PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YÖNETİMEDEN AÇIKLAMA


ABDULLAH DUMAN
22.09.2008, 07:26
--------------------------------------------------------------------------------

Fikret Ünsal, düzenlediği basın toplantısında, akşam itibariyle Beşiktaş maçından hemen önce gündeme getirilen Sivasspor-Bursaspor maçıyla ilgili gerçekleri ortaya koymak zorunda olduklarını söyledi.Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, Turkcell Süper Lig'in 3. haftasındaki Sivasspor-Bursaspor maçını incelemeye almasıyla ilgili, "Bu olayda bir yanlışlık olduğunu düşünmüyoruz. Ama eğer varsa, o yanlışlığı da bize federasyonun yaptırdığını açıkça ilan ediyorum" dedi.

Sivasspor'un 3-0 hükmen yenik sayılacağının belirtilmesinin, sanki hemen böyle bir karar verilmiş gibi kamuoyuna lanse edilmesinin, 7 milyon taraftarı olan Sivaslılar'ı üzdüğünü ifade eden Ünsal, kendilerinin de bu nedenle böyle bir toplantı düzenlemeyi uygun gördüklerini bildirdi.

Futbol Federasyonu'nun, bu haberden sonra konuyla ilgili bir açıklama yaptığını belirten ve talimatnamenin ilgili maddesini okuyan Ünsal, "Biz bu maddeye aykırı olarak hareket ettiğimiz için hukuk kuruluna sevkedildik. Hukuk kurulundan ne çıkacağını bilmiyoruz. Ama bizim burada gördüğümüz müthiş bir yanlışlık var" diye konuştu.

Futbolcuları İzzet Affetmez ile anlaşma tarihlerinin 20 Ağustos 2007 olmadığını, 10 Şubat 2006 tarihinde bu futbolcuyla sözleşme imzaladıklarını ve tescilini yaptırdıklarını anlatan Ünsal, "Yani bu futbolcuyla Sivasspor'un olan anlaşması 2 yılını da doldurmuş, 3. yılındadır ve devam etmektedir" dedi.

Bu konuda başkaca gerekçeler de ileri sürüldüğünü dile getiren Ünsal, şöyle konuştu:
"Bu gerekçelerden biri de bu futbolcumuzun bir kulübe kiralık gitme olayı. Bizim malımız olan bir futbolcudur İzzet. Tescili 3 yıllıktır, 3 yıldır Sivasspor'a tescilli bir futbolcudur. Geçen yıl da Trabzonspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçlarında da Sivasspor formasıyla futbol oynamıştır. Bunun bahane edilmesi müthiş bir hukuki yanılgı doğurur ki, biz bunun peşini asla bırakmayız. Burada madde çok ciddi bir biçimde açık."

Bu konuda art niyetli olmadıklarını, talimatlara kulüp olarak uymak zorunda olduklarını ifade eden Ünsal, şunları kaydetti: "Bunların da zaten sezon başında altına imza atıyoruz. Bunları kabul ediyoruz ama bu madde de çok açıkça gösteriyor ki burada Sivasspor hatalı bir iş yapmamıştır. Ayrıca, 1986 ve üstü 3 tane futbolcumuz var. İzzet Affetmez kiralık olarak gitmiş, gelmiş. Bu belki problem yaratır düşüncesiyle biz bu futbolcumuzu federasyona sormuşuz. Federasyondan kulüp genel müdürümüz, profesyonel işler müdürü statüsünde bulunan federasyondaki görevli arkadaş Sadık Balcı'ya sormuş. Bursaspor maçından önce Sadık Balcı'ya 2 defa sorulmuş. Çünkü elimizde futbolcumuz var, koyabiliriz 18'in içine. O da, (hayır, engel teşkil etmez) demiş. Bunun üzerine biz esame listesine, 18'in içine İzzet Affetmez'i koymuşuz. Eğer federasyondan bize bunu bir tuzak olarak hazırladılarsa bunu bilemiyoruz. Eğer bu bir suçsa, biz bu suçu işlediysek bu suçu bize federasyon işlettirdi. O zaman bunun günahını Sivasspor mu çekecek?"

Buna karşın ortada da suç olmadığını, çünkü İzzet'in, kulüplerinin 3 yıllık futbolcusu olduğunu vurgulayan Ünsal, şöyle konuştu: "Biz, Sivasspor Kulübü olarak hukukçularımıza da danıştık, daha da danışmaya devam edeceğiz. Hukuki süreçte de neler olacağını önümüzdeki günler gösterecek. Ne olursa olsun biz sonuna kadar hukuki haklarımızı aramak durumundayız, ararız da. Ama elimizi vicdanımıza şöyle bir koyacak olursak, burada ciddi biçimde Sivasspor'un hakkı yenmiş olur, onun aksi bir karar alınırsa. Ve bu da Türk futbolunda ciddi de bir kaos yaratır. Bir de merak ettiğimiz konu, geçen yıl Trabzonspor-Beşiktaş maçında ötmeyen bu şey nasıl birden bire o 2007'yi görünce öttü. Bu da ilahi bir tesadüf diyorum ben."

Basın mensuplarına bu konudaki belgeleri gösteren ve bunları federasyona da ileteceklerini ifade eden Ünsal, "Biz asla hakkımızı da yedirmeyiz. Bu olayda bir yanlışlık olduğunu da düşünmüyoruz. Ama eğer varsa, burada da bir açık kapı bırakalım, o yanlışlığı da bize federasyonun yaptırdığını açıkça ilan ediyorum buradan" dedi.

ABDULLAH DUMAN
22.09.2008, 12:32
HAKKIMIZDA HAYIRLISI UMARIM PUAN SİLİNMEZ......................

FALÇATA 58
22.09.2008, 12:52
EĞER BİZE UEFA YI GERİ VERECEKLERSE TAMAM AMA BU ŞEKİLDE BÜYÜK HAKSIZLIK