PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gurbetçi Futbolcularımız

EyüphanAydın
01.12.2008, 13:38
Bu konuda Yabancı ülkede fubol hayatına devam eden Milli futbolcularımızın konularını buraya taşıyabiliriz.

Ayrıca Milli takıma girmeyip Türk olan isimlerde yer alabilir.

Gurbetçi Futbolcular

EyüphanAydın
01.12.2008, 13:41
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

La Liga'da Villarreal forması giyen Nihat Kahveci sakatlıktan kurtulduktan sonra sahalara dönmenin hazırlığını yapıyor.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal'de yaklaşık 1.5 aylık aradan sonra sahalara dönecek olan Nihat Kahveci, ''Sakatlıkları aşmak psikolojik olarak zor olduğu, ancak şimdi iyiyim ve geleceğe bakıyorum'' dedi.

La Liga'nın 13. haftasında deplasmanda Ersen Martin'in forma giydiği Recreativo Huelva'ya karşı oynayacak Villarreal'de, kadroya alınması beklenen Nihat, bugünkü antrenman sonrasında yapılan basın toplantısında konuştu.

Bu sezon ikinci sakatlığını geçiren Nihat, ''Tekrar sakatlanmaktan korkuyor musun?'' sorusuna, ''Korku değil ama aceleci olmayıp, dikkatli ve sabırlı olmalıyım'' cevabını verdi.

Türk futbolcu, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli formayla oynadığı Hırvatistan maçında sakatlanması ve ameliyat olmasının ardından La Liga'ya geç başlamasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

''Gerek profesyonel gerekse özel hayatta çok güzel bir yıl geçiriyordum. Yılın son maçında sakatlanmak insanı öldürüyor. Bu yüzden psikolojik olarak hazırlanmak çok zor. Bir de tam iyileşirken bir daha sakatlanmak durumu daha da zorlaştırıyor. Bunları aşmak o kadar da kolay değil. Ama şimdi iyimserim ve geleceğe bakıyorum. En kısa zamanda hazır olmak istiyorum, bu yüzden çok güçlü ve arzulu çalışıyorum. Uzun zamandır antrenman yapmamama rağmen son 1 haftadır takımla aynı düzeyde antrenmanlara çıkıyorum.''

Henüz oynamak için yüzde yüz hazır olmadığını bildiğini kaydeden Nihat, ''Bu hafta veya haftaya oynar mıyım bilmem, ama önemli olan bir daha sakatlık sorunu yaşamamayı umarak yavaş yavaş oynamaya başlamak'' değerlendirmesini yaptı.

Bu arada, Nihat'ın sahalara dönecek olması, İspanyol basınınca ara transfer sezonunda yeni oyuncu almak isteyen Villarreal'de ''kışın ilk transferi'' olarak yorumlandı.

EyüphanAydın
01.12.2008, 13:41

Tekke Trabzon'a haber gönderdi

Zenit'te çok mutsuz olduğu bilinen Fatih Tekke'nin dönmek için Trabzon'a haber yolladığı öğrenildi. Yanal da bu isme sıcak bakıyor.
Son haftalarda iki yönde yaşanan bazı gelişmeler Trabzonspor ile eski kaptan ve gol kralı Fatih Tekke’nin yollarının yeniden kesişebileceği ihtimalini doğurdu... Bordo-Mavililer’in hocası Ersun Yanal, verdiği demeçlerde ara transferdeki isteğinin bir sol kanat bir de ‘iş bitirici’ oyun kurucu olacağını gözler önüne sererken, Zenit’te forma giyen milli oyuncu da her fırsatta, “Dönmeyi elbette isterim” ifadelerini kullanıyor. Bu dönüş sinyalleri ise aslında direkt olarak Trabzonspor’u hedef alıyor.

Kiralama seçeneği konuşulacak
Fatih’in çevresine, “İlgilenenler var ama ben Trabzon’a dönmek isterim” mesajlarını yolladığı öğrenildi. Yanal’ın milli takımda da Hakan Şükür’e karşı tercihi Fatih’e sıcak bakabileceği, tek pürüzün maliyet olduğu bildirildi. Zenit’e 7.4 milyon Euro’ya giden Tekke’nin bonservisinin 4 milyona düştüğü öğrenilirken, rakam Trabzon’da hala yüksek karşılanıyor. Yönetim-teknik heyet uzlaşırsa kiralama da an plana çıkabilir.

EyüphanAydın
07.12.2008, 17:36

İngiltere Premier Lig'de Middlesbrough, Tuncay Şanlı'nın golüyle 1-0 öne geçtiği maçta deplasmanda Hull City'ye 2-1 yenildi. Tuncay golünü topukla attı...

Premier Lig'de Tuncay Şanlı'nın formasını giydiği Middlesbrough, Hull City deplasmanında milli futbolcunun tüm çabasına rağmen yenilmekten kurtulamadı.

İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan maçta Middlesbrough, ligin flaş ekibi Hull City karşısında 79. dakikada Tuncay Şanlı'nın golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Middlesbrough'nun öne geçme sevinci kısa sürdü.

82. dakikada Turnbul'un kendi kalesine attığı golle skora denge gelirken, ev sahibi ekip bu golden 3 dakika sonra King'in penaltı golüyle 2-1 öne geçti.

Maçın geri kalan bölümünde başka gol olmazken, Middlesbrough sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Middlesbrough, bu sonuçla 19 puanda kalırken, Hull City puanını 26'ya çıkardı.

58_SEMİH_58
07.12.2008, 18:29
Tugay KerimoqLu
ÜmiT ÖzaT
MehMeT AuReLi0
qÖkDeNiz KaRaDeNiZ

DiqEr SpoR DaLLaRınDAn OyuNcULaRıMız OLaBiLiR Mi????

EyüphanAydın
07.12.2008, 18:54
Tugay KerimoqLu
ÜmiT ÖzaT
MehMeT AuReLi0
qÖkDeNiz KaRaDeNiZ

DiqEr SpoR DaLLaRınDAn OyuNcULaRıMız OLaBiLiR Mi????

Elbette kardeşim ;

Sonuçta onlarda ülkemizi Avrupada temsil ediyor.Şu anda onlara yönelik bir haber yazmadıkları için bunları yazdım ;)

EyüphanAydın
09.12.2008, 17:46

NECATİ HAKEMLERDEN ŞİKAYETÇİ

İspanya 2. Futbol Ligi takımlarından Real Sociedad'ta kiralık olarak bulunan Türk futbolcu Necati Ateş, son haftalarda attığı 2 golün ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılmasını, ''Hakemler, bana gol attırmıyor!'' diye espirili bir şekilde yorumladı.

Real Sociedad'a geldiği günden bu yana henüz hiçbir resmi maçta gol atamayan Necati'nin, son olarak geçen cumartesi günü 1-0 kazandıkları Alicante maçında attığı nizami gol de hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Basın toplantısında konuşan Necati, ''Eğer hakem görüntüleri televizyonda gördüyse kendini kötü hissetmiştir. Ama hepimiz insanız, üzerlerinde çok baskı var'' dedi.

Diaz de Cerio'nun sakatlanmasının ardından son haftalarda ilk 11'de sahaya çıkan Necati, ''Kazandığımız ve Anoeta Stadı'nda oynadığımız zaman çok mutluyum. Taraftarın bana destek çıkması çok güzel bir hediye'' şeklinde konuştu.

Son maçlarında aldığı galibiyetlerle biraz toparlanan ve 15. hafta sonunda lider Xerez'in 5 puan gerisinde 23 puanla 6. sırada bulunan Real Sociedad, bu cumartesi günü evinde Albacete'ye karşı oynayacak.

AA

yerliturkuaz
09.12.2008, 18:34
Yazdığın isimlerin hiçbiri gurbetçi değillerdir Eyüphan bu isimler Türkiye'de futbol yaşamına başlamış daha sonra yurtdışına çıkmışlardır...

Mesela ben örnek vereyim Yıldıray Baştürk. Bir gurbetçi futbolcumuz Almanya'da doğmuş ve falen orada futbol hayatını sürdürmektedir....

EyüphanAydın
09.12.2008, 18:40
Yazdığın isimlerin hiçbiri gurbetçi değillerdir Eyüphan bu isimler Türkiye'de futbol yaşamına başlamış daha sonra yurtdışına çıkmışlardır...

Mesela ben örnek vereyim Yıldıray Baştürk. Bir gurbetçi futbolcumuz Almanya'da doğmuş ve falen orada futbol hayatını sürdürmektedir....

Demek istediğimi anlamadınız abicim heralde :)

Tabikide doğru,bu konu sadece Avrupada top koşturan ülkemiz'i temsil eden futbolcular'a yönelik açılmıştır.Türkiye'de doğum büyüyenler var aralarında,velakin böyle bir konu ile hepsini bir arada tutmak istedim.

Necati örneğin izmirlidir,Bilmediğimden değil sadece Avrupada top koşturan futbolcularımız'ın konusu olarak ' Gurbetçi sözünü' kullandım.

EyüphanAydın
09.12.2008, 18:41

Örneğin siz Türkiyede doğup büyüdünüz,Bir anda ani bir kara verdiniz Almanyaya geçtiniz.

Türkiyedekiler size ne ile hitap ettiğini siz benden daha iyi biliyorsunuz? ' Gurbetçi lafı hiç düşmüyor.

Haberlerde bile Yaz tatilinde ' Gurbetçilerimiz ' Türkiyeye akın etti şeklinde konularda çıkabiliyor.

yerliturkuaz
09.12.2008, 18:45
Haber başlığını ben yanlış okumuşum pardon :)

Sinan Kaloğlu Altay'ın altyapısından yetişti şimdi Bundesliga'da oynuyor....

EyüphanAydın
09.12.2008, 18:47
Est.

Önemli değil abicim :)

Sadece ' Leb ' demeden ' Leblebi ' sözünü anlıyabilsek :D

EyüphanAydın
10.12.2008, 16:02
Tuncay Chelsea yolunda!

İngiltere Premier Lig takımlarından Middlesbrough'da forma giyen Türk futbolcu Tuncay Şanl'ya, İngiliz devi Chelsea'nin talip olduğu belirtildi.

İngiltere Premier Lig takımlarından Middlesbrough'da forma giyen Türk futbolcu Tuncay Şanl'ya, İngiliz devi Chelsea'nin talip olduğu belirtildi.

Premier Lig'de attığı kritik goller ve hırslı futbolu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Tuncay için, Chelsea'nin 8 milyon paundu (12 milyon dolar, 19 trilyon) gözden çıkardığı iddia edildi.

Chelsea menajeri Luiz Felipe Scolari'nin, takımını güçlendirmek için Premier Lig'deki futbolcuları mercek altına aldığı ve Ocak ayındaki transfer döneminde Tuncay'ın takıma kazandırılmasını istediği yazıldı.

BORO SATMAK İSTEMİYOR AMA...

Öte yandan Tuncay'ın kulübü Middlesbrough ise, bir başka forvet oyuncusu Mido'nun gelecek aydan itibaren Wigan forması giyecek olmasından dolayı, bu transfere sıcak bakmıyor. Fakat Boro yönetiminin herşeye rağmen, Chelsea'den gelecek olan büyük bir transfer bedeline de hayır demeyeceği belirtiliyor.

45 MAÇTA 12 GOL

2007/2008 sezonu başında Middlesbrough'ya bedelsiz olarak transfer olan Tuncay, çıktığı 45 maçta 12 kez rakip fileleri havalandırdı.

EyüphanAydın
14.12.2008, 04:00

Villarreal'de Nihat kadroda yok

Deplasmanda Sevilla ile karşılaşacak Villarreal'de, Nihat Kahveci grip olduğu için kadroya alınmadı.
İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 15. haftasında yarın deplasmanda Sevilla ile karşılaşacak Villarreal'de, Türk futbolcu Nihat Kahveci grip olduğu için kadroya alınmadı.

Teknik direktör Manuel Pellegrini tarafından açıklanan 19 kişilik maç kadrosuna, grip oldukları belirtilen 2 forvet oyuncusu, Nihat ve Rossi giremedi.

2 aya yakın süren sakatlıktan yeni çıkan Nihat, son 2 maçtır kadroya alınarak henüz tam formda olmamasından son dakikalarda oyuna sokuluyordu.

Villarreal'in kadrosunda forvette sadece Guille Franco, Altidore ve 1 ay kadar süren sakatlığının ardından Llorente bulunuyor. 15. haftaya girerken 29 puanlı Villarreal 2., 27 puanlı Sevilla 4. sırada yer alıyor

EyüphanAydın
14.12.2008, 04:02

Dortmund Nuri Şahin ile kazandı

Bundesliga'da Borussia Dortmundu evinde konuk ettiği Monchengladbach'ı mağlup ederken Nuri Şahin'de rakip ağları boş geçmedi.
Bundesliga'da 17. haftanın açılış maçı Borussia Dortmund ile Monchengladbach karşılaştı. Dortmund'a galibiyeti getiren gollerden biri Nuri'den geldi.

Sahasında kazanmakta zorlanan Borussia Dortmund, Signal Iduna Park'taki 3. galibiyetini almak için çıktığı maçta 36. dakikada Zidan ile 1-0 öne geçti.

Ancak 38. dakikada Hajnal kırmızı kart görünce ev sahibi ekip 10 kişi kaldı. İkinci yarıda Nuri farkı ikiye çıkardı. 80. dakikada Bergh'in golüne rağmen Dortmund maçı 2-1 kazandı ve 29 puana ulaştı.

Üç puan Nuri'den

EyüphanAydın
14.12.2008, 04:03

Mevlüt'ten Fener'e kötü haber

Devre arasında Fenerbahçe ile sözleşme imzalayacağı belirtilen gurbetçi futbolcumuz Mevlüt Erdinç Fransa'da kaldı.
A milli futbol takımı oyuncusu Mevlüt Erdinç (Erding), Fransa 1. liginde profesyonel spor yaşamını sürdürdüğü Sochaux takımı ile sözleşmesini 1 yıl daha uzattı.

Sochaux futbol kulübüne yakın kaynaklar, bu sezon şimdiye dek 5 gol kaydeden 21 yaşındaki Erdinç'in kulübüyle sözleşmesini 1 yıl daha uzattığını belirttiler.

EyüphanAydın
14.12.2008, 04:05

Chelsa'ye Tuncay Şanlı cevabı

Chelsea'nin ara transfer döneminde teklif götürmeye hazırlandığı Tuncay Şanlı için M'Boro teknik patronu Southgate ilginç bir çıkış yaptı.
İngiltere’den gelen haberlere göre Chelsea, Tuncay için gelecek ayki
transfer döneminde teklif yapmaya hazırlanıyor. Ancak Southgate yıldız futbolcusunu bırakmaya hiç sıcak bakmıyor...

Middlesbrough’nun teknik patronu Gareth Southgate, Tuncay için bahsedilen rakamın gülünç olduğunu ve Chelsea’nin bir bek oyuncusu için iki kat
ödediğini söyledi...

İngiltere’den gelen haberlere göre Chelsea, Tuncay için gelecek ayki transfer döneminde teklif yapmaya hazırlanıyor. Ancak Southgate, üzerinde büyük bir oyuncu satması konusunda baskı olmadığını ve eğer Chelsea Tuncay’ı istiyorsa daha fazlasını gözden çıkarması gerektiğini söyledi.

“Kafalarındaki rakamı okuyunca oldukça güldüm çünkü bu kulüp beklere bile iki katını ödüyor. Transfer dönemi her zaman kafa karıştırıcıdır çünkü oyuncular hakkında sürekli spekülasyonlar yapılır. En iyi oyuncularımızı tutmak için her şeyi yapmaya hazırız”

Tuncay 2007 yazında Fenerbahçe’den bonservis bedelsiz olarak alınmıştı. Gerek saha içi, gerekse de saha dışında gösterdiği performans ile büyük kulüplerin ilgisini çekmeyi başardı. Southgate bu duruma hiç şaşırmıyor.

“O harika bir oyuncu. İyi bir oyun zekası var. Birçok değişik pozisyonda oynayabilir. Yardımcı forvet olarak geçtiğimiz yıl sekiz gol attı, bu sene ise şimdiden dört golü var. İlerde oynayabilir, orta sahada oynayabilir. Çok karakterli bir oyuncu ve takım üzerinde büyük etkisi var”

Tuncay’ın yanı sıra Boro’nun oyuncularından Downing’in ismi Tottenham ile, Mido’nun ki ise Wigan ile anılıyor.

EyüphanAydın
14.12.2008, 11:26

Tuncay’ın asisti puan getirdi

Premier Lig’de Tuncay Şanlı’nın formasını giydiği Middlesbrough, Arsenal ile deplasmanda 1-1 berabere kalırken, Tuncay’ın güzel ortası 1 puanı getirdi.
14 Aralık 2008 10:32

Arsenal, 17. dakikada Adebayor’un golüyle 1-0 öne geçti. 29’da Tuncay’ın güzel ortasında topa vuran Aliadiere skoru belirledi: 1-1. Bundesliga’da Bayern Münih, son dakikada yediği golle deplasmanda Stuttgart ile berabere kaldı: 2-2. Yıldıray Baştürk, 3.5 aylık sakatlık döneminden sonra ilk kez Stuttgart formasını giyerken, Bayern’de Hamit Altıntop da görev yaptı. 2-1 biten Werder Bremen-Wolfsburg maçında Mesut Özil ve Mahir Sağlık karşılıklı forma giydi.

Arif Coşkun
14.12.2008, 11:52
Bizim futbolcularımızın yurt dışında olması ve başarıları tabiki bizi gururlandırıyor. Hepsine üstün başarılar dileriz...

EyüphanAydın
14.12.2008, 14:57

'Betis'te mutluyum'

Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Mehmet Aurelio, Betis'te mutlu olduğunu belirtti.

İspanya'nın Real Betis takımında forma giyen Mehmet Aurelio, eski kulübü Fenerbahçe'nin kendisiyle ilgilendiği yolunda Türk basınında çıkan haberlere açıklık getirdi. Türk milli futbolcu, "Fenerbahçe'nin teklifiyle ilgili hiçbir şey bilmiyorum ama Betis'te mutluyum'' açıklamasını yaptı. Real Betis, ligde bugün Atletico Madrid ile karşılşacak.

Sabah

EyüphanAydın
14.12.2008, 17:45

Almanlar'ın Mesut Özil paniği

Bild Am Sontag gazetesi son haftaların formda yıldızı Mesut Özil için Joachim Löw'ün elini çabuk tutmasını istedi...
Bild Am Sontag gazetesi, Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw'ün Alman Birinci Futbol Ligi'nde Werder Bremen'in VfL Wolfsburg'u 2-1 yendiği karşılaşmada takımının galibiyetinde önemli payı bulunan Mesut Özil'i Alman milli takımına çağırması için elini çabuk tutması gerektiği çağrısında bulundu.

''Özil, Diego gibi büyülüyor'' başlığıyla verilen haberde, Mesut'un Alman U21 takımında oynadığı ve Türkiye'nin de Mesut'u istediği belirtilerek, ''Özil, Löw'ün listesinde bulunuyor. Löw acele etmesi lazım, aksi taktirde Mesut, Türkiye için oynar'' ifadesi kullanıldı.

Mesut ise, Löw'ün kendisini aradığını, ancak bunun uzun zaman önce olduğunu belirterek, ''Şimdi her şey açık. Henüz karar vermedim ve bekliyorum'' dedi.

Werder Bremen'in menajeri Klaus Allofs da Mesut'un zor durumlarda çalıştığı için olağanüstü bir oyuncu olduğunu, gelecekte de çok önemli bir oyuncu kalacağını söyledi.

MESUT BU SEZON ÜÇÜNCÜ KEZ GÜNÜN ONBİRİNE SEÇİLDİ
Welt am Zontag gazetesi, Werder Bremen'in VfL Wolfburg'u 2-1 yendiği karşılaşmada iki golü de hazırlayarak iyi bir performans gösteren Mesut'u günün en iyi 11 oyuncusu arasında gösterdi.

Die Welt, Mesut'u bu sezon daha önce 2 kez günün en iyi onbirine seçmişti.

EyüphanAydın
14.12.2008, 17:46

Nuri Şahin'den Fener'e mesaj

Nuri Şahin, Fenerbahçe'ye transfer olacağı yolundaki iddialara cevap verdi. Şahin'in cevabı adeta davetiye niteliğinde..
B.Dortmund formasıyla Mönchengladbach'a karşı üç yıl sonra Bundesliga'da ikinci golünü atma mutluğunu yaşayan Nuri Şahin, Fenerbahçe'ye transfer olacağı yolundaki iddialara ise, "Bana herhangi bir resmi teklif gelmedi. Şartlarını oluşması halinde futbol hayatımı Türkiye'de sürdürmek isterim" dedi. İmza atan Fenerbahçe'ye transfer olacağı şeklindeki haberlere açıklık getirerek, Fenerbahçe'den herhangi bir resmi teklif almadığını söyledi

Fenerbahçe transfer olacağı yolunda basında çıkan haberler konusunda ise milli takımın genç yıldızı Nuri Şahin, kendisine gelen herhangi bir resmi teklif gelmediğini, şartlarının oluşması halinde futbol hayatını Türkiye'de sürdürebileceğini söyledi.

Fenerbahçe' den herhangi bir resmi teklif almadığını söyleyen Nuri Şahin, "Ne bana, ne de menajerime, Fenerbahçe'den bir teklif gelmedi. Ciddi bir teklif almadan bir yorum yapmamın doğru olmayacağını düşünüyorum. Şu an ki, öncelikli tercihim Almanya'da top koşturmaktan yana" dedi.

Nuri Şahin, "Açıkça söylemek söylemek gerekirse Dortmund'ta şu an mutluyum. Ama futbolda yarın neler olur bunu söylemek mümkün değil." diyerek transfere açık kapı bıraktı

EyüphanAydın
15.12.2008, 13:20
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 4_232.jpg

Mesut hangi ülke için oynayacak?

Werder Bremen´de oynayan Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı´nın Türk kökenli futbolcusu Mesut Özil´in (20), Almanya (A) Milli Takımı için mi, yoksa Türk (A) Milli Takımı için mi oynayacağı sorusu, Alman spor basınını yoğun şekilde meşgul ediyor.

Spor dergisi Kicker’de, "Özil Türkiye için mi oynayacak" başlığıyla yayınlanan bir haberde, Alman 21 Yaş Altı Takımı’nda 11 kez forma giyen ve 4 gol atan Mesut’un, Türkiye Futbol Federasyonu’nun istemesine rağmen gelecekte de Almanya için görev yapmasının beklendiği, ancak Mesut’un son olarak her şeye açık olduğu şeklinde yaptığı açıklamanın herkesi şaşırttığı belirtildi.

Haberde, Mesut’un, kendisini hazır hissettiğinde kararını vereceği ve hangi federasyon önce ararsa bu yönde daha fazla şansı olacağı ifade edildi. Mesut’un Almanya için oynama şansının daha yüksek olduğu kaydedilen haberde, Alman Milli Takımı’nın teknik direktörü Joachim Löw’ün, Mesut’u izlediği ve kendisini 11 Şubat’ta Norveç’e karşı kadroya alabileceği bildirildi.

Bild gazetesi de "Almanya ya da Türkiye" başlığıyla verdiği haberde, Mesut’un, Löw’ü kıvrandırdığı belirtilerek, Mesut’un FIFA kurallarına göre 21 yaşını dolduracağı 15 Ekim 2009 tarihine kadar oynayacağı milli takımı değiştirebileceği, 2 ay önce de Türkiye’den gelen teklifi reddettiği hatırlatıldı.

Löw, bu gazeteye yaptığı açıklamada, Mesut ile konuştuğunda, kendisini Alman olarak hissettiğini söylediğini, 21 Yaş Altı Takımı’ndan sonra milli takımı değiştirmesine izin verilmesinin anlaşılır gibi olmadığını ifade etti.

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesi de "Özil, Almanya ya da Türkiye için oynayabilir" başlığıyla verdiği haberde, Mesut’un son karşılaşmalarda takım arkadaşı olan Diego’nun yokluğunu hiç bir şekilde aratmadığı, İnter ve VfL Wolfsburg karşılaşmalarında da sahada en iyi oyuncu olduğu belirtildi.

Mesut’un, hangi milli takımda oynayacağı yönündeki tartışmaları yeniden alevlendirdiği ve bu konuya açıklık getirmediği kaydedilen haberde, Mesut’un "Gönül isterdi ki her ikisi için de oynayayım" şeklindeki sözlerine yer verildi.

veysel
15.12.2008, 18:32
Hasan Kabze ( Rubin Kazan )
Veli Kavlak ( Rapid Wien )
Ümit Korkmaz ( E.Frankfurt )
Halil Altintop ( Schalke 04 )
Hamit Altintop ( B.München )
I.Kas ( Getafe )

EyüphanAydın
17.12.2008, 16:39

Ve Mesut Özil Milli Takım'da..

Türkiye ile Almanya milli takımları arasında gidip gelen Mevlüt Özil için gerekli adım atıldı, süper yetenek Milli Takım'a çağrıldı.
Arapsaçına dönen Mesut Özil meselesi sonunda tatlıya bağlandı. Özil'e telefonla ulaşamadığı için tavır alan Fatih Terim inadından vazgeçti ve süper yeteneği Milli Takım kampına davet etti.

Lig TV'de yayınlanan "Futbol Gündemi" adlı programa katılan Fatih Terim'in yardımcısı Müfit Erkasap, Şubat ayında Fildişi Sahilleri'yle oynanacak olan hazırlık maçında görev yapmak üzere genç gurbetçiyi kadroya davet ettiklerini açıkladı..

Mesut Özil'in bu konuda vereceği cevap ise şimdiden merak konusu oldu.

EyüphanAydın
17.12.2008, 16:40

M'Boro'yu Tuncay paniği sardı

Middlesbrough, sergilediği performansla göz dolduran yıldız ismi Tuncay Şanlı'nın Chelsea'ye imza atmasından korkuyor...
İngiltere Premier Ligi'nde Middlesbrough formasını giyen milli futbolcumuz Tuncay'ın, Chelsea'ye gideceği konusundaki kanı gittikçe yaygınlık kazanıyor.

Tuncay'ın takım arkadaşı ve M'Boro'nun kaptanı Emanuel Pogatetz, yıldız futbolcunun Chelsea'ye gitme ihtimali olduğunu ifade ederek bu durumun kendisini korkuttuğunu söyledi.

The Sun'da yer alan habere göre, A Milli Takım ve Boro'nun yıldız ismi Premier Lig'de sezonun ilk yarısında sergilediği performansla büyük beğeni toplarkan ligin yıldızlarından biri oldu ve fiyatı da 8 milyon pounda çıktı.

Spurs da 12 milyon pound değer biçilen kanat oyuncusu Stewart Downing'i takip ederken Boro'nun bu iki yıldızından 20 milyon poundluk bir gelir elde edebileceği ifade edildi.

Sezonun ilk yarısındaki performansıyla dikkat çeken ve Chelsea'nin 8 milyon pound fiyat biçmesiyle ilgili olarak Boro kaptanı Pogatetz: "Tuncay en iyi oyuncularımızdan biri. Anladığım kadarıyla Chelsea'nin teklifi çok ciddi ve O da bunu düşünüyor.

En iyi oyuncularımız hakkında her zaman spekülasyonlar olacaktır. Ama başarı için onları tutabilmemiz lazım. Her zaman satış yapmak iyi değildir."

Tottenham'ın Stewart Downing'e de 12 milyon pound'luk teklif yapmasını da değerlendiren Boro kaptanı 'Bu çok doğal çünkü onlar hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de şampiyonluk yarışında... Tuncay'ı almak isteyebilirler. Transfer döneminde en iyi futbolcularımızda ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Bunlar da normal. Önemli olan onları takımda tutmaktır.' şeklinde konuştu.

Bu arada The Sun'da yer alan habere gelen yorumlarda, Tuncay'ın olası bir Chelsea transferine taraftarın çok sıcak baktığı gözlendi.

Taraftar Fenerbahçe'nin eski yıldızına övgüler yağdırırken, bu transferle Abramovich ve Chelsea'nin en mantıklı harcamayı yapacağı yazıldı.

EyüphanAydın
18.12.2008, 20:32

YILDIRAY BAŞTÜRK KARTAL'A MI?

Sakatlığı sonrasında gözden iyice düşen, Stuttgart'ta mutsuz olan Yıldıray da Kartal'a sıcak bakıyor.

Reddedilmez!
Ara transfer atağına kalkan Beşiktaş, Yıldıray Baştürk'e 'reddedemeyeceği' bir teklif yaptı. Sakatlığı sonrasında iyice gözden düşen, Milli Takım'da da popülaritesini kaybeden Yıldıray'a, "Beşiktaş'a gel, yeniden 10 numara ol, yeni bir sayfa aç" denildi. Fotomaç'ta yer alan habere göre, Mustafa Denizli ile çalışmak istediğini her fırsatta söyleyen gurbetçi oyuncunun Stuttgart'ta mutsuz olması da transferin gerçekleşme ihtimalini artırıyor.

Efsane olabilirsin!
"Zor günlerimde beni kimse aramadı, unutuldum" diyen Yıldıray'ın bu teklife çok sıcak baktığı da belirtiliyor. Beşiktaş yönetiminin, "En az 5-6 yıl daha oynarsın. Hedefimiz şampiyonluk ve seneye Avrupa'da sahne alacağız. Bu sahnede yerini al. Beşiktaş'ta efsane olabilirsin" sözlerinin de Yıldıray'ı etkilediği belirtiliyor. Yıldıray'ın Evet' demesi halinde Beşiktaş, kulübü Stuttgart ile masaya oturacak.

Yıldıray Baştürk kimdir?
Doğum tarihi: 24 Aralık 1978
Doğum yeri: Herne Almanya
Mevkii: Orta saha
Boy: 1.68 m
Kilo: 68 kg
Kulübü: Stuttgart
Numarası: 10
Özelliği: Gole yönelik dikine oynamıyı seviyor.
Oynadığı takımlar: Hertha Berlin, Bayer Leverkusen, VfL Bochum, Sg Wattenscheid 04, Wanne-EickeL
Milli Takım Karıyeri: 20 kez A Milli Takım formasını giydi.

EyüphanAydın
18.12.2008, 20:37

Selim Teber'den Milli mesaj

Bundesliga'da zirve mücadelesi veren Hoffenheim'da forma giyen Selim Teber, Türk Milli Takımı'ndan davet beklediğini söyledi...
Alman futbol geleneğini değiştirmeye başlayan, Bayern Münih, Borussia Dortmund ve Schalke 04 gibi dev takımlara parmak ısırtan Hoffenheim, başarılarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Ülkenin en zengin ilk sekiz kişisi arasında gösterilen milyarder Ditmar Hopp takımı satın alana kadar ismini kimsenin duymadığı köy takımı, şimdilerde gündemden düşmüyor. Üçüncü lig, ikinci lig ve Bundesliga'ya kadar yükselen Hoffenheim, sezonun ilk yarısını da lider bitirdi. Takımın patronu Hopp, Teknik Direktör Ralf Rangnick ve kaptan Selim Teber'li Hoffenheim'ın başarısı otoritelerce tesadüf görülmüyor.

Herkesin olduğu gibi kaptan Selim Teber'in de başarı da büyük payı var. Yozgatlı bir ailenin dört çocuğundan biri olarak Almanya'da doğan Teber, üç yıldır Hoffenheim'da top koşturuyor. Hem teknik direktörü hem de takım arkadaşları tarafından sevilen 27 yaşındaki futbolcu, başarılarının sırrını takım ruhuna, düzenli özel yaşama ve iyi yatırımlara bağlıyor.

Boşnak Dzneta ile beş yıldır evli olan Selim Teber'in, 2,5 yaşında Melodi Şemsi isminde bir kızı var. Teber'in eşi de takım arkadaşı Vedad İbiseviç gibi, 1990'lı yıllarda Sırp zulmünden kaçarak Almanya'ya sığınmış. Selim, okul yıllarında tanıştığı Boşnak Dzneta'nın Almanya'dan sınır dışı edilmesi ve Amerika'da yaşamını sürdürmesi esnasında da irtibatını devam ettirmiş. Beş yıl kadar önce de evlenerek eşini Almanya'ya geri getirmiş. Boşnak anne ve Türk babanın evinde dört dil konuşuluyor; Türkçe, Boşnakça, Almanca ve İngilizce... Takımdaki Boşnak oyuncular da sık sık Teber'i maç ve antrenmanlardan arta kalan zamanlarda ziyarete geliyor.

Hoffenheim, başarıyı aile yaşantısına borçlu
Hoffenheim'lı futbolcular, özel yaşamlarının büyük kısmını saha dışında birlikte geçiriyor. Kaptan Selim Teber, başarıyı bu takım ruhuna bağlıyor.

Başarılarının tesadüf olmadığını vurgulayan Teber, futbolcuların uyumlu olmasına dikkat ettiklerini, patronları Hopp'un çok para harcamasına rağmen takımın işleyişini Teknik Direktör Rangnick'e bıraktığını kaydediyor. "Takıma bir futbolcu alınırken, onun yeteneğiyle birlikte sosyal durumu da göz önünde bulunduruluyor. Takıma uyum sağlar mı, iyi ahlaklı mı, kötü alışkanlıkları veya özel yaşamında bozuklukları var mı? Bunlara da dikkat edilir." diyen Teber, aile hayatının ve düzenli yaşamanın başarıda etkili olduğunun altını çiziyor. Hem Teknik Direktör Rangnick hem de oyuncular, Selim'i çok seviyor. Mütevazı ve uzlaşmacı kişiliğiyle ön plana çıkan Türk kaptan, bu durumu şöyle açıklıyor:

"Takımda kaptanlık yapabilecek düzeyde Alman arkadaşlar da var ama hoca bana güveniyor." Hoffenheim'da futbolcu olmak için sadece yeteneğin yeterli olmadığını dile getiren Teber, aynı zamanda futbolcunun ahlaklı, özel yaşantısında da aşırıya kaçmayan ve gece gündüz futbolda başarıyı düşünen bir karaktere sahip olmasının da önemli olduğuna vurgu yapıyor. Teber, "Futbolcu yetenekli olsa bile, sosyal olarak uyumsuz ve özel yaşantısında da problemli ise bizim takımda forma giymesi çok zor." diye konuşuyor.

Takımın patronu milyarder Ditmar Hopp'un futbolcularına çok iyi yatırım yaptığını kaydeden yetenekli futbolcu, "Sahaya çıktığımızda aklımızda sadece futbol oluyor, saha gerisindeki problemlerimizi hem teknik direktörümüz hem de patronumuz hallediyor. Bize sadece sahada futbol oynamak kalıyor." ifadesini kullanıyor.

Oyuncuların saha içinde yaşadıkları tartışma ve problemleri anında müdahale ederek çözdüklerini ve işin büyümeden halledilmesini sağladıklarını kaydeden Hoffenheim'ın kaptanı, takımdaki havanın bozulmamasına dikkat ettiklerinin altını çiziyor. Patronları Hopp'un yönetim tarzını da çok beğenen kaptan, bunun Türkiye'deki takımlara da örnek olması gerektiğini belirtiyor. Külüp başkanının hocaya hiçbir zaman karışmadığını dile getiren Teber şöyle konuşuyor:

"Patron, gerekli şartlar neyse onun altyapısını oluşturur. Belki bazı tavsiyeleri olur, ancak kadronun kurulmasından oyun düzenine kadar işi hocaya bırakır ve hocanın işine karışmaz. Sahadan mağlubiyetle ayrıldığımız durumlarda bile, çok büyük üzüntü olur ne patron ne de hoca, futbolculara sert konuşmaz. Onlara moral vermeye çalışır."

Selim Teber, bu atmosferde oynayan futbolcuların kendilerine güvendiklerini ve sahada açık futbol oynadıklarını da ifade ediyor.

Almanların efsane futbolcusu Gerd Müller'in tahtına göz diken Vedad İbiseviç'in gol kralı olmasını arzu ediyor. Yeni transferleri Hildebrand ve kaleci Ramazan'ın yedek kalmasını da, "Takımda performansa önem veriliyor." şeklinde yorumluyor.

"Şampiyon olmak istiyoruz, ama bu olmazsa en azından ilk üçe kalarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı hedefliyoruz." diyen kaptan Teber, uzun vadeli başarılar hedefliyor. Kaptan, bu amaçla yönetimin desteğiyle 'Futbol Yönetimi' eğitimi alacağını, İngilizcesini geliştireceğini ve PAF takımındaki futbolcularla antrenmanlara çıkacağı bilgisini veriyor. Teber, ileride Hoffenheim'ın beyin takımından olacağı sinyalini veriyor. Alman ekibi, sezona verilen arada takım halinde Amerika'ya uçacak. Yeni yıla New York'ta girmeyi planlayan futbolculara aileleri de eşlik edecek. Takım sezona dinlenmiş ve iyi motive olmuş şekilde yeniden başlamayı hedefliyor.

Türkiye'de oynamak isterim
Bir dönem Denizlispor'da da forma giyen Hoffenheim'in kaptanı Selim Teber, şu an Trabzonspor Teknik Direktörü olan Ersun Yanal'ın döneminde A2 Milli Takımı'na çağrıldığını kaydetti.

"Yeniden çağrılırsam Milli Takım'da oynamak isterim" diyen Almanya'nın en çok konuşulan futbolcusu, Türkiye Birinci Ligi'nden gelecek tekliflere de sıcak baktığını açıkladı.

Teber, "Türkiye buradaki Türk gençlerinin potansiyelini fark etmekte çok geç davranıyor. Buradaki her gurbetçi futbolcu Milli Takım'a çağrılmayı bekliyor ancak oradan bir teklif gelmeyince Alman Milli Takımı'nda oynamayı tercih ediyor." açıklamasında bulundu.

EyüphanAydın
19.12.2008, 13:46

Ümit Özat'tan futbola dönme sinyali

Bundesliga'da mücadele eden 1. FC Köln'ün takım kaptanı Ümit Özat, gelecek yılın şubat ayında yeniden sahalara dönmek istediğini söyledi.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) mücadele eden 1. FC Köln'ün takım kaptanı Ümit Özat, gelecek yılın şubat ayında yeniden sahalara dönmek istediğini söyledi.

Bir süre önce sahada maç sırasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve kalp rahatsızlığı tespit edilen Ümit, ''Kölner Express'' gazetesine yaptığı açıklamada, futbola döneceğine olan inancının yüksek olduğunu belirterek, ''Şubat ayında yeniden futbola dönmek istiyorum'' dedi.

Ümit, İstanbul'da eşi Nurdan, çocukları Dilara ve Ali Ümit ile birlikte tatilde olduğunu ifade ederek, ''Eşim ve çocuklarım 9 Ocakta Köln'e dönecekler. Ben FC Köln'ün Belek'teki devre arası kampına katılıp arkadaşlarıma destek olacağım'' açıklamasını yaptı.

111 günden bu yana sahalardan uzak kalan Ümit, sahalara dönmesi için doktorların kendisine yeşil ışık yakmasını bekleyeceğini, ancak sahalara döneceğine olan inancının sürdüğünü kaydetti.

Ümit ayrıca, Köln sokaklarında gezerken insanların kendisine gelerek yeniden futbola dönmesini istediklerini söylediklerini belirterek, ''Bu beni sahalara dönmem konusunda daha da motive ediyor. Bu nedenle tüm Köln halkına teşekkür ediyorum. Bu bana gurur veriyor'' dedi.

EyüphanAydın
19.12.2008, 13:48

Chelsea'den ‘Tuncay alınsın mı?’ anketi!

Boro’lu futbolcuya talip olan Chelsea’nin taraftarları ‘Tuncay alınsın mı?’ anketinde yüzde 70 ‘Evet’ dedi...

Boro’lu futbolcuya talip olan Chelsea’nin taraftarları ‘Tuncay alınsın mı?’ anketinde yüzde 70 ‘Evet’ dedi
PREMİER Lig’deki gururumuz Middlesbrough’lu Tuncay’ın Chelsea transferine taraftarlar da olumlu yaklaşıyor. Başkan Abramovich’in kadrosuna katmayı düşündüğü milli yıldızımız için Chelsea’nin fan sitelerinde yapılan ankete katılanların yüzde 70’i ‘Tuncay Şanlı’yı alalım’ yanıtını verdi. Chelsea 764 milyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en pahalı 8. takımı...

Bu arada süperstarımızın takım arkadaşı Pogatetz ise Tuncay’ın ayrılmamasını istedi. Tuncay’ın Chelsea’ye gitme ihtimalinin kendisini korkuttuğunu kaydeden Avustralyalı yıldız, ‘Ama giderse re buna saygı duyarım. Çünkü Chelsea Devler Ligi’nde ve Premier Lig’de şampiyonluğa oynuyor’ dedi.

EyüphanAydın
20.12.2008, 15:46

Mesut Özil kimi tercih edecek?

Werder Bremen'de ve Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda oynayan Mesut Özil'in kimi seçeceği Alman medyasında gündem olayı sürdürüyor.
Alman 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de ve Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda oynayan Mesut Özil'in, gelecekte Alman (A) Milli Takımı'nda mı, yoksa Türk (A) Milli Takımı'nda mı oynayacağı sorusu, Alman spor basınının gündeminde yer almaya devam ediyor.

Bild gazetesi, ''Werder'li Özil, Türkiye'den yana mı karar verecek?'' başlığıyla verdiği bir haberde, Alman Futbol Federasyonu (DFB) Spor Müdürü Matthias Sammer'in, ''DFB'nin kapısı göçmen kökenli tüm oyuncular için de her zaman açıktır. Ancak biz hiç kimseyi Almanya adına oynamaya zorlayamayız'' şeklinde konuştuğunu belirtti.

Sammer, Almanya (A) Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün Mesut ile irtibata geçmiş olmasının kendisi için güçlü bir sinyal olduğunu, ancak Alman milli formasını giyecek insanın da bu formayı taşımaktan gurur duyması gerektiğini söyledi.

Sammer, 21 Yaş Altı Milli Takım'da oynayan genç yeteneklere de DFB'nin gelenek ve değerlerini tanıtmaya çalıştıklarını ve gençlerden bu değerlerle kendilerini özdeşleştirmelerini beklediklerini kaydetti.

TFF Avrupa Ofisi Sorumlusu Hakan Eseroğlu'nun ise, ''Özil'in kendisini bir Alman gibi hissettiğini sanmıyorum'' şeklinde konuştuğu bildirildi.

Haberde ayrıca, Türk (A) Milli Takım Teknik Dirketörü Fatih Terim'in bir televizyonda yaptığı açıklamada, ''Mesut'un bizde oynamasını istiyoruz. Onun için çok çaba harcıyoruz, planlamalarımızda büyük rol oynuyor. Bizim adımıza oynaması için her türlü çabayı harcayacağız'' şeklinde konuştuğu belirtildi.

EyüphanAydın
20.12.2008, 22:03

Middlesbrough farklı mağlup oldu

TUNCAYLI M.BORO DÖKÜLDÜ

Milli futbolcumuz, Tuncay'ın takımı Middlesbrough Fulham deplasmanından farklı mağlup olarak döndü.
Bu sezon evinde aldığı başarılı sonuçlarla göze çarpan Fulham devrenin bitimi yaklaşırken 41. Dakikada Bullard ile öne geçti.

Devre bu sonuçla tamamlanırken, 54. Dakikada Murphy penaltıdan attığı golle takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı. Bu golün hemen 5 dakika sonrasında Dempsey maçın skorunu da belirleyen golü attı ve Batı Londra ekibi maçı 3-0 kazanarak evinde bu sezon dokuzuncu maçtaki altıncı galibiyetini aldı. Tuncay maçta 90 dakika boyunca görev aldı.

EyüphanAydın
20.12.2008, 23:06

Söz baba Özil'de

Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'de forma giyen Mesut Özil´in babası Mustafa Özil, basında çıkan pazarlık yaptı iddialarına "Eşya alıp sat mıyoruz. Milli dava için pazarlık olmaz" şeklinde tepki gösterdi.

Mustafa Özil, oğlu Mesut hakkında Türk ve Alman basınında çıkan haberlerle ilgili DHA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Mesut´un gelecekte hangi ülke milli takımının formasını giymek istedigi şeklinde soruya Mustafa Özil, "Biz herşeyi söyledik. Bunlar da basında yer aldı. Yeni söyleyecek sözümüz yok. Bekliyoruz" cevabını verdi.

Mesut adına Türk milli takım yetkilileri ile pazarlık yaptığına dair çıkan haberler kendisine hatırlatıldığında ise Baba Özil, "Eşya alıp sat mıyoruz. Milli dava için pazarlık olmaz" şeklinde tepki gösterdi. Mustafa Özil, ayrıca milli takım tartışmalarından ve kendisine gelen telefonlardan da sıkıldığını dile getirdi.

EyüphanAydın
04.01.2009, 18:37

Chelsea Tuncay'ı ilk sıraya koydu

BBC internet sitesindeki Chelsea değerlendirmesinin Kimleri alabilir? bölümünde ilk sıraya Tuncay Şınlı'yı yerleştirdi.
Dünyanın en saygın yayın kuruluşlarından olan BBC, internet sitesinde İngiltere'deki olası transfer hareketlerini inceledi. Premier Lig'deki her kulübün transfer döneminde alması ve göndermesi muhtemel oyuncuları analiz eden BBC, Chelsea hakkındaki değerlendirmesinde "Kimleri alabilir?" başlıklı bölümde ilk sıraya Tuncay Şanlı'yı koydu. BBC, "Forvet olarak Tuncay Şanlı (Middlesbrough) ve Amr Zaki (Wigan) takip ediliyor. Ayrıca Zenit St.Petersburg'dan Andrei Arshavin hakkında da söylentiler var. Wagner Love ve Luis Fabiano da ihtimaller arasında" diye yazarken yorumcu Nick Godwin'in "Chelsea mutlaka forvet almalı. Anelka'ya bağımlılıkları sıkıntı vermeye başladı" ifadesine yer verdi.

TUNCAY HAKKINDA SÖYLENTİ ÇOK

Analizin Tuncay Şanlı'ın takımı Middlesbrough ile olan bölümünde ise "Birçok anahtar oyuncu hakkında transfer söylentileri var. Tuncay ile Chelsea, Downing ile Tottenham, O'Neil ile Portsmouth çok yakından ilgileniyor" değerlendirmesi yapıldı.

EyüphanAydın
04.01.2009, 18:38

Sinan Bolat Standard Liege'de

Belçika Birinci Lig takımlarından Racing Genk formasını giyen Türk kaleci Sinan Bolat, geçen sezonun şampiyonu Standard Liege ile anlaştı.
Geçtiğimiz Mayıs ayında da Ümit Milli Takım'ın aday kadrosunda yer alan genç file bekçisi, Standard Liege ile 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

EyüphanAydın
04.01.2009, 18:38

Tuncay Şanlı transferine veto

Middlesbrough’nun teknik direktörü Gareth Southgate milli futbolcunun Chelsea'ye transferi hakkında konuştu.
Milli yıldız Tuncay Şanlı’ya, takımın menajeri Southgate’ten izin çıkmadı. Tuncay Şanlı’nın takımı Middlesbrough’nun teknik direktörü Gareth Southgate milli futbolcunun kesinlikle satılmayacağını açıkladı.

Manchester United’a Old Trafford’da 1-0 kaybettikleri maçın sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İngiliz teknik adam, adı Chelsea ile anılan Tuncay Şanlı ve Tottenham’a transferi gündemde olan Stewart Downing gibi oyuncularını kastederek “Sahada sürekli yer alan, en iyi oyuncularımızı satmayı düşünmüyoruz” diye konuştu. Southgate, büyük bir kulüpten oyuncularına gelecek olası bir teklifin nasıl değerlendirileceğine ilişkin bir soruya da “Bundan ancak gerçekleştiği zaman kaygı duyabiliriz” şeklinde cevap verdi.

EyüphanAydın
04.01.2009, 18:39

Standaart Liege'e Türk kaleci

Racing Genk'in Türk kalecisi Sinan Bolat, geçen sezonun şampiyonu Standaart Liege ile anlaştı.
Belçika Birinci Futbol Ligi (Jupiler Lig) takımlarından Racing Genk'in Türk kalecisi Sinan Bolat, geçen sezonun şampiyonu Standaart Liege ile anlaştı.

Racing Genk'te forma giyen, Mayıs ayında da Ümit Milli Takım'ın aday kadrosunda yer alan Bolat, Standaart Liege ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.

20 yaşındaki futbolcu, bir süredir Genk yöneticileri yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle takımda forma şansı bulamıyordu.

EyüphanAydın
04.01.2009, 18:39

İngiliz basının Tuncay iddiası

Daily Telegraph gazetesine göre Tuncay Şanlı ara transferde sekiz milyon pound karşılığında Chelsea'ye transfer olacak.
İngiltere'nin Daily Telegraph gazetesi, ara transferde takım değiştirecek 10 isim arasında Tuncay Şanlı'yı da gösterdi.

Middlesbrough'da forma giyen milli futbolcumuzun Chelsea'nin gündeminde olduğunu hatırlatan gazete, "Middlesbrough Teknik Direktörü Gareth Southgate, 'Ocak ayında bu kadroyu elimde tutarsam çok mutlu olacağım' diyor. Ama herkes biliyor ki, Chelsea bu teklifi yaptığında ne oyuncu ne de kulüp hayır diyebilir" yorumunu yaptı. Mavi-beyazlıların, Middlesbrough'a 8 milyon pound bonservis bedeli önereceğini belirten gazete, mali kriz içerisinde bulunan kırmızı-beyazlıların bu teklife "Evet" demek zorunda kalacağını da yazdı.

Daily Telegraph, Tuncay'ın Chelsea'nin hücumuna katkı sağlamak konusunda en doğru seçimlerden biri olacağı iddiasında da bulundu.

Haberde Premier Ligi takımları için ara transferde adı geçen diğer oyuncular ise şu isimlerden oluştu: Santa Cruz, Bullard Hangeland, Downing, Defoe, Arshavin, Senna, Upson, Vagner Love.

EyüphanAydın
04.01.2009, 18:40

Almanlar'ın son gözdesi: Tufan...

Almanya 3. Lig'inde top koşturan Tufan Tosunoğlu oynadığı futbol ve gösterdiği performansla transferin gözdesi oldu.
Almanya 3. Lig kulübü Kickers Offenbach'ın formasını giyen ümit milli futbolcumuz Tufan Tosunoğlu oynadığı futbol ve gösterdiği performansla transferin gözdesi oldu.

20 yaşındaki forvet oyuncusu Tufan'ı aralarında çok sayıda Türkiye Süper Lig kulübünün yanı sıra Bundesliga ekipleri de kadrosuna katmak için mücadele etmeye başladı. Kickers'in ünlü Alman menajeri Andreas Möller, özellikle Türkiye Süper Lig kulüplerinin Tufan'ın transferi için kapısını aşındırdığını vurgulayarak, "Teklifler geliyor. Ama bizim istikbal vaadeden genç futbolcuyu vermek gibi bir düşüncemiz yok" diyerek Tufan ile 30 Haziran 2010 yılına kadar sözleşmeleri olduğunu açıkladı.

BREMEN'DEN DE TEKLİF VARDI

Sezon başında Tufan'ı Offenbach'ın 200 bin euro ödeyip kadrosuna katmak için büyük bir mücadele verdiğini belirten Möller, "Tufan'ın ebeveynlerinin evinde saatlerce oturup konuştuk. Tufan'ı almak öyle kolay olmadı. Aynı gün SV Werder Bremenli yöneticilerde transfer için Bad Nauheim'daydılar" dedi.
KİCKERS'TE İLK SEZONU
Frankfurt yakınlarındaki Bad Nauheim doğumlu olan Tufan Tosunoğlu, 16 yaşına kadar Eintracht Frankfurt'un alt yapısında oynadıktan sonra Duisburg'a transfer olmuş, sezon başında da Offenbach'ın formasını giymeye başlamıştı. Sezon başında geldiği Offenbach'ta takımının oynadığı 20 maçta da forma giyip 7 gol atarak çizdiği başarılı grafikle tüm dikkatleri üzerine çekip göze giren Tufan, "Daha fazla gol atmalıydım, atabilirdim de. Ama bazı maçlarda şanslı değildim. Sezonun ikinci yarısında gollerimi ard arda sıralayacağım. Hedefim Türkiye A Milli Takım formasını başarıyla giymek" diye konuştu.

EyüphanAydın
04.01.2009, 18:40

Ümit Özat yakında geri dönüyor

Köln'ün menajeri Michael Meier, Ümit Özat'a yapılan son sağlık kontrollerinin pozitif çıktığını belirterek şunları söyledi.
Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) mücadele eden 1. FC Köln'ün menajeri Michael Meier, Ümit Özat'a yapılan son sağlık kontrollerinin pozitif çıktığını belirterek, ''Ümit'in son kontrolleri iyi çıkıyor. Futbol oynamasında bir sakınca görülmüyor. Yakın zamanda aramıza döneceğini ümit ediyoruz'' dedi.

Meier, Kölner Express gazetesine yaptığı açıklamada, ocak ayında yapılacak kontrolde Ümit'in artık net durumunun ortaya çıkacağını kaydetti.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin ikinci haftasında FC Köln'ün Karlsruhe ile oynadığı maçta fenalaşarak yere yığılan futbolcuya kalp kası iltihabı teşhisi konmuştu.

EyüphanAydın
04.01.2009, 18:41

Özat F.Bahçe'den neden ayrıldı?

F.Bahçe'den ayrılık kararını bir gecede aldığını belirten Ümit Özat, son maçını ve gelecek ile ilgili planlarını anlattı.

Türk futbolunun önemli oyuncularından Ümit Özat, Almanya’yı, transferini, son maçını ve gelecekle ilgili planlarını Akşam'a anlattı. İşte tecrübeli futbolcunun önemli açıklamaları:

Efor testlerinde yıllardır hep ilk üçe girerdim. Ritim bozukluğu göründü. Kardiyolog baktı ve problem yok dedi. Hayatımın en iyi dönemini geçirirken, bunu yaşamak da varmış. ‘Kalp kası iltihabı’ için 6 ay dinlenmek gerekiyormuş. Ben zaten 4 aydır oynamıyorum. İki ayım daha kaldı. Her şeye hazırım ve planlarımı da yaptım. Olumlu rapor çıkarsa, daha uzun yıllar futbol oynamayı düşünüyorum. Eğer oynayamazsam Almancamı ilerletip spor akademisine gideceğim. Diplomayı aldıktan sonra ise antrenörlük yapmak istiyorum. Türkiye’den de teklifler alıyorum.

ONLARDAN BİRİ OLMAK İSTEDİM

Almanya’da ilk 55 gün çok yalnızlık çektim. Dört duvar arasında ağladığım anlar oldu. Sonra bu işi başaracağım dedim. Çok çalıştım. Sakat sakat antrenmanlara çıktım. Onlardan biri gibi olmak istedim. Almanca’yı öğrendim. Gençlerle ilgilenmeyi ve onlara bildiklerimi aktarmayı seviyorum. Belki de bu yüzden beni çok sevdiler.

BAŞBAKAN SIK SIK BENİ ARIYOR

Rahatsızlandığım maçta daha ambulansta Başbakanımız Tayyip Erdoğan aradı. Sık sık da durumum hakkında bilgi alıyor. Telefonum hiç susmuyor. Burada da çok arayanım var. Schumacher, Schefer gibi eski oyuncular sağlığımla ilgili hep aradılar. Köln kulüp başkanı, her kontrolüme benimle beraber geliyor. Almanya’da kulüplerin bütçeleri, Türkiye’dekiler gibi 100 milyon dolarlar civarında değil. 15-20 milyon Euro civarında bütçeler. Türkiye’ye gelen yabancılar babasının hayrına mı geliyor?

YABANCI SAYISI 3’E DÜŞÜRÜLMELİ

Ben kimseye ne eldiven ne forma attım. Milli Takıma çağrılmamayı hiç sorun etmedim. Fatih Terim hocamla hâlâ görüşüyoruz. Almanya’daki futbolcuları onlara söylüyorum. Türk futbolunun menfaati bir yana, birebir ilişkiler bir yana. Fenerbahçe’nin başarısızlığı konu değil. Son 6 yıla bakıldığında başarılı. İnsanlar hep 5-0 kazanılsın istiyor. Futbol artık 1-0’a döndü. Çok kötü denilen Fenerbahçe, liderin 2 puan gerisinde. Bu ülkeye 100 yılda bir UEFA kupası gelmiş. Yabancı sayısını üçe düşüreceksin. Bu yabancılara belli bir yaş ortalaması getireceksin. Genç oyuncuları takıma kazandıracaksınız. Yabancı sayısının fazla olması, ülke futboluna zarar.

Ayrılık kararını bir gecede aldım

Beni kimse Fenerbahçe’den göndermedi. Ben 6 ay önce gitmek istediğimi söyledim. Dinamo Kiev maçı sonrası kararı aldım. Kiev maçındaki taraftarın tepkisine çok üzüldüm. O gece şampiyon yapıp ayrılmayı kafama koymuştum. Ama ayrılırkenki o veda, o büyük Fenerbahçe taraftarının gösterdiği büyük vefayı, hayatım boyunca unutamayacağım. “Avrupa’ya gideceğim” kararını almıştım. 100. yılını şampiyon bitirmiş bir takımın kaptanı olarak zirvede bırakmak iyiydi. Ben Fener’de kalsam Köln’den iki kat daha fazla para alırdım. Çocuklarımın geleceği için böyle bir tercih yaptım.

SİYASETE GİRECEĞİM

Siyasete girmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. Ama önce futbol. Olursa milletvekilliği ve Spor Bakanlığı kesin yapmak istiyorum. Belediye başkanlığı da olabilir. Mesela Çankaya Belediye Başkanlığı’nı düşünüyorum. Kimin samimiyetine inanıyorsam, o parti ile hareket ederim. Ama yine de son söz babamın.

Irkçılık yapmadım

ÜMİT, Fenerbahçe’den eski takım arkadaşı Aureilo’nun Türk Milli Takamı’nda oynaması hakkındaki olumsuz eleştirilerinin saptırıldığını belirtirken, “Irkçılık yapmadım ben. Aurelio bu mevkiyi hak ediyor ki burada. Ama benim gönlüm Türk oyuncudan yana. Mevzu Aurelio değil. Her yönüyle adamdır. Ben yıllarca Fenerbahçe’nin sol kanadında oynuyorum diye eleştirildim. Ancak kimse ön liberoda Marco’nun yerine bir Türk bulunamadığını yazmadı. Türk Milli takımında öz Türk oyuncuların oynaması gerektiğini düşünüyorum. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının durumu farklı. Orada doğmuş, oranın kültürünü almış insanlar. Onların Alman milli takımında oynaması son derece

EyüphanAydın
04.01.2009, 18:42

Hamit Altıntop geldiğine pişman

Bundesliga'da Bayern Munih forması giyen Milli futbolcumu Hamit Altıntop, hakkında çıkan transfer haberlerine isyan etti...
Almanya'da futbol yaşamını sürdüren milli oyuncu Hamit Altıntop, hakkında çıkan transfer haberlerinden sıkıldığını belirterek, ''Şu an için kesinlikle Türkiye'de futbol oynamayı düşünmüyorum. Hiçbir Türk kulübünden de teklif almadım'' dedi.

Basın danışmanı Cüneyt Yalınkılıç aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Hamit Altıntop, devre arası tatilinin bir bölümünü geçirmek için İstanbul'a geldiğini, ancak geldiğine pişman olduğunu ifade ederken, Türkiye'ye her gelişinde hakkında çıkan haberlerden sıkıldığını dile getirdi.

Her defasında ''Şu an için Türkiye'ye dönmeyeceğim'' diye açıklama yapmasına karşın, aksini söylemiş gibi, kendisini hep bir kulüple görüştürüp, ağzından demeçlerin yazıldığını anlatan Hamit Altıntop, şunları kaydetti:

''Yıllardır ay-yıldızlı takımımız için gururla, onurla mücadele ediyorum ve Türk futboluyla tek bağım da bu. Dolayısıyla ben, milli takımdan arkadaşlarımı ziyaret etmek ve Türkiye'de bir lig maçı izlemek için Galatasaray–Beşiktaş maçına gidince, ortalık yerinden oynadı. Ağzımın açık kaldığı, şaşkınlıktan küçük dilimi yuttuğum bir sürü dedikodu türedi. Gazeteler ve televizyonlar, bana soru sorma gereği bile duymadan, atıp tuttular. Yok ben Bayern Münih'ten ayrılıyormuşum, yok Galatasaray'a geliyormuşum, orada huzursuzmuşum, daha neler neler...

Bayern Münih'te futbol oynuyorum. Dünyanın en büyüklerinden, birçok futbolcunun rüyalarını süsleyen bir kulüp. Oldukça da huzurluyum ve mutluyum. Herhangi bir ters durum olmadıkça neden buradan ayrılayım, bunu anlamıyorum. Şu an için kesinlikle Türkiye'de futbol oynamayı düşünmüyorum. Hiçbir Türk kulübünden de teklif almadım. Yani çok olağanüstü bir şey olmadıkça, önümüzdeki yıllarda da futbol hayatımı Avrupa'da sürdüreceğim.''

Hakkındaki dedikodulara son verilmesini isteyen Hamit, bundan sonra hakkında tek kelime bile yalan haber çıksa hukuk mücadelesine gireceğini ve maddi-manevi tazminat davası açacağını bildirdi. Sadece haklarını korumayı amaçladığını vurgulayan milli futbolcu, buradan gelecek paraları, kuruşuna bile dokunmadan Şehit Anaları ve Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını kaydetti.

EyüphanAydın
13.01.2009, 14:06

Mesut Özil kararını verdi

Türkiye için oynayacak korkusuna kapılan Almanya'da herkes Mesut Özil'i konuşuyor. Spor otoriterleri Mesut'un karar verdiğini iddia etti.
Türkiye için oynayacak korkusuna kapılan Almanya'da herkes Mesut Özil'i konuşuyor. Spor otoriterleri "Mesut'un Türkiye formasını taşıyacağı yönündeki açıklamasına ramak kaldı" dediler.

Fatih Terim'in Türkiye A Milli Takım Kadrosuna çağırmak için girişimlerde bulunduğu Mesut Özil'in tercihini Türkiye A Milli Takımı için kullanacağı belirtildi. Daha önce "Mesut gelecekte de Almanya A Milli formasını giyecek" manşetiyle verilen haberlerin yerini şimdi "Mesut elimizden gidiyor. Zira onun gönlü Türkiye'den yana" haberleri yer aldı.

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün Mesut'u son maçlata A milli Takım kadrosuna almamasının Mesut'un yeni kararında önemli rol oynağını dikkat çekilen haberlerde Mesut ile kadroya çağırmadığı gibi kendisiyle de görüşme yapmayan Löw'ün suçlu olduğu kaydedildi.

Türk Milli Takımı Teknik direktörü Fatih Terim'in ısrarla A milli takım formasını giydirmek isteğinin de dile getirildiği haberde "Fatih Terim, daha önce Türk kökenli 19 yaşındaki Mesut'u Dünya Kupası Grup eleme maçında Bosna kadrosuna çağırdı. O zaman Almanya için çok önemli iki Ümit Milli maçına çıkacağını belirten Mesut, şimdi kararını verdi" denildi.

Almanya Ümit Milli Takımında birlikte forma giydikleri Galatasaray'lı Barış Özbek'in " Mesut benim Almanya' da ümit milli takımda oda arkadaşımdı. Onunla bu konuyu çok defa konuşup dertleştik. Mesut, Türkiye için futbol oynamak istiyor, gönlü Türkiye A milli Takımı'nın ay yıldızlı formasında " açıklamalarınında yer aldığı haberde Almanya Milli Takımlar Spor Müdürü Matthias Sammer'in Mesut'u kaçırmak istemediği, Türkiye'nin yaptığı bu tekliften pek hoşnut olmadığı yorumu yapıldı.

EyüphanAydın
13.01.2009, 14:07

Selim Teber'den başarılarının sırrı

Bundesliga'nın lideri Hoffenheim'ın takım kaptanı Selim Teber başarılarının sırrını iki kelime ile özetledi...
Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) ilk yarısını lider tamamlayan TSG 1899 Hoffenheim'ın takım kaptanı Selim Teber, en önemli güçlerinin, oyunculardan hiçbirinin şımarmaması olduğunu belirtti.

Teber, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, ''En önemli gücümüz, hiç kimsenin şımarmaması. Bu böyle de kalacak. Herhangi biri büyüklük taslamaya kalkarsa takımın tekmesini yer'' dedi.

Ligin ikinci yarısında da birinci yarıda olduğu gibi güçlü bir performans sergileyeceklerini ifade eden Teber, şöyle devam etti:

''Oyunumuz olağan üstü. Oyun tarzımızı değiştirmemize gerek yok. Rakiplerimizi nasıl ezdiğimiz görüldü. Ancak oyunumuzu mükemmel hale getirmek istiyoruz. Zaman zaman hızımızı azaltmamız ve sadece gol hırsıyla atak yapmamamız lazım.''

Teber, takımdaki Brezilyalı ve Afrikalı oyuncuların sahaya çıktıkları zaman iyi futbol oynadıklarını belirterek, yine de ligin ikinci yarısında biraz daha az farklı skorlara alışmak zorunda kalabileceklerini kaydetti.

Kışkırtmalara kapılmamaları gerektiğini de belirten Teber, ''Bize hakaret edildiği zaman topu alıp oyunumuza devam etmemiz lazım'' dedi.

EyüphanAydın
13.01.2009, 14:08

Çağdaş Atan idmanda sakatlandı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Energie Cottbus'ta oynayan Çağdaş Atan sakatlandı.
Bundesliga ekibi Energie Cottbus'ta oynayan Çağdaş Atan sakatlandı. Energie Cottbus'un internet sayfasında yer alan haberde, Çağdaş'ın sabah yapılan antrenmanda ikili mücadelede sol ayak bileğini burktuğu belirtildi.

Takıma bu sezon transfer olan Çağdaş'ın, röntgen çekimleri için hastaneye gittiği kaydedildi.

EyüphanAydın
13.01.2009, 14:08

Özcan'dan Fener'e yeşil ışık

F.Bahçe'nin transfer gündeminde bulunan Hoffenheim kalecisi Ramazan Özcan, Sarı lacivertliler için oynayabileceğini söyledi.
Hildebrand'ın transferiyle yerini kaybeden Ramazan, ''Transferle menajerim ilgili ama ben Türkiye'de oynamak isterim'' dedi. Almanya'nın Hoffenheim takımında kalecilik yapan Ramazan Özcan, Best FM’den Özkan Öztürk’e konuştu. Avusturya doğumlu kaleci, “Ben sezona çok iyi başladım ama talihsiz bir sakatlık geçirdim. Sakatlık sonrası şu an çok iyi durumdayım ve sürekli idman yapıyorum yakında yeniden kaleye geçmeyi hedefliyorum’’ dedi.

12 yaşından beri futbolun içinde olduğunu belirten Özcan, “25 kere Avusturya Ümit Milli Takımı’nda oynadım. Eğer Türkiye A Milli Takımı’nda oynama şansım olursa bu benim için gurur verici olur’’ dedi. Türkiye’de top koşturmayı istediğini belirten Ramazan, “Bu konularla menajerim ilgili çünkü ben şu an konsantrasyonumu bozmak istemem. Umuyorum bir şeyler çıkar. Şu an İspanya’da kamptayız. Dönünce menajerim ile konuşacağız. Ben Türküm ve kalbim Türkiye için çarpıyor’’ dedi. Ramazan Özcan, Türkiye’den sempati duyduğu bir takım olmadığını da sözlerine ekledi.

EyüphanAydın
13.01.2009, 14:11

R.Huelva Ersen'e kapıyı gösterdi

İspanya Ligi takımlarından Recretivo Huelva, büyük umutlarla transfer ettiği Ersen Martin’i kapı önüne bıraktı.
La Liga ekibi Recretivo Huelva Türk futbolcu Ersen Martin ile yollarını ayırdı...Bu futbolcuyu Trabzonspor’un elinden adeta çalan İspanyollar, randıman alamadıkları oyuncuya her türlü kolaylığı göstereceklerini belirttiler.

Ersen’in sözleşmesinin henüz bitmediğine de dikkat çeken yöneticiler, Türkiye’den bu futbolcuya alıcı bulunması halinde bonservis bedeli istemeyeceklerini ve ocakta da gönderebileceklerini söylediler.

Bilindiği gibi Recretivo, Ersen’in transferinde Trabzonspor ile sorun yaşamış ve konu FIFA platformuna taşınmıştı.

EyüphanAydın
13.01.2009, 14:12

Ceyhun Türkiye'ye dönüyor!

Teknik direktörlüğünü Şenol Güneş'in yaptığı Güney Kore'nin FC Seul takımında forma giyen futbolcu Ceyhun Eriş, Türkiye'ye dönüyor.
Ceyhun Eriş'in menajeri Tarık Üstün, Ceyhun'un FC Seul ile sezon sonuna kadar olan sözleşmesini feshedeceğini belirterek, ''Yarım sezondur FC Seul'de olan Ceyhun, oraya alışamadı. Şimdi sözleşmesini feshedip, Türkiye'ye dönecek'' dedi.

Üstün, Ceyhun'un bonservisinin elinde olacağını vurgulayarak, ''Ceyhun yeniden Türkiye'de oynamak istiyor. Gelecek teklifleri değerlendireceğiz'' diye konuştu.

EyüphanAydın
13.01.2009, 14:12

Nihat Kahveci bu hafta da yok

Villarreal'den yapılan açıklamada, Nihat Kahveci'nin durumunun endişe verici olmadığı, ancak bu hafta oynamasının zor olduğu bildirildi.
İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal kulübünden yapılan açıklamada, geçen cuma günü antrenmanda sakatlanan Türk futbolcu Nihat Kahveci'nin durumunun endişe verici olmadığı, ancak bu hafta oynamasının zor olduğu bildirildi.

Villarreal kulübünün internetteki resmi sitesinde yapılan açıklamada, Nihat'ın sol dizinden sakatlığı bulunduğu ve gelecek günlerde dizinin tedaviye nasıl cevap vereceğinin görüleceği belirtildi. Türk futbolcunun mevcut durumuna göre, hafta sonunda Mallorca'ya karşı yapılacak maçta kadroya alınmasının zor olduğu ifade edildi.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:17

'Bana şanssız demeyin!''

Villareal'de forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, geçirdiği menisküs ameliyatı sonrasındaki gelişmeleri anlattı! Son dönemde sakatlıklarla boğuşan yıldız futbolcu "Bana şanssız futbolcu denilmesinden hiç hoşlanmam. Çünkü ben çok iyi bir aileye sahibim" dedi..

Nihat Kahveci, geçirdiği menisküs ameliyatı sonrasındaki gelişmeleri Best FM’den Özkan Öztürk’e anlattı.

Avrupa Şampiyonası’ndaki Hırvatistan maçı sonrasında sakatlıkların peşpeşe geldiğini belirten milli futbolcu, "Sakatlıklar yüzünden bu sene peşpeşe üç maç oynayamadım. Tabii ki futbol anlamında şanssız bir dönemdeyim ama şanssız bir insan değilim. Futbol hersey değil. Benim çok düzgün bir aile yaşantım var. Eşim var, kızım var. Biraz üzgünüm tabii oynamamaktan dolayı ama bu da normal" dedi.

Son sakatlığının ardından bir operasyon geçirdiğini hatırlatan Nihat, "İki hafta önce menisküs ameliyatı oldum. Pazartesi koşulara başlayacağım. Benim oynadığım zaman neler yapabileceğimi herkes biliyor" dedi.

"BENİM PATLAYICI KUVVETİM VAR"
Üst üste gelen sakatlıkların vücudunda bir tahribat yapmadığını da ifade eden Nihat, "Son yaşadığım tamamen farklı bir sakatlık. Diğerleri ile ilgisi yok. Sakatlanan tek futbolcu ben değilim. Ağır bir sakatlık insanın dengesini bozar bu doğrudur. Nasıl hamilelik kadın vücudunda bazı dengeleri bozuyorsa benim durumum da aynı. Ben kendimi çok fazla kontrol eden bir oyuncu değilim. Benim patlayıcı kuvvetim vardır ve benim tipimdeki oyuncular çok sık sakatlanır. Aslında ben şimdiye dek 300’e yakın maç yaptım, Milli Takım’da 60 maça çıktım. Son yıllarda biraz fazla sakatlık olması beni sık sık sakatlanan bir oyuncu gibi gösterdi. Bu da olağan karşılanmalı" dedi.

"BİRAZ DAHA SABIR İSTİYORUM"
Nihat geçmişte yaşadığı ağır sakatlıkları da anımsatarak, "Her ağır sakatlık sonrası sahalara döndüm ve yine başarılı maçlar oynadım. Benim aile hayatım düzgündür, kendime çok iyi bakarım, düzenli yaşarım. İdmanlarda iyi çalıştığım için hiç problem yaşamamış gibi sahada mücadele ediyorum. Bu kez de sahalara dönünce aynısı olacak. Futbolseverler biraz daha sabırlı olsunlar" ifadelerini kullandı.

"BİZ FİNAL MAÇLARINI SEVERİZ"
Nihat amacının mart ayındaki İspanya maçlarında forma giymek olduğunu da belirterek, "Herşey normal giderse o gün sahada olacağım. Ama yarın ne olur bilinmez. Ben oynamak için elimden geleni yapacağım. İspanya ile yine final maçları oynayacağız ama biliyorsunuz ki biz final maçlarını severiz. Rakip çok güçlü şu an Avrupa’nın en iyi takımı. Bunu son 30 maçta da gösterdiler. Fatih hoca beni kadroya davet eder ve görev verirse elimden geleni yapacağım" diyerek sözlerini noktaladı.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:17

Nihat şaşkın!

Sakatlığı nedeniyle formasına hasret kalan milli yıldız Nihat Kahveci, İspanyol basınının iddialarının aksine Rusya'nın Spartak Moskova takımından kendisine transfer teklifi geldiği ve görüşmeler yapıldığı iddialarını yalanlayarak, Villarreal'den ayrılmak gibi bir niyeti olmadığını söyledi!

Ara transfer döneminin kapanmasına 48 saat kala Spartak Moskova kulübünün Nihat'a, Real Sociedad'tan eski takım arkadaşı olan Valeri Karpin aracılığıyla transfer teklifi götürdüğü iddiaları ortaya atılırken, İspanyol kulübü de bir futbolcusu için görüşmeler yaptığını duyurdu.

Villarreal kulübünün yönetim kurulu üyesi Jose Manuel Llaneza, basına açıklalamasında futbolcu ismi vermeden transfer görüşmeleri yapıldığını doğrularken, ''Gerçekten bazı değişiklikler için hareketlilik var ve sonuç bekliyoruz. Masanın üzerinde görüşülen bir olasılık var, ancak çok şeylere bağlı. Şimdilik şartlar karşılanmış değil'' dedi.

İspanyol basını, söz konusu futbolcunun Nihat olduğunda ısrar ederken, İspanyol haber ajansı EFE'ye açıklama yapan Nihat, ''Ne transfer teklifi aldım ne de gitmek istiyorum. Uydurulan bu hikayeye en fazla şaşıran benim. Yine de sagı göstererek tek bir şey diyebilirim ki, takımdan gitmek için teklif alan ben değilim. Şu anda tek düşündüğüm bir an önce iyileşip tekrardan oynayabilmek'' şeklinde konuştu.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:18

Aurelio üzüldü, Mallorca yarı finalde!

İspanya Kral Kupası çeyrek finalinde, deplasmanda 1-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Mallorca'yı konuk eden Real Betis golsüz biten 90 dakikanın ardından kupaya veda etti. Mücadeleye ilk 11 başlayan ve 90 dakika sahada kalan milli futbolcumuz Mehmet Aurelio takımının elenmesine engel olamadı.

Estadio San Moix'teki İspanya Kral Kupası (Copa del Rey) çeyrek final ilk maçını Keita'nın 65. dakikada kaydettiği tek golle 1-0 kazanan Mallorca, milli futbolcumuz Mehmet Aurelio'nun da ilk 11'de sahaya çıktığı rövanşta Real Betis'e konuk oldu.

Manuel Ruíz de Lopera'daki zorlu kupa mücadelesinde Miguel Angel Perez Lasa düdük çaldı.

Real Betis: Ricardo, Nelson, Juanito, Rivas, Monzon, Arzu (65' Xisco), Mehmet Aurelio, Damia (74' Juande), Emana, Mark Gonzalez (46' Juanma), Sergio García

Mallorca: Aouate, Josemi, David Navarro, Nunes, Corrales, Cleber, Martí (78' Suarez), Varela, Castro (63' Arango), Trejo, Webo (67' Jurado)

Deplasmanda 1-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Mallorca'yı konuk eden Real Betis golsüz biten 90 dakikanın ardından kupaya veda etti.

Hocası Paco Chaparro'dan ilk 11'de şans bulan ve 90 dakika sahada kalan milli futbolcumuz Mehmet Aurelio takımının İspanya Kral Kupası'ndan elenmesine engel olamadı.

Gecenin diğer maçındaysa; Sporting Gijon'u 0-0'ın rövanşında Gabilondo ve Lopez'in golleriyle deplasmanda 2-1 yenen Athletic Bilbao yarı finalist oldu.

EyüphanAydın
15.12.2009, 12:42
Fenerbahçe-Tuncay'dan hayır yok

Bir süredir adı Fenerbahçe ile anılan ve Kazım’la takası konuşulan Tuncay Şanlı’dan kötü haber. Sezon başında yedek kalmasına karşın, son iki maçta sahaya ilk 11’de çıkan ve Wigan karşısında ilk golüne imza atan milli oyuncu, “Premier Lig’de oynadığım için çok mutluyum ve şu anda Türkiye’ye dönmeyi düşünmüyorum. Çünkü Stoke City’nin sözleşmeli futbolcusuyum. Artık forma giymeye de başladım. Hocam ve takım arkadaşlarımla aram çok iyi. Hiçbir sorunum yok, olmadı da” dedi. Stoke City Teknik Direktörü Pulis de, “Tuncay’dan çok memnunum. Bu sene hedefimiz kümede kalmak ve ardından Tuncay gibi yetenekli isimleri kadromuza almak. Tuncay bugüne kadar çalıştığım en iyi takım oyuncusu” diyerek, bir anlamda bu kapıyı kapattı.

LaEdri
15.12.2009, 14:25

Şu an Bundesliga'da mücadele eden Freiburg'un oyuncularından Ömer Toprak.İlk 11'de sürekli oynuyordu ama kötü bir kaza geçirdi ve şuan sakat,oynayamıyor.Gelecek vaadeden futbolcular arasında gösteriliyor Bundesliga'da.Has Sivas'lı ve Elbeylilidir.:)

Salim58
15.12.2009, 14:45

Şu an Bundesliga'da mücadele eden Freiburg'un oyuncularından Ömer Toprak.İlk 11'de sürekli oynuyordu ama kötü bir kaza geçirdi ve şuan sakat,oynayamıyor.Gelecek vaadeden futbolcular arasında gösteriliyor Bundesliga'da.Has Sivas'lı ve Elbeylilidir.:)

hemşerimize geçmiş olsun. dilerim biran önce iyileşir ve tekrar yeşil sahalara döner..