Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu diziler dinden eder...
Prof. Mehmet Görmez, gerçeküstü güçlere sahip kahramanların yer aldığı diziler yüzünden kutsala yönelik saygının çarpıtıldığını söyledi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gerçeküstü güçlere sahip kahramanların yer aldığı dizilerin 'Allah', 'melek', 'mucize', 'ahiret', 'ilahi adalet', 'dünyevi ve uhrevi müeyyide' gibi dini kavramların tasavvurunu çarpıttığını belirterek, bu çarpık anlayışın 'Sırlar Dünyası' gibi dini içerikli programlarda da görüldüğünü bildirdi.
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen 'Çocuk gerçeği ve medya okuryazarlığı dersinin önemi' konulu uluslararası panelin ikinci gününde gerçekleştirilen oturumda, çocukların en çok izledikleri programların etkileri ele alındı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Görmez de 'Sihirli dizilerin oluşturduğu din algısı' başlıklı konuşmasında, 'Sihirli Annem', 'Acemi Cadı', 'Selena', 'En İyi Arkadaşım' gibi dizilere değindiği konuşmasında, "Sihirli diziler, Allah, melek, mucize, ahiret, ilahi adalet, dünyevi ve uhrevi müeyyide gibi dini kavramların tasavvurunu çarpıtmaktadır" dedi.
Yahudi geleneği
Bu dizilerle kutsala ve maneviyata yönelik ilgi ve saygının çarpıtıldığını ve çocuklardaki Allah tasavvuruna yönelik olumsuz bir idrakin oluştuğunu kaydeden Görmez, bu dizilerin dua etme anlayışına da zarar verdiğini savundu. Görmez, sihirli dizilerde sihir yoluyla eşyanın canlıya, insanların da hayvanlara dönüştürülebildiğini anımsatarak, bunun Yahudi geleneğinde var olduğunu, ancak İslam dininin kabul etmediğini söyledi.
Abartılı mistisizm
Bu dizilerin getirdiği çarpık anlayışları 'sırlar dünyası' gibi dini içerikli programlarda da görüldüğünü vurgulayan Görmez, kader, müeyyide ve ilahi adalet gibi ilkelerin aşırı mistisizmle işlendiğin savundu ve "'Sırlar Dünyası' programında sunulduğu şekliyle ahiret inancı ve ahiretteki müeyyide İslam’ın ahiret inancına uygun olmayacak şekilde sunuluyor" dedi.
Görüldüğü gibi kimi dinden,kimi örften,kimi gelenekten kimi en vazgeçilmez değerlerimizden bizi ediyor.Artık bu kötü amaçlı dizilerin hiç birine prim vermeyelim,izlemeyelim.LÜTFEN! !
dizlerde beni en çok rahatsız eden konulardan birisi elllerinden düşürmedikleri viski bardakları .Maşallah su gibi içki içiyorlar .diğer bir konu , yıllar önce turizm otelcilik okullarında en çok sorulan ve en çok yanlış cevaplanan sorulardan birisi olan portakal suyu konusu .türkiye,de kahvaltı da olmazsa olmaz portakal suyu imiş cay fincanı ve portakal suyu bardağı yan yana olmalıymış allah aşkınıza hangimizin kahvaltı sofralarında çay ve portakal suyu bir arada içilir .Bu dizilerde en çok dikkatimi çeken budur .Ve son olarakda evin içerisine dışardan geldiği gibi ayakkabı ile dalmaları yok mu ? deli oluyorum .Ya kardeşim gelirsin kapıya kapı açılır çıkarırsın ayakkaplarını ev sahibi eğilir senin ayaklarının önüne bir çift yumuşak ev terliği verir giyer geçersin evin içine çok sinrlendim ne yazdım hiç bilmiyorum neyse benden bu kadar
*AHISKALI*
09.10.2008, 13:55
çocuklarımızın beynini daha bu yaşlarda bu saçmalıklarla misyonerlik ve siyonizm ürünü dizi veya filmlerle yıkarsak ileride bu vatanı taşıyacak nesilleri nasıl yetiştirebilriz?
diyanet işleri başkanımız az bile söylemiş bu dizi ve film zırvalıklarına son verilmeli artıkyeter çocuklarımızn gençlerimizn beyinlerinin yıkandığı!
seheresma
09.10.2008, 15:15
KANAL 7 ve samanyolu flas tv daha düzgün film koyuyorlar...isim yoksa bunlara bakiyorum ........gercekten diger kanallar ahlaki boyutu asmis durumdalar........
Tek bir tane dahi dizi yok ki bizim kültürümüzden olsun.Bir tanesine bile bakmıyorum.Ama dün "selena" adlı yoz diziye sadece 5 dkika baktım.Orda "kıro,kaba" bir adam oluşturuluyor.Ve bu kıro ve kaba adam gidiyor bir bayana "selamün aleykum" diyor.Yani bu şekildeselam vermek kabalık kıroluktur diyor.Buyrun izleyip durluan dizilerin çirkefliği.
EyüphanAydın
09.10.2008, 15:52
Benim son yıllarda dizelerde sevmediğim ' AŞK ' konuları çok işleniyor.Sadece bir dizide değil , tüm dizilerde başrol oyuncusu ' AŞK' olmuş.
Böyle giderse vay halimize vay.
Valla o büyü filmlerini ben evde cocuklarıma izletmiyom.Cocuklarım kafaları karısacak bu yasda.
Diğerlerine gelince,bugünden itibaren Perşembe aksamları ben hertürlü işimi bırakırım,önce Tek TÜRKİYE ardından Kurtlar Vadisi dizisini izlerim.Elimden geldiğince kacırmamaya bakarım.
Al birini vur ötekine.Kurtlar vadisi okuldaki şiddet olaylarının artmasının başrol oyuncusudur.Daha bugün öğrencimin biri bir alıştırma sırasında kendi adını "polat" diye yazdı..şoke oldum..Yazıklar olsun!!
dizlerde beni en çok rahatsız eden konulardan birisi elllerinden düşürmedikleri viski bardakları .Maşallah su gibi içki içiyorlar .diğer bir konu , yıllar önce turizm otelcilik okullarında en çok sorulan ve en çok yanlış cevaplanan sorulardan birisi olan portakal suyu konusu .türkiye,de kahvaltı da olmazsa olmaz portakal suyu imiş cay fincanı ve portakal suyu bardağı yan yana olmalıymış allah aşkınıza hangimizin kahvaltı sofralarında çay ve portakal suyu bir arada içilir .Bu dizilerde en çok dikkatimi çeken budur .Ve son olarakda evin içerisine dışardan geldiği gibi ayakkabı ile dalmaları yok mu ? deli oluyorum .Ya kardeşim gelirsin kapıya kapı açılır çıkarırsın ayakkaplarını ev sahibi eğilir senin ayaklarının önüne bir çift yumuşak ev terliği verir giyer geçersin evin içine çok sinrlendim ne yazdım hiç bilmiyorum neyse benden bu kadar
Hangimiz evimize ayakkabı ile giriyoruz?
Hangimiz yılbaşında dansöz oynatıyoruz?
Hangimiz işimizi zorbalıkla,silahla hallediyoruz?
Hangimiz evlilik dışı biriyle aynı evde yaşıyoruz?
hangimiz...?
hangimiz...?
edebiyatisyen
09.10.2008, 16:20
Hiçbir diziyi izlemem. Özellikle şu büyü dizeleri hiç sevmem. Adamların amacı -töbe haşa- Allah'ın olmadığını çocukların beynine kazıtmak.
Millet şuan harıl harıl Kurtlar Vadisi izliyor.Polat bölüm başı 75 bi ytl alıyormuş.Helal olsun,adam nereden para geleceğini biliyor :)
Millet şuan harıl harıl Kurtlar Vadisi izliyor.Polat bölüm başı 75 bi ytl alıyormuş.Helal olsun,adam nereden para geleceğini biliyor :)
tek 1 bölümünü bile izlemedim izlemem de zenginin parası züğürtün çenesini yorarmış ! :D
İzleyince elime ne geçecek ah bir bilsem ben de izleyeceğim ama.Hep söylüyorum okulda şiddetin artmasının en büyük sebebi Kurtlar Vadisidir.Yazık ya!Polis okul kapılarında tedbir alıyormuş.:)Kurtlar Vadisini yasakla yeter!
ayparcam
10.10.2008, 09:32
Rabbim yardimcimiz olsun
Bazen eve basili cocuklarimizin cogu malesef boyle filmlerle yerlerine oturtuluyor bunu goruyorum cogukez ne soylesen fayda etmez beyinlerine islenmis birkere.. anneleri ev isleriyle mesgulken cocuklarinin yani basinda nede olsa diye dusuncesiyle onlarin bu filmlerle ne hallere dusduklerinden haberleri bile yok..Bide filmdeki yapilanlari taktik etmezlermi telefonla cekerken kapatiyor degisiyorum diyerek baskasi geciyor aciyor telefonu degistim bak diyerek egleniyorlar..Kafalari boyle seylerle doluyor yazik ya yazik ..Bir anne bir baba cocuklarinin bu hallerinden haberdar olmayip anlamazlarsa bu cocuklarimiz ne olur? onlar bizlere emanet beyinlerini boyle bos seylerlemi doldurmak icin dunyaya getirdik onlari yoksa eglence olsun diyerekmi, yalniz kalmamak korkusuylami yada buyuklerimizin zorluklariylami dunyaya getirdik onlari? :( Kendimizi soyle bir sorguya cekelim yasantimizda kendimize degilde daha cok onlara yer verelim bu cocuklarimiz bizlere muhtac nekadar buyuseler bile bizlere muhtaclar onlar bunun farkinda degiller ama bari biz farkina varalim.. onlarin ellerinde tutup gezdiriyoruz hani disarda kaybolurlar diye korkarak, aslinda daha cok onlarin yureklerinden tutup yureklerini kaybetmeme korkusuyla egiterek yasatmaya calisalim ..
Rabbim cocugumuzu,cocuklarimizi iyi egitebilenlerden eylesin bizleri insALLAH..Hala bekar olanlarimizinda annelerine karsi davranislarinda dikkatle onlari dinleyip anlayanlardan olmasini saglasin..Aminnn
Selam ve dua ile
Geleceğimiz için,ülkemiz için bu dizleri izlememeli,izleyenleri de uyarmalı.!
Ne acıdır ki artık diziler büyük rant kapıları oldu. Bu sebeptendirki kanallar hergün birkaç tane diziyi ekranlara getirme yarışına girdiler...
Bu sektör Türk Sinemasınada ayrıca büyük darbe vuruyor. Uzun sürede gelebilecek bir başarıyı bir iki haftaya sığdırabildiklerinden tercih sebepleri diziler oluyor...
Buna ferdi olarak değilde toplum olarak bir hareketle karşı koyulabilir.
Neredeyse bir dizi karakterini tanımamak, cahillik hatta zır cahillik olarak adlandırılabiliyor...
tatli-dilli
10.10.2008, 13:22
valla ne yalan söyliyeyim ara sira benden dizi izliyorum ama muhakkaki beni sinir eden olaylar oluyor.
su sürekli ask dizilerinden zenginlik dizilerinden cok bunaldim...
ayakabi ile evde dolasma konusuna gelince, e gezerler tabikide evlerinde namaz kilan olmuyor, alkol tüketimi inanilmaz hat safalarda dizilerde sayamayacagim kadar cok kötü seyler var aslinda, örf ve adetlerin hic biri islenilmiyor neredeyse.
bu aralar komik olan seyleri seviyorum, ruhuma iyi gelen vs vs...
su an en cok sevdigim karakterlerden biri atv deki avrupa yakasindaki adanali dilber hala (binnur kaya) tek gecerim onu : )))
saçma sapan diziler aşağı yukarı her kanalda uçan kaçanlar, yok edenler , aksakallılar , şeytan sakallılar, tek gözlüler ortalıkta hemde adı çocuk dizisi diye geçiyor
zahid efendi deniz fenerinden akacak sevaplı dolandırıcılık parası hesaplarını kontrol edeceğine bunlara baksa iyi eder değerli rtük başkanı
İzleyince elime ne geçecek ah bir bilsem ben de izleyeceğim ama.Hep söylüyorum okulda şiddetin artmasının en büyük sebebi Kurtlar Vadisidir.Yazık ya!Polis okul kapılarında tedbir alıyormuş.:)Kurtlar Vadisini yasakla yeter!
Vallahi izlemiyor olman bu filmin yönünün yanlış olduğu anlamına gelmez o zaman çocuklara televizyonda seyrettirmeyelim,bilgisayarda kullanmasın.Tüm terör eylemleri,hırsızlık,gasp,cinay et,adam kaçırma,intihar gibi haberleride kaldıralım,hatta haberleri kaldıralım.
Bosna hersekte katledilen Türkleri görünce önüne gelen ilk sırpı öldürme isteği uyanmıyormu sende ben doğuda askerlik yaptım öyle bir hal alıyorsunuz ki orada herkesi potansiyel terorist olarak görüyorsunuz yeri geliyor burayı haritadan silelim diyorsunuz ama doğrunun bu olmadığını öğrendiğinizdede bazen geç oluyor askerede gitmeyelim pardon doğuya askerlik yapmayada gitmeyelim potansiyel bir cani olabilirsiniz deme lüksümüz varmı.Yani bu hırs ve yanlış düşünce sevki sadece bir diziylemi oluyor?
Gelelim Kurtlar vadisine sen eğitmen gözüyle çocuklara verdiği antidepresif hareketlerden dem vuruyorsun ben ise mevcut çete düzeninin varlığının bilinmesi yönünde sağlam adımlar olarak değerlendiriyorum.Veli Küçük'ün adı yokken orada İSKENDER BÜYÜK vardı,Kurtlar vadisi izleyicileri oradaki rollerin normal hayatta kime ait olduğunu bilecek kapasiteye haizler...
Ülkenin gizli kalmış dolaplarının çekmeceleri orada açılıyor,o dizi bundan 35 hafta önce pkk ve ergenekon bağlantısını yayınladı ancak daha dün pkk nin ilk kurucuları aponun ergenekon bünyesindeki bir ajan olduğunu dile getirdiler heber sahibi mevcut kanallar ya yeni duyabildiler bu olayı yada yeni öğrendiler belkide mecbur kaldılar insanların bildiklerini söylemeye...
Çocukların Polat Alemdara özenmesindeki sebep onun adam öldürmesinden ziyade Vatan sever çizgisidir.Neden MURO yazmamışlarda Polat yazmışlar tahtaya.Çünkü MURO sempatikte olsa adamda öldürse VATAN HAİNİ...
Ha şunuda belirteyim ki birçok dizinin ülkemiz gerçeğiyle asla ve asla ilgisi yok!!!
ahiretin var oldugunu insanlarin isledikleri seylerden sorguya cekilecegini hangi gunahlarin insanlari felakete surukledigini hangi iyiliklerin insanlarin kurtulusa vesile olabilecegini hadisler ve kuran ayetleri isiginda insanlarin anlayabilecegi bir sekilde anlatmayi hedef almis bir yapimdir.Bundan gocunsa gocunsa dinsizler gocunur.Zaten bakin radikal gibi ATEIZMI ve darwinizmi savunan kesim gocunmus bile
Bir çocuk Kurtlar Vadisi izleyince "vay be bizim ülkemizde ne dolaplar dönüuormuş" demez.Ne der peki :"Polatı gördün mü abi,ne bastı şunun mekanını,abi adamın boğzaını rajon kesmem kafa keserim diyerek nasıl kesti gördün mü,abi adam tek atışta nasıl kafadan vurdu gördün mü." gibi lafları söyler,Polatın bu özelliğini alır.Bİr gün bir öğrencim sesini kısarak konuşuyor.Dedimki hayırdır ne ola.Meğer dizideki İskender karaketerinin sesi kısıkmış daima,onu örnek alıyormuş.Hocam madem Polat vatansever olduğu için örnek alınıyor peki İskender neden örnek alınıyor.?
Brn insanların ağzında "Lanet olsun içimdeki insan sevgisine,ya da rajon kesmem kafa keserim gibi" basit bayağı hiç bir şey ifade etmeyen terimler duymaktan bıktım,ve bu durumun utanç verici olduğunu düşünüyorum.
Evet gerekirse hiç Tv izlettirmeyeceğiz.Hele hele ne olduğu belli olmayan dizileri asla izlettirmeyeceğiz.
Bir çocuğun zihni ülkedeki karanlık işleri anlatmaya yetmeyeceği için Kurtlar VAdisine lüzum yok..
Bir yetişkin de ülkedeki karanlık ilişkileri kavrayacak kadar yetişkin olduğu için yine Kurtlar Vadisine lüzum yoktur.
Ne yani Kurtlar VAdisi yokken ülkede pekçok karanlık ilişki olduğunu bizim ülkemizin yetişkinleri bilmiyormuydu..Ya da bizim yetişkinimiz bu karanlık ilişikileri anlamayacak kadar basit mi?Karanlık ilişki isteyen Susurluğa baksın,Sivas madımağa baksın,malatya zirve olayına baksın hayli hayli karanlık ilişki olduğunu anlar vesselam..
Hele hele dizilerde belli yerlerde gülme repliği koyup "ey seyirci burada gülmen lazım demezler mi..Güler misin ağlar mısın :)
Bir çocuk Kurtlar Vadisi izleyince "vay be bizim ülkemizde ne dolaplar dönüuormuş" demez.Ne der peki :"Polatı gördün mü abi,ne bastı şunun mekanını,abi adamın boğzaını rajon kesmem kafa keserim diyerek nasıl kesti gördün mü,abi adam tek atışta nasıl kafadan vurdu gördün mü." gibi lafları söyler,Polatın bu özelliğini alır.Bİr gün bir öğrencim sesini kısarak konuşuyor.Dedimki hayırdır ne ola.Meğer dizideki İskender karaketerinin sesi kısıkmış daima,onu örnek alıyormuş.Hocam madem Polat vatansever olduğu için örnek alınıyor peki İskender neden örnek alınıyor.?
Brn insanların ağzında "Lanet olsun içimdeki insan sevgisine,ya da rajon kesmem kafa keserim gibi" basit bayağı hiç bir şey ifade etmeyen terimler duymaktan bıktım,ve bu durumun utanç verici olduğunu düşünüyorum.
Evet gerekirse hiç Tv izlettirmeyeceğiz.Hele hele ne olduğu belli olmayan dizileri asla izlettirmeyeceğiz.
Bir çocuğun zihni ülkedeki karanlık işleri anlatmaya yetmeyeceği için Kurtlar VAdisine lüzum yok..
Bir yetişkin de ülkedeki karanlık ilişkileri kavrayacak kadar yetişkin olduğu için yine Kurtlar Vadisine lüzum yoktur.
Ne yani Kurtlar VAdisi yokken ülkede pekçok karanlık ilişki olduğunu bizim ülkemizin yetişkinleri bilmiyormuydu..Ya da bizim yetişkinimiz bu karanlık ilişikileri anlamayacak kadar basit mi?Karanlık ilişki isteyen Susurluğa baksın,Sivas madımağa baksın,malatya zirve olayına baksın hayli hayli karanlık ilişki olduğunu anlar vesselam..
Hele hele dizilerde belli yerlerde gülme repliği koyup "ey seyirci burada gülmen lazım demezler mi..Güler misin ağlar mısın :)
çocuk çok meraklıdır kardeşim çocuğa ne kadar anlatsakta bunları izlemeden duramaz eğer bi çocuk meraklıysa ona anlatmak yetmez....
Acaba Kurtlar vadisi yokken bu çocuklar neler izliyordu,Ramboları izleyip adam mı öldürüyordu,Arnold ları seyredip kendilerini robot mu sanıyordu,yada süpermen sanıp uçuyordu.
Daha şuana kadar Kurtlar vadisinden etkilendim cinayet işledim diyene rast gelmedim,ancak eğitimsizlikten kendisine namüsait yolları seçeni çok gördüm.Doğudan cehaletten POLATlar çıkmıyor ama APOlar sayısız çıkıyor.Kurtlar vadisinde buna vurgu yapılıyor,tabi izlemeyen bilemez. :)
sivaslı yıldız
11.10.2008, 12:32
Tek bir tane dahi dizi yok ki bizim kültürümüzden olsun.Bir tanesine bile bakmıyorum..
Yiğiter bu konu ile ilgili bütün düşüncelerinin hepsi bi yana, bence tartışmamız gereken başka bi nokta var..
Ben çocuğumun İngilizce öğretmeninin popüler kültürün ikonlarına karşı bu denli yabancı kalmasını asla kabul edemezdim.. Kendini alıştırmada Polat olarak tanıtan çocuğa o kim mi dedin yoksa?..
Acaba Kurtlar vadisi yokken bu çocuklar neler izliyordu,Ramboları izleyip adam mı öldürüyordu,Arnold ları seyredip kendilerini robot mu sanıyordu,yada süpermen sanıp uçuyordu.
Daha şuana kadar Kurtlar vadisinden etkilendim cinayet işledim diyene rast gelmedim,ancak eğitimsizlikten kendisine namüsait yolları seçeni çok gördüm.Doğudan cehaletten POLATlar çıkmıyor ama APOlar sayısız çıkıyor.Kurtlar vadisinde buna vurgu yapılıyor,tabi izlemeyen bilemez. :)
Kurtlara bakmasın Ramboya,Robocopa baksın demiyorum ki.Hiç birine bakmasına izin verilmese nasıl oluyor,ne kayıbımız oluyor,daha doğrusu kaybımız oluyor mu?
Benim sözüm sadece Kurtlara değil dizilerin hemen hepsine.İnsanlarımız basitleştiren,duygusuz,acımazs ız,ve düşüncesiz hale getiren dizilerin tamamına.
Zaten kimse ben Polatı örnek aldım,öldürdüm demez.Ama Polattan ya da İskenderden gördüğü fare öldürür gibi adam öldürmesini örnek aldığı kesin.Bunun farkında olmasa da.
Ben hiç bir çocuğun Kurtları izleyip " vay be bizim ülkemizde ne karanlık işler varmış" dediğine şahit olmadım olmam da.Ama Polatın ya da diğer karakterlerin ağzından çıkan kelimeri replik haline getirip sürekli diline dolayan,onun kuş öldürür gibi nsan öldürmesini,işkence yapmasını örnek alıp birbirlerine karşı acımasızlaşan duygusuzlaşan gençleri çok gördüm.
Sadece Kurtlar değil, diğer tüm diziler,ve olumsuz örnek oluşturan diğer tüm yabancı dizi ve filimler çocuğa yasaklanmalıdır.
Yiğiter bu konu ile ilgili bütün düşüncelerinin hepsi bi yana, bence tartışmamız gereken başka bi nokta var..
Ben çocuğumun İngilizce öğretmeninin popüler kültürün ikonlarına karşı bu denli yabancı kalmasını asla kabul edemezdim.. Kendini alıştırmada Polat olarak tanıtan çocuğa o kim mi dedin yoksa?..
Tabi ki kim demedim.Ama geçen gün bir dizi ismi söylediler.Hiç duymadığımı söyledim.Okulda kendini Polat sanan onlarca basit insan varken,bu Polat da kim acaba demeyi unutmadım tabi ki :)
sivaslı yıldız
12.10.2008, 16:09
Okulda kendini Polat sanan onlarca basit insan varken..
Derslerine girdiğin çocuklardan bahsetmiyoruz değil mi?..
Derslerine girdiğin çocuklardan bahsetmiyoruz değil mi?..
OKulda,mahallede,çevrede..hery erde...Kendini Polat sanan cümle basitlere..:)
Binbir Gece'de rezil diyalog
12 Ekim 2008 08:47
Türk televizyon tarihinin kara listesine geçecek o diyalog Kanal D ekranında yayınlandı. İşte Tecavüzcü Coşkun'un bile aklına gelmeyecek o rezil diyalog...
Binbir Gece adlı dizide tecavüzcü Coşkun'un bile aklına gelmeyen sözler sarfedildi. İşte prime time'da yayınlanan dizide geçen o rezil diyaloglar.
- Abi yapma..
- SENİ MESLEK SAHİBİ YAPACAĞIM
sözleriyle başlayan bir tecavüz sahnesi KÖTÜ MÜ OLDU MESLEK SAHİBİ OLDUN'la bitiyor.
EN ÇOK İZLENEN DİZİDE FUHUŞA ÖVGÜ-TEŞVİK
Binbir Gece dizisinde Ali Kemal'den boşanmaya hazırlanan Ahu, dost bildiği kadın tüccarlarının eline düşmüştü. Adam, Ahu'ya ağrı kesici diye uyku hapı verip, "Şimdi seni meslek sahibi yapacağım" diyerek tecavüz etti. Ahu uyandığında acı gerçekle karşılaştı. Adam, "Ne bozuluyorsun? Seni meslek sahibi yaptım işte. Artık benim söylediğim işlere gideceksin" dedi.
ZATEN İŞSİZDİN BAK FENA MI OLDU(!)
Ahu, itiraz etti. Adam konuşmayı sürdürdü: "Ne yani? Elinde mesleğin mi var? Sekreterlik mi yapacaksın, yoksa evlere temizliğe mi gideceksin?" O sırada adamın beraber yaşadığı sermayesi eve geldi. Adam, kadını örnek gösterdi: "Bak, çalışan nasıl çalışıp, kazanıyor... Bu kadın var ya, şimdi dördüncü evini satın alıyor, n'aber?.."
SAHİ BEN DE YAPABİLİR MİYİM
Ve Ahu ikna olmuş gibiydi: "Yapabilir miyim sahiden?.." İşsizliğin kol gezdiği, insanların büyük bölümünün açlık sınırında gezdiği bir ülkede, en çok izlenen dizilerden birinde, zavallıların kolayca aklını çelecek korkunç bir mesaj...
Yorum sizlerin!
Ne denilebilir ki ahlaksızlık hayasızlık çağdaşlık diye milletimize yutturuluyor... Milletimizin en sağlam temeli dini onu bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar... Dinini kaybeden bir millet ahlakınıda kaybeder namusunuda...
Kurtlara bakmasın Ramboya,Robocopa baksın demiyorum ki.Hiç birine bakmasına izin verilmese nasıl oluyor,ne kayıbımız oluyor,daha doğrusu kaybımız oluyor mu?
Benim sözüm sadece Kurtlara değil dizilerin hemen hepsine.İnsanlarımız basitleştiren,duygusuz,acımazs ız,ve düşüncesiz hale getiren dizilerin tamamına.
Zaten kimse ben Polatı örnek aldım,öldürdüm demez.Ama Polattan ya da İskenderden gördüğü fare öldürür gibi adam öldürmesini örnek aldığı kesin.Bunun farkında olmasa da.
Ben hiç bir çocuğun Kurtları izleyip " vay be bizim ülkemizde ne karanlık işler varmış" dediğine şahit olmadım olmam da.Ama Polatın ya da diğer karakterlerin ağzından çıkan kelimeri replik haline getirip sürekli diline dolayan,onun kuş öldürür gibi nsan öldürmesini,işkence yapmasını örnek alıp birbirlerine karşı acımasızlaşan duygusuzlaşan gençleri çok gördüm.
Sadece Kurtlar değil, diğer tüm diziler,ve olumsuz örnek oluşturan diğer tüm yabancı dizi ve filimler çocuğa yasaklanmalıdır.
Burada iş ailede ve bizlerde Yiğiter...
Eğer aile bu dizileri seyretmesine izin veriyorsa biz önce aile ile konuşmalı ve çocuklarının seyretmesine izin vermemelerini söylemeliyiz... Açıkcası ben yaptığım veli toplantısında işin internet ve bu kısmını dile getirdim.. Ama dinlerler ama dinlemezler... Olay sadece Polat değil bence o en son... Neden?.. Çünkü bazı diziler varki dini diyaneti inkar ediyor yeni nesili dinsizliğe ahlaksızlığa namussuzluğa çağırıyor... İnsan nefsine ise o yollar daha çekici geldiği için çabucak kanıyorlar...
Yasaklanma boyutu ise imkansız gibi önemli olan bizim onlara karşı çocukları çok iyi şekilde eğitmemiz...
Balık baştan kokuyor zaten.Baba eve gelmiş.Her güne bir dizi koymuş ve bir de dert yanıyor.Bilmem ne diziyle bilmem ne dizi aynı gün ve saatteymiş kaçırıyorum diyor.Ne denir ki!
Balık baştan kokuyor zaten.Baba eve gelmiş.Her güne bir dizi koymuş ve bir de dert yanıyor.Bilmem ne diziyle bilmem ne dizi aynı gün ve saatteymiş kaçırıyorum diyor.Ne denir ki!
Şikayet sızlanma değil iş yapmak gerek... Sen onlara anlatmalısın durumu... İllaki rehberliğinde bir sınıf vardır eğer çocuklara bu durumları anlatsan onlar sözünü kesin tutacaklardır...
Şikayet sızlanma değil iş yapmak gerek... Sen onlara anlatmalısın durumu... İllaki rehberliğinde bir sınıf vardır eğer çocuklara bu durumları anlatsan onlar sözünü kesin tutacaklardır...
Hocam annesi dizinin başında,babası dizinin başında.Benim lafım kulağından girip çıkmaz bile..Teğet geçer. :).Ama özellikle Tv hususnda ıkça uyarımı yapıyorum.umarım faydası dokunur
Çok izlenen bir diziden acı rakamlar
16 Ekim 2008 11:44
Bir dizinin 55 bölümünde, 411 cina-yet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 çatışma çıktı!
Mersin'in Tarsus ilçesi Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Murat Tarsuslu, çok fazla izlendiği belirtilen bir dizinin incelenen 55 bölümünde, 411 cinayet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 silahlı çatışmanın meydana geldiğini bildirdi.
Tarsuslu, yazılı açıklamasında, ailenin, cinsellik, neslin devamı, toplum huzuru gibi çok sayıda görevi yerine getirmenin yanında, bireyin yaşamında çok önemli yer tutan sevgi ihtiyacı, psikolojik gelişim, eğitim, kültürel değerleri kazanma gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığı en öncelikli kurum olduğunu ifade etti.
Ailenin toplum çekirdeğini oluşturduğuna vurgu yapan Tarsuslu, bazı dizilerin ise içerikleriyle bu yapıyı bozmaya başladığını ileri sürdü.
Çok fazla izlendiği belirtilen bir dizinin 55 bölümü üzerinde yapılan bir araştırmada önemli bulguların ortaya çıktığını ifade eden Tarsuslu, incelenen 55 bölümde, ''411 cinayet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 silahlı çatışma''nın meydana geldiğinin belirlendiğini bildirdi.
Dizi filmlerin büyüme çağındaki çocukları gerçek dünyadan uzaklaştırarak için adeta bir ''hayal dünyası'' yarattığına dikkati çeken Tarsuslu, şunları kaydetti:
''Kitle iletişim araçlarının kişinin tutum ve davranışları üzerindeki etkileri çok güçlüdür ve bu inkar edilemez. Ancak, son zamanlarda medyadaki bazı dizilerin olumsuz etkisiyle toplumda aile kurmak ve çocuk sahibi olmak gibi değerler önemi yitiriyor. Evlenmemek, nikahsız aşk birlikteliği yaşamak, kabul edilebilir, sıradan bir yaşam tarzı olarak gösteriliyor. Okul çağındaki genç kızlar için hayatın gerçeklerinden uzaklaşıp tozpembe bir dünyada yaşamasına imkan sağlayan, arkadaşlık ilişkilerinin daha da cinsel boyutlara indirilmesini meşrulaştıran ve gençleri bu yönde bir hayat tarzını benimsemeye iten diziler var. Ergenlik çağının içerisinde bulunan gençler için şiddetin egemen olduğu, çalışarak hayatı kazanmak yerine kısa yoldan köşeyi dönmenin konu edindiği diziler mevcut.
Ailedeki problemler toplum kaynaklıdır ve bu problemler toplumun bütününü ilgilendiren ve çöküşüne sebep olabilecek hayati meselelerdir. Diziler, ölene kadar sürdürülmesi için söz verilen evliliklerin, ihanetlerle, entrikalarla yıkıldığını gösteren örneklerle dolu. Bireye ve topluma sağladığı önemli yararlarla toplumun ve bireyin vazgeçilmez ögesi olan aile, evlerimizin başköşesine oturan televizyondaki bu yayınlarla özellikle milli ve manevi değerlerden yoksun bazı dizi filmlerle dejenere oluyor.''
Ey ahali!Nasılsınız! :)
Herkes için güncel :)!!!!!!!!!!!!!!
ahali nasıl olsun hava puslu kurtlar vadiye indi herkesde onları izlemey gitti
ahali nasıl olsun hava puslu kurtlar vadiye indi herkesde onları izlemey gitti
He ya! Bugün geleneksel vadi günüydü değil mi ? :)
dark_yamtar58
16.10.2008, 22:48
TV DİZİLERİNE BAKARAK HALKI ANLAMAK
İnsanları tanımak, anlamak istiyorsanız; dediklerinde keramet arayacağınıza, yaptıklarına bakmak lazım. "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" atasözü bu gerçeğe işaret eder. Keza aynı şekilde halkı tanımak istiyorsanız; halkın kendi iradesiyle neler yaptığına, nelerden zevk aldığına, nelerden hazzetmediğine, alışkanlıklarına, yaşam biçimine bakacaksınız. İşte bu bağlamda, TV dizileri toplumumuzun beğeni düzeyi, estetik anlayışı ve hayatı algılama biçimi bakımından eşsiz ipuçları sunuyor. Çeşitli kanallarda yayınlanan ve yüksek oranlarda rating alan dizilere baktığımızda ne görüyoruz peki?
dark_yamtar58
16.10.2008, 22:49
İşte yerli TV dizlerinden öğrendiklerimiz:
1.Batı toplumlarındaki eğitim düzeyi düşük sınıfların içinden çıkmış, kabiliyetsiz insanların sanat diye ortaya attıkları, kendini ifade etme biçimi olan 'Rap' Türk çocukları arasında en popüler müzik dalı haline gelmiş durumda. Fantezi müzik klipleri de bize apaçık gösteriyor ki Türk gençliği dakikada 180 kelime konuşsa bile kelime haznesini iki dakikada tükettiği için derdini anlatmakta zorluk çekiyor.
2.Televizyon dizilerindeki oyuncuların çoğunda büyük bir kabiliyetsizlik var ya da yönetmenlerin önemli bir bölümü ebleh. Dizilerdeki sohbet sahnelerinde, oyuncuların neredeyse tamamı (eğer kadroda parasız kalmış birkaç eski tiyatrocu yoksa), sanki tek başlarınaymış gibi -ve ezberlemekte hayli zorlanmış oldukları besbelli- cümleleri sadece kameraya bakarak kerhen konuşuyorlarmış gibiler.
İnsan dizinin beşinci dakikasından itibaren, kendini ilkokul çocuklarının oynamaya çalıştığı bir müsamereyi izliyormuş hissine kapılıyor.
Oyuncular ve yönetmen, insanlar kameraya baksalar bile ona bakmıyor gibi konuşmaları gerektiğini bilmiyorlar mı mesela?
3.Komiklik yapma çabaları da son derece zavallı. Komik bir skeç yapılsa bile, oyunu sahneye koyanlar bu komikliğin izleyenlere mutlaka açıklanması gerektiğini düşünüyorlar. Yani birkaç cümle önce bitmiş, çoktan sona ermiş olan espri, açıklayıcı cümlelerle birkaç cümle daha uzatılıyor. Niye? Seyirci ya espriyi anlayamayacak kadar aptal, ya da senarist ve yönetmen seyircinin gerçekten aptal olduğunu düşünüyor. Her iki durum da birbirinden felaket...
4.Türk dizilerinde iki farklı lisan kullanılıyor. Bir tanesi normal Türkçe. Diğeri de genç oyuncuların, özellikle de genç bayan oyuncuların konuştuğu farklı bir lisan! Onun da Türkçe olması gerekiyor tanım gereği ama onların dedikleri kelimeler anlaşılmıyor. Genç kızlara musallat olan yeni bir illet bu. Ağızlarını fazla eğip bükerek konuşuyorlar, sanki 24 saat bir avuç sakız çiğneyerek yaşadıkları için konuşmakta zorlanıyorlarmış gibi.
Böyle konuşan insanların, hiçbir derin düşünce üretebileceğini sanmıyorum. (İşte size halkın beğeni düzeyi hakkında ciddi bir saptama daha!)
5.Peki ya erkek oyuncularımız kendilerine konuşma stili olarak neyi seçiyor dersiniz? 'Milli bayramda kahramanlık şiiri okuma' modelini seçiyorlar. Tuvalete gideceklerini söylerken bile bu şekilde konuşuyorlar ve siz "İşte savaş çıktı, delikanlı aslanlar gibi cepheye, milli görevini ifa etmeye gidiyor" falan diye hisleniyorsunuz. Halbuki yok öyle bir şey. Esasoğlan sadece küçük su döküp gelecek! Anlayacağınız, dizinin hangi bölümünde söylenen hangi repliğin daha önemli olduğunu ayrıştırmakta zorlanıyorsunuz. (Demek ki neymiş? Halkımız konuşulan şeyin önem derecesini pek umursamıyormuş.)
6. Yeni yetme oyuncularımızın bir başka gafleti de, yaptıkları işi 'abartılı rol keserek' kotaracaklarını sanmak. Gerçi onlara sorarsanız 'doğal davrandıklarını' söylüyorlar ama bana kalırsa baştan aşağı bir yanılgı içinde olduklarının farkında bile değiller. (Bir memleket gerçeği daha: sesimizi yükselterek konuştuğumuzda veya abartarak davrandığımızda; olduğumuzdan daha önemli görünür, sanki daha değerli olurmuşuz gibi genel bir fikir var.)
Televizyon hiç kuşkusuz insanların günlük hayatlarının önemli bir parçasıdır Özellikle çocuklarımız evde geçirdikleri zaman dilimi içerisinde televizyonun etkisi altında kolayca kalabilmekteler TV programları son zamanlarda oldukça çeşitlenmekle birlikte, kafalarda bazı sorular uyandırmaktadır: Programların çeşitliliği, izleyiciye sunduğu uyaranların daha zengin olması dolayısıyla çocukların daha çok bilgi edinmesine yardımcı olur mu? Ya da bu çeşitlilik, kaliteli olanla kaliteli olmayan ve hatta zararlı yapımların birbirlerinden ayırt edilmesini güçleştirir mi? Her iki soruya da cevap “evet”tir TV’nin avantajlı yönleri bilinçsiz bir izleyicilik sonucunda dezavantajlara dönüşebilmektedir
Bugün bazı kanallarda yayınlanan yerli yapımı çocuk programlarının ya da yabancı kökenli çocuk programlarının çocuklar tarafından izlenmesi tavsiye edilmektedir Okul öncesi döneme yönelik eğitim amaçlı bu tür programların çocukların zihinsel gelişimine ve sözcük dağarcıklarına katkıları azımsanmayacak boyutlardadır Bunların dışındaki çocuk programları ve özellikle çizgi filmler görünürde eğlenceli ve zararsız yapımlar gibi dururlarken, aslında çocukların olumsuz yönde etkilenmelerine neden olmaktadır
İşte yerli TV dizlerinden öğrendiklerimiz:
1.Batı toplumlarındaki eğitim düzeyi düşük sınıfların içinden çıkmış, kabiliyetsiz insanların sanat diye ortaya attıkları, kendini ifade etme biçimi olan 'Rap' Türk çocukları arasında en popüler müzik dalı haline gelmiş durumda. Fantezi müzik klipleri de bize apaçık gösteriyor ki Türk gençliği dakikada 180 kelime konuşsa bile kelime haznesini iki dakikada tükettiği için derdini anlatmakta zorluk çekiyor.
2.Televizyon dizilerindeki oyuncuların çoğunda büyük bir kabiliyetsizlik var ya da yönetmenlerin önemli bir bölümü ebleh. Dizilerdeki sohbet sahnelerinde, oyuncuların neredeyse tamamı (eğer kadroda parasız kalmış birkaç eski tiyatrocu yoksa), sanki tek başlarınaymış gibi -ve ezberlemekte hayli zorlanmış oldukları besbelli- cümleleri sadece kameraya bakarak kerhen konuşuyorlarmış gibiler.
İnsan dizinin beşinci dakikasından itibaren, kendini ilkokul çocuklarının oynamaya çalıştığı bir müsamereyi izliyormuş hissine kapılıyor.
Oyuncular ve yönetmen, insanlar kameraya baksalar bile ona bakmıyor gibi konuşmaları gerektiğini bilmiyorlar mı mesela?
3.Komiklik yapma çabaları da son derece zavallı. Komik bir skeç yapılsa bile, oyunu sahneye koyanlar bu komikliğin izleyenlere mutlaka açıklanması gerektiğini düşünüyorlar. Yani birkaç cümle önce bitmiş, çoktan sona ermiş olan espri, açıklayıcı cümlelerle birkaç cümle daha uzatılıyor. Niye? Seyirci ya espriyi anlayamayacak kadar aptal, ya da senarist ve yönetmen seyircinin gerçekten aptal olduğunu düşünüyor. Her iki durum da birbirinden felaket...
4.Türk dizilerinde iki farklı lisan kullanılıyor. Bir tanesi normal Türkçe. Diğeri de genç oyuncuların, özellikle de genç bayan oyuncuların konuştuğu farklı bir lisan! Onun da Türkçe olması gerekiyor tanım gereği ama onların dedikleri kelimeler anlaşılmıyor. Genç kızlara musallat olan yeni bir illet bu. Ağızlarını fazla eğip bükerek konuşuyorlar, sanki 24 saat bir avuç sakız çiğneyerek yaşadıkları için konuşmakta zorlanıyorlarmış gibi.
Böyle konuşan insanların, hiçbir derin düşünce üretebileceğini sanmıyorum. (İşte size halkın beğeni düzeyi hakkında ciddi bir saptama daha!)
5.Peki ya erkek oyuncularımız kendilerine konuşma stili olarak neyi seçiyor dersiniz? 'Milli bayramda kahramanlık şiiri okuma' modelini seçiyorlar. Tuvalete gideceklerini söylerken bile bu şekilde konuşuyorlar ve siz "İşte savaş çıktı, delikanlı aslanlar gibi cepheye, milli görevini ifa etmeye gidiyor" falan diye hisleniyorsunuz. Halbuki yok öyle bir şey. Esasoğlan sadece küçük su döküp gelecek! Anlayacağınız, dizinin hangi bölümünde söylenen hangi repliğin daha önemli olduğunu ayrıştırmakta zorlanıyorsunuz. (Demek ki neymiş? Halkımız konuşulan şeyin önem derecesini pek umursamıyormuş.)
6. Yeni yetme oyuncularımızın bir başka gafleti de, yaptıkları işi 'abartılı rol keserek' kotaracaklarını sanmak. Gerçi onlara sorarsanız 'doğal davrandıklarını' söylüyorlar ama bana kalırsa baştan aşağı bir yanılgı içinde olduklarının farkında bile değiller. (Bir memleket gerçeği daha: sesimizi yükselterek konuştuğumuzda veya abartarak davrandığımızda; olduğumuzdan daha önemli görünür, sanki daha değerli olurmuşuz gibi genel bir fikir var.)
Konunun ana temasını yazmışsın hocam,teşekkürler :)
Velilerin ortak görüşü: Televizyon ve internet eğitimin düşmanı
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci, öğretmen ve veliden oluşan 30 bin kişiye derslerdeki başarısızlığın sebebini sordu. Zayıf notların altından televizyon ve internet bağımlılığı ile aile içi sıkıntılar çıktı.
Öğrenci velileri, çocukların okuldaki başarısızlığında en önemli faktörün internet ve televizyon olduğunu söylüyor. Öğrenciler de ders notlarının düşüklüğünü yine internet ve TV ekranı başında geçirdikleri zamana bağlıyor. Öğretmenler ise velilerin çocuklarıyla yeterince ilgilenmediğini, öğrencilerin de sınavlara hazırlıksız girdiğini öne sürüyor.
İzmir'deki ilköğretim ve liselerde son üç yılda disiplin cezası alan öğrenci sayısı 3 bin 750'den 5 bine çıktı. Bu artış aynı zamanda ilin Öğrenci Seçme Sınavı ile Ortaöğretim Kurumları Sınavı'ndaki başarısını da düşürdü. Tabloyu değerlendirmek için bir araştırma yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 30 bin veli, öğrenci ve öğretmene sıkıntının sebebini sordu. Velilerin yüzde 52,6'sı çocuklarının televizyon ve internet yüzünden derslerine yeterince önem vermediğini söylerken öğrenciler de verdiği cevaplarla ailelerini doğruladı.
503 okulda gerçekleştirilen anket çalışmasında velilerin büyük bir bölümü 'Çocuğum internet ve TV karşısında uzun süre vakit geçiriyor. Bu nedenle başarısız.' derken öğrenciler de "İnternet ve TV karşısında geçirdiğim uzun zaman beni başarısız yapıyor." itirafında bulundu. Öğretmenler ise öğrenci başarısızlığının yüzde 71,7 oranında aile içi huzursuzluktan kaynaklandığı yönünde görüş bildirdi. Öğretmenler, boşanmaların öğrencilerin başarısızlığında önemli bir etken olduğunu kaydetti. Durum tespiti yapan Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idaresiyle aileler arasında işbirliği ve diyaloğun artırılması için çalışma başlattı. Sorunları, okul, veli ve öğrenci üçgeni oluşturarak çözmek isteyen müdürlük, rehber öğretmenlerin bu süreçte aktif rol almasını istedi.
Armağan Çağlayan etek giydi...
Osmantan Erkır'ın sunduğu programa etek giyerek katılan jüri üyesi Armağan Çağlayan, izleyenleri çok şaşırttı. Armağan, frikik vermeden programı bitirmeyi başardı!
Erkır, ekran başındakilerden çok sayıda mesaj aldıklarını ve Çağlayan'ın frikik verip vermeyeceğini merak ederek dikkatle programı izledikleri bilgisini verdi.
Bu sözlere çok gülen Çağlayan, etekle oturmanın çok zor olduğunu ve frikik vermemek adına bacak bacak üstüne atmamaya çalıştığını belirtti.
Çağlayan, uzun uğraşları sonucunda herhangi bir frikik vermeden programı tamamlamayı başardı ancak etekle canlı yayına çıkan ilk erkek olma ünvanını da elde etmiş oldu.
Allah hepinizi ıslah etsin,ıslahınız mümkün değilse gayrı sıfatı Gaddardır..söze gerek yok..
Reyting için küfürün bini bir para
Ailelerin çoluk çocuk ekran başında olduğu saatlerde ekrana gelen bir dizide 'İt oğlu it', 'kıçına', 'ulan', 'manyak', 'hastir lan' kelimeleri havada uçuştu
Bilal Özcan'ın köşe yazısı
Böyle rezalet olmaz!
Aşk Yakar'a tam o sahneden yetiştim ve çok şaşırdım. Televizyonu açtım ki Özcan Deniz ekranda küfürler savuruyor. Mustafa'nın (Özcan Deniz) mahalle arkadaşları, İstaka ve Alpaçino ile tartıştığı sahneden bahsediyorum. 'İt oğlu it', 'kıçına', 'ulan', 'manyak', 'hastir lan' kelimeleri havada uçuştu. 2 dakika içinde 4 'manyak', 4 kez 'lan' saydım... Eksik saymış da olabilirim.
Böyle rezalet olmaz. Dizi, henüz çoluk çocuğun ekran başında olduğu bir vakit yayınlanıyor. Bu kadar çok küfrü ekrandan savurmaya ne gerek var. 'Kenar mahalle gençleri sokakta nasıl konuşursa, biz de onu çekelim' diye düşündükleri belli.
Sanki Hollywood'da Oscar'a aday film çekiyorlar da, her şey gerçek olsun, izleyiciye yaşandığı gibi geçsin istiyorlar. 'Mustafa'nın (Özcan Deniz) evlenmek istediğini söylediği sahnede, babasından aldığı yanıt neydi öyle? “... Ben kıçımı zor topluyorum oğlum...”
Şimdi soruyorum herkese, Yapımcılara, yönetmenlere, televizyonların genel müdürleri ve patronlarına: Bizler, Türk toplumu olarak buna mı layığız? Halkımız, küfürlü diyalogların bolca serpiştirildiği dizilerden mi hoşlanıyor? Türk insanı küfürle, argoyla mı beslenir ki en çok izlenen kanalın en iddialı dizisinin ilk bölümünde karşımıza, böyle kelimelerle dolu diyaloglar çıkıyor.
İlk bölüm nedir?.. Diziyle seyircinin ilk buluşma, tanışma seansı... Seyirci, diziyi gelecek haftalarda seyredip seyretmemeye ilk bölümü gördükten sonra karar verir. Yani, seyircinin ilk izlenimi herkes için çok önemlidir...
Yazıyı tamamlarken, reyting sonuçları geldi. Seyircinin 'Aşk Yakar'a verdiği karne notu iyi değil. Demek ki seyirci küfrü sevmemiş, Ve benim gibi düşünüp kanal değiştirmiş. Eğer yönetmen hatasından dönmezse, diziyi Meltem Cumbul bile kurtaramaz.
İnanın Türkçem yetmiyor nasıl bir yorum getireceğim bilemiyorum.Bizim halkımız bu rezalete nasıl prim yaptırır.Offfffff....
Yine perşembe olmuş.Yine millet bilmem neyin başında.:)
Ben de az önce samanyolu haber tv de "yeni yüzler" programını bir solukta izledim.İnsana "her haline sonsuz şükür et" dedirten bir program.Tebrikler.
Polat kaçabilecek mi? Memati'nin önüne çıkan kimdi? İşte son bölümün fragmanı...
Kurtlar Vadisi Pusu nefesleri kesecek 44. bölümüyle bu hafta izleyicileriyle buluşuyor. Yeni bölümün fragmanları yayınlanmaya başlarken, İskerder'in elindeki kitap, dizinin giderek ilginç bir noktaya taşınacağının şimdiden habercisi gibi.
İskender’e bombalı saldırı yapmaya hazırlanan Memati, ekibi ayakta tutmaya çalışırken, Abdülhey ve Halo Ağa, Polat'ı kurtarabilmek için plan hazırlıyor
Dizi bitti mi yahu.?Çabuk anlatın hele Polat nasıl kurtuluyor..:D:D
Polat kaçabilecek mi? Memati'nin önüne çıkan kimdi? İşte son bölümün fragmanı...
Kurtlar Vadisi Pusu nefesleri kesecek 44. bölümüyle bu hafta izleyicileriyle buluşuyor. Yeni bölümün fragmanları yayınlanmaya başlarken, İskerder'in elindeki kitap, dizinin giderek ilginç bir noktaya taşınacağının şimdiden habercisi gibi.
İskender’e bombalı saldırı yapmaya hazırlanan Memati, ekibi ayakta tutmaya çalışırken, Abdülhey ve Halo Ağa, Polat'ı kurtarabilmek için plan hazırlıyor
İyi ki izlemiyorsun yani ! :D :D
İyi ki izlemiyorsun yani ! :D :D
Artık haber sitelerinde manştte yer alıyor.Hem demek samimiyetime inanmıyorsun ha? :(
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Abdurrahman 58
23.10.2008, 22:43
bittiii
kurtulamadı yine yavvv..!..!
süper bir dizi haaa.....!
iskenderin okuduğu kitaba dikkat ettinizmi? ::ERDOĞAN OPERASYONU:: böyle bir dizide erdoğanın adı neden geçiyorki:confused: :confused: :confused:
bittiii
kurtulamadı yine yavvv..!..!
süper bir dizi haaa.....!
iskenderin okuduğu kitaba dikkat ettinizmi? ::ERDOĞAN OPERASYONU:: böyle bir dizide erdoğanın adı neden geçiyorki:confused: :confused: :confused:
Vah vah! Kurtulamadı mı? Hay aksi! :)
Abdurrahman 58
23.10.2008, 22:50
Vah vah! Kurtulamadı mı? Hay aksi! :)
he yav kurtulamadı! ! ! nidek haftaya artık.......!
Artık haber sitelerinde manştte yer alıyor.Hem demek samimiyetime inanmıyorsun ha? :(
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
samimiyetine inanmadığımdan değil,izlemediğin halde senaryoyu gayet iyi takip ediyorsun ya ona istinaden dedim hemen kızma yaaaaa ;)
samimiyetine inanmadığımdan değil,izlemediğin halde senaryoyu gayet iyi takip ediyorsun ya ona istinaden dedim hemen kızma yaaaaa ;)
Yok ne takip etmesi.
haber7.com da medya bölümündeki haber bu.Ben de okuyp buraya kopyala yapıştır yaptım..:)
gezgin_58
23.10.2008, 22:59
arkadaslar biz polati kurtarmaya deilde kendimizi kurtarmaya bakalimdaha iyi olmazmi
arkadaslar biz polati kurtarmaya deilde kendimizi kurtarmaya bakalimdaha iyi olmazmi
Ben de bu konu boyunca onu anlatmaya çalışıyorum.:)
Bugün haberlerde Kurtların krizden etkilendiği ve bitebilecği yazıyordu.İnşallah doğrudur.
Bugün haberlerde Kurtların krizden etkilendiği ve bitebilecği yazıyordu.İnşallah doğrudur.
Bugün haberlerde Kurtlar'ın bu akşam yayınlanmayacağı yazıyordu.İnşallah doğrudur.:)
Sivasprensi
30.10.2008, 16:28
benım anlamadıgım ınsanların mecburıyetı yok bu dızılerı ızlemeye herkes özgür ıstedıgını ızlemekte gelelım dın konusuna ıcınde ımanı kuvvetlı bırı bı dızı veya program yüzünden dınınden olmaz zaten ve cocuklar eskıden bız cocukken de vardı böyle seyle bı on sene önce yokmuydu bızler bozuldukmu cok kötü programları ızletmesın kımse cocuguna cok mu zor ..??
Kurtlar Vadisi yayından kaldırıldı
Show Tv'nin içinde bulunduğu ekonomik sebeplerden ötürü Kurtlar Vadisi ve Eşref Saati dizileri Ocak ayına kadar yayından kaldırıldı.
05 Aralık 2008 16:42
Dizilerin kaldırılmasının ekonomik nedenlerden olduğu söylenirken, Show TV'nin Pana filme uzun zamandır ödeme yapmadığı da ortaya çıktı.
Taraflar konu ile ilgili net bir açıklama yapmaktan kaçınırken, kararın alınmasında Pana Film'in geciken ödemelerinin yattığı gelen bilgiler arasında.
Benzer olaylar ekonomik krizin yeni başladığı dönemde de de yaşanmış, Show TV bölüm başına 750 bin YTL'yi bulan ödemeden indirim yapılmasını istemişti.
Pana Film'in geri adım atmaması üzerine ise 'Kurtlar Vadisi Pusu' tekrar bölümüyle ekrana gelmişti. Önümüzdeki günlerde görüşme olur mu olmaz mı bilmiyoruz.
Ancak yaklaşan bayram dolayısıyla 'zorunlu tatil'in en çok dizi ekibinin işine yarayacağı muhakkak.
Bu haber güzeldi..:);)
Yıkıcı faaliyetlerin en önemli faillerinden diziler bir süredir ekranda gözükmüyorlardı.Ancak yeni yayın dönemleriyle beraber yine mantar gibi çoğalmaya başladılar..Allah bizi bu dizilerin şerrinden korusun..:)
KARAMELLL58
21.09.2009, 23:27
aminnnn ya artık herkesin bir dizisi var şükürr biryere oturmaya gitiğinde bile diziler anlatılıyo yaa eskiden insanlar sohbet edermiş televizyon yokmuş keşke yine olmasa sohbetler konuşmalar olsa dizilerin hepsi çocuklara kötü örnek hiçbirşey değill yok gerilim yok aşk yok dövüşlü hiç hoş değill yaaa günümüzde gençlerle ilgili olan olayların çoğu kurtlar vadisini izleyipte çıkıyo birzamanlar liselerde azmı polat çakır taklidi yapılıyodu
AŞKI MEMNU'YA GÖNDERMEDE BULUNDU
''Maalesef ülkemizdeki televizyon yayıncılığı, haberlerden dizilere kadar sanatsal hassasiyetten uzak bir görüntü sergilemektedir. Yayıncılık her ne kadar bir boyutuyla ticari bir uğraş bile olsa, kitleleri etkileme gücünden dolayı kamu yararını da gözetmek zorundadır. Bazı güzel işlere rağmen üzülerek belirtmek zorundayım ki televizyon ekranlarımızda zaman zaman içerik olarak zayıf, kamu yararına hizmet etmeyen, televizyonculuk diliyle 'ucuz' diye tanımlanan prodüksiyonlarla karşı karşıyayız. Televizyon haberlerinde kullanılan dil ve görüntüler, başta şiddetin yanı sıra birçok olumsuzluğu da içermektedir. Reyting kaygısı, ne toplumsal değerler ne gençler ve çocukların kişisel ve ruhsal gelişimi ne de milli ve manevi değerleri dikkate almaktadır. Haberler de dahil, hemen her prodüksiyonda şiddet, baskın bir unsur olarak göze çarpmaktadır. Son 2 yılda ekranlarda üzülerek gördüğümüz bir başka konu ise tarihi ve edebi eserlerimizin maniple edilerek dizileştirilmesidir.
Romanlarımız acımasız bir içerik saptırmasına tabi tutulmakta, Türk toplumunun aile değerleri, insanımız tarafından büyük kabul görmüş bu edebi eserlerin arkasına saklanılarak adeta bombardımana tutulmaktadır. Cumhuriyet döneminde bilinçsiz batılılaşma hayranlığının, sosyal değerleri hiçe sayarak yaşama arzusunun nelere mal olacağını eleştirel bir dille anlatan, birer ahlak dersi niteliğindeki romanlar, büyük saptırmalara tabi tutularak müstehcenlik ve aile içi sapkın ilişkileri telkin eden televizyon dizilerine dönüştürülmüştür. Ancak ve ancak dünyanın en marjinal topluluklarında görülecek davranış biçimleri, sanki bu toplumda yaşanan günlük ve sıradan hadiselermiş gibi hem de özendirici bir dille sunulmaktadır.''
Güzel demişsiniz,ağzınıza sağlık!
Bu dizileri bitirirsen sen bitirirsin Yiğiter :)
Her koşulda arkandayım :)
Her ortamda dizi saçmalığını anlatmaktan başka elimden gelen şeyler olsa keşke!
Ne bileyim bir RTÜ başkanlığı yeter mesela!:)
Ama her fırsatta zararlarını analtıyorum önüme kim gelirse.Bu açıdan mesleğim ayrı bir güzel!:)
Bunlar gerçekte de yaşanıyor diziler neki...
bende bir oyuncu annesi olarak size hak veriyorum yiğter kardeşim aynen harfi harfine katılıyorum sihirli diziler konusunda en çokta baya oluyor benim 11 yaşında torunum geçmiş odasına bağırıyor koştum gittimki gözleri kapalı perihan abla diye nasıl bağırıyor allahım deliye döndüm resmen çıldırdım daa annesine açtım ağzımı bir daha görmüycem bu kızın öyle saçma dizi izlediğini diye yeminle teklif geldi oğluma bez bebekten gitmedi birde menajerine kızdı bu tür tekliflerle arama beni diye çok şükürki alide sevmiyorda oynamıyorda o tür dizilerde.
hiç bi dizi takibimde yok iyiki yok
maalesef izliyoruz biz bayan olarak hiçde yok diyemiycem varda .
aozdemir
17.10.2009, 15:08
sihir içeren diziler çocukların gelişimini olumsuz etkiliyor. ayrıca özellikle kanal D de çıkan diziler aile yapımıza büyük zarar veriyor.
bende bir oyuncu annesi olarak size hak veriyorum yiğter kardeşim aynen harfi harfine katılıyorum sihirli diziler konusunda en çokta baya oluyor benim 11 yaşında torunum geçmiş odasına bağırıyor koştum gittimki gözleri kapalı perihan abla diye nasıl bağırıyor allahım deliye döndüm resmen çıldırdım daa annesine açtım ağzımı bir daha görmüycem bu kızın öyle saçma dizi izlediğini diye yeminle teklif geldi oğluma bez bebekten gitmedi birde menajerine kızdı bu tür tekliflerle arama beni diye çok şükürki alide sevmiyorda oynamıyorda o tür dizilerde.
Dizileri sihir dizisi,mafya dizsi,aile dizisi diye ayrım yapmıyorum.Yüzde doksandokuzunun zarar verdiği bir değerimiz mutlaka vardır.Geriye kalan yüzde birlik kısımsa reyting uğruna saçmalamaktan öte gidemiyor!
tatli-dilli
17.10.2009, 23:12
kesinlikle bir cok dizi zarar veriyor,
ya insanlari özendiriyor ya da olmicak hayallere kaptiriyor
ya da bu sihirli sacma salak diziler
iyi ayirt edebilmek lazim
heleki coluk cocugu olanlar cok kisitli bir süre tv izletsin bence
Araştırma sonuçlarına göre Türk gençliğinin en beğendiği ve davranışlarını kendine örnek aldığı ünlü olarak Kenan İmirzalıoğlu’nu görüyoruz.
İkinci sırada ise Gülben Ergen bulunuyor. Özellikle evlendikten ve anne olduktan sonra attığı her adıma daha bir özen gösteren Ergen, ekranda diğer isimler kadar yer almamasına rağmen en beğenilen ve örnek alınan ikinci ünlü oluyor.
Listenin üç ve dördüncü sırasında Beyaz ve Cem Yılmaz’ı görüyoruz. Beşinci sırada ise hala ilgiyle izlenen Kurtlar Vadisi isimli dizinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz yer alıyor.
Vatan bölünmezmiş.
RTÜK'e 2009 yılında en çok şikayet yerli dizilerden gelirken, ''444 1 178'' İletişim Merkezi ve web sitesine, izleyiciler tarafından 9 aylık döneminde toplam 48 bin 601 başvuru geldi. En çok şikayet edilen diziler şöyle:
Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) 2009 yılında en çok şikayet yerli dizilerden gelirken, bu diziler arasında ilk sırayı ''Aşk-ı Memnu'' dizisi aldı. Gelen şikayetlerin yüzde 20'si diziler üzerinde yoğunlaşırken, seyirci, bazı yerli dizilerin ''Türk aile yapısı ve ahlaka aykırı'' olduğu görüşünü savundu.
AA muhabirinin RTÜK'ten aldığı bilgiye göre, RTÜK'ün, ''444 1 178'' İletişim Merkezi ve web sitesine, izleyiciler tarafından 2009 yılının 9 aylık döneminde toplam 48 bin 601 başvuruda bulunuldu.
RTÜK'e yapılan şikayetlerde yerli diziler ilk sırayı alırken, bu şikayetlerin yüzde 20'sinin diziler, yüzde 13'ünün yarışmalar, yüzde 10'unun reklam kuşakları, yüzde 9'unun eğlence programları, yüzde 6'sının güncel programlar, yüzde 6'sının haber bültenleri ve yüzde 5'inin de yorum programları hakkında olduğu belirlendi.
RTÜK'e ulaşan şikayetler incelendiğinde, izleyicilerin en çok ''çocukların ve gençlerin korunması'' ile ''Türk aile yapısı ve ahlaka aykırılık'' gerekçesiyle şikayette bulunduğu belirtildi.
YEMEK PROGRAMLARINA DA ŞİKAYET VAR
İzleyicilerin yerli dizilerle ilgili en fazla öne çıkan şikayet gerekçesi, ''Türk aile yapısı ve ahlaka aykırılık'' oldu. Bu yöndeki şikayetlerin yüzde 40'ı da yerli diziler için iletildi.
''Türk aile yapısı ve ahlaka aykırılık'' kriterine ilişkin olarak vatandaşlardan gelen şikayetlerin yüzde 40'ı diziler hakkında gerçekleşti. ''Çocukların ve gençlerin korunması'' kriteri hakkındaki şikayetlerin yüzde 35'i de yine dizilere ilişkindi.
En çok şikayet edilen yerli dizi ''Aşk-ı Memnu'' olurken, bu diziyi ''Kurtlar Vadisi-Pusu'' ve ''Tek Türkiye'' izledi. Tüm yerli diziler hakkındaki şikayetlerin yüzde 25'i, ''Aşk-ı Memnu'' dizisine geldi.
''Türk aile yapısı ve ahlaka aykırılık'' kriterine ilişkin bildirimlerin yüzde 24'ü yarışmalara ilişkin olarak geldi. Bu konuda en fazla şikayet 2 bin 304 bildirimle ( yüzde 37) ''Yemekteyiz'' adlı programa geldi. Bu programı, şikayetlerin yüzde 16'sını alan ''Bir Şarkısın Sen'' ve yüzde 9'unu alan ''Mehmet Ali Erbil'le 50 Sarışın'' takip etti.
İZDİVAÇ PROGRAMLARINA ŞİKAYET
RTÜK'e başvuran seyirciler, sadece reklam kuşaklarını değil, aynı zamanda özellikle diziler ve filmler içerisinde yayınlanan reklamları da eleştirdi. İzleyiciler en çok reklamların uzunluğundan ve müstehcenliğinden (yüzde 20) şikayetçi oldu.
Kuşak programları hakkında kaydedilen 4 bin 333 bildirimin yarısına yakını ''Zuhal Topal;la İzdivaç'' adlı programa yönelik olarak gerçekleşti. Bunu yüzde 13 oranıyla ''Müge Anlı ile Tatlı Sert'' ve yüzde 8'lik oranla ''Esra Erol'la İzdivaç'' adlı kuşak programları izledi.
Bu üç programa ilişkin bildirilen şikayet gerekçelerinde ilk sırayı ''kişilik haklarına aykırılık-hakaret'' konusu alırken, ''ayrımcılık (dil, din, ırk)'' ve ''kişiye yönelik şikayet (sunucu veya katılımcı)'' kriterleri hakkında da bildirimde bulunuldu. Vatandaşların şikayetlerinin, programda kullanılan ifadeler ve bunları dile getiren katılımcılar üzerinde yoğunlaştığı gözlendi.
ŞİKAYETTE DE ZİRVEDELER
Haber bültenleriyle ilgili şikayetlerde ise yüzde 40 oranında ''siyasi parti propagandası'', yüzde 38 oranında da ''taraflık yayıncılık'' yapıldığı savunuldu.
Haber bültenleri konusunda en fazla şikayet edilen kanallar, yüzde 13 ile Kanal D, yüzde 12 ile Star TV ve yüzde 11 ile Show TV oldu.
İzleyiciler, yaptıkları başvuruların yüzde 27'sinde genel anlamda bütün kanallardaki haber bültenlerinden şikayetçi oldu.
şükür bu tür şeylere hiç merakım yok takipte etmiyorum.
çocuklarıda çizgi filme yönlendirdim oradada sıkıntı yok.:)
tek sıkıntı hiç iyi yerlere gitmiyoruz düzelirmi düzelmez daha kötüsü olmasında.
klozet_kapagi
17.01.2010, 16:00
saçma diziler zaten.. benim üniversiteden arkadaşım selena, bez bebek izliyordu. buna inanabiliyor musunuz. evimize geldiğinde eyvah diyorduk. fox tv de zaten ne zaman açsak bez bebk..aayğğğhhh kabus gibiydi.
asi-yürek58
17.01.2010, 17:05
insani diziler degil yaptiklari ceheneme gönderir
Dilsad Hatun
17.01.2010, 19:52
şükür bu tür şeylere hiç merakım yok takipte etmiyorum.
çocuklarıda çizgi filme yönlendirdim oradada sıkıntı yok.:)
tek sıkıntı hiç iyi yerlere gitmiyoruz düzelirmi düzelmez daha kötüsü olmasında.
Düzelmez , yasi kemale ermis insanlar bile tv basindan kalkmiyor
20 yasindaki gençler aski memnuyu kacirmama derdin'de ...vs
annelerinin keyif surdugunu zanneden genç kizlar okullarini birakip ev kizi olma derdindeler varmi böyle sey :rolleyes:
Günümüzde artık her evde iki televizyon var.Erzurumda'da çok kötü,belki banyosu bile olmayacak kadar kötü ve küçük bir ev gördüm.Ancak evin üzerinde kocaman, tüm uyduları kapsayacak bir çanak anten vardı.:)
Çok kötü çok!
Gönül eğlendiren bir iki adamın ya da kadının birbirlerine evet mi hayır mı diyeceğinin merakı,ya da yozlaşmış bir ailedeki ahlaksız,adice ilişkinin nasıl sonlanacağı,ya da hangi mafya babasının kimi nasıl öldüreceği ya da öleceği,kimin yemeğine hangi küstah yorumların yapılacaığın merakı bu ülkenin sonunu hızlandırrı sadece!
Dilsad Hatun
17.01.2010, 22:31
Hizlandirmak'la bitmez gercek hayattada uygulanir .
Sadece Türkiyede degil bu emin olun , etkileri avrupayida sardi :rolleyes:, annesi sabah yemek programlari oglen izdivaclari , aksam dizileri ve geceleri yarismalari izliyor diye egitimini birakan ogrencilerle dolu. :)
Şahan'dan büyük terbiyesizlik
Şahan Gökbakar gerçekten de Recep İvedik olduğunu ispatladı. Galada bir kadın muhabire öyle bir cevap verdi ki..
Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan Recep İvedik'in galasında gözden kaçan skandal.
Galada görevli gazeteci kızlardan biri Şahan'a izdihamdan yakınıyor ve "Bir daha gala yapmamanızı rica ediyoruz" diyor.
Şahan Gökbakar Recep İvedik olduğunu hatırlayarak "Sana özel bir gösterim yapacağım... Ama film değil; sana başka bir şey göstereceğim. Sana özel" diye cevap veriyor.
Utandıran sözlere başta sevgilisi Merve Sevi olmak üzere herkes kahkahalarla katılıyor.
Buyrun beyler,hanımefendiler.Küfür ede ede milyon dolarları cebe indiren adamı görün.Recep İvedik deyip,komikim deyip,millete dümdüz sövmekten başka hiç bir şey yapmayan adama bakın!Ne diyeyim! Fırsatı buldun mu yolacaksın demek ki!
şu adamın adı bile yetiyor siteyi berbaat etmeye desem size yeterlidir umarım izdivaçprogramları yemek programları rüya tabir edenler burçlarla yorum yapanlar tarot falı bakanlar ikide bir yapılan saçma sapan yarışmalar dizileri hiç yazmıyorum çünkü o kadar bıktımki gerek görmüyorum allah sonumuzu hayra götürsün diyorum ve küçük çocukları olanlar televizyon yerine çiz dvd veya sd.alıp izletin çocuklarınıza ben torunlarıma ve yeğenlerime öyle yapıyorum.
Bu Şahan Gökbakarı( Recep İvedik ) nedense hiç sevmedim sevmeyide düşünmüyorum.:)
Siyahnur
24.02.2010, 15:58
Necip Fazil in dedigi gibi ; Oluklar cift, birinden nur akar digerinden kir.
Gecen Ramazanda Star´da HZ Yusuf (s) in dizisi vardi, hic izliyememistim...
Simdi Kanal 7 de tekrar yayinlaniyor,ilk bölümü yine kacirinca internet den izledim :) okadar güzel ki ...
Dizi de Hazreti Yusuf'un doğumundan genclik yillarına kadar gecen hayatini anlatiyor. Dizide, Kur'an'da anlatilan kardeslerinin hasedi, köle diye satilisi, Züleyha'nın aski, hapse düsmesi ve nihayet Mısıra vali olması ve sonrası konu ediliyor.
Belki izleyen olur,etkilenmemek elde degil.
besyo_cu
24.02.2010, 16:21
Silah zoruyla mı izletiyorlar kumandaya basarsın değiştirirsin yok din elden gidiyor peki ya tam tersini izleyince ne oluyor ?
Siyahnur
05.01.2011, 17:38
Osmanlı tarihinin en şanlı döneminin çarpıtıldığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisine karşı tepkisiz kalmayalım..
Osmanlı ve saray denince aklına sadece müstehcen cariye hikayeleri gelenlerin reyting uğruna tarihi istismar etmelerinin yeni bir örneği 'Muhteşem Yüzyıl' Show tv de yayına girmek üzeredir...
Osmanlı tarihinin en muhteşem dönemi, anlı şanlı 46 yıl dünyaya hükmetmiş 'Muhteşem Süleyman' ismi ile tarihe geçmiş bir padişahın, kadın düşkünü olarak anılması fevkalade çirkin ve yanlıştır...
Muhteşem Yüzyılın, Muhteşem Süleyman'ın şerefli tarihi, harem de ki kızların hepsinin padişahın koynuna girmek için hazırlandığı iç gıcıklayıcı müstehcen sahnelerle anlatmak, nasıl bir anlayıştır, üzerinde düşünmek gerek…
Dizinin senaristi Meral Okay, diziyi anlattığı bir televizyon programında:
“Bildiğimiz resmi tarihin dışında da bir tarih var tabii ki… Belgelerle ortaya çıkan, daha asık yüzlü bir tarih… Ama öbür tarafta o tarihi yapan, o tarihi şekillendiren insanların bir de kendi hayatları, kimlikleri var” diyor…
Yani her önüne gelenin kendi hayatı algılayışına, kendi dünya görüşüne, kimliğine, ahlaki yapısına göre tarihi şekillendirdiğini gayet açık bir dille ifade ederken, dizinin senaryosunu yazarken de kendi dünya görüşünü, tarihi şahsiyetlere nasıl bir rahatlıkla giydirdiğini bir anlamda ifade ve itiraf ediyor…
Tarihi erkekler yazdığı için, erkeklerle ilgili daha fazla şey bilindiğini vurgulayan Okay, haremin kapalı bir kapalı kutu olduğunu belirterek; harem ancak oryantalistlerin ‘olsa olsa böyledir’ diyerek yazdıkları bir şey olduğunu röportajında ifade etmiş. Tanıtımları izlediğinizde de Okay’ın haremi, padişahın emrinde vur patlasın çal oynasın, her gece bir cariye ile bir umumhane gibi anlatmayı seçtiğini görüyoruz.
‘Muhteşem Yüzyıl’ ın muhteşem bir pervasızlık ve fütursuzluk içinde saygısız anlatımı, adeta çobansız bir sürüye karşı buyurgan, ben yaptım oldu rahatlığı, nereye kadar doğrusu merak ediyoruz.
Bir dizide Kanuni Sultan Süleyman anlatılacaksa vurgu neden onun herkesi hayran bırakacak entelektüel kişiliğine, seferlerine, zaferlerine, insanlık tarihinin medeniyet seviyesini nasıl yükselttiğine değil de koca cihan padişahının devşirme bir kadının elinde nasıl madara olduğu vurgusu yakıştırılır ve yapıştırılır. Bir erkeğin padişah da olsa, eşine duyduğu aşk neticede, muhteremdir, güzeldir, saygı gerektiren bir durumdur, peki ama niçin, neden, bu kadar müptezel bir dille anlatılır…
Aklı selim ve insaf duygusu ile bir gerçek tarihe bakın, bir de dizideki erotik-müstehcen sahnelere bakın, bu gözü dönmüş, haddi aşmış anlatım, bu kadar zaman sonra dahi olsa Osmanlıya karşı batılı zihnin hazımsızlığıdır sadece... Bir İslam Halifesinin, bu kadar seçkin, nitelikli ve başarılı olmasına tahammül edemeyenler, çamur at izi kalsın basitliği içinde, yaşadığı aşkı mümkün olduğu kadar çirkinleştirme yolunu seçmiştir.
Hükümdarlığı boyunca ortaya koyduğu adalet, kanun ve nizama karşılık tarihte ‘Kanuni’ ünvanı ile anılmış ‘Muhibbi’ mahlası ile yazdığı 3500 şiirlik divanı olan, mektuplarını “Bende-i Hûdâ, Süleyman-ı bî-riya” diye imzalayan mümtaz özel bir şahsiyettir söz konusu olan… Devrin Şeyhülislamı, aynı zamanda yakın dostu, Ebussuud Efendiye yazdığı bir mektubunda:
“Halde haldaşum, sinde sindaşum, ahiret karındaşum, tarik-i Hak’ da yoldaşım Molla Ebussuud Hazretlerine duâ-i iblağından sonra nedür halinüz ve nicedür mizac-ı lazımü’l-imtizacınız” içten mütevazi ifadeleri ile anılmış, tanınmıştır.
Bir yanda Şeyhül İslam Ebussuud, bir yanda Mimar Sinan ve şaheserleri ile tarihe iz bırakmış, insanlığın hayranlığını kazanmış, bir padişahı meziyetleri ve güzellikleri ile anlatmak için, elbette sizin de bir donanım ve alt yapı sahibi olmanız gerekirdi. Ama senaryoyu yazan Meral Okay, Muhibbinin şiirlerine yer verirken birçoğunu anlayamadığı için olsa gerek, bazılarını duruma göre kendisinin uydurduğunu söyleme rahatlığı içindedir…
Hayatı sadece müstehcenlik ve ahlaksızlık üzerine kurulu sananların hazırladığı bu dizinin yayını durdurulmalı ya da mahrem sahneler çıkarılmalıdır... Osmanlı yarı çıplak raks eden cariyelerle değil, dünya medeniyetine yaptığı hizmetlerle anılmalıdır...
Okuyucuları ve diziyi izleyen aklı selim ve insaf sahibi herkesi, radyo ve televizyon kurumunu göreve çağırıyoruz…
Handan Özduygu
HaberKültür.Net
Tanitimi ni gördüm,rezalet ya...
Show TV diyeceksin sonra temiz,güzel kelimelerini kullanacaksın.Olmaz,hayatta yanyana gelmez!Onlar sömüreceği şeyi çok iyi biliyorlar!Bizim millet değil mi Aşk-Memnu'yu salya sümük seyreden,Yaprak Dökümü'nde iki ton göz yaşı döken,Şahan'ın küfürlerine yerlere yatarak gülen...Neyse!
LaEdri Asıl Şikayet edilecek Dizi bu Tarihimizi kötülüyor Ecdadımızı karalıyor yalan yanlış bilgilerle
burak5866
05.01.2011, 22:52
show tv de bir dizi varmış adını bilmiyorum kanuni sultan süleyman hakkında çok saçma ve konusu haremde geçen bir dizi çekmişler.oysa ki ecdadımızın zirvede odluğu zmanı böyle anlatan diziyi kınıyorum ve rtüke de şikayet ettim.SİZİDE ŞİKAYETE DAVET EDİYORUM.
şarkışla 58
05.01.2011, 23:24
Ben birşeyi anlamıyorum bu adamın filmleri milyonluk gişe rekorları kırdı.Ayrıca o kadar tuttu ki en son 3 mü 4 mü çekildi.Bazılarını tenzi ederim ancak adam tutuluyor izleniyor yani.Demek ki ben ve benim gibi şikayetçiler azınlıktayız.
Sivasprensi
07.01.2011, 14:44
türkiye gerceklerini ortaya koyan diziler içinde en iyisi kurtlar vadisi insanlarin arasına nasıl dusmanlık sokuldugunu nasıl hepimizin yıllarca uyutuldugunu birbirimize dusuruldugunu en acık dıle getıren baska bı dızı varmı??cocugum vurdu kırdı ögrenıyor dıyenlere suc kendınız de sen neyın dogru neyın yanlıs oldugunu ögretemıyosan dızının bunda bı sucu yok,herkes dostunuda dusmanınıda gorsun.
erhan 58
07.01.2011, 14:53
kurtlar vadisinden baska diziye bakmiyorum bakilacak dizi yokki hep ayni konular biktik
erhan 58
07.01.2011, 14:56
bu diziler insani dinden degil sinirden deli eder:D
_DuMaN_58
07.01.2011, 16:09
Diziler etkiler etkilemesine de. Hangi birini kaldıracaksın yayında? Çözüm insanın kendisinde yatıyor. İmanın kuvvetliyse karşına ne çıkarsa çıksın sana bir zarar veremez zaten..
türkiye gerceklerini ortaya koyan diziler içinde en iyisi kurtlar vadisi insanlarin arasına nasıl dusmanlık sokuldugunu nasıl hepimizin yıllarca uyutuldugunu birbirimize dusuruldugunu en acık dıle getıren baska bı dızı varmı??cocugum vurdu kırdı ögrenıyor dıyenlere suc kendınız de sen neyın dogru neyın yanlıs oldugunu ögretemıyosan dızının bunda bı sucu yok,herkes dostunuda dusmanınıda gorsun.
Ülke gerçeklerini anlamak için bu diziye ihtiyaç yok!Bu dizi olmasa ülke gerçeklerini bilmeyecek miyiz,ya da bu diziden önce ülke gerçekleri bilinmiyor muydu?Bu,onların kendini masum gösterme bahanesi.Çocuğun tek etkileyicisi maalesef ana-baba değil.Sen engellesen okulda arkadaşından duyuyor Polat'ın marifetlerini,internetten seyrediyor Polat'ın marifetli sahnelerini.Çocuğu etkileyen bir sürü faktör var.Sigara içerek,sigaranın zararlı olduğuna kanaat getirtemezsin çocuğa.Sen bu diziyi seyret ama bunlar kötü şeyler yapıyor demekle olmaz.O yaştaki çocuk diziye ülke gerçekleri gözüyle bakmaz.Polat'ın kaç kişiyi nasıl öldürdüğüne,bir kurşunla ya da tek başına kaç kişiyi öldürüdüğünü seyreder onu model alır.
Sivasprensi
08.01.2011, 12:13
Ülke gerçeklerini anlamak için bu diziye ihtiyaç yok!Bu dizi olmasa ülke gerçeklerini bilmeyecek miyiz,ya da bu diziden önce ülke gerçekleri bilinmiyor muydu?Bu,onların kendini masum gösterme bahanesi.Çocuğun tek etkileyicisi maalesef ana-baba değil.Sen engellesen okulda arkadaşından duyuyor Polat'ın marifetlerini,internetten seyrediyor Polat'ın marifetli sahnelerini.Çocuğu etkileyen bir sürü faktör var.Sigara içerek,sigaranın zararlı olduğuna kanaat getirtemezsin çocuğa.Sen bu diziyi seyret ama bunlar kötü şeyler yapıyor demekle olmaz.O yaştaki çocuk diziye ülke gerçekleri gözüyle bakmaz.Polat'ın kaç kişiyi nasıl öldürdüğüne,bir kurşunla ya da tek başına kaç kişiyi öldürüdüğünü seyreder onu model alır.
o zaman eger ki kişi cocuguna zarar geldigini dusunuyosa dızıden izletmesin cocuguna,kımse zorla dızı ızlemez,evet gerceklerı anlamak ıcın dızı ızlemeye gerek yok ama maalesef turkıyede tarafsız medya yok bunu herkes bılıyor herkes olayları ıstedıgı gıbı yorumluyor sokakta adam cumhurbaskanının addını bılmesken ne kadar gereksız sey varsa bılıyor boyle bı toplumuz,en azından dızıyle (k.v)bıraz mesaj verılıyor neler oldugu konusunda..
sivaslı fd
08.01.2011, 14:18
Kurtlar vadisini hiç izlemedim ama izleyenlerden duyduğum kadarıyla güzel bir diziymiş.
Ben Samanyolu tv de yayınlanan Kollama adlı diziyi izliyorum ve gerçekten Türkiyenin gerçeklerini konu alıyor. Gerçek hayatta da Yiğit gibi polislere Necip amir gibi amirlere ihtiyacımız var...
Malasef Diziler Kötü örnek oluyor Şimdilerde Osmanlıyı Kötüleyen Kötü tanıtan dizi türedi iyide reyting alıyor bakıyorum Diziden etkilenenler var Kanuni Sultan Süleymanı Yanlış tanıtıyor Sanki Haremden çıkmayan bir padişah diyorlar Şimdi Soruyorum Size Avrupalılar bu yüzdenmi Muhteşem demiş Kaldiki Fransız Kralı yardım istemiş yalanmı bunlar Yoksa Romandan alıp Dizi yapmak kolay birde tarihi danışmanımız var deyip kendini korumak yazıklar Olsun bu diziyi yapanlara.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.