Orijinalini görmek için tıklayınız : Apartman yöneticisinin başörtü yasağı
HARBİKIZ
07.06.2009, 14:39
Kaynak: zaman / Tarih/Saat: 07 Haziran 2009 Pazar, 14:23:15 / Link : [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] Apartman yöneticisi, kapıcının ailesine başörtüsü yasağı koydu.
İzmir'de kıyafet ve inanç özgürlüğünü zedeleyen ilginç bir olay yaşandı. Konak ilçesi Yağhaneler semtindeki bir apartmanın yöneticisi, 'kapıcılık hizmet yönetmeliği'ne başörtüsü yasağını da soktu. Başörtüsünü 'siyasi simge' olarak değerlendiren kadın yönetici, uyulmaması halinde işten atılma gerekçesi sayılan yönetmeliğe şunları yazdı:
"Kendisi, eşi ve çocukları takke, şalvar, takunya, kötü terlikle dolaşamaz. Eşi ve kızları, siyasal simge haline gelen türban ve benzerlerini kullanamaz. Dinî inanç ve ibadetini herkesin gözü önünde yapamaz, işlerine mazeret olarak gösteremez."
Olay Eskiizmir Caddesi'ndeki Öz-Ter Apartmanı'nda yaşandı. Çorumlu Naki Seriner, 2002 yılında göç ettiği Çeşme'de güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Çocuklarının okul problemi baş gösterince geçen yıl İzmir'e taşındı ve 4 Ağustos'ta Öz-Ter Apartmanında işe başladı. Yöneticisi Figen Tüzün, kendisini işe alırken söz konusu sözleşmeyi imzalattı. Aradan 1 yıl bile geçmeden de görevine son verdi. Naki Seriner, İzmir 4. Noterliği'nden gelen 28 Mayıs 2009 tarihli ihbar mektubuyla şaşkına döndü. 'İş akdinin sona erdirildiği' tebliğ ediliyordu. Kanunen 4 ay olması gereken ihbar tazminatının 4 hafta şeklinde ödeneceği bildiriliyor, 15 gün içinde apartmandaki daireyi tahliye etmesi isteniyordu. Gerekçe olarak İş Kanunu'nun 25. maddesini ihlal etmesi gösteriliyordu. Ancak Seriner, işsiz kalmasını yönetmeliğe bağlıyor. Yöneticinin daha önce kendilerini ziyarete gelen annesine tepki gösterdiğini, kıyafetini beğenmediğini ileri sürüyor. "Üç ay önce eşimin ağabeyi ve eşi bizi ziyarete gelmişti. Yönetici, yengemizin başörtüsünü problem yaptı, çıkarmasını istedi. Birkaç günlüğüne gelen misafirlerin, uzun süre kalmamasını talep etti. Başörtüsü takmamalarını, gerekirse gelip başından alacağını söyledi. Ben de polise gittim ama bir işlem yaptırmadım. İşten kovulmamızın başlangıcı bu olaydır." diyor.
Yönetici Figen Tüzün ise yönetmelikteki hükmü savunuyor. Bunun özel bir şart olduğunu, sözleşmenin okutularak imzalatıldığını ve kapıcının o şekilde işe başlatıldığını anlatıyor. Kapıcının akrabalarının binaya gelerek uzun süre kalamayacağını dile getiren Tüzün, Naki Seriner'in kendisine saygısızlık ettiğini, kapısını tekmelediğini iddia ediyor. Tüzün, 'Türbanı siyasî simge olarak mı algılıyorsunuz?' sorusuna, 'bazı kişilerin taktığı tuhaf şeyler olduğunu, bunların hoş olmadığını ve bir kadın olarak yakıştıramadığı' karşılığını veriyor. Apartmana başörtülü gelenlere de karışmadığını vurguluyor. Apartman sakinleri ise yöneticiye itaatsizlik sebebiyle kapıcının işine son verildiğini söylüyor.
4857 sayılı İş Kanunu'nun 'Eşit Davranma İlkesi' başlıklı 5. maddesi, iş ilişkisinde dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplere dayalı ayrım yapılmasını yasaklıyor.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] %29.jpg
barikat58
07.06.2009, 14:41
"Kendisi, eşi ve çocukları takke, şalvar, takunya, kötü terlikle dolaşamaz. Eşi ve kızları, siyasal simge haline gelen türban ve benzerlerini kullanamaz. Dinî inanç ve ibadetini herkesin gözü önünde yapamaz, işlerine mazeret olarak gösteremez"
hay senin zihniyetine anlayışına tüküreyim.kara cahiller yobazlar
HARBİKIZ
07.06.2009, 15:11
bu kadın kafayı yemiş arıza psikopatın biri......
Kibrisli
07.06.2009, 15:14
Çok ayıp, terbiyesizce birşey.... Kapıcının yapabileceği birşey yok sözleşmeyi imzalamış ama yöneticiye söyleyecek birşey bulamıyorum... Sana ne be kadın sana ne? Evinde sokakta istediğini giyer insan sana ne oluyor???
O abartmanda hiç mi kapalı yokmuş böyle yobazlara yöneticiliği yakıştıranlara kızmalıyız...
HARBİKIZ
07.06.2009, 15:20
ya böyle tipler niye bana denk gelmez hiç anlamam, o binada oturanların da aklına şaşayım sünepeler..........
Arif Coşkun
07.06.2009, 15:41
Son derece saçma umarım yakın zamanda bu karardan vazgeçerler...
Yazık İzmir Duyunca Şaşırmadım
madımak_58
07.06.2009, 18:25
Hiç ama hiç inanmıyorum bu habere.
Başörtüsü takmamalarını, gerekirse gelip başından alacağını söyledi.
Ve bu kısma sadece gülüyorum :)
"Kendisi, eşi ve çocukları takke, şalvar, takunya, kötü terlikle dolaşamaz. Eşi ve kızları, siyasal simge haline gelen türban ve benzerlerini kullanamaz. Dinî inanç ve ibadetini herkesin gözü önünde yapamaz, işlerine mazeret olarak gösteremez."
Herkes eğer buna yobazlık diyorsa,önce dönüp bir kendilerine bakmalılar...
Her zamanki gibi söylenecek çok şey var da,insanlar sinirlerine hakim olmayı öğrenmeli!...
ŞAŞIRMIŞLAR SANIRIM BÖYLE SAÇMA SALAK ŞEY DUYMADIM NEREDE İNSAN HÜRRİYETİ NEREDE VİJDAN.....
barikat58
07.06.2009, 19:25
Her zamanki gibi söylenecek çok şey var da,insanlar sinirlerine hakim olmayı öğrenmeli!...
yobaz demiştim gene diyorum o apartman töneticisi YOBAZ
Kibrisli
07.06.2009, 19:25
Ne alaka??? Ve teşekkür edenler onu da merak ettim neden acaba???
Ben de bu yazdıklarına sadece gülüyorum kardeş :)
Sivası Yıllarca Kötü Olaylarla Tanındı Bu olayları Tüm Sivaslılara Mal ettiler Birilerinin istediğide buydu Sivasın Gelişmesi durdu ve geriledi fakat Sivassporumuz Azda olsa Sivası Tanıttı Sivasın Bacasız Fabrikası oldu.
Başka bir konuda yazdığın mesaj bu
Bir kişinin yaptığı hareket yüzünden koskoca İzmiri neden suçluyorsun anlamadım.Ayrıca da teşekkür edenler okumadan mı teşekkür ediyor bunu da anlamadım
Arif Coşkun
07.06.2009, 19:31
Kimse yalnış anlamasın ama ben bu haberde sanki kasıt görüyorum gibi, unutulmaya yüz tutmuş bir şeyi tekrar gündeme taşıma hatta birazda kaşıma yeni bir gündem yaratmak. Ya İzmir'de olasam yada gazeteci olsam durmam atlar giderdim o binaya, arar araştır olayı iyice derinlemesine ve gerçekte öyle bierşey varsa savcılığa suç duyurusunda bulunurum, yani milletle dalgamı geçilmek isteniyor bu ne saçmalık ?
barikat58
07.06.2009, 19:36
Kimse yalnış anlamasın ama ben bu haberde sanki kasıt görüyorum gibi, unutulmaya yüz tutmuş bir şeyi tekrar gündeme taşıma hatta birazda kaşıma yeni bir gündem yaratmak. Ya İzmir'de olasam yada gazeteci olsam durmam atlar giderdim o binaya, arar araştır olayı iyice derinlemesine ve gerçekte öyle bierşey varsa savcılığa suç duyurusunda bulunurum, yani milletle dalgamı geçilmek isteniyor bu ne saçmalık ?
tv de anahaberlere cıkmış olay gerçekmiş arif abi
Kibrisli
07.06.2009, 19:42
Abi benimde aklımdan gidip bakmak geçiyordu o yüzden adresi araştırıyordum buldum yarın bakmayı düşünüyorum ancak bahsi geçen bölge azcık dağ başı:) Çok uzak yani... Ama bakmayı düşünüyorum... Olmadı bir gazeteden felan kadının numarasını bulur ararım...
Abi benimde aklımdan gidip bakmak geçiyordu o yüzden adresi araştırıyordum buldum yarın bakmayı düşünüyorum ancak bahsi geçen bölge azcık dağ başı:) Çok uzak yani... Ama bakmayı düşünüyorum... Olmadı bir gazeteden felan kadının numarasını bulur ararım...
Araştırmacı gazetecilik budur işte.Doğrusu neyse öğreniriz sayende.
madımak_58
07.06.2009, 20:25
Valla İzmir'de oturuyor olsam hiç erinmez kalkar gider araştırır,yazardım.Ama doğru habere inanılır mı orasını da bilemem! :)
Kimse yalnış anlamasın ama ben bu haberde sanki kasıt görüyorum gibi
Sanki'si fazla abi.Tamam belki yönetici türbanlı çalışan istemiyordur.Ama;
Başörtüsü takmamalarını, gerekirse gelip başından alacağını söyledi.
bu kısım tam bir abartma.Yine gülüyorum,okudukça da yine güleceğim :D:D:D
titizyiğido
07.06.2009, 20:54
Valla İzmir'de oturuyor olsam hiç erinmez kalkar gider araştırır,yazardım.Ama doğru habere inanılır mı orasını da bilemem! :)
Sanki'si fazla abi.Tamam belki yönetici türbanlı çalışan istemiyordur.Ama;
bu kısım tam bir abartma.Yine gülüyorum,okudukça da yine güleceğim :D:D:D
KENDİ HASSAS KONULARINDA PEK CİDDİ OLUYOSUN AMA BAŞKALARININ HASSAS KONULARINDA ADETA STENDAP YAPIYOSUN.........HEP GÜLÜYOSUN.......NE KADAR HOŞUNA GİTTİ DİMİ KONUDAKİ YAPILANLAR GÜLERSİN TABİ.......GÜL AMA DOZUNU KAÇIRMA MAAZALLAH FAZLA GÜLMEKTEN KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLEN İNSANLAR VAR.......DAHA ÇOK GENÇSİN BAŞÖRTÜ DÜŞMANLARININ SANA İHTİYACI VAR ONLARI YALNIZ BIRAKMA BU DAVADA.........
madımak_58
07.06.2009, 21:07
KENDİ HASSAS KONULARINDA PEK CİDDİ OLUYOSUN AMA BAŞKALARININ HASSAS KONULARINDA ADETA STENDAP YAPIYOSUN.........HEP GÜLÜYOSUN.......NE KADAR HOŞUNA GİTTİ DİMİ KONUDAKİ YAPILANLAR GÜLERSİN TABİ.......GÜL AMA DOZUNU KAÇIRMA MAAZALLAH FAZLA GÜLMEKTEN KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLEN İNSANLAR VAR.......DAHA ÇOK GENÇSİN BAŞÖRTÜ DÜŞMANLARININ SANA İHTİYACI VAR ONLARI YALNIZ BIRAKMA BU DAVADA.........
Kesinlikle yanlız bırakmayacağım merak etmeyin.Sağlığım içinde dikkat ederim kendime...
Bu ülkede hoşa gidecek birşey bırakmadılar ki.Her zaman komik şeylere gülmüyor insanlar.Ağlanacak hale gülmek bu olsa gerek.Abartılı sözler komik oluyor ama :)
Ben burada çoğu insanın yaptığının aksine yazacaklarımı dakikalarca,hatta bazen saatlerce düşünerek yazıyorum.Neden? İnsanları kırmayayım diye ama bunu malesef karşımdakilerden alamayınca,ya da düşük kapasiteli cevaplar alınca sabırlar illa zorlanıyor...
Neyseeeeeee........
titizyiğido
07.06.2009, 21:19
Kesinlikle yanlız bırakmayacağım merak etmeyin.Sağlığım içinde dikkat ederim kendime...
Bu ülkede hoşa gidecek birşey bırakmadılar ki.Her zaman komik şeylere gülmüyor insanlar.Ağlanacak hale gülmek bu olsa gerek.Abartılı sözler komik oluyor ama :)
Ben burada çoğu insanın yaptığının aksine yazacaklarımı dakikalarca,hatta bazen saatlerce düşünerek yazıyorum.Neden? İnsanları kırmayayım diye ama bunu malesef karşımdakilerden alamayınca,ya da düşük kapasiteli cevaplar alınca sabırlar illa zorlanıyor...
Neyseeeeeee........
madımak kardeşim sabır zorlamayı iyi yapıyosun..........abartmayıda gülerek iyi yapıyosun..........yazılarını yazarken günlerce düşünmen gerekecek saatler az geliyo.........yazımda seni kıracak bişey söylediğimi sanmıyorum.........ayrıca kapasitedende hiç bahsetme bence..........
Kibrisli
07.06.2009, 21:21
Tamam arkadaşlar tartışmayı büyütmeyelim.... Kırmayalım birbirimizi... Herkes son söylediklerini söylemiş olsun Titizle birlikte kapansın konu bence...
titizyiğido
07.06.2009, 21:26
Tamam arkadaşlar tartışmayı büyütmeyelim.... Kırmayalım birbirimizi... Herkes son söylediklerini söylemiş olsun Titizle birlikte kapansın konu bence...
bak bu konu hassas olduğu için hiç bişey yazmadım ama madımak her zamanki gibi birinin çıkıp kendisiyle tatışması için adeta yalvarır gibi tahrik ediyo.....
Kibrisli
07.06.2009, 21:30
bak bu konu hassas olduğu için hiç bişey yazmadım ama madımak her zamanki gibi birinin çıkıp kendisiyle tatışması için adeta yalvarır gibi tahrik ediyo.....
Gardaş aynı şeyi sende başka konularda yapıyorsun, amacım seni suçlamak değil bende yapıyorumdur aslında biz yapmıyoruz farklı görüşten insanların bir araya geldiği bir platformda bu tür konular diğerlerinin canını sıkabilir, doğal şeyler bunlar.... Ama önemli olan tartışmak tartışmak tartışmak ama büyütmemek, kırmamak, AKP değil AK Parti demek :) yani edepsizlik etmemek... Umarım bu soğuk espiri ile ortam biraz yumuşatabilmişimdir:)
Birbirimizi kırmadan birbirimizin değerlerini aşağılamadan tartışalım.
madımak_58
07.06.2009, 21:36
Bugüne kadar büyüklerime karşı hiç bir saygısızlığım olmamıştır.Burada kimse beni tanımadığına göre yorumları da bana karşı elbette kırıcı oluyor.Farklı görüşlere açık bir millet değiliz malesef...
yazılarını yazarken günlerce düşünmen gerekecek saatler az geliyo.........yazımda seni kıracak bişey söylediğimi sanmıyorum.........ayrıca kapasitedende hiç bahsetme bence..........
Gerekirse günlerce de düşünürüm sevgili büyüğüm.Ama sizler kadar kırıcı olamam bu konularda...
Kapasite konusundaysa,akıl yaşta değil baştadır demişler.Son söz de bu olsun benden...
sivaslıgenç
07.06.2009, 21:38
Yobazlık hemde yobazlıgın en önde gideni işine gelen konularda milleti yobaz ilan edebiliyorsun ama...Bu saçmalıgı yapan hem yobazın önde gideni hemde KARA CAHİL.
Arif Coşkun
07.06.2009, 21:44
Lüfen sakin olun arkadaşlar,
Kırarak, vurarak, dökerek bir şey elde edemeyiz,
Bir söz vardır "ne yaparsanız yapın karşınızdaki sizi anladığı kadar anlayacaktır" Fikirlerimizi bir başkasına zorla böyle düşüneceksin benim gibi düşüneceksin deme hakkımız olamaz zaten.
Herkesin bir görüşü var demokratik hakkını kullanıp saygı ve nezaket kurallarına uygun bir şekikde görüşlerini ifade edebilir.
Herşeyden önce fikirlere saygılı olmalıyız.
Ben de bu yazdıklarına sadece gülüyorum kardeş :)
Başka bir konuda yazdığın mesaj bu
Bir kişinin yaptığı hareket yüzünden koskoca İzmiri neden suçluyorsun anlamadım.Ayrıca da teşekkür edenler okumadan mı teşekkür ediyor bunu da anlamadım
Bütün İzmiri Suçlamıyorum Fakat bu tür Düşmanlıklar genelde Orda daha çok oluyor İzmirdeki iyilere lafım yok
Ayrıca Teşekkür edenlerede Sağolun Yazdıklarımı Anladıkları için .
titizyiğido
07.06.2009, 21:48
Bugüne kadar büyüklerime karşı hiç bir saygısızlığım olmamıştır.Burada kimse beni tanımadığına göre yorumları da bana karşı elbette kırıcı oluyor.Farklı görüşlere açık bir millet değiliz malesef...
Gerekirse günlerce de düşünürüm sevgili büyüğüm.Ama sizler kadar kırıcı olamam bu konularda...
Kapasite konusundaysa,akıl yaşta değil baştadır demişler.Son söz de bu olsun benden...
ne alaka şimdi yaşı nereden çıkardın ben sana şimdi senin yaşın küçük sus mu dedim........neyse tamam kapatalım bu konuyu sen uzattıkça uzatıyosun konuyu alakasız yerlere taşıyosun..........
Merkez_Alperen
07.06.2009, 21:51
Habere yalan diyen arkadaşlar.Daha geçen yıl bir ilimizde Milli eğitim bakanlığının düzenlediği şiir yarışmasında 1.olan bir vatandaşımız sırf türbanlı olduğu için salondan atılmıştı! böyle bir ülkede yaşıyoruz unutmayın. siyasi simge olarak kullanıldığı için Türbana karşı çıkanlara anlayış gösterebiliriz.ama gözünü karatıp her önüne gelen türbanlıya öldürecek gibi bakanlar ve ezmeye çalışanlarada aman vermeyeceğiz bunu böyle bilin!
Lütfen Birbirimizi Kırmayalım Karşı Tarafın Fikrine Hoşgörülü Olalım.
Bu kapıcı Olayındada HoşgörüSüzlük vardır Kapıcının Karısının Baş örtüsüne karışmak inancına karışmaktır bu da insan haklarına aykırıdır Ayrıca Sözleşmede yazmıyorsa Zorla çıkartamaz hakkı yok.
titizyiğido
07.06.2009, 21:53
Gardaş aynı şeyi sende başka konularda yapıyorsun, amacım seni suçlamak değil bende yapıyorumdur aslında biz yapmıyoruz farklı görüşten insanların bir araya geldiği bir platformda bu tür konular diğerlerinin canını sıkabilir, doğal şeyler bunlar.... Ama önemli olan tartışmak tartışmak tartışmak ama büyütmemek, kırmamak, AKP değil AK Parti demek :) yani edepsizlik etmemek... Umarım bu soğuk espiri ile ortam biraz yumuşatabilmişimdir:)
vay kardeşime bak suçlamak istemiyosun ama suçluyosun.........şu konuda benim ne suçum var aç şu konudaki bütün mesajlara bak..........suçumu bana söyle........bu arada soğuk espriyle ortam yumuşamaz kardeş.:D....:D.....:D
bahar5834
07.06.2009, 21:53
delinin biri kuyuya taş atmiş 40 akli bir olmuş çikaramamiş size öyle bir gendesiz yötecinin yuzunden konunun dozunu kaçirmayinnnn........
Habere yalan diyen arkadaşlar.Daha geçen yıl bir ilimizde Milli eğitim bakanlığının düzenlediği şiir yarışmasında 1.olan bir vatandaşımız sırf türbanlı olduğu için salondan atılmıştı! böyle bir ülkede yaşıyoruz unutmayın. siyasi simge olarak kullanıldığı için Türbana karşı çıkanlara anlayış gösterebiliriz.ama gözünü karatıp her önüne gelen türbanlıya öldürecek gibi bakanlar ve ezmeye çalışanlarada aman vermeyeceğiz bunu böyle bilin!
Alperen kardeşim bunlara da anlayış göstermeyelim. Bu ülkede her partinin siyasi simgesi rahatlıkla taşınabiliyorsa başörtüsü de serbest olmalı. Birisi che resimli t-shirt giyebiliyorsa başörtüsü de takabilmelidir.
Kibrisli
07.06.2009, 22:02
vay kardeşime bak suçlamak istemiyosun ama suçluyosun.........şu konuda benim ne suçum var aç şu konudaki bütün mesajlara bak..........suçumu bana söyle........bu arada soğuk espriyle ortam yumuşamaz kardeş.:D....:D.....:D
Gardaş suçlamıyorum seni hatta yanlış anlamaman için kendimi bile örnek verdim farklı görüşlerin olduğu yerde doğaldır böyle şeyler... Bu konu hakkında demiyorum başka konularda da senin söylediklerin mesela beni tahrik ediyor ondan bahsediyorum... Bunlar ince konular... Hep söylediğim birşey var bugünde tekrarladım Türkiye'de 3 konu çok ince konular tartışılması büyütülmemesi gereken konular bunlar...
H_Turan gardaşım ben İzmir'de yaşıyorum, İzmir benim Türkiye'de gördüğüm en medeni ve hoşgörüşü insanların yaşadığı bir yer... Bu tür düşmanlıklarda burada olmaz bir tane kendini bilmez saçma sapan bir uygulama yapmış örneğin bu Sivas'ta olsa ne diyecektin? Merak ettim şimdi... Bence bunu söylemenin nedeni İzmir'in sol ağırlıklı biyer olmasından kaynaklanıyor düşmanlıkla bir alakası yok...
Merkez Alperen'in son söylediğine bir cümle haricinde sonuna kadar katılıyorum... Ben kamu alanında Türban'a karşı olan birisi olarak, bu tür, özel hayatta insanların inançlarına karşı olan haraketlere, sonuna dibine kadar bir laiklik savunucusu olarak karşı gelirim, ilk ben karşısına çıkarım, çünkü laikliğin gereğidir o kapıcının hakkını savunmak...
sivaslıgenç
07.06.2009, 22:04
Alperen kardeşim bunlara da anlayış göstermeyelim. Bu ülkede her partinin siyasi simgesi rahatlıkla taşınabiliyorsa başörtüsü de serbest olmalı. Birisi che resimli t-shirt giyebiliyorsa başörtüsü de takabilmelidir.
O zaman laıklık elden gider abi mazallah.Ama cheyle bir şey olmaz o simge flan değil.:)
madımak_58
07.06.2009, 22:05
Konu başörtülü bir kapıcıyla alakalı değil mi?
Bizde kapıcıyız! Bizde çok sorunlar yaşadık.Hatta kendimizi gizleme durumuna bile geldik! Bu mudur peki sizin savunduğunuz düşünce? Böyle mi olmalıdır yani?
Hiç bu kadar üzmemişti bir konu.Evet en hassas olduğum konu aslında titizyiğido.Sizler insanların içini bilemezsiniz!
Başka da yazacak birşeyim yok bu konuda.Kara cahilliğimle gurur duyuyorum ben...
sivaslıgenç
07.06.2009, 22:07
Gardaş suçlamıyorum seni hatta yanlış anlamaman için kendimi bile örnek verdim farklı görüşlerin olduğu yerde doğaldır böyle şeyler... Bu konu hakkında demiyorum başka konularda da senin söylediklerin mesela beni tahrik ediyor ondan bahsediyorum... Bunlar ince konular... Hep söylediğim birşey var bugünde tekrarladım Türkiye'de 3 konu çok ince konular tartışılması büyütülmemesi gereken konular bunlar...
H_Turan gardaşım ben İzmir'de yaşıyorum, İzmir benim Türkiye'de gördüğüm en medeni ve hoşgörüşü insanların yaşadığı bir yer... Bu tür düşmanlıklarda burada olmaz bir tane kendini bilmez saçma sapan bir uygulama yapmış örneğin bu Sivas'ta olsa ne diyecektin? Merak ettim şimdi... Bence bunu söylemenin nedeni İzmir'in sol ağırlıklı biyer olmasından kaynaklanıyor düşmanlıkla bir alakası yok...
Merkez Alperen'in son söylediğine bir cümle haricinde sonuna kadar katılıyorum... Ben kamu alanında Türban'a karşı olan birisi olarak, bu tür, özel hayatta insanların inançlarına karşı olan haraketlere, sonuna dibine kadar bir laiklik savunucusu olarak karşı gelirim, ilk ben karşısına çıkarım, çünkü laikliğin gereğidir o kapıcının hakkını savunmak...
Abi o zaman bir şey soracagım.
Hanı yazmışsın ya özel hayatta insanların innaçlarına karşı olan hareketlere karşı gelirim çünkü laiklliğin geregidir.O zaman bu ülkede laikim diye geçinen insanların çoğu laik değil ve laikliği kullanıyorlar öyle değil mi???
Klimasuyu
07.06.2009, 22:08
bu konu saçmalık saçmalık olmasınada bu konudan da tartışma yaratmanız daha saçmalık!
Yasağa maruz kalanın yerinde olsam şu kıyafeti giyebilirdim..
"Başörtüsü taraftarı"
Ya da şu daha güzel...
"Başörtüsü;benim hakkım,seçimim ve yaşamım.":)
Konu başörtülü bir kapıcıyla alakalı değil mi?
Bizde kapıcıyız! Bizde çok sorunlar yaşadık.Hatta kendimizi gizleme durumuna bile geldik! Bu mudur peki sizin savunduğunuz düşünce? Böyle mi olmalıdır yani?
Hiç bu kadar üzmemişti bir konu.Evet en hassas olduğum konu aslında titizyiğido.Sizler insanların içini bilemezsiniz!
Başka da yazacak birşeyim yok bu konuda.Kara cahilliğimle gurur duyuyorum ben...
İyide Sen Hoşgürürü Beklerken başkalarında Niye Karşı Tarafın Başörtüsüne Hoşgölü Yaklaşmıyorsun Ben bunu anlamadım bir türlü Ben ne olursa olsun Karşı tarafın düşüncesine,inancına,dinine ve herşeyine Hoşgörülüyüm Ecdadımda öyleydi.
Kibrisli
07.06.2009, 22:14
işte aynı şey... Ben CHE tişörtü ile okula gidilmesine de karşıyım sonra haç takıp gidenlerede...
Sivaslı Genç kardeşim ne zamandır göremiyordum, gördüm mutlu oldum seni...
Senin dediğin ap ayrı konu o insanlardan benim bir farkım yok... Onlar sadece belki benim kadar iyi anlatamıyorlar kendilerini... Hiçbir laiklik yanlısının özel hayatta insanların dini inanışları ile bir derdi yoktur burdaki apartman yöneticisi gibi bir kaç sapkın yüzünden de tüm bir görüş çöpe atılamaz...
Arif Coşkun
07.06.2009, 22:14
Arkadaşlar lütfen konuyu başka alanlara çekip konuyu konuluktan çıkarmayalım.Sizden ricam bu,
Ortada yalan, yalnış veya doğru bir haber. Burada hepimiz hem fikirizki eğer öyle birşey yapılmışsa yanlış. Buna zaten hiç birimiz iyi yapmış demiyorki. Yöneticinin öyle bir tutumu olmuşsa hiç bir haklılık yanı yok, tamamen yalnıştır.
Konuyu bu şekilde bağlayalım artık.
yerliturkuaz
07.06.2009, 22:15
Başörtü aslında sorun olmayan (!) son zamanlarda siyasiler oy amaçlı olarak kullandıkları bir simge haline geldi. Sorun olmayan dedim çünkü ne zaman Erbakan başörtüyü kullandı oy amaçlı işte o zamandan beridir başörtü konusu sorun olmaya başladı. Aslında bu konu ve açılan konuyla ilgili birçok yorum yapılabilir fakat neysee...
Madımak kardeş sana tavsiyem polemiğe girme bak geçen bir konuda bana da herkes cevap yazdılar fakat ama senin anlatmak istediğini değilde ne bilem yorumunun içersinden öyle cümleleri alıyorlar ki insanlar kırıcı oluyorlar dediğim gibi sende benim yaptığımı yap cvp yazma en iyisi bu...
Konu Dışına Çıkıldı Konunun Kilitlenmesinde Fayda Var.
Konu kapanmıştır.Yönetici arkadaşlar lütfen siz de yazmayın yorum.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.