PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Besmele'nin içine saklanmış sırlı hakikat


MeLody58
27.11.2008, 20:53
Besmele her kapıyı açan sırlı bir anahtardır... Peki, neden besmele bu kadar özel ve önemlidir? Yüce Rabbimiz besmeleye neden bu kadar mana yüklemiştir? İşte yanıtı...

Euzü ve Besmele’nin manası nedir?

Euzübillahimineşşeytanirracim demek, Allah'ın rahmetinden uzak olan ve gazabına uğrayarak dünyada ve ahirette helak olan şeytandan, Allahü teâlâya sığınırım, korunurum, yardım beklerim. Ona haykırır, feryat ederim demektir.

Bismillahirrahmanirrahim demek ise, her var olana, onu yaratmakla ve varlıkta durdurmakla, yok olmaktan korumakla iyilik etmiş olan Allahü teâlânın yardımı ile, bu işimi yapabiliyorum demektir.


Besmelenin sır dolu hikmetleri...

İlk yazılan, Besmeledir. Âdem aleyhisselama ilk gelen, Besmeledir. Müminler, Besmele yardımı ile, Sırattan geçer. Cennet davetiyesinin imzası Besmeledir. Peygamber efendimiz Sallallahu aleyhivesellem, (Hoca çocuğa, Besmele okur, çocuk da söyleyince, Allahü teâlâ, çocuğun ve anasının ve babasının ve hocasının Cehenneme girmemesi için senet yazdırır) buyurdu.

Euzü okumak, (Euzü billâhi mineş-şeytânirracîm); besmele okumak ise, (Bismillâhirrahmânirrahîm) demektir.

Hadis-i şerifte, (Kur'an-ı kerime saygı göstermek, Euzü okuyarak başlamakla olur ve Kur'an-ı kerimin anahtarı, Besmeledir) buyuruldu. Sure okurken, Euzü Besmele okunur. Âyet-i kerime okurken, âlimlerin çoğuna göre, yalnız Euzü okunur. Sure veya âyet okumaya başlarken Euzü okumak vacip, Fatiha okumaya başlarken Besmele okumak da vaciptir. Diğer surelere başlarken Besmele okumak sünnettir.

Namazda, Sübhaneke okuduktan sonra Euzü Besmele okumak sünnettir. Allahü teâlâ, (Kur'an-ı kerim okuyacağın zaman E'uzü... söyle) buyuruyor. (Nahl 98)

Kesin haram olduğu bilinen bir şeyi mesela şarap içerken veya domuz eti yerken Besmele çekmek küfürdür.

İyi işlere Besmele ile başlamalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Besmele ile başlanmayan her önemli iş noksan kalır.) [Beyheki]

(Eve girerken Besmele çekilirse, şeytan, “Bu eve girmeme imkan yok” der, dönüp gider.) [Tibyan]

(Amel defterinde 700 Besmele bulunanı Allahü teâlâ Cehennemden çıkarır.) [Tergibussalat]

(Besmele ile yazı yazanın haceti kolaylaşır, Allahü teâlâ da razı olur.) [Deylemi]

(Besmele ile işe başlayanın günahları af olur.) [İ. Rafii]

(Yemeğe Besmele ile başlayıp, sonunda Elhamdülillah diyenin, daha sofra kalkmadan günahları af olur.) [Taberani]

(Besmele ile yenen yemek bereketli olur.) [İbni Mace]

(Sıkıntıya düşen, “Bismillahirrahmanirrahim ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim” derse, her türlü sıkıntıdan kurtulur.) [Deylemi]

(Bin kere Besmele okuyanın dört bin büyük günahı af olur.) [Tergibussalat]

(Helaya girerken çekilen Besmele, cinlere perde olur, avret yerlerini göremezler.) [T. Salat]

(Besmele yazılı bir kağıdı, yerden kaldıran sıddıklardan yazılır.) [Tergibussalat]

(Besmelesiz koku sürünen, şeytanlara da koku sürmüş olur.) [İbni Sünni]

(Şeytandan korunmak için, yemeğe Besmele ile başla!) [Taberani]

(Su içerken Besmele çek, bitince de, Elhamdülillah de ve üç nefeste iç!) [İbni Sünni]

(Yemeğe başlarken, Allahü teâlânın adını anın, yani Besmele çekin! Başında Besmele çekmeyi unutan, hatırladığı zaman, "Bismillahi alâ evvelihi ve ahirihi" desin!) [Ebu Davud, Tirmizi, Hâkim]


Besmele kaç defa okunursa neye şifa olur?


Besmele 19 harf dir. Buda Cehennem Zebanilerinin sayısına denktir. Kim Besmeleyi çok okur, bunu adet haline getirirse, Allah; okuyanı Zebanilerden korur. Ayrıca okuyanın rızkını çoğaltır, dünya ve ahirette makam ve mevkisini arttırır. (Okuyacak kişi haram yememiş ve tam bir itikat ile şüphe duymadan, kalben inanarak, abdestli olarak okuması gerekir.)

Besmeleyi günlük hayatta dilinden hiç düşürmeyenin Allah ölüm acısını hafifletir, kabir sorularını basitleştirir, kabir azabından korur, hesabı kolay ve zahmetsiz olur.

Besmeleyi, kişi yatmadan abdestli olarak 21 kere okursa, o gece; şeytan, cin, insan şerrinden, yangından, zelzeleden ve eceli gelmemişse ani ölümden emin bir şekilde uyur. Gece boyunca güven içinde olur.

Besmele saralı birinin sağ kulağına 41 defa okunursa saralı kişi kendine gelir.

Besmele zalim ve adaletsizlik yapan hakimin yüzüne karşı 50 defa okunursa, okuyana karşı hakim baş eğer, hakimin şerrinden güven içinde olur.

Besmele halis bir niyetle 70 defa yağmur yağması için okunursa yağmur yağar.

Besmele 100 defa büyülü veya ağrı çeken birine hergün okunursa Allah büyüyü ortadan kaldırır, ağrıyı geçirir.

Bir arzusu, isteği olan Besmeleyi 113 defa cuma günü hatip mminberde iken okur ve hatible dua eder ve isteğini talep ederse arzusu yerine gelir.

Besmele 313 defa pazar günü güneş doğarken, abdestli olarak, kıbleye yönelerek okur ve 100 defa Peygamber Efendimize S.A.V. salatü selam okursa; okuyanın rızkı artar ve bollaşır.

Besmeleyi 787 defa isteğinin olması, düşmanlarından kurtulması, bir musibetin kalkması için niyet ederek okunursa istek yerine gelir.
Besmele oruçlu olarak 787 defa kimsenin olmadığı yerde, kıbleye yönelerek okunur ve buna 7 gün devam edilirse okuyan istek ve arzusuna kavuşur.

Besmele 40 gün sabah namazının ardından kalkmadan 2500 defa okunursa, okuyanın kalb gözü açılır, esrar ilimlerine vakıf olur.
Besmeleyi günde 1000 defa okuyanın hem dünyada, hemde ahirette Allah ihtiyaçlarını yerine getirir.

Besmeleyi hergün sabah ve gece 1000 defa okumaya devam eden; sıkıntıdan, üzüntüden ve hatta hapisten bile kurtulur.

Besmele 70 defa ölünün üzerine okunursa kabir azabı hafifler, Münker ve Nekir in sorularında zorluk çekmez.


Besmeleyi 625 defa bir kağıda yazıp taşıyan kişiye kimse kötülük yapamaz, zarar veremez.

Kaynaklar: Dinimizislam.com, Besmele.com, kadincakararinca.com

MeLody58
27.11.2008, 21:38
Bunu okumanızı tavsiye ederim çünkü hayatımızda besmelenin önemi büyük allah son nefesimizde imanla göçenllerden etsin Amin

veysel
27.11.2008, 21:46
Bunu okumanızı tavsiye ederim çünkü hayatımızda besmelenin önemi büyük allah son nefesimizde imanla göçenllerden etsin Amin

Aminnnn....................... ................

sonbahar5803
29.11.2008, 17:51
Her işe Besmele ile başlayın diye boşuna denmemiş.

Paylaşım için Allah razı olsun.

Kadirhan
29.11.2008, 18:05
Allah razi olsun...çok anlamlı bir paylaşım :)

MeLody58
30.11.2008, 16:36
Allah razi olsun...çok anlamlı bir paylaşım :)



Rabbimiz cümlemizden razı olsun inşallah

lalegül
30.11.2008, 16:47
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ELİNE YÜREYİNE SAĞLIK

MeLody58
30.11.2008, 17:05
Cümlemizden inşallah Rabbimi Ne kadar merhametli :) bir besleme çekmemiz nelerde bize yardım ediyor rabbimiz zorlukları veriyor bizlere çile sıkıntı çogumuz çok çekmişizdir ama yol gösteriyorrrr kulum besmele çek salawat getir boşuna deil hiç bişey :)

ofgurleyuk78
30.11.2008, 18:57
Peri arkadaş dini konularda yazarken çok dikkatli olmak lazım. Dikkatini çekmek istedim. Bunlar bu kadar basit değil. Sen böyle yazmışsın "Euzübillahimineşşeytanirracim" şeytanir....değil doğrusu "şeydanirracim olacak. Yani şeytana sığınılmayacak. Kolay gelsin.

sonbahar5803
30.11.2008, 21:08
Euzu bir fiil ve sığınırım manasına gelmekte.

Euzu besmele de şeytanın şerrinden Allah'a sığınırım demektir.

Yani Peri kardeşimin yazdığında hiç bir yanlışlık yok.

seva
30.11.2008, 21:43
Allah razı olsun bu besmele işi gerçekten çok önemli.
Ama şeytan bizleri o denli meşkul ediyorki çoğu yerde unutuyoruz besmele çekmeyi.
Allah yardımcımız olsun.


BİSMLLAHİRRAHMANİRRAHİM.

EVRENİN ANAHTARI.

LaEdri
30.11.2008, 22:57
Allah adın zikredelim evvelâ, Vâcib oldur cümle işte her kula!..

Süleyman Çelebi

MeLody58
12.12.2008, 16:22
Euzu bir fiil ve sığınırım manasına gelmekte.

Euzu besmele de şeytanın şerrinden Allah'a sığınırım demektir.

Yani Peri kardeşimin yazdığında hiç bir yanlışlık yok.

tşk ederim ben nerde dini bir yazı yazsam mutlaka o arkadaş eleştiride bulunuyor tartışacak deilim.

MeLody58
12.12.2008, 16:26
Peri arkadaş dini konularda yazarken çok dikkatli olmak lazım. Dikkatini çekmek istedim. Bunlar bu kadar basit değil. Sen böyle yazmışsın "Euzübillahimineşşeytanirracim" şeytanir....değil doğrusu "şeydanirracim olacak. Yani şeytana sığınılmayacak. Kolay gelsin.



Arkadaşım ben çogu kezz dini konuları ele alıp yazdım bu siteye her konumda eleştirmek zorundamısınız merak ettim amacınız nedir ßende 4 / 4 lük bir insan deiilim eger bu konularda iddealı kendinizden eminseniz buyurun siz daha güzel şekilde yazınki bizde bilgilenelim madem çok bilgilisiniz dini bilgilerdeki tecrübelerinizi bekliyorum ...

seva
13.12.2008, 01:22
Birinci Sır: Kâinat simasından, yeryüzü simasına, yeryüzünden de insan simasına; yani kâinattan insana, yani arştan ferşe bir nuranî satır gibi uzanan kâinatla ilgili üç İlâhî hakikat vardır. Bunlar: 1- Ulûhiyet, 2- Rahmâniyet, 3-Rahîmiyet.


İkinci Sır: Kur’ân, mahlûkatın bütününe hâkim olan Vâhidiyet içinde akılları boğmamak için, her bir şeyde Ehadiyet cilvesini gösteriyor. Meselâ bütün dünyayı kuşatan güneşi dev cüssesiyle algılamak gayet geniş ve kapsamlı bir nazar gerektirdiğinden; nazarı geniş olmayan kitlelere güneşin zatını unutturmamak için, her bir parlak şeyde yansımaları vasıtasıyla güneşin zatı gösterilmelidir.—Temsilde hata olmasın—Cenâb-ı Hakk’ın Ehadiyet itibariyle her bir şeyde, husûsan her bir canlıda, husûsan insanın mahiyetinde bütün isimleriyle bir cilvesi bulunduğu gibi; Vahidiyet itibariyle de her bir ismiyle bütün kâinatı kuşatmaktadır. İşte “Bismillâhirrahmânirrahîm ” kelimesi, Cenâb-ı Hakk’ın bütün kâinatı kuşatan Vahidiyeti içinde akılları boğmamak ve kalplere Cenâb-ı Hakk’ın Zatını unutturmamak için Ehadiyet mührünün “Allah, Rahman ve Rahîm” isimlerinden müteşekkil üç mühim kaynağını göstermektedir. Yani bu üç ismin her bir şeyde kolayca görünen tecellîleri ısrarla nazara verilmekte ve kalplerin Cenâb-ı Hakk’ı unutmaması sağlanmaktadır. Bu üç ismin, bir İslâm nişanı olan Besmele içerisinde hayatımıza girmiş olması ve her hayırlı işin başında dilimizden düşürmememiz bundandır.

Üçüncü Sır: “Besmele”, bütün kâinata hâkim olan Rahmet hakikatinin arşına yetişmek için mü’minin elinde bir vesile, bir şefaatçi ve bir miraç hükmündedir.

Dördüncü Sır: Mahlûkatta Allah’ın bir olduğunu gösteren sayısız birlik mühürleri vardır; fakat varlıklar ve sebepler içinde boğulduğunda insan, Allah’ın birliğine akıl erdiremez hale gelebiliyor. Bundan dolayı, her bir varlıkta Allah’ın birlik mühürlerini göstermek gerekiyor. Tâ ki, şaşırmadan Cenâb-ı Hakk’ın varlığına ve birliğine inanmak mümkün olsun. Varlıklara en cazibedar nakış, en parlak nur, en şirin tatlılık, en sevimli cemal ve en kuvvetli hakikat olan Rahmet ve Rahîmiyet mührü bunun için konmuştur. Bu Rahmetin kuvveti, insana Allah’ın bir olduğu inancını vermeye yeterlidir. İşte “Besmele”, Rahmetten Allah’ın birliğine ulaşan bu sırrın bir adıdır.

Beşinci Sır: “Besmele” ile insan, manevî simasının işaret ettiği Rahman ismine ulaşır.

Altıncı Sır: Hiçbir şeye muhtaç olmayan Cenâb-ı Allah’ın rahmet hazinesinin en birinci anahtarı “Besmele”dir.

kasparix
13.12.2008, 01:36
BİSMİLLAH,HER HAYRIN BAşIDIR..... ne kadar KUTLU BİR KELİME Kİ biz dahi her işimize ONUNLA BASLARIZ....

MeLody58
14.12.2008, 18:38
BİSMİLLAH,HER HAYRIN BAşIDIR..... ne kadar KUTLU BİR KELİME Kİ biz dahi her işimize ONUNLA BASLARIZ....

bir yerde seyretmiştim tv de bayan bileziklerini filan besmele çekiyor sandıgına koyuyor ve kocasıda onun bu inançlı haline inanmıyor kadının bileziklerini koydugu yerden alıp bahçelerine gömüyor sonra ertesi gün diyorki hanım bileziklerini getir çok lasım kadın gidiyor tekrardan BismiLLahirrahmanirrahim diyor ve bakıyor bilezikleri filan duruyor ama bilezikleri topraklı ama sonra kocasıda görüyor ve anlıyor dinimizin ne kadar kutsal besmeleninde ne kadar sırlı oldugunu :::)

TeqTaBaNCa
19.12.2008, 21:09
bir yerde seyretmiştim tv de bayan bileziklerini filan besmele çekiyor sandıgına koyuyor ve kocasıda onun bu inançlı haline inanmıyor kadının bileziklerini koydugu yerden alıp bahçelerine gömüyor sonra ertesi gün diyorki hanım bileziklerini getir çok lasım kadın gidiyor tekrardan BismiLLahirrahmanirrahim diyor ve bakıyor bilezikleri filan duruyor ama bilezikleri topraklı ama sonra kocasıda görüyor ve anlıyor dinimizin ne kadar kutsal besmeleninde ne kadar sırlı oldugunu :::)

TüğLerim diken diken oLdu.......BesmeLenin sırLarı anLatmakLa bitmez

recosan58
19.12.2008, 21:30
Euzübillahimineşşeytanirracim demek, Allah'ın rahmetinden uzak olan ve gazabına uğrayarak dünyada ve ahirette helak olan şeytandan, Allahü teâlâya sığınırım, korunurum, yardım beklerim Ona haykırır, feryat ederim demektir.
Bismillahirrahmanirrahim demek ise, her var olana, onu yaratmakla ve varlıkta
durdurmakla, yok olmaktan korumakla iyilik etmiş olan Allahü teâlânın yardımı ile, bu işimi yapabiliyorum demektir

EyüphanAydın
19.12.2008, 22:27
Besmele ile kalkan bir insan gününün sonuna kadar kötülüklerle karşılaşmaz....!

love_me_58
19.01.2009, 21:26
paylaşım için teşekkür ederim

seva
20.01.2009, 01:00
ALLAH idrakını nasip ede... Kolaylaştıra... Hazmını vere... inşallah...

MeLody58
28.02.2009, 18:03
Bilindiği Üzere "Besmele Okumak...Çok kısa bir süremizi alır.
Fakat İnsan üzerin,de bir Çok etkisi.. Ve Faydası vardır.

"Bismillahir-rahmanirrahim" Yani; Rahman ve Rahim olan: Allah'ın Adıyla..
Manası ise;
Her var olana, onu yaratmakla iyilik etmiş ve varlıkta durdurmakla, yok olmaktan korumakla iyilik etmiş olan Allahü teâlânın yardımı ile, bu işi yapabiliyorum. Ârifler, Onu İlah olarak tanıdı. Âlemler, Onun merhameti ile rızık buldu.
Günah işleyenler, Onun rahmeti ile Cehennemden kurtuldu.


İlk yazılan, Besmeledir. Âdem aleyhisselama ilk gelen, Besmeledir. Müminler, Besmele yardımı ile, Sırâttan geçer. Cennet davetiyesinin imzası Besmeledir. Peygamberimiz, (Hoca çocuğa, Besmele okur, çocuk da söyleyince, Allahü teâlâ, çocuğun ve anasının ve babasının ve hocasının Cehenneme girmemesi için senet yazdırır) buyurdu. Abdullah ibni Mes'ûd (Cehennemde azap yapan 19 melekten kurtulmak isteyen, Besmele okusun! Besmele, 19 harftir) buyuyor.

(Besmele ile yazı yazanın haceti kolaylaşır, Allahü teâlâ da razı olur.) [Deylemî]
(Eve girerken Besmele çekilirse, şeytan, “Bu eve girmeme imkân yok” der, dönüp gider.) [Tibyan]
Kesin haram olduğu bilinen bir şeyi mesela şarap içerken veya domuz eti yerken Besmele çekmek küfürdür.


(Besmele ile işe başlayanın günahları af olur.) [İ. Rafii]

(Yemeğe Besmele ile başlayıp, sonunda Elhamdülillah diyenin, daha sofra kalkmadan günahları af olur.) [Taberani]
(Sıkıntıya düşen, “Bismillahir-rahmanirrahim ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim” derse, her türlü sıkıntıdan kurtulur.) [Deylemî]
(Amel defterinde 700 Besmele bulunanı Allahü teâlâ cehennemden çıkarır.) [Tergibussalat]

(Bin kere Besmele okuyanın dört bin büyük günahı af olur.) [Tergibussalat]
(Besmele yazılı bir kâğıdı, yerden kaldıran sıddıklardan yazılır.) [Tergibussalat]
(Besmelesiz koku sürünen, şeytanlara da koku sürmüş olur.) [İbni Sünnî]
(Şeytandan korunmak için, yemeğe Besmele ile başla!) [Taberânî]
(Su içerken Besmele çek, bitince de, Elhamdülillah de ve üç nefeste iç!) [İbni Sünnî]

Allahü teâlâ İsa aleyhisselama (Yatarken kalkarken, otururken, ayakta iken, inerken çıkarken, dururken yürürken Besmele oku. Kıyamette bir kimsenin amel defterinde, 800 Besmele okuduğu yazılı ise, o kimse bana inanmış ve benim Rab olduğumu tasdik etmiştir. Onu Cehennemden çıkarır, Cennetime koyarım) buyurmuştur.


Besmele okuduğunuzda Allah Sizi Korur !!

Başınıza Üzücü bir olay geldiğin,de İsyan edip, Küfretmeyin,
Şüpesiz "Allah En İyi Bilendir !!