PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ASHAB-I KEHF


seva
01.03.2009, 16:28
Ashab-ı kehf hakkında genel bilgiler


Ashab-ı Kehf, Yahudilerin "genç yiğitler" dedikleri kişilerdir. Bunlara; "Mağara arkadaşları", "yedi uyurlar" adı da verilmektedir. Kehf sûresin onuncu âyetinden yirmi yedinci âyetin sonuna kadar Ashâb-ı Kehf'den bahsedilmektedir.

ibn İshâk'ın naklettiğine göre, Ashâb-ı Kehf, İsa aleyhisselâm'ın dini üzere amel eden birkaç genç olup, bunlar kendilerini putlara taptırmak veya öldürmek için takip eden Roma toplumu ve bölge valisine karşı mücâdele ve dinlerini korumak üzere dağa çıkmış, mağaraya gizlenmişlerdi. Cenabı Hak onları düşmanlarından korumak ve öldükten sonra dirilmeye ibret ve işaret kılmak için üçyüzdokuz yıl mağarada uyuttu. Uyandıkları zaman birkaç saat uyuduklarını sandılar. içlerinden birisi, bir şeyler almak için kasabaya inince bir kaç asır önceki gümüş para, olayın anlaşılmasına yol açtı. Böylece topluma, öldükten sonra dirilmenin uygulaması gösterilmiştir (9-22).

barikat58
01.03.2009, 17:14
yedi uyurlar kral darkşövilin gazabından korktukları için yanlarında kıtmir adı verilenn köpekle yaklaşık 300 yıl uyumuşlardır.uyandıklarında kıtmirin sadece kemiklerinin kaldıgını gördüler....