PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : “Zina serbest olsun” demiyor muydunuz?

seva
30.04.2009, 14:02
Ali Karahasanoğlu - Vakit

Zina serbest olsun” demiyor muydunuz?

CHP İstanbul il yönetimi, dün gazetemizi ziyaret ettiler.
Gazete binasına boydan boya asılan pankartımızı bir okudular, bir okudular, bir daha okudular.
İçlerinde bazıları, konuyu anlayamadı..
“Bu pankartta bize ahlâksız mı deniliyor şimdi”diyen bile çıktı!
Birbirlerine sordular, ama bir türlü anlayamadılar.
Anlamalarını da beklemiyordum zaten.
Gazetenin önündeki misafirlerimize okumaları için astığımız yazıda, “Zina suç olmasın diyen ahlâksızlar, bize ahlâk dersi veremezler” yazıyordu.
Zina suç olmasın diyen kim ise, ona söyleniyor o ifade..
İtirazı olan mı var?
İtirazı olan varsa, sakin sakin izah edelim..
İçlerinden bazıları, sokak kabadayıları gibi benim üzerime çullandıysa da, ben kendilerini güzelce bilgilendireyim..
“Zina suç olmasın”, ne demek?
Önce, “zina ne demek”, onu hatırlatalım.
Bugün tartışılan zina, İslâm’ın ölçülerine göre tanımlanan zina bile değil.
İslâm’ın ölçülerinde, evlilik kurumu olmadan, karşı cinslerin her türlü ilişkisi zina..
Ama bu genişlikteki bir yasağı, çoktan ortadan kaldırmışlar..
Artık onlarca yıldır, evli olmayan iki kişinin, her türlü birlikteliği zaten serbest.
2005’de (evveliyatında Anayasa Mahkemesi’nin bazı kararları da var ama, konuyu uzatmayalım) yeni bir düzenleme yapıldı..
Bekarların ilişkileri serbest olduğu gibi, evli kişilerin de, eşleri dışında birisi ile ilişkileri suç olmaktan çıkarıldı.
Bu konuda, iki görüş tartışıldı.. AKParti, “Evli olmayanların ilişkileri serbest olsun. Ama evli kişilerin eşleri dışında birisiyle ilişkisi, sembolik de olsa, bir ceza ile müeyyidelendirilsin” dedi..
CHP ise, “Bekar kişilerin cinsel ilişkileri serbest olduğu gibi, evli kişilerin, eşleri dışındaki kişilerle ilişkileri de serbest olsun” görüşünü savundu.
Kanun, CHP’nin istediği gibi geçti.
Yani, evli erkek, eşinden başka bir kadınla ilişkiye girerse, cezası yok..
Veya; evli kadın, kocası dışında bir erkekle ilişkiye girerse, buna da ceza yok.
CHP’liler, “İnsanların bedenleri, kendilerine aittir, devlet karışamaz. Bunlar bireysel özgürlüklerdir” dediler. Ve zinayı suç olarak düzenlettirmediler!
Oysa, insanlık tarihinin hangi dönemine giderseniz gidiniz, evli insanların eşleri dışındaki kişilerle ilişkisi, ahlâksızlık olarak kabul edilir.
Bugün dahi, ‘Medeni Hukuk’a göre, evli erkek veya kadının, eşi dışında birisi ile cinsel ilişkisi ahlâksızlıktır ve boşanma sebebidir.
Medeni Kanun’da ahlâksızlık olarak kabul edilen bir eylemin, bugün için Ceza Kanunu’nda bir müeyyidesi ise yoktur.
İşte pankartta dile getirilen gerçek de bu...
Zinanın suç olmamasını isteyenler, yani insanlık tarihi boyunca ahlâksızlık olarak kabul edilen bir eylemin serbest olmasını isteyenler, ahlâk dersine nasıl soyunabilirler ki?
Pankartımızda, bir öneri daha vardı.. “Her türlü ahlâksızlığa karşı, uyduruk ceza değil, ciddi cezalar verilsin, var mısınız” deniliyordu..
Düşünebiliyor musunuz.. Bugünkü kanuna göre, 15 yaşını bir gün geçmiş bir kız ile bir erkeğin kendi istekleri ile yaşadıkları ilişki serbest..
Ancak, kız veya erkek, 15 yaşından bir gün küçük ise, eylem suç!
CHP’nin istediği düzenleme bu..
Oysa İslâm dininde, yaşları ne olursa olsun, evlilik kurumu dışındaki tüm ilişkiler yasak.
15 yaşın tılsımı ne ki; altındaki suç, üstündeki serbest olsun!
İşte, 15 yaşa tılsım bağlayıp, evlilik kurumu dışındaki bazı ilişkileri serbest, bazılarını ise yasak kılan anlayış sorgulanmalı iken, bu konulara “bireysel özgürlük” çerçevesinde yaklaşanlar, şimdi bize ahlâk öğretmenliğine soyundular.
Üstelik onların baskısı ile çıkarılan kanunda öngörülen cezaların hepsi de komik..
Yapılacak şey basit.
“Evlilik kurumu dışındaki her türlü ilişki yasaklansın” denilecek..
Aksine eylemi işleyen de, kim olursa olsun cezasına katlanacak.
Ama, “15 yaşındaki bireyin cinsel ilişkisi” için “özgürlük” tanımlaması yapıp, işi sulandıranlar, samimiyet testinde sınavda kalanlardır.. Kimsenin de, onlardan alacağı bir ders yoktur..

tayfun5883
30.04.2009, 14:24
bu vakitte ne arsız gazete :D önce siz hüseyin üzmez lekesini temizleyin üzerinizden sonra zinayı konu alın sizin gibiler yüzünden dinden soğuduk sahte müslümanlar

besyo_cu
30.04.2009, 15:26
Vakit gazetesi ciddiye alınacak bir yayın organı değil. Son üzmez denen sapık birisini bile koruyorsa o gazeteyi varın siz düşünün.

İslami boyutuna bişey demek hadimize düşmez herşey acık ve nettir ancak bende İnsanların bedenleri, kendilerine aittir, devlet karışamaz. Bunlar bireysel özgürlüklerdir” Diye aynı düşüncedeyim.

gönül3458
30.04.2009, 16:06
zina serbets zaten şimdı bu devırde saklı gızlımı kaldı sanıyorsunuz tüm bunlar ben bır musluman olarak konuşmaya bıle utanıyorum allah sonumuzu hayır getırsın

ErdalGüler
30.04.2009, 16:49
Nur Sûresi 2

zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü'minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.

Nur Sûresi 3

zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah'a ortak koşan bir kadınla evlenir. zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya Allah'a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu, mü'minlere haram kılınmıştır.

Nur Sûresi 4

Namuslu kadınlara zina isnat edip sonra da dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun. Artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. İşte bunlar fâsık kimselerdir.

Nur Sûresi 6,7

Eşlerine zina isnat edip de kendilerinden başka şahitleri olmayanlara gelince, onların her birinin şahitliği; kendisinin doğru söyleyenlerden olduğuna dair, Allah adına dört defa yemin ederek şahitlik etmesi, beşinci defada da; eğer yalancılardan ise, Allah'ın lânetinin kendi üzerine olmasını ifade etmesiyle yerine gelir.

Allah(c.c.) bunu haram kılmıştır ve cezasının ne olduğunu vermiştir. İnsanı yaratan Allah(c.c.) bu kuralı koyduysa uymak zorundayız. Efendim insanın bedeni kendine aittir diye birşey yok, bizler Allah(c.c.)tan geldik yine O'na gideceğiz.

deniz kızı
30.04.2009, 16:53
kıyamet alametleri artık iyice belirginleşti. zina yok gibi görünüyor ama var kıyamet alameti olarak bunun açık yerlerde olacağı belirtiliyor. aynen de öyle oluyor. sokakta öpüşen alt alta üst üste üniversite öğrencilerini çok sık görüyoruz yazıkkk....

Merkez_Alperen
30.04.2009, 18:28
bir yazarın yüzünden koca bir vakit gazetesini lekeleyemezsiniz! afedersiniz o hayasız yazar ne *** yerse yesin.O yazarın köşesini okumam diğerlerini okurum..zamanında sırf dinimizi savunuyor diye ak-it yakıştırması yapılmıştı vakit gazetesine.Ama onlar yine devam etti yayınlarına ve dini konuları millete yaymaya..Siz gidin önce her SABAH POSTA kutunuza bırakılan gazetelerinizi eleştirin sahte CUMHURİYET çocukları! onları okumak daha haz veriyor değilmi? hani vakit gazetesi magazin yayını yapmıyorya ondan böyle saldırıyorsunuz!

tatli-dilli
30.04.2009, 18:28
Besyo cu'ya sonuna kadar katiliyorum, o adamdan sonra o gazete benim icin bitmistir...

Avrupda bu gibi konular serbest oldugundan türkiyedeki kadar cok tecavüz olaylari yasanmiyor, kimse kusura bakmasin ahlaksizlikte türklerin önde oldugu kadar bilmem kolay kolay hangi ülke öndedir. O yasak bu yasak, ama mezarlikta zina yapan'lar yine bizim insanimiz. Bir ara dolasiyordu ortalikta öyle resimler, hemde türbanli birileri.

Bu konular derin konular, elbette dinimizin temelleri vardir,
buna uymak boynumuzun borcu ama günaha girmek isteyen de kendisi bilir,
herkesin günahi benden sorulmaz, herkes hesabini ayri ayri ödeyecektir,
ben zina yapilsin demiyorum ama bunlar özel konular kisinin kendi bilecegi seyler,
zinaya insanlar tepki gösteriyorda, hirsizliga alkole neden ayni tepki gösterilmiyor?

Merkez_Alperen
30.04.2009, 18:35
Besyo cu'ya sonuna kadar katiliyorum, o adamdan sonra o gazete benim icin bitmistir...

Avrupda bu gibi konular serbest oldugundan türkiyedeki kadar cok tecavüz olaylari yasanmiyor, kimse kusura bakmasin ahlaksizlikte türklerin önde oldugu kadar bilmem kolay kolay hangi ülke öndedir. O yasak bu yasak, ama mezarlikta zina yapan'lar yine bizim insanimiz. Bir ara dolasiyordu ortalikta öyle resimler, hemde türbanli birileri.

Bu konular derin konular, elbette dinimizin temelleri vardir,
buna uymak boynumuzun borcu ama günaha girmek isteyen de kendisi bilir,
herkesin günahi benden sorulmaz, herkes hesabini ayri ayri ödeyecektir,
ben zina yapilsin demiyorum ama bunlar özel konular kisinin kendi bilecegi seyler,zinaya insanlar tepki gösteriyorda, hirsizliga alkole neden ayni tepki gösterilmiyor?

eğer islam dinini kabul etmişse böyle bir şansı yoktur hanfendi..

tatli-dilli
30.04.2009, 18:52
@ merkez alperen
herkesin dinine bakis acisi farklidir,
sana uyan bir baskasina uymaz,
benim fikrimde sana uymayabilir,
benim dinime ne derece bagli oldugumu sen bir yorumuma bakarak anlayamazsin,
bu gibi tartismalara da seninle burda asla girecek degilim,
ben bir yorum yaptim böyle bir yorum yaptim diye zina yapiyorum anlamina da gelmez!

besyo_cu
30.04.2009, 18:53
Herkes için İslam Dininin kuralları bellidir. Bunu tartışmak yada konuşmak bile çok büyük yanlış. Herkesın kendısine ait bir değer yargısı vardır ona göre hareket eder ve ona göre yaşar bunada kimse karışamaz.

Siyahnur
30.04.2009, 19:05
Hüseyin Üzmez´i tanimiyorum, yazilarinida hic okumadim.,onu hakkinda hicbir bilgimiz yok,en azından benim yok.
Kimseyi yargiliyamam..AllahuAlem.

Sinirlendigim nokta dünyada Hüseyin üzmezdan baska müslüman yokmus gibi bazilarinin yorumlari,,sanki bu adam müslümanlıgın sembolu..!?tzzz

Arif Coşkun
30.04.2009, 19:59
Hüseyin Üzmez´i tanimiyorum, yazilarinida hic okumadim.,onu hakkinda hicbir bilgimiz yok,en azından benim yok.
Kimseyi yargiliyamam..AllahuAlem.

Sinirlendigim nokta dünyada Hüseyin üzmezdan baska müslüman yokmus gibi bazilarinin yorumlari,,sanki bu adam müslümanlıgın sembolu..!?tzzz

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez

VAKİT Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki B.Ç.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Bursa'da 9 Ocak 2003 tarihinde Nilüfer Evlendirme Dairesi'nde, kendisinden 50 yaş küçük hafız Ayşe Yılmaz'la nikah masasına oturan ve uzun süredir Vakit Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Hüseyin Üzmez Mudanya'da gözaltına alındı. İnegöl İlçesi'nde oturan 14 yaşındaki B.Ç.'ye tecavüz ettiği iddia edilen Hüseyin Üzmez'le birlikte küçük kızın annesi ve babasının da Mudanya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÜZMEZ TUTUKLANDI

Mudanya Adliyesi'nde yaklaşık 5 saat savcıya ve ardından nöbetçi mahkemede hakime ifade veren zanlılardan Hüseyin Üzmez ‘cihnsel istismar’, ilişki kurduğu B.Ç.'nin annesi L. Ç. de kızını bu ilişkiye zorlamak suçundan tutuklandı. B.Ç.'nin babası Bekir Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

“BANA KOMPLO KURDULAR”

Tutuklama kararından sonra güvenlik önlemi altında polis aracının arka koltuğuna oturtulan Hüseyin Üzmez, yolda indirilerek ön koltuğa alındı. Cezaevine konulmadan önce parmak izi alınması için Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Üzmez, mendilini çıkarıp gözyaşlarını sildi. Bu sırada gazetecilerin “Neden böyle yaptınız?” sorusuna Hüseyin Üzmez, “Bana büyük koplo yaptılar. Mahkeme aşamasında konuşmayacağım. Daha sonra hesaplaşacağım” yanıtını verdi.

Hüseyin Üzmez'in birlikte olduğu 14 yaşındaki B.Ç. ve babasının şikayeti üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. B.Ç.'nin annesi L. Ç. ise ‘Kızını fuhuşa zorlamak’ suçundan tutuklandı. L. Ç., Emniyet Müdürlüğü'nde üç kez fenalaşınca doktor kontrolundan geçirilerek sorgulandı.

KOMŞULARI NE DİYOR

İnegöllü 14 yaşındaki B.Ç.'nin anne ve babasıyla bir süredir Hüseyin Üzmez'in Mudanya'nın Hasanbey Mahallesi'nde bir apartmanın giriş katında yazlık olarak kullandığı eve gidip geldiğini söyleyen komşuları, ailenin İnegöl'ün Cuma Mahallesi'nde de evi bulunduğunu söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen Ç. ailesinin bir komşusu, mobilyacılık yapan baba B.Ç.'nin geçen Salı günü kızı B.Ç.'yi dövdüğünü ve ailenin küçük kıza Hüseyin Üzmez'le birlikte olması için baskı yaptığını ileri sürdü.

KARISI DA KENDİSİNDEN 50 YAŞ KÜÇÜK

Hüseyin Üzmez'in 5 yıl önce Bursa'da nikah kıydığı kendinden 50 yaş küçük Ayşe Yılmaz'ın ailesi bu evliliğe karşı çıkmış ve nikaha gitmemişti.

Bursa'nın Arabayatağı Mahallesi'nde kuruyemişçilik yapan kayınpeder Mustafa Yılmaz sonradan bu evliliği onayladıklarını, “Peygamber Efendimiz de Ayşe anamız 9 yaşındayken evlenmişti. Kızımın evlenmesine ilk zamanlar karşıydım ama sonradan normal karşıladım” demişti.

İLK SİLAHLI SAĞ EYLEMCİ

Malatyalı olan Hüseyin Üzmez, 1952 yılında henüz lise öğrencisiyle gazeteci Ahmet Emin Yalman'a suikast girişiminde bulundu. ‘İlk sağ eylemci' olarak bilinen Hüseyin Üzmez, Ahmet Emin Yalman'ı öldürmeye teşebbüs suçundan mahkum oldu ve 10 yıl hapis yattı.
Cezaevinden çıktıktan sonra yarıda bıraktığı liseyi, ardından da Hukuk Fakültesi'ni bitiren Hüseyin Üzmez, bir dönem Turgut Özal Hükümeti'nde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın'ın özel danışmanı olarak görev yaptı. Hüseyin Üzmez, bazı sağ partilerde görev almış ve MÇP'de genel başkan adayı olmuştu.

gurbetsokakları , Tanınmana umarım biraz yardımcı olabilmişimdir.

Cley
30.04.2009, 20:24
Bir yazarın özel hayatında yaptığı eylemler nedeniyle koca bir camiayı lekemeye kimsenin hakkı yoktur.Ankarada Anafartalar çarşısında bomba patlatan terörist Sivaslıydı.Şimdi biri çıksa deseki bu Sivaslılar hep terörist tepkiniz ne olur? Kişisel eylemleri genele maletmeyelim...

besyo_cu
30.04.2009, 20:35
Bir yazarın özel hayatında yaptığı eylemler nedeniyle koca bir camiayı lekemeye kimsenin hakkı yoktur.Ankarada Anafartalar çarşısında bomba patlatan terörist Sivaslıydı.Şimdi biri çıksa deseki bu Sivaslılar hep terörist tepkiniz ne olur? Kişisel eylemleri genele maletmeyelim...

Muhammed Hocam o Anafartalar çarşısı olayından sonra hiç bir sivaslı cıkıp o teroristi sahiplenmedı yada haklı dye bir çalışma içerisine girmedı ancak vakit inatla o adamı savundu.Benım yanlış dediğim nokta ise Vakitin o kişiyi savunması zaten bu yuzden de vakit çok ciddi manada tiraj kaybına uğradı.

Cley
30.04.2009, 20:45
bu vakitte ne arsız gazete :D önce siz hüseyin üzmez lekesini temizleyin üzerinizden sonra zinayı konu alın sizin gibiler yüzünden dinden soğuduk sahte müslümanlar

Bir gazete yüzünden dinden soğuyorsan dine ısındığın pek söylenemez.

barikat58
30.04.2009, 21:42
bu şuna benziyor şimdi diyelim ki bir sivaslı hırsızlık yaptı.ve bu soydugu evin sahibi diyorki sivas artık işe yaramaz onlar hırsız.sizce bu hoş bi durum olurmu?yani bir kişi için bir kurumu zedelemek niye.bir pire için yorganı yakmak niye.zaten bir çogu gazete almaz haberi takip etmez gündemi bilmez ama buraya bir konu açıldımı sanki basın mensubu gibi oluyor.Bu ülkede hangi medya grubunun ne yaptıgını herkes iyi biliyor bilmeyenler işte böyle safsatalarla ugraşıyor.Zinaya gelince zinayla ilgili hiç bir şey söylemeyecem malum serbest olsun yoksa tecavüzler artıyormuş vayyy bea ne günlere kaldık :)

tatli-dilli
30.04.2009, 21:50
barikat karistirdigin bir nokta var,
zina serbest olsun diyen yok bu herkesin kendi bilecegi birseydir,
herkesin günahi da sevabi da kendine,
gazete aliyor okuyorsan görüyorsundur hergün nekadar siddet taciz tecavüz olaylari oluyor yurdumuzda, öyle bir devirde yasiyoruzki babalar abiler aileler tecavüz ediyor, simdi söyle bana hakikkaten müslüman olan bunu yaparmi?

barikat58
30.04.2009, 21:54
yapmaz :) ama hakikaten müslüman olmak ülkemizde yasak onu hatırlatayım önce.o yüzden çizgiler degişti yollar degişti.Şimdi herşeyi degiştiripte insanlara dini yasaklayıpta bir kötü olay oluncada müslüman böyle yaparmı demek komik olur( bunu sana demiyorum tabiki sen bişeyi yasaklamıyorsun).müslümanlık evet böyle olur degişir herşey dahil olur ondan sonra hayatımıza kimse dur diyemez

sevgim 58
30.04.2009, 22:11
serbest olsa ne olur olmasa ne olur ....zaten herkes yapiyor ....malesef

Cley
30.04.2009, 22:16
T.C. de zina serbest olsa ne olur olmasa ne olur.Kuran yasaklamışya bizi o bağlar.

sevgim 58
30.04.2009, 22:19
yani zaten kendini bilen icinde birazcik allah korkusu olan yapmaz ..... zaten yazak bölyede olmali ama malesef cok kisi bunlara uyumuyor ...... müslümanim diyen cok gavur var ................. MALESEF !!!!!

sivaslihakan
30.04.2009, 22:52
cenabi hak zina yapmayin demiyor ZINAYA YAKLASMAYIN diyor cok ince bi mesele,
kaldiki yapmasi ne kadar büyük günahlardandir ama bize zina normal gibi gösterilmek isteniyor

barikat karistirdigin bir nokta var,
zina serbest olsun diyen yok bu herkesin kendi bilecegi birseydir,
herkesin günahi da sevabi da kendine,
gazete aliyor okuyorsan görüyorsundur hergün nekadar siddet taciz tecavüz olaylari oluyor yurdumuzda, öyle bir devirde yasiyoruzki babalar abiler aileler tecavüz ediyor, simdi söyle bana hakikkaten müslüman olan bunu yaparmi?

bu saydiklarinin nedenide islamiyeti ögrenemedikleri icin gerceklersiyor

h.a.y.
30.04.2009, 23:34
dinde sana göre bana göre,benim anlayışım senin anlayışın yoktur..Allah'ın muradı tektir..zina yasak mı yasak bitti..hükmü açık olan bir ayettir zina ayeti...
insan aklı da zinanın iyi bir şey olduğunu söyleyebilir mi? tabi ki söyleyemez....

barikat58
01.05.2009, 08:40
Ali karahasanoglu samimi olgun kişiligiyle ender medya mensublarındandır.hergün yazılarını takip etmeye çalışıyorum.Muhsin yazıcıoglu ve ergenekon için çok güzel yorumlar yazmıstı köşesinde.yine çok güzel bir yorum.kendisini tebrik etmek lazım.ayrıca atalarımız der ki "meyve veren agac taşlanır".

tatli-dilli
01.05.2009, 12:56
@ besyo_cu
senle ben iyiki yazmisiz bu topice sayemizde topic canlandi ya,
kime saldiracaklardi böyle yoksa : ))

sunu bi belirteyimde sonra susacagim,
ben zinayi asla ama asla savunmuyorum,
sadece kisi kendinden sorumludur diyorum.
allaha inanci olan zaten böyle birseyi yapmaz,
sayet bir hata yaparsada onu affettirmek icin ömür boyu calisir.
biz insanlar kim oluyoruzki insanlar hakkinda birseyler diyebiliyoruz,
yüce yaradanimiz tövbe kapilarini sonuna kadar acmisken?
ben kayipta olan insanlari kurtarmaktan yanayim,
kötüleyipte asaglayan gözlerle onlara bakip tümden kaybetmektense,
tatli bir dil ile onlari dogru yola cekmek daha mantikli geliyor acikcasi bana.

seva
01.05.2009, 13:07
Vakit gazetesi ciddiye alınacak bir yayın organı değil. Son üzmez denen sapık birisini bile koruyorsa o gazeteyi varın siz düşünün.

İslami boyutuna bişey demek hadimize düşmez herşey acık ve nettir ancak bende İnsanların bedenleri, kendilerine aittir, devlet karışamaz. Bunlar bireysel özgürlüklerdir” Diye aynı düşüncedeyim.

Şimdi bu konuda özgürlük derseniz insanlığı çöküşe mahkum edersiniz. Normal olan ve uygun karşı cinsler arasındaki ilişkiler eğer sınırlandırılmaz ise sonuçta insanlar enerjilerinin büyük bir kısmını cinselliğe yöneltir ve uygarlıkları yok olur. Buna en güzel örnek Roma dır. Romada bu çeşit bir özgürlük kullanılmaya başlandığında çöküş dönemi başlamıştır. Bu dönemde evli erkek ve kadınlar istedikleriyle cinsel ilişki kurabiliyordu.(Roma da) Erkeklerde bu durum sapkınlığa sebep oldu ve bildğiniz ünlü romalıların çoğu homoseksüel oldular. (saymıyorum biliyosunuzdur) Sonuçta Roma çöktü.
Bu konuda aşırı özgürlüğük, sapkın cinsel eğilimlerin toplumda hakim olması sonucuna ulaşıyor. Böyle bir toplumu isteyen ve bekleyenler cinsel ilişkilerde sınırsızlığı savunabilirler. Ama ben ve büyük çoğunluk savunmuyoruz ve Kurana, İslama uyuyoruz yada uymaya çalışıyoruz.

tatli-dilli
01.05.2009, 13:11
cenabi hak zina yapmayin demiyor ZINAYA YAKLASMAYIN diyor cok ince bi mesele,
kaldiki yapmasi ne kadar büyük günahlardandir ama bize zina normal gibi gösterilmek isteniyor

bu saydiklarinin nedenide islamiyeti ögrenemedikleri icin gerceklersiyor

peki size birsey soracagim, verecegim örnek belki dört dörtlük bir örnek degildir ama yine de bir örnek iste:
yasar nuri öztürkü biliyorsunuzdir, esini aldattigi söyleniyor tv'lerde, hatta sevgilisine yazdigi mesajlar cikti, i love you karadutum vs diye, simdi gelmis tv lerde esini karaliyor piskolojisi bozuk diye, soruyorum size bu adamda mi islamiyeti bilmiyor? e adam hoca olmus.

hepimiz biliyoruzki yüce yaradanimiz isterse basimiza bir felaketin gelmesini o an aklimizi alir bize o hatayi yaptirir, sonra aklimizi yine yerine kor ve eyvah ben naptimlarla dolu ahlamalar vs baslar. icimizden inancimizi eksik etmemeliyiz en güzeli ve bizi koruyan budur.

ofgurleyuk78
01.05.2009, 13:19
kıyamet alametleri artık iyice belirginleşti. zina yok gibi görünüyor ama var kıyamet alameti olarak bunun açık yerlerde olacağı belirtiliyor. aynen de öyle oluyor. sokakta öpüşen alt alta üst üste üniversite öğrencilerini çok sık görüyoruz yazıkkk....

Öğrencileri karalamayın. Herhalde sen üniversiteye gidemedin. Başka guruplarda böyle şeyler yok mu? 76 yaşındakilerin 16 yaşındakilerle yaptığı ahlaksızlıklardan hiç rahatsız olan yok. Aklınız fikriniz Üniversite (okumuş insanlar) öğrencileri.

barikat58
01.05.2009, 13:19
peki size birsey soracagim, verecegim örnek belki dört dörtlük bir örnek degildir ama yine de bir örnek iste:
yasar nuri öztürkü biliyorsunuzdir, esini aldattigi söyleniyor tv'lerde, hatta sevgilisine yazdigi mesajlar cikti, i love you karadutum vs diye, simdi gelmis tv lerde esini karaliyor piskolojisi bozuk diye, soruyorum size bu adamda mi islamiyeti bilmiyor? e adam hoca olmus.

hepimiz biliyoruzki yüce yaradanimiz isterse basimiza bir felaketin gelmesini o an aklimizi alir bize o hatayi yaptirir, sonra aklimizi yine yerine kor ve eyvah ben naptimlarla dolu ahlamalar vs baslar. icimizden inancimizi eksik etmemeliyiz en güzeli ve bizi koruyan budur.

iyisi varken neden kötüler cürükler örnek alınıyor.yaşar nuri öztürk ile zekeriya beyaz onlar sosyete hocası.onların anlattıklarıyla yaşadıkları bir degil hoş çogu anlattıklarıda yalnışta zaten.onların amacı dini ögretmek yada yaşamak degil...o yüzden onları ben adamdan bile saymıyorum..

tatli-dilli
01.05.2009, 13:22
@barikat
neden isine gelmedigi zaman kötü örnek diyip geciyorsunki? ama iyi ama kötü bu da bir örnekti.
biz öyle bisey dedik diye neden hemen yazdigimizi mesajdaki olumsuz ve kötü kisimlari gördün cok merak ediyorum. madem bukadar pozitif ya da iyileri görmeye odaklisin o halde benim ve besyo_cu'nun mesajindaki olumlu taraflari da görmeni beklerdim.

ofgurleyuk78
01.05.2009, 13:22
Zina elbetteki tasvip edilecek bir şey değil. Bir nevi ahlaksızlık. Ama kimseyi karalamayalım. Zinanın yasak olduğunun elbetteki dinimizde yeri vardır. Ama onunda kolayını bulmuşlar Muta Nikahı çıkarmışlar. Neyse herşeyin tattışılacağı bir ortam vardır.

barikat58
01.05.2009, 13:25
@barikat
neden isine gelmedigi zaman kötü örnek diyip geciyorsunki? ama iyi ama kötü bu da bir örnekti.
biz öyle bisey dedik diye neden hemen yazdigimizi mesajdaki olumsuz ve kötü kisimlari gördün cok merak ediyorum. madem bukadar pozitif ya da iyileri görmeye odaklisin o halde benim ve besyo_cu'nun mesajindaki olumlu taraflari da görmeni beklerdim.

ben kimsenin mesajına 2 gündür hiç olumlu yada olumsuz demedimki.sadece zekeriya beyazla,yaşar nuri nin hakkındaki görüşümü dile getirdim.daha dün tavuktan kurban olur diyen adam zekeriya beyaz degilmiydi.daha bir çok söyledigi şeyleri yazarımda burası yeri degil.zekeriya beyaz ile yaşar nuri şovmen o yüzden dini konularda onların yeri yok diye düşünüyorum.ayrıca herkesin görüşüne saygım var.geceleyin saygı duymamışım galiba onu nerden anladın dedim ama cevap vermedin

ErdalGüler
01.05.2009, 14:03
Zina elbetteki tasvip edilecek bir şey değil. Bir nevi ahlaksızlık. Ama kimseyi karalamayalım. Zinanın yasak olduğunun elbetteki dinimizde yeri vardır. Ama onunda kolayını bulmuşlar Muta Nikahı çıkarmışlar. Neyse herşeyin tattışılacağı bir ortam vardır.

muta nikahı islamiyetin ilk yıllarında eskiden gelen bir gelenek olarak uygulanmaktaydı. Ancak daha sonra muta nikahı dinimizce kaldırılmıştır. Allah(c.c.)'ın koyduğu kanunları haşa kimse tartışamaz. Tartışanda dinden çıkmış olur. Seni yaratan Allah(c.c.) bir kanun koyduysa kayıtsız şartsız uymak zorundasın çünkü insanlar O'nun hükmü karşısında çok acizdir.

seva
01.05.2009, 14:09

Dinin ruhunu kavrayamamis anlayisin neticesi olsa gerek..

seva
01.05.2009, 15:09
Zina yapılmasaydı bugün aids vb. cinsellikle bulaşan hastalıklar dünyaya yayılmazdı. Bu bile bir neden zinanin doğru birşey olmadığını anlamak için değilmi?

sevgim 58
01.05.2009, 15:59

zaten insanda biraz akil mantik vede allah inanci varsa böyle hocalara inanmaski ........ her hocaya güvenilirmi ? Haberle hic bakmiyormusunuz ? Müslüman kuranda yazdigi gibi yasamali isine geldigi gibi degil .......

ErdalGüler
01.05.2009, 16:07
NUR SURESİ

714 - Amr İbnu Şu'ayb, babası, dedesi tarikiyle rivayet ediyor: "Kendisine Mersed İbnu Ebi Mersed denen bir zât (radıyallahu anh) vardı. Mekke'den Medine'ye esir taşırdı. Mekke'de Anâk adında fahişe bir kadın bu adamın dostu idi. Mekkeli esirlerden birine, kendisini götürmeyi vaadetmişti. (Şimdi hikayesini kendisinden dinleyelim):

-"Mersed'sin değil mi?" dedi. Ben:
-"Evet Mersed'im" dedim.
-"Merhaba, hoş geldin, gel yanımızda geceyi geçir!" dedi. Ben:
-"Hayır, ey Anâk, Allah zinayı haram etti" dedim. Kadın:
-"Ey çadır ahalisi, bu adam esirlerinizi götürüyor!" diye bağırdı. Kaçtım.
Beni sekiz kişi takip etti. Handeme Dağı'nın yolunu tuttum, bir mağaraya girdim. Takipçiler arkamdan gelip mağaranın ağzını tuttular. Tepemden üzerime bevlettiler. Sidikleri başıma isâbet etti. Ancak Allah, onların beni görmelerine mani oldu. Sonra dönüp gittiler.
Ben de arkadaşımın yanına döndüm. Onu sırtladım. Ağır birisiydi. Mekke'nin dışındaki İzhir denen mevkiye geldim. Orada demir bukağılarını çözdüm. Onu sırtımda taşıyordum. Beni çok yormuştu. Nihayet Medine'ye geldim. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın huzuruna çıktım:
-"Ey Allah'ın Resulü, Anâk'la evleneyim mi?" dedim.

Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) cevap vermedi. Sonra şu ayet indi: "Zina eden erkek, ancak zina eden veya putperest bir kadınla evlenebilir. Zina eden kadınla da, ancak zina eden veya putperest olan bir erkek evlenebilir..." (Nur, 3).

Bu vahiy üzerine Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bana:
-"Ey Mersed, zina eden erkek ancak zina eden veya putperest bir kadınla evlenebilir. Zina eden kadınla da ancak zina eden veya putperest olan bir erkek evlenebilir, onunla evlenme!" dedi.

Tirmizi, Tefsir, Nur (3176); Ebu Davud, Nikah 5, (2051); Nesâî, Nikah 12, (6, 66).

besyo_cu
01.05.2009, 16:40
En başından beri yazıp duruyorum ancak nedense anlaşılmak zor gelıyor. Kim ne yaparsa yapsın elalemın uçkurunun derdinden banene. Milletin yatak odasından ne halt ettiğinden banene başkası yapar yapmaz bundan da banane...

Ben kendıme bakarım ben doğruysam varsın o eğri olsun. Zina yapacak bedensel olgunlaşmaya ulaşmış ise bunun günah oldugunu da bilecek akla ulaşmış demektır. Bile bile de yapıyorsa onun bileceği iş.

seva
04.05.2009, 19:53
En başından beri yazıp duruyorum ancak nedense anlaşılmak zor gelıyor. Kim ne yaparsa yapsın elalemın uçkurunun derdinden banene. Milletin yatak odasından ne halt ettiğinden banene başkası yapar yapmaz bundan da banane...

Ben kendıme bakarım ben doğruysam varsın o eğri olsun. Zina yapacak bedensel olgunlaşmaya ulaşmış ise bunun günah oldugunu da bilecek akla ulaşmış demektır. Bile bile de yapıyorsa onun bileceği iş.

Günümüzde bazı insanlar da Allah’ın kendilerine helâl
kıldığı nikâhı terk ederek, gayr-i meşrû ilişkilere yönelmektedirler.
Bu yüzden toplumu-muzda zina, fuhuş ve sapık ilişkiler alabildiğine
yayılmış bulunmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan gençliğimizi bu tür
sapık ilişkilere karşı uyarmak gerekmektedir. Zira fuhşun ve
ahlâksızlığın yaygınlaşmasıyla aile bağı koparılırsa toplumun düzeni de
bozulur.

bilmem anlatabildinmi o yüzden karşıyım sizin bacınız veya kızınız ben birlikte olmak istiyorum dese onun kararı mı diyeceksiniz saçmalayın nütfen....
Banane derken biraz daha düşünün...

İslam peygamberi de gençleri evliliğe teşvik ederek şöyle buyurmuştur:

“Gençler, sizden gücü yeten evlensin. Çünkü evlenmek,
gözü harama karşı korur, namusu muhafaza eder. Evlenmeye gücü yetmeyen
de oruç tutsun, çünkü oruç şehveti kırar.” (5)

Gayri meşrû ilişkilerin alabildiğince yaygınlaştığı ve
özendirildiği günümüzde kendimizi ve çocuklarımızı korumaya
alabilmemizin en güzel yolu mutlu bir aile yuvası olduğunda şüphe
yoktur.

xwst
04.05.2009, 20:47
bunu yazanlar huseyin Uzmez'in gazetesi deil mi ''VAKİT''? 14 yasındaki bi kıza cinsel tacizde bulun, cinsel tacize maruz kalmıstır diyen adli tıp uyesini tehdit et sonra da senin gazeteden bunları yazsınlar. Bu kadar dogrucusunuz arkadasım, suya yazı yazmak sizin dogrularınız ki hala zinadan mı bahsediyosunuz? İnsanda biraz yuz olur cidden. Yazıklar bunlara kananlara ve hala bu gazeteyi okuyanlara.

sivaslı fd
04.05.2009, 21:13
ALLAH katında suç olan yeryüzünün heryerinde suçtur. Oyüzden bunun tartışması bile olamaz. O hiçbir konuda bilgisi olmayan cahiller böyle şeyleri çocuk oyuncağı zannediyor olmalılarki 15 yaşındaki çocuklara bile zinayı serbest kılıyorlar. Banane sözüne gelince kesinlikle katılmıyorum. Banane diye birşey olamaz çünkü bu ülke hepimizin ve biz dünyadan göçüp gitsek bile çocuklarımız ve torunlarımız olacak. Biz çocuklarımızın kötü alışkanlıkları olan arkadaşlar edinmesini istemediğimiz gibi zinanın serbest olduğu hatta ulu orta yerlerde yapıldığı bir ülkede yaşamasını asla istemeyiz. ALLAH kimseye bu suçu işletmesin işleyipte hatasını anlayan pişman olanlarında günahlarını affetsin... AMİN.

barikat58
04.05.2009, 21:16
bunu yazanlar huseyin Uzmez'in gazetesi deil mi ''VAKİT''? 14 yasındaki bi kıza cinsel tacizde bulun, cinsel tacize maruz kalmıstır diyen adli tıp uyesini tehdit et sonra da senin gazeteden bunları yazsınlar. Bu kadar dogrucusunuz arkadasım, suya yazı yazmak sizin dogrularınız ki hala zinadan mı bahsediyosunuz? İnsanda biraz yuz olur cidden. Yazıklar bunlara kananlara ve hala bu gazeteyi okuyanlara.

ben okuyorum ve okudugum için hunharca tutum sergileyen ve okuyanlara yazıklar olsun diyene yazıklar olsun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

atlantis
04.05.2009, 21:50
neyi ve nasıl bir konuyu tartıştığımızın farkındamısınız.öyle bir hale geldikki bu yapılanları normal karşılar olduk.üzmez gibi bir çok dava var,kızları korkutup vazgeçiren aileler bilirim.hatta nışanlısıyla evlenmek zorunda kalsın diye,annesi tarafından tecavüz ettirilen kızı neçabuk unuttunuz.arap ülkelerindeki olayların çoğunu burda yaşıyoruz.yasalarda buna canak tutmakta.
hiçbir şekilde bunun affı olamz.
Allah inancı olanlara nasıl mantıklı geliyor aklım almıyor.
hala doğuda berdeller çok yaşanıyor.onu bile engelleyemiyoruz.
doğudan seçilen vekillerimiz,sadece mecliste oturmaya ve kendini göstermeye geliyor.nedense bizim felaket olarak baktığımız konulara onlar normal bakıyor.
işte buyüzden hep dünyayı geriden takip ediyoruz.

Cley
04.05.2009, 23:06

Sizin okudugunuz gazelerin yazarları sütten çıkma ak kaşık dimi. Burda gazeteyi yargılamayın kişileri yargılayın.

Merkez_Alperen
04.05.2009, 23:24

Sanane benim veya bizim okuduğumuz gazetelerden??? siz gidin haydar dümenleri ve bunun gibi haysiyetsizleri çatısı altında barındıran gazeteleri okumaya devam edin!! ötmeyin soldan soldan !!!

seva
05.05.2009, 13:31

Kardeşim bunda gazetenin suçu nedir ???

Hüseyin üzmezi savunanlarda suçlu ama bunu Gazeteyi okuyanlarla bir tutmamak gerek...