PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Belediye Başkanımız Ürgüp

Sivaslilar.Net
29.03.2009, 23:45
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı Sayın Doğan Ürgüp Resmi olmayan sonuçlara göre %50.78 Oy oranı ile Sivas Belediye Başkanı olmuştur.

Hemşerimiz BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu’nun talihsiz bir kaza sonucu Hakkın Rahmetine kavuşmasının ardından gerçekleşen seçimlerde BBP farklı sonuç ile Sivas merkezde seçimleri kazandı.

Adaylığı sürecinde ilk Röportajını Sivaslilar.Net ile yapan Doğan Ürgüp bey 2009 Yerel Seçimlerinde Sivas’ta başarılı oldu.

Sivaslilar.Net ailesi olarak yeni Belediye Başkanımız Sayın Doğan Ürgüp beyi ve BBP camiasını tebrik ediyoruz.

Doğan Ürgüp ve ekibine yeni dönemde başarılar diliyoruz.

Sivaslilar.Net Özel Haberi

LaEdri
29.03.2009, 23:49
Hayırlı uğurlu olsun..
Türkiye'nin omuzlarındaki en aır yükü olan başkanı artık Doğan bey'dir..
Bu yükü kaldıracağından şüphemiz yok..

Dilsad Hatun
29.03.2009, 23:53
Sayın Doğan Ürgüp beye Basarilar diliyorum , Allah utandirmasin ....

ramazan_d
29.03.2009, 23:56
sayın değerli belediye başkanımıza başarılar dilerim umarız sivas için daha hayırlı işler yapar

Duhan58
30.03.2009, 00:03
İnşallah Sivas İçin Güzel şeyler Yapar yapılanın Üstüne Konmaz
Yeni Görevinde Başarılar Diliyorum

Ertugrul
30.03.2009, 00:06
Sayın Doğan Ürgüp beyi ve BBP camiasını Sivas'ta gösterdikleri başarıdan dolayı kutluyorum. Doğan beyle seçim öncesi yaptığımız röportajda heycanını gözlemlemiştim. İnşaallah bu heycanı Belediye Başkanlığı dönemi boyunca sürer ve Sivas için güzel projelerin altına imza atar.

Hayırlı Olsun Doğan Ürgüp

Hayırlı Olsun Sivas

altuntas58
30.03.2009, 00:08
Doğan ürgüp beye yeni görevinde başarılar dilerim

seva
30.03.2009, 00:13
Yeni belediye başkanımız seçildi Sayın Doğan Ürgüp kendisine başarılar dilerim Sivaslılarında hayırlı olsun....

omercoskun
30.03.2009, 00:14
doğan ürgüp beye başkanlık görevinde başarılar dilerim hayırlı olsun.bu arada suşehri ilçesinide bbp kazandı hayırlı olsun.

Cley
30.03.2009, 00:20
Doğan Ürgüp Beyi ve Sivas halkını tebrik ederim. Sivasımız ve kendisi için hayırlı olsun.

lokman
30.03.2009, 00:35
Allah rahmet eylesin Muhsin başkana. ama bu durumun sandıga yansımasına karşıyım. gercekten hak ettigi icinmi kazandi bbpnin adayi. sami aydının hizmetleri güzeldi. sivas köylükten cikmisti. umarim vefa borcu olarak verdigimiz oylar bizi pişman etmez. Gelen başkan umarım sivasa yakışır. sıradan bi başkan gibi sadece asvalt için çalışmak yerine gelişen bi sivas için çalışmasını diliyorum. sivasın pişman olmaması dileğiyle saygılarımla

barikat58
30.03.2009, 01:02
rahmetli muhsin yazıcıoglunun bizlere emaneti dogan ürgüp sivasımıza hayırlı olsun.eminim merhumun bayragını hep şanla şerefle dalgalandıracak

GuNaY
30.03.2009, 01:21
Sivas'ımıza ve Doğan Bey'e hayırlı uğurlu olsun.

Yaptığımız görüşmede üzerine basarak diyalog eksikliğinden bahsediyordu. Bizlerinde gözlemlediği bu eksikliği gidereceğinden şüphemiz yoktur.

Kendisine yeni görevinde başarılar dilerim...

besyo_cu
30.03.2009, 01:39
Doğan bey için belkide hayatının en zor dönemi şimdi başlıyor. Belediyecilik ve siyaset anlamında pek bilgili oldugu söylenemez ama adam gibi adamlığıyla, uzlaşmacı kişiliği ile bu zor dönemi başarı ile atlatacağına inanıyorum.

Sami Bey dönemınde hasret kaldıgımız değerleri bizlere tekrar göstereceğine inancım tamdır. Partizanlık yapmaması dileği ile ; Sivas'a ve Doğan ÜRGÜP Beye Hayırlı olsun.

Allah utandırmasın.

Siyahnur
30.03.2009, 02:14
BBp adayini hic tanimiyorum, Zaten Sivas´i sadece senede 4 hafta görüyorum, Sami Aydin bence bugüne kadar Sivas a gelmis gecmis en iyi Baskandi...hizmetleri ortada....

Lokman agbi ye katiliyorum, bu secimler sivas icin siradisi oldu.
Insaallah hayirli olur,yeni baskan muvaffak olur.

ABDULLAH DUMAN
30.03.2009, 08:47
Hayırlı uğurlu olsun Başkanım

HaZaN
30.03.2009, 09:03
Hayırlı uğurlu olsun yeni görevinde başarılar diliyorum Sayın belediye başkanımız Doğan Ürgüp

MeLody58
30.03.2009, 09:08
Dogan Beyi Tebrik eder ve Yeni Görevinde Basarılar Dilerimm .

goramaz
30.03.2009, 10:17
inşallah doğan ürgüp beyefendi niçin oyların %50 sini aldığının bilincinde olur. ne sivası utandırsın ne Merhum Muhsin Yazıcıoğlunu...sivas Muhsin Yazığlunun emanetine sahip çıktı inşallah Doğan Bey de Sivaslının emanetine sahip çıkar...
mevlam görelim neyler.. hayırlı olsun....

SivasLady
30.03.2009, 10:29
Sivas`imiza ve Dogan Ürgüp beye hayirli olsun, kendisine görevinde basarilar dilerim

Sami beye simdiye kadar yaptigi hizmetlerinden dolayi tesekkür ederim

Bu sonuc cümlemize hayirli olur insaAllah

Arif Coşkun
30.03.2009, 10:45
Çalışan taktir edilen başaran her zaman kazanır, bunuda en iyi seçmen belirler, yeni belediye başkanına başarılar dilerim.

TuncerARI
30.03.2009, 10:55
Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Doğan kardeşimiz bize Muhsin başkanın emanetiydi biz ona sahip çıktık.O da bu bilinçle inşaallah almış olduğu hizmet bayrağını çok yükseklere ulaştırır. Allah yar ve yardımcısı olsun.

arikarinkuchi
30.03.2009, 11:17
inş. sivas için en hayırlısı olur
yeni görevinde sayın ÜRGÜP'e başarılar dilerim
ALLAH utandırmasın

sivaslıgenç
30.03.2009, 12:11
Gerçekten Bbpnin almasını çok istiyordum aldı ve çok sevindim sade ben değil duyan herkes sevindi siyasi görüşü ne olursa olsun.
Doğan beye bundan sonra başarılar dilerim inşallah Sivasımız için hayırlısı olur.Sivasımızı layık oldugu yerlere getirir.

FurkaN
30.03.2009, 14:27
Sivas'a ve Doğan Ürgüp Bey'e hayırlı uğurlu olsun. Doğan Bey girişimci ve uzlaşmacı birisi bununda bu 5 yıllık süreçte Sivas'a çok iyi yansıyacağını düşünüyorum.

O başkanlık Ona Muhsin Başkan'ın emanetidir. Bu düşünce ile hareket eder inşaallah.

Yeni dönemde başarılar. Allah utandırmasın...

Kibrisli
30.03.2009, 17:43
Yeni Belediye başkanımız Doğan Ürgüp'e kolaylıklar ve iyi bir çalışma dönemi diliyorum... Umarım verdiği Yeni Üniversite, 4 Eylül Stadının yıkılmaması, Kaplıcaların geliştirilmesi ve ozanlar festivallerini unutmaz....
Saygılar, iyi çalışmalar...

barikat58
30.03.2009, 18:02
Yeni Belediye başkanımız Doğan Ürgüp'e kolaylıklar ve iyi bir çalışma dönemi diliyorum... Umarım verdiği Yeni Üniversite, 4 Eylül Stadının yıkılmaması, Kaplıcaların geliştirilmesi ve ozanlar festivallerini unutmaz....

kıbrıslı köfte desem

Kibrisli
30.03.2009, 18:04
kıbrıslı köfte desem

Oğlum yazdık ya tamam diye:) İstediğin zaman hazır... İster sen İzmir'e gel Tire köftesi ısmarlayayım ister İstanbul'da Sivas köftesi, ister Sivas'ta İzzet'e istersen Ankara'da Karayalçın'la öğle yemeği:) Ya da ortada olsun diyorsan Bursa'da buluşalım İnegöl köftesi... :)

barikat58
30.03.2009, 18:11
Oğlum yazdık ya tamam diye:) İstediğin zaman hazır... İster sen İzmir'e gel Tire köftesi ısmarlayayım ister İstanbul'da Sivas köftesi, ister Sivas'ta İzzet'e istersen Ankara'da Karayalçın'la öğle yemeği:) Ya da ortada olsun diyorsan Bursa'da buluşalım İnegöl köftesi... :)

ankara karayalçınlı köfte en güzeli

Şarkışla_Döllük
30.03.2009, 18:44
Biz Avrupada ki gurbetciler. Memleketimize bir agac dikildigini duysak cok seviniyoruz. InshAllah sayin Ürgüp Sivas'ta güzel icraatlarda bulunur. Ve Sivasi hak ettigi konuma getirir.

Ve tabiki Sami Aydin'a yaptiklarindan dolayi tesekkürler, Sivas icin hayirlisi InshAllah .

sivaslimete
30.03.2009, 19:03
Öncelikle Dogan Ürgüp'ü Tebrik ediyorum.Dogan su bizim stadyum isine bir el at ilk isin stadi yaptirmak olsun :d

tatli-dilli
30.03.2009, 21:15
Sayin Ürgüp bey'e yeni görevinde basarilar dilerim,
memleketimiz icin hayirli islere imza atmasi tek temenim...

arikarinkuchi
30.03.2009, 21:25
keşke muhsin başkan da görseydi bu günleri

Sabiha Serin
31.03.2009, 01:39
Sayın Doğan Ürgüp beye yeni görevinde başarılar dilerim.
Saygılarımla...

Siyahnur
31.03.2009, 01:56
Yeni Belediye başkanımız Doğan Ürgüp'e kolaylıklar ve iyi bir çalışma dönemi diliyorum... Umarım verdiği Yeni Üniversite, ...

2.Universite sözümü vardi ?

umarim tutmaz:)

LaEdri
31.03.2009, 19:01
Aramızda partizanlık yaparak bu güzel memleketin belediye başkanının başarısız olmasını temenni eden insanları Sivaslılıkla alakadar göremiyorum!!

Siyahnur
31.03.2009, 19:35
Aramızda partizanlık yaparak bu güzel memleketin belediye başkanının başarısız olmasını temenni eden insanları Sivaslılıkla alakadar göremiyorum!!

Galiba yanlis anlasildim, Basarili olmasini kim istemez ki ?

Universiteye takildim, cünkü Sivasda zaten 1 universite var oda acaib bozulmus durumda...herkes ilim tahsile gelmiyor malesef !.:rolleyes:

besyo_cu
31.03.2009, 19:42
2.Universite sözümü vardi ?

umarim tutmaz:)

Şaka yapıyorsun herhalde ?

FatihCan
31.03.2009, 19:44
Hayırlı uğurlu olsun...

Muhsin başkanın emaneti...

LaEdri
31.03.2009, 19:56
Galiba yanlis anlasildim, Basarili olmasini kim istemez ki ?

Universiteye takildim, cünkü Sivasda zaten 1 universite var oda acaib bozulmus durumda...herkes ilim tahsile gelmiyor malesef !.:rolleyes:

Niye geldiği beni ilgilendirmez..
Sivas'a maddi anlamda ne katacağı mühimdir..

hocaxxx
31.03.2009, 20:58
Allah rahmet eylesin Muhsin başkana. ama bu durumun sandıga yansımasına karşıyım. gercekten hak ettigi icinmi kazandi bbpnin adayi. sami aydının hizmetleri güzeldi. sivas köylükten cikmisti. umarim vefa borcu olarak verdigimiz oylar bizi pişman etmez. Gelen başkan umarım sivasa yakışır. sıradan bi başkan gibi sadece asvalt için çalışmak yerine gelişen bi sivas için çalışmasını diliyorum. sivasın pişman olmaması dileğiyle saygılarımla

öncelikle doğan ürgüpe yeni görevinde başarılar dilerim ve umuyorum ve biliyorum ki Muhsin Başkanımızın sevdalısına aşkına ihanet etmeyecektir. Sami aydına gelecek olursak ne icraat yaptığını düşününce bişey bulamıyorum haa doğru yaptı : meydanda ağaç katliamı yaptı, kış memleketi sivasın kaldırımlarına plazma ekran yerleştirdi (sadece bir kere çalıştığını gördüm tamamının şu anda kullanılmaz haldeler), sivası sadece iki caddeden ibaret gördü mahalleleri b... götürüyo, istihdam alanları desek sadece özbelsandaki yakınlarını istihdam etti ( kaldırım vs.) sonra kış memleketi sivasa havuzlar yaptırdı yılın 2 veya 3 ayı düzenli olarak çalışıyo... aslında bunun gibi yaptığı daha çooooooook şey var ama hepside GEREKSİZ ve boşuna sadece meydanda çalışıyo gözükmek için yapılan saçma sapan şeyler böylesi hayırlı oldu çok şükür...

Kibrisli
31.03.2009, 22:02
Cumhuriyet Üniversitesi açılırken kültürümüz bozulacak açılmasın diyenler 2. Öğretimler kapatılırken aman kapatılmasın ekonomiz bozulur diyorlardı... Sivas'ın ekonomisi, sosyal ve kültürel olarak gelişimi için en önemli şey üniversitedir... 4 Eylül Üniversitesi fikri eski Valimiz Lütfullah Bilgin'in projesiydi, ancak sonradan vazgeçildi... Vilayet binasını ve Adalet sarayını taşıyıp o binaları yeni kurulacak üniversiteye tahsis edecekti... Cumhuriyet üniversitesinde olmayan Hukuk ve İletişim fakültelerini açacaktı...O projeyi inceleyip uyarlayıp uygulaması zaman olarakta çabuk kurulmasını sağlar... Zira orda hazır bir proje var...

Saygılar...

Siyahnur
31.03.2009, 23:21
Şaka yapıyorsun herhalde ?

Saka degiL, mevcut universitenin hali ortada (!) iken olana sahip cikmak , standart i arttirmak, yerine 1 tane daha acmak istemek garib.. ?

Uni´nin seviyesi önemli, kac tane oldugu degiL.

besyo_cu
01.04.2009, 01:02
Saka degiL, mevcut universitenin hali ortada (!) iken olana sahip cikmak , standart i arttirmak, yerine 1 tane daha acmak istemek garib.. ?

Uni´nin seviyesi önemli, kac tane oldugu degiL.

Üniversitenin Sivas gibi bir şehir için ne demek oldugunu anlayamıyorsan acıklama yapma gereği bile duymuyorum....

sivaslihakan
01.04.2009, 01:16

neden yikilmasini istemiyorsun stadin ...sayin ürgüpün yikmama gibi bi sözümü vardi

ramazan_d
01.04.2009, 01:23
3 STRATEJİK KAZA VE 3 BİLİMSEL SIR

Karakter boyutu :

6 Aralık 2007 09:46
Türkiye'nin geleceğini değiştirecek çok önemli projelerde görev alan bilim adamlarını, peş peşe gelen her biri diğerinden şüpheli olaylarda kaybettik.
TARİH: 14 Temmuz 2004

YER: Çanakkale-Gelibolu

OLAY: TUBİTAK'ta görevli 3 bilim adamı, traktörle çarpışan mibibüste can verdi.

Minibüs, karanlıkta ışıklarını yakmadan giden saman yüklü traktöre arkadan çarptıktan sonra, savruldu ve karşı şeritte son sürat gelen bir mercedes ile çarpıştı. Hurdaya dönen araçtan Ercan Kuruoğlu (31), Mustafa Aktekin (54) ve Yücel Kenter'in (32) parçalanmış cesedi çıkarıldı.

KRİPTO CİHAZINI DENEDİLER

TUBİTAK'ta 'güvenlik konusunda stratejik araştırma' yapan bu üç isim, Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü'nde geliştirilen bir askeri cihazın, Çanakkale'de yapılan denemesinden dönüyordu. Cihaz, gizli bilgilerin güvenli şekilde korunması için geliştirilmişti.

TARİH: 2006 - 2007

YER: Ankara

OLAY: ASELSAN'da görevli 3 genç mühendis esrarengiz şekilde canlarına kıydı.

MAKİNA Mühendisi Hüseyin Başbilen (30), 7 Ağustos 2006'da Pursaklar yolunda aracının içinde bileği ve boğazı kesilmiş, Elektrik Mühendisi Ünsem Ünal (30), 17 Ocak 2007'de Eymür Gölü kıyısında başından vurulmuş halde ölü bulundu.

DOST-DÜŞMAN AYRILACAKTI

Elektrik Mühendisi Evrim Yançeken (26), Batıkent'teki oturduğu binanın 6. katından atladı. ASELSAN'da, savaş uçaklarının dost-düşman ayrımını yapan sisteminin millileştirilmesi üzerinde çalışan 3 mühendisin ölümü kayda intihar olarak geçti.

TARİH: 30 Kasım 2007

YER: Isparta-Keçiborlu

OLAY: Boğaziçi ve Doğuş üniversitelerinden 6 bilim adamı, düşen uçakta öldü.

ATLASJET'in Türbetepe'ye kuyruğunu çarparak parçalanan uçağındaki 57 kişi arasındaki Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Engin Arık, Doğuş Üniversitesi'nden Prof. Şenel Boyda ve Doç. İskender Hikmet ile 3 genç asistanları dikkat çekiciydi.

PETROLE ALTERNATİF ENERJİ

Hepsi fizikçiydi, Prof. Arık, nükleer enerjinin temelini oluşturan parçacık fiziği konusunda dünya çapında bir isimdi. Ve en önemlisi Türkiye'de bol bulunan toryumu, petrole alternatif enerji kayanağı olarak gösteriyordu.

3 olay 3 sır!

Isparta uçağına binen bilimadamlarının ölümü akıllara Aselsan'daki 3 mühendisin sır intiharlarını ve TÜBİTAK'ta stratejik çalışmalar yapan kişilerin ölümlü kazasını getirdi

Isparta'da düşen Atlasjet uçağıyla ilgili ilk resmi raporda hemen her şeyin normal çıkması, farklı senaryoları yeniden kamuoyu gündemine taşıdı. 57 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili tek sorunun 'rotadan sapma' olduğu belirtildi. İçinde çok önemli projelerde görev yapan bilim adamlarının bulunduğu uçağın sır dolu düşüşü, akla daha önce yine stratejik projelerde çalışan mühendis ve uzmanların ölümünü hatırlattı. Her biri önemli projelerde görev yapan Aselsan ve TÜBİTAK'taki bilim insanları da kayıtlarda 'kaza' ve 'intihar' olarak yer alan çeşitli olaylarla aramızdan ayrılmış; ardında cevapsız sorular kalmıştı. Aynı sorular, uçak kazasıyla ilgili ilk resmi raporun ardından bugün yine soruluyor:

STRATEJİK ÇALIŞMALAR

İlk olay 14 Temmuz 2004'te yaşandı. Gelibolu yakınlarında yaşanan bir kazada, Yücel Kenter (32) ve Ercan Kuruoğlu (31) hayatını kaybetti. Ağır yaralı Mustafa Aktekin (54) ise hastanede yaşamını yitirdi.

Görünürde, hemen her gün görülen trafik kazalarından biri olarak olay kayıtlara geçti. Ancak, hayatını kaybedenlerin kimlikleri ortaya çıktığında binbir türlü senaryolar tartışıldı. Zira ölenlerden, Devlet eski Bakanı Ramazan Mirzaoğlu'nun damadı Ercan Kuruoğlu ile Mustafa Aktekin, 'ulusal güvenlikle ilgili stratejik çalışmalar yapan' iki isimdi. Yüzbaşı Kenter de, TÜBİTAK'ın, Kara Kuvvetleri ile ortak yürüttüğü bir projede görevliydi. Üç isim, TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü'nde geliştirilen askeri bir cihazı denemek için Çanakkale'ye gitmişler ve dönüyorlardı. Cihaz, gizlilik dereceli bilgilerin korunması konusunda üretilmişti.

İNTİHARLAR ZİNCİRİ

ASELSAN'da da 3 sır intihar yaşandı. İlki 7 Ağustos 2006 günü meydana geldi. ODTÜ mezunu Makina Mühendisi Hüseyin Başbilen (30), Pursaklar yolunda otomobilinde bileği ve boğazı kesilmiş halde ölü bulundu. Başbilen'in 'Elveda' başlıklı mektup bırakarak intihar ettiği öne sürüldü. İkinci isim, yine ODTÜ mezunu olan ve ASELSAN'da bir süre çalıştıktan sonra görevinden ayrılan ve Miteks adlı savunma şirketinde görev yapan Elektrik Mühendisi Ünsem Ünal'dı (30). 17 Ocak 2007 günü Ünal, Eymür Gölü kenarında ölü bulundu. Kafasından tek kurşun almıştı. Olay, intihar olarak kayıtlara geçti. Üçüncü olay ise, 26 Ocak 2007 günü Batıkent'te oturduğu binanın 6. katından atladığı belirtilen yine ODTÜ mezunu Elektrik Mühendisi Evrim Yançeken'di (26).

ASELSAN'da görev yapan Yançeken'in psikolojik sorunları olduğu ve intihar mektubu yazdığı belirtildi.

Ve son olay... 30 Kasım günü Atlasjet'in uçağı düştü. Uçakta ölen bilim adamları, yine farklı senaryoları gündeme getirdi. Bir yanda incelemeler sonucu ortaya çıkan resmi belgeler, diğer yanda bitmek bilmeyen iddialar. Kamuoyu, olaylar hakkında inceleme ve davaların sonucunu bekliyor.

Güneş

artık bu gibi kazalara hiç inanmıyorum bunu yapan ya amerika. yada israil gibi güçler yapabilir

Kibrisli
01.04.2009, 02:01
neden yikilmasini istemiyorsun stadin ...sayin ürgüpün yikmama gibi bi sözümü vardi

Evet, yıkmama taraftarı Doğan Ürgüp... Bazı şeyler illerin sembolleridir... 60 yıldır orada duran bir stad, neler yaşandı, kimler yenildi... Yeni stad yapılmayacak demiyor sadece o stadın yıkılmayacağını atletizm müsabakaları ve gençlerin spor yapması için kullanılacağını söylüyor...

Bende şahsen aynı görüşteyim... O stadda Sivas'ın sembollerinden birisi çocukluğum ilk gençliğim hep orada geçti... O stadta koştum, arkadaki salonda basketbol oynadım, havuzunda yüzdüm teniz kortunda tenis oynadım... Şahsi görüşüm yıkılmasın... Tabii bu benim kişisel görüşüm, başkasının görüşleri hakkında da tartışmam... Yeni stadın yapılmasına tabii bende karşı değilim, o stadta maç seyretmeyi sevmiyorum ama o durupta başka bir futbol stadı yapılırsa işte o zaman süper olur... En azından atletizm takımlarımızda yeniden eskisi gibi Türkiye'nin en iyileri olur çünkü o staddan Zeki Öztürk çıktı, Ertürk Yamen çıktı bunlar uluslararası başarıları olan Sivas'lı atletler... O stad sadece futbol için kullanılmazdan önce, Türkiye'de adam gibi pist yokken oralarda yetişti balkan şampiyonu oldular bunun yanında isimlerini hatırlayamadığım onlarca Türkiye şampiyonu olmuş abilerimi ablalarımız var... Stratejik olarak o stad tartan pistli büyük bir atletizm stadı olabilir, büyük turnuvalar Sivas'a getirilebilir ve yeni Futbol Stadı'da yine aynı yere yapılabilir...

besyo_cu
01.04.2009, 02:20
Evet, yıkmama taraftarı Doğan Ürgüp... Bazı şeyler illerin sembolleridir... 60 yıldır orada duran bir stad, neler yaşandı, kimler yenildi... Yeni stad yapılmayacak demiyor sadece o stadın yıkılmayacağını atletizm müsabakaları ve gençlerin spor yapması için kullanılacağını söylüyor...

Bende şahsen aynı görüşteyim... O stadda Sivas'ın sembollerinden birisi çocukluğum ilk gençliğim hep orada geçti... O stadta koştum, arkadaki salonda basketbol oynadım, havuzunda yüzdüm teniz kortunda tenis oynadım... Şahsi görüşüm yıkılmasın... Tabii bu benim kişisel görüşüm, başkasının görüşleri hakkında da tartışmam... Yeni stadın yapılmasına tabii bende karşı değilim, o stadta maç seyretmeyi sevmiyorum ama o durupta başka bir futbol stadı yapılırsa işte o zaman süper olur... En azından atletizm takımlarımızda yeniden eskisi gibi Türkiye'nin en iyileri olur çünkü o staddan Zeki Öztürk çıktı, Ertürk Yamen çıktı bunlar uluslararası başarıları olan Sivas'lı atletler... O stad sadece futbol için kullanılmazdan önce, Türkiye'de adam gibi pist yokken oralarda yetişti balkan şampiyonu oldular bunun yanında isimlerini hatırlayamadığım onlarca Türkiye şampiyonu olmuş abilerimi ablalarımız var... Stratejik olarak o stad tartan pistli büyük bir atletizm stadı olabilir, büyük turnuvalar Sivas'a getirilebilir ve yeni Futbol Stadı'da yine aynı yere yapılabilir...

Burak abiye sonuna kadar katılıyorum bende o stadda uzun yıllar koştum ve benim gibi spor yapan hala bir cok atletimiz o pistte spor hayatlarına devam etme uğraşındalar. Antrenman yapmak için ordan başka hiç bir yerleri yok sadece ve sadece Cumhuriyet üniversitesinin stadyumunun pisti var orasının zemınıde iyi değil ve yanılmıyorsam tartan pist de değil. Zaten orasıda Üniversitenin kendi malı oldugu için kullanıma açmazlar.

Sadece 4 eylül stadyumu sporcular acısından değil sabahları yürüyüş yapmak isteyen hemşehrilerimiz açısından da son derece önemlidir. Bugun bile bir cok hemşehrimiz yürüyüş yapmaktatır.

Bu yuzden ne olursa olsun 4 eylül stadyumumuzun yıkılmasını istemem. Doğan bey buna bir çare bulacaktır.

Kibrisli
01.04.2009, 02:52
Burak abiye sonuna kadar katılıyorum bende o stadda uzun yıllar koştum ve benim gibi spor yapan hala bir cok atletimiz o pistte spor hayatlarına devam etme uğraşındalar. Antrenman yapmak için ordan başka hiç bir yerleri yok sadece ve sadece Cumhuriyet üniversitesinin stadyumunun pisti var orasının zemınıde iyi değil ve yanılmıyorsam tartan pist de değil. Zaten orasıda Üniversitenin kendi malı oldugu için kullanıma açmazlar.

Sadece 4 eylül stadyumu sporcular acısından değil sabahları yürüyüş yapmak isteyen hemşehrilerimiz açısından da son derece önemlidir. Bugun bile bir cok hemşehrimiz yürüyüş yapmaktatır.

Bu yuzden ne olursa olsun 4 eylül stadyumumuzun yıkılmasını istemem. Doğan bey buna bir çare bulacaktır.

Tabii Osman'ım... Zeki Öztürk tüm zamanların en iyi Türk Erkek atleti... 1990'da kırdığı 1500 mt rekoru hala Türkiye rekoru, 1987'deki 800 mt derecesini şu ana kadar 2 Türk atleti geçebildi... Gelecek vaadeden atlet denilen, olimpiyat altını umudumuz denilen Halil Aktaş 1500 mt'de yaklaşamıyor bile derecesine... Ayrıca 3.35.68 ile eğer bu sene yarışsaydı (şu anda 44 yaşında:)) Golden League'yi kazanıyor... Olimpiyat rekorununda 3.32.07 olduğunu hatırlatayım... Ertürk Yamen'de yarıştığı dönemde Türkiye'nin en iyisiydi, hemen hemen aynı yaşlardaydı ikiside uluslararı dereceler aldı,Zeki Öztürk Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi atleti olarak gösteriliyor... Sivas'lı olmasına rağmen kaçımız tanıyoruz??? O stadın bir yerinde resmi var mı??? Oysa orada yetişti ve Türkiye'de 20 yıldır kırılamayan bir rekorun sahibi ki Olimpiyat rekoruna sadece 3 saniye kalmıştı :(

Bir sporcu olarak sen bu adamaların önemini iliklerine kadar hissetmişsindir... Önceden tanımıyorsan bile şimdi araştırma gereği duymuşsundur bence:)

Bir kişiyi unutmuşum çok önemli bir isim Veli Ballı O'da 4 Eylül stadından çıkmış dünyaca ünlü maraton koşucusudur...Lahor'da kırdığı rekor 11 sene kırılamamış şu anda da tüm zamanların en iyi ikinci derecesidir Türkiye'de...
Zeki Öztürk ayrıca uzun mesafe sayılan 8 dalın 4'ünde hala Türkiye rekoruna sahip...

LaEdri
01.04.2009, 17:15
4 Eylül neden yıkılmasın yahu..
Duygusallığı bırakın.Kulübe büyük gelirler getirecekse tabi ki yıkılacak..Adam gibi Wc si bile olmayan stada gitmekten hoşlanan var mı hala..

sivaslihakan
01.04.2009, 19:14
hadi stad yikilmadi diyelim yeni stad icin kaynak nerden gelecek senmi ödicen yeni stadi kibrisli ?
hatiralari varmista biulmem neymis
ne kadar caahil insanlarla ugrasiyoruz ya

Kibrisli
01.04.2009, 19:28
Asıl sensin cahil... Ne biçim konuşuyorsun sen... Üslubuna dikkat et... Doğru düzgün konuş... Terbiyesizlik yapma... Türkiyedeki tek spor dalı futbol değil... 250 000 kişi oturmuş 11 tane topçuyu doyurmaya çalışıyor... Ne yazdığımı adam gibi oku ondan sonra cevap ver... Bir daha da tanımadığın kişileri cahillikle suçlama karşına çıkıp entellektüelliğini ya da bilgisi ile seni oraya oturtur "Amma da cahilmişi be" dersin kalırsın terbiyesiz adam...
Ne diyorum ben??? Anısı var, buradan onlarca sporcu yetişti, Türkiye rekorları sahibi, 20 yıldır 30 yıldır kırılmayan rekorların sahipleri oradan yetişti... Niye yeniden yetişmesin??? Başka yerde yapılır stad bu stadda sadece atletizm için kullanılır... Nasıl para bulunacağını bana değil Doğan Bey'e soracaksın... O diyor yıkmayacam diye ben de tebrik ediyorum, arkasındayım diyorum...
Ben yıkılmasın Atletizm pisti tartan yapılsın, büyük atletizm turnuvaları alınsın Sivas'a... Turizm, spor ve kültürel faaliyeler geliştirilebilir bu sayede diyorum... Ayrıca diyorumki Sivas yüksek irtifası olan bir yer, alt yapısı iyi kurulursa ulusararası sporcular bile yüksek iritifa antremanlarını Sivas'ta yapabilir... Ben bunun için yıkılmasın diyorum ve cahil insan olarak nitelendiriliyorum "ne kadar caahil insanlarla ugrasiyoruz " deniyor...
Sen büyük bilgini kullanarak bana neden yıkılması gerektiğini söyle bizde bilgilenelim...

besyo_cu
01.04.2009, 19:46
Stadyumu sadece Futbol oynanan yer olarak gören kişilere birşey söyleme gereği bile duymuyorum ama bir iki şeyde söylemezsem olmaz ;

Atletizm branşları için uygun tek yer orasıdır sadece koşu olarak da değil ; uzun atlama , sırıkla atlama , gülle atma vs. gibi sporlar için tek yer orasıdır.

Spor için olmasada orasını konserler için yada reklam amaçlı kullanmak isteyen şirketlere kıralanır buda ciddi manada gelir demektir.

Sığ düşünüp hakarete varan yazılar yazmamaya gayret edelim aksi taktirde komık duruma düşersiniz ?

LaEdri
01.04.2009, 19:57
Doğan Bey'in yeni projelerini hiç bilmiyorum..
Birisi bilgilendirme yapabilir mi rica etsem..

Kibrisli
01.04.2009, 20:03
Doğan Bey'in yeni projelerini hiç bilmiyorum..
Birisi bilgilendirme yapabilir mi rica etsem..

Valla benim bildiğim 2. Üniversite, 4 Eylül üniversitesi, kaplıcaların modernleştirilmesi ve ozanlar festivali var sadece.. Zaten genelde seçime hazırlanan adaylar sadece büyük projelerini sunarlar halka geri kalan başkanlık başlayınca palazlanır.... Bu projelerden ilk ikisi çok önemli bence.... Çermiklerin yolları geliştirilip özel şirketlerin yatırım yapması sağlanırsa turizm için harika olur, birde bu otellere Divriği Ulucamii ve Sivas Merkezdeki tarihi eserlerle kongre binası turlarını da sokunca dadından yenmez:)
Üniversite de zaten başlı başına bir olay... Onu da önceden söylemiştim Sivasspor'un tesislerini yaptıran Valimiz Lütfullah Bilgin'in bir projesi vardı onun üzerine gidilmeli ayrıca belediye 1 erkek 1 de kız yurdu açmalı... Bu ikisi Sivas'ın ekonomisi için önem arzediyor...

LaEdri
01.04.2009, 20:06
Dedikleriniz projeden ziyade sizin istekleriniz olmuş sanki..:)

Kibrisli
01.04.2009, 20:18
Dedikleriniz projeden ziyade sizin istekleriniz olmuş sanki..:)

Valla yok ben araştırdım bir de bizim sitemizdeki röportajını okudum seçildikten sonra tekrar...

besyo_cu
01.04.2009, 20:22
Doğan Bey ile sitemiz için roportaj yaptıgımız zaman bazı projelerini bizlerle paylaşmıştı bunlar ;

- Belediye binası Kent Meydanının da ki bütünlüğü bozuyor. Belediye binasını buradan kaldıracağız.

Önce şehrin tanıtımına önem vermeli ve Sivas’ı iyi temsil edecek yöneticileri iş başına getirmeliyiz. Yatırımcıya güvenli ortam hazırlamalı ve şehrin potansiyellerini harekete geçirmeliyiz.

-Sivas’a 2. Üniversite sizce yapılmalı mı?

Vakıf üniversitesi kurulmalı. Eğer kimse yapmaz ise biz bu işi yapacağız. Üniversitenin ismini 4 Eylül Üniversitesi olarak düşünüyoruz. Mevcut Üniversitede öğrenci kapasitesinin artırılması ve yeni bölümlerin açılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Öğrenci sayımızın en az 50.000 olması gerekiyor. Bunu yapabilmek içinde gelecek öğrencilerin konaklama sorunlarını da halledeceğiz. Kayseri Erciyes Üniversitesinde ki gibi işadamlarımıza yeni binalar yaptırarak binalara isimlerini vereceğiz. Eğlence ve kültürel faaliyetler ile öğrenciler ile kentimizin birlikteliğini sağlayacağız.

-Sıla Turizm projemiz var. Gelen hemşerilerimizi burada konaklatacak harcama yapmalarını sağlayacak koşulları sağlayacağız.

-Balıklı kaplıca, Sıcak ve Soğuk çermiklerimizi Sorgun ve Balıkesir’de bulunan kaplıcaları örnek alarak geliştireceğiz.

-Hiçbir şehirde Sivas’ta olduğu kadar tarihi eser yoktur. Bunun yanında tarihi eserlerin çevresinde bulunan binalar tarihi dokuya uygun değil. Sivas içerisinde yeterli konaklama imkânları yok. Oteller, moteller yapılmalı. Bunların kaynaklarını da belediye bulacak.

-Belediye olarak şehrin kimliğine uygun organizasyonlar yapacağız. Türkü şöleni yapmalıyız. Sarısözen kültürünün devamını getirmeliyiz

-Tatlı suları ihya edeceğiz. Belirli noktalarda tatlı suları tekrardan yapılandıracağız.

-Mecliste grubu olanlara meclis üyelerine oda tahsis edeceğim. Meclis görüşmeleri halk için yapılan görüşmelerdir. Ancak birçok Sivaslı hemşerimiz orada neler konuşulduğundan bihaberdir. Biz meclis görüşmeleri televizyonlardan ve bilbordlardan canlı olarak vererek halkın izlemesini sağlayacağız. Mesai saatleri içerisinde belediyede kapımız herkese açık olacak.

-Bazı unsurlar şehrin kimliğidir. Bunlara dokunmak iyi olmaz. Biz bunlara Sivaslılar ile birlikte karar vereceğiz. Kalkması veya gitmesi Sivas ve Sivasspor için faydalı olacaksa onu yapacağız. Ve stadın taşınması halinde üzerimize düşen gerekli çalışmaları da en kısa sürede tamamlayacağız.

Ayrınyılı bilgi almak isteyen hemşehrilerimiz [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 1166 burdan bakabilir.

dogan-f
01.04.2009, 21:00
ben bizzat kendisini ankara sivaslılar vakfı başkanlığından tanımakdayım 10 numara bir insan olum bu toprakların gerçek anadolu çoçuklarından biridir.Sivas'a hayırlar getirmesini temenni ederek bu vesile ilede merhum başkanımız muhsin yazıcıoğlunu rahmetle anıyor sivaslıların da onu utandırmamsından dolayı sivas da bulunan sivaslı kardeşlerime de ayrıca teşekkür ediyorum

sivaslihakan
02.04.2009, 00:55
kibrisli sen önce bi kendi uslübuna dikkat et ben direk seni kastetmedim neden hemen üstüne alindin ama sen beni direkt olarak hakaretlerle bombaladin
paylasmayi ve elestirilmeyi bilmiyorsan yazma bu forumlara...
ayrica terbiyeyi senden ögrenecek degilim

Kibrisli
02.04.2009, 01:37
Gardaş bir soru sordun cevap verdim sende direk benim adımı vererek cevap vermişsin sonuna da ne cahil adamlarla uğraşıyoruz ya demişsin... Kim alınacak üzerine bunu benden başka seninle aynı görüşte olan Yiğiter mi??? Ben onca bilgi verdim... Bunun üzerine bana cahil diyorsan bende böyle bir cevap veririm... Ama diyorsanki sana demedim kusura bakma o zaman...

Ayrıca sana yazdığım cevap ve sonrasında yazdıklarımda gayet üsluplu ve terbiyeli yazdım... Senin verdiğin cevaba üslubum dışında yazdım... Sadece o cevabına ve o cümlenedir tepkim... Önceden de söylediğim gibi düşünceleri tartışmam herkes kendi fikrini söylüyor, ama benim üslubumun tersi bir tavır gelirse bende o üslupla cevap veririm...

Saygılar...

yusufulku58
03.04.2009, 01:28
hayırlı ve uğurlu olsun layıkı ile yerine getireceğinden eminim