Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgi Merkezinde İlk Ders Zili Bugün Çalacak

Sivaslilar.Net
18.10.2008, 01:29
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya başlanacak olan ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına eğitim verecek Semt Evleri Bilgi Merkezi’nde ilk ders zili bugün çalacak.

Bilgi Merkezi’nde ekonomik durumu kısıtlı olan ve dershaneye gidemeyecek konumda olan başarılı ilköğretim öğrencilerine hafta sonları ücretsiz eğitim verilmeye başlanıyor.

İlk olarak Oğuzlar Parkında bulunan Semtevinde kurulan Bilgi Merkezileri’nde eğitim alacak öğrencilerin tespit çalışması için mahalle muhtarlıkları ve okullarda yapılan çalışmalar sonrasında maddi durumu iyi olmayan ailelerin öğrencileri tespit edilerek Bilgi Merkezi’ne kayıtları yapıldı.

Oğuzlar Parkı Semt Evi’nde 16’şar kişilik 2 şubede eğitim vermeye başlayacak olan Bilgi Merkezi’nde Eğitimciler Derneği’ne mensup gönüllü öğretmenler ders verecek. İlk etapta sadece sabahları eğitim verilecek olan Bilgi merkezleri daha sonra öğleden sonra eğitim vermeye başlayacak.

Ekonomik açıdan dershaneye gidemeyecek konumda olan başarılı öğrenciler Bilgi Merkezleri’nde aldıkları eğitimle geleceğe hazırlanacaklar. 2008–2009 yılında ilk kez uygulamaya başlanan Semt Evleri Bilgi Merkezi projesi’nde istenilen başarı sağlanırsa Belediye diğer mahallelerde Bilgi Merkezi uygulamasını başlatacak.

Ayrıca, Oğuzlar Parkı Semt Evi’nde bulunan 3 muhtarlık bürosunun aktif olarak kullanılmadığı gözlendi.

Vatandaşlar, toplum adına güzel bir projeye imza atan belediyenin bu 3 muhtarlık bürosunu tek büro altında toplamasını ve Bilgi Merkezi şube sayısının 4’e çıkarmasını beklediklerini kaydettiler.

Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Tunç, “Yapılacak olan uygulamayla birlikte maddi durumu iyi olmayan fakat derslerinde başarılı olan öğrencilerimizi ülkemize kazandırmaya çalışacağız. O çocuklarımızı ülkemize kazandırarak beklide gelecekte bu ülkeye ile büyük hizmetler sunmalarını sağlayacağız.

Belediye Başkanımız Sami Aydın’ın Bilgi Merkezi projesi bu kapsamda yapılmış bir projedir” diye konuştu.

Semt Evlerinde kurulan Bilgi Merkezileriyle birlikte eğitimde ki haksız rekabetin önüne geçilmesi bekleniyor.

seva
18.10.2008, 12:01
çok güzel bi proje inş öğrencilerin faydalanması gereken bi proje büyük şans...

yerliturkuaz
18.10.2008, 12:42
Kesinlikla cok faydasi olacak bir proje tebrikler bu projeyi hazirlayanlara...