Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Münevver'in raporu tüyler ürpetti

tatli-dilli
28.05.2009, 07:50
Okurken tüyleriniz diken diken olacak. Münevver Karabulut'un otopsi raporu insanı dehşet içinde bırakıyor.

Münevver Kurubulut sağken kafasını kesmişler. Zanlılar vücudu üçe bölmek istemiş. Kanında alkol ya da uyuştucu tespit edilmedi.

Münevver cinsel ilişkiye zorlandığı için direndi ve zanlılarda saldırı dozunu artırdı. İç çamaşırında üç yerde sperm izi bulundu. Genç kızın vücudunda 13'ü başında olmak üzere 29 değişik kesik tespit edildi.

Bugüne kadar medyada bu denli ayrıntılı otopsi raporu yayınlanmamıştı. Sabah gazetesi dehşet rapora ulaştı. Raporda yer alan ifadeler insanın tüylerini diken diken ediyor. Muhabir Orhan Yurtsever raporun ortaya koyduğu bulguları uzmanlara sordu.

İç çamaşırlarındaki sperm lekesinden cinsel ilişkiye zorlandığı anlaşılan Münevver'in direnmesinin, katil ya da katillerinin saldırı dozunu artırdığını gösterdiği belirtildi.

Genç kızın vücudunda, 13'ü başında olmak üzere 29 değişik kesik tespit edildi. Bunlardan boynun hemen altında bulunan ters 'V' şeklindeki 2 kesik ile göbeğin hemen altındaki 20- 25 santimetre uzunluğunda 4 yatay kesik dikkat çekti.

BİRDEN FAZLA ERKEK
İstanbul Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi'nce hazırlanarak cinayet soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'a gönderilen raporda Münevver'in son olarak sol köprücük kemiği hizasından 3 öldürücü bıçak darbesinin ardından, boynun kesildiği kaydedildi. Münevver'in ağız, boyun ve göğsünde bulunan 3 'sürüntü'sünde (ucunda pamuk olan çubuklarla alınan örnekler) ise birden fazla erkeğe ait tükürük örneği tespit edildiği belirtilen raporda, bu örneklerle karşılaştırılmak üzere şüphelilerden alınacak örneklerin kuruma gönderilmesi istendi. Raporda, Münevver Karabulut'un bedeninden ayrılmış başı ve vücudunda yapılan incelemeler ayrı ayrı ele alındı. Bıçak ve testere kullanılarak kesildiği belirlenen Münevver'in başında yapılan incelemede, sol kaşında yaygın ekimoz (morarma), alnın ortasında uzunlukları 0.5 santim ile 0.8 santim arasında değişen kenarları ekimozlu 3 kesik belirlendi. Genç kızın sol köprücük kemiğinin bulunduğu bölümde 3, boyun bölgesinde de 2 olmak üzere toplam 5 kesici- delici alet yarası buludu. Cesedin yapılan iç muayenesinde köprücük kemiği yakınındaki 3 darbenin sol akciğerde yaralanmaya neden olduğu anlaşıldı.

ALKOL BULUNMADI
Münevver'in sağ el 3'üncü parmağının eklem kökünde ve sol el 2'inci parmağı ile her iki bileğinin üst kısmında kesikler mevcut. Yine sol kolun ön bölümünde iç ve dış yanda 3 ve 4 santim uzunluğunda iki kesik tespit edildi. Kanında ve midesinde yapılan incelemede alkol ve uyuşturucuya rastlanılmayan Münevver'in vücudunda da sperm tespit edilemedi. Ancak külotunda bir yerde ve boxer iç çamaşırında 3 yerde kanla birlikte sperm tespit edildi.
İstanbul Adli Tıp eski Morg Dairesi Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Adli Tıp Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürsel Çetin'in adli tıp raporuna yorumları şöyle: (Rapordaki, ciltte ve kas dokuda çekilme belirtileri gösterilmesiyle ve boyundaki kesi bölgesindeki deriden alınan yağ ve çizgili kas dokusundaki taze kanama ile ilgili yorum): Münevver henüz yaşarken başını vücudundan ayırmışlar. Bu önemli, çünkü genelde cesedi küçültmek için parçalama yapılır. Burada işkence için yapılmış. Boyunda kesi bölgesinden alınan örnek sonucunda, yağ ve kas dokusunda taze kanama tespit edilmesinden, genç kızın boğazının henüz canlıyken kesildiğini anlıyoruz. Bu da cinayetin vahşice hisle işlendiğini gösteriyor.

EL YARALARI
(Rapordaki, karın ön yüzde, göbek deliğinin altından geçip, aşağı doğru yatay seyreden yer yer cilt, cilt altı yağ dokusunu içeren parşömenleşmiş, en küçüğü 20 cm, en büyüğü 25 cm uzunluğunda, 4 hat halinde kesik vasıfta yara ile ilgili yorum): n Bu cinayette en çarpıcı şey Münevver'in karnındaki 4 adet paralel şekilde 20-25 santimetre uzunluğundaki kesikler oluşturulması. Bunun yapılabilmesi için genç kızın sabit olarak tutulması lazım. Ya ellerinin bağlanması, ya da birileri tarafından ellerinin tutulması gerekir. Çünkü yere sırt üstü yatan birini karnından düz bir şekilde kesmek çok zordur. Bu da genç kıza işkence yapıldığını gösteriyor. (Rapordaki, Münevver'e ait mor renkli külottaki leke örneğiyle boxer külot üzerindeki leke örneklerinde kan ile birlikte sperm tespit edilmesiyle ilgili yorum):

Sperm örnekleri genç kızın hem külodundan hem de boxer'ından alınmış Ve yine rapora göre aynı DNA yapısından kişilere ait olması, aynı soyağacından erkek bireylerde, aynı özellik taşıyan Y kromozomu üzerindeki DNA tiplemesi sonuçları, bir arada olduğu bilgisi var. Bu da birden fazla kişinin varlığına ve aynı aileden olabileceklerine dikkat çekiyor. Bu kesin olmamakla birlikte, DNA sonuçlarına göre ortaya çıkacak.

(Birbirinden ayrılmış halde bulunan gövde ve kafada kan bulaşıklıkları ve sırtta toprak bulaşığı ile ilgili yorum): Cesede toprak bulaşmış olması, 'Acaba öldürülürken toprağa mı yatırıldı?' şüphesini uyandırıyor.

AYİN CİNAYETİ
(Rapordaki, düzgün kenarlı, bir açısı dar, bir açısı geniş delici alet, ayrıca çok sayıda çentik bulunan yaraların olmasıyla ilgili yorum) : İlk görünüşte bir bıçak, bir de testere kullanılmış gibi. Ama çok sayıda kesik olması benzer özelikte bıçakların da kullanılmış olabileceğine işaret ediyor. Adlı tıp raporuna göre Münevver hamile değil. Genç kız bakire. Cinayetin vahşice işlenişi, basit bir aşk cinayeti olmadığını gösteriyor. Bu bir ayin cinayeti gibi görünüyor.

YAPANLAR PSİKOPAT VE NEFRETLE DOLU
Ankara Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Hancı raporun, psikopat ruhlu kişilerce işlendiğini ortaya koyduğunu söyledi. Prof. Hancı'nın çarpıcı yorumları ise şöyle:

KAFASINA VURULMUŞ
Bu cinayet, vahşi ve sadistçe işlenen bir cinayet. Bunu genç kızın boğazının hayattayken canlı canlı kesilmesinden anlıyoruz. Genç kızın boynunda önce bıçakla, sonra balta, gibi bir tarafı sert yüzeyi olan bir aletle kafasına defalarca vurulduğunu, saçlı deride 13 adet, kenarları morluklu kesik yaraları görülmesinden anlıyoruz. Gözündeki morluklar, işkence yapıldığını gösteriyor. Kafasındaki morluklar yine işkencenin kanıtı. Künt bir aletle vurulmuş. Morluk, ancak kişi yaşarken oluşur.

KAFA DERİSİ
İkincisi, vücut anatomisini bilmiyorsanız, boyun kesmek çok zordur. Cinayeti işleyenler bunun için çok uğraşmış. Bir defada kesememişler. Bunu, boynundaki düzenli kesiklerden anlıyoruz. Boyunda çok miktarda bıçaklama izi var. Çok uğraşmışlar. En sonunda testere gibi kesici kullanılmış. Boynu hem bıçaklanmış, hem kesilmiş. Yemek borusu, soluk borusu, boyun omurları kesilerek, omurgalara kadar kesik gitmiş. Bu da bu cinayetin nefret, şiddet, vahşetle işlendiğini gösteriyor. n Hatta kafadaki deriyi bile kesmeye çalışmışlar. Bu ancak balta, satır, kılıç ya da nacak gibi bir aletle yapabilir. n Yine gövde muayenesinden anlaşılıyor ki, sağ ve sol köprücük kemikleri üzerinden bıçaklanmış, akciğerler üzerindeki kesikler 10 santimetre içeriye kadar girmiş.

3'E BÖLECEKLERDİ
En çarpıcı örneklerden biri de karnındaki 4 tane paralel, 20-25 cm'lik kesikler. Bu da genç kız öldürüldükten sonra, gövdeyi de ayaklardan ayırmaya çalıştıklarının kanıtı. 'Parşömenleşmiş kesik vasıfta yara', bunların genç kız öldükten sonra yapıldığına işaret. Genç kızın bedenini üçe böleceklermiş, ama kesiklerle kalmışlar.

DİRENMİŞ
Genç kızın el ve kollarındaki yaralar ve kesik izleri ise, kendini savunduğunu gösteriyor. Hatta bıçağı bile tutmaya çalışmış. Bıçak darbelerinden kendini kurtarmak için uğraşmış. Ellerindeki izler aynı zamanda yüzünün saldırganlara dönük olduğunu gösteriyor.

SADİSTÇE
Tecavüz yok. Ama zevk alınmış. Bu cinayeti işleyenler sadistçe zevk almışlar. Bunun kanıtı bulunan sperm örnekleri. Şiddetin içinde zevk alınmaya çalışılmış. Cinsel saldırı var. Bu bir sadist cinayeti. Bu cinayeti birden fazla kişi işledi ve birden fazla kesici alet kullanıldı. Cinayeti işleyenlerin işkenceden zevk aldıklarını görüyoruz. Bu tip vakalara 'psikopatolojik' yani psikopat deniyor. Bu tip kişilik bozukluklarında kişi sadist öğeler içerir. Sadistçe karşısındaki insana eziyet ederken, bundan zevk alır. Sperm olması da vahşi işlenen cinayette zevkin kanıtı.

Not: sabah kahvemi aldim yudumlayarak haberleri okuyup günüme baslicaktim,
nerdende okudum midem alt üst oldu aman allahim bu insanlik ötesi bisey, bir insan bir insana bu iskenceyi nasil yapar ya. Münevver cinayeti yaklasik bir aydir ATV de Müge Anli ile Tatli Sert programinda isleniyordu, bu rapora ailenin cani nasil dayanir ya gözlerimden süzülen yaslara dahi engel olamiyorum, rabbim sen bizi böyle tuzaklardan koru insallah, hepimiz sana emanetiz. Bir tarafta ayni silahtan ölmek isteyen sevgililer diger tarafta sadistce sevgilisini dograyan bir sevgili iste sevgiler arasinda ki farka bakin, insan sevgilisine de güvenmicekse kime güvenecek yahu...

Salim58
28.05.2009, 08:00
BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ VAHŞİCE BİR KATLİAM NE GÜNLERE GELDİK RABBİM BİZLERE YARDIM ET

Arif Coşkun
28.05.2009, 08:07
Bu konu üzerine çok sözler söylendi, zengin bir işadamının oğlu olduğu için üzerine gidilmiyor dendi, katil korunuyor dendi, Rusya'da saklanıyor dendi. Şimdide satanistlerin üzerine bırakılmak isteniyor sanırım bu cinayet.
Her ne maksatla olursa olsun, böyle birşeyi düşünen yapan, yaratıklara hangi isim verilebilirki, sapıkça ve insanlıkdışı bu olayı nefretle kınıyor ve her kim olursa olsun gerçek katillerin bulunmasını umuyorum.

altuntas58
28.05.2009, 08:25
Böylesini ne gördüm nede duydum buda cinayeti işleyenlerin nefret, şiddet, vahşet duygularıyla işlendiklerini gösteriyor zengin bir ailenin çocuğu olan bu katil zanlısı yakalnırsa cinayet ancak o zaman tam olarak çözülür arkası corap söküğü gibi geleceğine inanıyorum allah anasına babasına kısacası bütün tanıyanlarına sabırlar versin hepsinin başı sağolsun

HaZaN
28.05.2009, 08:32
Yarabbim ne günlere kaldık nasıl böyle bir şeyi yaparlar vicdansız adiler inşALLAH yapanlar Münevverden daha beter olurlar , alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste mutlaka çekeceklerdir bu dühyada olmasada öbür dünyada ALLAH(cc) yakınlarına büyük sabırlar versin mekanı cennet olsun çok çok acı bir olay kin ve nefret kusuyorum :mad::mad: umarım en kıısa zamanda yakalanırlar .

seva
28.05.2009, 08:41
Sevgiliymiş hih sevgili batsın Bir program izlerken hoca konuşuyordu diyorduki Nişanlıyken bile yalnız kalınmayacak diyordu kaldı ki siz sevgili diye övünüyorsunuz asıl zavallılar haya denilen şeyden yoksun insanlardır.. Bu cinayetlerde merhamet duygusu yoksun insanlardan ve haberde de yazdığı gibi psikopatlarca işlenmiş bu onun yanına kalır mı aileside kesinlikle çocuğa ilgisi olmayan bir ailedir...

Allah bu gibi şeylerden korusun Bütün genç kızlarımızı

deniz kızı
05.06.2009, 08:23
konu hakkında tanıklar varmış hemde birden fzla geçen gün bi tv programına katil zanlısını yakından tanıyan bir bayan bağlandı.birçok ipucu verdi olayın olduğu semtte çok fazla tanık olduğunu ama kimsenin konuşmaya yanaşmadığını söyledi. çok karışık ve sırlarla dolu Allah ailesine sabır versin normal bir ölüm değil ve katili elini kolunu sallayarak geziyor yazık çok yazık

Salim58
05.06.2009, 08:30
akşam yine dinledim haberlerde cani gitmiş özel testere almış nalburdan keip kesip gitar çantasına koymuş bu olay tam bi vahşet ne günlere geldik

deniz kızı
05.06.2009, 08:31
bir satanist ayini imiş bu internet te birçok satanist siteler var bunların neden önüne geçilemiyor anlamıyorum münevver ilk değil sonda olmayacak böyle giderse Allah korusun

Klimasuyu
05.06.2009, 08:33
yaaw kardeşim bir lise öğrencisinin tek başına başka bir erkeğin evinde işi ne! ondan sonrada başına böyle olmadık işler geliyo...

Kibrisli
05.06.2009, 09:00
İstanbul Valisi'de Münevver'in babasından için "Artık sussun" dedi terbiyesiz.... senin çocuğuna böyle birşey yapsalardı ne yapardın sayın Vali??? Gerçi Münevver'in yerinde senin çocuğun olsaydı zanlı çoktan yakalanmıştı....

barikat58
05.06.2009, 16:55
satanist sitelere üyeymiş bir ayin sırasında öldürüldügünü söylemişti babası

seten65
05.06.2009, 19:09
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN,HERŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN ÖLÜMÜNDE HAYIRLISINI VERSİN....

seva
05.06.2009, 20:07
İstanbul Valisi'de Münevver'in babasından için "Artık sussun" dedi terbiyesiz.... senin çocuğuna böyle birşey yapsalardı ne yapardın sayın Vali??? Gerçi Münevver'in yerinde senin çocuğun olsaydı zanlı çoktan yakalanmıştı....

Evet sussun artık onlar ellerinden geleni yapıyorlar Ne demek ya aramıyorlarmışta şuymuşta buymuşta o adamda güvenip başka evlere yollamasaydı Hem onlar Müslüman bir aileyse evlilik dışı ilişkinin dinen günah olduğunu ve yan yana olmaları İslam dininin koyduğu sınırı aşmak günahtır. İnsanların görüşmesi ve arkadaş olması günah anlamına gelmez tabi yanlış anlaşılmasın Dinimiz insanların görüşmesini, arkadaş olmasını uygunsuz bir davranış olarak görmez. İslam dinine göre hareket edilmesi gerek. Müslümanların İslam’ın koyduğu yasakları yapması günahtır Erkek ve kadınların sorumluluğunun eşit olduğunu kadınların mahremleri olmadan erkeklerle uzun süre kapalı alanda kalmasını Peygamber Efendimizin doğru olmadığı söylemiştir şimdi kimse bana kızların ve oğularına müslümanlığı öğretmeyen sakınmayı öğretmeyen ana babalarının suçsuz olduğu söylemesin...

Kibrisli
05.06.2009, 20:14
Evet sussun artık onlar ellerinden geleni yapıyorlar Ne demek ya aramıyorlarmışta şuymuşta buymuşta o adamda güvenip başka evlere yollamasaydı Hem onlar Müslüman bir aileyse evlilik dışı ilişkinin dinen günah olduğunu ve yan yana olmaları İslam dininin koyduğu sınırı aşmak günahtır. İnsanların görüşmesi ve arkadaş olması günah anlamına gelmez tabi yanlış anlaşılmasın Dinimiz insanların görüşmesini, arkadaş olmasını uygunsuz bir davranış olarak görmez. İslam dinine göre hareket edilmesi gerek. Müslümanların İslam’ın koyduğu yasakları yapması günahtır Erkek ve kadınların sorumluluğunun eşit olduğunu kadınların mahremleri olmadan erkeklerle uzun süre kapalı alanda kalmasını Peygamber Efendimizin doğru olmadığı söylemiştir şimdi kimse bana kızların ve oğularına müslümanlığı öğretmeyen sakınmayı öğretmeyen ana babalarının suçsuz olduğu söylemesin...

Söyleyecek söz bulamıyorum SEVA... (!)(!)(!) Bir kız çocuğunun öldürülmesinde suçu caniye değil ailesine, suçu bulamayanlara değil bulmalarını isteyen babaya buldun ya hakikaten söyleyecek söz bulamıyorum sana... Yazık... Çok yazık...

besyo_cu
05.06.2009, 20:16
Ne demek bu şimdi kız evlilik dışı ilişki yaşıyor diye bunu yapanlar ceza almayacakmı yada suçlular bulunmayacakmı bu nasıl bir zihniyet... Değil evlilik dışı ilişki bilmem ne evinde çalışıyor bile olsa bunu yapan Allahsızların cezalandırılması gerekmektedir.

arikarinkuchi
05.06.2009, 20:50
adi şrfsz :mad:

kronik
05.06.2009, 20:58
aileyi 8 tane avukat savunuyomuş
hiç birisi de ben böyle bi vahşeti savunamam dememiş
paranın gözü kör olsun
milleti nası susturdular parayla
Cemin babası cem hayatı öğrensin diye onu küçüklüğünden beri iş toplantılarına , işgezilerine götürürmüş.Keşke bıraksaydı cem çocukluğunu yaşasaydı.Çocuğa duygu vermemiş ki hep maddi şeyler öğrenen çocuk.Her dediği yapılan çocuk karşısındaki insan onun dediğini yapmayıncada böyle parçalar işte.Sonra yine o anne baba çocuklarını korumak adı altında onu saklar.Burda asıl katil cemin annesi ve babasıdır.Hem oğullarının katili hemde Münevverin katilidirMünevveri öldürüp kafasını kesen...
bunlar nasıl topluma kazandırılacak ki .Hapise boşuna atmasınlar.tabi yakalanırsa Vergilerimizle onların karınlarını doyurmasınlartopluma kazandırmak mış mış mış...
bu tip caniler nasıl olurda topluma kazandırılır?
bir süre sonra çıktıklarında yine aynı katliamları yapmıyorlarmı?
bunun çok örneklerini gördük..
af nedeniyle tecavüzden yargılanıp çıkan pislikler yine tecavüz edip can yakmadılarmı?
hapse girip ekmek elden su gölden yaşayıp gidiyorlar bizim vergilerimizle karınları doyuyor bunlara ceza değil ödül oluyor...
en basiti bebek katili bölücü başı öcalan yıllardır imralıda yan gelip yatıyor işte..
başında bir sürü doktor kütüphanesi bile var..
ah güzel ülkem...
kanunlarımız caydırıcı değil ki...
bir hırsızlık yapanın elini kessinler bakalım..
toplumda öyle yaşasın yaşayabilirse her gören direk anlar hırsız olduğunu bu utançla toplumda gezebilirmi..
idam yasası çıkmalı bence

bahar5834
05.06.2009, 21:45
gerçekten çok kötünün ötesinde bir olay seneler önce bizim mah yaşandi 19 yaşinda bir kiz bunun bir benzer ikız
kizin aiilesi perişan oldu sonra, bu olaydan sonra taşin dilar sadece olaydan çok sonra başsağlina zor gittik ve bir şey soramadik bile allah kimseye versin düşmanimiza bile ahh gençler bunlari okupta ders alsalar ne olur . her gun farkli şeyler yaşiyoruz ne günlere kaldik allahim sen BÜYÜK SUN kimsenin yolu şaşirma ...

sivaslı yıldız
05.06.2009, 23:34
Hakikaten tüylerim ürperdi Münevver' e yapılanları okurken.. Yapan veya yapanlar her kimse umarım en kısa sürede hakettiği cezayla cezalandırılır..

Yalnız bu konu ile ilgili yapılan yorumları okurken hayretler içinde kaldım.. Böyle bir olayda sorgulanması gereken bunca şey varken, insanların '' yaşam tarzı '' hakkında zan da bulunmak, o da şöyle yapsaydı böyle olmazdı gibi saçma sapan, yakışıksız cümleler etmek, hele hele bunu ''inanç'' la bağdaştırmaya çalışmak bence ayıp.. Üstelik bu olaya madem bu açıdan yaklaşıyoruz, şunu da unutmayalım;

"Kim bir mümini kasden öldürürse, cezası içinde ebedî kalıcı olmak üzere cehennemdir. Allah ona gazabetmiş ve lânet etmiştir. Ve ona büyük bir azap hazırlamıştır. " (en-Nisâ, 4/93)

Kardelencicegi
05.06.2009, 23:54
Benim icim dayanmiyor bu konuyu takip etmeye bunu yapan Hayvan bile olmaz.

RABBIM ailesine sabir versin. Tüyler ürperten bir olay.

qio
05.06.2009, 23:58
Yazık gencecik kardeşimiz. Bunu yapanlar insan değil, insanda olamaz.

tatli-dilli
06.06.2009, 02:38
bazi yorumlari okurken hayretler icersine düstüm,
böyle düsünen kimsenin eline rabbim bizleri düsürmesin...

Salim58
06.06.2009, 06:30
çok acı bi vahşet böyle bişey olabilirmi derseniz oldu işte

Klimasuyu
06.06.2009, 06:40
canilik bunu yapanların kalbi vicdanı yok mu?...

Salim58
06.06.2009, 07:47
bunu yapanlara insan demeye utanıyorum

tatli-dilli
06.06.2009, 10:15
ya dün gece okudugumda sok icinde kaldim,
halen anlayabilmis degilim seva'nin hangi mantikla bunlari yazdigini.

ya insanlar acisini bir tarafa birakipta oh kizim dinimize aykiri birsey yapti,
bir sevgilisi vardi evlilik disi iliskisi vardi diye bunu yapanlarin ellerine saglik mi desin? bu nasil bir vicdansizlik olur anlayamiyorum.

kimin ne yasadigi, ne sekilde neyi anladigi inanki hic umrumuzda olmamali,
yineliyorum belki bir zamanlar dedigimi ama herkesin sevabi da günahi da kendine,
bunlarin hepsini bir tarafa birakip hic ama hic bir gerekce bu vicdansizliga insansizliga göz yummamizi saglayamaz.
Ya ne demek allahin verdigi cani bir insan nasil alir, hemde böylesi bir vahsetle.

Hepimizde genciz gün gelir asik olunur bir birliktelik yasanir,
ne yani biz simdi karsimizdaki insana hic mi güvenmeyelim,
ya bu insan sevgilinse sözlün nisanlin esin olmaya adaydir demektir bu,
ha herkesin iliski anlayisi da farklidir ona diyecek lafim yok.
bu insana güvenmeyipte kime güvenecegiz simdi?

bu devirde görücü usulu evlilik diye birsey kaldi mi ya?
en büyük cahilliklerden biridir bana göre dügün günü tanistigin
bir insanla bir evlilik sürdürmek bu devirde cok zor olsa gerek,
huyunu suyunu bilmazsin, ne sever ne sevmez neyse konumuzda bu degil zaten.

ama bir hemcinsimin böyle bir yorum yapmasi beni cok üzdü,
insan cani bukadar ucuz olmamali.
bu katiller bulunup öyle birer ceza verilmeliki ömür boyu onun
izini tasisinlar, kime hakkinda kötü birsey hissetmek ve düsünmek istemiyorum,
ama en güzeli münevverin onlarin korkulu belasi olarak her gece rüyalarina girmesi, ve bu insanlar cildirmali günü geldiginde.

gecen gün savunan avukatlarindan birini dinledim,
yani resmen para gelsinde nerden ne sekilde gelirse umurlarinda degil.
yoo bukadarda uzun boylu olmamali bu isler...

rabbim sen bizi böyle vicdansiz canilerden koru insallah, amin...

Kibrisli
06.06.2009, 10:23

bir sevgilisi vardi evlilik disi iliskisi vardi diye bunu yapanlarin ellerine saglik mi desin? bu nasil bir vicdansizlik olur anlayamiyorum.

yineliyorum belki bir zamanlar dedigimi ama herkesin sevabi da günahi da kendine,
bunlarin hepsini bir tarafa birakip hic ama hic bir gerekce bu vicdansizliga insansizliga göz yummamizi saglayamaz.
Ya ne demek allahin verdigi cani bir insan nasil alir, hemde böylesi bir vahsetle.

ama en güzeli münevverin onlarin korkulu belasi olarak her gece rüyalarina girmesi, ve bu insanlar cildirmali günü geldiginde.

Bacım ben hiçbirşey söyleyemiyorum sana dedim ya Seva'ya aslında söyleyecek birşey var belki kız müslüman bile değildi nerden biliyoruz da İslam dinine göre yaşaması gerektiğine dair bir yorumda bulunuyoruz değil mi?
İstanbul Valisi Münevver'in babasından özür dilemeli....

tatli-dilli
06.06.2009, 10:26
abicim münevverin annesini gördüm tv de kapali biri,
ailesi son derece mütevazi.
en azindan dönüp bakildiginda iyi olan bir durum var
ailesinin iliskisinden haberi var,
ya hersey gizli sakli olsaydi düsünsene insanlar kac misli yikilirdi.

seva
06.06.2009, 11:30
Söyleyecek söz bulamıyorum SEVA... (!)(!)(!) Bir kız çocuğunun öldürülmesinde suçu caniye değil ailesine, suçu bulamayanlara değil bulmalarını isteyen babaya buldun ya hakikaten söyleyecek söz bulamıyorum sana... Yazık... Çok yazık...

Bence o aileye yazık hiç boşuna suçsuz olduğu söylemeyin ailede suçlu öldürenin aileside suçlu

benim öyle bir yazım mı var kardeşim lafı evirip çevirmeyin Hem babana bile güvenmeyeceksin diye bir söz vardır işte görüyorsun güvendiğin dağlara kar yağıyor...

Hem islam size aşık olun diye bişey dememiş bir bende aşığım kime aşığım tabiki Allah a ve ondan başka güvendiiğim kimse yok zaten olamazda...

tatli-dilli
06.06.2009, 11:43
seva sanirim sen yazdiklarinin farkinda degilsin,
birdaha oku yazdigini aileyi sucluyorsun,
konuyu dine bagliyorsun.
benim yazimin tamami sana hitaben degilki,
iki yerde adin geciyor iyice dikkatlice okursan!!

Arif Coşkun
06.06.2009, 11:50
Arkadaşlar lafın kısası şu,
Ortada çok zengin bir aile var, arkasıda çok güçlü açıkçası suçu üstlenmek istemiyorlar, şöyle yada böyle yok şu yaptı yok bu yaptı gibi bahanelelerle yarın bir tane parayla tetikçi satın alıp evet ben yaptım dedirtip, aileyide masum gösterip olay böylelikle gündemden kaldırılar.
Burada gerçek adaleti haktan hukuktan güçsüsünde yanında yer alan bir adalat istiyoruz, ama nerde ? Açıkçası bu olayın üzerinde gerektiği gibi gidildiğine inanmıyorum, birşeyler örtbas edilmek gizlenmek isteniyor. Yoksa 24 saat içinde bunun katili bulunmuştı çoktan.

seva
06.06.2009, 11:50
seva sanirim sen yazdiklarinin farkinda degilsin,
birdaha oku yazdigini aileyi sucluyorsun,
konuyu dine bagliyorsun.
benim yazimin tamami sana hitaben degilki,
iki yerde adin geciyor iyice dikkatlice okursan!!

dinle alakalı olmayan bir konu söyle hiç bir konu dinsiz yaşanıyor mu ?????????????????????

Arkadaşlar lafın kısası şu,
Ortada çok zengin bir aile var, arkasıda çok güçlü açıkçası suçu üstlenmek istemiyorlar, şöyle yada böyle yok şu yaptı yok bu yaptı gibi bahanelelerle yarın bir tane parayla tetikçi satın alıp evet ben yaptım dedirtip, aileyide masum gösterip olay böylelikle gündemden kaldırılar.
Burada gerçek adaleti haktan hukuktan güçsüsünde yanında yer alan bir adalat istiyoruz, ama nerde ? Açıkçası bu olayın üzerinde gerektiği gibi gidildiğine inanmıyorum, birşeyler örtbas edilmek gizlenmek isteniyor. Yoksa 24 saat içinde bunun katili bulunmuştı çoktan.

Neden insan Abdullah öcalan kaç günde bulundu ????????????????????

tatli-dilli
06.06.2009, 11:58
dinle alakalı olmayan bir konu söyle hiç bir konu dinsiz yaşanıyor mu ?????????????????????

bak seva'cim güzel kardesim dindar kardesim,
bu konunun din ile ne alakasi var diyorum yine sana?
simdi ortada hunharca islenen bir cinayet var,
ve istenilen tek sey katilin bulunmasi,
olayin basi sonu din ile islenmis islenmemis konu bu degil,
emin ol senin kadar bizlerde dinimizi biliyor ve elimizden geldigince uygulamaya calisiyoruz.

yineliyorum sana yönelttigim soruyu,
simdi bu adam kizi evlilik disi bir iliski yasadi diye,
kizinin katilini aramasin mi?
kizini dograyip parcalayan canli canli boynunu kesen,
sonra parcalar haline getirip cöp tenekesine atan insanlardan
bunun hesabini sormasin mi?
bu adamin buna da mi hakki yok?

seva
06.06.2009, 12:05
bak seva'cim güzel kardesim dindar kardesim,
bu konunun din ile ne alakasi var diyorum yine sana?
simdi ortada hunharca islenen bir cinayet var,
ve istenilen tek sey katilin bulunmasi,
olayin basi sonu din ile islenmis islenmemis konu bu degil,
emin ol senin kadar bizlerde dinimizi biliyor ve elimizden geldigince uygulamaya calisiyoruz.

yineliyorum sana yönelttigim soruyu,
simdi bu adam kizi evlilik disi bir iliski yasadi diye,
kizinin katilini aramasin mi?
kizini dograyip parcalayan canli canli boynunu kesen,
sonra parcalar haline getirip cöp tenekesine atan insanlardan
bunun hesabini sormasin mi?
bu adamin buna da mi hakki yok?

Tabiki arayacak aramasın demiyorum zaten hakkını arıyacak tabiki kimse dinini 4 4lük yapmıyor bende aynı şekilde..

tatli-dilli
06.06.2009, 12:08
Tabiki arayacak aramasın demiyorum zaten hakkını arıyacak tabiki kimse dinini 4 4lük yapmıyor bende aynı şekilde..

ee o zaman sorun nerde?
herseye bir pencereden bakmak yerine acilari bazen genisletmemiz gerekiyor
bana normal gelen sana gelmeyebilir
sana gelen de bana gelmeyebilir,
herkesin bakis acisina bakabilmek önemli olan.
dört dörlügüz diye kimse bir iddada asla bulunmadi bulunamazda
insaniz sasar beseriz
hatalar günahlar bizim icin.

ama gercekten konuyu nasil dine bagladin onu
halen cözmeye calisiyorum.

seva
06.06.2009, 12:16
ee o zaman sorun nerde?
herseye bir pencereden bakmak yerine acilari bazen genisletmemiz gerekiyor
bana normal gelen sana gelmeyebilir
sana gelen de bana gelmeyebilir,
herkesin bakis acisina bakabilmek önemli olan.
dört dörlügüz diye kimse bir iddada asla bulunmadi bulunamazda
insaniz sasar beseriz
hatalar günahlar bizim icin.

ama gercekten konuyu nasil dine bagladin onu
halen cözmeye calisiyorum.

dinle alakalı islam hukukunu kaldırıldı siz çözmeye bilirsiniz tabiki osmanlı tarihinde islam hukuku vardı

Dinsizlik ve din boşluğu kimse anlamaz ama bu böyle din boşlukları herkes ne derse desin

sivaslı yıldız
06.06.2009, 19:56
...Hem babana bile güvenmeyeceksin diye bir söz vardır işte görüyorsun güvendiğin dağlara kar yağıyor...

Hem islam size aşık olun diye bişey dememiş bir bende aşığım kime aşığım tabiki Allah a ve ondan başka güvendiiğim kimse yok zaten olamazda...

Sizin yazdıklarınızı dün okuyunca hakikaten hayretler içinde kalmıştım, ama şimdi sizin için üzülüyorum sadece.. Yukarıda kurduğunuz cümleleri yanyana getirmek demek (binlerce kelime var aklımda ama ben ilk aklıma geleni kullanıyorum); komedi..

Hele hele Allah'tan bahsedip, üsteki cümleyi ağza almak;bana göre bi haber olmak demek biçok şeyden.. Şunu bi bakın isterseniz..

Allahu Teala Hz. Musa'ya vahyetti ki;

Ana babasına ita'at edip bana isyan edeni iyilerden yazarım. Bana ita'at edip ana babasına isyan edeni ise kötülerden yazarım..

kronik
06.06.2009, 20:53
cinayetin üzerinden geçen sürede cem gariboğlu gibi zengin birinin tanınmamak için çok farklı yollara başvurmuş olabileceğini düşünüyorum mesela bidizi ameliyat yüz nakli ne bileyim çokmu ütopik düşünüyorum acaba

kınadıklarımız başımıza gelmeden can vermeyeceğiz...

seva
07.06.2009, 11:42
Sizin yazdıklarınızı dün okuyunca hakikaten hayretler içinde kalmıştım, ama şimdi sizin için üzülüyorum sadece.. Yukarıda kurduğunuz cümleleri yanyana getirmek demek (binlerce kelime var aklımda ama ben ilk aklıma geleni kullanıyorum); komedi..

Hele hele Allah'tan bahsedip, üsteki cümleyi ağza almak;bana göre bi haber olmak demek biçok şeyden.. Şunu bi bakın isterseniz..

ne alaka Allah,ı seviyorum güveniyorum ondan başka itaat edeceğim kimse yok zaten ben bunu söylemeye çalışıyorum..

annem benim canım annem beni herşeye rağmen beni sırtına alıyor daha dün düğüne giderken gelirken sırtına aldı neden biliyormusun üstün batar diye şimdi çıkıpta anneme babama itaat etmediğimi söylüyorsunuz kimse anam kadar bana yar olmaz bunu böyle bilin..

Tatlidilin dediği gibi onlar ana babadan habersiz iş çevirirken onlar ana babaya çok mu itaatlılar söylermisiniz ???

sivaslı yıldız
07.06.2009, 13:33
Tatlidilin dediği gibi onlar ana babadan habersiz iş çevirirken onlar ana babaya çok mu itaatlılar söylermisiniz ???

Zaten sizin için sizin dışınızda ki herkes şöyle böyle (moda deyimiyle öteki) ..

Bakın ''inanç'' lı olmayı hakikaten bende önemsiyorum.. Ama yazdığınız her mesajda siz dinin arkasına saklanarak afedersiniz cahilliğinizi saklamaya çalışıyor havasına bürünüyorsunuz benim gözümde.. O pencereyi kapatsak mesela bi süreliğine, öncelikle insan olarak Seva ne düşünür onu bi bilsek sonra bu konuları sizinle tartışsak daha yerinde olacak sanırım..

HARBİKIZ
07.06.2009, 13:57
her şey tamam da bu kız gece yarıları barlar da diskotekler de gezerken üstündeki o kıyafet diyemiyeceğim bez parçalarıyla uygunsuz yerlerde ve uygunsuz kişilerle sabahlarken ailesi nerdeymiş acaba.....................

seva
07.06.2009, 14:02
Zaten sizin için sizin dışınızda ki herkes şöyle böyle (moda deyimiyle öteki) ..

Bakın ''inanç'' lı olmayı hakikaten bende önemsiyorum.. Ama yazdığınız her mesajda siz dinin arkasına saklanarak afedersiniz cahilliğinizi saklamaya çalışıyor havasına bürünüyorsunuz benim gözümde.. O pencereyi kapatsak mesela bi süreliğine, öncelikle insan olarak Seva ne düşünür onu bi bilsek sonra bu konuları sizinle tartışsak daha yerinde olacak sanırım..

insanlık dinde başlar dinde biter insanın dini olmazsa zaten o insanlıktan çıkar sizin bahsettiğiniz cahillik dinse size daha ne diyebilirimki sizin dinle ne alıp veremediğiniz varda bunları bu kadar rahat konuşabiliyorsunuz insan olmak önce dinine sadık kalmaktır

İslâm dininin bütün insanlığa ne büyük bir rahmet olduğunu anlamak için, dünyanın asr-ı saadetten önceki ve ondan sonraki halini nazara almak lazımdır.

İslâmiyet’ten önce, bütün dünya cehalet ve dalaletin, terör ve anarşinin insafsız pençeleri altında kıvranıyordu. Dünyayı kavuran bu vahşet ve dehşetten Arap yarımadası da hissesini almıştı. İnsanlar kız evlatlarını diri diri toprağa gömmekle iftihar ederlerdi. Hurafelere inanırlar ve kendi elleri ile yaptıkları putlara tapar, onlardan yardım dilerlerdi.

karanlık dönemde, Kur’anın nuru Arap Yarımadasının bir köşesinden güneş gibi tulu etti. Küfür ve zulmün en kesif tabakalarını parçaladı. Ulvî tecellisiyle gözleri kamaştırdı, feyiz ve hidayetiyle ruhları temizledi, akılları parlattı, vicdanları ziyalandırdı. Şirki kaldırıp kalplere tevhidi yerleştirdi. Zulmü kaldırıp yerine adaleti tesis etti. Sinelerden kini ve düşmanlığı çıkardı, yerlerine muhabbet, şefkat ve merhameti yerleştirdi

alıntı
Şimdi çıkmışsınız dini insanlardan ayıramazsınız

Klimasuyu
08.06.2009, 07:29
Vali söyledi: Tek zanlı Cem Garipoğlu; Garipoğlu ailesinin o çucuğu adalete teslim etmek BOYNUNUN BORCU

SATANİST BULGU YOK
İstanbul Valisi Muammer Güler, kız arkadaşı Münevver Karabulut'un başını keserek öldürdükten sonra ortadan kaybolan Cem Garipoğlu'nun Bahçeşehir'deki villaları ile Etiler'deki sokakta bulunan kamera görüntülerinin ortadan kayıp olduğu iddialarını yalanladı.

STAR TV ana haber bülteninde Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Güler, görüntülerin ellerinde olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Görüntüler biraz bulanık. Ancak görüntülerdeki kişinin Cem Garipoğlu olduğunu tespit ettik. Zanlı cesedi araca tek başına koymuş ve çöp konteynırına da tek başına bırakmış. Bu görüntüler ışığında tek zanlı Cem Garipoğlu'dur.”

Vali Güler, soruşturmanın selameti açısından görüntüler ile ilgili olarak fazla açıklama yapılmadığının altını çizerek, Karabulut ailesinden sabırlı olmalarını istedi. Münevver Karabulut'un ailesini bir baba olarak çok iyi anladığını vurgulayan Güler, “Acısı nedeniyle bazen sert açıklamalar yapıyor. Ancak Emniyet Müdürümüz Cerrah ve ekibi gece gündüz çalışıyor. Önemli bulgular var elimizde. Aile bize olan güven ve inancını yitirmesin” dedi.

Vali Güler, cinayette satanist bulgular elde edilip edilmediği sorusunu ise “Hayır, ancak Münevver Karabulut'un ailesi, Cem Garipoğlu ve kardeşinin bu tür sitelere üye olduklarını tespit ettiklerini söylediler. Biz tüm bunları bir bir değerlendiriyoruz. Ailenin iddialarını da dikkate alıyoruz” şeklinde yanıtladı.

sivaslı yıldız
08.06.2009, 18:06
insanlık dinde başlar dinde biter insanın dini olmazsa zaten o insanlıktan çıkar sizin bahsettiğiniz cahillik dinse size daha ne diyebilirimki sizin dinle ne alıp veremediğiniz varda bunları bu kadar rahat konuşabiliyorsunuz insan olmak önce dinine sadık kalmaktır

İslâm dininin bütün insanlığa ne büyük bir rahmet olduğunu anlamak için, dünyanın asr-ı saadetten önceki ve ondan sonraki halini nazara almak lazımdır.

İslâmiyet’ten önce, bütün dünya cehalet ve dalaletin, terör ve anarşinin insafsız pençeleri altında kıvranıyordu. Dünyayı kavuran bu vahşet ve dehşetten Arap yarımadası da hissesini almıştı. İnsanlar kız evlatlarını diri diri toprağa gömmekle iftihar ederlerdi. Hurafelere inanırlar ve kendi elleri ile yaptıkları putlara tapar, onlardan yardım dilerlerdi.

karanlık dönemde, Kur’anın nuru Arap Yarımadasının bir köşesinden güneş gibi tulu etti. Küfür ve zulmün en kesif tabakalarını parçaladı. Ulvî tecellisiyle gözleri kamaştırdı, feyiz ve hidayetiyle ruhları temizledi, akılları parlattı, vicdanları ziyalandırdı. Şirki kaldırıp kalplere tevhidi yerleştirdi. Zulmü kaldırıp yerine adaleti tesis etti. Sinelerden kini ve düşmanlığı çıkardı, yerlerine muhabbet, şefkat ve merhameti yerleştirdi

alıntı
Şimdi çıkmışsınız dini insanlardan ayıramazsınız

Tahmin ettiğim gibi yine aynı yerdeyiz..:)

Eğer size cevap olarak ben şöyle biriyim , böyle biriyim, hayır yanlış düşünüyosunuz gibi cümleler edeceğimi sanıyorsanız, çok beklersiniz..:) Benim hakkımda istediğinizi düşünebilirsiniz..

Ancak şunu unutmayın; sadece okumak yetmez, sadece bilmek te yetmez, düşünmekte gerekir.. Sizin yukarda yazdığınız kadarının yüzlerce katı cümle ezberimdedir,elhamdulillah.. Ancak hiçbiri onlardan bana kalanlarla kurduğum cümle kadar beni anlatmaz..;) Demek istediğim buydu..

tekniker58
08.06.2009, 19:18
ilgisizlıik mi? yoksa başka birşey mi. hepside şatafatlı hayat tan mı kaynaklanıyor ilmi ve dini bilgi eksikliği.

seva
08.06.2009, 22:03
Tahmin ettiğim gibi yine aynı yerdeyiz..:)

Eğer size cevap olarak ben şöyle biriyim , böyle biriyim, hayır yanlış düşünüyosunuz gibi cümleler edeceğimi sanıyorsanız, çok beklersiniz..:) Benim hakkımda istediğinizi düşünebilirsiniz..

Ancak şunu unutmayın; sadece okumak yetmez, sadece bilmek te yetmez, düşünmekte gerekir.. Sizin yukarda yazdığınız kadarının yüzlerce katı cümle ezberimdedir,elhamdulillah.. Ancak hiçbiri onlardan bana kalanlarla kurduğum cümle kadar beni anlatmaz..;) Demek istediğim buydu..

Yazdıklarınızla neyse osunuzdur :D

Aynı şekilde ben kimse hakkında sen busun şusun hitaplarda bulunmam Çünkü sizi ve sizin gibi düşünenleri tanımıyorum :D

Sadece farkındaysanız bu gibi olaylar dini insanlardan uzaklaştırarak manevi yoksunu oluyoruz manevi değerini kavrayamıyoruz
Evet sadece okumak yetmez bilmekte yetmez düşünmekte yetmez...

heartache58
09.06.2009, 08:39
Münevver'i arka kapıdan gizlice ölüme götürmüş
09.06.09

MÜNEVVER Karabulut cinayetindeki son gelişme kafaları daha da karıştırdı. Genç kızın, katil zanlısı sevgilisi Cem G. tarafından Bahçeşehir'deki villaya ön kapıda bulunan kameralara yakalanmamak için arka kapıdan alındığı ortaya çıktı.

Soruşturmayı yürüten savcı ve Cinayet Masası dedektifleri, Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak 98 gündür aranan Cem G.'nin Bahçeşehir'deki villasında dün incelemelerde bulundu. Kamera kayıtlarında Münevver'in olay günü villaya girdiği anın görüntülerinin olmaması üzerine çevrede keşif yapan Savcı Faruk Erşen ile dedektifler villanın arka bölümünde bir kapı daha olduğunu fark etti.

KAMERAYA YAKALANMAMAK İÇİN...

Yapılan incelemelerin ardından, Münevver Karabulut'un, katil zanlısı sevgilisi Cem G. tarafından ön kapı yerine güvenlik kameralarının olmadığı arka kapıdan içeriye alındığı belirlendi. Bu şok gelişme, cinayetin önceden planlandığı iddialarını güçlendirdi. Daha önce Münevver Karabulut'un Cem G.'nin ailesiyle ilgili bilmemesi gereken bir sırrı öğrendiği ve bu nedenle öldürülmüş olabileceği de öne sürülmüştü.

İBİZA'DA TATLI HAYAT

Türkiye'yi sarsan Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili sır perdesini aralamaya çalışan polis, cinayetin bir numaralı zanlısı Cem Garipoğlu'nun yeni görüntülerine ulaştı. İspanya'nın dünyaca ünlü tatil mekanı olan İbiza'da kaydedilen görüntülerde, Cem yabancı uyruklu kız arkadaşlarıyla gününü gün ediyor.

CİNAYETİN SENARYOSU KAMERADA

Show TV'de yayınlanan görüntülerde, oldukça ilginç bir ayrıntı da var. Kız arkadaşlarıyla tatil yapan Cem, bir arkadaşına yapılan şakayı kaydederken, "kafa kesmekten" bahsediliyor.

Kaynak:[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) arka kapidan gizlice olume goturmus&ver=07

CİNAYETİN SENARYOSU KAMERADA

Show TV'de yayınlanan görüntülerde, oldukça ilginç bir ayrıntı da var. Kız arkadaşlarıyla tatil yapan Cem, bir arkadaşına yapılan şakayı kaydederken, "kafa kesmekten" bahsediliyor.

İşte o insanın tüylerini ürperten diyalog; (video): [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

kronik
09.06.2009, 23:25
ben o görüntüleri izledim ve hiç beğenmedim..o yaşta içkiler,barlar,kadınlar,kızlar ...

başına buyruk bir hayat,karışan yok
ya bu çocuk hayatı bence çokkkkkkkkkkkkk hızlı yaşamış ..çok çabuk tüketmiş ve farklı birşeyler yapmak istemiş...bu yaşta bu kadar çokşey yaşamamalıydı ve bu hayatta bir amacı olmalıydı..bence bu çocuğun hayatta bir amacı yoktu çünkü herşey onun önünde idi ve bir tatminsizlik vardı.. cem şu an üçkağıtçılık konusunda uzman olan insanlar tarafından saklandığı için ilerde yakalansa bile ona ifadesinde ne anlatacağı,nasıl olayı daha masum göstereceği falan anlatılıyodur ve yakalanınca ki inş yakalanır hapiste öyle sıkıntı çekeceğini falan sanmıyorum onu tek kişilik bi odaya koyarlar tv si falan herşeyi olur tek sıkıntısı dışarıya çıkıp gezememek olur yoksa diğer mahkumlar gibi kötü muamele görüp işkence falan görüceğini mi sanıyosunuz? ayrıca parası olan herkesi aynı kefeye koymayın lütfen,bunlar parayı olabildiğince kötü işlerde kullanan ve bunu normal gören ,bikaç tane mafya bozuntusuna para yedirip arkasını kollattıran adamlar...bu çocuğun babası da amcası da zamanında dolandırıcılıktan hapis yatmış insanlar yani bunlar illegal işlerle uğraşıp haram yiyen yaratıklar.

çocuklarla diyalog tabiki çok önemli ve olmalıda ama hiçbir şeyin garantisi yok doğru "sevgi" yi öğrenebilmek,öğretebilmek.Tama m,herkesin doğrusu farklı.Ama,doğru sadece bir tane.Aileler,bizler yani neyi,nasıl öğrendiysek doğruyu o kabullenip öyle öğretiyoruz.

hepimiz için esas önemli olan kötüye denk gelmemek..gelince ailene,yakınlarına haber vermiş olsan da olacakların önüne geçemezsin..ama bunu söylerken kaderci olmak da olmaz tabiki tedbirli,dikkatli olmak lazım..
çocukları baskı altına almadan bilinçlendirmek lazım..geriye dua etmek kalıyor..
hepimizi allah korusun..

yiğidoturan
10.06.2009, 01:04
Allah böyle ********leri kahretsin fırsat vermesin bunlara

seva
10.06.2009, 08:24
Geçen haberlerde izlerken facebooktada Cem Garipoğlu adına grup açmışlar Cemi rahat bırakın diye bir yazı vardı sahiden bu Millet vahşeti ne kadar çok seviyor anlamış değilim....