PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir gencin tövbesi

MeLody58
30.11.2008, 16:12
Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip
" (Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefât etti. Git onun işini gör. Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun işini görür) buyurdu.
Hazret-i Musa, emir olunduğu mahalleye gitti.
Oradakilere:
-Bu gece, burada, Allahü teâlânın dostlarından biri vefât etti mi? diye sorunca:
-Ey Allahın peygamberi! Allahü teâlânın dostlarından hiç kimse vefât etmedi. Ama, filân evde zamanını kötülüklerle geçiren fâsık bir genç öldü. Fıskının çokluğundan, hiç kimse onu defnetmeye yanaşmıyor, dediler.
Musa aleyhisselâm:
-Ben onu arıyorum, buyurdu. Gösterdiler.
Hazret-i Musa, o eve girdi. Rahmet meleklerini gördü.Ayakta durup, ellerinde rahmet tabakları olup, Allahü teâlânın rahmet ve lütfunu saçıyorlardı.Hazret-i Musa, yalvararak münacaat etti:
-Ey Rabbim! sen buyurdun ki, o''Benim dostumdur.'' İnsanlar ise fâsık olduğuna şahitlik ediyorlar. Hikmeti nedir?
Allahü teâlâ:
(Ey Musa! İnsanların onun için fâsık demeleri doğrudur. Ama, günahından haberleri var, tövbesinden haberleri yok. Benim bu kulum, seher vakti, toprağa yuvarlandı ve tövbe etti. Bizim huzurumuza sığındı. Ben ki, Allah'ım! Onun sözünü ve tövbesini kabul ettim. Ona rahmet ettim ki, bu dergâhın ümitsizlik kapısı olmadığı anlaşılsın!) buyurdu.

ofgurleyuk78
30.11.2008, 17:43
Peri arkadaş bunları nereden bulup yazıyorsun merak ettim. Kuran-ı Kerim'i kaç kere okudum buna benzer bir şey hatırlamıyorum.

MeLody58
01.12.2008, 12:16
Yazdıgım kuranı kerimden ayet deil sadece peygamberrrler tarihinden menkıbeler anlatabilmişimdir umarım ....

önemli olan kuranı kerimi boş boş okumak deil okurken ne demekl istendigini anlamaktır...

ofgurleyuk78
01.12.2008, 12:28
Anladım değerli arkadaşım.. Anladım... Kur'an-ı Kerimi boş boş okuduğumu nasıl anladın sadece onu anlamadım. Saygılar.

gürün_güzeli
01.12.2008, 16:16
emeğine sağlık pericimm...................... ..

MeLody58
01.12.2008, 16:44
Anladım değerli arkadaşım.. Anladım... Kur'an-ı Kerimi boş boş okuduğumu nasıl anladın sadece onu anlamadım. Saygılar.

KURANI KERİMLE İÇ İÇE OLAN BİR İNSAN DİNİ KONULAR VE DİNİ İLGİLENDİREN VS ŞEYLERLEDE İÇ İÇEDİR SADECE ŞAŞIRDIM...

teamfoback
01.12.2008, 17:37
bunu ilk okuduğumda çok etkilenmiştim ...

teşekkürler...

Bir Garip Yolcu
02.12.2008, 09:32
okumuştum tekrar okumakta güzeldi

teşekkürler...............

HaZaN
02.12.2008, 09:43
Kırk gün günahkar bir gün tövbekar yeter ki affettirmesini bilelim, yüce mevlam o kadar kolaylıklar sağlamış kı faydalanıp kendimize çekidüzen vermeliyiz.

Emeğine sağlık Peri kardeş ALLAH (cc) razı olsun.

MeLody58
02.12.2008, 10:12
Kırk gün günahkar bir gün tövbekar yeter ki affettirmesini bilelim, yüce mevlam o kadar kolaylıklar sağlamış kı faydalanıp kendimize çekidüzen vermeliyiz.

Emeğine sağlık Peri kardeş ALLAH (cc) razı olsun.

konuyu çok güzel şekilde ifade etmişsin anlatılmak istenen sonuç buydu tesekkürler...

love_me_58
27.12.2008, 16:12
Allah razı olsun emeğine sağlık

MİKAİLOGLU
24.11.2009, 03:07
TÖVBE KAPISI HERZAMAN AÇIKTIR, BİZ YETER Kİ TÖVBE EDELİM.....TŞK.