PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal: Hükümetimiz gayret içinde

Kaptan-58
26.03.2009, 13:10
Baykal: Hükümetimiz gayret içinde

CHP Genel Merkezi Deniz Baykal, helikopter kazasıyla ilgili olarak BBP Genel Merkezi'ne geldi. Baykal bir abasın açıklaması yaptı.
26 Mart 2009 13:55

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Büyük Partisi Genel Merkezi'nde şunları söyledi: Gece elde edilemeyen sonucun gündüz alınmasını ümit ediyoruz. Bu kaza sonrasında bütün yetkilierin, sorumluların, başta hükümet olmak üzere çok samimi bir gayret içinde olduğuna inanıyorum. Hükümetin, askerin sefrr olduğundan şüphe yok. Soğun ve karanlığın olması elbette ciddi bir gerekçe. Gene de eksik birşeylerin olduğu belli. Teknik altyapı eksiklğimiz ortaya çıkıyor. Bu tabloya karşı etkili dünyada var olan bütün teknik imaknların ülkemize getirilmesi gerekiyor. Gerekene örgütlenme, gereken yatırım biran önce yapılmalıdır.

BBP'nin değerli yöneticilerine,Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesine, Sivaslılar tüm vatandaşlarıma sabır diliyorum...

Olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen enkazın bulunanaması bazı eksiklerin de olduğunu ortaya çıkarıyor.

haber7

barikat58
26.03.2009, 13:13
canlı yayında izledim acısı yüzünden okunuyordu.yapması gerekenleri yapmayanlar hariç ve dtp hariç siyasi partiler gereken destegi veriyor

Kaptan-58
26.03.2009, 13:15
canlı yayında izledim acısı yüzünden okunuyordu.yapması gerekenleri yapmayanlar hariç ve dtp hariç siyasi partiler gereken destegi veriyor

DTP GÖLGE ETMESİNDE DESTEĞİNİ İSTEMİYOZ ZATEN....

barikat58
26.03.2009, 13:19
DTP GÖLGE ETMESİNDE DESTEĞİNİ İSTEMİYOZ ZATEN....

birisi kalkıpta üzüldük bile demiyor bu nebiçim bi zihniyet!24 saat gecti türkiye sallanıyor adamların kılı kıpıramıyor.ne tv de ne nette bi açıklamalarına rastlamadım.aslında dogruya türkiye sallanıyor onlar kürdistanda

Kaptan-58
26.03.2009, 13:24
birisi kalkıpta üzüldük bile demiyor bu nebiçim bi zihniyet!24 saat gecti türkiye sallanıyor adamların kılı kıpıramıyor.ne tv de ne nette bi açıklamalarına rastlamadım.aslında dogruya türkiye sallanıyor onlar kürdistanda

ONLAR BUGÜN MEŞGUL. DİYARBAKIRDA SEÇİM ÇALIŞMASINA ÇIKAN AKP BELEDİYE BAŞKANINI TAŞLAMIŞLAR. ONLAR ANCA BÖYLE ŞEREFSİZLİKLERLE UĞRAŞIR.

besyo_cu
26.03.2009, 13:24
Ne gayreti be 24 saat geçmiş 20 dk iha muhabiri acil servis ile görüşmüş 20 dakıka da nasıl olurda yer bulunmaz böyle birşey varmı. Onların yaptıkları işinde verdiklerı desteğin de lanet olsun böyle düzene

barikat58
26.03.2009, 13:29
Ne gayreti be 24 saat geçmiş 20 dk iha muhabiri acil servis ile görüşmüş 20 dakıka da nasıl olurda yer bulunmaz böyle birşey varmı. Onların yaptıkları işinde verdiklerı desteğin de lanet olsun böyle düzene

bu işin gerçek yüzünü alperenler ortaya cıkarır hesabını sorar inşallah başkana bişey olmaz o zaten sag dönerse inşallah olanları zaten anlatacaktır.ya böyle bir durum olmazda eger giderse işte onun hesabını kimse veremez.ne helikopter şirketi med air ne 112 ne akut!

Kibrisli
26.03.2009, 13:29
Yurtdışından yangın çıktığında helikpterdir uçaktır kiralanıyor Baykal'ın da dediği gibi nerede varsa bu alet kiralansa bir kaç saat içerisinde yeri tespit edilir... Şeytan üçgeni mi vardır nedir arkadaş bir helikopterin yerini bulamadılar...

barikat58
26.03.2009, 13:34
yogun sis nedeniyle arama güç durumdaymış ve yaklaşık 3000 kişi katılıyormuş karadan ve havadan aramalar devam ediyor herhangi sonuc yok sondurum bu

altuntas58
26.03.2009, 13:38
Sayın baykalın acıklamasına bende katılıyorum burda söz konusu olan insan hayatı siyaset yaparak ilgisiz kaldığına asla ihtimal vermiyorum sayın baykalın şu cümleleri zaten her şeyi anlatıyor

Bu kaza sonrasında bütün yetkilierin, sorumluların, başta hükümet olmak üzere çok samimi bir gayret içinde olduğuna inanıyorum

barikat58
26.03.2009, 13:39
Sayın baykalın acıklamasına bende katılıyorum burda söz konusu olan insan hayatı siyaset yaparak ilgisiz kaldığına asla ihtimal vermiyorum sayın baykalın şu cümleleri zaten her şeyi anlatıyor

Bu kaza sonrasında bütün yetkilierin, sorumluların, başta hükümet olmak üzere çok samimi bir gayret içinde olduğuna inanıyorum

bende inanmak istiyorum abi

Kaptan-58
26.03.2009, 13:42
YAPILAN ÇALIŞMALARA BENDE SON DERECE İNANIYORUM. ZATEN SABAHKİ ARAMA KURTARMA LİSTESİNE BAKILIRSA GERÇEKTEN DEVLET VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYO. AMA Bİ GERÇEK VARKİ ORASI ORMANLIK ALAN VE KIŞ ŞARTLARIDA AĞIR Bİ ŞEKİLDE.

İŞTE ARAMA LİSTESİ

Saat 04.30 itibariyle de hem havadan hem karadan arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği ifade edilerek, arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanların şunlar olduğu bildirildi:

''Genelkurmay Başkanlığı'na ait 4 Skorsky helikopter ve bir Casa uçağı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait H-60 tipi bir adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim, 345 jandarma, subay, astsubay, erbaş, Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 129 personel, 17 araç, Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli.''

Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nca 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibinin de bölgede hazır bekletildiği bildirildi

abircan
26.03.2009, 13:48
Baykal: Bir şeyler eksik hemen düzeltelim 26 Mart 2009

CHP Lideri Baykal, BBP'ye yaptığı ziyaretin ardından Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili açıklama yaptı. İşte Başkal'ın dikkat çektiği noktalar:

- Dün yaşanan olay hepimizi derinden etkiledi. Arkadaşımız genç yaşında helikopter kazasına maruz kaldı. Aradan kaç saat geçti hala ulaşılamadı. Belirsizlik bir yandan sürerken bir yandan da sevindirici bir gelişme ortaya çıkabilir diye umut ediyoruz.

- Son seçimlerde de bağımsız bir milletvekili olarak seçilmeyi ve TBMM'ye o şekilde girmeyi başarmıştır

- Arkasında hiçbir destek olmadan bunu yapması önemli bir tablodur

- Arkadaşları ve helikopter pilotunun bu kazadan sağ salim çıkmalarını ümit ediyoruz

- Bölgenin iklim koşulları, 3 bin metreye kadar gelen dağ silsilesinin varlığı konunun aydınlatılmasında önemli bir begel

- Gündüz aydınlık bir ortamda sonuç alınacağını umut ediyoruz

- Kaza dolayısıyla Türkiye'de tüm yetkililerin çok samimi bir gayret içinde olduğuna inanıyorum
Doğa koşullarının ağırlığı, soğuk ve karanlık elbette çok ciddi bir gerekçe ama yine de eksik bir şeylerin olduğunu düşündürüyor

- Bu tür kazalara karşı önlemlerin arttırılması gerekli

- Umut verici güzel haberi de bir an önce alırız umarım

- Günümüzün teknolojik imkanları çerçevesinde 24 saat geçmesine rağmen bir siyasi parti liderinin geçirdiği kazada bırakın enkazı mahallinin bile tespit edilememiş olmasını yadırgıyorum. Koca bir enkaz dağın tepesinde. Bunu tespit etmenin bir yolu vardır. Bizde olsa herkesin kullanacağını düşünüyorum. Elden gelen her şeyin iyi, niyetle yapıldığına inanıyorum. Ama belki bir şeyler eksiktir

- Her birinin telefonu vardır. Helikopterin kendi sinyal cihazı çalışmamış olabilir

- 500 metrede bir enkazı belirleyecek sensor sistemleri yok mu? Dünyada var Türkiye’de yok mu?

- Artık Türkiye helikopter kullanıyor. Böyle olaylar önümüze çok sık çıkabilir. Bunları düşünerek örgütlenmek lazım

- Bu konuda ilerleme sağlamak durumunda olduğumuzu düşünüyorum

- Helikopter enkazının nerede olduğunu Türkiye 24 saat içinde bulmalıdır

- Bulamıyorsak yeterli teknik olanaklarımız yoktur. O zaman bunu elbirliği ile sağlayalım

Siyahnur
26.03.2009, 23:51

Bu aciyla bile lanet okuyabiliyorsunuz ya... el - Insaf !

seva
27.03.2009, 09:52
Baykal: Hükümetimiz gayret içinde

Baykal dan bunları duymak ne güzel ama unutmayalımki dünyanın teknolojileri Allah,ın hikmetine ulaşamaz..