PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BAŞIMIZ SAĞOLSUN !

Sivaslilar.Net
27.03.2009, 17:28
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Hemşehrimiz Sivas Milletvekili, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu kaybettik. Başımız sağolsun. Yazıcıoğlu ve 5 kişi vefat etti.
Allah rahmet eylesin.

O bir liderdi... Daha bıyıkları terlemeden girdiği davadan saçları ağarmadan ayrılmak zorunda kaldı.. Yolu zordu, engellerle doluydu. Bütün zorluklara göğüs gerecek bir imana ve inanca sahipti.

Seksen öncesinin efsane ülkücüsü, Türk milliyetçiliğinin doğru okunması için doğru yoldan çıkmaması için de bütün bedelleri ödedi.. Gün geldi ellerinde büyüdüğü, büyüttüğü davası için yine dava arkadaşlarıyla vedalaşıp yeni bir yol çizdi kendine. Onun milliyetçiliği sadece kan bağına bağlı değildi. Irkçılık, kafatasçılık lügatinde olmadı. Bu tür milliyetçiliğin Türk'ün örf ve adetlerine uymadığını gördü, gösterdi.. Anladı, anlattı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olarak siyasetin nasıl yapılacağının örneklerini gösterdi.. Türk halkı belki onun kurduğu partiyi iktidar yapmadı ama onu hep sevdi, takdir etti. Dindardı, milliyetçiydi, vatanını severdi, cesurdu, adam gibi adamdı. Siyasette ilke sahibiydi, dürüsttü, saygındı...

Türk milleti onu sevdi ve hep adıyla hitap etti. O, Muhsin Başkan oldu.. Ne Adnan Menderes, Ne Demirel, ne de Özal... Hepsi soyadlarıyla anılırken o "Muhsin" idi. Anadolu'da herhangi bir evin kapısını açıp karşınıza çıkacak sıradan bir Anadolu delikanlısı gibi, bizdendi, bizdi.. "Muhsin Başkan"dı..

Yıllar önce Mamak Cezaevi'nde yatarken yazdığı şiirdeki gibi veda etti milletine..."Beton çok soğuk, üşüyorum" demişti şiirinde. 2 bin 200 metre yukarda soğuk ve tipi altında yine şiirinde olduğu gibi üşüyerek gitti ulaşmak istediği sonsuzluğun sahibine. Tıpkı şiirinde dediği gibi:

"Ben sonsuzluğu düşünüyorum

Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum

Durun kapanmayın pencerelerim

Güneşimi kapatmayın

Beton çok soğuk, üşüyorum.

Allah rahmet eylesin, Mekanın Cennet olsun "Muhsin Başkan".

Başın sağolsun Sivas
Başın sağolsun Türkiye

arikarinkuchi
27.03.2009, 17:29
BAŞIMIZ SAĞOLSUN
YÜCE RABBİM AİLESİNE VE BİZLERE SABIR VERSİN

Deliilyasliyiz
27.03.2009, 17:33
Boyle olmamlıydı.... bunu haketmedi..... :((

cCc_NaZ_cCc
27.03.2009, 17:36
ooff ooff acımız çok büyük :( :( Allah'ım mekanını cennet etsin.. dualarımızı eksik etmeyelimm :( gelmez muhsin başkanım gibi bir başkan daha :'(

king_dragon
27.03.2009, 17:36
Onlar ki; kendilerine bir musîbet isabet ettiği zaman: “Biz muhakkak ki Allah içiniz (O'na ulaşmak ve teslim olmak için yaratıldık) ve muhakkak O'na döneceğiz (ulaşacağız).” dediler.
Bakara-156

Allah (C.C) Herkeze Sabır Versin. Değeri Böyle Anlaşıldı ya Ona Yanıyorum.

kronik
27.03.2009, 17:39
Allahtan geldik ve yine Ona döndürüleceğiz..İnşallah acı çekmeden göçmüşlerdir. Öyle düşünmek istiyorum. Ne kadar feryatlar içinde bir konuşma dinlediysekte...

Kalplerinde taşıdıkları inanç ve hayırlarla Rabbimize ulaşmışlardır inŞaAllah..:(
Bir değil binlerce fatiha hediyemiz olsun..
Rabbimize kavuşanların kendilerine rahmet, kederli yakınlarına sabır diliyorum can-ı gönülden..
Mekanları cennet olsun..Halis dualarımızı esirgemeyelim..

DORUK58
27.03.2009, 17:45
En çok o acı çekti en çok o sabretti ama birkez olsun duruşundan ödün vermedi o hep kahramandı gözümde o gerçek lider yalansız yalın diliyle gerçek dürüst ve samimi bir liderdi
anlayamadık anlatamadık bize düşen onun çizgisinde onun fikirlerinde onun yaptıklarını ders alıp yapmadıklarını ezberlemek ezberletmek ona yaşarken vermediğimiz değeri en azından şimdi aramızda yokken bunu söylemek çok zor (aramızda yokken)vermek onu unutmamak unutturmamak unun adına yakışır onun ülküsünde fikirlerinde yürüyecek gençler yetiştirmek yetişrn gençlere sahip çıkmaktır. ÖNCELİKLE AİLESİNE, SIVASLI HEMŞERİLERİME, BBP LİLERE VE TÜRK DÜNYASINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Ertugrul
27.03.2009, 17:48
İnna lillah ve inna ileyhi raciun

Allah rahmet eylesin, başta Yazıcıoğlu ailesi olmak üzere, sevenlerinin, Sivas'ın ve ülkemizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet olsun.

Dilsad Hatun
27.03.2009, 17:54
INANMIYORUMMMM INANAMIYORUMM :'( :'( :'( Gözyaslarimi bu konuda duyarsiz kalanlara HAKKIMIZI HELAL ETMIYORUZZ

sivaslimete
27.03.2009, 17:54
HEPİMİZİN BASİ SAG OLSUN ALLAH MEKANİNİ CENNET ETSİN

Kardelencicegi
27.03.2009, 17:57
Basin Sag olsun Sivas
Basin sag olsun Türkiye.
Hepimizin Basi sag olsun.

Alperenler ölmez
Karli daglar yol vermez
Muhsin Baskan sana
Böyle VEDA etmek yakismaz.............

ceylan58
27.03.2009, 18:00
böyle bi lider kolay yetişmiyor. duyarsız kalanları şiddetle kınıyorum. devletin tüm imkanlarının kullanıldıgına inanmıyorum. tüm sivaslı hemserilerimin ve BBP lilerin bası sağolsun. ALLAH ailesine ve tüm sevenlerine sabır versin.ACIMIZ ÇOK BÜYÜK !

cCc_NaZ_cCc
27.03.2009, 18:04
ben hala inanamıyorum :( :( mekanın cennet olsun muhsin başkanım :( ateş düştüğü yeri yakıyor.. Allah'ım ailesi yakınlarına bizlere sabırlar versin :(

fertelliyim
27.03.2009, 18:06
Oldumu be Muhsin Amca oldumu bize bir ışık yak dedik ama sen yakmadın bizi hem karanlıkta hemde soğukta bıraktın üşüyoruz dedik gel bizi ısıt dedik ama sen gelmedin bizi ısıtmadın be Muhsin Amca Sen orda dondun biz burda donduk sen şimdi cennete gittin ısındın peki ya bizler bizler ne yapacağız bizleri kim ısıtacak.

yusufulku58
27.03.2009, 18:13
yüreğimizi yaktın be reis Allah senin ve beraberindekilerin mekanını cennet etsin

seningibiler sivasa az geliyor az

Melankolia
27.03.2009, 18:18
Ailesine Ve yakınLarına allahtan sabır Vefat Eden Ve Baskanımıza Rahmet Diliyorum BöyLe büyük Birinin Acısı Daha Büyükmüş ßaŞımız saĞolsun:(

Arif Coşkun
27.03.2009, 18:18
Topraktan geldik toprağa gideceğiz, yaşadığımız hayatın hesabını toprakda vereceğiz, Acınızı yürekten paylaşıyoruz, dualarımızı kalpten ediyoruz,
Merhuma dualarımız, Acılı ailesine başsağlığı diliyoruz, mekanı cennet olsun.

FurkaN
27.03.2009, 18:19
Milletimizin başı sağolsun... Türk-İslam alemi en önemli liderini kaybetti.

Kederli ailesinin ve Türk milletinin başı sağolsun..

candy_58
27.03.2009, 18:22
Başımız sağolsun böyle olmamalıydı
SEn Üşüdün Bizim İçimiz Dondu Reis

ramazan_d
27.03.2009, 18:26
arkadaşlar türkiyenin başı sağ olsun.allah mekanını cennet etsin ,,,,inanın kazanın olduğu günden beri içim ağlıyor ailem gibi değer verdiğim kişilerden biriydi zaten muhsin yazıcıoğlu gibi değerli bir insan zor çıkar bu ülkede......allah geride kalanlara sabır versin ............ve ailesine başı sağ olsun allah sabır versin .....

MeLody58
27.03.2009, 18:27
MaLesefki Baskanımızı Yigidomuzu Gardasımızı yitirdik yüreklerimiz kanıyor Rabbim rahmetini merhametini esirgemesin Tüm yigidoların Bası Sagolsun Arkadaslar.

atayalcin_5806
27.03.2009, 18:31
sen üşüyorum dedin bizi dondurdun reis.Allahtan rahmet diliyorum mekanın cennet olsun.

besyo_cu
27.03.2009, 18:40
Başımız sağolsun böyle bir acının tarifi yok.

veysel
27.03.2009, 18:55
kabri nur mekani cennet olur insallah

ogeday3358
27.03.2009, 18:56
millet olarak basimiz sagolsun mekani cennet olsun.
reisimiz seni unutmayacagiz

baran_07
27.03.2009, 19:04
allah rahmet eylesin

mesut_sivasliyiz_58
27.03.2009, 19:05
allah rahmet eylesin

leblebi82
27.03.2009, 19:11
Eğilmedin , bükülmedin, Bizi Hiç Mahçup Etmedin, MEKANIN CENNET OLSUN DİK DURAN YİĞİT

İnna lillah ve inna ileyhi raciun

FurkaN
27.03.2009, 19:14
ADAM GİBİ ADAM ÜŞÜYOR

Tabutluk zemheri kokuyor. Beton zemini üşütüyor tabutluğun. Titriyor adam gibi adam, üşüyor. Savurgan bir tipi gibi zaman, hem yakıyor hem üşütüyor.

Ayak sesleri yaklaşıyor yeniden. Elektirik pirizine uzanıyor hain bir el. Saç diplerine kadar irkiliyor adam gibi adam. Bütün hücreleri çığlık atıyor. Dünya bomboş oluyor gözünde. İçi yanıyor, teni yanıyor ama yine de üşüyor çıplak zeminde.

Kendinden geçiyor…
Mamak’ta soğuk bir tabutluk…

Şafak söküyor, loş tabutluğun bir kenarından kar aydınlığı doluyor. Zemin soğuk bir tabut. Kimse görmüyor yere düşen gözyaşlarını. Üşüyor, titriyor, ısınmak için kendi içine sokuluyor.

Bir hayal oynaşıyor gözlerinde. Beyaz tülbentli anası sobaya odun atıyor. Tavanda alevler oynaşıyor. Cızırdayan çaydanlığın ağzından buhar süzülüyor.

Yine de üşüyor Adam Gibi Adam.

Mamak’ta tabutlukta prize takılmış kablolar, bir de soğuk zemin ürpertiyor Adam Gibi Adam’ı. Üşüyor…

Koridorun sonundan bir ayak çığlığı yaklaşıyor yeniden. Buz gibi bir ürperti akıyor içine. Yine elektrik kablosuna uzanıyor bir hain el. Zeminde soğuk bir ıslaklık ipildiyor. Yürekler kabuk bağlamış… sızlıyor teni Adam Gibi Adam’ın, hem de üşüyor.

Kendinden geçiyor…
Kendine geliyor yeniden ıslak, soğuk zeminde. Bedeni kaskatı…Konuşamıyor, titriyor sadece. Olduğu yerde zıplıyor.

Üşüyor…

Doğu Toroslar zemheri kokuyor bugün.
Sanki kablolara hain bir el uzanıyor yine.

Adam gibi Adam yine üşüyor. Zeminde kar var, havada boran var bugün. Üfültülü bir çaresizlik, boğuk bir hüzne karışıyor. Dün, zemini buz tutan tabutlukta üşüyen Adam, bugün dağların buz tutan zemininde üşüyor.
Askerler yürüyor dağların bağrına, insanlar yürüyor hep birden çaresizce. Adam Gibi Adam üşürken, yüreği yanıyor beyaz yaşmaklı bir ananın. Dün olduğu gibi bugün de sevenlerin yüreği yanıyor.

Dağların bağrında kar taneleri dans ediyor. Adam Gibi Bir Adam savruluyor kar tanelerinin arasında.
‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor yine, dün olduğu gibi. Tabutluklar ölüm kokuyordu dün, O üşüyordu. Dağlar da ölüm kokuyor bugün.

Adam Gibi Adam yine, ‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor, yürekler yanıyor yine.

Arifhan Akpınar

İşte Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı ve okuduğu 'Üşüyorum' şiiri

Bir coşku var içimde bugün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi, süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum..

(Muhsin YAZICIOĞLU)

altuntas58
27.03.2009, 19:15
Cesur,dürüst ve ilkeli bir adamı kaybettik Onu herzaman yüregimizde yaşatacağiz. Toprağın bol, mekanın Cennet olsun büyük başkan
Ailesine,sevdiklerine başsağlığı ve sabirlar dilerim.Bütün Türkiyenin başı sağolsun

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] llllll.jpg)

AMG
27.03.2009, 19:37
ALLAH Rahmet Eylesin

abdussvs
27.03.2009, 19:44
YÜCE ALLAHIM SENİN VE YANINDAKİ ÜLKÜDAŞLARININ MEKANINI CENNET ETSİN.

yakamozz
27.03.2009, 19:45
Herşey buraya kadarmış be reis.

Seni bu memleket çok sevdi reis.

Bize doğru yolu,insanlığı,dürüstlüğü adam gibi adamlığı öğrettin.Bize siyasette dahi ilkeli dürüst olunacağını öğrettin.Bize kalbinde iman sevgisi din sevgisi allah sevgisi vatan sevgisi millet sevgisi bir gençlik aşıladın kendi hayatından örneklerle.Bize herşeyden önce bir hayat verdin be reis, bu hayatın nasıl yaşanılacağını öğrettin.

Şimdi görevini tamamlamanın huzuru içinde gidiyorsun öbür tarafa.

Ağlamayacam reis,ağlamayacam.Çünkü sen de benim ağlamamı istemiyorsun,çünkü alperenler ağlamaz diyorsun çünkü hayatta hiçbir zaman başını eğmeyeceksin diyorsun. Ama ne faydaki yüreğim ağlıyor be reis tutamıyorum kendimi,tutamıyorum reis, tutamıyorum...

Tüm türk-islam alemin başı saolsun gönüldaşlarım,ülküdaşlarım.Bug ün türkiye çok önemli bir büyüğünü yitirdi.Allah tan rahmet kederli ailesine,yakınlarına ve bizlere başsağlığı ve sabır diliyorum...

Üşüyoruz be reis üşüyoruz....

SivasLady
27.03.2009, 19:52
kayibimiz cok büyük, diyecek söz yok, herkes onu biliyordu ve
herkes onun icin üzülüyor buda onun insanligini kisiligini cok degerli biri oldugunu gösteriyor

Basimiz sagolsun, Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun
rabbim kimseye aci ölüm vermesin, geride kalanlarada sabir, uzun ve hayirli ömürler nasip etsin

Bilinmeyen bir yolun yolcusuyuz hepimiz,
Görünmeyen bir son, bizi bekliyor...
Zaman dedikleri sey,
aslinda bizim ebede olan yolculugumuzdaki adimlarimiz.
Ebede ugurlanan her yolcunun ardinda...
Gözler puslu, nemli kaliyor...
Hüzün ebed yolcusunun ocagina düsüyor.
Her dilde, her gönülde ayni hece tekrarlaniyor...
Inna lillahi ve inna ileyhi raciun....
"Allah'tan geldik ve yine O'na dönecegiz!"

sandalli
27.03.2009, 19:52
Allah tüm milletime sabir versin, Allah mekanlarini cennet etsin, sözün bittigi an.

talipnida
27.03.2009, 20:14
EY KOCA ÇINAR BÖYLEMİ OLACAKTI BÖYLEMİ VEDA TERTİPLEMİŞTİN ŞUAN İÇİMDEN GEÇENLERİ ISSIZ BİR ÇÖLDE OLSAM KİMSELER DUYMASA YANLIZ SANA SÖYLEYEBİLSEM İÇİMDEKİ SANA OLAN SEVGİMİ FERYAT EDEREK BAĞIRSAM....RUHUN ŞADOLSUN MEKANIN CENNET KABRİN PİRNUR OLSUN YÜREYİMDESİN HEP ORADA OLACAKSIN...SENİ HEP SEVDİK VE HEP SEVECEYİZ .........

Karizma58
27.03.2009, 20:14
ALLAH RAHMET ETSİN. MEKANI CENNET OLSUN. YAZICIOĞLU AİLESİ VE SİVASIMIZIN BAŞI SAĞOLSUN. CENABI ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN

Aligedik58
27.03.2009, 20:22
Tüm Türkiyenin başı soğ olsun ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun .ALLAH ailesine sabırlar versin hepimizin başı sağ olsun

sivaslimurat
27.03.2009, 20:24
arkadaslar su anda tv de cnn türk de,
bi son dakika gelismesi yasandi.6 degil 5 tane cesed getirilimis.
muhsin yazicioglu´nun da haber yokmus.

Karizma58
27.03.2009, 20:26
Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Bir çeşme başı arıyorum
Zikre dalmış her şey
Huzur dolu içimde
Güneşimi kapatmayın

Telin 58
27.03.2009, 20:37
Sayın başkanımız Muhsin YAZICIOĞLUNA dava arkadaşlarına cenabı ALLAH tan rahmet,yakınlarına ve tüm sivas halkına sabırlar dilerim.(lütfen bu masajı okuyan YAZICIOĞLUNA ve dava arkadaşlarına 1 FATİHA 3 İHLAS okusun) ALLAH razı olsun.

Çolaklı
27.03.2009, 20:51
Sayın hemşehrimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının vefat haberini alarak derin üzüntü duyduk. Başta yakın aile bireylerinin ,bütün hemşerilirimizin,Büyük Birlik Partisi üyelerinin ve Tüm Türkiyemizde kendisini seven dost ve arkadaşlarının başları sağolsun ,Allah ailesine sabır versin.Mekanı Cennet olsun.

dogan-f
27.03.2009, 20:59
ALLAH ( c.c ) mekanını cennet etsin inşallah,ülkemiz büyük bir liderini daha bağrına basmışdır.Elbette takdir böyle ise söylenecek bir şey yok ama hükümetin ve son teknolojiye sahip yetkililerin yapamadıklarını 18 kişilik teknolojik imkanı olmayan köy halkının yapmış olması çok düşündürücü bir durumdur.Tekrar tekrar başımız sağ olsun diyorum Allah ailesine ve bizlere sabır versin.

Kardelencicegi
27.03.2009, 21:36
HELİKOPTER KAZASINDA ÖLEN MUHSİN YAZICIOĞLU VE DİĞER 5 KİŞİYE ALLAHTAN RAHMET, AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLİYORUM.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Nasıl oluyor aklım almıyor, koskoca helikopter açık arazide düşüyor ve günler geçtikten sonra bulunabiliyor. O soğukta ve onca saat sonra ne beklenebilirdi ki, her ne kadar umudumuzu kaybetmemeye çalışsakta, bir mucize bekliyorduk.
Kişi veya kişiler hangi görüşten olursa olsun onlar birer insandı, babaydı, evlattı, eş ti, başkandı.
Bu kurtaramama rezaletini kınıyorum. Göz göre göre hayatlarını kaybettiler.
Biz yaşanılan bunca felaketten sonra bile hala birşeyleri öğrenememişiz.

YAZIKLAR OLSUN BIZE.....

alperen058
27.03.2009, 22:09
Rabbim en güzel makamlarında ağırlar inşallah..
Allah bize ve ailesine sabırlar ihsan eylesin

tatli-dilli
27.03.2009, 22:12
hepimizin basi sagolsun,
rabbim mekanlarini cennet kilsin,
ölümünde hayirlisini versin bak halen ulasilamiyor cansiz bedenlerine...

daha demin dayim ile konustuk telefonda,
aglayan bir ses ile dostunu kaybetmis olmanin acisi ile kivraniyor,
kolay degil yillarca ayni yolda yürümek,
zamanla yollari ayrilsa da onlar dosttu,
ve günün birinde böylesi aci bir ölümde onu kaybetmek...

ne denirki sözün bittigi yer iste burasi...

memet24
27.03.2009, 22:43
Cevap: BAŞIMIZ SAĞOLSUN!

--------------------------------------------------------------------------------

Geçtiğimiz hafta ölümü anlatmıştı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, geçtiğimiz hafta Karaman ziyaretinde ölüm üzerine bir konuşma yaparak, “Hiç birimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok” şeklinde konuşmuştu.

Önceki gün 5 kişiyle birlikte bindiği helikopter düşen ve hala kendisinden haber alınamayan BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 19 Mart günü partisinin Karaman Seçim Bürosu’nda şunları söylemişti:
“Şimdi bakın yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiç birimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok. Yani, ruh bir saniyeliktir. Küf dedi mi gitti. Bunun da nerede geleceği, nasıl geleceği, ne şekilde yakalayacağı belli değil. Bir saniyenize bile hakim değilsiniz. Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız, doğru gideceğiz. Allah’ın izniyle hayatım boyunca hep böyle gittim. Allah’ın izniyle, olsak da milletle olacağız. Olmasak da, milletle olmayacağız. Yarın ahirette Allah, bize ‘Niye iktidar olmadın’ diye sormayacak. Sorsa da ‘Vermediniz’ diyeceğiz

sonbahar5803
27.03.2009, 23:04
Allah rahmet eylesin. Hepsinin mekanı cennet olsun inşallah.

AKÇAMAGRALI58
27.03.2009, 23:04
ben hala o kelimeyi demek istemiyorum yüzünü görmeyince kıymatli hemşerimizin...

TÜRKİYE SİVAS VE BİZLER SENİ ASLA UNUTMAYACAGIZ EY KOCA ÇINAR...

berlin24
27.03.2009, 23:15
Dışardan da bir insan olsam hem sivası hem sivaslıyı hemde muhsin yazıcıoğlunu çok sevmiştim. allah rahmet eylesin tüm sivaslıların başı sağolsun

Naksidamlasi
27.03.2009, 23:21
Basimiz sagolsun,

Rabbim kabrini nur,mekanini cennet,mükafatini Cemalullah eylesin..
Ailelerine ve sevenlerine sabir ihsan eylesin.Amin..diger arkadaslariyla birlikte ins.

Sabiha Serin
27.03.2009, 23:53
YİĞİDOLAR İŞTE BÖYLE EVLATLAR YETİŞTİRİR ADAM GİBİ ADAM.

BU NASIL KADER, BU NASIL YAZGI! !

SİVASLI EFSANE ŞAİR SABİHA SERİN EN ANLAMLI AĞITINI YANKILANDIRACAK BELKİ DE SİVAS İLLERİNDEN…

TÜRKİYE AYAKTA AĞLAYACAK BİZİM MUHSİN DİYEREK
KOLAY MI ADAM GİBİ ADAM OLMAK..

KOLAY MI BÜYÜK TÜRKİYE SEVDASI İÇİN KARDA BORANDA TİPİDE FIRTINADA DAĞLARA VURMAK

ÜŞÜYORUM DİYEREK

TÜM ACILARDA ORTAK YAZGIYI SOLUMAK ÜŞÜYORUM BEN DE DEDİRTİRCESİNE

SEVEN SEVMEYEN HERKESİN SAYGI DUYDUĞU ADAM, ADAM DEDİĞİ ABİDE ŞAHSİYET MUHSİN YAZICIOĞLU VE YANINDAKİLERE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM. MEKANLARI CENNET OLSUN.
BÖYLE EVLATLAR KOLAY YETİŞMİYOR.

SİVAS OLARAK YANDI BAĞRIMIZ, ACIMIZ BÜYÜK, MEKÂNLARI CENNET OLSUN.
MUHSİN GARDAŞIM ÜŞÜYORUM DEDİN, ÜŞÜYEREK TERKETTİN BİZLERİ,
BÖYLE ACIYA NASIL DAYANIRIZ. SİZLERİ ÜŞÜTENLERİ, İKİ GÜNDÜR SİZE SAHİP ÇIKAMAYAN BECERİKSİZLERİ KINIYORUM.

BU NASIL ÜLKE, BU NASIL TEKNOLOJİ..GÖZ GÖRE GÖRE KOÇYİĞİTLERİMİZE KIYDINIZ..ONLAR BİZİM CANIMIZDI, ONLAR BENİM HEMŞERİMDİ,ONLAR HERKESİN CANIYDI.

NE YÜZLE BAKACAKSINIZ YÜZLERİMİZE HA. İSYANIM YETKİLİLEREDİR.
OTURMAYIN O KOLTUKLARDA BOŞUNA YAZIKLAR OLSUN SİZE…
ONLAR KURTARILABİLİRDİ..İKİ GÜNDÜR GÖZLERİMİZ YAŞLI,KAN AKIYOR İÇİMİZE,OYSA SİZ NE ANLARSINIZ SEVGİDEN TEK ANLADIĞINIZ SADECE KOLTUK KAPMAK,.NE DİYEYİM NE DESEK BOŞ, SAYIN YETKİLİLER İKİ DEMEÇ VERİR UNUTUR GİDERSİNİZ.OYSA YA BİZLER NE HALDEYİZ BUNU ANLARMISINIZ Kİ SİZLER....NERDEEE...

.ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR..NUR İÇİNDE YATSINLAR. TÜM SEVENLERİNE ALLAH SABIR VERSİN.
MUHSİN YAZICIOĞLU VE YANINDAKİLER SİZLER UNUTULMAYACAKSINIZ.

SİZLERİ BÜTÜN SİVAS, TÜM DÜNYA ASLA UNUTMAYACAK
SİZLER ÖLMEDİNİZ
KALBİMİZDE ABİDE OLARAK YAŞAYACAKSINIZ.
NUR İÇİNDE YATIN….

barikat58
27.03.2009, 23:59
sanki bir akrabam öldü.sanki babamı yitirdim.öyle dagıldım öyle kahroldumki.kardeşimin ölümünden sonra ilk kez bir ölüye göz yaşı döktüm aglamamak eldemi ocakta herkes aglıyordu ne gündü offfff offffff

Allahım mekanını cennet eyle peygamberini şefaatcisi kıl onu affet bizlerede güc ver yarabbim

Ali Ince
27.03.2009, 23:59
arkadaslar tam kesin haber gelmedi onu icin dua edelim ümitsiz olmayalim Allah büyüktür almanyadan kleinostheimdan ali ince

ramazan_d
28.03.2009, 00:09
eşi benzeri olmayan adam gibi adam vatanını milletini yürekten kalbten seven bir abimizdi ve diğer abilerimizede allahtan rahmet ve mekanlarını cennet eylesin geride kalanlara sabır diyorum bütün içtenliğimle ve derin bir üzüntüdeyim

barikat58
28.03.2009, 00:13
Tabutluk zemheri kokuyor. Beton zemini üşütüyor tabutluğun. Titriyor adam gibi adam, üşüyor. Savurgan bir tipi gibi zaman, hem yakıyor hem üşütüyor.

Ayak sesleri yaklaşıyor yeniden. Elektirik pirizine uzanıyor hain bir el. Saç diplerine kadar irkiliyor adam gibi adam. Bütün hücreleri çığlık atıyor. Dünya bomboş oluyor gözünde. İçi yanıyor, teni yanıyor ama yine de üşüyor çıplak zeminde.

Kendinden geçiyor…
Mamak’ta soğuk bir tabutluk…

Şafak söküyor, loş tabutluğun bir kenarından kar aydınlığı doluyor. Zemin soğuk bir tabut. Kimse görmüyor yere düşen gözyaşlarını. Üşüyor, titriyor, ısınmak için kendi içine sokuluyor.

Bir hayal oynaşıyor gözlerinde. Beyaz tülbentli anası sobaya odun atıyor. Tavanda alevler oynaşıyor. Cızırdayan çaydanlığın ağzından buhar süzülüyor.

Yine de üşüyor Adam Gibi Adam.

Mamak’ta tabutlukta prize takılmış kablolar, bir de soğuk zemin ürpertiyor Adam Gibi Adam’ı. Üşüyor…

Koridorun sonundan bir ayak çığlığı yaklaşıyor yeniden. Buz gibi bir ürperti akıyor içine. Yine elektrik kablosuna uzanıyor bir hain el. Zeminde soğuk bir ıslaklık ipildiyor. Yürekler kabuk bağlamış… sızlıyor teni Adam Gibi Adam’ın, hem de üşüyor.

Kendinden geçiyor…
Kendine geliyor yeniden ıslak, soğuk zeminde. Bedeni kaskatı…Konuşamıyor, titriyor sadece. Olduğu yerde zıplıyor.

Üşüyor…

Doğu Toroslar zemheri kokuyor bugün.
Sanki kablolara hain bir el uzanıyor yine.

Adam gibi Adam yine üşüyor. Zeminde kar var, havada boran var bugün. Üfültülü bir çaresizlik, boğuk bir hüzne karışıyor. Dün, zemini buz tutan tabutlukta üşüyen Adam, bugün dağların buz tutan zemininde üşüyor.
Askerler yürüyor dağların bağrına, insanlar yürüyor hep birden çaresizce. Adam Gibi Adam üşürken, yüreği yanıyor beyaz yaşmaklı bir ananın. Dün olduğu gibi bugün de sevenlerin yüreği yanıyor.

Dağların bağrında kar taneleri dans ediyor. Adam Gibi Bir Adam savruluyor kar tanelerinin arasında.
‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor yine, dün olduğu gibi. Tabutluklar ölüm kokuyordu dün, O üşüyordu. Dağlar da ölüm kokuyor bugün.

Adam Gibi Adam yine, ‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor, yürekler yanıyor yine.

Arifhan Akpınar

love_me_58
28.03.2009, 00:36
bir daha onun gibi biri gelmeyecek :( :(

Allah ailesine sabır versin başımız sağolsun :(

Deliilyasliyiz
28.03.2009, 00:50

ramazan_d
28.03.2009, 01:16
Eminim bugün bir çok kalem, sevgili Muhsin Yazıcı kardeşimi –o da bana bu ifade ile hitap ederdi- hakkında senakar ifadeler kullanarak, onu hayırla yad edecekler.

Bendeniz de herkes gibi Rabbimim bir mucizesiyle onun sağ salim olarak bu millete bağışlanacağını umut ediyorum.

Çünkü o, “azametli, bahtsız bir kıtanın; şanlı, talihsiz bir devletin; değerli, sahipsiz bir kavmin” son dönemlerde çıkardığı ‘ender bahadırlardan biri’ydi.

Yusuf Sancak kardeşin ifadesiyle, “o, o kadar beyazdı ki, şavkından fark edilmiyordu”

Siyasette hep ‘acemi’ bulundu. Bu millete o kadar saf bir yürekle bağlanmış ve hizmete o kadar adanmıştı ki, kendine yatırım yapmayı bilmedi. O yüzden de hep ‘amatörce’ siyaset yaptı. Profesyönel siyaset yapmayı bilemedi bilmek istemedi…

Onun bu milletin gönlündeki yerini tarif etmeye gerek yok. Fakat şunu söylemeden de geçmeyeceğim: O, gençliğinde kendisiyle kavgalı olduğu solcuların bile takdir ettiği yiğit bir Türk’tü.

MHP ile yollarının ayrılmaya başladığı dönemde Ortadoğ Gazetesi’nde yazıyordum. Parti içinde, onun, dini hassasiyetlerini milli hassasiyetinin önünde tutmasından rahatsızlık duyanlar vardı.

Tartışmalar, fikir çatışmaları gazeteye kadar yansıyordu. Sonunda ben de tartışmalarda tarafımı hissettirmek için İslam “Motif mi Lokomotif mi?” diye bir yazı yazdım.

Yazıda, İslamın, bir kısım Türkçülerin iddia ettiği gibi bu millet için sadece kültürel bir ‘motif’ten ibaret olmadığını, aksine, Türk milletini sahil-i selamete ulaştıracak güçlü ve sağlam bir lokomotif olduğunu vurgulayan bir yazı kaleme aldım.

Ertesi gün aradı. Yazılarımı okumuşluğu dışında bir tanışıklığımız yoktu o ana kadar. Telefonda büyük bir coşku ve samimiyetle aynı fikirde olduğunu, düşüncelerine tercüman olduğumu söyledi ve minnetlerini bildirdi.

Evet o yiğit bir Türk’tü ama ‘Bu milletin İslamsız istikbale yürüyemeyeceğine inanıyorum. İslamsız Türk yaşayamaz” diyecek kadar da samimi bir müslümandı.

Ülkücü dostlar, MHP’liler bu sözümden yanlış fikirler kapılıp onları İslam konusunda hassas olmamakla suçladığımı sanmasınlar. Öyle bir derdim de yok iddiam da yok. Sadece onun hassasiyetinin yüksekliğini ifade babından bu satırları yazdım.

Onunla ilgili söyleyeceklerim elbette bu kadar değil ama ben eminim daha güzel ifadelerle onu millete anlatacak birçok kalem çıkacaktır…

Bu bahiste sözü onlara havale ederek asıl meseleye gelmek istiyorum.

Bakın iki tam gün geçti.

Ve koskoca Türkiye Cumhuriyeti, şu kadar imkânlarıyla bir helikopterin enkazına ulaşamıyor. Onca telefon sinyaline rağmen kaza mahallini tespit edemiyor!

Buna aklınız basıyor ve içiniz el veriyor mu?

Tabii helikopterin, gerçekten bir arıza veya kaza sonucu düştüğünü varsayarak bunu söylüyorum. Aksi durum, çok daha vahim çünkü!

Çünkü, diyorum çünkü bu ülkenin has evlatları hep böyle adi ve süfli ve son derece basit kazalarla yok edildiler de biz ancak yıllar sonra “eyvaaah!” diyebildik…

Evet nedense kalbim bu işin bir kaza olması fikrini benimsemiyor. Aklımın tüm çabalarına rağmen içim bu işin sadece bir kaza olduğuna yanaşmıyor…

Bir helikopterde neden sinyal cihazı olmaz? Var da bozuk idi ise neden tamir edilmedi? Arızalı idiyse neden böyle bir helikopter ile Muhsin Yazıcıoğlu uçuruldu?

Bugün çook uzaktan kumanda ile teknik cihazların bloke edildiğini, yönlendirildiğini hepimiz biliyoruz.

Dolayısıyla meseleye sadece bir kaza diye baksak bile bundan çok dersler alınması gerektiği ortada.

Haber7.com’da ayınlanan Osman Ateşli imzalı bir haberde Türkiyede uydu takip sistemleri üreten bir firma sahibi yaşanmakta olan ihmal ve acz karşısında isyan ediyordu.

Ben cidden merak ediyorum. Hakikaten, düşmüş bir uçağı veya helikopteri bulmak bu kadar zor mu?

Hani termal kameralı gece uçuşlu helikopterlerimiz vardı. Hani Ruslar ve Amerikalılar ve tabii İsrail, telefon sinyallerinden yararlanarak istedikleri adamlarıı vurabiliyorlardı.

Daha birkaç ay önce komutanlarımız, sınırlarımızın BBG evi gibi gözlenebildiğini söylüyorlardı. O teknoloji bu tür aramalarda neden kullanılamıyor?

Cidden merak ediyorum. İHA muhabiri 12 dakika konuşuyor. Ve üstelik, konuşmayı uzatıyor ki, sinyallerden yeri bulunsun. Farkında yani yaptığı şeyin! İkide bir soruyor hala yerimizi bulmadınız mı diye?

İçim acıyor arkadaş, içim acıyor. Yırtılmışçasına içim acıyor. Eski bir İHA Haber müdürü olarak o delikanlının o acz içindeki feryadı ciğerimi parçaladı. O ses sabaha kadar beni uyutmadı. Kendimi ondan mesul hissettim. Ona o helikoptere binmeyi söyleyen amiri benmişim gibi içim yandı.

Bu çağda bu kadar aczden dolayı milletim adına utandım.

Nefsimi, modern silahlar, termal kameralı uçucular ve izleme aygıtları alabildiğimiz için İsrail ile askeri işbirliğine –kerhen de olsa- tahammül etmeye zorlayabiliyordum.

Peki nerede o teknoloji?

PKK’yı izlemek de bu şekilde oluyordu zahir… O yüzden de hiç görünmeden sınırları geçip geliyorlardı demek ki!

Kesinlikle bir telmih veya bir eleştiri yahut askere bir imada bulunmak niyetiyle söylemiyorum. Herkesin can hıraş bir gayret gösterdiğini biliyorum. Ama diyorum ki şu bize çooook pahalıya yutturulan, karşılığında büyük tavizler verdiğimiz askeri teknolojiler nerede?

Netice bu ise pekala bizimkiler de bunu yapabilirlerdi.

Zaten fertler olarak biz kadere alışkınız, kaderciliğe yatkınız. Cenab-ı Hak ile baş edemiyeceğimizi biliyoruz.(!?)

Ama devletin de bu kadar aciz olduğunu bilmiyordum!

Yazık!

M. Ali Bulut - Haber 7
mabulut@gmail.com

Eminim bugün bir çok kalem, sevgili Muhsin Yazıcı kardeşimi –o da bana bu ifade ile hitap ederdi- hakkında senakar ifadeler kullanarak, onu hayırla yad edecekler.

Bendeniz de herkes gibi Rabbimim bir mucizesiyle onun sağ salim olarak bu millete bağışlanacağını umut ediyorum.

Çünkü o, “azametli, bahtsız bir kıtanın; şanlı, talihsiz bir devletin; değerli, sahipsiz bir kavmin” son dönemlerde çıkardığı ‘ender bahadırlardan biri’ydi.

Yusuf Sancak kardeşin ifadesiyle, “o, o kadar beyazdı ki, şavkından fark edilmiyordu”

Siyasette hep ‘acemi’ bulundu. Bu millete o kadar saf bir yürekle bağlanmış ve hizmete o kadar adanmıştı ki, kendine yatırım yapmayı bilmedi. O yüzden de hep ‘amatörce’ siyaset yaptı. Profesyönel siyaset yapmayı bilemedi bilmek istemedi…

Onun bu milletin gönlündeki yerini tarif etmeye gerek yok. Fakat şunu söylemeden de geçmeyeceğim: O, gençliğinde kendisiyle kavgalı olduğu solcuların bile takdir ettiği yiğit bir Türk’tü.

MHP ile yollarının ayrılmaya başladığı dönemde Ortadoğ Gazetesi’nde yazıyordum. Parti içinde, onun, dini hassasiyetlerini milli hassasiyetinin önünde tutmasından rahatsızlık duyanlar vardı.

Tartışmalar, fikir çatışmaları gazeteye kadar yansıyordu. Sonunda ben de tartışmalarda tarafımı hissettirmek için İslam “Motif mi Lokomotif mi?” diye bir yazı yazdım.

Yazıda, İslamın, bir kısım Türkçülerin iddia ettiği gibi bu millet için sadece kültürel bir ‘motif’ten ibaret olmadığını, aksine, Türk milletini sahil-i selamete ulaştıracak güçlü ve sağlam bir lokomotif olduğunu vurgulayan bir yazı kaleme aldım.

Ertesi gün aradı. Yazılarımı okumuşluğu dışında bir tanışıklığımız yoktu o ana kadar. Telefonda büyük bir coşku ve samimiyetle aynı fikirde olduğunu, düşüncelerine tercüman olduğumu söyledi ve minnetlerini bildirdi.

Evet o yiğit bir Türk’tü ama ‘Bu milletin İslamsız istikbale yürüyemeyeceğine inanıyorum. İslamsız Türk yaşayamaz” diyecek kadar da samimi bir müslümandı.

Ülkücü dostlar, MHP’liler bu sözümden yanlış fikirler kapılıp onları İslam konusunda hassas olmamakla suçladığımı sanmasınlar. Öyle bir derdim de yok iddiam da yok. Sadece onun hassasiyetinin yüksekliğini ifade babından bu satırları yazdım.

Onunla ilgili söyleyeceklerim elbette bu kadar değil ama ben eminim daha güzel ifadelerle onu millete anlatacak birçok kalem çıkacaktır…

Bakın iki tam gün geçti.

Ve koskoca Türkiye Cumhuriyeti, şu kadar imkânlarıyla bir helikopterin enkazına ulaşamıyor. Onca telefon sinyaline rağmen kaza mahallini tespit edemiyor!

Tabii helikopterin, gerçekten bir arıza veya kaza sonucu düştüğünü varsayarak bunu söylüyorum. Aksi durum, çok daha vahim çünkü!

Çünkü, diyorum çünkü bu ülkenin has evlatları hep böyle adi ve süfli ve son derece basit kazalarla yok edildiler de biz ancak yıllar sonra “eyvaaah!” diyebildik…

Evet nedense kalbim bu işin bir kaza olması fikrini benimsemiyor. Aklımın tüm çabalarına rağmen içim bu işin sadece bir kaza olduğuna yanaşmıyor…

Bir helikopterde neden sinyal cihazı olmaz? Var da bozuk idi ise neden tamir edilmedi? Arızalı idiyse neden böyle bir helikopter ile Muhsin Yazıcıoğlu uçuruldu?

Bugün çook uzaktan kumanda ile teknik cihazların bloke edildiğini, yönlendirildiğini hepimiz biliyoruz.

Dolayısıyla meseleye sadece bir kaza diye baksak bile bundan çok dersler alınması gerektiği ortada.

Haber7.com’da ayınlanan Osman Ateşli imzalı bir haberde Türkiyede uydu takip sistemleri üreten bir firma sahibi yaşanmakta olan ihmal ve acz karşısında isyan ediyordu.

Ben cidden merak ediyorum. Hakikaten, düşmüş bir uçağı veya helikopteri bulmak bu kadar zor mu?

Hani termal kameralı gece uçuşlu helikopterlerimiz vardı. Hani Ruslar ve Amerikalılar ve tabii İsrail, telefon sinyallerinden yararlanarak istedikleri adamlarıı vurabiliyorlardı.

Daha birkaç ay önce komutanlarımız, sınırlarımızın BBG evi gibi gözlenebildiğini söylüyorlardı. O teknoloji bu tür aramalarda neden kullanılamıyor?

Cidden merak ediyorum. İHA muhabiri 12 dakika konuşuyor. Ve üstelik, konuşmayı uzatıyor ki, sinyallerden yeri bulunsun. Farkında yani yaptığı şeyin! İkide bir soruyor hala yerimizi bulmadınız mı diye?

İçim acıyor arkadaş, içim acıyor. Yırtılmışçasına içim acıyor. Eski bir İHA Haber müdürü olarak o delikanlının o acz içindeki feryadı ciğerimi parçaladı. O ses sabaha kadar beni uyutmadı. Kendimi ondan mesul hissettim. Ona o helikoptere binmeyi söyleyen amiri benmişim gibi içim yandı.

Nefsimi, modern silahlar, termal kameralı uçucular ve izleme aygıtları alabildiğimiz için İsrail ile askeri işbirliğine –kerhen de olsa- tahammül etmeye zorlayabiliyordum.

Peki nerede o teknoloji?

PKK’yı izlemek de bu şekilde oluyordu zahir… O yüzden de hiç görünmeden sınırları geçip geliyorlardı demek ki!

Kesinlikle bir telmih veya bir eleştiri yahut askere bir imada bulunmak niyetiyle söylemiyorum. Herkesin can hıraş bir gayret gösterdiğini biliyorum. Ama diyorum ki şu bize çooook pahalıya yutturulan, karşılığında büyük tavizler verdiğimiz askeri teknolojiler nerede?

Zaten fertler olarak biz kadere alışkınız, kaderciliğe yatkınız. Cenab-ı Hak ile baş edemiyeceğimizi biliyoruz.(!?)

Yazık!

M. Ali Bulut - Haber 7
mabulut@gmail.com

ramazan_d
28.03.2009, 01:23

Bakın iki tam gün geçti.

Peki nerede o teknoloji?

Yazık!

M. Ali Bulut - Haber 7
mabulut@gmail.com

Sabiha Serin
28.03.2009, 01:28
YİĞİDOLAR İŞTE BÖYLE EVLATLAR YETİŞTİRİR ADAM GİBİ ADAM.

BU NASIL KADER, BU NASIL YAZGI! !

SİVASLI EFSANE ŞAİR SABİHA SERİN EN ANLAMLI AĞITINI YANKILANDIRACAK BELKİ DE SİVAS İLLERİNDEN…

TÜRKİYE AYAKTA AĞLAYACAK BİZİM MUHSİN DİYEREK
KOLAY MI ADAM GİBİ ADAM OLMAK..

KOLAY MI BÜYÜK TÜRKİYE SEVDASI İÇİN KARDA BORANDA TİPİDE FIRTINADA DAĞLARA VURMAK

ÜŞÜYORUM DİYEREK

TÜM ACILARDA ORTAK YAZGIYI SOLUMAK ÜŞÜYORUM BEN DE DEDİRTİRCESİNE

SEVEN SEVMEYEN HERKESİN SAYGI DUYDUĞU ADAM, ADAM DEDİĞİ ABİDE ŞAHSİYET MUHSİN YAZICIOĞLU VE YANINDAKİLERE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM. MEKANLARI CENNET OLSUN.
BÖYLE EVLATLAR KOLAY YETİŞMİYOR.

SİVAS OLARAK YANDI BAĞRIMIZ, ACIMIZ BÜYÜK, MEKÂNLARI CENNET OLSUN.
MUHSİN GARDAŞIM ÜŞÜYORUM DEDİN, ÜŞÜYEREK TERKETTİN BİZLERİ,
BÖYLE ACIYA NASIL DAYANIRIZ. SİZLERİ ÜŞÜTENLERİ, İKİ GÜNDÜR SİZE SAHİP ÇIKAMAYAN BECERİKSİZLERİ KINIYORUM.

BU NASIL ÜLKE, BU NASIL TEKNOLOJİ..GÖZ GÖRE GÖRE KOÇYİĞİTLERİMİZE KIYDINIZ..ONLAR BİZİM CANIMIZDI, ONLAR BENİM HEMŞERİMDİ,ONLAR HERKESİN CANIYDI.

NE YÜZLE BAKACAKSINIZ YÜZLERİMİZE HA. İSYANIM YETKİLİLEREDİR.
OTURMAYIN O KOLTUKLARDA BOŞUNA YAZIKLAR OLSUN SİZE…
ONLAR KURTARILABİLİRDİ..İKİ GÜNDÜR GÖZLERİMİZ YAŞLI,KAN AKIYOR İÇİMİZE,OYSA SİZ NE ANLARSINIZ SEVGİDEN TEK ANLADIĞINIZ SADECE KOLTUK KAPMAK,.NE DİYEYİM NE DESEK BOŞ, SAYIN YETKİLİLER İKİ DEMEÇ VERİR UNUTUR GİDERSİNİZ.OYSA YA BİZLER NE HALDEYİZ BUNU ANLARMISINIZ Kİ SİZLER....NERDEEE...

.ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR..NUR İÇİNDE YATSINLAR. TÜM SEVENLERİNE ALLAH SABIR VERSİN.
MUHSİN YAZICIOĞLU VE YANINDAKİLER SİZLER UNUTULMAYACAKSINIZ.

SİZLERİ BÜTÜN SİVAS, TÜM DÜNYA ASLA UNUTMAYACAK
SİZLER ÖLMEDİNİZ
KALBİMİZDE ABİDE OLARAK YAŞAYACAKSINIZ.
NUR İÇİNDE YATIN….

barikat58
28.03.2009, 02:03
bugün kara kara yagıyor kar
fırtınalar kopuyor enginlerde
yoklugun hırçın dalgalar gibi
hoyratca carpıyor yüreğime

sonunu hatırlamadıgım bir rüya olsa
görmek istemediğim bir son olmasa
bir anda sıcrayıp uyansam uykumdan
sevinsem şükretsem gercek olmadıgına

bugün titriyor ellerim ayazda sanki
tutmuyor ayagım boşlukta bir yanım
akmaz oldu damarımda deli kanım
çok geliyor dünyaya sensiz bu canım

Kaptan-58
28.03.2009, 07:46
TÜRK DÜNYASININ BAŞI SAĞOLSUN... TÜRKİYENİN EN DÜRÜST SİYASETÇİSİNİ ŞEHİT ETTİLER... BAŞKANIM RUHUN ŞAAD MEKANIN CENNET OLSUN İNŞALLAH...

fatoş_yvz
28.03.2009, 08:09
Allah rahmet eylesin. Hepsinin mekanı cennet olsun inşallah rabbim yakınlarına ve sevenLerine sabır versiN:(((((
.................. Huzur dolu içimde
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyoruM........

ErdalGüler
28.03.2009, 08:10
ADAM GİBİ ADAM, TÜRK İSLAM DÜNYASININ DEMOKRATİK KİŞİLİĞİ, DÜRÜST SİYASETÇİMİZ, BAŞKANIMIZ CANIMIZ... ALLAH RAHMET ETSİN, RUHU ŞAD OLSUN... EĞER BİR SUİKAST YAPILDIYSA RABBİM BUNU YAPANLARI TEZ ZAMANDA CEZALANDIRSIN İNŞALLAH... HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN.

MeLody58
28.03.2009, 08:41
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) VATAN EVLADI BIZ SENDEN RAZI IDIK ALLAH DA SENDEN RAZI OLUR -
INSAALLAH : SENI UNUTMAYACAGIZ;
:(
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

svsyzr
28.03.2009, 08:56

ommy
28.03.2009, 10:09
BAŞIMIZ SAĞOLSUN
YÜCE RABBİM AİLESİNE VE BİZLERE SABIR VERSİN

MysteriE
28.03.2009, 11:11
ALLAH RAHMET EYLESINN
HEPIMIZIN BASI SAOLSUNN
O OLMEDII HEP YUREGIMIZDE,,DAVAMIZA AYNI YERDEN DEVAM EDECEZ....HERKESE SABIR VERSIN...KOCA REIS RAHAT UYU IZINDEYIZ...!!!

Alperen.
28.03.2009, 11:15
ölmedin sen başkanım her zaman kalbimizdesin birgün geri dönmen umuduyla bekleyeceğiz her gün bekleyeceğiz gül yüzünü görmeyi bekleyeceğiz kıyamete dek bekleyeceğiz başkanım ,diyordunki vatanımız için milletimiz için sadece fedakarlık değil feda olmaya varmısınız yeterki geri dön başkanım senle herşeye varız ne olur dönnn

KOÇTÜRK
28.03.2009, 11:20
DEĞERLİ HEMŞERİMİZ BÜYÜK İNSAN SAYIN MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN VEFATINDAN DOLAYI DUYDUĞUM DERİN ÜZÜNTÜYÜ ANLATMAK İMKANSIZ HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

svsyzr
28.03.2009, 11:23
Arkadaşlar BBP Genel Merkezi tam olarak nerede adresini bilen varsa lütfen yazsın...

Haydin Genel Merkeze...

Kardelencicegi
28.03.2009, 11:58
BU VATAN BİR EVLADINI DAHA KAYBETTİ.
TÜM SİYAHLAR İÇİNDE TEK BEYAZ ADAMDIN SEN AMA MAPUSLAR
AMA İFTİRALAR BURAYA KADARMIŞ MUHSİN ABİ.
ŞİMDİ TAMDA SANA YAZILMIŞ BİR SÖZ VAR.
''BU VATAN TOPRAĞIN KARA BAĞRINDA,SIRA DAĞLAR GİBİ DURANLARINDIR.''

Basbug Türkes Gitti Bu Camia Öksüz Kaldi.!
Simdi Sen Gittin!! Alperenler Yetim Kaldi..
Böylemi Olacakti? Alperenler Basbug'suz Kaldi...
Kalk Bir Bak Arkandan Akan Göz Yaslarina.
Kalk Bir Bak Arkandan Akan Yüreklerin Kanına...
Bu Kadar Zamansiz Ayrilisin Yakti Yürekleri...!!
Kor Etti Alperenlerin Yanan Yürek Atesini..!!

YASTAYIZ BIZI BIRAKTIN..... ÜSÜYORUZ..........
MEKANIN CENNET, HZ MUHAHMED KOMSUN OLUR INS.

İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN

sivaslıgenç
28.03.2009, 12:02
Başımız sağolsun adam gibi adamımımızı kaybettik.
Böyle insan böyle siyasetççi bu ülkeye zor gelir.Allah mekanını cennet eylesin Muhsin başkann ve yanındaki 5 kişinin.:(

HaZaN
28.03.2009, 12:04
Hepimizin başı sagolsun gidişin böyle acı olmayacaktı dilerim Rabbimden herkes ettiginin kat kay cezasını çeker ALLAH 'ım Nur içinde yatırsın ailesine yüce Rabbim büyük sabırlar versin; kazada kaybettiklerimizn mekanları cennat olsun.

gul-i_ahmer
28.03.2009, 12:04
muhsin başkan vefat etti ama unuttuk bir noktayı hüküm verilmiş amenna ve sadakna olabilir kadere teslimiyyette göstermek grekir şayet bir muhsin erdiyse vuslata arkasında bin muhsin var!!!kimse yerini dolduramaz amma bu bayrağı devrelanlar olacakonca genç talebesi var bütündür vucudun azaları onun bıraktığı ruhu devam ettirecek muhsinler olacak!!zor ayakta duruyordu bbp kimse oyunu vermedi şimdi herkes sahip çıkıyo kaybedince anlaşılıyo değeri ama maddi açıdan sahabedede maddiyat yoktu ve bir avuç insan imanla bu dini ikmal etti demekki sayının ehemmiyeti yok ve bundan sonra sayı belki dahada azalacak ama maneviyatımız yükselecek !!!işte insan inna lillahi ve inna ileyhi racıun herkez misafirhanedeki misafirliğini tamamlayıp ötelere yolculuğa başlıyor
elbette gönül firaktan yanar elbette ama unutmamalı herşey aslına rucu ediyor biz zaten buralara değil maveraya meftunuz
ve unutmamalıyız ki vuslat oralara mahsus ne vuslat tahayyul edebilirsin bütün sevdiklerimiz orda hg demek için bekliyor
ben kulumun zannı üzereyim diyor rabbim mureffih olmalıyız
iyi yerlerde gönlüm en azından bunu fısıldıyor öyleyse gönlümüz bir rabbimiz birken hala ümidimiz var
üstad diyor ya davam için başımdaki kıl sayısı kadar başım olsa feda olsun
bayrak şimdi bizlerde öyleyse ayağa kalk ve başla göreve bin başını feda etmeye hazırlanmak gerek !!!!!!!!!!!!!!!

ait olduğumuz menzilde buluşmak dileğiyle
vesselam

sivaslıgenç
28.03.2009, 12:09
muhsin başkan vefat etti ama unuttuk bir noktayı hüküm verilmiş amenna ve sadakna olabilir kadere teslimiyyette göstermek grekir şayet bir muhsin erdiyse vuslata arkasında bin muhsin var!!!kimse yerini dolduramaz amma bu bayrağı devrelanlar olacakonca genç talebesi var bütündür vucudun azaları onun bıraktığı ruhu devam ettirecek muhsinler olacak!!zor ayakta duruyordu bbp kimse oyunu vermedi şimdi herkes sahip çıkıyo kaybedince anlaşılıyo değeri ama maddi açıdan sahabedede maddiyat yoktu ve bir avuç insan imanla bu dini ikmal etti demekki sayının ehemmiyeti yok ve bundan sonra sayı belki dahada azalacak ama maneviyatımız yükselecek !!!işte insan inna lillahi ve inna ileyhi racıun herkez misafirhanedeki misafirliğini tamamlayıp ötelere yolculuğa başlıyor
elbette gönül firaktan yanar elbette ama unutmamalı herşey aslına rucu ediyor biz zaten buralara değil maveraya meftunuz
ve unutmamalıyız ki vuslat oralara mahsus ne vuslat tahayyul edebilirsin bütün sevdiklerimiz orda hg demek için bekliyor
ben kulumun zannı üzereyim diyor rabbim mureffih olmalıyız
iyi yerlerde gönlüm en azından bunu fısıldıyor öyleyse gönlümüz bir rabbimiz birken hala ümidimiz var
üstad diyor ya davam için başımdaki kıl sayısı kadar başım olsa feda olsun
bayrak şimdi bizlerde öyleyse ayağa kalk ve başla göreve bin başını feda etmeye hazırlanmak gerek !!!!!!!!!!!!!!!

ait olduğumuz menzilde buluşmak dileğiyle
vesselam

Kardeşim çok güzel noktaya değinmişssin.Dediğin gibi Bbp ye kimse oyunu vermedi destek çıkmadı.Ama şimdi herkes destek oluyor.Keşke bunu en baştan yapsaydık.Şu bir gerçek Sivaslılarda tutuculuk yok .

AKÇAMAGRALI58
28.03.2009, 12:12
yav arkadaşlar başkan daha bulunamadı neden bir ümit demiyorsunuzda peşinen rahmet diliyorsunuz tabiki ALLAHIN rahmeti hepimizin üzerinden eksik olmasın ama belkide hayatta
2 kişi hala kayıp sizler beşinen baş sağlıgı diliyorsunuz ben ayıplıyorum kusura kalmayın...

gul-i_ahmer
28.03.2009, 12:13
Kardeşim çok güzel noktaya değinmişssin.Dediğin gibi Bbp ye kimse oyunu vermedi destek çıkmadı.Ama şimdi herkes destek oluyor.Keşke bunu en baştan yapsaydık.Şu bir gerçek Sivaslılarda tutuculuk yok .

çoğumuz oylar aman bölünmesin falan parti başa geçmesinde şu gecsin diye örneğin chp başa geçmesin diye sağcıların çoğu akpye verdi ne de olsa bbp kazanamaz diye düşünceyle bu böyle oldu şimdi oyunuzu verin verin oylarınız artık bölünmeyecek korkmayın!!!!!!!!!!!

seva
28.03.2009, 12:16
Çiçek: 4 Kişi bulundu, 2 kişi kayıp

Kaynak: Canlı Yayın / Haberturk / Tarih/Saat: 28 Mart 2009 Cumartesi, 11:35:13 / Link : [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, helikopter kazasıyla ilgili olarak savcıların kaza mahallinde olduklarını ve incelemelerin sürdüğünü kaydetti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek düşen BBP helikopteri ile ilgili konuştu. Çiçek: "4 cesede ulaşıldı, 2 kişi aranıyor. Bulunanlar arasında Muhsin Yazıcıoğlu yok. Savcılık olay yerinde incelemeyi südürüyor. İlk tespite göre helikopter gövdeden çarptı" dedi.

İlk bulgulara ilişkin resmi açıklama birazdan yapılacak.

Ayrıntılar birazdan İhlassondakika.com'da...

gul-i_ahmer
28.03.2009, 12:16
yav arkadaşlar başkan daha bulunamadı neden bir ümit demiyorsunuzda peşinen rahmet diliyorsunuz tabiki ALLAHIN rahmeti hepimizin üzerinden eksik olmasın ama belkide hayatta
2 kişi hala kayıp sizler beşinen baş sağlıgı diliyorsunuz ben ayıplıyorum kusura kalmayın...

nişanlım bursa il başkanı ve maraşta şuan ve komutanlarla konuştu başkanımızın vücudu paramparça halde bulunmuş !!!!!

haberler bizleri oyalıyo güya arandı süsü vermek istiyo yok mağaralar aranıyo falan filan hepsi boş sözler...bunların hiç biri olmuyo birebir nişanlım orda şahit!!!

nişanlım bursa il başkanı ve maraşta şuan ve komutanlarla konuştu başkanımızın vücudu paramparça halde bulunmuş !!!!!

haberler bizleri oyalıyo güya arandı süsü vermek istiyo yok mağaralar aranıyo falan filan hepsi boş sözler...bunların hiç biri olmuyo birebir nişanlım orda şahit!!!

ARTI KORUCULARLA KONUŞTULAR KÖY KORUCULARI 6 CESET VAR DEMİŞ

sivaslıgenç
28.03.2009, 12:22
çoğumuz oylar aman bölünmesin falan parti başa geçmesinde şu gecsin diye örneğin chp başa geçmesin diye sağcıların çoğu akpye verdi ne de olsa bbp kazanamaz diye düşünceyle bu böyle oldu şimdi oyunuzu verin verin oylarınız artık bölünmeyecek korkmayın!!!!!!!!!!!

Aynen öyle Chp'le Akpnin oynadıkları on numara oyun.Seçimler iki parti arasında gidiyor.Bari Sivası Bbp alsa.Ya biraz birlik olalım başkanımız Sivaslı ve Sivasta Sivaslı bir kişiye gitsin.

AKÇAMAGRALI58
28.03.2009, 12:24
[QUOTE=gul-i_ahmer;392848][B]nişanlım bursa il başkanı ve maraşta şuan ve komutanlarla konuştu başkanımızın vücudu paramparça halde bulunmuş !!!!!

ben hala inanmıyorum neden diger cesetler paraparça degil hepsi helikopterin içinde sapasaglamda bir tek yazıcıoğlumu parçalandı lütfen böyle heberlerin tam emin olmadan vermeyin arkadaşlar

[

seva
28.03.2009, 12:26
Aranma süsüde nerden çıktı sizin en sevdiğiniz biri kaybolsa sizde mi arama süsü yapacaksınız hayret bi şey ya yok arama süsü yok bilmem ne bilmem tamam helikopterin bulunamamasına bende kızdım sinirlendim teknoloji gelişti dedim ama bu kadar da gaddar olunmaz bence...

barikat58
28.03.2009, 12:27
dün tüm gün boyunca gerek netten gerek tv den haberleri takip ettim.olayla ilgili ençok haberin yapıldıgı kanal olan cnn türk e baglanan ve enkaza ulaşan 17 kişilik köylü vatandaşlardan birisi canlı yayına baglanarak 6 kişininde ölü oldugunu bildirdi.hatta bi tanesi yüzleri tanınmayacak kadar donmuşlar ama 6 kişi olduklarını gördüm dedi.adamın söylediğine göre yüzlerinde 2 parmak kadar buz kütlesi oluşmuş.ayrıca bir başka acıklama sivil savunmadan geldi 6 kişide ölü bulundu diye.sonra akşam başbakan enkazdan gelen haberler sag kurtulan olmadıgı yönünde şeklinde bir açıklama yaptı.sanırım bu açıklamalar kamuoyunu meşgul edip nabzını ölçmek ve ihmal oldugu yönünde olan kuşkulardan oluşan gerginliği gidermek için zaman kazanıyorlar sanki

gul-i_ahmer
28.03.2009, 12:27
[QUOTE=gul-i_ahmer;392848][B]nişanlım bursa il başkanı ve maraşta şuan ve komutanlarla konuştu başkanımızın vücudu paramparça halde bulunmuş !!!!!

ben hala inanmıyorum neden diger cesetler paraparça degil hepsi helikopterin içinde sapasaglamda bir tek yazıcıoğlumu parçalandı lütfen böyle heberlerin tam emin olmadan vermeyin arkadaşlar

[

GÖRELİM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER İNŞEALLAHUTEALA BEN YANILIYORUM İNŞEALLAH BU HABERLER DOĞRUDUR BAKALIM BEKLİYCEZ NELER OLACAK??

Aranma süsüde nerden çıktı sizin en sevdiğiniz biri kaybolsa sizde mi arama süsü yapacaksınız hayret bi şey ya yok arama süsü yok bilmem ne bilmem tamam helikopterin bulunamamasına bende kızdım sinirlendim teknoloji gelişti dedim ama bu kadar da gaddar olunmaz bence...

ŞUAN BÜTÜN BBPLİLER VE MUHSİN BAŞKANI SEVENLER AYAKLANDI !!NEDEN PEKİ???İHMALLİK YÜZÜNDEN OLDUĞU İÇİN HERKES ARAMADINIZ DİYE AYAKLANDI ŞİMDİ İSE ARIYORUZ DİYORLAR BU DİRENİŞİ DURDURMAK İÇİN SIRF BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK ARADIK DİYEBİLMEK İÇİN ŞİMDİ ARIYORUZ DİYORLAR!!!

dün tüm gün boyunca gerek netten gerek tv den haberleri takip ettim.olayla ilgili ençok haberin yapıldıgı kanal olan cnn türk e baglanan ve enkaza ulaşan 17 kişilik köylü vatandaşlardan birisi canlı yayına baglanarak 6 kişininde ölü oldugunu bildirdi.hatta bi tanesi yüzleri tanınmayacak kadar donmuşlar ama 6 kişi olduklarını gördüm dedi.adamın söylediğine göre yüzlerinde 2 parmak kadar buz kütlesi oluşmuş.ayrıca bir başka acıklama sivil savunmadan geldi 6 kişide ölü bulundu diye.sonra akşam başbakan enkazdan gelen haberler sag kurtulan olmadıgı yönünde şeklinde bir açıklama yaptı.sanırım bu açıklamalar kamuoyunu meşgul edip nabzını ölçmek ve ihmal oldugu yönünde olan kuşkulardan oluşan gerginliği gidermek için zaman kazanıyorlar sanki

EVET SEN BENİM SÖYLEMEK İSTEDİKELRİMİ TERCUMAN OLDUN KARDEŞİM SIRF GERGİNLİĞİ GİDERMEK İÇİN YAPILIYO BUNLAR BAŞKA BİŞEY DEĞİL'!!!!

seva
28.03.2009, 12:34

bende saat birde TV58 de baktımki son dakika da tam hatırlamıyorum BBP genel başkan mı neyse 4 kişinin cesedi bulundu 2 kişinin cesedine henüz ulaşılamadı diyordu..

[QUOTE=AKÇAMAGRALI58;392853]

ŞUAN BÜTÜN BBPLİLER VE MUHSİN BAŞKANI SEVENLER AYAKLANDI !!NEDEN PEKİ???İHMALLİK YÜZÜNDEN OLDUĞU İÇİN HERKES ARAMADINIZ DİYE AYAKLANDI ŞİMDİ İSE ARIYORUZ DİYORLAR BU DİRENİŞİ DURDURMAK İÇİN SIRF BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK ARADIK DİYEBİLMEK İÇİN ŞİMDİ ARIYORUZ DİYORLAR!!!

tamam kardeş ben daha size bişey diyemiyorum... :(

barikat58
28.03.2009, 12:39
bu alttaki yorumu başka bir konuya yazmıstım burayada taşıma geregi hissettim.işte ihmal maddeleri

1- 112 ve 155 gereken önemi vermiyor
2- medya asılsız haberleri yayarak kamu oyunu olaydan uzaklaştırıyor
3- 2 gün boyunca arayan arama kurtarma ekipleri yer dahi tespit edemiyor
4- jandarma tuğgeneral bize 16.45 te haber verildi diyor.yani olay zamanında ilgili makamlara iletilmiyor
5- kayseri valisi yazıcıoglu kurtarıldı durumu iyi kayseri devlet hastanesine getiriliyor diyor
6- keş daglarını kuzey yüzünden helikopter daha önce geciyor enkaz güney yakasından cıkıyor gerekli gözlemler yapılmıyor
7- med air denilen helikopter şirketi hiç bir şekilde olaya müdahil olmuyor
8- helikopteri gördüğünü söyleyen köylü vatandaş dinlenmedi

daha saymaya kalksak bir çok madde sıralanır.hepsi birbirinden korkunç bu ihmaller acaba tesadüfmü?

bu ihmallerin hesabı kolay kolay verilmez verilemez.siz burda öldü ölmedi derken onlar bu ve bu tip maddeleri nasıl yok ederiz diyorlar.muhsin yazıcıoglu ölmedi işte bu ihmallerle katledildi.

AKÇAMAGRALI58
28.03.2009, 12:40

degerli kardeşim onu diyen ben degilim ben yazdıgım yazı yukarıda ben siteye o resmin asılmasına bile karşıyım neden ALLAH(CC) BİR mucize beklemiyoruzda peşinen kabulleniyoruz..

gul-i_ahmer
28.03.2009, 12:41
bende saat birde TV58 de baktımki son dakika da tam hatırlamıyorum BBP genel başkan mı neyse 4 kişinin cesedi bulundu 2 kişinin cesedine henüz ulaşılamadı diyordu..

[QUOTE=gul-i_ahmer;392857]

tamam kardeş ben daha size bişey diyemiyorum... :(

İNŞEALLAH ABLACIM MUHSİN BAŞKANIMIZ SAĞDIR DİYECEK SÖYLECEK SZLER YOK ARTIK DUALAR YÜKSELSİN SEMAYA BAŞKA ELDEN GELEN BİŞEY YOK :(BURDA İKTİDARI TARTIŞMANIN ANLAMINDA YOK GÖREN GÖRDÜ YARIN OYUNU ONA GÖRE VERSİN ARTIK Kİ KÖR OLANA BİZ GÖSTEREMEYİZ SAĞIR OLANADA BİZ DUYURAMAYIZ....

AKÇAMAGRALI58
28.03.2009, 12:45
Bu ne acı haber ne acı bir gün
Sen koru ALLAHIM Muhsin başkanı
Sivas’a çökmesin bir kara hüzün

Yiğidin harmanı düzde olandı
Her kafadan bir ses ortam bulandı
Birisi desin,ki hepsi yalandı?

Bu gece çok uzun uyku tutamam
Yiğit kar altında gene yatamam
Türk İslam güneşi onsuz yapamam
( olayın ilk günü yazdıgım şiir ümidimi hala koruyorum)

seva
28.03.2009, 12:46
bu alttaki yorumu başka bir konuya yazmıstım burayada taşıma geregi hissettim.işte ihmal maddeleri

1- 112 ve 155 gereken önemi vermiyor
2- medya asılsız haberleri yayarak kamu oyunu olaydan uzaklaştırıyor
3-

4- jandarma tuğgeneral bize 16.45 te haber verildi diyor.yani olay zamanında ilgili makamlara iletilmiyor
5- kayseri valisi yazıcıoglu kurtarıldı durumu iyi kayseri devlet hastanesine getiriliyor diyor
6- keş daglarını kuzey yüzünden helikopter daha önce geciyor enkaz güney yakasından cıkıyor gerekli gözlemler yapılmıyor
7- med air denilen helikopter şirketi hiç bir şekilde olaya müdahil olmuyor
8- helikopteri gördüğünü söyleyen köylü vatandaş dinlenmedi

daha saymaya kalksak bir çok madde sıralanır.hepsi birbirinden korkunç bu ihmaller acaba tesadüfmü?

bu ihmallerin hesabı kolay kolay verilmez verilemez.siz burda öldü ölmedi derken onlar bu ve bu tip maddeleri nasıl yok ederiz diyorlar.muhsin yazıcıoglu ölmedi işte bu ihmallerle katledildi.

112 155 bu numaraları dengesiz kişiler eğlence yeri sanıyor arıyorlar bu yüzden onlarda önemsemiyorlar bazı ihbarları ama bilmiyorum artık siz ne dersiniz..

medya Her gelen söylentiyi değerlendiriyor ondan olabilir..

2 gün boyunca arayan arama kurtarma ekipleri yer dahi tespit edemiyor: Sinyal alsalardı heralde doğru yerde arayacaklarına inanıyorum..

haythuyt
28.03.2009, 12:49
ruhun şaad olsun reısım:((((................... ...

gul-i_ahmer
28.03.2009, 12:50
112 155 bu numaraları dengesiz kişiler eğlence yeri sanıyor arıyorlar bu yüzden onlarda önemsemiyorlar bazı ihbarları ama bilmiyorum artık siz ne dersiniz..

ABLACIM TELEFONDAN GELEN İNLEMELERİ NASIL ÖNEMSEMEZLER TAM 19 DK KONUŞULDU YA NE DEMEK BU YA EN AZNDAN GÜNEY TARAFINDA OLDUĞU TESPT EDİLİP O TARAFA YÖNLENİRLERDİ HALBUKİ YETKİLİLER KUZEY TARAFA YÖNLENDİ BU NE İŞTİR YA :(:(:(:((:

sivaslıgenç
28.03.2009, 12:53
ABLACIM TELEFONDAN GELEN İNLEMELERİ NASIL ÖNEMSEMEZLER TAM 19 DK KONUŞULDU YA NE DEMEK BU YA EN AZNDAN GÜNEY TARAFINDA OLDUĞU TESPT EDİLİP O TARAFA YÖNLENİRLERDİ HALBUKİ YETKİLİLER KUZEY TARAFA YÖNLENDİ BU NE İŞTİR YA :(:(:(:((:

Yetkililerin acizliği diyelim işte nerdeyse yarım saate yakın konuş ama o kadar zaman gecmesine rağmen yeri tespit edem ilğinç bir olay gerçektende.Üstüne üstlük bir bucuk gün tam tersi istikamette arama yap ... yazıklar olsun bize.:(

seva
28.03.2009, 12:54

iyi ce dinleyemedin galiba dikkat edersen kadın yardım etmeye çalışıyor yeri tesbit etmeye çalışıyolar dedi..
Tesbit eden cihaz yok diye bi söylentilerde var galiba..

barikat58
28.03.2009, 12:56

mehmet ali birand ın tespiti bugün yazısını okudum şöyle diyor.112 acil serviste kız muhabir olayı anlatırken heycanlanıyor ne söyleyecegini ne soracagını bilemiyor cevredekilerden yardım alıyor.adam şarjım bitiyor derken o iyce konuşmayı uzatıyor.halbuki konuşmadan açık duran telefonun şarjı daha uzun gider tarzında sözler söylüyor.

kayseri valisine kim dedi acaba kurtardık kayseri devlet hastanesine getiriyoruz diye o da hemen canlı yayına baglandı ve evet kurtuldu hepside iyi dedi

arama kurtarma helikopteri keş daglarının kuzey yüzünden daha önce gecmiş malatyalı bir arama kurtarma ekibi telsiz muhaberat sorumlusu söyledi.oysaki köylüler güney yüzünde görüyorlar enkazı.yani dagın bir yüzünü göremeyecek kadar dikkatsiz arayan ekipler.

şimdi yapacakları en güzel iş halkı meşgul etmek müsait zemini oluşturmak daha sonra gerekli zaman gelince üzgün bir ifadeyle açıklama yapmak

arikarinkuchi
28.03.2009, 12:59
şimdi de 4 ceset var diyorlar yaa
bir yetkili çıkıp kesin birşey söylesin artık

gul-i_ahmer
28.03.2009, 13:02
şimdi de 4 ceset var diyorlar yaa
bir yetkili çıkıp kesin birşey söylesin artık

SANKİ DALGA GEÇİYORLAR BİZİMLE YA NE KARIŞIK BİR OLAY ALLAHIM:(:(:(

seva
28.03.2009, 13:06
mehmet ali birand ın tespiti bugün yazısını okudum şöyle diyor.112 acil serviste kız muhabir olayı anlatırken heycanlanıyor ne söyleyecegini ne soracagını bilemiyor cevredekilerden yardım alıyor.adam şarjım bitiyor derken o iyce konuşmayı uzatıyor.halbuki konuşmadan açık duran telefonun şarjı daha uzun gider tarzında sözler söylüyor.

kayseri valisine kim dedi acaba kurtardık kayseri devlet hastanesine getiriyoruz diye o da hemen canlı yayına baglandı ve evet kurtuldu hepside iyi dedi

arama kurtarma helikopteri keş daglarının kuzey yüzünden daha önce gecmiş malatyalı bir arama kurtarma ekibi telsiz muhaberat sorumlusu söyledi.oysaki köylüler güney yüzünde görüyorlar enkazı.yani dagın bir yüzünü göremeyecek kadar dikkatsiz arayan ekipler.

şimdi yapacakları en güzel iş halkı meşgul etmek müsait zemini oluşturmak daha sonra gerekli zaman gelince üzgün bir ifadeyle açıklama yapmakAma işte diyorum telefondan yeri tesbit etmeye çalışıyorlar o yüzden uzatıyorlar konuşmayı..

ekipler dikkatsizse niye almışlar işe onu çok merak eidyorum..

gul-i_ahmer
28.03.2009, 13:10
4 ceset kurtarma helikopterine alındı
Diğer GÜNCEL haberlerini okumak için tıklayınız...

Kahramanmaraş'ta içerisinde Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu düşen helikopterin enkazında bulunan 4 ceset kurtarma helikopterini bindirildi.28 Mart 2009 14:07

Ayrıntılar Gelecek

barikat58
28.03.2009, 13:12
Ama işte diyorum telefondan yeri tesbit etmeye çalışıyorlar o yüzden uzatıyorlar konuşmayı..

ekipler dikkatsizse niye almışlar işe onu çok merak eidyorum..

konuşmayı yada açık durmasını bırak telefon kapalıyken bile yer tespiti yapılabiliyomuş biliyomusun?hatta kapalıyken ses kaydı bile yapıyorlarmıs.yani böyle bir teknoloji var zaten bbp li mühendisler yine kapalı telefondan aldı sinyali

omercoskun
28.03.2009, 13:15
ya arkadaşlar adam ölmeden diri diri gömdünüz yok böyle bi açıklama sizler takib etmiyormusunuz bu olayı yaa daha adam ölmeden başsağlığı mesajlarını başlattınız ntv-cnn yalan haberleri ile bizim sivaslı sitemizde bile adam ı diri diri gömdünüz . site yönetimi çok rica ediyorum böyle bir haber teyit edilmedi bu haber başlığını lütfen kaldırın çok rica ediyorum.

arikarinkuchi
28.03.2009, 13:16
sipas da son dk haberi olarak
canlı bir şekilde bbp sekreteri şimdi açıklama yaptı
kesin olarak öldüğünü belirtti

gul-i_ahmer
28.03.2009, 13:17
Helikopterdekilerin tamamı öldü
Diğer GÜNCEL haberlerini okumak için tıklayınız...

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe'nin hayatını kaybettiklerini açıkladı.28 Mart 2009 14:17

Bütün islam aleminin ve ülkücvü camianın ve diğer yetkililerinin ve Türkiye'nin gönüllerdeki başkanı Muhsin yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu 6 yolcu rahmeti rahmana kavuşmuştur...

arikarinkuchi
28.03.2009, 13:18
sipas da son dk haberi olarak
canlı bir şekilde bbp sekreteri şimdi açıklama yaptı
kesin olarak öldüğünü belirtti

sivaslim58
28.03.2009, 13:22
SİVAS YARIN AYAĞA KALK VE EMANETİNE SAHİP ÇIK.YOKSA BİR DAHA YEMİN EDERİM SİVASLIYIM DEMEM.

seva
28.03.2009, 13:23
konuşmayı yada açık durmasını bırak telefon kapalıyken bile yer tespiti yapılabiliyomuş biliyomusun?hatta kapalıyken ses kaydı bile yapıyorlarmıs.yani böyle bir teknoloji var zaten bbp li mühendisler yine kapalı telefondan aldı sinyali

Sinyalin nereden geldiği bulunabiliyor mu..

AKÇAMAGRALI58
28.03.2009, 13:24
RUHUN ŞAD OLSUN KOCA REİS ALLAH (cc) RAHMETİNİ ÜZERİNDEN ESİRGEMESİN AMİN...

fertelliyim
28.03.2009, 13:37
BBP: Yazıcıoğlu da öldü 28 Mart 2009

A.A

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yazıcıoğlu'nun cenazesi Kızılöz Köyü'ne getirildi.

Topçu, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, helikopter kazasında, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe'nin hayatını kaybettiklerini duyurdu.

Topçu, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miliiyetçiler, ülkücüler, Alperenler Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları rahmeti rahmana kavuşmuştur" dedi.

Başımız Sağolsun Kazada ölenlere Allah Gani Gani Rahmet eylesin Hakkım Var ise olduğunu sanmıyorum eğerki var ise Helali hoş olsun

sivaslıgenç
28.03.2009, 13:40
Hepimizin başı sağolsun.Mekanı cennet olsun yanndaki 5 arkadaşıyla beraber.Allah peymaber efendimize komşu eylesin.

barikat58
28.03.2009, 13:40
Sinyalin nereden geldiği bulunabiliyor mu..

tam isbaet noktayı olmasada belirli bir yeri kapsayacak şekilde gösterebilme özelliğine sahipmiş.ama artık bi önemi varmı kullanamadıktan sonra insanların hayatını kurtarmadıktan sonra

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]ŞIMIZ%20SAĞOLSUN.jpg

seva
28.03.2009, 13:50
BBP: Yazıcıoğlu da öldü 28 Mart 2009

A.A

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yazıcıoğlu'nun cenazesi Kızılöz Köyü'ne getirildi.

Topçu, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, helikopter kazasında, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe'nin hayatını kaybettiklerini duyurdu.

Topçu, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miliiyetçiler, ülkücüler, Alperenler Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları rahmeti rahmana kavuşmuştur" dedi.

Başımız Sağolsun Kazada ölenlere Allah Gani Gani Rahmet eylesin Hakkım Var ise olduğunu sanmıyorum eğerki var ise Helali hoş olsun

Allah rahmet eylesin sevenlerine ailesine sabır versin Muhsin yazıcıoğlunu seven biri olarak sabır diliyorum...

cCc_NaZ_cCc
28.03.2009, 13:55
arkadaşlar dualarımızı eksik etmeyelim :( mekanı cennet olsun kabri nurlarla dolsun.. :'(

barikat58
28.03.2009, 13:56
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]ŞIMIZ%20SAĞOLSUN.jpg

işte bahtsızlarımız işte talihsizlerimiz ruhları şad olsun mekanları cennet olsun.Allah bu cektikleri cileyi günahlarının yerlerine saysın.dona donas ölmeyi titreye titreye can vermeyi günahlarına kefaret saysın rabbim

OSMAN ECE
28.03.2009, 14:01
başımız sag olsun mekanı cennet olsu

başımız sag olsun mekanı cennet olsu ülkü daşlarım ayrılmak yok birlik zamanı yolumuza devam

abdussvs
28.03.2009, 14:09
BÜTÜN TÜRK İSLAM DÜNYASININ BAŞI SAĞOLSUN. KABİRLERİ NUR, MEKANLARI CENNET OLSUN...

LaEdri
28.03.2009, 14:16
Yüreğim öyle büyük sızlıyor ki..
Ne yapsam hep aklımda pat diye düşüyor yüreğime..
Rabbim mekanını cennet eylesin..

cCc_NaZ_cCc
28.03.2009, 14:16
amin inşAllah.. dularımız kabul olur muhsin başkanımız kabir azabı görmez :( :'(

gurbet-yorgunu
28.03.2009, 14:41
CENNETiN SUYU RUHUNUZA iSLESiN,TOPRAGINIZ BOL,RUHUNUZ HUZURLU OLSUN,,MEKANINIZ CENNET OLSUN....Seni Hic Unutmayacagiz Muhsin Abi...

Kardelencicegi
28.03.2009, 14:44
M)ücahitlerin başında koca liderdin
(U)ğruna can veririm vatanımın derdin
(H)iç yorulmadın hep karşı geldin
(S)öyle şimdi nerdesin, nerelerdesin
(İ)nliyor sevenlerin
(N)için gelmezsin gitme reis gitme...

mhmt.alperen
28.03.2009, 15:13
alah rahmet eylesin. bütün türk-islam dünyasının başı sağolsun. ülkemizin acizliğinin kurbanı oldu.

murat tugrul
28.03.2009, 15:15
TEMİZ DOGRU HAYAT YAŞAMAK ARKASINDA BU KADAR SEVEN AGLAYAN İNSAN
BIRAKMAK HER BABAYİGİDİN HARCI DEGİLDİR
ÖZELLİKLEDE SİYASETİN İÇİNDE OLUP BU KADAR TEMİZ KALMAK PARTİ FARKI GÖZETMEDEN HERKESİN TEK VUCUT TEK YÜREK OLARAK ARKANDAN DUA ETMESİ KURTULABİLMEN İÇİN YAKARIŞLARI BUNLAR HERKESE NASİP OLACAK İŞLER DEGİL

DOGRU YAŞADIN DOGRU OLARAK HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTUN NE MUTLU SANA

TOPRAGIN BOL MEKANIN CENNET OLSUN

doganay
28.03.2009, 15:34
Başımız sağolsun.

Allah mekanını cennet eylesin.

Aile, dost ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

Adam gibi adam.

Vekillerini bize, bizleri de Allaha emanet ederek Hakkın rahmetine, hep ulaşmak istediği yere gitti. Allah yerinde dinlendirsin.

Geride kalan bizlere Allah sabırlar versin.

arikarinkuchi
28.03.2009, 15:45
MUHSİN YAZICIOĞLU VE ARKADAŞLARI ;
ALLAH U TEALA YA ulaştı . Tüm İslam aleminin başı sağolsun ALLAH rızasu için el-Fatiha inşallah yeri cennet bahçesinden peygamberimizin yeri olur

ogeday3358
28.03.2009, 15:49
basimiz sagolsun :(((

kasparix
28.03.2009, 15:57
Şakaklarında birkaç kır tel, alnında birkaç çile kırışığı. Bizim kuşağın en genci, en yakışıklı delikanlısı...AHMET TURAN ALKAN...

GuNaY
28.03.2009, 16:12
Yapılan son açıklamalardan sonra maalesef ki umudumuzda son buldu..

BAŞIMIZIN SAĞOLSUN...

Kişiliği ve söyledikleri ile Adam Gibi Adam olan başkanımız aramızda olmayacak. Siyaset, az bulunan dürüst siyayetçilerinden birini daha kaybetti.

Başın Sağolsun Türkiyem...

TracyMcGrady58
28.03.2009, 16:32
Basimiz sagolsun. Allah rahmet eylesin. Mekani Cennet olsun

5.SivaSLim.8
28.03.2009, 16:33
Bütün SivaSLiLarin basi sogulsun...Öldügüne bi türlü inanamiyorum :'(:'(

Siyahnur
28.03.2009, 18:06
:´-(
:,-( :,-((..............

yerliturkuaz
28.03.2009, 19:15
Bu ülkede insanın değeri ancak öldükten sonra anlaşılıyor malesef yine bir ölüm haberi yine bir öenmli bir insan kaybettik. Çok doluyum çooook söyleyeceğim çok şey var fakat zamanı değil!...

Başımız sağolsun....

Cley
28.03.2009, 19:26
En son ana kadar bu cümleleri yazmaya gitmedi elim :( Türkiyenin başı sağolsun.Bir vatan sevsadılısını bir Türkiye aşığını bir Yiğidosunu kaybetti memleketimiz.Mekanı cennet olsun.Allah kalanlara sabır versin :(

zaralı ülkücü
28.03.2009, 20:08
Sen Türklüğe sahip çıktık da biz sana sahip çıkabildikmi?? Böyle değerlerin kıymeti ancak kaybedilince anlaşılır.. Hoşçakal Yiğido.. Hoşçakal Ülküdaş.. Hoşçakal Alperen.. Hoşçakal!!!

mutlu_58
28.03.2009, 20:12
Ne mutlu ki bizlere başkanımızla aynı toprakların evlatlarıyız.baskanımıza ve kader arkadaslarına ALLAH tan rahmet tüm ülkemize sabır diliyorum.ruhun şad mekanın cennet olsun yiğit MUHSİN YAZICIOĞLU...

memet24
28.03.2009, 22:15
hep hayalın büyük birlikti oldu be başkan türkiye senin için büyük birlik oldu ama sen yoksun .ruhun şad mekanın cennet olsun büyük başkan................

RüStü ElmaS
28.03.2009, 22:33
Sivas'ımızın yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden biri ve kıymetli bir vatan evladığını yitirmenin acısını yaşıyoruz.

Muhsin Yazıcıoğlu tam Sivaslıydı, Muhsin başkana Allah'dan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

Sivas'ımızın ve Türkiye'mizin başı sağolsun.

ilknur tr
28.03.2009, 22:39
bu yazı gerçekten muhsin başkana olan tüm duygularımızı anlatmış hepimizin başı sağolsun tüm tüğrk ve islam alemine en baştada ailesine rabbim sabırlar ihsan eylesin yazı içinde teşekkürler vede saygılar

kasparix
28.03.2009, 23:00
O bizim yüreğimiz, bizim duruşumuz, bizim sesimizdi. Zaman zaman korksak da, o bizim hiç geri adım atmayan cesaretimizdi. Dünya telaşı ile yalpalarken, o cetvelle çizilmiş gibi dümdüz yolunda ilerleyen gölgemizdi. Hiç eğilmeyen başımız, hiç zedelenmeyen onurumuzdu. Zamanla biz onu yalnız bıraksak da, o bizden hiç vazgeçmedi. O bizim Muhsin Başkan'ımızdı.

ramazan_d
28.03.2009, 23:47
Onun ne âlihimmet bir insan, ne bahadır bir evlat olduğunu dost düşman herkes bilir…

Bilir amma geldi geçti işte o da herkes gibi…

Çünkü bu dünya Ankalar için sadece, sonsuzluk ummanı içinde küçük bir adacıktan ibarettir. Göçmen kuşların konup nefeslendikleri bir adacık…

İki cihan serveri, erler eri, sonsuzluk kervanının zülcenaheyn rehberi Efendimiz derler ki “Bu cihan yurdunda Adem için zaman, bir demden ibarettir. Ve kim ki o ‘dem’i, bir ‘adem’ olmaktan kurtarır, işte o Allah dostu bir erdir….”

Ben onu öyle bir er bildim, öyle bildik, öyle bildiler.

Allah Hz. Musa (as) için ‘Ve kane Muhlasan nebiyya’ buyurur. O ‘muhlas’tı der. ‘Muhlis’in de ötesinde... Muhlis, samimi olandır. Muhlas ise, karşısındakini bile erliği, mertliği, dürüstülüğü, yiğitliği ve ihlasıyla ihlaslı olmaya mecbur edendir. O kadar net ve samimidir ki, ona karşı hile yapmaya gerek duymazsınız. İşte o öyle bir kumaştı.

Bediuzzaman, ‘Bir insanın himmeti kendi milleti ise o bir millet kadar büyüktür’ der.

Evet o bir millet kadar büyüktür.

Bir gün bir genç emanet etti bana. “Kardeşim, o cins bir kumaştır. Bu millet adına ona sahip çıkmak lazım” demişti. Onun istediği kadar yapamadım ama o genç, 10 senedir, her Pazartesi, her Cuma, iki eli kanda olsa, beni arar, hürmetini bildirir, aramızda çok yaş olmamasına rağmen, ‘elini öperim’ der. En küçük bir şeye ihtiyacım olduğunu sezdiğinde atlar gelir…

Hayatımda onun kadar dikkatli, vefalı ve görevini bilen birini görmedim. O delikanlı bana Muhsin kardeşin bir emaneti idi, ‘İstanbul’u bilmez göz kulak ol’ diye. Kendisi için hatır koydukları böyle ise, kendisini siz düşünün.

* * *

Aramızda bazı nebi gönüllü adamlar vardır.

Biz onları anlayamayız. Gözyaşlarıyla dalga geçeriz, ‘hep ağlıyor’, diye…

Yüzlerindeki hüznü anlayamayız, ‘o hiç gülmez’ diye.

Saflıkları, duruşları, toklukları bize tuhaf görünür. Anlayamayız yüreklerindeki yüceliği erliği, fedakarlığı.

Bir gün TGRT’yi ziyarete gelmişti. Genel Yayın müdürünü ziyaret ediyordu. Ben İHA haber müdürü idim. Geldiğinden haberim yoktu. Beni sormuş, çağırdılar. Yukarı çıktım. Genel yayın müdürü onu kendi makamına oturtmuştu. Kapıdan başımı uzattım. İçeri kalabalıktı, beni görünce yerinden kalkıp geldi kapıya kadar ve kucaklaştık. Utandım. O gün “bu kadar tevazu ile bu güzel adam hiçbir şey yapamaz bu çarşıda” diye düşünmüştüm.

Evet, onun malları bu çarşıda fazla alıcı bulmadı!

Üftade hazretlerinin, saf katışıksız süt sattığı için kimsenin sütünü almadığı müridine söylediği ‘Sen de sütüne biraz su kat evladım!” şeklindeki latifesini hatırladım. Ve anladım ki, Muhsin kardeşin katıksız, saf, temiz, helal sütüne verebilecek kadar temiz paramız yokmuş ki, Allah şu helale bu murdarı nasip etmedi.

Evet o nebi gönüllü bir Anka idi. Nebiler, bilirsiniz, herhangi bir mümini, bir ananın çocuğunu sevdiği kadar severler. Hatta daha fazla… O yüzden biz onların şefkatini, merhametini anlayamıyoruz. Yüksek himmetlerini algılayamıyoruz.

Muhsin kardeş öyle muhlass, nebi gönüllü bir anka idi.

Ve göçüp gitti. Ardından yürek yangınları bırakarak... Çünük yapabilecek çok şeyi vardı. Hele bir ‘büyük aile’ projeleri vardı ki, belki de Anadolu’nun bahtını değiştirecek bir proje idi. O projenin mimarı Cevdet Tellioğlu. Projenin ortaya çıkışında emeğim var diyemem ama katkım olmadı değil. Bence de büyük değişimlere yol açacak bir proje.

Bireysel menfaati değil, toplumun ve milletin menfaatini öne çıkaran, ayağı yere basan bir proje. Cevdet bey, “Abi bunu Muhsin beye götüreceğim” dediği zaman, “Hah” demiştim “bu proje ancak ona yakışır!” Nitekim dinler dinlemez, hemen sahip çıkmıştı.

Bir şeyde milletin menfaati varsa, emin olabilirdiniz ki Muhsin kardeşim, ya o işin içindedir, ya arkasında ya önündedir. Ama asla karşısında olmazdı. Son konuşmasını dikkatle dinleyin. Sanki Rahman onun dilini kullanıyor gibi…

Bir anekdot daha anlatarak bitireyim. Bir dostum aradı, aramaların yapıldığı kinci günün sabahında. Dedi ki, “abi büyük ihtimalle Muhsin kardeş gitti”. Nereden biliyorsun dedim: Şöyle dedi:

“Gece saat üç gibi rüyama girdi. Sağ yumruğunu havaya kaldırmış, bir çocuk saflığı ve coşkusuyla “Şehid oldum ben şehid” dedi. Yataktan sıçradım. Baktım ki rüya imiş… “

Evet geçip gitti.

Ve bir millet, istikbalini, toprağa attığı tohumlarıyla, yani şehidleriyle ve gazileriyle besler. Garantiler.

Bediuzzaman da öyle demiyor mu, I. Dünya Savaşın’da verdiğimiz şehidler ve gaziler için? Onları milletin istikbali adına toprağa atılmış tohumlar gibi görür ve ‘istikbalde gelecek güzel günlerin’ gerekçesi sayar.

2002 yılında Bediuzzaman’ın, ‘kendisine bedel’ Kore’ye gönderdiği gazi talebesi Bayram abi, bir kaza sonucu hayatını kaybetmeden iki gün önce, yanında kalanlardan birine rüyada, “Allah bu milletin kadası için bir kurban alınacak” denilmiş. İki gün sonra Bayram abi düz yoldu kaza yapıp vefat etti.

Bazen güzel şeylerin büyük bedelleri oluyor işte.

Eminim ki o da bizim istikbalimiz için seçilen bir kurban oldu. Gerçi ben helikopterin kazaen düştüğüne inanmıyorum. Önceki yazımda da belirttim. Ta baştan beridir kalbim itiraz ediyor kaza olmasına. Ama delilim de yok. Kaza kabul edeceğiz yani. O yüzden de onu kaderin seçtiği bir kurban diye biliyorum bu miletin kadası için.

Ona da yakışır hani! İsmail’in (Türk millet’nin) yerine kurban olmak ne muazzam bir makam!

Bak vefatıyla nereye varacağı kestirilemeyen sisayi tartışmalar bıçakle kesilir gibi kesildi. Siyaset sahnesine edep, sükunet ve vakar geldi. İnşallah kaybı da bu Milet için, çekirdeğin, filiz için kendi varlığından geçmesi gibi manalara, maksatlara ve gayelere vesile olur.

Sen de ey kardeş, iyiliklerden bükülmüş ipliğinle, içimizde ebedi yaşayan ‘can’ olacaksın. Ne demişti Mevlana:

“Bir gün gidersin sen de. Tek tek gidenler gibi…

Yok olmak istemiyor musun?

İyi şeylerden evladın olsun.

İyiliklerin bükülmüş ipliğidir kalan…

Odur dünyaya direk olanların canı…”

Eminim dünyaya direk olanlardan biri olup gittin. Ama yine de özümüz göynüyor, içimiz yanıyor. Yunus da öyle dememiş miydi:

Bu dünyada bir nesneye / yanar içim göynür özüm

Yiğit iken ölenlere / gök ekini biçmiş gibi

….

Yunus Emre bu dünyada / iki kişi kalır derler

Meğer Hızır, İlyas ola / abıhayat içmiş gibi…

Sen ‘hızır’a ‘llyas’ oldun. Çünkü Hızır ve İlyas, yeniden doğuşun sembolüdür. Musa’nın balığı yok olmasaydı, Hızırla buluşamazdı. Sen bizi Hızırla buluşturmak için suya atlayan balık oldun ki biz dönüşümümüzü, dirilişimizi tamamlayalım diye… Çünkü şehid oldun. Ve bu topraklar yaşadıkça sen de dalgalanacaksın havamızda, toprağımızda can diye, dirlik diye, düzen diye…

Selam olsun sana! Ve bizden salat ve selam ilet, perde ardında bekleyen canlar canı Nebiye.

Ağuşunu açmış bekliyor seni… Uğurlar olsun kardeşim!

Senin için ağlıyorum ama Senle gurur duyarak!

Mehmet Ali Bulut - Haber 7
mabulut@gmail.com

Eyüp KIZGIR
29.03.2009, 00:35
Muhsin YAZICIOĞLU yaşarken değerini bilemedik, bari bu seçimlerde Sivasımızda, oyları BBP'ye verelim. Seni unutmuycağız Muhsin abi. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun.

sivasli_boy
29.03.2009, 00:44
O sereflice yasadı dik durdu her zorluga gögus gerdi ve sereflice öldü o bu dunyada cok cekti ALLAH ım sen obur dunyasını güzelleştir...

barikat58
29.03.2009, 03:44

Kurtlar puslu havada
Toplandı ankarada
Giden heybetli çınar
Milyonlarsa arkada

Yandı yurekler yandı
Yagan kar ıle sonmez
Mılyonlar bır agızdan
Dıyor basbuglar olmez
Başbuglar ölmez

Vatan mıllet aşkına
Gecen cılelı omur
Yatak yorganda degıl
Cınar ayakta olur

Yandı yurekler yandı
Yagan kar ıle sonmez
Mılyonlar bır agızdan
Dıyor basbuglar olmez
Başbuglar ölmez

Neyler kerkukte turkmen
Turkıstan neyler onsuz
Sabır ver yuce mevlam
Kaldık bassız ve kolsuz

Yandı yurekler yandı
Yagan kar ıle sonmez
Mılyonlar bır agızdan
Dıyor basbuglar olmez
Başbuglar ölmez

Sanki mustafa yıldızdogan türkeş için yazdıgı şiir ona yazmamışta bugün muhsin yazıcıoglu için yazmış nasılda örtüşüyor şiir ve yaşananlar.artık muhsin yazıcıogluda yok gercekten kaldık başsız ve kolsuz

ekingölü
29.03.2009, 09:28
BAŞIMIZ SAĞOLSUN.KIYMETLİ BİR ABİMİZİ KAYBETTİK ACIMIZIN TARİFİ YOK.ALLAH KARDEŞLERİMİZİN MEKANINI CENNET EYLESİN.RUHLARI ŞAD OLSUN.AİLELERİNEDE RABBİMDEN SABIRLAR DİLİYORUM.

ÜŞÜYORUM

Bir coşku var içimde bugün kıpır kıpır

Hafif bir rüzgar gibi, süzülüyorum

Bir çeşme başı arıyorum

Zikre dalmış her şey

Huzur dolu içimde

Güneşimi kapatmayın

( MUHSİN YAZICIOĞLU )
SEN ÜŞÜYORSUN AMA BAŞKANIM BİZİM YÜREĞİMİZ YANIYOR.

diamond
29.03.2009, 14:48
tüm islam aleminin başı sağolsun...acımız çok büyük....böyle insanların değeri nedense hep kaybedildikten sonra anlaşılıyor...inşallah bu kazanın arkasından da karanlık güçler çıkmaz...

karayusuf
29.03.2009, 15:24
Sayın Başkanımız Muhsin YAZICIOĞLUNA ve dava arkadaşlarına cenabı ALLAH tan rahmet,yakınlarına ve tüm sivas halkına sabırlar dilerim.

DORUK58
29.03.2009, 15:54
Bugün yokluğunun ikinci günü sevgili büyüğüm abim Muhsin YAZICIOĞLU biliyormusun senin geçirdiğin kaza çok üzdü bu milleti milletin evlatlarını herkes seni konuşuyor herkes seni anlatıyor çocuklar senin ismini tekrar ediyor keşke; sen hayatta iken bunları görebilseydin büyük birlik dedin inan bunu başardın sen gerçekten, O kadar büyük bir birlikki bu ben bile anlam veremedim, galiba bu birliğin hamuru senin sevgindi ve galiba nankör olan bizlerdik biz bunu bu sevgiyi anlamamak için çok direndik mücadele bile ettik ama artık haykırıyorum seni şimdiden çok özledim çok özledik gözlerimdeki yaşlara anlam veremiyorum senin resmini gördüğüm anda senin ismini duyduğum anda dökülüp geliyolar ulu orta zor tutuyorum bu yaşları belki yanlış anlarlar diye hiç tanımadım seni, tanışamadım konuşamadım ama şimdi içimde bir his var sanki yıllardır tanıyorum seni yıllardır birlikteyiz yanyanayız da sen gidince şuram yandı yüreğim sızladı kalbim tarifsiz duygularda YATTIĞIN YER CENNET OLSUN ALLAH RAHMETİYLE ÖDÜLLENDİRSİN SENİ BEN HAKKIMI HELAL ETTİM UNUTMA SENDE HELAL ET SEVGİLİ MUHSİN ABİM.

Alperen.
29.03.2009, 16:24
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]şkanım2.JPG

Affet bizi Başkanım, Hakkını Helal Et..

Hakkını helal et, affet bizi Başkanım...
Seni hep yedekte sayan, bir kez olsun destekleme ihtiyacı hisssetmeyen sözüm ona milliyetçi-maneviyatçı gazetelerin köşe yazarları kardeşimiz gitti, yıldızımız kaydı diyerek gözyaşları içerisinde senden bahsediyorlar ne büyük vatansever ne büyük müslüman olmandan dem vuruyorlar. Affet onları başkanım zaten hiç sitem etmedin onlara. Ölmen gerekiyormuş başkanım, senin ne büyük dava adamı olduğunu dillendirmeleri için can vermen gerekiyormuş...!

Uğruna göğsünü siper ettiğin, kısacık hayatını adadığın, herşeyden aziz bildiğin Türk Milleti senin için ağlıyor. Onaltı yıllık partini bir kez olsun desteklemeyen, oy vermeyen, seni o başkanlığa layık görmeyenler şimdi adam gibi adamdı diyor gözyaşı döküyorlar. Siyasetinin dürüstlüğünden, dosdoğru, dik ve milli duruşundan bahsediyorlar. Hiç yüzünü güldürmediler Başkanım, kendi hemşehrilerin bile meclise zor gönderdi seni. Bugün sivas ağlıyormuş Başkanım. Senin partine bir belediye başkanlığını bile çok gören Sivas ağlıyormuş. Senin örnek bir siyaset adamı olduğunu anlamaları için Cenab-ı Hakka kavuşman gerekiyormuş.

Devlet-i ebed müddet dedin ömrün boyunca, senki sana işkenceleri, hücreleri layık gören devletini batılı müfettişlere şikayet bile etmedin. Seni ezenlere bile sahip çıktın. O devlet ki suçsuz yere seni yedi buçuk sene hapsetti, hayatı sana zindan etti, dağlarda ölüme terketti. Bir kez bile sitem etmedin devletine ve şimdi bu satırlarımızı okusan bizide azarlardın çünkü Baba bildin devleti ve bilmemizi istedin. Öyle olsun Başkanım ama söz veriyoruz sana, ya devlet ülküleşecek ya ülkücüler devletleşecek. Bu sefer tutacağız sözümüzü. Bu azmi yakalamamız için seni feda etmemiz gerekiyormuş.

Mitingler iptal oldu başkanım halbuki daha beş gün önce çamurlu bir futbol sahasını reva gördüler sana, bir köşeye ittiler, kocaman hoparlörlerle bastırdılar sesini şimdi iptal ediyorlar mitinglerini bütün meydanları sana bıraktılar başkanım. Artık meydanlar tabutunu ağırlayacak, cenazeni kaldıracak.

Genel merkezi bile ısıtamıyor diye seni terkedenler bugün çileyle yürütmeye çalıştığın genel merkezindeler, içerisini yanık yürekleriyle öyle bir ısıtmışlarki yangın yerine dönmüş. Rahmetle ananların, ağlayanların söze başlarken ilk cümleleri; "Aynı siyasi çatıda değildik amma..." diye başlıyor başkanım. Bugün hepsi aynı çatıda. Genel merkez ısınmış, yolunu bile bilmeyenler akın etmiş, gözünaydın başkanım, tüm ülküdaşların tek yürek olmuş senin mekanındalar, ama sen yoksun senin gitmen lazımmış.

Affet bizi Başkanım, Hakkını helal et.

Emanet ettiğin bayrağı devraldık, burçlara dikmek için canla başla çalışacağımıza söz veriyoruz.

Uğruna ömrünü adadığın İlay-ı Kelimetullah için nizam-ı alem davanı, yükseltmek için çabaladığın Türk-İslam ülküsünü, son nefes, son nefer, son damla kana kadar savunacağımaza söz veriyoruz.

Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin.

Muhsinler Ölmez Ölmez

Vatan millet aşkına
Din ve devlet aşkına
Yoldaşımız öncümüz
Şehit oldu bozkurtum
Var olsun diye yurdum
Dinmez yürek sancımız

Ağlar yüzümüz gülmez
Bu devran böyle sürmez

MUHSİNLER ÖLMEZ ÖLMEZ

Ardından vatan ağlar
Kefensiz yatan ağlar

MUHSİNLER ÖLMEZ ÖLMEZ

Güneş doğar ağarın
Yağmur yağar göğerir
Pilevlenir hıncımız
Evliyalar erenler
Zemahşer Alperenler
Çocuğumuz gencimiz

Ağlar yüzümüz gülmez
Bu devran böyle sürmez

MUHSİNLER ÖLMEZ ÖLMEZ

Ardından vatan ağlar
Kefensiz yatan ağlar

MUHSİNLER ÖLMEZ ÖLMEZ

Ölmedin başkanım her zaman kalbimizdesin yolun yolumuz davan davamızdır mekanın cennet olsun

koçer
29.03.2009, 17:26
ne diyeceğimi bilmiyorum,hala şoktayım.elleri temiz olan tek lider öldü allah rahmet eylesin.hemşehrisi olduğum için gurur duyuyorum.türk dünyasının başı sağolsun.

HaKaaN
29.03.2009, 20:36
degerli abim allah mekanini cennet eylesin.gidişinle bizlerden bir parça goturdun sen ne guzel bir insandın guzel abim gozyaşlarımız dinmez oldu...şimdiden seni özler olduk rabbim ahirette bizleri birleştirir inşallah....

RüStü ElmaS
29.03.2009, 21:34
Sivas'ımızın yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden biri ve kıymetli bir vatan evladığını yitirmenin acısını yaşıyoruz.

Muhsin Yazıcıoğlu tam Sivaslıydı, Muhsin başkana Allah'dan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

Sivas'ımızın ve Türkiye'mizin başı sağolsun.

seva
29.03.2009, 23:49
Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte Büyük Birlik Partisi'nin Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya ve Pilot Kaya İstektepe.ye Allah tan rahmet mekanları cennet olsun dileğimle..

yusufsahin58
29.03.2009, 23:52
allahım mekanını cennet eder inşallah.

MEKKEDE 300'E YAKIN SİVASLİ ÇALIŞIYORUZ.

BURADAN BÜTÜN İYİMSER DUALARIMIZI YAPTIK.

KAC GÜN GÖZÜMÜZE UYKU GİRMEDİ.

HEP İÇİMİZDE BİR UMUT VARDI!KURTULDU KURTULACAK DİYE AMA MALESEF

BEKLEDİĞİMİZ OLMADI.HER ŞEYİN EN İYİSİNİ YÜCE RABBİMİZ BİLİR.

MİKAİLOGLU
16.11.2009, 16:07
Sayın başkanımız Muhsin YAZICIOĞLUNA dava arkadaşlarına cenabı ALLAH tan rahmet,yakınlarına ve tüm sivas halkına sabırlar dilerim.(lütfen bu masajı okuyan YAZICIOĞLUNA ve dava arkadaşlarına 1 FATİHA 3 İHLAS okusun) ALLAH razı olsun.