PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstihdam için Gençler İş Bulma Olasılığı Yüksek Mesleklere Yönlendirilmeli


ABDULLAH DUMAN
24.09.2008, 09:05
Sivas Valisi Dalmaz: "İstihdam için Gençler İş Bulma Olasılığı Yüksek Mesleklere Yönlendirilmeli"


Sivas Valisi Veysel Dalmaz, İstihdamın Artırılması İçin Gençlerin İş Bulma Olasılığı Yüksek Mesleklere Yönlendirilmesi Gerektiğini Söyledi.





Sivas İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2008 yılı ilk toplantısını Vali Veysel Dalmaz başkanlığında yaptı. Valilik Brifing salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Dalmaz, istihdamın artırılması için gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Mesleki eğitimin ihtiyaç duyulan alanlarda verilmesi gerektiğine dikkat çeken Dalmaz, endüstri meslek liselerinde veya meslek yüksek okullarında bazı bölümlerin fonksiyonunu kaybettiğin ifade etti. Bunun yanında, iş hayatında büyük ihtiyaç duyulan alanlarda yetişmiş elaman sıkıntısı çekildiğini ifade eden Dalmaz, "Bu yüzden hem ortaöğretim hem de yüksek öğretim düzeyinde ile açılacak yeni bölümler, mutlaka istihdama katkı sağlayacak alanlarda açılmalıdır. Özellikle üniversitemiz yeni açılacak bölümlerde madencilik sektörüne yönelik mesleklere öncelik vermelidir" dedi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun eğitim - istihdam ilişkisini doğru bir şekilde planlayarak Sivas'ın gelişimine büyük katkı sağlayacağını da ifade eden Vali Veysel Dalmaz, "Bu kurulda kamu, üniversite, işçi ve işveren yani tüm kesimlerin temsilcileri var. İşte biz bu kurulda oluşturacağımız ortak akılla gençlerimizi istihdam oranı yüksek mesleklere yönlendirebilirsek başarıya ulaşabiliriz" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Sami Aydın da konuşmasında gelişimde eğitimin önemini anlattı. Gelişim için bütün sektörlere kalifiye eleman zorunluluğu getirilmesi gerektiğini dile getiren Aydın, "Ne iş yaparsanız yapın. Başaralı olmak istiyorsanız o işin eğitimini almak zorundasınız. Bugün gelişmiş bütün ülkelerde bunu görebilirsiniz" diye konuştu.

Toplantıda, Vali Dalmaz ve Belediye Başkanı Aydın'ın yanısıra Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, İş-Kur İl Müdürü Yüksel Altun, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hilmi Menteşeli ile işçi ve işveren temsilcileri de hazır bulundu. (CİHAN)