PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP Sivas belediye başkan adayını açıkladı


Kibrisli
27.01.2009, 17:27
CHP'nin Sivas belediye başkan adayı Halit Mete OLTULU

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas belediye başkan adayını açıkladı. Sivas adayı Halit Mete OLTULU henüz 39 yaşında olmasına rağmen büyük projelerde rol almış bir isim. İŞTE AYRINTILAR



Halit Mete OLTULU'yu tanıyalım ...

1970 Sivas doğumlu. Cumhuriyet Üniversitesi mezunu. Jeoloji Yüksek Mühendisi. 1992 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Partide başlayan siyasi hayatını, bütünleşme sonrası Cumhuriyet Halk Partisinde devam ettirmektedir. 1998-2001 ve 2001-2003 yılları arasında 2 dönem CHP-Sivas Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, 2005-2008 yılları arasında ise CHP-Sivas İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca 2004-2006 ve 2006-2008 yılları arasında 2 dönem Jeoloji Mühendisleri Odası Sivas Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2008 yıllarında TMMOB-Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Merkez Sondaj Komisyonu Üyelikleri yaptı. Sondajcılar Birliği Üyesidir. Toplam Kalite Yönetimi konusunda çalışmaları vardır.



Yurt İçi ve Yurt Dışında bir çok Baraj Projesinde Sondaj ve Enjeksiyon Şantiye Şefliği ve Proje Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Halen Güngör Yıldız Şirketler Grubu Şantiyeler Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Evli ve Eylül Naz isimli bir kız çocuğu vardır. İngilizce bilmektedir.



Yüksek mühendis olarak çalıştığı projeler şunlardır



1) Gazibey Barajı (Sivas)

2) Dört Eylül Barajı (Sivas)

3) Karacalar Barajı (Sivas)

4) İmranlı Barajı (Sivas)

5) Nilüfer Barajı (Bursa)

6) Babasultan Barajı (Bursa)

7) Boğazköy Barajı (Bursa)

8) Torul Barajı (Gümüşhane)

9) Köse Barajı (Gümüşhane)

10) Bayramdere Barajı (Çanakkale)

11) Koçhisar Barajı (Çorum)

12) Saraydüzü Barajı (Sinop)

13) Dodurga Barajı (Sinop)

14) Akdeğirmen Barajı (Afyon)

15) Güneyköy Barajı (Manisa)

16) Karanlıkdere Barajı (Manisa)

17) Manyas Barajı (Balıkesir)

18) Kayatepe Göleti (Çanakkale)

19) Vezirköprü Barajı (Samsun)

20) Kırka Göleti (Eskişehir)

21) Dağdibi Göleti (Bursa)

22) Sincan-Esenkent Hızlı Tren Hattı Projesi (Ankara)

23) Abu Shaybah ve Vadi Rumman Barajları (Libya)

24) Al Abyad ve Zeyzoun Barajları (Suriye)

25) Demir Madeni Rezerv Sondajları (İran)

Halit Mete OLTULU ilk açıklamasında "Sivas'ın çocuğuyum, en az diğer partiler kadar iddialıyım, bundan önce yaptıklarımla Sivas'ımızı hem ülkemizde hem dünyada en iyi şekilde temsil ettim, belediye başkanı olarakta en iyisini yapacağız. Diğer partilerdeki adaylara da başarılar dilerim Türk siyasi kültürüne uygun, siyasal etikler içerisinde bir yarış olmasını dilerim.
Sivas'ımıza hayırlı olsun." dedi.

yiğidoturan
27.01.2009, 17:40
sivas için hangisi hayırlısı ise o seçilir inşallah

Arif Coşkun
27.01.2009, 17:58
Bu bir demokratik yarış, Sivas her zaman daha güzel şeylere layık, halkın bir bir tercih yansıması hayırlısı olsun diyelim, başarılar dileriz.




.

çılgın_türk
27.01.2009, 22:28
sivas için hayırlısı olsunda kim hangi partili olduğu önemli değil ... yeterki adam gibi çalışsın her kim seçilirse seçilsin .... başarılar dilerim....

albina58
28.01.2009, 01:23
Bence CHP li aday kazanamaz,
Çünki,Geçmişten gelen bir yolsuzluğu yok,
Sırlar gizemlerle dolu kişilerle diyaloğu yok,
Rant peşinde koşan mütehit felan tanıdığı yok,
Devlet üst kademelerinde,2B ve benzeri projeleri takip edecek
dümen sahibi kişilerle diyaloğu felan yok,

Uzatmaya gerek yok,bu adam sadece İl'in uzun dönemlerde rahat ve refahı için projeler üretip alt yapı çalışmalar konusunda proje düşündüğü için,kazanma şansı daha başlamadan bitmiştir.

Birazda nasihat verelim,koskaca mühendise;Siz,saf memur zihniyeti ile sadece hizmet etmek yarınlara yatırım yapmak için vaadler yaparak kazanamazsınız,parklara çiçek dikmek,kaldırımlara cila yapmak,yani kısaca boyamalı cilalamalı işler vaad edin belki kazanırsın.

çılgın_türk
28.01.2009, 01:35
abi bence sadece oy verecek kimse yok bundan dolayıda kazanamaz belki :D :D :D

albina58
28.01.2009, 01:39
abi bence sadece oy verecek kimse yok bundan dolayıda kazanamaz belki :D :D :D

Muhakkak ki,
Geçmişteki oyları,verilen göçü,kimlerin göç ettiğini düşünürsek,bu tahmin edememek aptallık olur.
Halk ezberci olarak gidecek aha yazıyorum,
akp 1.sırada olacak
bbp, 2. sırada zorlayak,
sp. 3. sırada eger oyunu yükseltirse akp yi alaşağı edecek.

Eğer Akp % 60 alamazsa bir enayilikten şüphenelerim ama bu yerelde alamayacak,ama bakıp göreceğiz,ergenekon tutmadı oy patlatmak için,
ne gibi gündem yaratacaklar?

çılgın_türk
28.01.2009, 01:44
valla bencede öyle olacak abi senin dediğin sıralama ama sp ikinci olur kanımca ....

bence ergenekon baya tuttu milletin bu gune kadar cesaret edemediği işler yapıldı.. hep konuşulurdu ülkede şunlar şunlar oluyor... aydınlar ölüyor darbeler oluyor kimse ses çıkaramıyor diye ama artık bunlar konuşulmaktan öteye geçti ses çıkmaya başladı ve icraat yapılmaya fiili işler yapılmaya başlandı .... bunlarda ak partinin elini baya bir güçlendirdi kanımca ... artar bu seçimde oylar 60 bulur

albina58
28.01.2009, 01:55
valla bencede öyle olacak abi senin dediğin sıralama ama sp ikinci olur kanımca ....

bence ergenekon baya tuttu milletin bu gune kadar cesaret edemediği işler yapıldı.. hep konuşulurdu ülkede şunlar şunlar oluyor... aydınlar ölüyor darbeler oluyor kimse ses çıkaramıyor diye ama artık bunlar konuşulmaktan öteye geçti ses çıkmaya başladı ve icraat yapılmaya fiili işler yapılmaya başlandı .... bunlarda ak partinin elini baya bir güçlendirdi kanımca ... artar bu seçimde oylar 60 bulur

Hayrola ne sesi çıktı,?
Hangi faili meçhul açığa çıktı?
Hangi adamları tutukladılar?
Kaç kişiyi serbest bıraktılar?
veyada,

Ergenekonda,11.dalga bitti,
Hangi ilim fikir adamı hala içerde?
Devlet kademesinde siyasi görüşü belli olan,
İstihbarata çalışan açıkcası devletin resmi memurluğunu yapmış,
İstihbarat ve asgeriyeye hizmet etmiş buda devlet memuru zira,
Başbakan bundan 1.5 yıl evvel demedimi genelkurmayı,halkın indinde zedeleyip imajını ayaklar altına almak için,g.kurmay başbakanı benim memurum,halkda demedimi afferim be.
Şimdi devletin resmi memuru,memurluğu sürecinde veya sonrasında,o zaman ögrendikleri ile bir suç işlemişse,hangi babayiğit bunu ispat ediyorsa buyursun,ben herkesden çok istiyorum.

Ancak,üzüm yemek değil,bağcıyı dövmek zihniyetindeki hükümet,işi film çevirmeye döndürdüler,11. bölümüde bitti,masa başında döndere döndere senaryo yapıp halkın önüne yem gibi atıyorlar.

Sapla samanı karıştırmaya,ilk ergonekon dediklerindede söylemiştim,karıştırmaya devam ediyorlar.

Aybı pisliklerin içinden gelenler,burda bir sonuca gidemezler,gidemeyecekleri içinde,halka yutturmaya devam,ama senin dediğin gibi bazılarıda bu yemi yutuyorlar.

çılgın_türk
28.01.2009, 02:08
Hayrola ne sesi çıktı,?
Hangi faili meçhul açığa çıktı?
Hangi adamları tutukladılar?
Kaç kişiyi serbest bıraktılar?
veyada,

abi iddanamenin ikinci kısmı açıklanacak ozaman bütün belgeleri ile kamuoyunu daha aydınlatacak.. çünkü belgeleride açıklayacaklarmış...kimin ne olduğunu daha iyi anlayacağız ozaman

'Hablemitoğlu'nun Veli Küçük öldürttü'

Ergenekon davasında 'Gizli Tanık-9'un ifadeleri avukatlara dağıtıldı. Gizli Tanık-9, Yazar Necip Hablemitoğlu'nu Veli Küçük'ün öldürttüğünü söylerken cinayet pazarlığını anlattı:




Türkiye'yi sarsan suikastler arasındaki Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili çok çarpıcı detaylar veren 'Gizli Tanık-9', emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İbrahim Genç ile 2002’de bir araya geldiklerini belirtti. Görüşmede Hablemitoğlu'nun fotoğrafının kendisine gösterildiğini ve öldürmesi karşılığında 1 milyon dolar teklif edildiğini söyledi.

Suikasti Osman Gürbüz’e verdiler

‘Gizli Tanık-9' cezaevinden yeni çıktığı için teklifi reddettiğini vurguladı. Ardından şok sözlerine şöyle devam etti: “Ben kabul etmeyince, Küçük yanımızdaki Osman Gürbüz'e döndü ve (İş yine sana kaldı) dedi. Bir süre sonra Hablemitoğlu'nun öldürüldüğünü televizyonlardan öğrendim. Gürbüz'ün olayı bir tetikçiye yaptırdığını anladım.”

200’e yakın kişiyi infaz ettiler

“Daha sonra bir kulüpte Gürbüz ve bazı kişilerle otururken (Hablemitoğlu'nun parasını da masalarda bitirdik) diyerek suikast parasını eğlencede yediklerini ima ettiler... Bu gruplar 200'e yakın kişiyi öldürdü. Akın Birdal'ın kalemini de benim yanımda kırdılar.”

Ergenekon davasının 9 numaralı gizli tanığının iddianameye giren ifadelerinin bir bölümü avukatlara verildi. ‘Gizli tanık 9’ Hablemitoğlu cinayetinin ayrıntılarını bir bir anlattı...

Danıştay davasının 9 numaralı gizli tanığı, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi talimatını Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün verdiğini ileri sürdü. Ergenekon İddianamesi'ne 'gizli tanık 9' olarak yer alan tanık, Hablemitoğlu cinayetinin ayrıntılarını tek tek anlattı.

Geçmişte suç ortaklığı yaptığı İbrahim Genç'in Osmanbey'deki yazıhanesi'ne çağrıldığını aktaran gizli tanık, teklifi Veli Küçük'ün yanında İbrahim Genç'in yaptığını belirterek o gün yaşananları şöyle anlattı: "İşte geçmişten beri seni tanıyoruz, sana güveniyoruz, Sen de yeni içeriden çıktın, askerden geldin. İhtiyacın var. Biz de seni düşündük, bu işi sana vermeye karar verdik. Ne diyorsun, falan. Resmini de koydular bu şahsın, ölecek faili meçhul olması lazım. Ben kabul etmedim. Ha Osman Gürbüz de vardı orada. Onu unuttum. İşte Osman Gürbüz ondan sonra ben kabul etmeyince Veli Küçük döndü Osman Gürbüz'e bu iş yine sana kaldı. İşi ona verdiler. Ben de çıktım gittim."

1 milyon dolar teklif ettiler

Hablemitoğlu'nu öldürmesi karşılığında 1 milyon dolar teklif edildiğini belirten 9 numaralı gizli tanık, daha önce benzer olayları yapanların başına gelenleri bildiği için böyle bir teklifi kabul etmediğini ifade etti. Gizli tanık, cinayeti işleyenlerin aldıkları parayı daha sonra alemde yediklerini de ifadelerinde belirtti.

Birdal’ın kalemini benim yanımda kırdılar

Akın Birdal'a yönelik suikast girişimindende haberdar olduğunu söyleyen gizli tanık 9, 'Akın Birdal'ın kalemini benim yanımda kırdılar' dedi. Gizli tanık 9, kendisini Veli Küçük'le Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Osman Gürbüz'ün tanıştırdığını söyledi. Danıştay katili Avukat Alparslan Arslan ile de 2003 yılında tanıştığını belirten gizli tanık 9, Alparslan Aslan'ın yaptıkları sohbetlerde sürekli olarak kendisine, " 3-4 yıl sonra devlet bir temizlik yapacak. Yani özellikle Kürtlere yönelik bir temizlik olacak. Hükümetin de istediği budur" dediğini anlattı.

buda bir örnek ama daha dava sonuçlanmadı tabi ....


JİTEM itirafçısı Aygan’ı dinleyince, yıllarca yok sayılan teşkilatın yarattığı dehşeti iliklerinizde hissedeceksiniz. İşte Abdülkadir Aygan ve JİTEM...



► Güneydoğu’daki faili meçhul cinayetlerin yüzde 80’ini JİTEM işledi. Sadece Diyarbakır’da, 10 yıl içinde 700 kişi cinayete kurban gitti.

► JİTEM’e giren canlı çıkmazdı. Kuşkulandıklarımızı, suçlu olsun olmasın JİTEM’e çeker, sorgular, infaz ederdik. Sonra da yola atardık.

► JİTEM’in Diyarbakır’daki en kanlı dönemi Binbaşı Abdülkerim Kırca’nın grup komutanlığı dönemidir. O sırada sadece biz 30 kişi öldürdük.

► İhsan Haran diye bir genç vardı. Kırca’nın emriyle kafasına sıkıldı. Ama ölmeyip hastaneye gitmiş. Hastane basıldı, yeniden infaz edildi.

► PKK’lı olduğu sanılan bir genci ve alakasız amcasını JİTEM’e çektik. Sorgulayıp Kırca’nın emriyle telle boğduk, ölüleri Silvan yoluna attık.

► PKK’lı olmadığını ağlaya ağlaya söyleyen bir gençle sevgilisini aldık. Genç kıza bizzat Kırca işkence yaptı. Cesetleri Sivas yönünde attık.

Abdülkadir Aygan: “Ölmedi, hastaneden alıp yine infaz ettik”

“İhsan Haran JİTEM’de sorgulandı. Arazide kafasına kurşun sıkıldı. Komutan Kırca’dan duydum. Meğer ölmemiş. Batman’a yürümüş hastaneye gitmiş. Oradan alındı tekrar infaz edildi.”

“Bölgedeki faili meçhullerin yüzde 80’ini JİTEM yaptı. Benim görev yaptığım on yılda sadece Diyarbakır’da gerçekleşen infaz sayısı 600-700’dür. Ben otuzuna tanık oldum.”

“Servet Aslan ve Fatma birbirine âşık iki üniversiteli genç. Diyarbakır’ın merkezinde gezerken alındılar. JİTEM’de iki gün işkence gördüler, ağlaya ağlaya PKK’lı olmadıklarını söylediler ama öldürüldüler.”

buda bir tanık ama dediğim gibi dava daha sonuçlanmadı

inşallah yakın zamanda sonuçlanır ki sanmıyorum ama inşallah gerçek bir dava olur tarafsız bir dava olur ve devletin yakasındaki sülükler temizlenir bu her kim olursa olsun .....

çılgın_türk
28.01.2009, 02:09
Hayrola ne sesi çıktı,?
Hangi faili meçhul açığa çıktı?
Hangi adamları tutukladılar?
Kaç kişiyi serbest bıraktılar?
veyada,

abi iddanamenin ikinci kısmı açıklanacak ozaman bütün belgeleri ile kamuoyunu daha aydınlatacak.. çünkü belgeleride açıklayacaklarmış...kimin ne olduğunu daha iyi anlayacağız ozaman

'Hablemitoğlu'nun Veli Küçük öldürttü'

Ergenekon davasında 'Gizli Tanık-9'un ifadeleri avukatlara dağıtıldı. Gizli Tanık-9, Yazar Necip Hablemitoğlu'nu Veli Küçük'ün öldürttüğünü söylerken cinayet pazarlığını anlattı:




Türkiye'yi sarsan suikastler arasındaki Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili çok çarpıcı detaylar veren 'Gizli Tanık-9', emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İbrahim Genç ile 2002’de bir araya geldiklerini belirtti. Görüşmede Hablemitoğlu'nun fotoğrafının kendisine gösterildiğini ve öldürmesi karşılığında 1 milyon dolar teklif edildiğini söyledi.

Suikasti Osman Gürbüz’e verdiler

‘Gizli Tanık-9' cezaevinden yeni çıktığı için teklifi reddettiğini vurguladı. Ardından şok sözlerine şöyle devam etti: “Ben kabul etmeyince, Küçük yanımızdaki Osman Gürbüz'e döndü ve (İş yine sana kaldı) dedi. Bir süre sonra Hablemitoğlu'nun öldürüldüğünü televizyonlardan öğrendim. Gürbüz'ün olayı bir tetikçiye yaptırdığını anladım.”

200’e yakın kişiyi infaz ettiler

“Daha sonra bir kulüpte Gürbüz ve bazı kişilerle otururken (Hablemitoğlu'nun parasını da masalarda bitirdik) diyerek suikast parasını eğlencede yediklerini ima ettiler... Bu gruplar 200'e yakın kişiyi öldürdü. Akın Birdal'ın kalemini de benim yanımda kırdılar.”

Ergenekon davasının 9 numaralı gizli tanığının iddianameye giren ifadelerinin bir bölümü avukatlara verildi. ‘Gizli tanık 9’ Hablemitoğlu cinayetinin ayrıntılarını bir bir anlattı...

Danıştay davasının 9 numaralı gizli tanığı, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi talimatını Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün verdiğini ileri sürdü. Ergenekon İddianamesi'ne 'gizli tanık 9' olarak yer alan tanık, Hablemitoğlu cinayetinin ayrıntılarını tek tek anlattı.

Geçmişte suç ortaklığı yaptığı İbrahim Genç'in Osmanbey'deki yazıhanesi'ne çağrıldığını aktaran gizli tanık, teklifi Veli Küçük'ün yanında İbrahim Genç'in yaptığını belirterek o gün yaşananları şöyle anlattı: "İşte geçmişten beri seni tanıyoruz, sana güveniyoruz, Sen de yeni içeriden çıktın, askerden geldin. İhtiyacın var. Biz de seni düşündük, bu işi sana vermeye karar verdik. Ne diyorsun, falan. Resmini de koydular bu şahsın, ölecek faili meçhul olması lazım. Ben kabul etmedim. Ha Osman Gürbüz de vardı orada. Onu unuttum. İşte Osman Gürbüz ondan sonra ben kabul etmeyince Veli Küçük döndü Osman Gürbüz'e bu iş yine sana kaldı. İşi ona verdiler. Ben de çıktım gittim."

1 milyon dolar teklif ettiler

Hablemitoğlu'nu öldürmesi karşılığında 1 milyon dolar teklif edildiğini belirten 9 numaralı gizli tanık, daha önce benzer olayları yapanların başına gelenleri bildiği için böyle bir teklifi kabul etmediğini ifade etti. Gizli tanık, cinayeti işleyenlerin aldıkları parayı daha sonra alemde yediklerini de ifadelerinde belirtti.

Birdal’ın kalemini benim yanımda kırdılar

Akın Birdal'a yönelik suikast girişimindende haberdar olduğunu söyleyen gizli tanık 9, 'Akın Birdal'ın kalemini benim yanımda kırdılar' dedi. Gizli tanık 9, kendisini Veli Küçük'le Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Osman Gürbüz'ün tanıştırdığını söyledi. Danıştay katili Avukat Alparslan Arslan ile de 2003 yılında tanıştığını belirten gizli tanık 9, Alparslan Aslan'ın yaptıkları sohbetlerde sürekli olarak kendisine, " 3-4 yıl sonra devlet bir temizlik yapacak. Yani özellikle Kürtlere yönelik bir temizlik olacak. Hükümetin de istediği budur" dediğini anlattı.

buda bir örnek ama daha dava sonuçlanmadı tabi ....


JİTEM itirafçısı Aygan’ı dinleyince, yıllarca yok sayılan teşkilatın yarattığı dehşeti iliklerinizde hissedeceksiniz. İşte Abdülkadir Aygan ve JİTEM...



► Güneydoğu’daki faili meçhul cinayetlerin yüzde 80’ini JİTEM işledi. Sadece Diyarbakır’da, 10 yıl içinde 700 kişi cinayete kurban gitti.

► JİTEM’e giren canlı çıkmazdı. Kuşkulandıklarımızı, suçlu olsun olmasın JİTEM’e çeker, sorgular, infaz ederdik. Sonra da yola atardık.

► JİTEM’in Diyarbakır’daki en kanlı dönemi Binbaşı Abdülkerim Kırca’nın grup komutanlığı dönemidir. O sırada sadece biz 30 kişi öldürdük.

► İhsan Haran diye bir genç vardı. Kırca’nın emriyle kafasına sıkıldı. Ama ölmeyip hastaneye gitmiş. Hastane basıldı, yeniden infaz edildi.

► PKK’lı olduğu sanılan bir genci ve alakasız amcasını JİTEM’e çektik. Sorgulayıp Kırca’nın emriyle telle boğduk, ölüleri Silvan yoluna attık.

► PKK’lı olmadığını ağlaya ağlaya söyleyen bir gençle sevgilisini aldık. Genç kıza bizzat Kırca işkence yaptı. Cesetleri Sivas yönünde attık.

Abdülkadir Aygan: “Ölmedi, hastaneden alıp yine infaz ettik”

“İhsan Haran JİTEM’de sorgulandı. Arazide kafasına kurşun sıkıldı. Komutan Kırca’dan duydum. Meğer ölmemiş. Batman’a yürümüş hastaneye gitmiş. Oradan alındı tekrar infaz edildi.”

“Bölgedeki faili meçhullerin yüzde 80’ini JİTEM yaptı. Benim görev yaptığım on yılda sadece Diyarbakır’da gerçekleşen infaz sayısı 600-700’dür. Ben otuzuna tanık oldum.”

“Servet Aslan ve Fatma birbirine âşık iki üniversiteli genç. Diyarbakır’ın merkezinde gezerken alındılar. JİTEM’de iki gün işkence gördüler, ağlaya ağlaya PKK’lı olmadıklarını söylediler ama öldürüldüler.”

buda bir tanık ama dediğim gibi dava daha sonuçlanmadı

inşallah yakın zamanda sonuçlanır ki sanmıyorum ama inşallah gerçek bir dava olur tarafsız bir dava olur ve devletin yakasındaki sülükler temizlenir bu her kim olursa olsun .....

GuNaY
28.01.2009, 02:10
Adayımız Sivas'ımıza hayırlı olsun.

Yapmış olduğu çalışmalar belediye işlerinde sıkıntı yaşamayacağını gösteriyor. Artık kararı Sivas'ta yaşayan hemşerilerimiz verecek.

Not: Hakan abi, Çılgınım konu adayımızından çıktı lütfen, tebrik ve başarı dileklerimiz arada kaybolacak :)

albina58
28.01.2009, 02:24
CMUK diye yasamız var,
O ceza kanun maddelerine göre,eski adi suçluların vereceği beyan kesinlikle kabul görmez,
Bu topic bu konuyuı tartışacak yer değil,en iyisi bekleyip görelim.

Bugün oldu hala iddianame yok maalesef.

Ayrıca şuan yukarı ki topicde seninde yaptığın gibi,Türk istihbaratını ve özel harekatını başta halkın gözünde olmak üzere uluslarası arenada ayaklar altına almaktan başka birşey değil.
İktidarda kalmak için koltuk kavgası uğruna tüm bu işler yapılmaktadır.

Senin dediğin gibi dava daha sonuçlanmadı vede hiç sonuçlanmayacağınada eminim.

çılgın_türk
28.01.2009, 02:28
Yav ben bişiler yazmıştım, bir gardaşıma cevap vermiştim ikimizinkide silinmiş. Bir ara menejerliğe dalmışım :) göremedim hayırdır tartışmamı çıktı yazılanlardan da silindi? :)

hocam geç kaldın biz abimle tartışmayı bitrdik yönetimden uyarı geldi :D

hakan abi ülkemiz için herşeyin hayırlı olmasını diliyorum inşallah sonuçlanır dava ne diyim ....

albina58
28.01.2009, 02:29
Adayımız Sivas'ımıza hayırlı olsun.

Yapmış olduğu çalışmalar belediye işlerinde sıkıntı yaşamayacağını gösteriyor. Artık kararı Sivas'ta yaşayan hemşerilerimiz verecek.

Not: Hakan abi, Çılgınım konu adayımızından çıktı lütfen, tebrik ve başarı dileklerimiz arada kaybolacak :)

Özür dilerim.Haklısın topic anlamı dışına çıktık.

CHP adayına başarılar diler,
İlimize yakışır şekilde bir belediye başkanlık yarışı temenni ederim.

Kibrisli
28.01.2009, 02:36
Valla CHP'nin genel merkezinde 70'lerin ruhu gelirse ve eğer bu aday Çanka gibi bir adaysa neden yeniden seçim kazanamasın ki CHP... Sonuçta 60 yıl bu şehri CHP yönetmiş, en önemli, köklü yatırımları CHP'li başkanlar yapmış %50 ye yakın oy almış bu adamlar o zamandan bu zamana çok şey değişti Türkiye'de ve özellikle Sivas'ta...Sadece neden olmasın diyorum baksanıza genç dinamik dil bilen iş deneyimi bakımından da belediye başkanlığına uygun birisi gibi görünüyor...

Hayırlısı olsun...
Saygılar..

Kibrisli
28.01.2009, 02:38
hocam geç kaldın biz abimle tartışmayı bitrdik yönetimden uyarı geldi :D

hakan abi ülkemiz için herşeyin hayırlı olmasını diliyorum inşallah sonuçlanır dava ne diyim ....


Yok ya ben sizin tartışmayı şimdi gördüm bir kaç saat önce bir arkadaş pek hoş olmayan birşey yazmıştıda ona cevap vermiştim. Neyse yönetimimiz öyle uygun gördü demekki ben oyun oynarken biraz atışma oldu...:D

seva
28.01.2009, 17:35
Hayırlısı olsun ne iyi olan hizmetini iyi yapan kazansın..

LaEdri
28.01.2009, 18:53
3. veya 4.olur..
CHP bana hep güvensizlik veren bir parti..
Ak Partiyi de bu anlamda farklı görmüyorum..
Karar vermesi güç olabilir..
Ama istikrar anlamında Sami Bey'e verecek gibiyim..

Kibrisli
29.01.2009, 11:56
Sivas'ta iki de bayan aday var DP Mecide Şahin'i aday göstermiş, Şarkışla Belediye Başkan Adaylığına da bayağı vakit önce CHP Filiz Gür'ü aday gösterdi. İki partiyide tebrik ediyorum bunlar Sivas için atılmış önemli adımlardır... Umarım en azından birisi kazanır...

abircan
29.01.2009, 14:17
başarılar dileriz adaya daha şimdiden 3,lük garanti ise ne diyelim, sağın alternatifi sağ, onunda alternatifi daha sağ ise uzak alternatif chpli olmuşsa oturup düşünecek çok şey var demektir, yola yolmaya devam
hayırlı olsun tercihin sivasım

yerliturkuaz
29.01.2009, 14:27
Sivas'ta iki de bayan aday var DP Mecide Şahin'i aday göstermiş, Şarkışla Belediye Başkan Adaylığına da bayağı vakit önce CHP Filiz Gür'ü aday gösterdi. İki partiyide tebrik ediyorum bunlar Sivas için atılmış önemli adımlardır... Umarım en azından birisi kazanır...

Sivas`imizin gecmisinde bayan baskan olup olmadigini bilmiyorum ama bu daylardan en az birinin secilmesi ilimiz adina cok onemlidir...

Kibrisli
29.01.2009, 18:57
Sivas`imizin gecmisinde bayan baskan olup olmadigini bilmiyorum ama bu daylardan en az birinin secilmesi ilimiz adina cok onemlidir...

Şarkışla'da Filiz Gür'ün önde olduğunu duydum.... 8 tane aday adayının içerisinden ön seçimle gelmiş. Kazanacağından emin....

yerliturkuaz
29.01.2009, 21:02
Şarkışla'da Filiz Gür'ün önde olduğunu duydum.... 8 tane aday adayının içerisinden ön seçimle gelmiş. Kazanacağından emin....

Umarım Filiz Gür kazanır ve Sivas'ımızda bir bayan başkan görürüz...

altuntas58
29.01.2009, 21:21
Sivasımıza başkan adayları kim hangi partiden olursa olsun hayırlısıysa olsun ben bütün partilerin belediye başkan adaylarını tebrik eder başarılar dilerim

Kibrisli
09.02.2009, 01:32
Şarkışla Belediye başkan adayı Filiz Gür bir basın toplantısı düzenledi...
Gür:
"Bütün insanları eşit sayan, gelir dağılımında adaleti ön planda tutan bir anlayışla insanların daha sağlıklı, daha nezih bir ortamda yaşama hakları olduğuna inanıyorum. Çabam bu yönde olacak.

Yerel secimler siyasi partiler arasında yapılan bir yarış değil. Çünkü seçilecek belediye başkanı ne Türkiye'nin ekonomisini ne de dış politikasını değiştirecek bir güce sahip. Şarkışla'ya hizmet getirebilecek, bölgeyi tanıyan, projeleri olan bir ekibi iş başına getirebilmek yani emaneti ehline teslim etmek gerekir." dedi...

Basın toplantısında yer alan Sivas CHP milletvekili Malik Özdemir Gür'ün adaylığına ilişkin siyasette kadınların yer almasının sevinç verici olduğunu söyledi ve Gür'e başarı diledi.

Gür 36 yaşında, iki üniversite bitirmiş ve 2 dil biliyor...

Ticaret Meslek Lisesini bitirdikten sonra 1995 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi muhasebe bölümünden mezun oldu. 2002 yılında da Anadolu Üniversitesi İşletme fakültesini bitirdi. Bir süre Cumhuriyet Üniversitesi Aşık Veysel Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlisi olarak görev yapan Gür orta derecede İngilizce ve iyi derecede Almanca biliyor. Fotoğraf çekmek ve seyahat etmekten hoşlanan Gür evli ve iki çocuk sahibi.

Kibrisli
09.02.2009, 13:38
Sivas`imizin gecmisinde bayan baskan olup olmadigini bilmiyorum ama bu daylardan en az birinin secilmesi ilimiz adina cok onemlidir...

Sivas'ın geçmişinde kadın aday yok, araştırdım, sadece geçmişte Halil Rıfat Paşa Mahallesi muhtarı var kadın olan... Eğer Filiz hanım seçilirse ilk kadın belediye başkanı olacak... Hele 2 üniversite bitirmiş 2 dil bilen Şarkışla'yı iyi tanıyan, gurbetçilerin sorunlarını tadarak bilen (Çünkü ailesi gurbetçiymiş) birisinin, hele bir de bir kadının Şarkışla'ya başkan olması bir atılım yaratabilir bence...

Saygılar...

Kibrisli
15.02.2009, 04:14
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Sivas Belediye Başkan adayı Halit Mete Oltulu, göreve gelmesi halinde iki yıl içinde 2 adet hidroelektrik santrali kurarak hem organize sanayi bölgesinin (OSB) elektrik ihtiyacının yarısını hem de Sivas'taki işsizlik ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

Sultan Otel'de basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenleyen Oltulu, 39 yaşında olduğunu ve en büyük hayalinin belediye başkanı olarak görev yapmak istediğini söyledi.

Sivas'ta doğup büyüdüğünü ve eğitiminin tamamını Sivas'ta yaptığını söyleyen Oltulu, "Cumhuriyet İlkokulu'nda eğitimime başladım ve Cumhuriyet Üniversitesi'nden mezun olup eğitimimi tamamladım... Benim küçüklüğümden beri bir hayalim vardı. Hep yerel bir yönetici olmak. Özellikle de belediye başkanı olmak geçiyordu. Nedeni de beni bu günlere getiren, memleketim Sivas'a bir vefa borcu ödemekti. Bunu bu seçimlerde yapmak istiyorum. Bu nedenle aday oldum" dedi.

Sivas 4 Eylül Barajı'nın yapımında büyük emeği olmakla birlikte kent genelindeki 3 ayrı barajın yapımında da görev aldığını söyleyen Oltulu, "Görevim icabı birçok yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarım oldu. Bu zaman içerisinde de her şeye alıcı gözü ile baktım. Türkiye'de yerel yönetimlerde bir eksiklik olduğunu gördüm. Belediyecilik sadece kentin yerel ihtiyaçlarını karşılamakla bitmiyor. İstihdam da yapılmalı. Biz göreve geldiğimiz takdirde 30 Mart sabahı projelerimizin altyapılarını hazırlamak için çalışmalara başlayacağız" dedi.

Açıklamasında yapacağı hedefleri de sıralayan Oltulu, "Sivas'ı ilk olarak turizm ve kültür şehri yapacağız. Ozanlar festivali yaparak, 40 bin kişiyi Sivas'a getireceğimin vadini veriyorum. Bu festival sayesinde oteller kurulacak, alışveriş merkezleri açılacak ve istihdam sağlanacak. Bununla birlikte ozanlar kenti Sivas'a sürekli turist akışı olacak. El sanatlarını tekrar canlandıracağız. Sivas kiliminin pazarını oluşturarak, hak ettiği yere getireceğiz. Sağlık turizminin canlandırılması için de 3 kaplıcayı sağlık turizmine açacağız. Kadınlara belediye bünyesinde meslek edindirme kurslar açacağız. Tarımsal ve hayvansal gelişim için de organize hayvancılığını geliştireceğiz. Ağıl proje dediğimiz entegre tesisler ve yan kuruluşlarını oluşturacağız. Hayvan borsasını da hayata geçireceğiz. Bunlardan da en önemlisi olanı işsizlik ve göçün önüne geçilmesi için dış kaynaklı bütçe ile 2 tane hidroelektrik santrali kuracağız. Buradan elde edilen enerji ile OSB'nin elektrik ihtiyacının yarısını belediye olarak biz karşılayacağız. Tesislerin kurulması ve çalıştırılması aşamasında da en az bin kişiye iş vereceğiz. Dışarıdaki Sivaslı işadamlarının tekrar memleketlerine gelerek, yatırım yapmaları için arsa tahsisi ve altyapı sorunlarını halledeceğiz" dedi.

CHP Belediye Başkan adayı Halit Mete Oltulu, bütün projelerinin iki yılda tamamlanması için gayret edeceklerini belirterek, "Yerel yöneticilerin projelerini tamamlayabilmesi ve hayata geçirmesi için yer bilmesi, adres bilmesi gerekir. İş yapanın, kaliteli malzemenin nerede olduğunu bilmeli. İşgücünün içimizden çıkacağını bilmeli. İnşallah 30 Mart sabahı belediyede tekrar sizlerle buluşarak, bu projelerin altyapılarına vakit kaybetmeden başlayacağız" dedi.

Amarilis
19.02.2009, 14:26
Bu bir demokratik yarış, Sivas her zaman daha güzel şeylere layık, halkın bir bir tercih yansıması hayırlısı olsun diyelim, başarılar dileriz.




.

Sivas herşeyin en güzeline layık ve olması gerektiği yerde değil yazık ki. Bu tarihi kent çevresinde yapılan kazılar, bu kentin onbin yaşlarında olduğunu gösteriyor.

Yaşı bu kadar büyük olan kentimizin yaşadığı sıkıntılar sadece istihdam alanında değil. Hiçbir alanda oluşturduğu kültürü ve birikimi göremiyoruz.

Neden?

etzel1967
22.02.2009, 11:45
tüm adaylarımızın sivasa hizmet ereği doğrultusunda, sivasa ve sivaslıya yakışır şekilde yarışmalarını diliyorum...neticede seçim bir hizmet yarışıdır...bu anlamda tüm adayların iyi niyetli hareket ettiklerini düşünüyor, chp li adaya hayırlı uğurlu olsun diyorum...umarım seçim sonucunda kazanan sivas olur...

Kibrisli
24.02.2009, 13:42
Üretici Ortada Gezmemelidir

CHP Belediye Başkan Adayı Halit Mete Oltulu seçim çalışmaları çerçevesinde Gar, Gar PTT, Toprak Mahsulleri Ofisi ile İstasyon Caddesi üzerinde vatandaşlarla görüştü.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Necati Aydar’ı makamında ziyaret eden Oltulu. “Üretici ortada gezmemelidir. Üreticilerimiz, TMO, Depolama, Buğday Borsası ve Zahirecilerin bir sahada toplanması için gereken projeyi hazırlıyoruz. Bu proje çalışmaları hakkında arkadaşlarımız gereken incelemeleri devam etmektedir. Ülkemizde buğday sıkıntısının olmadığına inanıyoruz. Ancak Ülkemizde kaliteli buğday üretiminde sıkıntı yaşandığına da inanıyoruz” dedi.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Tarım sektörünün de organize sanayi bölgesi haline getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Oltulu, “ ilimizde parçalanmış birimlerimizi görmekteyiz. Göreve geldiğimiz takdirde öncellikle yer belirleyeceğiz. Daha sonra bu sektörde çalışanları bir araya getireceğiz” diye konuştu.
Gar, Gar PTT, Toprak Mahsulleri Ofisi ve İstasyon Caddesi üzerinde Oltulu ile birlikte İl Genel Meclis Üyesi Adayı Adem Kerekli, Mecliş Üyesi Adayı Mustafa Eker, Kadın Kolları Başkanı Nesrin Karababa ile CHP İl ve Merkez İlçe yöneticileri de vatandaşlarla görüşerek kendilerine oy vermelerini istediler.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

LaEdri
24.02.2009, 16:51
Ben artık "memleketime vefa bırcunu ödemeye geldim" lafını kim söylerse söylesin samimi bulmuyorum..

Kibrisli
25.02.2009, 12:50
Kaliteli Su İçin CHP!

Seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren CHP Belediye Başkan Adayı Halit Mete Oltulu, Kuyumcular Çarşısı, Mavi Çarşı, Levent Dershanesi, Taşhan esnafı ve SİPAS TV’yi ziyaret etti.

Vatandaşların dert ortağı haline gelen CHP Belediye Başkan Adayı Halit Mete Oltulu, bir taraftan vatandaşların sorunlarını dinliyor, diğer taraftan da projeleri ile seçmenin gönlünü rahatlatıyor.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Taşhan içerisinde bulunan esnaf vatandaşlarla bire bir görüşen Oltulu, Taşhan’ın şu anki görüntüsü ile Sivas’a yakışmadığını belirterek, “İlgili makamlarla görüşüp buranın turizm alanı haline getirilmesi için çalışacağız” dedi.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Büyük ilgi ile karşılanan Oltulu’ya dertlerini anlatan esnaf vatandaşlar, “Bizleri insan yerine koyan belediye başkanları istiyoruz. Bizler belediyenin kapısından bile içeriye giremiyoruz. Eğer sizde böyle yapacaksanız bir dönem kalırsınız. Halk kimin nasıl çalıştığını çok iyi biliyor. Sivaslılar olarak büyük sıkıntı yaşamaktayız. Bu belediyenin değişme zamanı gelmiştir” diye konuştular.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Taşhan içerisinde bulunan çeşmeden su içen CHP Belediye Başkan Adayı Halit Mete Oltulu, Sivas halkının kullandığı temiz suyun geldiği barajı kendisinin yaptığını ifade ederek, “Biz göreve geldiğimizde biyolojik arıtma tesislerini de yapacağız. Böylece Sivas halkı daha temiz ve sağlıklı su kullanacak” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik mesajları vererek yoluna devam eden Oltulu, bu kez kendisine oy verilmesini istedi. Her fırsatta seçmene belediye başkanının değişmesi gerektiğini vurgulayan Oltulu, genç, dinamik ve Sıcak Çermiğin ötesini görebilecek, düşünen insanların ufkuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

Her kesimden kendisine destek verilmesi halinde Sivas’a önemli projeler sunacağını belirten Oltulu, “ Sivas’ın gelişmesi için herkesin ve her kesimin ortaya koyacağı projeleri değerlendirerek hayata geçireceğim” şeklinde konuştu.