Orijinalini görmek için tıklayınız : kac kısı vardır boyle acaba?
köyümün insanı
25.10.2008, 12:54
Önce metni okuyun, ardından videoyu seyredin
Oğlu babasına sorar : « Babacığım benimle maraton koşmaya var mısın ? »
Kalp sorunları olmasına karşın baba, yine de « Evet, varım » diye yanıtlar.
Ve bir maratonu birlikte tamamladılar. Baba oğul başka bir çok maratonu daha birlikte koştular. Baba her seferinde oğlunun yeni bir yarış talebini kabul ediyordu.
Oğlu bir gün babasına « Baba, birlikte bir Ironman'a (Triathlon) koşmaya var mısın benimle ? » deyince baba bu kez de evet der ve kabul eder.(Bilmeyenlere anımsatalım ki Ironman dünyanın en zor triathlon yarışıdır ve üç dayanıklılık sınavından oluşur : Denizde 3, 86 km'lik yüzme, 180,2 km'lik bisiklet ve nihayet 42,195 km'lik bildiğimiz maraton.
Baba oğul bu zor yarışı biirlikte tamamladılar. Nasıl mı ?
Linke tıklayınız :
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ca5dd9ea45513
Arif Coşkun
25.10.2008, 13:44
Yüz bin kişide belki böyle bir kişi çıkarmı bilinmez ama, şu bir gerçekki "sevginin gücü" herşeyi yaptırıyor.
köyümün insanı
25.10.2008, 14:17
sanırım buna daha cok ınanmamız lazım kı boyle ınsanlar cogalsın saol.
sanırım buna daha cok ınanmamız lazım kı boyle ınsanlar cogalsın saol.
Toplumun engellileri dışlayıcı tutum ve davranışlarının ve de çevre imarındaki düzensizliklerin sokağa çıkan engellilerin bir çok sorunlarla karşılaşıyorlar insanların acıyarak hiç görmemiş gibi bakmaları veya düzensiz yollar yani imarı yapımlar.. sokakta görmemelerinin sebebi olsa gerel "Oysa toplumun engellilere karşı geliştirdiği iki farklı tutum var. Acımak veya dışlamak. Aslında her iki tutum da engelli bireylere zarar vermekte ve onları yaralamaktadır. İnsanların engellilere acıması iyi niyetten kaynaklanan bir duygudur. İnsanların birçoğu, bir engelliyle karşılaştığı zaman yardım etmek ister. Toplu ulaşım araçlarında yerini verir, kaldırıma çıkmasına yardım eder, karşıdan karşıya geçmesini sağlar. Eğer dileniyorsa bir miktar para verir. Çoğu zaman da 'Allah kimsenin başına vermesin' veya 'Allah yardım etsin' diye sessizce geçirir içinden. Peki, bunun dışında engellilere ne yapılır? Hiçbir şey. Kimi engelliyi de engel durumundan dolayı fark edemeyebiliriz. Çünkü otistik veya işitme engelli olabilir. Yaşadığımız sokakta, hatta oturduğumuz apartmanda bir veya daha fazla engelli yaşıyor olabilir. Ancak biz
onların varlığından haberdar bile olamayabiliriz. Çünkü birçoğu evlere hapsedilmiş durumdalar. Engelli bireylerin bu denli çok olmasına karşın, bunlarla ilgili çalışmalar sınırlı kalmakta ve birçok ihtiyaçlarına cevap verilememektedir. Engellilere karşı toplumun daha fazla duyarlı olması gerekir. Fakat ne yazık ki, duyarlılık daha çok acıma düzeyinde ortaya çıkmaktadır engelli bireyler, birçok yerde deli muamelesi görmektedir. engelli bireylerin temel sorunlarından birinin de toplumun olumsuz tutumundan dolayı sosyal alanda yetersiz kalmaları ve duygusal olarak ciddi sıkıntılar yaşamaları olduğunun altını çiziyorum ve, "Engelli bireylere insanca bir yaşam sunmak ahlaki bir sorumluluktan öte zorunlu bir görevdir. Herkes gücü ve olanakları ölçüsünde engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı bir şeyler yapmalıdır. Her şeyden önce, yanlış tutumlarla yıkılan duygu dünyaları onarılmalıdırki ozaman topluma katılmaları yüksek olmalı...
Bu çocuklarımıza yaşama sevinci ilk aileleri tarafından verilmeli ki hayata bağlı kalsınlar...
Teşekkürler...
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.