PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygun: En iyisini yapacağız


havacı
24.09.2008, 15:58
Turkcell Süper Lig'de cuma günü Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı çalışmayla sürdürdü.
Sakatlıkları süren Muhammed, Onur ve Volkan'ın katılmadığı idmanda Sivassporlu futbolcular, ısınma hareketleri ve istasyon çalışmasının ardından yan top ve hava topu çalışması yaptı.
Daha sonra dar alanda maç yapan kırmızı beyazlı futbolcuların Fenerbahçe maçı öncesinde oldukça hırslı ve istekli oldukları gözlendi. Teknik direktör Bülent Uygun zaman zaman maçı durdurarak oyuncularına Fenerbahçe maçında nasıl oynamaları gerektiği hakkında uyarılarda bulundu.
Bülent Uygun, idmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cuma günü şehir için çok önemli bir maç yapacaklarını belirterek, ''Maç hemen hemen iftar saatine denk gelmesine rağmen seyircilerimizin tribünlerdeki yerini alacağını düşünüyoruz. Çünkü bu kadar önemli bir maçta Sivasspor'a gereken desteği vereceklerinden hiç şüphemiz yok'' dedi.
Maçın zor geçeceğini bildiklerini ifade eden Uygun, ''Çünkü dünya markası olmuş bir takımla oynuyorsunuz. Puan alabilmek için, burada kendi seyircimizin desteğiyle galip gelebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İnşallah kazanan taraf biz oluruz'' diye konuştu.
Takımda Muhammed, Volkan ve Onur'un sakatlıklarının sürdüğünü anlatan Uygun, şunları kaydetti:
''Ama Hayrettin idmana çıktı. Fena da görmedim. Yüzde 60'larda hazır gibi gözüküyor. Duruma ve sisteme göre Hayrettin'i de değerlendirebiliriz. Onun dışında herhangi bir problemimiz yok. İnandık, inananlar inandıklarını hep başarmıştır. Biz de bu yüzden hep kendimize hedefler koyduk, hedefsiz hiç bir zaman yaşam felsefesi belirlemedik. O inancımızın doğrultusunda da her maç, her güzelliği ve fair play ruhunu sahaya yansıtacağız. Aynı şekilde seyircilerimizden karanfillerle rakibimizi karşılamasını, maçın sonucu ne olursa olsun alkışlarla uğurlamasını istiyoruz.''
Köln Spor Akademisi Spor ve Antrenörlük Bölümü'nü bitiren Güray Genç'in de kulüpte görevlendirildiğini anlatan Uygun, bu konuda uzman olan Genç'in Sivasspor'un yeni yapılanmasında Köln Spor Akademisi'nde uygulanan bütün sistemi kulüpte uygulayacağını bildirdi.
Spor yazarı Kazım Kanat'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını da söyleyen Uygun, ''Ben eskiden güreş yaptığım için güreş camiasında da çok önemli bir insandı sayın Kazım Kanat. Çok sevdiğimiz, Türk sporuna inanılmaz hizmetler yapmış bir insanı da kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz'' şeklinde konuştu.