PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Belediyenin yıldızları ortalığı karıştırdı


LaEdri
29.01.2009, 23:16
SİVAS'ta günlük yayın yapan yerel bir gazetenin Selçuklu eserlerinin yer aldığı parkın kenarındaki demir parmaklıklarda bulunan sembollerin İsrail bayrağı amblemine benzediği yönündeki manşeti, kentte tartışma konusu oldu.

Belediye, söz konusu amblemin Selçuklu döneminde kullanılan yıldızlar olduğunu açıkladı.

Yerel olarak yayın yapan Sivas'ın Sesi Gazetesi'nde ‘Şok Şok Şok’ başlığı altında verilen manşet haberde, içerisinde Selçuklu eserleri Çifte Minareli Medrese, Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi ve Osmanlı dönemine ait Kale Camisi'nin bulunan ve kısa süre önce belediyenin yeniden düzenleme yaptığı parkın demir parmaklıklarının İsrail bayrağındaki Davut'un yıldızına benzediğini iddia ederek konuyu gündeme taşıdı.

Gazetenin haberi ve konuyla ilgili köşe yazısında Müslümanlar'a kan kusturan ve Filistin'de katliam gerçekleştiren İsrail'in bayrağındaki yıldızın Sivas'taki kent meydanı projesi kapsamında Selçuk Parkı'na yapılan demir korkulukların üzerinde yer aldığı iddia edildi. Ayrıca İsrail'in bayrağındaki logoya yüzde 90'ın üzerinde benzerlik gösterdiği ve yetkililerin bu hatayı farketmediği iddia edilerek bir an önce kaldırılması istendi.

Haber üzerine park düzenlemesini yapan Sivas Belediyesi açıklama yaptı. Açıklamada, gazetenin haberinin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, şöyle denildi:
“Söz konusu demirler üzerine yerleştirilen 8 köşeli Selçuklu (Mukarnas) yıldızları İsrail bayrağında bulunan altı köşeli yıldızlar olarak yansıtılmıştır. Söz konusu alan bir sit alanıdır ve Selçuklu eserlerinin bulunduğu bir alan olduğu için tarihi kent meydanı projesi titizlilikle işin uzmanları tarafından hazırlanmış ve Anıtlar Kurulu'nun onayı ile uygulamaya konulmuştur. Söz konusu 8 köşeli Mukarnas yıldızlar, başta Çifte Minare, Gökmedrese ve Divriği Ulu Camii gibi tüm Selçuklu eserlerinde bulunan bir Selçuklu sembolüdür.

Selçuklu'ya sembol olmuş böylesine bir çalışmayı, ‘İsrail yıldızı’ diye kaleme alarak, kamuoyunu yanıltıcı haber yapıp, yorum yapmak gazeteciliğin temel ilkelerinden biri olan araştırmadan haber yapmakla karşılık bulmaktadır. Sözkonusu Selçuklu sembollerini araştırarak doğruyu gördükten sonra kamuoyunu doğru bilgilendirme ve projeyi yürüten bilim heyetinden özür mahiyetinde haber düzeltilmelidir.”

Haberle ilgili olarak ‘Siyonizm nasıl nakış nakış işlendi’ adlı yazıyı da kaleme alan gazetenin Yayın Yönetmeni Ersan Arslan ise “Biz konuyu bir kuruma ya da kişiye zarar vermek amacıyla gündeme taşımadık. Haberde konu ettiğimiz figür, İsrail bayrağının üzerindeki ambleme büyük benzerlik gösteriyor. Bunun için burada bir yanlış var ise düzeltilmesi için gündeme getirdik. Belediye yetkilileri ise figürün Selçuklu yıldızı olduğunu açıkladı. Selçuklu eserlerinin üzerindeki figürlerle karşılaştırdığımızda da demirliklerin üzerindeki figürle bire bir aynı olmadığını görüyoruz. Bu konuda bir yanlışlık varsa gereğini yapmaya da hazırız. Ayrıca biz bahse konu figürün siyonizim sembolü olduğunu da iddia etmiyoruz. Sadece mevcut benzerliğe ve ortada bir yanlış var ise düzeltilmesi konusuna dikkat çekmek istedik” dedi.

AKP'nin Ankara'daki yeni yapılan Genel Merkez binasının duvarında da bu yıldızlar yer almış ve yine aynı şekilde eleştiri konusu olmuştu.

Tahsil cehaleti alır,eşeklik baki kalır...
Bu habere abcak bu yorum yapılır!!!Fesatlık,fitnelik kimseye fayda vermedi vermez..Yazıklar olsun!!

altuntas58
29.01.2009, 23:26
Haber olsunda ne olursa olsun zihniyetiyle hareket eden bu türı basın kuruluşlarını kınıyorum

LaEdri
29.01.2009, 23:45
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Bu parktaki yıldız!!!

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Bu da Selçuklu yıldızı

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Bu da İsrailin yıldızı!!!

Şimdi İsrailin yıldızına baktığınızda içiçe geçmiş eşit iki üçgeni görürsünüz..

Halbuki kentparktaki ve Selçuklu(ikisi de aynı zaten)..İkisinde iç içe geçmiş iki kare görürsünüz..Bu basit ayrımı göremeyende ben hiçbir şey göremiyorum