PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas tan geçecek yol


havacı
04.11.2008, 16:36
KARADENİZ'İ AKDENİZ'E BAĞLAYACAK KARA YOLU SİVAS'TAN GEÇECEK

Karadeniz ile Akdeniz Arasında Köprü Konumunda Bulunan Sivas, Ordu Mesudiye Bağlantısıyla İki Liman Bölgesini Birbirine Bağlayacak. Toplam 761 Kilometre Olan Karayolunun 365 Kilometrelik Bölümü Yatırım Programına Alındı.

Karadeniz ile Akdeniz arasında köprü konumunda bulunan Sivas, Ordu Mesudiye bağlantısıyla iki liman bölgesini birbirine bağlayacak. Toplam 761 kilometre olan karayolunun 365 kilometrelik bölümü yatırım programına alındı. Temmuz ayında Sivas'a gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])'in titizlikle üstünde durduğu karayolu bağlantısı için projelendirme çalışmaları devam ediyor. Ordu'dan başlayıp Adana'nın Karataş Limanı'nda sona erecek olan 761 kilometrelik karayolu ağıyla Sivas her iki liman kentine de kolayca ulaşabilecek. Güzergahın Ordu, Uzunhisar, Topçam, Mesudiye, Koyulhisar, Doğanşar, Hafik, Sivas, Kovalımevki, Şarkışla, Kaynar, Pınarbaşı, Sarız, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, İmamoğlu, Adana ve Karataş Limanı şeklinde belirlendiği ifade edildi. Karayolunun 365 kilometrelik kısmı yatırım programına alındı. Köprü konumunda bulunan Sivas ise uzun yol ağının 289 kilometreyle yüzde 38'lik kısmını oluşturuyor. Doğanşar ile Koyulhisar arasındaki 27 kilometrelik alanda yol yapım çalışmaları devam ederken, Şarkışla Pınarbaşı arasındaki 31 kilometrelik alanda çalışmaların başlaması için bütçe görüşmeleri bekleniyor. Toplam 761 kilometrelik karayolunun tamamının en az 4 yılda bitirilebileceği belirtildi. Ordulu Bakan Hilmi Güler ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])'in üzerinde hassasiyetle durduğu projenin hayata geçmesi halinde, Karadeniz, Akdeniz'e en kısa yoldan bağlanmış olacak. Bunun yanında engebeli yapısıyla bilinen Karadeniz Bölgesi'nin İç Anadolu'ya ulaşımı da büyük ölçüde kolaylaşacak. Ulaşımdaki kolaylık şehirler arası ticaret hacminin genişlemesine, bölgelerin liman kentler aracılığıyla yurt dışına daha kolay ulaşmasına da katkı sunacak.


Bütün bu gelişmeler sürerken Karadeniz Orta Anadolu ve Akdeniz Bölgesine bağlayacak olan 221 kilometrelik Fatsa, Başçiftlik, Kurtlapa, Karaçayır ve Sivas karayolu projesi çalışmalarının da Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü tarafından devam ettiği bildirildi. Bu yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen proje çalışmalarıyla Sivas, önemli yolların bağlantı noktasında yer almış olacak.
(CİHAN)

Sivasprensi
04.11.2008, 18:31
artık haftasonları cermık yerıne karadenıze yüzmeye gıdersınız cünkü denız cok yakınlasacak

havacı
06.11.2008, 10:39
inşaallah ne diyelim hayırlısı olsun uzun vadeli bir proje ama inşaallah gerçekleşir

ABDULLAH DUMAN
06.11.2008, 10:44
YAVAŞ YAVAŞ ŞEHRİMİZ DAHA DA DEĞERLENİYOR İNŞALLAH DAHA DA DEĞERLENİR

altuntas58
06.11.2008, 11:17
Sivasımız yapılan yollarla karadenizi akdenize bağlayacak Bu önemli projeyi sivasımıza kazandıranların emeklerine sağlık şimdiden hayırlı olsun

gürün_güzeli
06.11.2008, 11:52
sivasımız için iyi bir proje......................... ..

havacı
08.11.2008, 01:08
gerçekleşirse sivasımız kalkınır istihdam artar işsizlik azalır göç veren memleketimiz göç vermez yanlız bu konuda sivasın yöneticilerine büyük iş düşüyor yoksa sivasın başına daha önce olan yanlış yapılanlar gibi olur yani şeker fabrikası yani demir çelik en sonda elimizden giden dikim evive bunun gibi (bunlar kısa örnekleri)olur iş adamlarımız siyasetcilerimiz iktidar muhalefet farketmez el birligiyle bu projeyi gerçekleştirmeleri lazım