Orijinalini görmek için tıklayınız : Kim Galip ?
Arif Coşkun
28.09.2008, 11:36
Dengir Fırat ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki "açık oturumu" maç sayılarıyla ifade edenler var. Star'a göre Fırat rakibini rezil etmiş ve maçı 7-1 kazanmış. "Maçı" 1-1 bitirenler de var, Kılıçdaroğlu'nun kazandığını söyleyenler de.
.
Bu düellodan "galip ayrılmak" CHP'ye ne katar ki? AKP'nin yolsuzluk yapanları bünyesinde barındıran ve bunlara sahip çıkan bir parti olması CHP'nin ırkçılığını, geriliciliğini, antidemokratik yönetimini ya da başka şeylerini daha sevimli kılmaz bir kere. Bu yüzden CHP'yi bi'zahmet geçelim bu olayda.
Buradaki asıl konu AKP'nin 2 numaralı adamının ne kadar temiz bir zemin üzerinde siyaset yaptığı.
Benim tartışmadan öğrendiğim şey şu; (eğer yanlışım varsa düzeltin )
A) Fırat'ın bir zamanlar ortağı olduğu şirket hakkında 2 (İKİ) kez hayali ihracat yaptığıyla ilgili 2 (iki) ayrı rapor tutulmuş.
1) 2006'daki (CHP'den milletvekili adayı olmak isteyen bir kontrolör tarafından tutulan) raporla ilgili olarak savcılık takipsizlik kararı vermiş ve kesinleşmiş mahkeme kararı ile ilgili firma bu konuda AKLANMIŞ olduğunu,
Ancakbaşkasına MÜFTERİ diyen Fırat'ın bu kontrolöre İFTİRA attığı ve iftira atılmış olduğunun Başbakan'ın imzasıyla kanıtlandığını öğrenmiş olduk.
2) Fırat'ın daha milletvekili olmadığı yıllarda şirkette aktif çalışırken şirketinin hayali ihracat yaptığına dair Hazine Başkontrolörü bir rapor tutmuş,
Bu rapor sonucunda önce Bölge İdare Mahkemesi'nin sonra Danıştay'ın firmanın hayali ihracat yaptığına karar verdiğini,
Bu rapor ile ilgili ceza soruşturmasının ise zaman aşımı nedeniyle düştüğünü öğrendik.
Yani uzun sözün kısası Dengir Fırat, şirketinin bizzat başındayken şirketinin hayali ihracat yaptığı mahkeme kararlarıyla kanıtlanmış oldu.
B) Dengir Fırat'ın BİR YIL önce sattığı şirketinin gümrük işlemleri açısından GÜVENİLİR OLMAYAN bir şirket olduğunu, şirketin güvenilir sınıfa alınması için Dengir Fırat'ın siyasi gücünü kullandığını öğrenmiş olduk.
C) Firmanın mallarını taşıyan TIR'da yüklü miktarda eroin ele geçirildiği, bu tarihte Fırat'ın şirketin ortağı olmadığını, Fırat'ın eroin ticareti yaptığını eldeki belgelere göre haksızlık olduğunu, suçun tümünü şöförün üstüne atmanın ise yeter derecede komik olduğunu öğrenmiş olduk.
D)Fırat'ın ÇİFT FATURA konusunda bir itirafta bulunduğu konusu var bir de.
Maç kaç kaç bitti beni ilgilendirmez.
Ama ortaya çıkan şu ki; AKP'nin 2.numarası yukarıda anlatılan zemin üzerinden siyaset yapıyor.
Daha fazla söze gerek yok herhalde.
Sizin mideniz kaldırıyor mu bilmiyorum ama, benim ki sindirmiyor.
Arif Coşkun
28.09.2008, 16:25
Anlaşılan bir skor belirleyemedi kimse:D
EyüphanAydın
28.09.2008, 17:02
Bana göre en iyisi beraberlik :D Bu sonuçta ikiside susucak.
Herzaman diyorum GÖRMEK İSTEDİĞMİZİ GÖRÜYORUZ..
ben herzaman AKP ye arka çıkmışımdır bundan sonrada çıkacağım çünkü bütün iddialar doğru çıkmamıştır bundan sonrada çıkmayacaktır....
Arif Coşkun
28.09.2008, 21:16
Herzaman diyorum GÖRMEK İSTEDİĞMİZİ GÖRÜYORUZ..
ben herzaman AKP ye arka çıkmışımdır bundan sonrada çıkacağım çünkü bütün iddialar doğru çıkmamıştır bundan sonrada çıkmayacaktır....
Tapu gibi danıştay kararını, Dengir Fırat'ın terlemiş anlına yapıştırılmıştır. Daha nasıl bir belge istiyorsun seva yukarıda detayıyla açıklanmış.
Tarif edersen seviniriz bizde bilelim ne tür bir belge türü daha var:D
Tapu gibi danıştay kararını, Dengir Fırat'ın terlemiş anlına yapıştırılmıştır. Daha nasıl bir belge istiyorsun seva yukarıda detayıyla açıklanmış.
Tarif edersen seviniriz bizde bilelim ne tür bir belge türü daha var:D
terleyende kızaranda kılıçdaroğluydu...
onun danıştay kararı varsa fıratında tapu gibi mahkeme kararı var :D
Arif Coşkun
11.10.2008, 13:11
Akp genel başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın ortak olduğu MENAS adlı şirketin TIR'ında 89 kilo eroin yakalındığına ilişkin haberler gazeteelrde yer almıştı.
Bu haberlere tekzip gelmediği gibi CHP genel başkan yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu bu iddiaları Fırat'ın gözünün içine baka baka tekrarladı.
Peki ama Dengir Mir Mehmet Fırat ne dedi?
"Şöför şüpheli biriydi zaten" dedi
Ancak gümrüklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın açıklamaları kafalardaki soru işaretini daha da artırdı.
Yazıcı dedi ki "Eroin operasyonundan önce, araç izleniyordu"
Hadi bakalım!
Alın size vahim bir iddia daha...
Bir milletvekilinin, herşeyden önce AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın şirketine ait bir TIR ile eroin kaçakçılığı yapılıyor ihbarı üzerine araç takibe alınmış.
Demek ki bu ilk değil.
Yakalanan eroinden önce ihbar yapıldığına göre, daha öncede aynı araçla yurt dışına uyuşturucu gönderilmiş.
Takip yapıldığına göre, bunun başka izah tarzı yok.
Dengir Mir Mehmet Fırat bu kadar söylentiye rağmen "Bana bir özür borçları var" diyor.
Yahu ne özür borcu...
Hayali ihracat belgelendi mi, belgelenmedi mi?
Belgelendi...
Senin de ortağı olduğun TIR'ında 89 Kilo eroin çıktı mı, çıkmadı mı?
Çıktı...
CESARETİN VAR MI?
O zaman her şey ortada...
Peki daha ne özürü bekliyorsun?
Eğer kendine güveniyorsan ve korkun yoksa bütün bu davalardan o zaman TBMM'ye başvuruda bulun ve de ki "Kladırın benim dokunulmazlığımı"
Eğer yüreğin yetiyorsa bunu yaparsın.
"Yok ben dokunulmazlığımın kaldırılmasını istemiyorum" dersen ,şahsen ben hakkındaki bu tüm iddiaların doğru olduğuna inanacağım.
İnan bana böyle bir talepte bulunmazsan sadece ben değil herkes senin hakkındaki iddiaların doğru olduğunu düşünecek.
Haydi topla cesaretini TBMM'ye ve dilekçeyi...
Kladırın benim dokunulmazlığımı" de...
Ve bir şey daha belgeleriyle açığa çıkarıldıki,
1998'de TIR'da eroin yakalndığı yılda,1997 yılında Mersin vergi dairesine şirketiniz vergi yatırdığında şirket ortaklarındandınız.
Bu kadar iddialar varken bu kadar kararlar varken, görevinden istifa etmeyip hala ısrarla "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" mantığıyla haraket etmek dürüst siyasetçi ilkesiyle hiç bağdaşmaz sanırım.
seva buda sana cevap olarak yeterli sanıyorum.
sayın fırat lütfen bu adamı adam sanıpta buna cevap verme artık yeter bırak ne söylerse söylesin bu adama inanan yokki siz bu adamın başkanına sorduğunuz soruyu devamlı ve her basınla konuşmanızda tekrarlayın ve başkanından cevap alıncaya kadar lütfer sorunuzu yenileyin
kendi içlerinde taksi parası calan adamlar bugün başkalarına camur atmaya kalkıyor.ne olacakki sanki genel başkan aynı yardımcısı aynı genel sekreter zaten aynı ne olacak al baykalı vur kılıçtara hepsinin işi aynı alim çalım hıesızlık ve iftira tutmazsa izi kalır
Ey dürüst kılıçdaroğlu.. Neredeydin chp ye devlettn verilen paralar kanaltürk üzerinden Tuncay özkana giderken.. Sesin çıkmadı yoksa sendemi aldın bu paradan pay.. Ey dürüst kılıçdaroğlu CHP ye almanyadan vakıflardan 2001 yılından beri para geliyor.. Neredeydin sesini duymadı. Yoksa sendemi pay aldı... Ey dürüst kılıçdaroğlu CHP kendi kasasını Taksi ücretlerini şişirek boşaltırkan neredeydin. SEsini duyamadık.. Yoksa sendem, taksi ücretleriylemi oynadın... Dengir mit fırat bütün evrakların açıklamsını yaptı vede herkese dosya sundu. Kılıçdaroğlu ne yaptı elinde her zaman ki gibi bir kagıt okuyup geç.. Adam aldığı hisse parasının bile dekontlarını getirmiş.. Kılıçdaroğlu size sesleniyorum bırakın bunlarıda.. Dürüstsünüz ya Gelin hükümetle bir olun ergenekonu çözün. Hadi hodri meydan.. Ama nerede korkuları var.. Ondan değil mi abuk subuk konuları bukuğ ergenekon olayını unutturmak istediler.. Komik CHP ve komik figuranlarıı ne yaptı hiç vıdı vıdı vıdı yalan dolan sahtakarklık iş bankası ortaklığı sözde laikçilik aslı hiç yok sözde vatanseverlik aslı hiç yok pis ergenmekonculardan ne farkları varki
hani polat iskender olayı derler ya polatta hap verdiğini sanan aptal iskender gibi kilicdar oğlu halki kandırdığı sanıyor...
Arif Coşkun
12.10.2008, 14:21
Bu yolsuzluğu bu uyuşturucu işini kim yaparsa yapsın, A-Partisi B-Partisi önemli değil, önemli olan hertürlü pisliğe karşı çıkmaktır.Yoksa bu bizim partidir yapmaz sizin partidir yapar mantığıyla değil.
Sonra şu parti benim partim diyede bir iddiam yok, hiç bir partiyede üye değilim ve olmamda. Sabit fikirli biride değilimdir.
Kim gelirse gelsin iktidara, doğru olsun dürüst olsun ilkeli olsun.Eğer bunların tersi yapılıyorsa eleştirmekte, sorgulamakta muhalefetin olduğu kadar vatandaşında hakkıdır.
Adam mahkeme kararlarını,belgelerini tarihlerine varana kadar açıklıyor sunuyor. Başka bir belge daha nasıl olur farsa açıklayın bilelim.
“Bu düellonun galibi kim” sorusuna yazıyı yazdığım dakikalara kadar kimse net bir cevap vermedi ama iktidar medyasının yazarları bile Dengir Mir Mehmet Fırat’la ilgili birkaç sorunun mutlaka cevaplanması gerektiğini, sunulan belgelerin önemli olduğunu vurguladılar.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun belgelerini açıkladığı iddiaların tamamen anlaşılır ve kabul edilir şekilde Fırat tarafından cevaplanmamış olmasının ise benim veya diğer insanların duyguları, dilekleriyle bir ilgisi yoktur.
Durum şu ki söz konusu olaylar Sayın Fırat’ın tartışmanın sonunda anlattığı “Balta sapını kim kırdı” fıkrasıyla kıyaslanamayacak kadar ciddidir.
Sonuç olarak... Bence asıl konu Deniz Feneri ile Şaban Dişli skandallarıdır ve araya başka iddiaların girmesiyle dikkatler dağılabilir. Bununla birlikte Kılıçdaroğlu-Fırat tartışması bize siyasetçilerin ticari işlerle ilgilerinin olmaması, devletten ayrıcalık isteyen kişi ve firmalara asla aracılık etmemeleri, isimlerinin temiz kalması konusuna çok özen göstermeleri gerektiğini gösterdi.
Bir de olayların 10-15 yıl sonra bile ortaya çıkarılabileceğini...
Böyle bir tartışma tekrarlansa gerçek daha fazla anlaşılabilir mi?
Belki ama dokunulmazlıklar kaldırılıp, iddiaları yargının araştırması sağlanmadan ne işe yarar ki?
Gerçeklerin anlaşılması konusunda samimi olduğunu söyleyenlerin önce “dokunulmazlığımı kaldırın” demekten çekinmemeleri gerekiyor. Bunu yapamadıkları sürece söylediklerine inandırmaları çok ama çok zor olacak!
(Not: Hazır Deniz Feneri ve Şaban Dişli’yle başlamışken keşke belediyelerdeki binlerce ihale ve imar yolsuzluğunu da ortaya çıkarsalar, kim bilir neler duyarız!)
Müzik degistiginde dans da degisir elbet..
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.