Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk kimdir Sorusuna En güzel Cevaplar
yerliturkuaz
28.11.2008, 22:26
TÜRK KiMDiR
-Ülkemiz demirbaşlarının üç kuruş on paraya elden çıkarılmasına
karşıysan Türk'sün sen
- Ülkemizin iç işlerine karışan AB ülke büyükelçilerine karşı tepki duyuyorsan Türk'sün sen
- AB'ye üye olacağız umudu ile ulusal bağımsızlığımızı tehliaaae koyacak tavizlere karşıysan Türk'sün sen
- Kıbrıs Ege Adaları gibi ülkemizin geleceği için hayati önem arz eden konularda VER KURTUL'a karşıysan Türk'sün sen
Vatikanin isteklerini ılımlı İslam kavramı icinde benimsetmeye çalışan ve bu konuda emperyalist ülkelerle işbirliği yapanlara karşıysan Türk'sün sen
Cumhuriyetimize sahip çıkıyorsan Türk'sün sen
- Ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışıyorsan Türk'sün sen
- Ülke bütünlüğünü korumak uğruna gerektiğinde canını verecek kadar bu Vatani seviyorsan Türk'sün sen
-Siyasi rant kazanmak uğruna kutsal dinimizi siyasete alet edenlere karşıysan Türk'sün sen
-Siyaset-Ticaret-Bürokrat-Mayfa işbirliği içinde ülkemizi soyanlara karşıysan Türk'sün sen
-Borç yiğidin kamçısıdır mantığı ile ülkemizi gırtlağına kadar borca sokanlara karşıysan Türk'sün sen
-Ekonomimizi IMF emrine sokarakişçi-memur-çiftci-emekli düşmanı olanlara karşıysan Türk'sün sen
-Kadın haklarını koruyuponlara her alanda saygı gösteripmedeni ve siyasi haklarını kullanmalarına destek veriyorsan Türk'sün sen
-Yüce Dinimize ve Vatanimiza sahip cikiyorsan Türk,sün sen
-En önemlisi ulusal marşımız söylenirken hemen gururla eşlik edebiliyorsan bağımsızlık sembolu bayrağımız göndere çekilirken gözlerin dolacak şekilde duygulanabiliyorsan Türk'sün sen
Bunları düşünen Çerkez, Laz ve Kürtler varsa ne olacak? Onlara zorla Türk mü olacaksın diyeceğiz?
dark_yamtar58
28.11.2008, 22:29
Vatikanin isteklerini ılımlı İslam kavramı icinde benimsetmeye çalışan ve bu konuda emperyalist ülkelerle işbirliği yapanlara karşıysan Türk'sün sen
Teşekkür ederim kardeşim çok hassas bir konuda güzel bir yorumlar örneği getirmişsin.
yerliturkuaz
28.11.2008, 22:34
Bunları düşünen Çerkez, Laz ve Kürtler varsa ne olacak? Onlara zorla Türk mü olacaksın diyeceğiz?
Bu ülkede Çerkezi Lazı Kürtü yoktur bu millet bir bütündür
Unutmayalım bu ülkede ayrım yapılıyorsa bizi bölmek içindir ben böyle bir ayrıma karşıyım.....
Bu ülkede Çerkezi Lazı Kürtü yoktur bu millet bir bütündür
Unutmayalım bu ülkede ayrım yapılıyorsa bizi bölmek içindir ben böyle bir ayrıma karşıyım.....
Yazdığın konuya bir bak kardeşim, farkında olmasanda ayrım yapıyor musun yapmıyor musun?
yerliturkuaz
28.11.2008, 22:45
Yazdığın konuya bir bak kardeşim, farkında olmasanda ayrım yapıyor musun yapmıyor musun?
Hayır Gunay gardaşım öyle birşey yok
Hayır Gunay gardaşım öyle birşey yok
Peki gardaşım kızma hemen :)
Benim anlayışıma göre bu yazı öyle, ama herkes aynı şekilde anlayacak değil :)
sandalli
28.11.2008, 23:03
Sandalli der vatanini sevmeli,
Vatan icin tatli canin vermeli,
Atadan kalana hürmet etmeli,
Vatan bizim böldürmeyiz kimseye.
sandalli
28.11.2008, 23:12
Türkogludur yigittir tarihi yazar,
Türkün türkten baska dostu ne gezer,
Türkoglu düsmani gözünden sezer,
Bu vatan bizimdir bölemez kimse.
dark_yamtar58
28.11.2008, 23:44
Millet, ne ırki, ne kavmi, ne coğrafi, ne siyasi, ne de iradi bir zümredir. Millet, dilce, dince, ahlakça ve güzellik duygusu bakımından müşterek olan, yani aynı terbiyeyi almış fertlerden mürekkep bulunan bir topluluktur" diyor Ziya GÖKALP. Alt kimlik-üst kimlik tartışmalarının yaşandığı şu zamanda bazı şahsiyetsiz kimlik sahipleri etnik gruplar icat ederek azınlık ırkçılığını hortlatmaktadırlar.
Kibrisli
29.11.2008, 00:07
Türk Milleti bir bütündür Alt ya da Üst kimlik yoktur tek kimlik vardır O da TC kimliğidir, kimse kimsenin ırkını merak etmez sormazsa -ki benim hiç umrumda değil kimin Kürt ya da Çerkez olduğu- tek sözde toplanırlar Ne Mutlu Türküm Diyene vede tek millet olarak toparlanırlar, o da Büyük Türk Milletidir...
Ne Mutlu Türk Olana denmemiş ki, Ne Mutlu Türküm Diyene demiş Atatürk kim hangi ırktan olursa olsun Kendini Türk gibi hissediyor ve "Ben Türküm" diyebiliyorsa bu büyük milletin bir parçasıdır. Bu noktalarda seninle aynı düşündüğümüzden eminim Günay sanırım ilk mesajda yazılanları biraz ayrımcı olarak gördüğün için böyle yazdın.
Ayrıca Türk Kimdir Sorusuna Atatürk'ün bir cevabı var çok kişi bu sözünü bilmez:
"Bu ülke, yeryüzünün beklemediği, asla ummadığı bir eşsiz varlığın yüksek yansımasına, yüksek düzlem oldu. Bu düzlem, en az 7 bin yıllık bir Türk beşiğidir. Beşiğin içindeki çocuk, doğanın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından önce korkar gibi oldu sonra onlara alıştı. Onları doğanın babası tanıdı; onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu. Türk oldu. Türk budur; yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir."
Türk benim Türk annem Türk babam Türk kardeşlerim Türk akrabalarım Türk sizler Türk inananlar Türk iman edenler Türk hoş görenler Türk dostlar Türk arkadaşlar Türk sevenler Türk sevilenler..
ofgurleyuk78
29.11.2008, 13:31
yerliturkuaz isimli arkadaşa yürekten katılıyor ve destekliyorum. Bende düşüncelerine katkıda bulunmak istiyorum.
Kendisini Türk hisseden ve onun menfeatlerini kendi kişisel menfeatlerinden üstün tutan herkes TÜRK tür bence. "Ne Mutlu Türk'üm diyene!" dememiş mi Büyük Kurtarıcı Maraşal Mustafa Kemal Atatürk.
yerliturkuaz
30.11.2008, 07:20
Mevcut olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur Atamız ne güzel demiş......
Arif Coşkun
30.11.2008, 10:08
Ben konuya biraz daha farklı bir açıdan bakmak istedim,
İnsanoğlunun varlığından bu yana gelen tarihlere baktığımızda, savaşlar ya dini yönden yada mili düşünceleriden kaynaklandığını görürüz, yakın tarihimizede baktığımızda bunu net bir şekilde görebiliyoruz,
İnsanları bu tip ayrımcılığa iterek sürükleyerek insanoğluna acıdan, kederden, savaştan, kandan gözyaşından başka birşey vermediği ve vermeyede devam ettiğinii günümüzdede görüyoruz, örnekleri şuan bile yaşanıyor.
İnsanları ırkçılığa şövenizme yönlendirme yerine dünya halklarını evrensel barış içerisinde nasıl birlikte savaşsız yaşayabiliriz ilkelerini benimsetmek yeşertmek hayata geçirmek olmalı,
Tabiki kimligimimizi koruyacağız fakat herşeyde olduğu gibi fazlası zarardır, her kesim için geçerli bu nasıl neyi daha iyi şekilde paylaşır yaşarız mantığı herkes tarafından benimsenmeli.
sivaburs
30.11.2008, 10:32
Biz, yani Türkler; yeni varolmaya başlamış, tarihte adı yeralmamış bir millet değiliz. Bizim tarihimiz köklüdür ve dünya tarihinde tarih yazan bir milletiz. Vatan ve Türklük uğruna milyonlarca insanımız canını vermiştir.Dolayısıyla atalarımızdan bize vasiyet olarak kalan bir olgudur; Türklüğü yüceltmek. Bayrağı almak ve aldığımız mesafeden geriye değil, bir adım da olsa ileriye götürmek boynumuzun borcudur.
Kardelencicegi
30.11.2008, 11:45
TÜRK Benim.
Yabanci ülkede yasarken yüregim vatanim icin atiyorsa,
Her sehit haberinde yüregim daglanip, gözlerim yasariyorsa,
Ay yildizli bayragimi görünce icime ilahi bir sevgi doluyorsa,
Yurdumun bir karis topragina kurbanim diyorsam,
Bölünmesini istemiyorsam, bölmek isteyen soysuzlara prim vermiyosam.
TÜRK BENIM ISTE
Kibrisli
01.12.2008, 23:51
Ben Bir TÜRKÜM !...
Ben;
Orta Asya'dan Türeyen, Anadolu'da Büyüyen, Avrupa İçlerine Yürüyen TÜRK'üm !
Ben;
Dağlarda Gemi Gezdiren, Taşlara Destanlar Kazdıran, Tarihi Baştan Yazdıran, TÜRK'üm !
Ben;
Adalete, Ben Mertliğe Örnekler Veren, Ölüm - Kalım Savaşına Gülerek Giden, Yeryüzünde Her Murada Eren TÜRK'üm !
Ben;
Sancaklara, Tuğlara Baş Eğdiren, Beylere, Paşalara Hil'at Giydiren, Kılıcını Üç Kıt'ada Gezdiren TÜRK'üm !
Ben;
Atilla'yı, Yavuz'u, Fatih'i Var Eden, Kralları, İmparatorları Kendisine Yar Eden, Düşmanına Dünyasını Dar Eden TÜRK'üm !
Ben;
Şahları, Sultanları Kul Edinen, Altınları, Elmasları Pul Edinen, İncili Kaftanları Çul Edinen TÜRK'üm !
Ben;
Zafer Rüyasını Görenlere Saç Yolduran, Hezimete Uğratıp, Ümitleri Solduran, Müzelerde Baş köşeleri Dolduran TÜRK'üm !
Ben;
Damarlarında Asil Kan akanım, Benden Bahseder Destanım, Ağıtım, TÜRK'üm,
Ben TÜRK'üm,
Taa İliklerime Kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'üm !..
Efe Cemil Şeker
02.12.2008, 02:13
Bu ülkenin sahipleri Türkler değildir.
Bu ülkenin sahipleri Kürtler değildir.
Bu ülkenin sahipleri Çerkezler değildir.
Bu ülkenin sahipleri Lazlar değildir.
Bu ülkenin sahipleri Irklar değildir.
Türkiye'de yaşayan ve yaşamak zorunda olan her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ırkı ne olursa olsun milletin bir ferdidir ve her türlü hakka en az bir türk kadar sahiptir, sahip olmalıdır. Son 100 yılda yaşanan ezikliğin bir sonucu olarak Irk Milliyetçiliği ülke topraklarında yayılmış ancak çok şükür ki hakim olamamıştır. Bir Türk Dünyaya bedeldir zırvaları ile milletimiz oyalanırken atı alan Üsküdar'ı geçmiş, sanayi çağını kaçırdığımız gibi bilgi çağınında gerisinde kaldık. Üretmeyen, teknolojiyi kullanmayan çalışan ama geliştirmeyen, uzay teknolojisini sadece Yıldızlar Savaşında görmüş olan bir millet olarak zaman övünme zamanı değil çalışma zamanıdır. Alt kimlik yok, üst kimlik yok deyip Irkçılığını gizlemeye çalışma gayretide oldukça düşündürücü, bu ülkenin asli unsurları olan Kürtlere, Çerkezlere her sabah Türküm Doğruyum Çalışkanım nidalarını söyleterek kimsenin kimliğini dejenereasyona uğratamazsınız aksine kimliğini pekiştirsiniz. Ben türküm diye başalayan cümlelerin sonunda biride çıkar bende kürdüm ve daha şöyleyim, böyleyim der, deme hakkını kazanır. 1000 yıldır beraber yaşayan halkların nasıl olupta son 80 yılda bir birine düştüğü yada düşürülmeye çalıştığını gözlemlemek gerekir. Kimliği ile övünenin övünecek başka bir şeyi olmadığını düşünmek yersiz olmasa gerek. Siyasi çıkarlarına dini alet edenler kadar ırkı alet edenlerde suçludur. Lozan'a bakınız ordaki azınlık anlayışına bakınız, milletin üst kimliğini görebilirsiniz. Cumhuriyeti kuranların Kurtuluş Savaşı sırasında ki beyanları ile sonrası beyan ve fiillerinide gözden geçirin.
Sanatçının eseri ile övünmesi ve güzelliğini anlatması, tanıtmaya çalışması ne kadar doğal bir durumsa, kişinin kendi seçeneği dışında herhangi bir ırka mensup olduğu halde kendi dışında gelişen bu olayla övünmeside bir o kadar ahmakçadır.
dark_yamtar58
02.12.2008, 07:57
Bilmeden yaşayanlara inat ... BİZLER İNADINA TÜRKÜZ.
bin yıllardır varız. bin yıllardır özgür... kendimize, bize has ve pekçok medeniyete örnek olmuş bir kültürü taşımanın gururuyla. tarihteki her yenilikte, her yeni çağda mutlaka bir rol alacak kadar var olmuşuz. sahip çıktıkça değerlerimize, dilimize, kültürümüze yücelmiş, kalıcılığımıza kalıcılık eklemişiz. o kan dolaşıyor damarlarımızda hala. ama ne biliyoruz kendimizle ilgili? ne yapıyoruz öğrenmek, korumak için?
saçma sapan insanların ağızlarında yok oluyor TÜRK adı. türk kültürünü bilmeden savunanlar yüzünden yok oluyor kimliğimiz. elleriyle kurt işareti yapıp, kurdun türklerde ne anlama geldiğini bilmeyenlerle sızlıyor atalarımın kemikleri. avrupalıyım, aydınım diyerek avrupanın bile gıpta edeceği bir soyu, bir ırkı aşağılayanlarla huzursuz oluyor ruhları. bırakın dünyaya anlatıp, öğretmeyi daha kendimiz bilmiyor, sahip çıkamıyoruz TÜRK adına.
şimdi etrafımda sözde türkçülerle, türklüklerinden utanan sözde aydınlar dolanıyor. hiç kimse farkında değil nelerin yok olduğunun, nelerin kaybedildiğinin.
hayranlıkla izlenen belgesellerde ağızlarını açıp "vay be"lerle karşılanan eski mısır, eski yunan, sümer kültürlerinin nerelerden geldiğini, kimlerden etkilendiğini bilmiyoruz. ne yazık.
lidyalılar parayı bulan medeniyet olarak tarihe geçerken, eski türklerin onlardan yüzyıllarca önce sikkelerle alış-veriş yaptıklarını duymak, bilmek istemiyoruz nedense.
sümerliler yazıyı bulan medeniyet olarak anılırken, yüzyıllar öncesinden kalma türk damgalarının ilk yazılı dile en büyük örnek olduğunu görmekten korkuyoruz nedense.
en eski en güzel dili konuşmanın gururunu yaşamak yerine yabancı kelimeleri kullanarak ölçüyoruz entellektuelitemizi(!).
aslında ne avrupaya ne islam dünyasına boyun eğmiyoruz... çünkü eğebilecek boyunlarımızı kendi ellerimizle çoktan kırmışız.
TÜRKüm demekten utananlara sesleniyorum... emin olun sizin TÜRK olmanızdan da Bilge kağanlar, Kültiginler, Timurlar utanıyor.
ne olarak, kim olarak, nece konuşarak yaşayıp, ölmek istiyorsunuz bilmiyorum ama BEN sizler gibi olmadığım için ne kadar mutlu olduğumu biliyorum.
devam edin ezilmeye, silinmeye... ben sizinle olmayacağım. çünkü ben TÜRKüm!!!
dark_yamtar58
02.12.2008, 08:13
Asla şüphem yoktur ki, TÜRKLÜĞÜN unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafıyla, atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.”
dark_yamtar58
02.12.2008, 08:15
Hevesiniz kursağınızda Kalacak...ÖVÜNCÜM VAR GÜVENCİM VAR SİZ KELLE DESENİZDE BENİM ŞANLI BİR ORDUM VAR.............
“Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan kahraman Türk Ordusu.
Memleketini en buhranlı ve müşkül anlarda zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından nasıl korumuş ve kurtarmış isen, Cumhuriyetin bugünkü feyizli devrinde de, askerlik tekniğinin bütün modern silah ve vasıtalarıyla mücehhez olduğun halde, vazifeni aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.
Türk vatanının ve TÜRKLÜK CAMİASININ şan ve şerefini, dahili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni her an ifaya hazır ve amade olduğuna benim ve Büyük Ulusumuzun orduya bahşettiği en son sistem fabrikalar ve silahlar ile bir kat daha kuvvetlenerek büyük bir feragati nefis ve istihkarı hayat ile her türlü vazifeyi ifaya müheyya olduğunuza eminim. Bu kanaatle Kara, Deniz, Hava Ordularımızın kahraman ve tecrübeli komutanları ile subay ve eratını selamlar ve takdirlerimi; bütün ulus ve muvacehesinde, beyan ederim.”
yiğidoturan
02.12.2008, 19:40
bu ülke de mozaik zenginliği vardır çeşitli kültürler vardır bu ülkenin bölünmesini istemeyen gidecek başka yeri olmayan herkes TÜRK'tür çünki burası TÜRKİYE'DİR
dark_yamtar58
02.12.2008, 20:56
--------------------------------------------------------------------------------
KUVVA-İ MİLLİYE ŞEHİTLERİ
Şehitler, Kuvâyi Milliye şehitleri,
mezardan çıkmanın vaktidir!
Sakarya'da, İnönü'nde, Afyon'dakiler
Dumlupınar'dakiler de elbet
ve de Aydın'da, Antep'te vurulup düşenler,
siz toprak altında ulu köklerimizsiniz
yatarsınız al kanlar içinde.
siz toprak altında derin uykudayken
düşmanı çağırdılar,
satıldık, uyanın!
Biz toprak üstünde derin uykulardayız,
kalkıp uyandırın bizi!
Uyandırın bizi!
mezardan çıkmanın vaktidir.”
.............................. .......Mezardan çıkmanın vaktidir artık ANADOLUDA TÜRKÜM DEMEYİ YASAKLAYANLAR VAR........Siz ne derdiniz Acaba ben Kürdümmü,Çerkezimmi,Lazımmı,Gü rcüyümmü,sizler sizler nediye düştünüz toprağa.
dark_yamtar58
02.12.2008, 20:58
Bayram Gelmiş Neyime
‘Bayram gelmiş neyime
Kan damlar yüreğime’’
Yüreklere köz düşmüş,
Ocaklar sönmüş,
Yine kan ağlıyor analar
Can yakmaya doymadı, yüreği yanasıcalar…
Körpelerimiz, patır patır düşerken,
kara pusulardan Kara toprağa,
Vampirler doymadı can almağa….
İçim yanıyor …
Sanki canım çekiliyor özümden…
Ne kadir gecesi, ne bayramın tadı kaldı…
Ne kadirin kaldı, kadri kıymeti…
Ne hoş görünün selameti…
Hep böyle yaşayacak mıyız bu felaketi…
Kadir bilmez, ne bilsin yaşadığı toprağa hürmeti…
Kara bayramlara sebep olanlar
Bu milleti oyalayanlar
Gözümüzü boyayanlar
Kan içmeye doyamayanlar
Bu Bayramda tatil telaşında olanlar
Menfaat uğruna ses çıkaramayanlar
Vicdanı sızlayamayanlar
Cellad ınız ben olayım
ateş olup içinize dolayım
bu kan durmasın eğer,
durursam namerd olayım
yapmazsam kahrolayım
bayram gelmişse kime
kan damlarken yüreğime
yaşasam ne yazar ölsem ne ….kime
dark_yamtar58
03.12.2008, 11:07
**Türkoğlu Türk'üm Ben...
Ceddim belli atam belli,
Toprak belli vatan belli,
Şehit olup yatan belli,
Türkoğlu Türk'üm ben...
Bir sabah ağarınca tan,
Ergenekon'da yazıldı destan,
Bu topraklar sanmaki bostan,
Türkoğlu Türk'üm ben...
Altaylar'dan çıkıp geldim,
Malazgirt'te ne canlar verdim,
Koskoca bir orduyu yendim,
Türkoğlu Türk'üm ben...
Tarihler boyu hep coştum,
Fatih önde İstanbul'a koştum,
Çağ kapattım çağ açtım,
Türkoğlu Türk'üm ben...
Düşman sürüsüne karşı Mehmedim,
Çanakkale'de 253 bin şehidim,
Destanlar yazdım tarih şahidim,
Türkoğlu Türk'üm ben...
İstiklal için ölümü aldım göze,
Düşmanların topunu getirdim dize,
Cümlesini kovdum döktüm denize,
Türkoğlu Türk'üm ben...
Ezan oldum dinmedim,
Bayrak oldum inmedim,
Şehit oldum ölmedim,
Türkoğlu Türk'üm ben...
Namertle yoldaş olmadım,
Dokuz yandım sönmedim,
Asla yolumdan dönmedim,
Türkoğlu Türk'üm ben...
Oğuz boylum asil soylum,
Yılanlarla dolu koynum,
Kesilir ama çekilmez boynum,
Türkoğlu Türk'üm ben...
Kardelencicegi
03.12.2008, 11:19
TÜRKSÜN
Afrika, Avrupa, tüm Arabistan
Uzun yıllar sana, olmuştu vatan
Din ırk ayırmazdı, korurdu atan
Harsınla büyüksün, koruyan Türksün
Hukuka uyarak, hakda adilsin
İnsanlığa ışık, sönmez kandilsin
Kendini göster de, şanın bilinsin
Dünyada örneği, olmayan Türksün
Bosna’dan, Kore’ye, Türkçe anlaşır
Gelenek, görenek, uyar kaynaşır
Kederi, sevinci, ortak paylaşır
Ayrı siyasetli, akraba Türksün
Dünyaya bedeldir, sendeki ülkü
Yarara kullandın, bilgiyi,mülkü
Varların var edip, varlıkla gülkü
Çağın beklediği, varlıklı Türksün
Her değeri tarih, boyu paylaşan
Çözümler üretip, zorda anlaşan
Suda, yerde, gökte, özgür dolaşan
Ömersi adalet, getiren Türksün
Turanı kafa tas, takarlar sıfat
Uyduruk bilgiler, iftira, fesat
Varları yutarlar, hileli hasat
Hileyi, fesadı, yenecek Türksün
Geneyikli,”yer demir,gök bakır”
Becerin var üret, gel takır takır
Kendine dön puka, bağlarını kır
Bağlanmak yakışmaz, kıracak Türksün
Hasan GENEYİKLİ
Kardelencicegi
03.12.2008, 11:21
Türk menem…
Oğuzam,
Türk menem…
Bayatlardan Türkmenem…
Damarlarındaki asil kan
Aslına çektiğin ırk menem…
Yaprağın asılı dallar,
Gövdeni taşıyan kök menem…
Yolunu gözleyen yar
Aşkınla çarpan ürek menem…
Can içre canan bilmişem gavim gardaş, nerdesen…
Yedi koldan,
Onaltı boydan gelmişem Orta Asyadan…
Yayından fırlayan ok
Huduttan hududa atılan mızrak
Deli havalar soluyan kısrak gibi esmişem…
Az gitmişem, uz gitmişem
Dere tepe düz gitmişem…
Kuş uçmaz kervan geçmez dağları
Göçebe adımlarla gezmişem…
Irağı yakın, yurdumu Irak eylemişem…
Tırnaklarımla oymuşam tortu kayaları
Kıraç toprakları gözyaşlarımla sulak etmişem…
Kızgın tohumlar serpmişem,
Emek vermişem,
Aşa getirmişem…
Türk illerine haber salmışam gavim gardaş nerdesen…
Selçuklu şah-ı sultanlarım adım atmış otağıma
Kapıda karşılamışam civan-ı mert erlerimi
Başım gözüne üstüne berhudar ağırlamışam…
Musul’da Zengiler
Kerkük’te Kıpçaklar
Erbil’de Beg Teginliler
Yiğit yatağı Atabegler kurmuşam
Dokuz başlı tuğlar yollamışam ellere
Türk’ün adını âlemlere duyurmuşam…
Bayındır Kızanı torunlarımı kucaklamışam
Bahar coşkusu Akkoyunlar gibi ovalara yayılmışam…
Sultan Cined’in emaneti
Şah İsmailimle pişirmişem ham yanlarımı
Ocağımda tüten Safevi ateşiyle alev alev yanmışam…
Genç Osmanlıyla açmışam Bağdat’ın kapısını
Cahiliye devrini hepten kapatmışam…
Dil, din ve ırk özgürlüğüyle donatmışam halkları
Çıra gibi aydınlatmışam kör karanlık tarihi
Çevreme ilim, irfan, ışık saçmışam…
Derin hülyalara dalmışam gavim gardaş, nerdesen…
Ne zaman ki
Türk birliğine diş bilemiş düşman
Çapraz fişek silahıma davranmışam…
Zırnık ödün vermemişem haa sevgimden
Korkmamışam heç
Ölümleri kuşanmışam…
Yalın ayak koşmuşam Kafkas cephelerine
Sarıkamış harekâtına katılmışam…
Buz kesmiş yüreğim Allah-u Ekber Dağlarında
Katmer katmer kefensiz donmuşam…
Çanakkale’de etten duvar olmuşam
Göğüs göğüse çarpışmışam Allah vekil
Bir adım geçirmemişem gâvuru öteye
Ali KAHRAMANA
dark_yamtar58
03.12.2008, 11:32
Aşağı bir Çadır topluluğunu (Ne olduğu belli olmayan) Türk'ün yanına yükseltmeye çalışıyorlar. Bunlar nerede adam yerine konmuşlar ki, burada adam yerine koyalım? kürtler Suriye'de mi adamlar, İran'da mı? ABD olmasa Irak'ta da adam yerine koyan yoktu. Dedim ya 'Türkiye garip bir ülke'.. Ben, bir arabın kendisini parçalarcasına 'kürtler kardeşimiz' diye yırtındığını ve bu yolda kendi ırkdaşlarını karşısına aldığını ne duydum, ne de gördüm. Hiç bir arap, 'arap-kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' diye sokaklarda bağırmaz. Ne diye bağırsın? kürt'ü II. sınıf hatta III. sınıf vatandaş olark görür. Ama Türkiye'de öyle mi? Bu soysuzluk devam ederse Atatürk Türkiyesi'nde Türkler II. plana itilecek. Hatta itilmiş durumda.. Türk'ü II. plana atan, Türk'e bu durumu reva görenlere son sözümüz şudur ki; Türk ırkının laneti üstünüze olsun beyler!
İnadına Türküz, Türkçüyüz.. Batıcı değil, medeniyetçi.. İnadına Atatürkçüyüz...
Alıntılarla, şiirlerle yorum yapan arkadaşlar, sizlerin kendi düşünceniz yok mu :confused:
Türkiye'de yaşayan ve yaşamak zorunda olan her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ırkı ne olursa olsun milletin bir ferdidir ve her türlü hakka en az bir türk kadar sahiptir, sahip olmalıdır. Son 100 yılda yaşanan ezikliğin bir sonucu olarak Irk Milliyetçiliği ülke topraklarında yayılmış ancak çok şükür ki hakim olamamıştır. Bir Türk Dünyaya bedeldir zırvaları ile milletimiz oyalanırken atı alan Üsküdar'ı geçmiş, sanayi çağını kaçırdığımız gibi bilgi çağınında gerisinde kaldık. Üretmeyen, teknolojiyi kullanmayan çalışan ama geliştirmeyen, uzay teknolojisini sadece Yıldızlar Savaşında görmüş olan bir millet olarak zaman övünme zamanı değil çalışma zamanıdır. Alt kimlik yok, üst kimlik yok deyip Irkçılığını gizlemeye çalışma gayretide oldukça düşündürücü, bu ülkenin asli unsurları olan Kürtlere, Çerkezlere her sabah Türküm Doğruyum Çalışkanım nidalarını söyleterek kimsenin kimliğini dejenereasyona uğratamazsınız aksine kimliğini pekiştirsiniz. Ben türküm diye başalayan cümlelerin sonunda biride çıkar bende kürdüm ve daha şöyleyim, böyleyim der, deme hakkını kazanır. 1000 yıldır beraber yaşayan halkların nasıl olupta son 80 yılda bir birine düştüğü yada düşürülmeye çalıştığını gözlemlemek gerekir. Kimliği ile övünenin övünecek başka bir şeyi olmadığını düşünmek yersiz olmasa gerek. Siyasi çıkarlarına dini alet edenler kadar ırkı alet edenlerde suçludur. Lozan'a bakınız ordaki azınlık anlayışına bakınız, milletin üst kimliğini görebilirsiniz. Cumhuriyeti kuranların Kurtuluş Savaşı sırasında ki beyanları ile sonrası beyan ve fiillerinide gözden geçirin.
Sanatçının eseri ile övünmesi ve güzelliğini anlatması, tanıtmaya çalışması ne kadar doğal bir durumsa, kişinin kendi seçeneği dışında herhangi bir ırka mensup olduğu halde kendi dışında gelişen bu olayla övünmeside bir o kadar ahmakçadır.
Aslında söylemek istediklerimin tamamını dile getirmişsin :) Anlayana...
Eline sağlık
Televizyonda bir şehit haberi duyduğunda veya bir yakının şehit olduğunda VATAN SAĞOLSUN! diyebiliyorsan TÜRK'sün sen !!!!!!!!
dark_yamtar58
03.12.2008, 14:58
--------------------------------------------------------------------------------
Aşağı bir Çadır topluluğunu (Ne olduğu belli olmayan) Türk'ün yanına yükseltmeye çalışıyorlar. Bunlar nerede adam yerine konmuşlar ki, burada adam yerine koyalım? kürtler Suriye'de mi adamlar, İran'da mı? ABD olmasa Irak'ta da adam yerine koyan yoktu. Dedim ya 'Türkiye garip bir ülke'.. Ben, bir arabın kendisini parçalarcasına 'kürtler kardeşimiz' diye yırtındığını ve bu yolda kendi ırkdaşlarını karşısına aldığını ne duydum, ne de gördüm. Hiç bir arap, 'arap-kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' diye sokaklarda bağırmaz. Ne diye bağırsın? kürt'ü II. sınıf hatta III. sınıf vatandaş olark görür. Ama Türkiye'de öyle mi? Bu soysuzluk devam ederse Atatürk Türkiyesi'nde Türkler II. plana itilecek. Hatta itilmiş durumda.. Türk'ü II. plana atan, Türk'e bu durumu reva görenlere son sözümüz şudur ki; Türk ırkının laneti üstünüze olsun beyler!
İnadına Türküz, Türkçüyüz.. Batıcı değil, medeniyetçi.. İnadına Atatürkçüyüz...
dark_yamtar58
03.12.2008, 15:05
Alıntılarla, şiirlerle yorum yapan arkadaşlar, sizlerin kendi düşünceniz yok mu :confused:
Yazmaktan usandım be kardeşim.
Gümüşdereliler Muhabbet formu Kurlapalılar muhabbet formu,beypınarlılar,Yıldız ve Yakup oğlan forumlarına girersena Sayfalarca okursun (Adislibekir) Bir tane alıntı bulabilirsen senin sözün haklı.Ama bir tane hep kendi düşüncelerim belki beğenirsin.
Yazmaktan usandım be kardeşim.
Gümüşdereliler Muhabbet formuna gir Sayfalarca oku (Adislibekir) Bir tane alıntı bulabilirsen senin sözün haklı.Ama bir tane hep kendi düşüncelerim belki beğenirsin.
Oradaki yazıların hemen hepsini okudum, eski ve yeni nickle yazmış olduklarınıda okudum.
Bütün yazılarda alıntı yapılıyor demedim, bu konuda alıntının bir anlamı yok dedim. Hem o konu zaten muhabbet konusu, orada alıntı nasıl yapılsın?
dark_yamtar58
03.12.2008, 15:13
Oradaki yazıların hemen hepsini okudum, eski ve yeni nickle yazmış olduklarınıda okudum.
Bütün yazılarda alıntı yapılıyor demedim, bu konuda alıntının bir anlamı yok dedim. Hem o konu zaten muhabbet konusu, orada alıntı nasıl yapılsın?
Sen beni sevmezsin ama mesai bitiminde istersen özelden bu konuyu detaylı tarttışırım kardeşim çok da hoşuma gider.
Sen beni sevmezsin ama mesai bitiminde istersen özelden bu konuyu detaylı tarttışırım kardeşim çok da hoşuma gider.
Hangi konuyu? Eğer bu konu ise zaten burası konuyla alakalı yorumlarımızı yazmamış için.
Başka konu ise olur, tartışabiliriz.
dark_yamtar58
03.12.2008, 15:20
Hangi konuyu? Eğer bu konu ise zaten burası konuyla alakalı yorumlarımızı yazmamış için.
Başka konu ise olur, tartışabiliriz.
Ama sen Gümüşdereliler formunda benim yazılarımı okumamışsın orada biz sadece muhabbet yapmadık.benim orda belediyeler kanunu,Siyaset yerel yönetimler hakında Türklük hakkında çok yazım var.Birtanede alıntı yok.Ben bir sene bu forumlara hiç yazmadım sadece ordaydım.Eski siyasi konuların tartışıldğı yzılarımıda okumamışsın bamlandıktan sonra bu konulara girmemeye özen gösteriyorum.Zaten kendin emek verip yazarsan burda kimse okumuyor.Günay kardeş istersen bu hafta İstanbulda müsafirim ol bir yemek yer Türklük hakkında biraz laf ederiz.
Ama sen Gümüşdereliler formunda benim yazılarımı okumamışsın orada biz sadece muhabbet yapmadık.benim orda belediyeler kanunu,Siyaset yerel yönetimler hakında Türklük hakkında çok yazım var.Birtanede alıntı yok.Ben bir sene bu forumlara hiç yazmadım sadece ordaydım.Eski siyasi konuların tartışıldğı yzılarımıda okumamışsın bamlandıktan sonra bu konulara girmemeye özen gösteriyorum.Zaten kendin emek verip yazarsan burda kimse okumuyor.Günay kardeş istersen bu hafta İstanbulda müsafirim ol bir yemek yer Türklük hakkında biraz laf ederiz.
Anlatamadım galiba,
Oradaki yazılarda alıntı var demedim zaten. Siyasi görüşünüzü biliyorum. Benimkiyle taban tabana zıt. Açıkcası bu konuları tartışmak içinde kimseyle ayrıca buluşmam.
dark_yamtar58
03.12.2008, 15:30
Anlatamadım galiba,
Oradaki yazılarda alıntı var demedim zaten. Siyasi görüşünüzü biliyorum. Benimkiyle taban tabana zıt. Açıkcası bu konuları tartışmak içinde kimseyle ayrıca buluşmam.
Peki arkadaşım sağol..Kendinizden olmayana hiç ısınamadınız hiç sevemediniz ki zaten Herşey için teşekkür ederim.
Peki arkadaşım sağol..Kendinizden olmayana hiç ısınamadınız hiç sevemediniz ki zaten Herşey için teşekkür ederim.
Durum hiçte öyle değil ;) Ama tabi nasıl istersiniz öyle düşünebilirsiniz.
Hayatımda hiç kimseye düşüncesinden dolayı önyargılı davranmadım. Benimde kendime göre yargılarım var. Herkesi seveceğim yada bu yargılarımın içerisine alacağım diye bir kural yok. Aynısı sizin içinde geçerlidir eminim.
albina58
03.12.2008, 16:44
Seçilen kelimeler ve arkasında oluşan cümle çok olduğu kadar,pratiktede hiçbir anlam ifade etmeyen yazı bütünüdür.
Şimdi cumhuriyet kurulduğu yıllarda kuranların,bir bakıma cumhuriyet kurulurken halkı-yandaşları kandırdıklarını aldatdıklarını söylüyorsunuz.
Osmanlı imparatorluğu zamanında bir padişahın ikdidarında koltuk kavgası olmasın diye kardeşleri ve amcazadelerinden 14 kişinin kafasını vurdurduğu söyleyelim.
Allahın verdiği canı ALLAH'tan başka kimse alamaz lafını söyleyerek devam edelim.Kafamda onlarca konu var anlatmaya gerek yok.
Zaten ulus olarak ayakta tutacak bir tane değerimiz kalmadı,varsa bir iki böylesi değer onlarıda ayaklar altına alalım,dün hindisatanda yaşanan olaylar gün be gün aklımızda,bölelim 72.5 millete,sünnilikte 20 şafilikte 20,alevilikte,abazalıkta,çerke zlikte,arablarda,var olan hristiyan-ermeni-yahidi-katolik, anadolu içinde kan gövdeyi götürsün.
Alt tarafı neki,ne üdüğü belli olmayanlar gelmiş burda bir devlet kurmuş müslümana hristiyanlığı empoze etmiş,aleviye müslümanlığı,yahudiye bilmem neyi,herkesin içine etmiş,en iyisi herşeyi kaldıralım,birine sorarsan türküm-kürdüm-aleviyim-çerkezim-bilmem neyim desin,hatta hiçbirini kabul etmeyenlerede -Ne üdüğüm belli olmayan- şıkkınıda koyalım.
O zaman uzayada gideriz,ayada,belki gögün en üstünde arşada ulaşılırız.
Arif Coşkun
03.12.2008, 18:14
ATATÜRK'E BİR GÜN SORARLAR...
Paşam her zaman Türklük üstüne birşeyler söylüyorsunuz ancak Türk kimdir? Derler.
Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK bana bir kağıt kalem verin der ve yazmaya başlar.
TÜRK KİMDİR?
BU MEMLEKET DÜNYANIN BEKLEMEDİĞİ ASLA ÜMİT ETMEDİĞİ BİR MÜSTESNA MEVCUDİYETİN YÜKSEK TECELLİSİNE, YÜKSEK SAHNE OLDU.
BU SAHNE EN AŞAĞI YEDİBİN SENELİK BİR TÜRK BEŞİĞİDİR.
BEŞİK TABİATIN RÜZGARLARIYLA SALLANDI.
BEŞİĞİN İÇİNDEKİ ÇOCUK TABİATIN YAĞMURLARIYLA YIKANDI.
O ÇOCUK TABİATIN ŞİMŞEKLERİNDEN, YILDIRIMLARINDAN, KASIRGALARINDAN KORKAR GİBİ OLDU SONRA ONLARA ALIŞTI.
ONLARI TABİATIN BABASI TANIDI, ONLARIN OĞLU OLDU.
BİRGÜN O TABİATIN ÇOCUĞU TABİAT OLDU, ŞİMŞEK, YILDIRIM, GÜNEŞ OLDU,
TÜRK OLDU.
TÜRK BUDUR
YILDIRIMDIR,
KASIRGADIR,
DÜNYAYI AYDINLATAN GÜNEŞTİR
Kibrisli
23.12.2008, 12:00
Ben asıl senin yerinde olsam Kurtuluş Savaşını yapanların beyanlarını ve Lozan'daki azınlık haklarını tekrar okurum. Türkiye'de alt ya da üst kimlik yoktur, anayasal olarak herkes eşittir, tek bir millet bağı ile ülkedeki tüm halk ve ırklar birbirine bağlanmıştır, bu da Türk milletidir, onun dışında söylenen tüm sözler ırkçılıktır, şovenizmdir.Anayasa da yazan eşitliklerin dışında uygulamada yapılan hatalar halkları bağlamaz çapsız yöneticilerin hatasıdır, bu ülkenin sevilmesini sağlayacak birincil kişiler yöneticilerdir. Bunları değiştirmek de yine halkın görevidir, 60 yıldır uygulanan yanlış yönetim Türkiye'yi bu hale getirmiştir, hep değişmiştir, yeniden, doğruyu bulana kadar da değişmelidir. Eğer ki siz "Türk'üm doğruyum çalışkanım" diye Çerkezlerin, Lazların, Kürtlerin ve tabii bunlar gibi milletimizi oluşturan tüm asıl unsurların asimile edildiğini düşünüyorsanız, zorla söyletiyorlar diyorsanız, söyletilmemeli diyorsanız ırk ayrımı yapıyorsunuz demektir, bunun da ne anlama geldiğini zaten söylemiştim. "kişinin kendi seçeneği dışında herhangi bir ırka mensup olduğu halde kendi dışında gelişen bu olayla övünmeside bir o kadar ahmakçadır" sözünüz bana göre çok büyük bir yanlıştır zira, Ziya Gökalp gibi ana ve babadan Kürt olan birisinin Türk milletinin bir parçası olmaktan duyduğu kıvancı, İsmet Paşa'nın Kürt olmasına rağmen Türk milletinin yaptığı herşeyden onur ve bu millet için yaptıklarından duyduğu mutluluğu, Mustafa Kemal'in bir Makedon olmasına karşın Türk milletinin Ata'sı olarak isimlendirildiğinde duyduğu onuru da hiçe sayıyorsunuz demektir. Ama kusura bakmayın bizler ülkemizdeki tüm unsurlarla tek bayrak altında ve bir millet olarak, evet belki size yanlış gelecek ama (sizin zırva dedikleriniz) yeri geldiğinde üstüne gelen büyük orduların 3 yılda aldıkları yerleri 4 günde geri alan "BÜYÜK TÜRK MİLLETİ" olarak yaşamaktan mutluyuz,ve bu millette onlarca farklı halktan oluşmaktadır, kimin Kürt olduğu, Çerkez ya da Laz olduğu umrumuzda değil biz Türküz tarih boyunca vatansız kalmayan bir milletiz, yüzyıllardır bu şekilde yaşadık yine yaşayacağız kimler üstümüzde ne oyun oynamak isterse istesin, bundan önce 1000 yıl alt üst kimlik olmadan tek kimlikle yaşadık yine öyle yaşayacağız, siz insanları Laz, Kürt, Türk diye ayırmaya devam edin. Bizler kemiklerin oluşturduğu dev gibi bir gövdeyiz. Ve size ahmakça gelmezse benim dışımda gelişen ve Türk doğmamı sağlayan Tanrıya bin şükürler olsun ki böyle bir vatanın evladıyım ve Türklüğümle gurur duyuyorum.
Saygılarımla....
Kibrisli
23.12.2008, 13:33
Ölene kadar unutmayacağım 3 şeyden birisi; Inatla ve Gururla:
Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!
Diğerleride Duvar Süsü olmayan erken uyarı sistemi olan Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşımız.
Kibrisli
24.12.2008, 18:05
Derya Gemici isminde bir vatandaş bu soruya örneklerle şöyle cevap veriyor:
Anneannem ve dedem Yugoslav göçmenidir hatta annem ve teyzem de Üsküp doğumludur. Babam ise Bulgaristan doğumlu göçmen bir ailenin çocuğudur. Küçükken anneannem ve dedemlere bu göçmenlik meselesiyle ilgili çok soru sorardım. Anneanne siz Arnavut musunuz? Anneanne siz eskiden de Müslüman mıydınız? vs... Her seferinde aynısını aldığım o yanıt o kadar güzel olurdu ki:
-Yavrucum deden, ben, annen ve teyzen Arnavut olarak doğdu; ama sonra devletimiz bizi yeterince koruyamadı ve isterseniz gidin, dedi. İşte devletimiz bize isterseniz gidin dediğinde de Türkiye bize kucak açtı ve biz de buraya geldik, yerleştik. Bizler de Türk olduk, yani bizler Türk'üz. Evet, Türk olarak doğmadık ama Türk olmayı seçtik. Zor şartlar altında vatandaşlarına gidin demek yerine, kalın ve savaşın diyen milletin mensubu olmayı seçtik. Ama yavrucum, bu seni yanıltmasın, benim ve senin köklerimizi inkâr edemeyiz. Evet, Arnavut kökümüz var ama bizler şu anda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Türkleriz. Müslümanlık konusuna gelince de, evet, bizler Müslümanız ve bildiğim kadarıyla ailem de öyle; ama Müslümanlıktan önceki köklerimizi bilmiyorum. Bir de yavrucum, sakın ha Türklerin hepsi Müslümandır diye bir yanılgıya kapılma; çünkü değildir. Bu topraklarda yalnızca Müslümanlar yaşamaz. Bunları büyüdükçe daha da iyi anlayacaksın. "
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.