kronik
11.10.2008, 09:53
Etli Bulgur Pilavı - Malzemeler - İçindekiler
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr kuz eti
2 adet kuru soğan
2 adet siviri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
250 gr margarin
Karabiber
Tuz
Pul biber
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Kuru soğanın bir tanesini ince ince kıydıktan sonra 100 gr yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu etlerini ilave edin ve kavurun. Etler suyunu salıp çekince, domates ve biber salçasını, tuz, karabiber ekleyerek 1-2 sefer daha karıştralım. Yeterince sıcak su koyarak tencerenin ağzını kapatıp etlerin pişmesini bekleyelim. Bulguru yıkayıp süzelim. Soğanı kıyıp tencerede pembeleştirdikten sonra ince kıydığımız sivri biberleri bulguru ilave edip kavuralım. Kuşbaşı şeklinde doğranmış domatesleride tencereye ilave edelim. Bu arada pişirdiğimiz et suyundan ayırarak bulgura ilave edelim. Karıştırıp süzdüğümüz salçadan 2 su bardağı ilave edip karıştıralım. Bulgur suyunu çekince 10 dk kadar daha bekleyip pilavı harmanlayarak ve sıcak servis yapalım
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr kuz eti
2 adet kuru soğan
2 adet siviri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
250 gr margarin
Karabiber
Tuz
Pul biber
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Kuru soğanın bir tanesini ince ince kıydıktan sonra 100 gr yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu etlerini ilave edin ve kavurun. Etler suyunu salıp çekince, domates ve biber salçasını, tuz, karabiber ekleyerek 1-2 sefer daha karıştralım. Yeterince sıcak su koyarak tencerenin ağzını kapatıp etlerin pişmesini bekleyelim. Bulguru yıkayıp süzelim. Soğanı kıyıp tencerede pembeleştirdikten sonra ince kıydığımız sivri biberleri bulguru ilave edip kavuralım. Kuşbaşı şeklinde doğranmış domatesleride tencereye ilave edelim. Bu arada pişirdiğimiz et suyundan ayırarak bulgura ilave edelim. Karıştırıp süzdüğümüz salçadan 2 su bardağı ilave edip karıştıralım. Bulgur suyunu çekince 10 dk kadar daha bekleyip pilavı harmanlayarak ve sıcak servis yapalım
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]