PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Helikopterde parçalanma olduğunu sanmıyoruz'

abircan
26.03.2009, 12:59
'Helikopterde parçalanma olduğunu sanmıyoruz' 26 Mart 2009

A.A

BU HABERİN DETAYI

'Helikopter yumuşak iniş yapmış olabilir'

Medair'in bağlı olduğu Esas Holding, Atatürk Havalimanı'nda BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesine ilişkin bir kriz masası oluşturdu.

Kriz masasının başkanı olan Esas Holding İcra Kurulu Üyesi Çağatay Özdoğru, helikopterde, helikopterin düştüğü yeri tespit eden cihaz bulunmadığı yönündeki haberlerin yanlış olduğunu bildirdi.

Özdoğru, helikopterde, elektronik cihaz bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Electronic Location Transmitter (ELT). Bu cihaz var. Olmaması diye bir şey mümkün değil. Neden? Çünkü bütün Esas Holding'in üst yönetimi bu helikopterle uçuyor. Ve olmak zorunda. Yalnız bu cihaz çok şiddetli çarpmalarda devreye girer. Dolayısıyla, tahminimiz çok şiddetli bir çarpma olmadı, o yüzden de alet devreye girmedi. Otomobildeki hava yastığı gibi yani. Bir düşme var... Zaten gazeteci arkadaş da yaşıyordu. Dün 16.00-16.30 sularında bir tek ayağında kırık vardı. Helikopterde parçalanma vesaire olduğunu zannetmiyoruz, bir düşüş oldu, ama bir çakılma olmadı diye düşünüyorum.”

Çağatay Özdoğru, “Başbakanlık kriz masası olsun, Büyük Birlik Partisi olsun, 112 olsun, onlarla devamlı irtibat halindeyiz. Haber bekliyoruz. Elimizden fazla bir şey gelmiyor açıkçası” diye konuştu.

altuntas58
26.03.2009, 13:23
Bu haber yüreklerimiz su serpti çok şiddetli bir carpma olmaması bizleri sevindirdi şimdi sıra kayıp insanlara çabuk ulaşmakta soğuktan donma tehlikesi gecirmezler inşallah benim şahsi görüşüm hiç kimseye bir şey olmadığı yönünde

barikat58
26.03.2009, 13:32
bu helikopterin içinde ısıtıcı veya sıcak hava üfleyicisi gibi bişey olsa donmazlar. İnşallah vardır ve çalışıyodur.

helikopter nasıl düştü durumu belli değilki öyle dediğin gibi ısıtıcıları falan çalışıyor şekilde düşseydi durumları en azından yürüyüp bir köye gidecek kadar iyi olurdu..off off 24 saat oldu tam dün bu saatte havalanmıştı helikopter

altuntas58
26.03.2009, 13:41
Arkadaşlar umudumuzu yitirmeyelim sadece dualarımızı esirgemeyelim yeter

barikat58
26.03.2009, 13:42
Köye gidemezlerdi çünkü telefonda adam her taraf sis ve kar diyordu. Nereye düştüklerini bilmiyordu. Etrafındaki yerleşim yerlerinden haberleri yok. Her taraf ıssız. Yani helikopterin başından ayrılamazlar.

helikopterin içine girip, pilot sayesinde bir ısıtıcıyı açabilirler. Tabi benim bahsettiğim olay durumları ağır değilse olabilir. İlk çarma anında bayılıp sonra kendilerine gelmişlerse ( temennimiz hep bu yönde) bir ısıtıcıyı açıp bekleyebilirler.

yürek hep iyiyi istiyor ama metanetimi kaybettim artık kimseye inanmıyorum berat ne hükümete ne akuta ne jandarmaya.....24 saatte bi yer tespit edilemiyorsa ozaman bizim yerimiz yok!bu nasıl iş yaw..bu ne 21.yüzyıl bune 2009!endonezyada bile böyle bir olay yaşanmadı!ve dikkat edin uçagın helikopterin düşmediği ay yok ülkemizde..askeri helikopter düşüyor uçak pistten çıkıyor.bu nasıl bi teknoloji biz cok gerideyiz

abircan
26.03.2009, 13:43
24 SAAT OLDU KORKARIM HALA BİR UMUT YOK, BU NE İŞ ANLAMADIM, NASIL İŞ ONUDA HİÇ ANLAMADIM, ADAM HAYATINDA İLK KEZ HELİKOPTERE BİNİYOR BAŞINA BU KAZA GELİYOR, UMARIM EN KISA ZAMANDA ULAŞILIR, UMARIM BİR YERE SIĞINABİLMİŞLERDİR, TABİ BELKİDE TÜM BUNLAR BİR TESELLİ ARAYIŞIMIZDAN KAYNAKLANIYOR, KAYBETTİK BELKİ AMA KİMSE TELAFFUZ EDEMİYOR, BEN UMUDUMU SABAH YİTİRDİM -15 DERECE DÜN SAAT 16 DA İSE GECE NERDEN BAKSAN - 20 -25 TİR, 2500- 3000 METRE YÜKSEKLİK, MUHTEMELEN HEPSİDE YARALI, OLACAK İŞ DEĞİL BU NASIL KAZA NİYE ŞİMDİ, NİÇİN O İNSAN, ALLAHIM YARDIMCI OL KAZAZEDELERE ONLARI TÜRK MİLLETİNE BAĞIŞLA

Melankolia
26.03.2009, 13:46
Hala olup bitenlere inanamıyorum.Durduk yere 5 bin kişi arıyo akut falan çalısıyo ama uzerınden 24 saat gecmesıne ragmen bırakın ınsanları enkaz bile bulunamıyo bılmıoyrum :((

barikat58
26.03.2009, 13:55
yav aklı alır bir olay değil bu. Nasıl bulamıyolar.
Helikopterin gittiği güzergah belli. Göksundan Yerköy istikametine. Yani kuzey batı oluyo galiba. Yav malatya tarafını, Adana tarafını, Sivas tarafını aramalarına gerek yok zaten.
Etrafta hiç mi bir köy bunun sesini duymadı ya bir köy. her 10 km de bir köy mutlaka vardır. mutlaka nokta tespiti yapılmalıydı şimdiye kadar. Yazıklaaar olsun ya yazıklar olsun. KOLORDULARI, TÜMENLERİ, ALAYLARI, ne bilim onbinlerce askeri , onbinlerce sivili harekete geçirmeleri lazımdı ya. Elbette bu onbinlerin içinden biri , bir Allah ın kulu görürdü ya.

benim korktugum maraş değilde başka yerden çıkarsa varya!örnegin yozgat yakınlarında....yeri bile belli değil sanki samanlıkta igne arıyolar.gerçi 24 saatte samanlıkta ignede bulunurdu