mozmen58
16.03.2009, 14:48
Kendimi bildim bileli her yerde duyarım bu sözü sağda solda çarşıda pazarda kahvede otobüs te berberde hemen her yerde. Popüler yurt severlik duygusudur bu
Bunun altında öyle sırlar gizlidirki,
Mutlaka hepsinin de kafasında kendine göre bir “memleket kurtarma formülü” vardır.Vede hepsi de memleket kurtarma üstadıdır.
Zamanında taa Viyana kapılarına dayanmış “Osmanlıların torunlarıdırlar nede olsa
Aslında hepsi memleketi kurtaracaklar ama bırakmıyorlar ki!..
Alış veriş etdigim bir esnaf daha geçenlerde tansiyonu fena yükselmiş ..
-Hayırlı işler deyip girdikten sonra “hayırlı işler soruma “
_sorma hocam bombok” demişti.Sonra da
" hay ellerim kırılaydı… "hoppala nerden çıktı diyecektimki
“ ama kabahat bizde .Memleketi bu hale geldi diye ne kızıyoruz ki? .Hepsini biz seçtik kimseye kızma hakkımız yok"!
İçimden işte örnek bir vatandaş diye düşündüm ,hala devletine hükümetine toz kondurmuyor.!
Bizi yönetenlerde zaten böyle vatandaş ister zaten. Ağlatsa larda ağlasalar da kızmayacak türden…
Caddeye çıktığım da ise elimde olmadan “memleket nasıl kurtulur u düşünmeye başladığımı fark ettim bende eee nede bulaşıcı bir konuydu bu.
“Yahu ,bu memleketi bu kadar çok düşünen bu kadar çok insan varken ,bu memleketin sırtı hiç yere gelirmi??
Bir başka vatandaş bu düşüncelerimi dağıt tı biraz. Daha selamlaşmamız yeni bitmişti ki birden bire,
_ ben dedi bu işi çözdüm.
İçimden “vay diye sevinçli bir hayranlık nidası yükseldi o anda .
Nasıl sevinmem? Demek sonunda ekonomi düzelecek ,memleket te her şey süt liman olacak
Yani tam da alnından öpülecek adam mış meğer karşımdaki.
Dayanamayıp hemen sordum,
_peki nasıl olacak?
Heyecanlı bir şekilde anlatmaya başladı:-
-Bak mesela, telefonuna şu sayıları arka arkaya birkaç defa yazıp , sonrada “Yes” tuşuna bastın mı, dinlenip dinlenmediğini anlayabiliyorsun…
beklemediğim bu cevapla birazda düş kırıklığına uğradım tabii.
Demek ki ekonomi biraz daha kötü seyredecek,memleketin nasıl düzelecegine ilişkin formül daha biraz bekleyecekti.
Yani memleket kurtarma işi rötar yapıyordu bu durumda .
Düş kırıklığımı dışa vuran bir
“haaaa ,öyle miii?” sesi çıktı ağzımdan.
İçimi bir burukluk kapladı. Sahi birde böyle bir gerçegimiz vardı
Ama bulduğu çözüme okadar inanmış ,o kadar emin bir hali vardı ki sormadan duramadım
-Yani ne oldu dinleniyormusun peki?
Yaşadığımız gerçekler nedeniyle son birkaç yıdır iyice paranoyak bir yapı oluşmuştu memlekette. Bir yandan işsizlik, bir yandan yoksulluk,geçim derdi ve Dünyadaki kriz gerilim ,ülke yide milleti de bu kadar germiş bu hale getirmişti işte
“Eminim ,mutlaka sizinde bu memleketi kurtarmak için bir fikriniz var”
“Sizce bu memleket nasıl kurtulur?”
Bunun altında öyle sırlar gizlidirki,
Mutlaka hepsinin de kafasında kendine göre bir “memleket kurtarma formülü” vardır.Vede hepsi de memleket kurtarma üstadıdır.
Zamanında taa Viyana kapılarına dayanmış “Osmanlıların torunlarıdırlar nede olsa
Aslında hepsi memleketi kurtaracaklar ama bırakmıyorlar ki!..
Alış veriş etdigim bir esnaf daha geçenlerde tansiyonu fena yükselmiş ..
-Hayırlı işler deyip girdikten sonra “hayırlı işler soruma “
_sorma hocam bombok” demişti.Sonra da
" hay ellerim kırılaydı… "hoppala nerden çıktı diyecektimki
“ ama kabahat bizde .Memleketi bu hale geldi diye ne kızıyoruz ki? .Hepsini biz seçtik kimseye kızma hakkımız yok"!
İçimden işte örnek bir vatandaş diye düşündüm ,hala devletine hükümetine toz kondurmuyor.!
Bizi yönetenlerde zaten böyle vatandaş ister zaten. Ağlatsa larda ağlasalar da kızmayacak türden…
Caddeye çıktığım da ise elimde olmadan “memleket nasıl kurtulur u düşünmeye başladığımı fark ettim bende eee nede bulaşıcı bir konuydu bu.
“Yahu ,bu memleketi bu kadar çok düşünen bu kadar çok insan varken ,bu memleketin sırtı hiç yere gelirmi??
Bir başka vatandaş bu düşüncelerimi dağıt tı biraz. Daha selamlaşmamız yeni bitmişti ki birden bire,
_ ben dedi bu işi çözdüm.
İçimden “vay diye sevinçli bir hayranlık nidası yükseldi o anda .
Nasıl sevinmem? Demek sonunda ekonomi düzelecek ,memleket te her şey süt liman olacak
Yani tam da alnından öpülecek adam mış meğer karşımdaki.
Dayanamayıp hemen sordum,
_peki nasıl olacak?
Heyecanlı bir şekilde anlatmaya başladı:-
-Bak mesela, telefonuna şu sayıları arka arkaya birkaç defa yazıp , sonrada “Yes” tuşuna bastın mı, dinlenip dinlenmediğini anlayabiliyorsun…
beklemediğim bu cevapla birazda düş kırıklığına uğradım tabii.
Demek ki ekonomi biraz daha kötü seyredecek,memleketin nasıl düzelecegine ilişkin formül daha biraz bekleyecekti.
Yani memleket kurtarma işi rötar yapıyordu bu durumda .
Düş kırıklığımı dışa vuran bir
“haaaa ,öyle miii?” sesi çıktı ağzımdan.
İçimi bir burukluk kapladı. Sahi birde böyle bir gerçegimiz vardı
Ama bulduğu çözüme okadar inanmış ,o kadar emin bir hali vardı ki sormadan duramadım
-Yani ne oldu dinleniyormusun peki?
Yaşadığımız gerçekler nedeniyle son birkaç yıdır iyice paranoyak bir yapı oluşmuştu memlekette. Bir yandan işsizlik, bir yandan yoksulluk,geçim derdi ve Dünyadaki kriz gerilim ,ülke yide milleti de bu kadar germiş bu hale getirmişti işte
“Eminim ,mutlaka sizinde bu memleketi kurtarmak için bir fikriniz var”
“Sizce bu memleket nasıl kurtulur?”