Orijinalini görmek için tıklayınız : aşk engel tanımaz
arkadaşlar ben bu bölüme engelli arkadaşlarımın hikayelerini tek tek yazacam onları çok seviyorum Allah onları ömür boyu mutlu mesut etsin.....
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])]
Doğuştan felçli genç kadın, 16 yıl sonra çocukluk aşkıyla evleniyor..
Doğuştan felç olan Adanalı Senem Toklucu (26) ile 16 yıl aradan sonra tesadüfen karşılaşıp nişanlandığı aynı yaştaki çocukluk aşkı Mersinli Serdar Tok, evlenebilmek için ailelerini ikna etmeye çalışıyorlar.
Özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışan Serdar Tok ile anne ve babasındaki hücre uyuşmazlığı nedeniyle doğuştan yürüme engeli olmasının yanı sıra vücudu da yeterince gelişmeyen, kolları ve parmakları bir bebek kadar narin ve ince olan Senem Toklucu, aşk hikayelerini sevginin her türlü güçlüğü yeneceğine inandığını söylediler.
Senem Toklucu'ya duyduğu ilginin ilkokul sıralarına dayandığını, onu tekerlekli sandalyede gördüğü ilk günü hiç unutmadığını belirten Serdar Tok, “okula başladığım ilk yıllarda Senem'in güzel yüzü, bakışı ve masumiyeti benim hep dikkatimi çekmişti. Her çocukta olduğu gibi bende de içten büyüyen bir sevgi başladı. Ancak, ikinci sınıftan sonra Senem'in ailesi taşınıp okuldan ayrılınca onu bir daha göremedim, ama hani ilk aşk unutulmaz derler ya ben ilk aşkımı hiç unutamamıştım” dedi.
Çocukluk aşkını bir daha göreceğine dair tüm umutlarını kaybetmişken, diş rahatsızlığı için gittiği Mersin'deki bir hastanede, annesiyle karşılaştığını belirten Serdar Tok, şöyle devam etti:
“Annesinden beni Senem'le görüştürmesini istedim. Senem'i görünce çocukluktaki aşkımın devam ettiğini daha iyi anladım. İki yılı geçti nişanlıyız. Ancak, ailelerimiz sanırım bizim sevgimize inanmıyorlar. Biz buna çok üzülüyoruz. Zaman geçtikte birbirimizden bıkabileceğimizi düşünüyorlar. Ama, onlar yanıldıklarını anlayacaklar.”
“SAÇININ TELİNE DEĞİŞMEM”
Nişanlısı ile dolaşırken kaldırıma geldiklerinde tekerlekli sandalyesini tek başına kaldıran, yemeğini yediren, suyunu içiren, şefkatle saçını okşayan Serdar Tok, “Çevremde engeli bulunmayan birbirinden güzel kızlar var, ancak hiç birini Senem'in saçının teline değişmem” dedi.
Senem Toklucu ise ilkokulu bitirdikten sonra okula devam edemediğini, ne çocukluğunu ne genç kızlığını yaşayabildiğini ancak, hiçbir zaman isyankar olmadığını belirterek, “Bunun mükafatı olacak ki Allah benim karşıma Serdar gibi bir insanı çıkardı” dedi.
“SAĞLIKLI GELİN ONLARIN DA HAKKI”
Senem Toklucu, nişanlısının ailesinin kendisini istememesinin tamamen tekerlekli sandalyeye mahkum olmasından kaynaklandığını düşündüğünü belirterek, “nişanlımın ailesi, torunlarını dünyaya getirecek, büyütecek, evinin işlerini yapabilecek gelin istemede haklı ancak, gönlümüze söz geçiremiyoruz. Benim ailem de benim mutlu olmamı istiyor. Ancak, onlar bu evliliğe Serdar'ı sevmedikleri için değil, bir gün aşkımızın bitebileceği endişesiyle karşı çıkıyorlar. Annem bize 'böyle arkadaş kalın' diyor, ama biz birbirimizden hiç ayrılmak istemiyoruz” diye konuştu.
Fırsat buldukça yürüyüşe çıkan, konsere, tiyatroya giden çift, “Sevgiyi bulan herkes onu kaybetmemek için bizim gibi mücadele etsin, çünkü, gerçek seven insanın karşısına her zaman çıkmıyor” dedi.
Kaynak: Haber3.com
sibelYILMAZ
24.09.2008, 15:13
çok güzel teşekkür ederim hatırlattığın duygular için........
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 5 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucunda koltuk değnekleri ile yaşamak zorunda kalan 30 yaşındaki Burak Kayhan, hayata küsmek yerine 4 elle sarılıp, Eczacılık Fakültesinden mezun oldu, sevdiği kızla evlenip mutlu bir yuva kurdu.
Sorgun'da eczacılık yapan Burak Kayhan, AA muhabirine yaşam öyküsünü anlatırken, “5 yaşında geçirdiğim trafik kazası sonrasında ailemin de desteği ile eğitimime devam ettim, bugün de sevdiğim kızla hayatımızı birleştirerek, yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
İki ayağının da sakat olması nedeniyle koltuk değnekleri ile hareket edebilen Burak Kayhan, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 2003 yılında mezun olduktan sonra Sorgun'da Cumhuriyet caddesinde eczanesini açtığını belirtti. Kayhan, “bundan 9 ay önce Tokat'ta yaşayan Gülseren Avcı ile bir arkadaşım aracılığı ile tanıştım. Birbirimizi tanıdık, sevdik. 2 ay önce evlenmeye karar verip, ailelerimize kararımızı ilettik” diye konuştu.
“KIZIN AİLESİ RIZA GÖSTERMEDİ”
Kayhan, iki ailenin bir araya geldiğini, ancak sevdiği kızın ailesinin evlenmelerine rıza göstermediğini belirtti. Kayhan, “Gülseren'in ailesi bu evliliğin yürüyemeyeceğini, kızlarının da geçici bir hevesle bu evliliği istediğini belirtip, evliliğimize karşı çıktı. Biz kararımızda ısrar ettik. Koltuk değneklerinin yaşamıma engel olmadığını anlatmaya çalıştım ama yine de razı olmadılar” diye konuştu.
Gülseren Avcı (Kayhan) da, ailesini evliliğe onay vermesi konusunda zorladığını belirtti. Gülseren, “Burak'ı çok seviyorum, o da beni çok seviyor. Bunu biliyorum ve hissediyorum. Aileme ikna edebilmek için her yolu denedim, sonunda onlar da rıza gösterdi” dedi.
Tokat ve Sorgun'da yapılan düğün törenleri ile hayatlarını engelleri aşarak birleştiren Burak ve Gülseren Kayhan çifti, yaptıkları mücadeleyle “engelleri sevginin, aşkın eritip, ortadan kaldırdığını kanıtladıklarını” belirterek, “bu mücadelenin” başkalarına da örnek olmasını istediklerini kaydetti.
Burak ve Gülseren Kayhan çifti, şimdi hem evde hem de iş yerinde birbirlerine destek olup, yaşamlarını daha da kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşıyor.
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde birbirlerine aşık olan doğuştan engelli Emine Sezer-Bilal Demir çifti yapılan köy düğünüyle hayatlarını birleştirdiler.
Alaşehir Özürlüler Derneği'nde tanışan 43 yaşındaki Emine Sezer ile 46 yaşındaki Bilal Demir çifti geleneksel köy düğünüyle evlendiler.
Engelli çiftin evlilik macerası üyesi bulundukları derneğe başvurmaları üzerine başladı.Doğuştan ayakları olmayan, tekerlekli sandalye ile gezebilen Emine Sezer ile yine doğuştan ayakları özürlü, koltuk değnekleri ile yürüyebilen Bilal Demir'in evlenmek için yaptıkları başvuru kabul edildi.
Dernek yönetiminin girişimleri sonucunda Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, esnaf Ahmet Uysal ve Foto Manolya'nın sahibi Fahrettin Kaygısız'ın katkılarıyla çift için düğün organize edildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı düğünde özürlü gelin-damat büyük mutluluk yaşadı.
ötükenindelisi
24.09.2008, 15:34
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 5 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucunda koltuk değnekleri ile yaşamak zorunda kalan 30 yaşındaki Burak Kayhan, hayata küsmek yerine 4 elle sarılıp, Eczacılık Fakültesinden mezun oldu, sevdiği kızla evlenip mutlu bir yuva kurdu.
Sorgun'da eczacılık yapan Burak Kayhan, AA muhabirine yaşam öyküsünü anlatırken, “5 yaşında geçirdiğim trafik kazası sonrasında ailemin de desteği ile eğitimime devam ettim, bugün de sevdiğim kızla hayatımızı birleştirerek, yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
İki ayağının da sakat olması nedeniyle koltuk değnekleri ile hareket edebilen Burak Kayhan, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 2003 yılında mezun olduktan sonra Sorgun'da Cumhuriyet caddesinde eczanesini açtığını belirtti. Kayhan, “bundan 9 ay önce Tokat'ta yaşayan Gülseren Avcı ile bir arkadaşım aracılığı ile tanıştım. Birbirimizi tanıdık, sevdik. 2 ay önce evlenmeye karar verip, ailelerimize kararımızı ilettik” diye konuştu.
“KIZIN AİLESİ RIZA GÖSTERMEDİ”
Kayhan, iki ailenin bir araya geldiğini, ancak sevdiği kızın ailesinin evlenmelerine rıza göstermediğini belirtti. Kayhan, “Gülseren'in ailesi bu evliliğin yürüyemeyeceğini, kızlarının da geçici bir hevesle bu evliliği istediğini belirtip, evliliğimize karşı çıktı. Biz kararımızda ısrar ettik. Koltuk değneklerinin yaşamıma engel olmadığını anlatmaya çalıştım ama yine de razı olmadılar” diye konuştu.
Gülseren Avcı (Kayhan) da, ailesini evliliğe onay vermesi konusunda zorladığını belirtti. Gülseren, “Burak'ı çok seviyorum, o da beni çok seviyor. Bunu biliyorum ve hissediyorum. Aileme ikna edebilmek için her yolu denedim, sonunda onlar da rıza gösterdi” dedi.
Tokat ve Sorgun'da yapılan düğün törenleri ile hayatlarını engelleri aşarak birleştiren Burak ve Gülseren Kayhan çifti, yaptıkları mücadeleyle “engelleri sevginin, aşkın eritip, ortadan kaldırdığını kanıtladıklarını” belirterek, “bu mücadelenin” başkalarına da örnek olmasını istediklerini kaydetti.
Burak ve Gülseren Kayhan çifti, şimdi hem evde hem de iş yerinde birbirlerine destek olup, yaşamlarını daha da kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşıyor.HAY MAŞALLAH DARISI SANA SENİDE ĞÖRÜRÜZ BEYAZLAR İÇİNDE
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun önerileriyle spora başlayan ve havalı silahlar dalında Türkiye şampiyonlukları yaşayarak Milli Takıma kadar yükselen Aksaraylı Hakan Çevik (31) ve Diyarbakırlı Suzan Tekin (29), geçtiğimiz yıl düzenlenen Havalı Silahlar Atıcılık Türkiye Şampiyonası'nda tanışarak arkadaş oldu. Kısa sürede birbirlerine büyük bir aşkla bağlanan Suzan Tekin ve Hakan Çevik geçtiğimiz günlerde evlenmeye karar verdi. Aksaray'ın Laleli Mahallesi'ndeki kına gecesinde gönüllerince eğlenen çift, bundan sonra hayatları boyunca birbirlerine destek olacaklarını ifade ederek, "Birlikteliğimiz Türkiye atıcılık şampiyonasında başladı. Daha sonra beraber konuşup evliliğe karar verdik. Bundan sonra birbirimize dost, arkadaş olacağız. Tüm engelleri, her zorluğu birlikte aşıp mutlu olacağız" dediler.
30 Temmuz'da Ankara'da Milli Takım kampına katılacağını ifade eden ve tüm engellileri spor yapmaya çağıran gelin milli sporcu Suzan Tekin, "Bu ayın 30'unda Pekin Olimpiyatları için Ankara'da Milli Takım kampına katılacağım. İnşallah iyi bir kamp dönemi geçirdikten sonra ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Buradan Hakan'la birlikte tüm engellilere bir mesaj vermek istiyoruz. Bedensel engelli arkadaşlarımız spor yapsınlar. Çünkü spor bir insanın hayatını yüzde 90 değiştirebiliyor, özgüveni arttırıp, hayata bakışı değiştiriyor. Yani spor gerçekten başlı başına bir rehabilitasyon aracı oluyor" diye konuştu.
Slovenya'da düzenlenen atıcılık şampiyonasında ikinci olduğunu ancak aldığı puanla Türkiye rekoru kırdığını ifade eden milli sporcu Suzan Tekin, "Türkiye Bedensel Engelliler Havalı Silahlar Atıcılık Şampiyonası'nda binciliklerim, ikinciliklerim var. Pekin Olimpiyatları'ndan da madalya ile dönmek istiyorum. Benim başarımda annemin payı büyük. Hayata bağlanmam için beni spora yönlendirdi ve başarılı olmam için her zaman yanımda oldu" şeklinde konuştu.
fatoş_yvz
24.09.2008, 15:47
hepsininde gercekten güzeL hayat hikayeLeri var inşlh mutLudurLarr...... teşk paylışm içiN
Yıllarca aynı okullarda eğitim gören, işitme engelliler milli takımlarında başarıdan başarıya koşarken, arkadaşlıkları, 2004 yılındaki Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda aşka dönüşen Murat Atak ve Fatma Aşçı, birlikteliklerini nikah masasına taşıdı.
Atak, İzmir Sağırlar Spor Kulübü ve Hentbol Milli takımı oyuncusu. Yüzme, hentbol, basketbol sporları yapıyor. Hentbolde 5 kez milli takıma çağrıldı. Avrupa şampiyonalarında da dereceleri bulunuyor. Aşçı ise İşitme Engelliler Masa Tenisi Milli Takımı oyuncusu. Dünya 8’incisi ve Avrupa 4’üncüsü. İki milli sporcunun nikahını, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ kıydı. Şahitlikleri ise vergi denetmeni Sadık Aşçı ile modaevi yönetmeni Ünal İncekulak yaptı. Çift, balayı için Akdeniz sahillerini tercih etti.
Hakkari'de sağır ve dilsiz olan Abidin Taş ve Hülya Taşman çifti için 2 gün 2 gece süren görkemli bir düğün töreni yapıldı.
Gazi Mahallesi'nde gerçekleştirilen düğünde, Abidin Taş ve Hülya Taşman çiftinin sağdıçlığını H. Ali Taş yaptı. 2 gün, 2 gece süren düğün töreninde gelin büyük bir konvoy eşliğinde Mezran Mahallesi'ndeki baba evinden alınarak Gazi Mahallesi'ndeki koca evine getirildi. Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Osman Kızılban da düğün törenine katılarak davetlilerle birlikte yöresel şarkılar eşliğinde halay çektiler.
İHA muhabirine açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Pehlivan, yeni evlilerin mutluluklarını hep birlikte yaşadıklarını belirtti.
Pehlivan, "Özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik değişik projelerimiz oldu. Maddi ve manevi olarak her zaman onların yanlarında olmaya çalıştık. Geçen hafta onlara yönelik engeli net projesini gerçekleştirdik. Bugün düğün töreni yapılan Abidin kardeşimizle de orada tanıştık. Bana işaretleri ile haftaya düğünü olduğunu anlatmaya çalışarak davet etti. Burada davetlilerle birlikte düğünün heyecanını hep birlikte paylaştık, halaylar çektik. Birlik ve beraberliğin simgesi olan o halayı hep birlikte icra ettik. Sadece projelerle deği,l sosyal etkinliklerle de bedensel engelli vatandaşlarımızın yanlarında hep olmak bir nevi görevimizdir. Onlar belki bedensel engelli gözüküyorlar ama beyinleri sonsuz bir şekilde engelsiz bir şekilde çalışıyor. Hem kendilerine, hem de topluma birer faydalı fert olarak yaşamlarını devam ettiriyorlar" dedi.
tatli-dilli
24.09.2008, 15:59
arkadaşlar ben bu bölüme engelli arkadaşlarımın hikayelerini tek tek yazacam onları çok seviyorum Allah onları ömür boyu mutlu mesut etsin.....
kardesim, cok güzel bir paylasim bu...
herkesin mutlu olup sevilmeye hakki var, dilerim rabbim hepimizin gönlüne göre verir (en basta da senin)...
Geçirdiği trafik kazası sonrası felç olan ve yürüyemeyen Emrah Sağnak (28) ile Burçin Sağnak'ın düğünü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü'nün (İSÖM) engelli minibüsü süslenerek gelin arabası yapıldı.
Gelin arabası haline getirilen engelli minibüsüyle evlerinden alınarak kısa bir İstanbul turu yaptırılan ve sonra Zeytinburnu'ndaki bir düğün salonuna getirilen çift, buradaki törenle dünyaevine girdi.
Çiftin bazı engelli arkadaşları da İSÖM'ün tahsis ettiği araçlarla düğün salonuna geldi.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği üyesi olan ve tekstil işiyle uğraştığını belirten Emrah Sağnak, gazetecilerin sorusu üzerine, "3 yıldır arkadaş olduğu Burçin'e engelli olmasından dolayı çekindiği için evlenmeyi teklif edemediğini, fakat bu teklifi kız arkadaşının kendisine yaptığını" anlattı.
Bir yuva kurabileceği için mutlu bir gün yaşadığını dile getiren Sağnak, İSÖM'ün araç hizmetinden bütün engellilerin yararlanmasını umduğunu ifade etti.
Engelli Emrah Sağnak ile evlenmeye karar verdiği için ailesinin kendisiyle konuşmadığını ve düğününe gelmediğini anlatan Burçin Sağnak da "Eşimi sakat olduğu için istemiyorlar. Ben zaten Emrah'a kaçarak vardım" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özürlülerin ulaşımını kolaylaştırmak için 50 araçla hizmete sunduğu ulaşım servisinin, şu ana kadar 25 bin kişiye hizmet verdiği belirtildi. Bu hizmetle, toplu taşıma araçlarını kullanamayan ve maddi imkanı olmayan engelliler ile başkasının yardımına muhtaç yaşlıların sosyal hayatın içine katılmasının hedeflendiği kaydedildi.
Marmaris'te müzik öğretmeni olan Ergün Bezci, ailesinin ve çevresinin karşı çıkmasına rağmen 8 yıl önce tanıştığı omurilik felçlisi Hale Turan'la evlendi.
20 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu boynu kırılan ve felç olan Hale Turan (39), Aydın'da tedavi görürken 1998'de üniversitede okuyan Ergün Bezci ile tanıştı. Hale Turan'a gönlünü kaptıran Ergün Bezci, beraberlikleri sürerken üniversiteyi bitirdi ve Muğla'daki Dalaman Atakent İlköğretim Okulu'nda müzik öğretmeni olarak göreve başladı.
Ailesinin ve çevresinin karşı çıkmasına rağmen Bezci, aşık olduğu Hale Turan ile 4 yıl önce birlikte yaşamaya başladı. Müzik Öğretmeni Bezci, omurilik felçlisi olduğu için sadece ellerinin bir kısmını ve boynunu oynatabilen Hale Turan'ın bakımını üstlendi.
BASKILARA BOYUN EĞMEDİ
Bu arada Hale Turan, havası sağlığına iyi geldiği için sık sık Marmaris'e gitmeye başladı. Marmaris'te Omurilik Felçlileri Derneği ile irtibata geçen Hale Turan, bir süre sonra derneğe üye oldu.
Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Çetin Korkut'un girişimleriyle Armutalan Belediyesi ve Armutalan'ı Güzelleştirme Eğitim ve Kültür Derneği (AR-DER), evlenmek isteyen çifte destek olma sözü verdi. Turan ve Bezci çifti, Marmaris Armar Otel'de yapılan sade bir törenle dünya evine girdi. Oldukça mutlu oldukları gözlenen çift, bütün baskılara rağmen evlendikleri için çok mutlu olduklarını söylediler.
ayparcam
25.09.2008, 11:02
Amin ecmain RABBIM mesut bahtiyar eylesin insALLAH
InsALLAH bu dunyada engelli olan vucutlarindaki herhangi bir yerlerinin olmasindan sikayetci olmayanlara sabirli davranislariyla ahirette RABBIM fazlasiyla daha guzel bir vucuda kavusmayi nasib eyler
Oyleleri vardirki vucudunda herhangi bir yeri engelli ama hayati saglam
Oyleleri vardirki vucudu sapasaglam ama hayatindaki yasami engelli
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.