PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : salçalı biftek (püreli)


kronik
02.01.2009, 15:57
salçalı biftek:

malzemeler:

yarım kilo biftek
2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı domates salçası
3 baş kuru soğan
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:

2 yemek kaşığı tereyağını yayvan bir tencereye koyun. tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin. bir maşayla çevirerek her iki tarafını kızartın. kızaran etleri tencerenin bir köşesine alıp diğer tarafta kalan etlerin de altını üstünü aynı şekilde kızartın.
bu arada 3 soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin. etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin.
etler suyunu çektikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin.
salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin. etleri fırın kabına yerleştirin. üzerine salçalı karışımı dökün. üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200Clik fırında 15 dakika tutun. servis yaparken pilav, patates püresi ve et birlikte sunulabilir ben püre ile yaptım


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

PATATES PÜRESİ
Malzemeler:
4 Adet Orta Boy Patates
1 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz
YAPILIŞI:
1- Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir.
2- Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır.
3-DİLERSENİZ PÜREYE HİNDİSTAN CEVİZİ EKLEYEBİLİRSİNİZ ÇOK DEĞİŞİK BİR LEZZET VERİYOR

Arif Coşkun
02.01.2009, 16:13
Görüntüsü çok güzel, eminimki tadı ve lezzetide çok güzeldir, sen yaparsında güzel olmazmı hiç, emeğine ve eline sağlık teşekkürler paylaşım için.