PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖSS öncesi edilecek 2 dua

arikarinkuchi
13.06.2009, 09:40
ÖSS öncesi edilecek 2 dua

Nihat Hatipoğlu'na gelen soru... Sınavdan önce çocuğumun zihni açılsın diye hangi duaları okuyalım. Cevap ise 2 duayla oluyor.

Star'da program yapan Nihat Hatipoğlu'na ÖSS öncesi bir çok velinin derdine derman olacak bir soru geldi.

Soru şöyleydi: Çocukların zihni açılsın diye sınav öncesi hangi dualar okunmalı?

Nihat Hatipoğlu, yarın ÖSS sınavında ter dökecek binlerce öğrencinin derdine derman olacak duaları sıralamadan önce, "önce çalışmak" hatırlatmasında bulundu. Hatipoğlu'nun "zihin açmak" için önerdiği 2 dua vardı.

Hatipoğlu'nun önerdiği 2 dua: "Anneler Kur'an'ı Kerim'den İnşirah suresini okusun... Bir manevi duadır... "Elem neşrah" diye başlar. Bu sureyi çocuğunuzun sınava girmesinden önce okuyunuz. Buna ek olarak Duhan suresini okuyarak çocuğunuzun başarılı olması için temennide bulunabilirsiniz...

Salim58
13.06.2009, 09:46
dua her kilidin anahtarıdır zaten güzel paylaşımınız için teşekkürler

tayfun5883
13.06.2009, 10:43
çalışmadıktan sonra isterse hatim indirsin:d gene bişey olmaz

Cley
13.06.2009, 11:04

Dua müminin silahıdır. Anlayana.

Salim58
13.06.2009, 11:06

dua kalbin nuru gönülün aynasıdır

arikarinkuchi
13.06.2009, 14:50

zaten yapılması gereken önce çalışmak sonra ALLAH a sığınmak
burada o anlatılmak isteniyor

ero
13.06.2009, 16:01
tüm adaylara başarılar öncelikle....adam gibi çalıştıktan sora dua etsemesende kazanırsın...ama çalışmadıktan sora istediğin kadar dua et..orda bi anda vahiy gelmiyeceği aşikar:)

LaEdri
13.06.2009, 16:03

Tabi ki çalışmadan bir şey olmaz..Ancak çok çok çalışıp da sınav esnasında bazı psikolojik ve biolojik aksilikler olabilir..Aşırı kaygı,heyecan,stres gib..
İnşirah,ferahlık,göğüs ferahlığı demek..İşte bu sure okunursa sınav esnasındaki stresten kurtulup,bir ferahlık bir inşirah bulmaya yardım eder diye tavsiye ediliyor.

tüm adaylara başarılar öncelikle....adam gibi çalıştıktan sora dua etsemesende kazanırsın...ama çalışmadıktan sora istediğin kadar dua et..orda bi anda vahiy gelmiyeceği aşikar:)

Ha sınav günü hiç bir aksilik olmayacağından,aşırı mide bulantısı gibi reaksiyonların olmayaacağından da eminsin yani..Neyse üstte açıklamam var zaten..:)

ero
13.06.2009, 16:18
insan kendini psikolojik olarak hazırladıktan sonra mide bulantısı v.b tepkiler kesinlikle olmaz...ama eğer böyle sorunlar da var sa duayla değilde psikolojik ve tıbbi yardımla iyileşme gösterir...

LaEdri
13.06.2009, 18:25
insan kendini psikolojik olarak hazırladıktan sonra mide bulantısı v.b tepkiler kesinlikle olmaz...ama eğer böyle sorunlar da var sa duayla değilde psikolojik ve tıbbi yardımla iyileşme gösterir...

Bu meseleyi,bu sitede tartışmamam gereken bir kaç kişiden birisin..İnancına saygı duyuyorum..
Benim inancıma göre hiç kimse kendini psikolojik olarak hazırlamada mükemmelliği yakalayamaz..
Sınav sabahı aşırı stresle,heyecanla,mide bulantısıyla uyandığında kalkıp acile gidecek kadar vaktim olmayacak.Acile gitikten sonra bana müdahele edeceklerini de sanmıyorum.İşte o an bana yardım edebilecek tek kişi Allah'tır..Göğüsme rahatlık verecek,yani inşirah verecek tek kişi odur.Tıbbi müdahele falan diyorsun da onlar da sebep zaten.Şifayı veren,ŞAfi olan Allah'tır.Doktorlar vesiledir benim inancıma göre.

seva
14.06.2009, 19:59

Yav kardeş Doktorlar bile hasta yoğun bakımdayken dua tavsiye ediyorlar...

sevdagülü
14.06.2009, 20:39
BEN SINAVA GİRDİM DUA ETİM KARDEŞİM ÇOGU KONUYA BAKMADIM AMA ÇIKAN SORULARIN NERDEYSE HEPSİ ÇALIŞTIM KONULARDANDI DÜNYA DUALAR ÜZERİNE KURULUDUR BUNU SEN UNUTMA

Klimasuyu
15.06.2009, 03:12
Dua müminin silahıdır. Anlayana.

abi tamam dua iyi bişey kullurı Allah*a yaklaştırır da diğer çoçuk gece gündüz çalışsın ben de boş boş dolaşayım o çocuk çalışırken ondan sonra ALLAH*a dua ediyim ki sınavda bana yardımcı olsun diye yok öyle ...

"kulum senden harekat benden bereket"...

LaEdri
15.06.2009, 12:34
Dua iki kısımdır
1-Fiili dua:Olmasını istediğin işle alaklı elinden gelen tüm şeyleri yapmaktır.Mesela:Öss'ye elinden geldiği kadar çok çalışmak.
2-Manevi dua:Elinden gelen tüm şeyleri yaptıktan sonra,Allah'tan o konuda yardım istemektir.Çünkü bizi aşan meseleler olabilir.Mesela:öss öncesi elden gelen her şeyi yapıp sınav öncesi İnşirah suresini okumak.

Bu kadar zor değil yahu anlamak.:)