PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MUALLE(Mercimekli patlıcan)


kronik
11.10.2008, 09:46
Malzemeler:









1 Kilo Patlıcan






1 su bardağı yeşil mercimek






Yarım su bardağı sızma zeytinyağı






4-5 diş sarımsak,( dövülmüş)






2 orta boy domates, doğranmış,






1 adet kuru soğan, ( piyazlık doğranmış)






2 yeşil biber, doğranmış






2 yemek kaşığı kuru veya taze nane,






2 yemek kaşığı domates salçası






1 çay kaşığı pul biber






1/4 su bardağı nar ekşisi







YAPILIŞI;





1. Patlıcanı alacalı soyup dörde bölün Hepsini bir fırın tepsisine yayıp üzerlerine tuz serpin. Bu halde 1 saat bekletin.
2. Mercimekleri üzerini geçecek miktarda su ekleyip haşlayın.Orta ateşte 15 dakika daha pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün.
3. Tencerenizi 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Bir kabın içinde soğanı, sarımsağı, domatesi, biberi, naneyi, salçayı, pul biberi ve 2 tatlı kaşığı tuzu karıştırın.
4. Patlıcanları durulayıp kurulayın.
5. Sebzeli karışımın yarısını tencereye yayın. Üzerine patlıcanın yarısını serin. Patlıcanın üzerine mercimeğin yarısını koyun. Mercimeğin üzerine kalan sebzeli karışımın yarısını yayın. Kalan patlıcan, mercimek, sebzeli karışım sırasını takip ederek tencereyi doldurun.
6. Kalan zeytinyağını yemeğin üzerine ve kenarlarına dökün. En son nar ekşisini üzerine gezdirin.
7. Tencereyi ocağa alıp yemeğin kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp kapağını kapatın ve yaklaşık 30-40 dakika patlıcanlar yumşayana kadar pişirin Sıcak, ılık veya oda sıcaklığında servis yapın
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]