PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çay demlemenin altın kuralları


HaZaN
05.11.2008, 09:56
Çay Demlemenin Altın Kuralları


Taze ve soğuk su kullanın.

Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın.

Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur.

Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin.

Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.

Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.

Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin.

Çay Nasıl Saklanır?

İyi işlenmiş siyah çaylar, vakumlu ambalajlarda veya kapalı teneke kutularda iki yıla kadar dayanabilmesine rağmen, çayın tam olarak ne zaman toplandığını tespit etmek zor olabilir. Çoğu çaylar, deniz yoluyla taşındığı için satış noktalarına varmaları birkaç ay sürer. Yalnızca, mevsimlerin belirgin olarak ayırdedilebildiği bölgelerde yetişen, Darjeeling gibi birinci ve ikinci sürgünlerden alınan çayların toplanma zamanı belirlenebilir. Örneğin, haziran ayında satılan birinci sürgünler üç aylıktır. Bunlar gibi narin siyah çaylar en fazla altı ay dayanır ve bu durum yeşil çaylar için de geçerlidir. Çayı koyu renkli ve hava almaz bir kap içinde, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın. Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir.

İyi Çay İçin Birkaç Öneri


Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazal oksijen kaybeder.

Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir.

Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın.

Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur.

Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir. Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur.

yerliturkuaz
05.11.2008, 10:50
Bilgiler icin tesekkurler bi de kahve icin bilgileri soylesen....

HaZaN
05.11.2008, 11:59
Bilgiler icin tesekkurler bi de kahve icin bilgileri soylesen....

Ben teşekkür ederim okuduğun için onuda araştrıp verecem ;)

Sweetgirl
05.11.2008, 12:11
bir kuralda benden
cayi demledikden sonra sakin ve sakin karistirmayin
cayin bulanik olmasina sebep olur...

gürün_güzeli
05.11.2008, 12:27
bende şunu söyleyim :)

ÇAYI DEMLEMEDEN ÖNCE YIKAYIN YANİ KAÇAK ÇAY FALAN KATINCA ÇOK GÜZEL OLUYOR AÇIK ÇAYA..(POŞETTE OLMAYANLARI )DEMLEMEDEN ÖNCE YIKAYIN..ÇAY DAHA PARLAK VE DAHA DEMİNİ VERECEKTİR.....