla kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve 2 bardak soğuk su ekleyerek çırpma teliyle iyice karışımı inceltin .Burda soğuk su eklememizdeki amaç unlu karışımın topaklanmaması içindir .İnceldikten sonra ve pürüzsüz hale geldikten sonra haşladığımız mercimek pirinç ve bulguru çorbamıza içindeki haşlama suyu ile birlikte ekliyoruz .En son olarak indirmeye yakın kuru nane ekleyip afiyetle yiyoruz yada içiyoruz
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

FurkaN
11.09.2008, 22:50
Hazırını yemekten bu çorbadan gönlüm geçti...

seva
11.09.2008, 22:53
ellerine sağlık çok güzel görünüyor.......

kronik
11.09.2008, 22:55
Hazırını yemekten bu çorbadan gönlüm geçti...
Hazırı ile bunun arasında dağlar kadar fark var bi dene aslında çok kolay ve anlaşılır biçimde anlattığımı sanıyorum

FurkaN
11.09.2008, 22:58
Hazırı ile bunun arasında dağlar kadar fark var bi dene aslında çok kolay ve anlaşılır biçimde anlattığımı sanıyorum

Hazırının yapılışına göre çok uzun yaa :) Onu 10 dk karıştır hemen hazır oluyor :) Ellerine sağlık güzel ve anlaşılır anlatmışsın ama ben dediğim gibi bana ne kadar kolay ve hızlı o kadar iyi(mecburiyetten :) )

tatli-dilli
12.09.2008, 09:37
müthis duruyor cok da severim, ellerine saglik ablacim...

gürün_güzeli
13.09.2008, 17:25
ay valla babamın şu yemek boğazından şaştım bugün de bu çorbadan istedi yapıcam ablamın tarifinden...emeğine sağlık

CrSivaslim58
24.09.2008, 18:11
Hazir Yemektir ben Ezogelin Çorbasini yerim
benim sevdiğım Çorbalardan birisi;)
Çok saol Ezogelin hazir çokba tarifi
için:)