PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SÖZÜN BİTTİĞİ YER !!!

Arif Coşkun
07.06.2009, 18:09
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Salim58
07.06.2009, 18:14
ellerine sağlık abi teşekkürler baştaki resimlerle sondaki resimler söze gerek bırakmıyor

Arif Coşkun
07.06.2009, 18:15
Dünya genelinde o kadar aç insan varken nerden geliyor bu bolluk insanlar neyine güveniyorda bu kadar israf yapıyor anlam verilemeyecek bir hadise ...
Bu resimlerde görünen sadece arap dünyasında değil bu olay dünyanın her yerinde var bu manzara örnegin Türkiye'deki 5 yıldızlı otellerde her öğün başka çeşit ve onlarca yemek türü çıkıyor ve bunları yiyecek bir avuç insan; peki bu artan yemekleri ihtiyacı olan insanlara verilse kötümü olur hayır ama neden se ihtiyacı olan insanlara verilmesi gerekenler çöpe gidiyor bu insfsızlık bu inanılmaz bir israftan başka bir şey değil ve inanın bu ne ALLAH'ın neden kullarının hoşuna gider lütfen elimizden geldigince çevremizdeki ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmaya çalışalım şu anda her şeyin inanılmaz bol ama alım gücününde sıfır olduğu bir dünyada çalışıyoruz....

BU GÜNKÜ BOLLUK içindeki rahat hayatımız aniden tersine dönebilir. cihan devleti olan dünyanın en ihtişamlı devleti olan Osmanlı hükümdarlığının bir anda nasıl yokluk içine düştüğünü ve ülkemizin kuruluş döneminde yaşananları hepimizin devamlı hatırlaması ve hatrlatması gerekmektedir....

barikat58
07.06.2009, 18:20
kral abdullahın sofrası olmalı.afrikada aclık var her yerde var.türkiyede bir çok insan ekmek alamayacak kira veremeyecek durumda.onlar o durumdayken rahat uyumak,bir tas corbayı içerken içi sızlamamak gamsızlık olur!!dünya insanlıgın ölüşüne çoktan agladı.çoktan topraga gömüldü insanlık.herşey için sanki artık gec.tek kurtuluş kıyamet

Arif Coşkun
07.06.2009, 18:28
Geçtiğimiz yıl, Toprak Mahsulleri Ofisi ( TMO ) "Ekmek İsrafı ve Tüketici Alışkanlıkları" adı ile yapmış olduğu Ekmek İsrafı ve Tüketici Alışkanlıkları konferansında, Araştırma sonuçlarına değinen TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu “ Türkiye'de günde 123 milyon ekmek üretildiğini, yaklaşık 6 milyonu aşan ekmeğin ise hayvanlara yedirilmek ve çöpe atılmak suretiyle israf edildiğini, israfın en çok evlerde yapıldığını” açıklandığın da ağzımız açık kalmıştı… Binlerce insanın çöplüklerde ekmek aradığı ülkemizde, böyle israf ın olması kabul edilecek bir olay olmayacağıdır.
Diğer tarafdan, TMO toplantısın da konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’de, "Dünya'da 850–860 milyon insan aç yaşıyor, her akşam aç yatıyor.
Buna karşın tüketim kültürünün bir parçası olarak aşırı tüketim sonucu 1,5 milyar insan, aldıkları kiloyu nasıl veririm diye düşünüyor, bunun için para harcıyor.
Harcanan bu parayla aç insanları doyurmak mümkün. Önemli olan bunu dengelemektir.
En çok tükettiğimiz ve israf ettiğimiz ürünlerin başında ekmek gelir. Ekmek israfının önüne geçilmelidir"demişlerdi.

sevdagülü
07.06.2009, 18:36
işte buda bir gerçek ne varki biz bu gerçegi önleyemiyoruz kimileri bir yede tıka bada yerken birileri bir lokma ekmege hasret :(

seten65
07.06.2009, 19:13
.....GERÇEKTENDE SÖZÜN BİTTİGİ YER.....KİMİ TOKUNDAN KİMİSİDE AÇINDAN ÖLÜYOR....

LaEdri
07.06.2009, 20:03
Asıl söz burda başlamalı..
Şeyhler,krallar,Saddamlar,müba rekler,bilmem kimler kimler..Hep sömürmüş İslam dünyasını..
Allah'tan bir petrolleri var da açlarından ölmüyorlar..Asalak insanlar guruhu..
İslam altında yalancı maskeler takıp altından silahlar,gümüşten sigaralar,sütten havuzlar içinde alem yapan namertler!
İşte bu adamalrı gördükçe şükür diyorum Cumhuriyet var..

Ha bunlar suçlu da başkaları suçsuz mu?
Abd her yıl silaha yatırdğı paranın yarısını dünyaya verse ıslah olur Afrika..
Barış barış diye naralar atan ülkenein ekonomisinni yüzde 45'inin silah endüstrisine dayanması ne kadar tuhaf(!)

titizyiğido
07.06.2009, 20:24
bunlar görmemişliğin,ayılığın kareleri arkadaşlar..............

bahar5834
07.06.2009, 20:25
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Ne çekiyorsun çektiklerimizi?
Hiç görmedin mi kuru ekmek yiyeni?
Hiç yalınayak gezmedin mi sen?

Kocaman adam olmuşsun
Elinde kocaman bir şeyler var
Benim elimdekiyle ne işin var senin?
Git işinle uğraş!
Kendi hâline bak sen!
Ben
Kirli bir esvap içinde
Tertemiz bir yürek saklamanın sırrını;
Hiçbir şeye değişmem.
Temiz yüzlü değilim ama
Yüz karası da değilim!
Benim neyimi haber yapacaksın?
Habîr benden haberdar!
Çekme kardeşim!
Çekme çektiklerimizi...
Hiç kimse çekmesin;
Çektiklerimizi...
Hiç kimse!

arif bey eline sağlik bu tür olayı yakin çevermizde görüyoruz kesin..........içimizden bazilari yardim elini uzatiyor bazilarida sadece bakiyorrrrr........

Sabiha Serin
07.06.2009, 20:36
Arif bey

İnsanlığa çok şey anlatan resimleri paylaştığınıız için teşekkürler.
Vah Vah ki vah dedim.Sanki biz onladan farklımıyız gardaş. Ülkemizde her koltuğa oturan dünya turu atıyor. Evlatları yurt dışında okuyor, sonrada yüzleri kızarmadan Milliyetcilikten bahsedip şov yapıyorlar, haksızmıyım..Senin benim kesemle yedikleri önlerinde yemedikleri çöpe. Her kurum ve kuruluşta başa geçen bulunduğu mekanı gereksiz masrafla değiştiriyor. Kaldırımlar hiç durmadan sökülüp tekrar yapılıyor. Her yerde, herşeyde israf israf almış başını gidiyor.Yahu Allah'tan korkun yazık değilmi bu devlete bu millete. Yapılan her gereksiz masraflar bizim kesemizden değilmi. Başka yeri bilmem ama Sivas'ta en büyük lüksümüz yapılan kaldırımları söküp tekrar kaldırım yapmak.İnanın acıyır ve üzülüyorum.
Bu konuda ve israfla tasarrufla ilgili paylaşılacak çok şey var.Resmi kurum yemekhanelerinde artan yemeklere ne demeli.Bilhassa ekmek israfına hiç dayanamam. İsterseniz şöyle bir düşünelim ve fazla uzağa gitmeyelim.
Evlerimizde hiç değilse ekmek israfına son verelim. Yiyeceğimiz kadar ekmek alıp ekmekleri çöpe atmayalım. Hem yazık hemde çok günah. Ben ekmekleri biriktirip çevre köylerden süt ve yoğurt satmaya gelenlere poşetle veriyorum.Vicdanen daha rahatım.Lütfen ekmekleri çöpe atmayalım.Bir dilim ekmek alamayanları düşünelim.
Dileğim israftan uzak, aç ve yoksulları düşünerek, har vurup harman savurmayan, bir yetim hakkını düşünüp kendileri sefa görerken,vatandaşa cefa çektirmeyen, Allah korkusu taşıyan, memur,işçi,esnaf,emekli
tüm Türk Ulusunu yürekten düşünüp onlara insanca yaşanılır gelir verebilen, vicdan ve merhamet ile yönetilen ülkede yaşamaktır.
Ne diyeyim Kimi acından ölüyor, kimi tokundan.Allah ıslah etsin...

bahar5834
07.06.2009, 20:48
benim içimden geçenleri sabiha serin yazdi çok tşk ederim..............

Arif Coşkun
07.06.2009, 21:07
Arif bey

İnsanlığa çok şey anlatan resimleri paylaştığınıız için teşekkürler.
Vah Vah ki vah dedim.Sanki biz onladan farklımıyız gardaş. Ülkemizde her koltuğa oturan dünya turu atıyor. Evlatları yurt dışında okuyor, sonrada yüzleri kızarmadan Milliyetcilikten bahsedip şov yapıyorlar, haksızmıyım..Senin benim kesemle yedikleri önlerinde yemedikleri çöpe. Her kurum ve kuruluşta başa geçen bulunduğu mekanı gereksiz masrafla değiştiriyor. Kaldırımlar hiç durmadan sökülüp tekrar yapılıyor. Her yerde, herşeyde israf israf almış başını gidiyor.Yahu Allah'tan korkun yazık değilmi bu devlete bu millete. Yapılan her gereksiz masraflar bizim kesemizden değilmi. Başka yeri bilmem ama Sivas'ta en büyük lüksümüz yapılan kaldırımları söküp tekrar kaldırım yapmak.İnanın acıyır ve üzülüyorum.
Bu konuda ve israfla tasarrufla ilgili paylaşılacak çok şey var.Resmi kurum yemekhanelerinde artan yemeklere ne demeli.Bilhassa ekmek israfına hiç dayanamam. İsterseniz şöyle bir düşünelim ve fazla uzağa gitmeyelim.
Evlerimizde hiç değilse ekmek israfına son verelim. Yiyeceğimiz kadar ekmek alıp ekmekleri çöpe atmayalım. Hem yazık hemde çok günah. Ben ekmekleri biriktirip çevre köylerden süt ve yoğurt satmaya gelenlere poşetle veriyorum.Vicdanen daha rahatım.Lütfen ekmekleri çöpe atmayalım.Bir dilim ekmek alamayanları düşünelim.
Dileğim israftan uzak, aç ve yoksulları düşünerek, har vurup harman savurmayan, bir yetim hakkını düşünüp kendileri sefa görerken,vatandaşa cefa çektirmeyen, Allah korkusu taşıyan, memur,işçi,esnaf,emekli
tüm Türk Ulusunu yürekten düşünüp onlara insanca yaşanılır gelir verebilen, vicdan ve merhamet ile yönetilen ülkede yaşamaktır.
Ne diyeyim Kimi acından ölüyor, kimi tokundan.Allah ıslah etsin...

Bu görüşlere katılmamamak mümkünmü Sabiha Hanım,
Resmi yada gari resmi öyle göz göre göre şeyler yapılıyorki insansın vijdanı sızlıyor, yakınına çeversine çıkar sağlamak para kazandırmak peşkeş çekmek adına neler yapılmıyorki, o da ısrafçılığın ayrı bir boyutu..
Israf dinimizcede haram kılınmıştır. Hatta peygamber efendimizinde bir sözü vardır "komşusu aç yatarken karnı tok gezen bizden değildir" diyerek ne güzel ifade etmiştir.

Kardelencicegi
07.06.2009, 21:28
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Ya Rasûlallah!

“Ey insanlar! Kimin arkasına vurdumsa, işte arkam, gelip vursun! Kimin benden alacağı varsa işte malım, gelip alsın!” “Zulüm işleyen bizden değildir” buyuran sensin. “Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir” diyen bir dinin mübelliğisin.

Hani sana bir miktar mal ve para gelmişti. Sen onları ihtiyaç sahiplerine vermeden evine girmemiş, sabahlamamıştın. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” dedin;

Sen ki, sokakta yüksek sesle konuşmayan, kötülüğe kötülükle karşılık vermeyen, bağışlayan, affedendin.

Sen ki, “Rabbim bana, intikamı alacak gücüme rağmen düşmanlarımı affetmemi; benimle ilişkisini kesenle görüşmemi ve beni mahrum bırakana vermemi emretmiştir” buyurdun.

Sen ki, bir mecliste istemediğin bir şey duyduğun zaman, insanların yüzüne karşı bir şey söylemeyen.

Sen ki, bir genç kızdan daha hayâ sahibi ve utangaçtın.

Senin olmadığın dünya, senin olmadığın evren ne işe yarar? Ya Rasûlallah, şikâyetimiz kimseden değil, nefsimizden.

Ya Rasûlallah, senden özür diliyoruz!

Rabbim bizi; özrü kabul olmuşlardan ve Resulallah’ın yukarıda belirtilen vasıflarını kendinde cem’eden kullarından eylesin.

Bu duygularla; Alemlere rahmet olarak gönderilen Fahri Kainat efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)nin doğum günü olan mübarek mevlid kandilinizi tebrik eder,
dualarınızda bize de yer vermenizi temenni ederiz.

Selam ve saygılarımizla

NurForum.Org

Alinti.

Salim58
08.06.2009, 09:21
komşusu aç iken kendi tok yatanlardan bi örnek işte

Arif Coşkun
08.06.2009, 09:22
İNANIYORUM AMA İNANAMIYORUM

Unut bebeğim ağlamayı,
Yum gözleriniki,
Etrafındaki karanlık,
içinin aydınlığına işlemesin,
Getirme aklına aç Afrikayı, savaşları,
İnanıyorum yarınlar bu günden daha iyi olacak.

komşusu aç iken kendi tok yatanlardan bi örnek işte

Birde bunu yapanlarda müslümanım diye geçiniyorsa işin acı yanı o işte..