Orijinalini görmek için tıklayınız : ÇYDD Sivas Şubesi Açıldı
Sivaslilar.Net
14.06.2009, 03:17
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Sivas Şubesi hizmete başladı.
Sivas Şubesi Başkanlığını yürütecek olan Süreyya Akar, basın toplantısı düzenleyerek Sivas’ta oluşan yeni yönetim hakkında bilgi verdi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sivas Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nun 07.06.2009 tarihinde Sivas Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldığını belirten Akar, “ çok sayıda üye ve konuğun katıldığı genel kurul, önceden belirlediğimiz gündem gereği yönetim,denetim ve onur kurulu üyeleri ile genel merkez delege seçimlerini yaptık. 7 yönetim kurulu üyesi olarak aramızda yapılan görev dağılımı sonucunda, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sivas Şubesi’nin ilk başkanı olma onurunu yaşamaktayım” dedi.
Sivas Şubesi olarak; ÇYDD’nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın hedef göstererek vasiyet ettiği 36 bin bursiyer sayısını 100 bine çıkartmak için Sivas’ta da var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Akar, “ Amacımız; yetenekli ancak maddi olanaksızlıklar nedeni ile öğrenimlerini sürdürmekte güçlük çeken gençlere destek olarak onların ülkemizin aydınlanmasında söz sahibi olabilecek bireyler olmasına katkı sunmaktır. ÇYDD’nin Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas’ta da bir şubesini açmanın onur ve gururunu yaşamaktayız. Bilindiği gibi en önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır. Ben ve arkadaşlarımda bunu gerçekleştirmenin heyecan ve mutluluğu ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Yönetim Kurulu:
ASİL ÜYELER:
Süreyya Akar – Saadet Doğan – Perihan Işın – Ferdana Kaçmaz – Sevda Deliktaş Kırıktaş – Yankı Yıldırım – Vefa Haluk Ercanlı olarak açıklandı.
Sivas için önemli bir gelişme, Hemşerilerim adına böyle bir gelişmenin haklı mutluluğu içindeyim. Her insana verilmesi gereken fırsat eşitliğini, idelojisi olarak benimseyen bir derneğin Sivas'taki gelişmelerini heycanla bekleyeceğim. Hayırlı uğurlu olsun.
altuntas58
14.06.2009, 07:49
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sivas Şubesi hayırlı olsun ??
hayırlı olsun emeği geçenlere teşekkürler
Türkan Saylandan Dolayı Bu derneğe Güvenmiyorum
Kibrisli
14.06.2009, 11:32
Türkan Saylandan Dolayı Bu derneğe Güvenmiyorum
Türkan Hoca'da nasıl bir insan ki ölüsünden bile çekiniyor millet...
Açılmasa da olurdu..Kazanç olarak görmüyorum.
sivaslıgenç
14.06.2009, 11:39
Bencede Sivas için bir kazanç olmaz Sivasada fazla bir yararı olmaz...
Korumaya devam et onu
Bencede Sivas için bir kazanç olmaz Sivasada fazla bir yararı olmaz...
Kazançı bırak Zararı olur bu derneğim kimlere hizmet ettiği belli
Sivas için önemli bir gelişme, Hemşerilerim adına böyle bir gelişmenin haklı mutluluğu içindeyim. Her insana verilmesi gereken fırsat eşitliğini, idelojisi olarak benimseyen bir derneğin Sivas'taki gelişmelerini heycanla bekleyeceğim. Hayırlı uğurlu olsun.
Yalçın gardaşım emin misin?
açsınlar bakalım ne olacaksa...
Kibrisli
14.06.2009, 13:13
Korumaya devam et onu
Kimlere hizmet ediyor????
Yabancı Ülkelere Dinimize Düşmandı Elinden geleni yaptı Misyonere yardım etti Ama bunu yaparken bazı şeyleri maske yaptı kendine.
guzel bir soru kimlere hizmet ediyor?
Madde Madde sıralamışlar kimlere hizmet ettigini mesela burs alacak bir ögrenciyi cok ıyı seciyolar ornegin bunun ailesi cok dindandir ama cocuk cok zekalı ...karsılıgı: boşverin başka kapıya gıtsın
diger cocuk : alevi bir ailenin yetiştirdigi guzel bir cocuk tamam hemen kaydını yapın...
örnekleri cok ben niye yazıyorumki ya tv de neler yaptıkları ortaya cıktı onlara inanmadınızda banamı inanacaksınızki?
Kibrisli
14.06.2009, 13:32
guzel bir soru kimlere hizmet ediyor?
Madde Madde sıralamışlar kimlere hizmet ettigini mesela burs alacak bir ögrenciyi cok ıyı seciyolar ornegin bunun ailesi cok dindandir ama cocuk cok zekalı ...karsılıgı: boşverin başka kapıya gıtsın
diger cocuk : alevi bir ailenin yetiştirdigi guzel bir cocuk tamam hemen kaydını yapın...
örnekleri cok ben niye yazıyorumki ya tv de neler yaptıkları ortaya cıktı onlara inanmadınızda banamı inanacaksınızki?
Peki bunları nereden biliyorsunuz??? Bursiyerlerin Kayıtları mı elinizde????
Yabancı Ülkelere Dinimize Düşmandı Elinden geleni yaptı Misyonere yardım etti Ama bunu yaparken bazı şeyleri maske yaptı kendine.
Nereden biliyorsunuz? İspatlayabilir misiniz? Ya da sizlere bunları anlatanlar nasıl ispatladılar size de inandınız bu sözlere?
öldüyse allah rahmet eylesinn kimsein onun ölüsünden fln cekindigi yok hepimiz birgün ölecegizz öle yhaada bölee..
Üniversitede kız-erkek öğrencilerin aynı evde konaklatıldığı,evlilikdışı yaşamların desteklendiği,saf çocukları parayla kandırıp emelleri doğrultusunda kandırıldığı,Hz.Muhammed ve İslam hakkında saçma iftiraların bulunduğu kitapları dağıtıldığı bir çağdaş yaşam..
Peki bunları nereden biliyorsunuz??? Bursiyerlerin Kayıtları mı elinizde????
Nereden biliyorsunuz? İspatlayabilir misiniz? Ya da sizlere bunları anlatanlar nasıl ispatladılar size de inandınız bu sözlere?
cok guzel soruyorsun abicim ya acıklayayım bu sorunun cevabınıda
Döküman listelerinde, ailesinde türbanlı olan öğrencilere burs verilmediği saptandı...
Ergenekon operasyonunun 12. dalgasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği`nin merkezi ve 26 şubesinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerin incelemesi devam ediyor. ÇYDD ve Çağdaş Eğitim Vakfı`ndaki (ÇEV) dokümanlarda vatandaşlara ait fişleme bilgilerinin de bulunduğu ortaya çıktı. ÇYDD ve ÇEV`in hemen hemen tüm şubelerinde bulunan bu belgelere göre, burs verilecekler ve burs başvurusu yapılan vatandaşların yakınlarının araştırıldığı ortaya çıktı.
Ailesi türbanlıya burs yok
Doküman listelerinden elde edilen bilgilere göre, ailesinde türbanlı olan öğrencilere burs verilmediği saptandı.
Bu fişlemelerin büyük kısmının ise Şener Eruygur`un kurduğu Cumhuriyet Çalışma Grubu tarafından yapıldığı iddia edildi.
PKK`YA YAKIN DERNEKLER
ÇYDD`deki aramalarda el konulan dokümanların arasında bulunan bir belge de polisin dikkatini çekti.
Derneğin bazı şubelerinden bölücü terör örgütü PKK`ya yakın dernek ve kuruluşların yöneticilerinin isim listeleri bulundu.
Polisin yaptığı aramalarda ayrıca ÇEV Genel Başkanı Gülseven Yaşar`ın da özel arşivini ele geçirdi. Yapılan teknik takiplerde Yaşar`ın `Gözüm gibi baktığım özel arşivim var` demesi üzerine bu arşivin özellikle arandığı ve incelenmesinin sürdüğü açıklandı.
Konuyla ilgili Bugün Gazetesi Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt`un yazısı:
`Yarın öbür gün bizi de kapıya koyarlar` diyen, hata yapması için birçok insanın avuçlarını ovuşturarak beklediği bir savcı, elinde deliller yoksa bile bile bu kadar tepki çekecek bir adım atar mı?
Sanki yargılanan Kardelen Projesi ya da verilen burslarmış gibi, abartılan tepkileri anlamak mümkün değil.
Demokrat oldukları için kalemlerine büyük saygı duyulan, bazı isimler bile bu aşamada tökezlediler...
Peki Prof. Saylan`ın başında bulunduğu ÇYDD`nin, burs verdiği öğrencileri fişlediği, bile bile ve bazen özellikle PKK yanlısı isimlere burs verdiği; şubelerin bulunduğu bazı illerde darbe çalışmaları için bürokrat ve yöneticileri fişleyip Şener Eruygur`a ilettiği, iktidarı devirmek amaçlı darbe çalışmalarına sivil toplum desteği verdiği ve hatta destek olduğu mitinglere burslu öğrencileri katılmaları için tehdit ettiği gibi çok ciddi iddialar ne olacak?
Soruşturulmasın mı?
ÇYDD sadece eğitim faaliyetlerinde bulunan bir dernek mi?
Merak eden kendi internet sitesindeki duyurulara bir göz atsın...
Cumhuriyet Mitinglerine destek çağrıları, Cumhurbaşkanı seçimlerini etkileme açıklamaları ve hatta son olarak CHP`nin başörtüsü açılımını kınayan bildiriler bile var.
Üstelik hepsinin altında Prof. Saylan`ın imzası var.
Türkiye`de bir darbe girişiminin ilk kez yargılandığı Ergenekon soruşturmasını, insan haklarına saygı ve hukuk kapsamında hareket ettiği halde bu şekilde yaralamak, Türkiye`nin demokratik hukuk devleti olabilmek için daha çok yol alması gerektiğini gösteriyor.
Kaynak: Zaman
Ailesi başörtülüye ÇYDD`den burs yok
Ergenekon operasyonu kapsamında ÇYDD ve ÇEV subelerinde yapılan aramalar elde edilen dökümanlarında, fişleme bilgilerinin bulunduğu ortaya çıktı.
Döküman listelerinde, ailesinde türbanlı olan öğrencilere burs verilmediği saptandı...
Ergenekon operasyonunun 12. dalgasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği`nin merkezi ve 26 şubesinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerin incelemesi devam ediyor.
ÇYDD ve Çağdaş Eğitim Vakfı`ndaki (ÇEV) dökümanlarda vatandaşlara ait fişleme bilgilerinin de bulunduğu ortaya çıktı. ÇYDD ve ÇEV`in hemen hemen tüm şubelerinde bulunan bu belgelere göre, burs verilecekler ve burs başvurusu yapılan vatandaşların yakınlarının araştırıldığı ortaya çıktı.
Ailesi türbanlıya burs yok
Doküman listelerinden elde edilen bilgilere göre, ailesinde türbanlı olan öğrencilere burs verilmediği saptandı. Bu fişlemelerin büyük kısmının ise Şener Eruygur`un kurduğu Cumhuriyet Çalışma Grubu tarafından yapıldığı iddia edildi.
PKK`ya yakın dernekler
ÇYDD`deki aramalarda el konulan dokümanların arasında bulunan bir belge de polisin dikkatini çekti. Derneğin bazı şubelerinden bölücü terör örgütü PKK`ya yakın dernek ve kuruluşların yöneticilerinin isim listeleri bulundu. Polisin yaptığı aramalarda ayrıca ÇEV Genel Başkanı Gülseven Yaşar`ın da özel arşivini ele geçirdi. Yapılan teknik takiplerde Yaşar`ın `Gözüm gibi baktığım özel arşivim var` demesi üzerine bu arşivin özellikle arandığı ve incelenmesinin sürdüğü açıklandı.
valla herkes ogrendi sizde ogrenin kibrisli abi saygilar...........
Üniversitede kız-erkek öğrencilerin aynı evde konaklatıldığı,evlilikdışı yaşamların desteklendiği,saf çocukları parayla kandırıp emelleri doğrultusunda kandırıldığı,Hz.Muhammed ve İslam hakkında saçma iftiraların bulunduğu kitapları dağıtıldığı bir çağdaş yaşam..
Haklısın Aynen Katılıyorum.
Onu savunanlar onun düşüncesini savunuyor demektir O islama düşmandı.
adinaa cagdass denileceksee evtt ne cagdassmis yhaa helal olsun bölee cagdasim diyen yasayan insanlara...peygamberimize ve dinimize hakaret eden cirkin iftiralar atan insanlarii birakin desteklemeyii siddetlee kiyniorumm
Herkese Selam Verilir Ama Destek Verilmez ...Kibrisli Saygilar..............
yhanii katiliromm hakan abii allahin slmii kimseden esirgenmezz ama dedigim gibi böle insanlarii asla ve katta desteklemem
Dinime Düşman Olanı ve faliyet Göstereni Sevmem ve düşman olurum Birilerinin sevmesi beni ilgilendirmez ve korumasıda.
helall bee abii kimm tutarr senii aynenn aynii düsüncedeyimm milimlikk baska bisi düsünmüomm yhanii okadar olurr..
Kibrisli
14.06.2009, 14:23
Haklısın Aynen Katılıyorum.
Onu savunanlar onun düşüncesini savunuyor demektir O islama düşmandı.
Kimin müslüman olduğunu, kimin islama karşı olduğunu ya da dindar olduğuna sen mi karar vereceksin??? Onu savunanlar onun düşüncesini savunuyordur evet bende onlardan birisiyim... Hele hele 3 Kez Hacca gitmiş birisi, yüzlerce cüzzamlı hastayı iyileştiren bir kadın, ZAMAN gazetesine göre başörtülülere burs verilmediğini iddia edilmesine rağmen cenazesine yüzlerce başörtülünün katıldığı bir insan ile aynı görüşleri paylaşmaktan onur duyarım, ona iftira atan onursuz gazeteler düşünsün...
Kusura bakmayın belkide ilkkez haddimi aşıyorum ama ölmüş birisinin ardından bu kadar konuşan bir müslüman toplum yoktur, araplar bile bizim kadar konuşlmaz ve ZAMAN gazetesi gibi ölmüş insanların ardından iftira atacak kadar karaktersiz olamaz...
Saygılar...
(Bu konu hakkında son yazımdı nedeni çekinmem olmayacak sadece sınırlarım zorlanıyor, ölmüş bir insanın ardından konuşmak hangi müslümanlığa sığar bilemiyorum, ayrıca o derneğe yıllarını vermiş arkadaşlarım, dostlarım, başörtülü arkadaşlarım var onları gördükçe ZAMAN gazetesinin karaktersizliğini bin kat daha anlıyorum ayrıca Anneminde Sivas şubesine girip kız çocuklarının okutulması için çalışmasını da her türlü şekilde özendireceğim, bundan daha büyük bir hayır yoktur heralde)
gazete ismi vermeyleimm lütfenn reklamm oluor...ayricaa biz karar vermioyruz görülenii sölüyoruzz..bosuna dememisler görülen köy kilavuz istemez diyee..
Her nefis ölümü tadacaktır. Kıyamet günü, ecirleriniz size mutlaka ödenecektir...
Benimde Bu Konu Hakkında Son Yazımdır.....
madımak_58
14.06.2009, 15:29
Bir tek siz Müslümansınız değil mi?
Kendilerinden başka Müslüman tanımayanlara göre Türkan Saylan Dinsiz...
İslama düşman olan biri neden hacca gitsin?
Ailesi türbanlı yada kendi türbanlı diye burs vermiyormuş.Siz o "zaman" denilen yanlı gazetenin yalanlarını okuyun sadece.Tartışma programlarında türbanlı kızlarımızıda gördük Türkan hoca sayesinde burs alıp okuyan.Alevi olanlara burs veriyormuş muş.Bırakın bu saçma düşünceleride insan gözüyle bakın çevrenize.
Kaç insan cüzzamlı hastalara yardım elini uzattı? Kız çocuklarının okutulmadığı bu zaman da kim onlar için çalıştı?
Birde bana sayın yazıcıoğlu'nuz için ölmüş insanın arkasından böyle konuşulmaz diyordunuz.Sizde aynı hatalara düşüyorsunuz,YAPMAYIN!...
Kibrisli
14.06.2009, 15:32
Ailesi türbanlı yada kendi türbanlı diye burs vermiyormuş.Siz o "zaman" denilen yanlı gazetenin yalanlarını okuyun sadece.Tartışma programlarında türbanlı kızlarımızıda gördük Türkan hoca sayesinde burs alıp okuyan.Alevi olanlara burs veriyormuş muş.Bırakın bu saçma düşünceleride insan gözüyle bakın çevrenize.
Kaç insan cüzzamlı hastalara yardım elini uzattı? Kız çocuklarının okutulmadığı bu zaman da kim onlar için çalıştı?
Birde bana sayın yazıcıoğlu'nuz için ölmüş insanın arkasından böyle konuşulmaz diyordunuz.Sizde aynı hatalara düşüyorsunuz,YAPMAYIN!...
Tebrik ediyorum Madımak kardeşimi, Yazıcıoğlu öldükten sonra yazdıklarının hata olduğunu kabul edip burada aynı hataya düşen arkadaşları hata yapmamaları yönünden uyardığın için.
Tebrik ediyorum Madımak kardeşimi, Yazıcıoğlu öldükten sonra yazdıklarının hata olduğunu kabul edip burada aynı hataya düşen arkadaşları hata yapmamaları yönünden uyardığın için.
Körler sağırlar birbirni ağılar. Sizleri okuyunca Rabbime binlerce kez şükür ettim.
madımak_58
14.06.2009, 15:52
Körler sağırlar birbirni ağılar. Sizleri okuyunca Rabbime binlerce kez şükür ettim.
Ne için şükrettiniz? :)
tartışmanız nereden nerelere geldi
bendee abii allahimaa sükürler olsunnnnnn
madımak_58
14.06.2009, 16:01
Ooooooooo,sayemizde şükredenler çoğalıyor.Birde neden şükrettiklerini öğrensek...
Ama neyse,hayırlı bir şeye vesile oluyoruz. :) Bende hergün binlerce kez şükrediyorum.Tek tip ve sabit fikirli insanlardan olmadığım için...
Arif Coşkun
14.06.2009, 16:25
Yoksul aile çocukların yanında yer alan, ve onların eğitimini üstlenen ÇYDD'nin Sivas şubesine hayırlı olsun der başarılar dilerim.
m... Hele hele 3 Kez Hacca gitmiş birisi, yüzlerce cüzzamlı hastayı iyileştiren bir kadın, ZAMAN gazetesine göre başörtülülere burs verilmediğini iddia edilmesine rağmen cenazesine yüzlerce başörtülünün katıldığı bir insan ile aynı görüşleri paylaşmaktan onur duyarım, ona iftira atan onursuz gazeteler düşünsün...
Asıl Sen İftira Atıyorsun Zamana Onursuz Diyerek Seviyeli,doğru,Magazin haberlerine yer vermiyen gazetedir Birilerinede hizmet etmez zaman gazatesi Doğru haber verir Okuduğum gazetelerden biridir zaman Birde onursuz diyerek suç atıyorsun yazık Ben Senin gibi gazete ismi vermem diğer gazeteler çokmu yansız Zaman kötü sadece Zaman İftira atmaz Gerçekleri yazar.
Arif Coşkun
14.06.2009, 18:16
Zaman gezetesi kimin ? Fetullah Gülen'in
Nerede kendileri ? ABD'de
Ne arıyor oarada ? Hiçççççç
Neden gelmiyor ülkeye ? Bilmem
Bu zat zamanında "iki iblis var bir dieğride Amerika" demişti geçmişi arşivleri araştırın, bulacaksınız.
Bu iblis'ler bu zat'ı neden saklıyor acaba hiç düşündünüz mü?
Bu zat bu iblislerde de ne bulduki bir türlü ülkeye gelmiyor acaba ?
Bedava Zaman gazetesinin taraflı yalan haberiyle bunlaramı inanmamız gerekiyor ?
Türkan Saylan gibi değerli bir kişiyi karalamaya kalkıyor. Çok ayıp çok.
Devletin yapamadığını Türkan Saylan yaptı çünkü. Yetkililerin bilerek yeterli yapmadığı öğrenci yurtları, ucuz ücret adı altında tarikat yurtlarına gitsin o zat ta para kazansın danışıklı dövüşler "al gülüm ver gülüm" Ondan sonrada ABD'de krallar gibi yaşasın, verilen görevleri bir bir yerine getirsin, bumu müslümanlık yoksa dini kullanmakmı?
Sağken değerini bilmedik , bari ölüye saygılı olalım. Böyle insanlar zor bulunur, örnek alınması gereken insanlar bunlar.
Yaptığı iyilikleri göremiyorsak hayatta olmayan birine saygılı olalım bari.
Zama Gazatesine İftira atıyorsunuzda Sanki Hürriyet ve milliyet Çokmu düzgün Gazete ayrica konumuz.
Benim derdim Bu gibi derbeklerin gizlice faliyetleridir o yüzden Değerlerimizi Dinimizi yok etmek istiyen her kezedir tepkim.
Arif Coşkun
14.06.2009, 19:48
Zama Gazatesine İftira atıyorsunuzda Sanki Hürriyet ve milliyet Çokmu düzgün Gazete ayrica konumuz.
Benim derdim Bu gibi derbeklerin gizlice faliyetleridir o yüzden Değerlerimizi Dinimizi yok etmek istiyen her kezedir tepkim.
Ne dinimiz bir yere gider, nede ülkemiz.. Nede kimsenin hain emellerine alet olur. Din çok hassas bir konu olduğu için, onun üzerinden siyaset, yapmak çıkar sağlaamk taraf bulmak çok kolay olduğundan, sahipleninde çok olur. Bu devletin yapısı onu koruyacak güçtedir, kimse endise etmesin.
Evet konu Sivas'ımıza bir dernek açılmış, katılırız katılmayız fikirlere saygılı olmak durumundayız konuyu farklı yönlere kaydırmasak daha iyi olur kanısındayım,
Herkese iyi forumlar olsun.
Bu zat zamanında "iki iblis var bir dieğride Amerika" demişti geçmişi arşivleri araştırın, bulacaksınız.
Bedava Zaman gazetesinin taraflı yalan haberiyle bunlaramı inanmamız gerekiyor ?
Devletin yapamadığını Türkan Saylan yaptı çünkü. Yetkililerin bilerek yeterli yapmadığı öğrenci yurtları, ucuz ücret adı altında tarikat yurtlarına gitsin o zat ta para kazansın danışıklı dövüşler "al gülüm ver gülüm" Ondan sonrada ABD'de krallar gibi yaşasın, verilen görevleri bir bir yerine getirsin, bumu müslümanlık yoksa dini kullanmakmı?
Sağken değerini bilmedik , bari ölüye saygılı olalım. Böyle insanlar zor bulunur, örnek alınması gereken insanlar bunlar.
fethullah gulenın tırnagının ucu bile olamaz bu soyledıklerın o guzel insanın ismini agzınıza almayın lutfen
Arif Coşkun
14.06.2009, 19:57
Konuyu farklılaştırmayalım dedik buna lütfen uyalım arkadaşlar,
titizyiğido
14.06.2009, 19:57
ne yani kardeş şimdi ölenin arkasından konuşulmazmı diyosun..........bence konuşulur.........iyiyse iyiliğinden bahsedilir kötüyse kötülüğünden.........
Şarkışla_Döllük
14.06.2009, 20:06
Türkan Saylan ailesinde basörtülü bulunan kizlara burs verilmiyor iddeasina cevaben, biz CYDD olarak, bizim ideolojimize ters düsenlere vermiyoruz seklinde bi cebap vermisti.
Allah bizi bu cagdas takimindan korusun Insallah .
Zamana İftira Atarak Siz Farklılaştırdınız.
Kimin müslüman olduğunu, kimin islama karşı olduğunu ya da dindar olduğuna sen mi karar vereceksin??? Onu savunanlar onun düşüncesini savunuyordur evet bende onlardan birisiyim... Hele hele 3 Kez Hacca gitmiş birisi, yüzlerce cüzzamlı hastayı iyileştiren bir kadın, ZAMAN gazetesine göre başörtülülere burs verilmediğini iddia edilmesine rağmen cenazesine yüzlerce başörtülünün katıldığı bir insan ile aynı görüşleri paylaşmaktan onur duyarım, ona iftira atan onursuz gazeteler düşünsün...
Kusura bakmayın belkide ilkkez haddimi aşıyorum ama ölmüş birisinin ardından bu kadar konuşan bir müslüman toplum yoktur, araplar bile bizim kadar konuşlmaz ve ZAMAN gazetesi gibi ölmüş insanların ardından iftira atacak kadar karaktersiz olamaz...
Saygılar...
(Bu konu hakkında son yazımdı nedeni çekinmem olmayacak sadece sınırlarım zorlanıyor, ölmüş bir insanın ardından konuşmak hangi müslümanlığa sığar bilemiyorum, ayrıca o derneğe yıllarını vermiş arkadaşlarım, dostlarım, başörtülü arkadaşlarım var onları gördükçe ZAMAN gazetesinin karaktersizliğini bin kat daha anlıyorum ayrıca Anneminde Sivas şubesine girip kız çocuklarının okutulması için çalışmasını da her türlü şekilde özendireceğim, bundan daha büyük bir hayır yoktur heralde)
Sayın Abi;
Size karşı hiç saygısızlık yapmadım.Tamamen zıt görüşte olmamıza rağmen hep saygı duydum,eğer saygısızlık içeren mesajım olduysa özür dilerim,gayri ihtiyari olmuştur.
Ben bu dernek hakkında Zaman gazetesinden tek kelime dahi okumadım..Şahit olduğum olaylar da var.
Hacca gitme meselesi.
Mesela Türkçe olimpiyatları için dediler ki Fethullah Gülen cemaati kendini sempatik göstermeye çalışıyor,o yüzden bu olimpiyat yapıyor dendi.Hacca gitmesine bu açıdan bakılabilir mi?Bilemiyorum ,Allah bilir ama ihtimal dahilindedir.
Dernekteki başörtülüler içinse şu yorum yapılabilir..kapalı olduğu halde her türlü pisliği işleyen bayanların çok sayıda olduğu fikri size aittir.Saygıyla!
Kibrisli
14.06.2009, 20:34
Sayın Abi;
Size karşı hiç saygısızlık yapmadım.Tamamen zıt görüşte olmamıza rağmen hep saygı duydum,eğer saygısızlık içeren mesajım olduysa özür dilerim,gayri ihtiyari olmuştur.
Ben bu dernek hakkında Zaman gazetesinden tek kelime dahi okumadım..Şahit olduğum olaylar da var.
Hacca gitme meselesi.
Mesela Türkçe olimpiyatları için dediler ki Fethullah Gülen cemaati kendini sempatik göstermeye çalışıyor,o yüzden bu olimpiyat yapıyor dendi.Hacca gitmesine bu açıdan bakılabilir mi?Bilemiyorum ,Allah bilir ama ihtimal dahilindedir.
Dernekteki başörtülüler içinse şu yorum yapılabilir..kapalı olduğu halde her türlü pisliği işleyen bayanların çok sayıda olduğu fikri size aittir.Saygıyla!
Bu konuda birşey yazmayacağım demiştim ama bana hitaben yazdığın için cevap vermem gerekti...
Düşüncelerini saygıyla karşılıyorum ve saygın içinde teşekkür ediyorum... Türkçe olimpiyatları hakkındaki görüş Türkan Saylan Hoca içinde geçerli midir? Evet öyle düşünmek istersen düşünülebilir ama Türkan Hoca'nın hacı olduğunu kaçınız biliyordu? :) Yani Türkçe olimpiyatları gibi kullandığı bir durum değil bu Türkan Hocanın, dinini kendi içerisinde yaşayan, kimsenin bilmesi gerekmediği bir durum bu... Bu dernekte başörtüsü ile çalışan insanlar var, onlar hakkında farklı görüşte olmak niyet okumaktır, genelleme yapmamak kaydı ile türban takıpta çok pisliğe girmiş insanlar var aynen hacca gidip gelip insanları kandıran ya da Gurbetçilerimizin paraası ile zengin olanlar da var ama bunu genelleyemeyiz ki çok sayıda olduğunu söylemem çoğunluk olduğunu söylediğim anlamına gelmesin... Aynı şekilde başörtülülere burs verilmediği iddiası tamamen yalandır ve büyük bir ayıptır... Bu derneğin genel olarak burs verdiği kesimler kırsal alanda okuyamamış kızlarımızdır şimdi size bir soru sorayım bu kırsalda yaşayan kızlarmızın yüzde kaçı açıktır sizce???? Bu mantıkla düşünmek bile yeterlidir Zaman gazetesinin yalanını ortaya çıkartmaya... Ayrıca Doğan grubunun yayın ve yayımlarını bende beğenmiyor en az Fethullahçı yayın organları kadar onlarada karşıyım... Fethullah Gülen konusuna girmek istemiyorum fakat O'ndan önce başlayan bu okutma ve burs çalışmaları O'nunla aynı potada çalıştığı için farklı fikirde olduğu için böyle yayınların yapılması doğaldır tam tersininde doğal olması gibi... Herkes her istediğine inanabilir, kimseyi yargılama hakkım yok ancak bu sözlere inanırken araştırmak doğrudur... Sadece okuduğuna inanmak yetersizdir... Benim karşıma bir iddia ile gelirken Zaman gazetesini referans göstermek gereksizdir çünkü ben referans olarak saymıyorum onu.... Doğru yaklaşım Zaman gazetesinin haberini getirirken bu haberi destekleyecek bir belge bir delil bir veri herhangi birşey varsa o zaman tartışmak doğru olanıdır... Yoksa sadece Zaman gazetesi ya da Milliyet gazetesi böyle yazdı o yüzden de doğrudur demek birisinin hakkını yemeye neden olabilir....
Ölmüşün arkasından konuşmak meselesine gelince Titizyiğido sen bilirsin diyorum... İçin elveriyorsa ölmüşün arkasından konuşmaya devam et sen gardaşım...
Zaman gazetesi çok umrumda değil..
Hacca giden birisinin "Çocuklar namaz kılmasın bale öğrensin" demesine ben samimiyet namına ihtimal vermiyorum.
Hacac gidip milleti dolandıranalr falandan bahsettin.Onların haccının ikiyüzlü ve samimiyetsiz olduğunu kabul ediyorsan Türkan Saylan hacca gitmiş birisidr demenin de mantığı yok bence!
titizyiğido
14.06.2009, 20:47
Bu konuda birşey yazmayacağım demiştim ama bana hitaben yazdığın için cevap vermem gerekti...
Düşüncelerini saygıyla karşılıyorum ve saygın içinde teşekkür ediyorum... Türkçe olimpiyatları hakkındaki görüş Türkan Saylan Hoca içinde geçerli midir? Evet öyle düşünmek istersen düşünülebilir ama Türkan Hoca'nın hacı olduğunu kaçınız biliyordu? :) Yani Türkçe olimpiyatları gibi kullandığı bir durum değil bu Türkan Hocanın, dinini kendi içerisinde yaşayan, kimsenin bilmesi gerekmediği bir durum bu... Bu dernekte başörtüsü ile çalışan insanlar var, onlar hakkında farklı görüşte olmak niyet okumaktır, genelleme yapmamak kaydı ile türban takıpta çok pisliğe girmiş insanlar var aynen hacca gidip gelip insanları kandıran ya da Gurbetçilerimizin paraası ile zengin olanlar da var ama bunu genelleyemeyiz ki çok sayıda olduğunu söylemem çoğunluk olduğunu söylediğim anlamına gelmesin... Aynı şekilde başörtülülere burs verilmediği iddiası tamamen yalandır ve büyük bir ayıptır... Bu derneğin genel olarak burs verdiği kesimler kırsal alanda okuyamamış kızlarımızdır şimdi size bir soru sorayım bu kırsalda yaşayan kızlarmızın yüzde kaçı açıktır sizce???? Bu mantıkla düşünmek bile yeterlidir Zaman gazetesinin yalanını ortaya çıkartmaya... Ayrıca Doğan grubunun yayın ve yayımlarını bende beğenmiyor en az Fethullahçı yayın organları kadar onlarada karşıyım... Fethullah Gülen konusuna girmek istemiyorum fakat O'ndan önce başlayan bu okutma ve burs çalışmaları O'nunla aynı potada çalıştığı için farklı fikirde olduğu için böyle yayınların yapılması doğaldır tam tersininde doğal olması gibi... Herkes her istediğine inanabilir, kimseyi yargılama hakkım yok ancak bu sözlere inanırken araştırmak doğrudur... Sadece okuduğuna inanmak yetersizdir... Benim karşıma bir iddia ile gelirken Zaman gazetesini referans göstermek gereksizdir çünkü ben referans olarak saymıyorum onu.... Doğru yaklaşım Zaman gazetesinin haberini getirirken bu haberi destekleyecek bir belge bir delil bir veri herhangi birşey varsa o zaman tartışmak doğru olanıdır... Yoksa sadece Zaman gazetesi ya da Milliyet gazetesi böyle yazdı o yüzden de doğrudur demek birisinin hakkını yemeye neden olabilir....
Ölmüşün arkasından konuşmak meselesine gelince Titizyiğido sen bilirsin diyorum... İçin elveriyorsa ölmüşün arkasından konuşmaya devam et sen gardaşım...
ben o kimse hakkında kötü bişey söylemedim gardaşım..........sadece ölünün arkasından iyiyse iyi konuşulur kötüyse kötü bu böyle........imam bile soruyo merhumu nasıl bilirdiniz diye.......cevabıda cemaat veriyo...........
Arif Coşkun
14.06.2009, 20:52
Zamana İftira Atarak Siz Farklılaştırdınız.
Bana görede sen iftira atıyorsun, sana görede ben, senin her dediğine inanmak zorundamıyız? Sen söylersen doğrumu olmuş oluyor.
Konuyu dağıtmadan kendi konumunca yorumlayalım diyoruz, kapya cevaba geçiliyor. Karşılıklı sürüp gidiyor. Ben farklılaştırmadım, farklılaştırıp yorum ekleyenlere cevabendir. Müsade edersen suçlamalarına da cevap verelim.
Ben yalan yalnış suçalamalar yapayım siz suzun diyorsun öylemi.
Yine tekrarlıyorum konu Sivas'a ÇYDD şubesi açılmış, buna olumlu bakarsın yada bakmazsın, [hakaret ve karalaman gerekmez] bu bir görüştür. Herkesi kendi düşüncemize zorlayamayız.
Fikirlere saygı...
arikarinkuchi
14.06.2009, 21:17
hayırlı olsun :)
yıllardır cagdaşlaştıgımızdan buralara kadar geldik. :) o kadar cagdaş oldukki kitap okumayı, özgür düşünmeyi özellikle anlayışı yok edip yenı bir cag actık.. boyanmak, kibar konuşmak, dünyadan birkaç haber edinmeyi cagdaşlık ettik. ne olduk ??? sehırler arası yolculuklarda yanımız boşşşşş yer istedik rahatımız bozulmasın neden böle düşünüyoz şöyle düşünsek yanımda oturan kişinin hayatını ögrenmek sohbet etmek daha iyi degilmi ? insanı sevmeyen bir toplum. ıyı cagdaşlaştıramıyorlar yada neye göre cagdaşlaştırıyorlar ?? cevap basıt .........ama ölünün arkasından konuşmak ? olsada keşke yüzüne sölesem bunları. ne cok sey var sölicegım daha bu egittikleri toplum için...
Allah affetsin ne diyelim...
Çağdaşlaşmak isteyenlere hayırlı olsun...
yıllardır cagdaşlaştıgımızdan buralara kadar geldik. :) o kadar cagdaş oldukki kitap okumayı, özgür düşünmeyi özellikle anlayışı yok edip yenı bir cag actık.. boyanmak, kibar konuşmak, dünyadan birkaç haber edinmeyi cagdaşlık ettik. ne olduk ??? sehırler arası yolculuklarda yanımız boşşşşş yer istedik rahatımız bozulmasın neden böle düşünüyoz şöyle düşünsek yanımda oturan kişinin hayatını ögrenmek sohbet etmek daha iyi degilmi ? insanı sevmeyen bir toplum. ıyı cagdaşlaştıramıyorlar yada neye göre cagdaşlaştırıyorlar ?? cevap basıt .........ama ölünün arkasından konuşmak ? olsada keşke yüzüne sölesem bunları. ne cok sey var sölicegım daha bu egittikleri toplum için...
Aynen katılıyorum.
O na göre Çağdaşlık İslama Düşmanlık oluyor
Sivasa Şube açmış Tarafsız bir şekilde burs verir gizlice Faliyetler göstermesse kimseye bir şey dediğimiz yok.
madımak_58
14.06.2009, 21:42
Sizlerin İslamdan anladığı ne acaba,her şeyi bir tek sizler biliyorsunuz.İnsanlara ne gibi hizmetler verdinizde konuşuyorsunuz acaba? Herşeyi İslama bağlıyorsunuz ya helal olsun...
Çydd'yi Feto cemaati gibi sanıyorsunuz herhalde!
Not:O insanın adını ağzınıza almayın diye rica etmiş bir arkadaşımız,bende zaten ismini zikretmek hiç hoşlanmıyorum...
Ben bu dernekle Kötü düşüncem Gösterdiği Faliyettir Bazılarının Sevmesi Kendini Çağdaş ilan etsede değişmez Yoksa İnsanlara Faydalı olan bir derneği niye sevmiyeyimki burs veriyor tamam ne güzel fakat sadece burs vermek değil amacı .
Tabi ki sanmıyoruz.:)
derneğin düşüncelerine katılır ya da katılmayız konuyu başka yerlere çekmekten ziyade , hayırlı uğurlu olsun diyorum başka da birşey demiyorum ............
sivaslıgenç
15.06.2009, 00:51
Ailesi Türbanlı olana burs vereceği kişi olana burs vermeyen kişi farklı gözle bakan kişiler Sivasta dernek açsa ne olur.Asıl ayrımcılıgı bu tür kişi ve kurumllar körüklüyorlar.
Eğitim şart, Yarabbi sana sığınan bu kullarını cehaletten koru amin..
Çağdaşlık boyalanmayla açık giyinme alaksız bir durum , çağdaşlık insanın beynindedir , Ne çok seviyorsunuz saçmalamayı farklı düşüncelere araştırma yapmadan sırf muhalefet olmak için giydirme yapmasını. Sen bugün dizlere fazla kaptırdın galiba kendini :)
Eğitim şart, Yarabbi sana sığınan bu kullarını cehaletten koru amin..
Çağdaşlık boyalanmayla açık giyinme alaksız bir durum , çağdaşlık insanın beynindedir , Ne çok seviyorsunuz saçmalamayı farklı düşüncelere araştırma yapmadan sırf muhalefet olmak için giydirme yapmasını. Sen bugün dizlere fazla kaptırdın galiba kendini :)
sen bir bacının başını ört oraya git bakalım madem çağdaşlık beyinde ise örtüye niye karşılar????
sen bir bacının başını ört oraya git bakalım madem çağdaşlık beyinde ise örtüye niye karşılar????
Ltfn Seva, asılsız iddalarda bulunma , başörtüsüne karşı bir durum yok bahsedilen oluşumda. Burda hemşerilerimize karşı ilkeli olmak zorundayız.
Ltfn Seva, asılsız iddalarda bulunma , başörtüsüne karşı bir durum yok bahsedilen oluşumda. Burda hemşerilerimize karşı ilkeli olmak zorundayız.
Turkan saylanı kastettim ben..
Turkan saylanı kastettim ben..
Rahmetli Türkan Saylan'ın yaşamı boyunca Ülkeme yaptığı hizmetlere şükürler olsun. Keşki onu acımasızca eleştiren ellerin ülkeme ufacık bir faydası olabilse. Türkan Saylanın otobiyografisini okuduktan sonra tartışabilirmiyiz ? İkimiz içinde böylesi daha faydalı olacaktır emin olabilirsin.
Rahmetli Türkan Saylan'ın yaşamı boyunca Ülkeme yaptığı hizmetlere şükürler olsun. Keşki onu acımasızca eleştiren ellerin ülkeme ufacık bir faydası olabilse. Türkan Saylanın otobiyografisini okuduktan sonra tartışabilirmiyiz ? İkimiz içinde böylesi daha faydalı olacaktır emin olabilirsin.
ben size Peygamber efendimiz Eğitime verdiği önemi ve çocuklar arasında ayrımcılığı yapmadığı biyografisini tavsiye ederim...
Sizlerin İslamdan anladığı ne acaba,her şeyi bir tek sizler biliyorsunuz.İnsanlara ne gibi hizmetler verdinizde konuşuyorsunuz acaba? Herşeyi İslama bağlıyorsunuz ya helal olsun...
Not:O insanın adını ağzınıza almayın diye rica etmiş bir arkadaşımız,bende zaten ismini zikretmek hiç hoşlanmıyorum...
anlayısın için tşk ederim.. degerli hocamın ismini bırak agzına almayı onun hakkında yorum bıle yapma tamammı arkadasım umarım bunuda anlayışla karşılarsın...
ben size Peygamber efendimiz Eğitime verdiği önemi ve çocuklar arasında ayrımcılığı yapmadığı biyografisini tavsiye ederim...
Tribüne oynuyorsunuz yine Peygamber efendimiz burdaki herkezin ortak paydası , Efendimizle Türkan SAYLAN'ın kıyaslamasını yapmak biraz komik oldu :))
konuya atilmis mesajlara soyle bir baktim da
konuyu kimin farklilastirdigi konusunda suphelerim var...:rolleyes::confused:
Cagdas yasami medeniyeti destekleyenler guzel Sivasima da ulasmis demek helal olsun :)
Hedefler belli cesitli liselerde ilkogretim okullarinda hemen calismalar baslar.. burs verilmeye(kandirilmaya) musait ogrenciler tesbit edilir...
Sivasda evler kiralanir burs verilecek ogrenciler icin hemde istasyon caddesi gibi kaliteli yerlerden tutulur bu evler..
Ogrenciler kizli erkekli ayni evde kalip medeniyeti ve cagdas yasami ogrenmeye baslarlar.. tabiki bu asamada alkolunden tutun da nice cagdasligin ve medeniyetin simgelerine alistirmalar yapilir...
bunlardan hosnut olmayan ogrenciler de cikabilir iclerinde derhal dislanirlar ve burslari kesilir.. onlar cagdas yasamayi beceremeyenlerdir...
Bunlarin medeniyet cagdaslik kavrami bunlardan ibaret aci ama gercek...Necip Fazil ustad ne guzel soylemis bilirsiniz....
İslam dini her konuya değinmiş o yüzden herşeyi islama göre konuşuyoruz..
Sizin islamdan ne anladığınız varda burda bu kadar küçük düşürür gibi konuşabiliyorsunuz kusura bakmayın ama Feto cemaati diye hitap ediyorsunuz islama saygınız bu mu sizin...
O türkan saylanda başörtüsüne karşı çıktığı için başına takmak zorunda kaldı o örtüyü hani derlerya bir gün takmak zorunda olursun diye...
örnek İslam,Türk ve Türkiye düşmanı,örnek Atatürkçü gibi görünen ama olmayan,örnek insan görünümlü,örnek............... ..
Tribüne oynuyorsunuz yine Peygamber efendimiz burdaki herkezin ortak paydası , Efendimizle Türkan SAYLAN'ın kıyaslamasını yapmak biraz komik oldu :))
aslada kıyaslamam Türkan saylan kimki onu okuyacam ya Allah aşkına saçmalamayı bırakın onu biliyoruz gördükte Atatürkçü gibi görünen ama Atatürk ün yanından bile geçmeyen bir kadındır...
konuya atilmis mesajlara soyle bir baktim da
konuyu kimin farklilastirdigi konusunda suphelerim var...:rolleyes::confused:
Cagdas yasami medeniyeti destekleyenler guzel Sivasima da ulasmis demek helal olsun :)
Hedefler belli cesitli liselerde ilkogretim okullarinda hemen calismalar baslar.. burs verilmeye(kandirilmaya) musait ogrenciler tesbit edilir...
Sivasda evler kiralanir burs verilecek ogrenciler icin hemde istasyon caddesi gibi kaliteli yerlerden tutulur bu evler..
Ogrenciler kizli erkekli ayni evde kalip medeniyeti ve cagdas yasami ogrenmeye baslarlar.. tabiki bu asamada alkolunden tutun da nice cagdasligin ve medeniyetin simgelerine alistirmalar yapilir...
bunlardan hosnut olmayan ogrenciler de cikabilir iclerinde derhal dislanirlar ve burslari kesilir.. onlar cagdas yasamayi beceremeyenlerdir...
Bunlarin medeniyet cagdaslik kavrami bunlardan ibaret aci ama gercek...Necip Fazil ustad ne guzel soylemis bilirsiniz....
Arkadaşım bu iddaların gerçeklik payını açıklarmısın , böyle bir şeye şahit olduğuna ihtimal bile vermiyorum. Burda kulaktan duyma lafları gerçek gibi lanse etmeye kimsenin hakkıyok.
aslada kıyaslamam Türkan saylan kimki onu okuyacam ya Allah aşkına saçmalamayı bırakın onu biliyoruz gördükte Atatürkçü gibi görünen ama Atatürk ün yanından bile geçmeyen bir kadındır...
Arkadaşım az önce bulunduğun ithamları açıklarmısın , neye göre bunları gerçek gibi gösteriyorsun. Kulaktan dolma laflarla burda konuşursak etikliğe hainlik yapmış oluruz. Hodiri meydan iddada bulunduğunuz şeylerin belgelerini istiyoruz ?
Arkadaşım bu iddaların gerçeklik payını açıklarmısın , böyle bir şeye şahit olduğuna ihtimal bile vermiyorum. Burda kulaktan duyma lafları gerçek gibi lanse etmeye kimsenin hakkıyok.
Arkadaşım az önce bulunduğun ithamları açıklarmısın , neye göre bunları gerçek gibi gösteriyorsun. Kulaktan dolma laflarla burda konuşursak etikliğe hainlik yapmış oluruz. Hodiri meydan iddada bulunduğunuz şeylerin belgelerini istiyoruz ?
ben şimdi o belgeleri mahkemeden getirip sana baştan aşağa gösteririm...
ben şimdi o belgeleri mahkemeden getirip sana baştan aşağa gösteririm...
Buyur bekliyorum göster, yoksa yargı sürecinde açıklama yapmaktan sakınıyormusun :) yada mahkkeme varda öyle bir idda ama internetten ulaşılamıyor öyleyse sen nerden biliyorsun ?
Klimasuyu
15.06.2009, 03:58
seva Tükan SAYLAN gibi bir insanı da tartışıp eleştiriyosun ya sana söylecek laf bulamıyorum kadının yaptıkları orta da ...
Buyur bekliyorum göster, yoksa yargı sürecinde açıklama yapmaktan sakınıyormusun :) yada mahkkeme varda öyle bir idda ama internetten ulaşılamıyor öyleyse sen nerden biliyorsun ?
Kardeş görünen köy klavuz istemez ben iddia demeye bile gerek yok..
kadın ömrünün sonuna kadar başörtüsü ve dindarla uğrastı..Allah sonunda Kel yaptı..utanmasa basortusu takıp sacını göstermeyecek ama..sonu öyle gibi geliyor
Klimasuyu
15.06.2009, 04:01
sende utanmasan kadını din düşmanı ilan edeceksin...
kadın ömrünün sonuna kadar başörtüsü ve dindarla uğrastı..Allah sonunda Kel yaptı..utanmasa basortusu takıp sacını göstermeyecek ama..sonu öyle gibi geliyor
Sonu öyle gibimi geliyor, sana bir şey hatırlatayım Türkan SAYLAN hanımefendi vefat etti , burda konuyla ne kadar ilgili olduğunu açıkça ifade ettin. Bir gazetecinin sorusuna verdiği cvpta şöyle: Sizinki İslamsız Yaşama Derneği mi?
- Hayır efendim niye öyle olsun? Bizim inanca ya da baş örtüsüne itirazımız yok. Tek istediğimiz yasalara uymaları. "Eğitim kurumlarında, resmi kurumlarda, Büyük Millet Meclisi'nde örtü takılamaz" diye yasa var.
seva Tükan SAYLAN gibi bir insanı da tartışıp eleştiriyosun ya sana söylecek laf bulamıyorum kadının yaptıkları orta da ...
Yaptıklarını acıklarmısın metin kardeş ...???????
Bunlarda aldığı ödüllerinin bazıları ;
1996’da İstanbul Üniversitesi kendisine “Atatürk İlke ve Devrimleri” ödülünü vermiştir.
İngiltere dermatologlarının derneği olan Dowling Kulübü (1978) ve "Kuzey Amerika Klinik Dermatoloji Derneği" (1996) tarafından onur üyesi seçilmiştir. Bugüne kadar çok sayıda ödüle layık görülmüştür.
“Atatürk İlke ve Devrimleri Ödülü” İstanbul Üniversitesi (1996),
“Ülkemizde Yılın Kadını Ödülü” (1990),
“Melvin Jones Ödülü” (1991),
“Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü” İncirli Lions (1996),
“Kuvayi Milliye Ödülü” Haliç Rotary (1997),
“Fahrettin Kerim Gökay Ödülü” Türk Lions Vakfı (1997),
“Türkiye Ziraatçiler Birliği Dayanışma Ödülü” (1998),
“75. Yıl Ödülü” Türk Kadınlar Birliği Şişli Şb. (1998),
“Uğur Mumcu – Muammer Aksoy Ödülü” ADD İstanbul Şubesi (1999),
“Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Onur” Ödülü” (2000),
İtalya “Foyer des Artistes Kurumu Ödülü” (2001),
Cüzzamlı Hastalara verdiği uzun süreli hizmet ve getirdiği bakış açısı nedeniyle “Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği 2001 Yılı Ödülü”,
“Atatürk Ödülü” Amerika / Atatürk Topluluğu (2001),
“Sanat Kurumu Onur Ödülü” (2002),
“Atatürk / Çağdaşlık Ödülü” Dünya Atatürkçü Kuruluşları (10 Kasım 2003),
“Üstün Hizmet Ödülü” Yıldız Teknik Üniversitesi (2004),
Eğitime yaptığı katkılar nedeniyle “Eğitim Ödülü” TED Koleji,
“Kendinden once hizmet” ilkesine örnek davranışı nedeniyle “100. Yıl Mesleki Başarı Ödülü” Rotary Kulübü,
“İnsan Hakları Ödülü” İzmir Karşıyaka Belediyesi (2004),
“Türkiye’nin En İyi Eğitimcisi” Ödülü - Tempo Dergisi (2004),
Kültür Üniversitesi’nin İstanbul genelindeki üniversitelerin öğrenci ve öğretim üyeleri arasında yaptığı anket sonucunda “Yılın En Yürekli Kadını Ödülü” (2004) ,
“Puduhepa Ödülü” - Adana Kütür Sanat Derneği (2005),
“Meslek Hizmetleri Ödülü” Ankara Emek Rotary Kulübü (Ekim 2005),
“Toplumsal Barış Ödülü” Barış Radyo,
“İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü” -
SODEV Sosyal Demokrasi Vakfı (2005),
“İyi Kalpli Ol Ödülü” Türk Kalp Vakfı (2006),
“Yılın Başarılı İş Kadınları Ödülü” Dünya Gazetesi (2006),
“ÇEK Eğitim Ödülü”, Çağdaş Eğitim Kooperatifi (2006).
Klimasuyu
15.06.2009, 04:14
Yaptıklarını acıklarmısın metin kardeş ...???????
hay hay zevkle..............
1989’da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucularındandır ve uzun bir süre Genel Başkanlığını yürütmüştür. Bunun yanısıra, 14 Nisan 2007 Ankara-Tandoğan ve 29 Nisan 2007 İstanbul-Çağlayan Cumhuriyet mitinglerinin organizasyonunda ve icrasında bulunmuştur. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin dışında farklı sivil toplum kuruluşlarında da çeşitli görevlerde bulunmuş, örneğin 1990’da oluşan “Öğretim Üyeleri Derneği”ni kurmuş ve ilk dönem II. Başkanlığını yapmıştır. Ayrıca 1995’de mezun olduğu lise için oluşturulan Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Eğitim Vakfı (KANKEV)nın ve yine 1995’de kurulan Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı (TÜRKÇAĞ)’nın kurucusu ve başkanıydı.
1989’da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucularındandır ve uzun bir süre Genel Başkanlığını yürütmüştür. Bunun yanısıra, 14 Nisan 2007 Ankara-Tandoğan ve 29 Nisan 2007 İstanbul-Çağlayan Cumhuriyet mitinglerinin organizasyonunda ve icrasında bulunmuştur. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin dışında farklı sivil toplum kuruluşlarında da çeşitli görevlerde bulunmuş, örneğin 1990’da oluşan “Öğretim Üyeleri Derneği”ni kurmuş ve ilk dönem II. Başkanlığını yapmıştır. Ayrıca 1995’de mezun olduğu lise için oluşturulan Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Eğitim Vakfı (KANKEV)nın ve yine 1995’de kurulan Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı (TÜRKÇAĞ)’nın kurucusu ve başkanıydı.
Yalçın*ın üstteki mesajı ve bu mesaj yeterli mi Hakan gardaş senin sorunun cevabı için...
Ülkemizde cüzzam hastalığını bitirmiştir : cevresel sinirleri, deriyi ve ust solunum yollarini etkileyen kronik, bulasici bir hastalik..havadan veya dogrudan temasla (burun mukozasindan ya da acik yaralardan) bulasabiliyor. mikrop sinirleri yalitan schwann hucrelerinin icinde yuvalaniyor, fakat vucudun bagisiklik sistemi mikrobu farkedip saldirdiginda bu arada bu sinirleri de tahrip ediyor ve boylece duyu kaybina, kol ve bacaklardaki dokularda buyuk hasara ve hatta kemiklerde bile zarara yol aciyor..
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Cüzzam Hastalığını yakalanmış bir insanın fotoğrafı.
Yalçın*ın üstteki mesajı ve bu mesaj yeterli mi Hakan gardaş senin sorunun cevabı için...
tşkler metin... yeterli kardes saol...cagdas yasamı degistirme dernegi guzel işlere imza atmış ama benim işime yada benim gibi dusunenler için hiç birşey yapmamış
cok soru soruyorum ozur dilerim ama.. cumhurıyet mitinglerine sende katıldınmı kardeş?
tşkler metin... yeterli kardes saol...cagdas yasamı degistirme dernegi guzel işlere imza atmış ama benim işime yada benim gibi dusunenler için hiç birşey yapmamış
Hemşerim senin içinde cüzzama tedaviyi geliştirmiş ve kontrol altına alıp bitirmiştir. Olayı siyasi yönden neden değerlendiriyorsunuz ? Sonuçta insansoğlu adına kötü sonuçlar getiren bir hastalığı tedavi etmiştir. Yiğidi ( yiğideyi ) öldür hakkını ver demiş atalarımız.
Klimasuyu
15.06.2009, 04:33
cok soru soruyorum ozur dilerim ama.. cumhurıyet mitinglerine sende katıldınmı kardeş?[/QUOTE]
Hayır katılmadım kardeşim..................
Hemşerim senin içinde cüzzama tedaviyi geliştirmiş ve kontrol altına alıp bitirmiştir. Olayı siyasi yönden neden değerlendiriyorsunuz ? Sonuçta insansoğlu adına kötü sonuçlar getiren bir hastalığı tedavi etmiştir. Yiğidi ( yiğideyi ) öldür hakkını ver demiş atalarımız.
arkadaşım ıyı yonleri için tşk ederim allah razı olsunda derim dıyorumda
Fakat benim dini duygularımı istismar edilmesinide siddetle kınıyorum
Cumhurıyet mitingi adı altında yapılan o pervazsızca konusmalar ve en son yargılandıgı davayıda sizlerin gormesini beklıyorum
Klimasuyu
15.06.2009, 04:40
kardeşim insanlık için bişeyer yapmak için herkes camiye halı alacak diye bişey yok...
sen camiye yardım edersin sevap kazanırsın iyilik yapar, diğeri bir hastlıktan kurtarır insanları sevap kazanır iyilik yapar bi başkası okul için yardım yapar bunların hepside bireleri için gerekli ...
sen ve senin gibi düşünen insanlar ne düşünüyor anlamadım şimdi sizin gibi düşünenler uzayda mı yaşıyorda bu eylemlerden yararlanmıyo...
arkadaşım ıyı yonleri için tşk ederim allah razı olsunda derim dıyorumda
Fakat benim dini duygularımı istismar edilmesinide siddetle kınıyorum
Cumhurıyet mitingi adı altında yapılan o pervazsızca konusmalar ve en son yargılandıgı davayıda sizlerin gormesini beklıyorum
Sana saygı duyuyorum, siyasi tartışma içine girmek istemiyorum , yalnız şunu belirtebilirim haddim olmadan yargılandığı davalardan haklandı bildiğim kadarıyla , herhangi bir cezaya mahruz kalmadı. İyisiyle kötüsüyle insandı sonuçta kimilerini mutlu edebildi , kimileri tarafından taraflı bulundu sevilmedi. Herşeye rağmen objektif olarak değerlendirirsek Allah rahmet eylesin enazından faydalı olabildi benim yalnız Ülkeme.
kardeşim insanlık için bişeyer yapmak için herkes camiye halı alacak diye bişey yok...
sen camiye yardım edersin sevap kazanırsın iyilik yapar, diğeri bir hastlıktan kurtarır insanları sevap kazanır iyilik yapar bi başkası okul için yardım yapar bunların hepside bireleri için gerekli ...
sen ve senin gibi düşünen insanlar ne düşünüyor anlamadım şimdi sizin gibi düşünenler uzayda mı yaşıyorda bu eylemlerden yararlanmıyo...
insanlık!!!! için yaptıgı guzel eylemlere katılıyorum ve tşk edıyorum..FAKAT????
Bu Soru işaretınıde arastır metinim... başka birşey soylemıyorum... gecen rahat olsun
Klimasuyu
15.06.2009, 04:51
insanlık!!!! için yaptıgı guzel eylemlere katılıyorum ve tşk edıyorum..FAKAT????
Bu Soru işaretınıde arastır metinim... başka birşey soylemıyorum... gecen rahat olsun
tamam gardaş araştıracam ve eğer bişeyler bulursam gelim seninlede paylaşacağım...
Sana saygı duyuyorum, siyasi tartışma içine girmek istemiyorum , yalnız şunu belirtebilirim haddim olmadan yargılandığı davalardan haklandı bildiğim kadarıyla , herhangi bir cezaya mahruz kalmadı. İyisiyle kötüsüyle insandı sonuçta kimilerini mutlu edebildi , kimileri tarafından taraflı bulundu sevilmedi. Herşeye rağmen objektif olarak değerlendirirsek Allah rahmet eylesin enazından faydalı olabildi benim yalnız Ülkeme.
arkadasım inan siyasi tartısmaları bende sevmiyorum.Benım için önemli olan nokta Din Uzerıne olan Noktadır ..Herkesın benımsedıgı bır nokta vardır Din uzerıne bırılerı ters birşey soylerse dayanamıyorum. kimseye karsıda saygısızlık yapmak istemıyorum ve yapmamda fakat bazı arkadaslarımız oyle derınden yazıyorlarki artık dayanamıyorum bende zıplıyorum ben ıstıyorumki insanlarımız laik bır ulkede yasadıklarını benımsedgı kadar Bir islam ulkesınde yasadıgınıda benımsesin....şimdiye kadar kırıcı bır laf etmedım kımseye ettıysem ozur dılerım.
Din ile ilgili problemimiz yok Allah'a şükür benim sorun ettiğim istismar edenler. Dinimiz hoşgörü dinidir onu tamamıyle yaşayan insandan hiçbirzaman sorun olacağını sanmıyorum. Kendini müslüman gibi gösterip bizi müslüman karşıtı yapan insanında söylediklerini dikkate almam. Kimsenin haddi değil müslümanlığımızı eleştirmek, Yaradan huzurunda herkez kendi verecek cvplarını , kimse kimseye dayatmada bulunmasın boşuna :))
tayfun5883
15.06.2009, 09:22
ÇYDD Sivas'a 3 gömlek üstün bir dernek bu kadar kör ve zır cahilin olduğu bir kentin neyine bize Yimpaş gibi kombassan holdingi gibi endüstiri holding gibi deniz feneri gibi dini kullanan dernekler lazım ki biz Sivaslıları dolandırsın biz bundan anlarız
ÇYDD Sivas'a 3 gömlek üstün bir dernek bu kadar kör ve zır cahilin olduğu bir kentin neyine bize Yimpaş gibi kombassan holdingi gibi endüstiri holding gibi deniz feneri gibi dini kullanan dernekler lazım ki biz Sivaslıları dolandırsın biz bundan anlarız
Deniz Fenerinin yaptığı yardımları siz görmezsiniz zaten işinize gelmez.Yüzyılın iyilik hareketi Deniz Feneri
Türkan Saylan tıp dünyası için iyi şeyler yapmıştır evet doğru.Zaten tıpa olan fayadasını tartışmıyoruz biz.O aşikar.
Birileri hala bu dernek hakkında tüm bildiklerimizin,bu sitede ve Zaman gazetesinde okuduklarımızdan ibaret olduğunu sansa da üniversite yıllarında şahit olduğumuz olaylar da var.Zaten MYWAY kardeşim de bunlardan bahsetmiş.Kızlı-erkekli evler falan vb..
"Çocuklar namaz kılmasın,bale öğrensin" diyen bu kadından başka kimdi?
Efendimiz ve İslam hakkında yalanalrın bulunduğu hikaye kitapalrını dağıtan kimdi?
Burada ancak sizlerin düşünebildiği kadar düşünebiliyorum maalesef Sayın Cley.Ben düşündüklerimi yazarım ama kaldırılamaz.Siz yazınca ise hoşgörü beklersiniz...
Sen başkalarını küçük görmeye devam ettikçe hiçkimseden hoşgörü beklemeye hakkın yok.Sanmaki ben de düşündüklerimin tamamını yazıyorum buraya burası ortak paydamızın Sivas oldugu bir platform kimseyi küçük görmeye gerek yok. Sen yine düşünerek yazmaya devam et.
Kibrisli
15.06.2009, 14:35
Sen ölmüş bir insanın arkasından yalanlar savuran, okuduğu gazeteler dışında izlediği kanallar dışında bir penceresi olmayan cahil bir kızsın... Özür dilerim o kadar cahil olamazsın diyordum ama öyleymişsin...
Ben Türkiye'ye bu kadar faydası dokunmuş bir kadına bu kadar hakaret edilen bir ortamda artık duramam... Belki hepinizden daha önce üyeydim bu siteye ve hepinizden önce gidiyorum...
Birisi demiş alkoller, kızlı erkekli kalmalar...
NEye göre söylüyorsunuz bunu???
Seva demiş başörtülü bacınla git bakalım ne oluyor???
Gel beraber gidelim istediğin şubesine, orada çalışan başörtülüleri görünce utanacakmısın ölmüş birisinin ardından konuştuğun için???
Yardım alanların birçoğu kırsalda yaşayan kızlarımız hangisi başörtülü değil onların a cahil kız... Ama senin okuduğun gazeteler sana öyle diyor o zaman odur doğru olan... Sorgulamak yok, araştırmak yok, biyat var çünkü sizin ziyniyetinizde, size söyleneni yapın, sorgulamadanda hakaret edin, arkasından da konuşun insanların... Ah bir araştırsanız zaten böyle düşünmezsini, bir gün gidip yerinde görseniz zaten böyle düşünmezsiniz... Ama araştırmak yok yok yok Zaman gazetesi ne derse o olur, sapık yazarlarına sahip çıkan Vakit ne derse o olur, yurtdışından olur olmadık adamları getirip konuşturan 24 ne derse o olur... Hiç mi düşünmediniz "Yahu bu adamlar böyle böyle kötü şeyler söylüyor bu kadın hakkında gidip bir görelim nasılmış??" diye... Hiç mi araştırmak aklınıza gelmedi,sadece söylenenlere biyat etmek doğru geldi size... Hiç mi??? Lütfen bırakında azda olsa Sivas'a bir faydası dokunsun şu insanların... Çocuklar çağdaş eğitimle okuyunca iktidarını kaybedeceğini bilenler cahil bırakmaya çalışırken, rahat bırakın da Sivas'da biraz gelişsin, 30 yıldır olduğu yerde sayıyor...
Herkes kalsın sağlıcakla, eyvallah, selametle...
madımak_58
15.06.2009, 14:43
Sen başkalarını küçük görmeye devam ettikçe hiçkimseden hoşgörü beklemeye hakkın yok.Sanmaki ben de düşündüklerimin tamamını yazıyorum buraya burası ortak paydamızın Sivas oldugu bir platform kimseyi küçük görmeye gerek yok. Sen yine düşünerek yazmaya devam et.
Valla millet istediğini yazıyor,istediği hakareti ediyor,bize gelince küçük görüyor oluyoruz ha?
Evet burası Sivas'ın ve Sivaslıların ortak paylaşım alanı.Ama Sivas'ta açılmış bir dernek olayını İslam'a bağlamak (Sadece bu konu değil tabii...) oldukça saçma oluyor.Önce baştan sona bir okuyun konuyu.1 kere de anlamıyorsanız 2,3....... kere!
Arif Coşkun
15.06.2009, 14:52
Bunlarda aldığı ödüllerinin bazıları ;
1996’da İstanbul Üniversitesi kendisine “Atatürk İlke ve Devrimleri” ödülünü vermiştir.
İngiltere dermatologlarının derneği olan Dowling Kulübü (1978) ve "Kuzey Amerika Klinik Dermatoloji Derneği" (1996) tarafından onur üyesi seçilmiştir. Bugüne kadar çok sayıda ödüle layık görülmüştür.
“Atatürk İlke ve Devrimleri Ödülü” İstanbul Üniversitesi (1996),
“Ülkemizde Yılın Kadını Ödülü” (1990),
“Melvin Jones Ödülü” (1991),
“Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü” İncirli Lions (1996),
“Kuvayi Milliye Ödülü” Haliç Rotary (1997),
“Fahrettin Kerim Gökay Ödülü” Türk Lions Vakfı (1997),
“Türkiye Ziraatçiler Birliği Dayanışma Ödülü” (1998),
“75. Yıl Ödülü” Türk Kadınlar Birliği Şişli Şb. (1998),
“Uğur Mumcu – Muammer Aksoy Ödülü” ADD İstanbul Şubesi (1999),
“Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Onur” Ödülü” (2000),
İtalya “Foyer des Artistes Kurumu Ödülü” (2001),
Cüzzamlı Hastalara verdiği uzun süreli hizmet ve getirdiği bakış açısı nedeniyle “Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği 2001 Yılı Ödülü”,
“Atatürk Ödülü” Amerika / Atatürk Topluluğu (2001),
“Sanat Kurumu Onur Ödülü” (2002),
“Atatürk / Çağdaşlık Ödülü” Dünya Atatürkçü Kuruluşları (10 Kasım 2003),
“Üstün Hizmet Ödülü” Yıldız Teknik Üniversitesi (2004),
Eğitime yaptığı katkılar nedeniyle “Eğitim Ödülü” TED Koleji,
“Kendinden once hizmet” ilkesine örnek davranışı nedeniyle “100. Yıl Mesleki Başarı Ödülü” Rotary Kulübü,
“İnsan Hakları Ödülü” İzmir Karşıyaka Belediyesi (2004),
“Türkiye’nin En İyi Eğitimcisi” Ödülü - Tempo Dergisi (2004),
Kültür Üniversitesi’nin İstanbul genelindeki üniversitelerin öğrenci ve öğretim üyeleri arasında yaptığı anket sonucunda “Yılın En Yürekli Kadını Ödülü” (2004) ,
“Puduhepa Ödülü” - Adana Kütür Sanat Derneği (2005),
“Meslek Hizmetleri Ödülü” Ankara Emek Rotary Kulübü (Ekim 2005),
“Toplumsal Barış Ödülü” Barış Radyo,
“İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü” -
SODEV Sosyal Demokrasi Vakfı (2005),
“İyi Kalpli Ol Ödülü” Türk Kalp Vakfı (2006),
“Yılın Başarılı İş Kadınları Ödülü” Dünya Gazetesi (2006),
“ÇEK Eğitim Ödülü”, Çağdaş Eğitim Kooperatifi (2006).
Bu kadar ödülü alan bir kişiye ancak saygı duyulur. Bu kişi hakkında ileri geri konuşmak aşağılamak için, aldığı ödüllerden bir fazlasını alan bir kişi olsa gam yememde,
Klavye başından her türlü yazı yazmak kolay, yazın yazın helal be kim tutar sizi "durmak yok yazmaya devam" helaliniz var...
sende utanmasan kadını din düşmanı ilan edeceksin...
Utanmıyorum Çünkü öyle olduğunu biliyorum :D
Sen Peygamber Efendimizle Türkan Saylan'ı karşılaştıracak kadar cahil olamazsın Seva...
Türkan SAYLAN Peygamber Efendimixin yanında sfır kalır kimki Bir öğretim üyesi bu kadar övülecek neyi varki
Kıbrıslı@
2 Temmuz yaklaştıkça bir kısım zat bu sitede Sivas'a ve Sivaslılara inanılmaz hakretler edecek,laflar sayacak.
İnşallah bu hassasiyetini Sivas için gösterirsin.Ben göstereceğim,bu konuda kırıcı da olacağım gerekirse.
Dernek hakkında bildiklerim okuduklarım değil dedim.Üniversite yıllarında şahit olduğum olayalar da var dedim.Ama bir yorumda bulunmadın.
Bu kadın "çocuklar namaz kılmasın,bale yapsın" dedi,sen hacca gittiğinden dem vuruyorsun.Hacca gidip dolandıran insanalrın çokluğunundan,ve kapalı olduğu halde her pisliği yapan insanalrın varlığından şikayetçi olan da senisn.Bu konuda kızmaya,küsmeye darılmaya gerek yok.Birimizin hassasiyeti,diğerimizin önemsizi olabilir.2 Temmuzda olacağı gibi tıpkı..
Sonu öyle gibimi geliyor, sana bir şey hatırlatayım Türkan SAYLAN hanımefendi vefat etti , burda konuyla ne kadar ilgili olduğunu açıkça ifade ettin. Bir gazetecinin sorusuna verdiği cvpta şöyle: Sizinki İslamsız Yaşama Derneği mi?
- Hayır efendim niye öyle olsun? Bizim inanca ya da baş örtüsüne itirazımız yok. Tek istediğimiz yasalara uymaları. "Eğitim kurumlarında, resmi kurumlarda, Büyük Millet Meclisi'nde örtü takılamaz" diye yasa var.
Dinsiz dediğimi nerden çıkardın elbette bir dine mesuptur ama Eğitim kurumlarında Herkesin eğitim hakkı engellenemez diye bişey vardır demi..
Hay sizin o yasanıza öyle bir yasa yok sadece bazı kesimler üniversitelerde yasaklıyor
Sen ölmüş bir insanın arkasından yalanlar savuran, okuduğu gazeteler dışında izlediği kanallar dışında bir penceresi olmayan cahil bir kızsın... Özür dilerim o kadar cahil olamazsın diyordum ama öyleymişsin...
Ben Türkiye'ye bu kadar faydası dokunmuş bir kadına bu kadar hakaret edilen bir ortamda artık duramam... Belki hepinizden daha önce üyeydim bu siteye ve hepinizden önce gidiyorum...
Gel beraber gidelim istediğin şubesine, orada çalışan başörtülüleri görünce utanacakmısın ölmüş birisinin ardından konuştuğun için???
Yardım alanların birçoğu kırsalda yaşayan kızlarımız hangisi başörtülü değil onların a cahil kız... Ama senin okuduğun gazeteler sana öyle diyor o zaman odur doğru olan... Sorgulamak yok, araştırmak yok, biyat var çünkü sizin ziyniyetinizde, size söyleneni yapın, sorgulamadanda hakaret edin, arkasından da konuşun insanların... Ah bir araştırsanız zaten böyle düşünmezsini, bir gün gidip yerinde görseniz zaten böyle düşünmezsiniz... Ama araştırmak yok yok yok Zaman gazetesi ne derse o olur, sapık yazarlarına sahip çıkan Vakit ne derse o olur, yurtdışından olur olmadık adamları getirip konuşturan 24 ne derse o olur... Hiç mi düşünmediniz "Yahu bu adamlar böyle böyle kötü şeyler söylüyor bu kadın hakkında gidip bir görelim nasılmış??" diye... Hiç mi araştırmak aklınıza gelmedi,sadece söylenenlere biyat etmek doğru geldi size... Hiç mi??? Lütfen bırakında azda olsa Sivas'a bir faydası dokunsun şu insanların... Çocuklar çağdaş eğitimle okuyunca iktidarını kaybedeceğini bilenler cahil bırakmaya çalışırken, rahat bırakın da Sivas'da biraz gelişsin, 30 yıldır olduğu yerde sayıyor...
Özellikle bu kavram Kemalizm'e göre batı siyasası'nın egemenliği altına girmiş ve her işini batı'ya göre yapmakta olan bir kısım zümre tarafından ciddi anlamda dejenere edilmekte ve bununla birlikte savunma aracı olarak kullanılmaktadır. Hatta bu hata ders kitaplarına bile adı değiştirilerek Batıcılık ifadesi ile konmuştur. Mustafa Kemal'in böyle bir ilkesi ve böyle bir duruşu yoktur.
Çağdaşlaşma, siyasal bilimler açısından sanayileşmeye eşlik eden siyasal ve toplumsal değişiklikler olarak tanımlanır.
Atatürk, uygarlığı bir milletin devlet hayatında, fikir hayatında ve ekonomik hayatta gösterdiği ilerlemenin bileşkesi olarak tanımlamaktadır ve şöyle demektedir:
“ Milletimizin hedefi, bütün dünyada tam anlamı ile medeni bir sosyal toplum olmaktır…dünyada her kavmin varlığı, kıymeti, hürriyet ve bağımsızlık hakkı, sahip olduğu ve yapacağı medeni eserlerle uyumludur…Medeniyet yolunda yürümek ve başarılı olmak, hayatın şartıdır… ”
Atatürk önderliğinde başlatılan Türk çağdaşlaşması, herhangi bir dış baskıdan kaynaklanmamaktadır. Türk Çağdaşlaşmasının Osmanlı'nın son dönemlerin de bazı batılı ülkelerin istekleri ile yapılan değişikliklerle uzaktan alakası yoktur.
Atatürkçü çağdaşlaşmanın temelinde devlet olarak tam bağımsızlık, millet olarak egemenlik, birey olarak hak ve hürriyetler söz konusudur.
Çağdaşlaşma ilkesi de Milli Egemenlik ve Halkçılık anlayışının zorunlu bir sonucudur.
Bağımsızlıktan ve egemenlikten yoksun, birilerinin dayattığı sömürgeci çağdaşlaşma Türk Devrimi'nin temel prensiplerine aykırıdır.
Çağdaşlaşmayı Batılılaşma olarak algılayamayacağımız Atatürk'ün şu sözleri ile açıklığa kavuşmaktadır:
“ Avrupa’nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlana durmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak,bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki; Hangi istiklal vardır ki Ecnebilerin nasihatleriyle, Ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih,böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir! ”
o gönderdiğim yazıyı kelime kelime oku Atatürk,ü tanıdığınızı sanıyorsunuz
birileri türkan saylanın dini düşüncelerini eleştirince yobaz cahil oluyorda türkan saylan "üniversitede başörtüsü yasaklansın bunun islamiyetle ilgisi yok" diyerek genç kızların dini inançlarına ayar verici laflar ettiğinde çağdaşmı oluyor? madem herkezin inancı kendineyse türkan saylan neden öyle yorumlar yaptığında laf etmiyorsunuz? başörtüsünün islamiyette yeri yok dersen onu inancıyla takan genç kızların haklarına tecavüz etmiş olursun.
Türkiye de her çocuğa islami değerlerin öğretilmesi fikrinin arkasında değil bizzat tam önündeyiz.hele insanların %99 unun kimliğinde islam yazan bir ülkede olması gerektiğini söylüyorum.
senin okuduğun hürriyet,posta gibi safsataları okuyacağıma zaman okurum daha iyi.
millet kimi dinleyip kimi dinlemediğini seçimlerde gösteriyor hiç canını sıkma
bir araştırsanız zaten böyle düşünmezsini
araştırmasak bu kadar laf etmeyiz heralde Birde sizin ezberiniz ya araştırmadan yorumlar yapılıyor bilmem ne bilmem.... Allah Allah ya Dünden beri okuyorum o kadını Nerden biliyorsan araştırmadan yazdığımı...
Dinsiz dediğimi nerden çıkardın elbette bir dine mesuptur ama Eğitim kurumlarında Herkesin eğitim hakkı engellenemez diye bişey vardır demi..
Hay sizin o yasanıza öyle bir yasa yok sadece bazı kesimler üniversitelerde yasaklıyor
Özellikle bu kavram Kemalizm'e göre batı siyasası'nın egemenliği altına girmiş ve her işini batı'ya göre yapmakta olan bir kısım zümre tarafından ciddi anlamda dejenere edilmekte ve bununla birlikte savunma aracı olarak kullanılmaktadır. Hatta bu hata ders kitaplarına bile adı değiştirilerek Batıcılık ifadesi ile konmuştur. Mustafa Kemal'in böyle bir ilkesi ve böyle bir duruşu yoktur.
Çağdaşlaşma, siyasal bilimler açısından sanayileşmeye eşlik eden siyasal ve toplumsal değişiklikler olarak tanımlanır.
Atatürk, uygarlığı bir milletin devlet hayatında, fikir hayatında ve ekonomik hayatta gösterdiği ilerlemenin bileşkesi olarak tanımlamaktadır ve şöyle demektedir:
“ Milletimizin hedefi, bütün dünyada tam anlamı ile medeni bir sosyal toplum olmaktır…dünyada her kavmin varlığı, kıymeti, hürriyet ve bağımsızlık hakkı, sahip olduğu ve yapacağı medeni eserlerle uyumludur…Medeniyet yolunda yürümek ve başarılı olmak, hayatın şartıdır… ”
Atatürk önderliğinde başlatılan Türk çağdaşlaşması, herhangi bir dış baskıdan kaynaklanmamaktadır. Türk Çağdaşlaşmasının Osmanlı'nın son dönemlerin de bazı batılı ülkelerin istekleri ile yapılan değişikliklerle uzaktan alakası yoktur.
Atatürkçü çağdaşlaşmanın temelinde devlet olarak tam bağımsızlık, millet olarak egemenlik, birey olarak hak ve hürriyetler söz konusudur.
Çağdaşlaşma ilkesi de Milli Egemenlik ve Halkçılık anlayışının zorunlu bir sonucudur.
Bağımsızlıktan ve egemenlikten yoksun, birilerinin dayattığı sömürgeci çağdaşlaşma Türk Devrimi'nin temel prensiplerine aykırıdır.
Çağdaşlaşmayı Batılılaşma olarak algılayamayacağımız Atatürk'ün şu sözleri ile açıklığa kavuşmaktadır:
“ Avrupa’nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlana durmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak,bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki; Hangi istiklal vardır ki Ecnebilerin nasihatleriyle, Ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih,böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir! ”
o gönderdiğim yazıyı kelime kelime oku Atatürk,ü tanıdığınızı sanıyorsunuz
birileri türkan saylanın dini düşüncelerini eleştirince yobaz cahil oluyorda türkan saylan "üniversitede başörtüsü yasaklansın bunun islamiyetle ilgisi yok" diyerek genç kızların dini inançlarına ayar verici laflar ettiğinde çağdaşmı oluyor? madem herkezin inancı kendineyse türkan saylan neden öyle yorumlar yaptığında laf etmiyorsunuz? başörtüsünün islamiyette yeri yok dersen onu inancıyla takan genç kızların haklarına tecavüz etmiş olursun.
Türkiye de her çocuğa islami değerlerin öğretilmesi fikrinin arkasında değil bizzat tam önündeyiz.hele insanların %99 unun kimliğinde islam yazan bir ülkede olması gerektiğini söylüyorum.
senin okuduğun hürriyet,posta gibi safsataları okuyacağıma zaman okurum daha iyi.
millet kimi dinleyip kimi dinlemediğini seçimlerde gösteriyor hiç canını sıkma
bir araştırsanız zaten böyle düşünmezsini
araştırmasak bu kadar laf etmeyiz heralde Birde sizin ezberiniz ya araştırmadan yorumlar yapılıyor bilmem ne bilmem.... Allah Allah ya Dünden beri okuyorum o kadını Nerden biliyorsan araştırmadan yazdığımı...
Zaman gazetesinden kopyala yapıştır, kopyaları okumuyorum haberin olsun.
hayatın kendisi kopya olmuş arakadısım ...seva kardesım kopyala yapıstır yapabılır cunki kopyaladıgı yazılar gerceklerı anlatıyor kendısının duzuncelerini anlatıyor....
Bu kadar ödülü alan bir kişiye ancak saygı duyulur. Bu kişi hakkında ileri geri konuşmak aşağılamak için, aldığı ödüllerden bir fazlasını alan bir kişi olsa gam yememde,
Klavye başından her türlü yazı yazmak kolay, yazın yazın helal be kim tutar sizi "durmak yok yazmaya devam" helaliniz var...
özulu verenlerde aynı zıhnıyeti taşiyorlar onun için bu odullerii onemsemıyorum ben....
hayatın kendisi kopya olmuş arakadısım ...seva kardesım kopyala yapıstır yapabılır cunki kopyaladıgı yazılar gerceklerı anlatıyor kendısının duzuncelerini anlatıyor....
özulu verenlerde aynı zıhnıyeti taşiyorlar onun için bu odullerii onemsemıyorum ben....
Traflı yayın organının fikirleri ne zaman objektif olarak değerlendirilip gerçeği yansıttığı kabul ediliyor !! Size bir kaç fotoğraf örneklemesi yapayım belki iddalarınız'ın çürüdüğünü kendinizde gözlemliyebilirsiniz ,
Bu fotoğraflar , ÇYDD'nin burs verdiği bayan öğrencilerin maddi imkansızlarından ötürü derneğin maddi olarak kıydırdığı nikahlardan bir estantane , bu öğrencilerin nikah şahitliğinide Sayın Türkan hanımın yapıyor.
Bu fotoğrafta , Buüne kadar gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin umrunda olmayan güney ve doğu anadolu köylerinden biri , bu köylerde ÇDYY köle olarak kullanılan küçük kızlarımızı , okutubilmek için ailelerini ikna etme estantanesi.
Bu fotoğrafta , Rahmetli Türkan hanmıın Hacı olduktan sonraki fak bir estantanesi.
Bu fotoğrafta , Rahmetlinin cenaze kortejinde cüzzam hastalığını Rahmetli sayesinde tedavi olan başörtülü , Anam , Bacım , Vatandaşımından bir estantane...
Traflı yayın organının fikirleri ne zaman objektif olarak değerlendirilip gerçeği yansıttığı kabul ediliyor !! Size bir kaç fotoğraf örneklemesi yapayım belki iddalarınız'ın çürüdüğünü kendinizde gözlemliyebilirsiniz ,
Bu fotoğraflar , ÇYDD'nin burs verdiği bayan öğrencilerin maddi imkansızlarından ötürü derneğin maddi olarak kıydırdığı nikahlardan bir estantane , bu öğrencilerin nikah şahitliğinide Sayın Türkan hanımın yapıyor.
Bu fotoğrafta , Buüne kadar gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin umrunda olmayan güney ve doğu anadolu köylerinden biri , bu köylerde ÇDYY köle olarak kullanılan küçük kızlarımızı , okutubilmek için ailelerini ikna etme estantanesi.
Bu fotoğrafta , Rahmetli Türkan hanmıın Hacı olduktan sonraki fak bir estantanesi.
Bu fotoğrafta , Rahmetlinin cenaze kortejinde cüzzam hastalığını Rahmetli sayesinde tedavi olan başörtülü , Anam , Bacım , Vatandaşımından bir estantane...
yolda gordugum her sakallıyı hacı sanmış olsaydım tr de herkes hacı olmuş derdım bunlar göstermelik işler bir kişi haca gidecek ve milletin namaz kılmasına karsı gelecek ..oysaki haca gıtmeyı bıraksa namazın islamin diregı oldugunu kabullenseydı daha cok sevap kazanırdı....sevap kazandıgıda mechulde...
Yayın organlarının fikirlerinin objektif olmadıgını bılıyorlarda hz. ali r.a fotograflarının oldugunu nasıl kabullenebılıyorlar. cok yazık...
Bu fotoğraftada, Efendimizinde zikrettiği gibi bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum lafını ilke edinmiş ÇYDD'nin Ülkemizin gelişimi için değişik farklı kültürlerin karışık olduğu hiç bir bayan vatandaşımızın dışlanmadığını ispatlar niteliğindeki okuma kursundan ufak bir estantane
Foto karıştı :)) asıl foto bu
madımak_58
16.06.2009, 01:25
Fotomontajdır onlar :)
Ellerine sağlık sayın club7house.Türkan Saylan yaptığı ibadeti bile insanların gözünün içine sokarak yapanlardan değil ya,onun ibadeti kabul olmaz!
Sevap kazanıp kazanmadığını sizler sorgulayamazsınız.Yine tekrarlıyorum,burada ona şükranlarınızı,dualarınızı yazmak için illa cüzzam hastalığına mı yakalanmış olmanız gerekiyordu!!!
Hz. Ali'nin konuyla alakası nedir acaba!
Fotomontajdır onlar :)
Ellerine sağlık sayın club7house.Türkan Saylan yaptığı ibadeti bile insanların gözünün içine sokarak yapanlardan değil ya,onun ibadeti kabul olmaz!
Sevap kazanıp kazanmadığını sizler sorgulayamazsınız.Yine tekrarlıyorum,burada ona şükranlarınızı,dualarınızı yazmak için illa cüzzam hastalığına mı yakalanmış olmanız gerekiyordu!!!
Hz. Ali'nin konuyla alakası nedir acaba!
hz. ali hakkıındada konu actım sen merak etme arkadasım .bu arada gormedıkmı chp li kadınının basortusune gırıpte chp lilerin tartakladıgı anları bu resımlerınde onlardan farkı yok benım gozumde ..
hz. ali hakkıındada konu actım sen merak etme arkadasım .bu arada gormedıkmı chp li kadınının basortusune gırıpte chp lilerin tartakladıgı anları bu resımlerınde onlardan farkı yok benım gozumde ..
Bravo olayı siyasileştirdiniz ya belki ben tkp'liyim belki Ödp'li belki dsp'li belki Mhp'li belki Bbp'li
Bravo olayı siyasileştirdiniz ya belki ben tkp'liyim belki Ödp'li belki dsp'li belki Mhp'li belki Bbp'li
arkadasım istersen mhp li istersen bbp li ol bu şekilde davranan babam dahi olsa tanımam ben o sadece ornekti.ben yaradilanı severim yaradandan otürü gerisi yalan benim için
arkadasım istersen mhp li istersen bbp li ol bu şekilde davranan babam dahi olsa tanımam ben o sadece ornekti.ben yaradilanı severim yaradandan otürü gerisi yalan benim için
Peki , Chpliler başörtülü bayana yaptığından bahsetmişsin. Peki Abdullah ÖCALAN'a sayın , vatan uğrunada şehit olanlara kelle , Hocalı katliamının ve Osmanlı zamanında anadoluda soykırım yapan Ermeninlerle yapılan anlaşmaları, Çeçenistanda şehit düşen , amma putinle canım cicimli olan ve sayıp sayıp , bu konu başlığına sığmıcak Başbakan'ı nasıl değerlendiriyorsun ?
Peki , Chpliler başörtülü bayana yaptığından bahsetmişsin. Peki Abdullah ÖCALAN'a sayın , vatan uğrunada şehit olanlara kelle , Hocalı katliamının ve Osmanlı zamanında anadoluda soykırım yapan Ermeninlerle yapılan anlaşmaları, Çeçenistanda şehit düşen , amma putinle canım cicimli olan ve sayıp sayıp , bu konu başlığına sığmıcak Başbakan'ı nasıl değerlendiriyorsun ?
yalcın daha yazmıycam dıye soylenmiştim kendi kendime ama bu sorunada cevap verecegim...sayın kelimesi agız alışkanlıgı oldugu ıcındır ben kımseye sayın dıye hıtap etmem kım olursa olsun ama devletın zırvesındeki bır kısı sayın kelımsenı kullanmak zorudndadır .dil surtmesıyle agzından sayın apo dıye cıkmıştır kelle kelımesıde olayı buyuttuler tekrar tekrar ızle ama objektıf bak olaya putınle canım cıcımlı olan dıyorsun ...putınle canım cıcım olmak dıye bırsey yok buna kwsınlıkle katılmıyorum gerektıgı yerde gereken cevabı veren bır başbakanımız var davos fatıhı oldugu gıbı..başbakan nabza gore serbet verıyor bundan suphen olmaın kardesım bu arada ıktıdar partısıne sempatım yok olamazda cizgimden cıkmam sen merak etme yanlışlarını gormuyor degılım bir cok yanlışları var saymakla bıtmez fakat kotunun ıyısı bu ıktıdardır......
tayfun5883
16.06.2009, 08:49
Allah ÇYDD sivas şubesinin yardımcısı olsun:D çünkü çok modern ve aydın insanların oluşturduğu dernek Sivasta işi çok zor :) Sivasta bir insan ne kadar sahtekar düzembaz olursa olsun eger sakalı varsa kimse onun sahtekarığını ve düzembazlığını görmez.Sivasta bir insan ne kadar dürüst olursa olsun sakalı yoksa sivasta işi zor Sivas nedenmi gelişmiyor işte bu yüzden gelmiş bir dernek sivas a şubesini açmış şimdiden ne dinsizliği kaldı ne misyonerliği
Zaman dan almadım o yazıyı :D
Klimasuyu
16.06.2009, 12:40
Allah ÇYDD sivas şubesinin yardımcısı olsun:D çünkü çok modern ve aydın insanların oluşturduğu dernek Sivasta işi çok zor :) Sivasta bir insan ne kadar sahtekar düzembaz olursa olsun eger sakalı varsa kimse onun sahtekarığını ve düzembazlığını görmez.Sivasta bir insan ne kadar dürüst olursa olsun sakalı yoksa sivasta işi zor Sivas nedenmi gelişmiyor işte bu yüzden gelmiş bir dernek sivas a şubesini açmış şimdiden ne dinsizliği kaldı ne misyonerliği
istisnalar kaideyi bozmaz hemşerim ...
Türkan Saylan hacca gitti,ibadetlerini gizli yapardı diyenler,"Çocukalr namaz kılmasın,bale öğrensin" lafına neden bir yorumda bulunmuş değil merak ediyorum!
heartache58
16.06.2009, 13:26
Türkan Saylan hacca gitti,ibadetlerini gizli yapardı diyenler,"Çocukalr namaz kılmasın,bale öğrensin" lafına neden bir yorumda bulunmuş değil merak ediyorum!
tesekkurler..cok guzel bir detayı yakalamışsınız,ama cevap gelmez emin olun:rolleyes:
Hacca giden o kadar çok ünlü varki onların normal hayattaki yaşantılarını ve resimlerini buraya taşımak istemiyorum.
Bilmiyorum5
16.06.2009, 13:37
Korumaya devam et onu
yok GARDAŞ YOK SEN EGITIME EMEK HARCAYANLARA GUVENME GIT PARANI YIMPASA KONBASSANA DENIZFENERINE AKTAR ONLAR SENI BU GUNE KADAR KALKINDIRDILAR YAAA DAHA IYI KALKINDIRIRLAR PARANI ONLARA VER NOLACAK
SANKI YASAMIS GIBI ANLATIYOSUN.. HER DUYDUGUNA INANMA..... KADIN ERKEK AYNI EVDE KONAKLAYABILIR NE VAR BUNDA EVLILIK DISI NE OLMUS GORDUN MU HZ MUHAMMED VE ISLAM HAKKINDA NE KITABI YAYINLAMIS ALIP OKUDUNMU YOK ... O ZAMAN SANA GECMIS OLSUN YARIN BIGUN BIRI BI TAS ATAR PESINDEN GIDERKEN CUKURA DÜŞERSİN ÖNCE ÖNÜNE BAK........
Sizler de Cem Uzan Murat Demirel Cavit Çağlar gibi kişilere bağlayın paranızı hangisinin faiz oranı yüksekse paranıza para katın oturduğunuz yede olmaz mı?
Bilmiyorum5
16.06.2009, 13:43
İŞTE DİYORUM SAPKINSINIZ DIYE ... KULLAGIN İŞİTMİYOMU GARDAŞŞ KADIN DIYORKI OKUL SIRALARINDA NAMAZ KILINACAGINA BALE YAPILSIN DIYOOO .. DIŞARDA ISTERSEN KIL NAMAZINI ONA BISEY DEMIYO KI BI TAKIM ŞEYLERI IYI ANLAMAK LAZIM
yok GARDAŞ YOK SEN EGITIME EMEK HARCAYANLARA GUVENME GIT PARANI YIMPASA KONBASSANA DENIZFENERINE AKTAR ONLAR SENI BU GUNE KADAR KALKINDIRDILAR YAAA DAHA IYI KALKINDIRIRLAR PARANI ONLARA VER NOLACAK
SANKI YASAMIS GIBI ANLATIYOSUN.. HER DUYDUGUNA INANMA..... KADIN ERKEK AYNI EVDE KONAKLAYABILIR NE VAR BUNDA EVLILIK DISI NE OLMUS GORDUN MU HZ MUHAMMED VE ISLAM HAKKINDA NE KITABI YAYINLAMIS ALIP OKUDUNMU YOK ... O ZAMAN SANA GECMIS OLSUN YARIN BIGUN BIRI BI TAS ATAR PESINDEN GIDERKEN CUKURA DÜŞERSİN ÖNCE ÖNÜNE BAK........
Yahu ben gördüğüme mi inanayım,yoksa intertte kim olduğunu dahi bilmediğim birine mi?
Ayrıca ÇYDD'yi desteklemiyorum diye,paramı Kombassan'a,Yimpaş'a yatıranalrdan mı olmak zorundayım illa?.Nasıl bir anlayışınız var?
Bilmiyorum5
16.06.2009, 13:49
Yahu ben gördüğüme mi inanayım,yoksa intertte kim olduğunu dahi bilmediğim birine mi?
Ayrıca ÇYDD'yi desteklemiyorum diye,paramı Kombassan'a,Yimpaş'a yatıranalrdan mı olmak zorundayım illa?.Nasıl bir anlayışınız var?
GÖRDÜYSEN ANLAT OLAY NERDE OLDU SENIN NEYIN OLUYOO SENIN O EVDE BULUNMA AMACIN NE SENI KIM ORAYA GOTURDU NE GIBI VAATLER VERDI PEYGAMBERIMIZE NE TUR IFTIRALAR ATILIYOO KITAPLARIN YAZARI KIM YAYIN EVI NE HANI YAŞADIM DIYOSUN YA O ZAMAN ANLAT BIZDE BILELIM....
heartache58
16.06.2009, 13:49
İŞTE DİYORUM SAPKINSINIZ DIYE ... KULLAGIN İŞİTMİYOMU GARDAŞŞ KADIN DIYORKI OKUL SIRALARINDA NAMAZ KILINACAGINA BALE YAPILSIN DIYOOO .. DIŞARDA ISTERSEN KIL NAMAZINI ONA BISEY DEMIYO KI BI TAKIM ŞEYLERI IYI ANLAMAK LAZIM
Ne sapkınlıgından bahsediyorsunuz? benim bir yakınım bu dernekten burs alıyordu..ve bazı seyleri iyi biliyoruz..
Ramazanda içki içmeyin ama diğer ayalrda içki satışlarımız tüm hızıyla devam ediyor,tavsiye ediyoruz..:)
Ya da sadece ramazanda oruç tutun,diğer ayalrda oruca gerek merek yok,hatta günahtır..
Sapkınlık budur'!:)
Okul sırasında nasıl bale yapılıyor anlatabilir misiniz?
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan: Bizim istemediğimiz bir şeyin Türkiye'de olması mümkün değil...
Siz kimsiniz?
güleyşa_58
16.06.2009, 13:55
Bu cümleden böyle bir yorumu çıkarmanız çok ilginç doğrusu. Sarf edilen cümlelerde anlatılmak istenen gayet açık. Saptıran sizlersiniz sanırım.:rolleyes:
Ayrıca kızla erkek aynı evde konaklayabilir????? Geniş olan bi şeyler var galiba:rolleyes:
Bazı arkadaşlar sivastaki başötülü oranının fazlalığından muzdarip. Öyleyse Tunus'a gidiniz orda dışarda bile yasak başörtüsü.Veya afrikanın ismi duyulmamış yerlerine gidin orda başörtüsü de yok hiçbir giysi de çağdaşlığın beşiği oralar.
Bilmiyorum5
16.06.2009, 14:14
Bazı arkadaşlar sivastaki başötülü oranının fazlalığından muzdarip. Öyleyse Tunus'a gidiniz orda dışarda bile yasak başörtüsü.Veya afrikanın ismi duyulmamış yerlerine gidin orda başörtüsü de yok hiçbir giysi de çağdaşlığın beşiği oralar.
Afrikaya çağdaşlığın beşiği diyen tek insan olarak seni dünya litaretürüne geçirmek lazım... "orda başörtüsü de yok hiçbir giysi de" demiş......... adamlar yiyecek ekmek bulamıyolar ondan kıyafetleri kötü fakirler açlar maalesef .... çağdaşlıkdan değil....
Biz i Tunusa yolluyosan bende seni İRAN a yolluyorum Açık dolaşmak yasak içki yasak o yasak bu yasak sadece şeriat kanunları geçerli hak aramakda yasak irana 2 hafta git gelde memleketin değerini anla ... kimse kimsenin baş örtüsüne karışmıyo kii sadece Devlet dairelerine girilmesi devlet yapısına ters düşüyor ... Dünyanın hiç bir cağdaş ülkesinde üniversitelerde mescit olmaz (Bir zamanlarda üniversiteler e cami yapılsın diyolardı o zaman da diyoduk git dışarda kıl gel kardeşim namazını ) üniverstede dini ve siyasi semboller olmaz eğer olursa çatışma kavga olur .. Üniversite BİLİM merkezidir tabi çağdaşlıkdan bahsediyorum bizde bilim in b si yok .......ayrıca ben babasının korkusu baskısı yuzunden kapananları cok tanıyorum o da işin ayrı boyutu..... Durup durup kapanamıyoruz özgürlüğümüz yok ben Atatürk ü değil Humeyniyi seviyorum ayaklarını bırakın bu gün gündelik hayattda kimin kılık kıyafetine karışılıyor ? bu suni gündemler yüzünden memleket olduğu yerde sayıyor ....
titizyiğido
16.06.2009, 14:17
vay be adamın sorduğu soruya verdiğin cevap bu mu???..çok güzel cevaplamışsın tebrikler....
Afrikaya çağdaşlığın beşiği diyen tek insan olarak seni dünya litaretürüne geçirmek lazım... "orda başörtüsü de yok hiçbir giysi de" demiş......... adamlar yiyecek ekmek bulamıyolar ondan kıyafetleri kötü fakirler açlar maalesef .... çağdaşlıkdan değil....
Biz i Tunusa yolluyosan bende seni İRAN a yolluyorum Açık dolaşmak yasak içki yasak o yasak bu yasak sadece şeriat kanunları geçerli hak aramakda yasak irana 2 hafta git gelde memleketin değerini anla ... kimse kimsenin baş örtüsüne karışmıyo kii sadece Devlet dairelerine girilmesi devlet yapısına ters düşüyor ... Dünyanın hiç bir cağdaş ülkesinde üniversitelerde mescit olmaz (Bir zamanlarda üniversiteler e cami yapılsın diyolardı o zaman da diyoduk git dışarda kıl gel kardeşim namazını ) üniverstede dini ve siyasi semboller olmaz eğer olursa çatışma kavga olur .. Üniversite BİLİM merkezidir tabi çağdaşlıkdan bahsediyorum bizde bilim in b si yok .......ayrıca ben babasının korkusu baskısı yuzunden kapananları cok tanıyorum o da işin ayrı boyutu..... Durup durup kapanamıyoruz özgürlüğümüz yok ben Atatürk ü değil Humeyniyi seviyorum ayaklarını bırakın bu gün gündelik hayattda kimin kılık kıyafetine karışılıyor ? bu suni gündemler yüzünden memleket olduğu yerde sayıyor ....
Çağdaşlığın ölçüsü açılmaksa Afrika çağdaşlıgın beşiğidir.Devletin yapısı nasılki başörtüsü devlet yapısına ters düşüyor bunu da açıklar mısınız?Üniversitelerde dini ve siyasi semboller olmasın ama bu herkes için geçerli olsun.Babasının korkusu ile kapanan kızlarımız olduğu gibi YÖK ün ve sistemin baskısı ile açılan kızlarımızın da olduğunuı unutmayalım. Kimin kimi sevdiğine siz karışamasınız isteyen Humeyniyi isteyen Atatürkü sever.
heartache58
16.06.2009, 14:37
Konuyla hiç alakası yok ama,
Herkesin görüşüne saygılı,dinede önem veren birisidir Atamız,suan o olsaydı basörtüsü siyasi simgedir lafının kimsenin agzına dolanmasına izin vermezdi,bununda üzerinden siyaset yapılamazdı..
Atamız yabancı hayranı değil,medeniyet hayranıdır,Büyük bir Türk Milliyetçisidir..Kimi komünist zihniyetli insanlar Atatürk'ün arkasından siyaset yapıyorlar,onlar kendi düşüncelerinin Atatürk'ünde düşüncesiymiş gibi yansıtıyorlar...
Deniz Feneri Derneği Sivas Şubesinin kermesine gideyim.Çifte minare karşısı Selçuk Fen Dersanesi altında gitmek isteyen olursa.
madımak_58
16.06.2009, 14:52
Ya yeni cümleler öğrenin artık arkadaşlar,her konuda "Medeniyet açmaksa bedeni,hayvanlar insanlardan daha medeni" sözünü duymaktan bıkkınlık geldi.Sizin medeniyetten anladığınız sadece üst baş giyinmeden dolaşmaksa siz ne medeniyet hakkında birşeyler biliyorsunuz derim,ne de islam hakkında.Kusura bakmayın ama ezbere yaşayanlar sizlersiniz.
Hala ölmüş insana sorular soruyorsunuz.Asıl siz kim oluyorsunuz da insanlar hakkında bu derece aşağılayıcı sözler sarfedebiliyor,mantıklı bir cevap gelse bile dikkate almayıp hala aynı yerde sayıyorsunuz!
Okul sıralarında namaz kılınacağına bale yapılsın diyor.Bu sözü anlayamayacak kadar bilginiz yoksa konuşmayın arkadaşım.Camiiler neden var? Yıkın o zaman hepsini,okullarda,işyerlerinde yapılsın ibadetler.Bunu mu istiyorsunuz?
Evet,keşke Atatürk yaşasaydı da şu ayrımdan kurtarsaydı bizi.Herşeyin bir yeri var,ibadet camii de,eğitim okul da.Bale yapmak bir sosyal faaliyettir,ibadet değil.Herşeyi mi biz öğreteceğiz yaaaaa :D
Ha bir de bazı arkadaşlar derneğin neye hizmet ettiği hakkında yorumlar yapmış ama açıklamamış hala.Lütfen olduğu gibi anlatın.Taraflı olarak mı gittiniz o derneğe,yoksa sadece yardım almak amaçlı mı? Lütfen artık dürüstçe cevaplar verin...
Bilmiyorum5
16.06.2009, 14:57
Çağdaşlığın ölçüsü açılmaksa Afrika çağdaşlıgın beşiğidir.Devletin yapısı nasılki başörtüsü devlet yapısına ters düşüyor bunu da açıklar mısınız?Üniversitelerde dini ve siyasi semboller olmasın ama bu herkes için geçerli olsun.Babasının korkusu ile kapanan kızlarımız olduğu gibi YÖK ün ve sistemin baskısı ile açılan kızlarımızın da olduğunuı unutmayalım. Kimin kimi sevdiğine siz karışamasınız isteyen Humeyniyi isteyen Atatürkü sever.
öncelikle yazdıklarına bir yerde katılıyorum....
Devletin yapısı nasılki başörtüsü devlet yapısına ters düşüyor bunu da açıklar mısınız?
olay aslında gayet açık .... her devletin ve devlet içindekide bir çok kurumun bellirli kuralları var ...Örneğin Kravatsız , başıkapalı TBMM ye giremezsin yada Şalvarlı Kirli sakalı kravatsız Başbakan olamazsın .. sokakta istiyorsan gezersin ama devletin içinde bir işdeysen belli başlı personel ,öğrenci, görevli yönetmeliklerine uymak zorundasın bunlar bir takım kurallardır ....
şahsi fikrim zaten insanlar bu kurallara çok karşı değil fakat bazı dış güçler sürekli bişeyleri oynatmakdan gündem oluşturmakdan zevk alıyor daha bir kaç yıl önce üniversitede camii olsun diyo yani bu olacak işmi o cami isterse diğeri kilise diğeri sinagok diğeri cemevi istemez mi ? üniversitenin alanı kac dönüm zaten oraya eğitim görmeyemi ibadet etmeye mi gidiyosun ... Yada kılık kıyafet yönetmeliği sen bu ülkede öğretmlere takım elmise kısa saç sakal yöentmeliğini kaldır bir süre şeyh molla kılıklı adam yada kımısı bikiyle gelir çıplak gelir olurmu olur yani herkesin dünyası farklı ama eğer bir standart yaratırsan çeşitli sorunlarla karşılaşmamış olursun olay bundan ibaret..yada ASKERler paşalar mayoyla görev yapsalar mesela ??........ Yani bu gün başörtüsüyle girsin desen yarın başkabişey isteyecek bunun sonu yok durmadan bişeyler istenecek bence mevcud düzen güzel her yerin belli bir kuralı var bu gün nasıl Kırmızı ışık yandımı dünyanın heryerinde duruyosun onun gibi ordan 1 mılyon kısı cıksın ben kırmızıda gecıcem yesılde durucam .. Belkı bıraz sacma ornek oldu ama bi takım şeylerin STANDARTLARI olması lazım.......
Ya yeni cümleler öğrenin artık arkadaşlar,her konuda "Medeniyet açmaksa bedeni,hayvanlar insanlardan daha medeni" sözünü duymaktan bıkkınlık geldi.Sizin medeniyetten anladığınız sadece üst baş giyinmeden dolaşmaksa siz ne medeniyet hakkında birşeyler biliyorsunuz derim,ne de islam hakkında.Kusura bakmayın ama ezbere yaşayanlar sizlersiniz.
Hala ölmüş insana sorular soruyorsunuz.Asıl siz kim oluyorsunuz da insanlar hakkında bu derece aşağılayıcı sözler sarfedebiliyor,mantıklı bir cevap gelse bile dikkate almayıp hala aynı yerde sayıyorsunuz!
Okul sıralarında namaz kılınacağına bale yapılsın diyor.Bu sözü anlayamayacak kadar bilginiz yoksa konuşmayın arkadaşım.Camiiler neden var? Yıkın o zaman hepsini,okullarda,işyerlerinde yapılsın ibadetler.Bunu mu istiyorsunuz?
Evet,keşke Atatürk yaşasaydı da şu ayrımdan kurtarsaydı bizi.Herşeyin bir yeri var,ibadet camii de,eğitim okul da.Bale yapmak bir sosyal faaliyettir,ibadet değil.Herşeyi mi biz öğreteceğiz yaaaaa :D
Ha bir de bazı arkadaşlar derneğin neye hizmet ettiği hakkında yorumlar yapmış ama açıklamamış hala.Lütfen olduğu gibi anlatın.Taraflı olarak mı gittiniz o derneğe,yoksa sadece yardım almak amaçlı mı? Lütfen artık dürüstçe cevaplar verin...
Senin görüşlerinin,cümlelerinin farklı olduğunu mu düşünüyorsun yani?
İslam hakkında bilmeden yazdığımızı söylemişsin de keşke sen de bilmeden yazsan.Cami ibadet yerlerinden biridir.Her yer ibadet için müsait olabilir.Cami adı üstünde cem olmaktan,cemaat olmaktan yani toplanmaktan kökenli bir kelime,yani ibadet yapılan yerden ziyade topluca ibadet yapılan yedir.
Ben ilköğretimde sabah 08:00 -16:00 arası okuldaydım ve öğle ve ikindi namazları okul saatleri içinde kıkılnmalıydı yoksa kazaya kalıyordu..Okulun görevini senden çok daha iyi biliyorum ancak namaz kılanması da okulun amacından çıktığını göstermez.Namaz kılmayın,bale yapın lafı da namazın alternatifi baleymiş gibi lanse edilen bir cümledir.
Senin mantığına göre de eğitim sadece okulda yapılır.Çocuklara ev ödevi,proje ve performans ödevi vermeyelim evde yapmaları için.Malum evde oturulur,yenilir,uyulur,içilir ..Ödev değiidn ,eğitim dediğin okulda yapılır
madımak_58
16.06.2009, 16:08
Senin görüşlerinin,cümlelerinin farklı olduğunu mu düşünüyorsun yani?
İslam hakkında bilmeden yazdığımızı söylemişsin de keşke sen de bilmeden yazsan.Cami ibadet yerlerinden biridir.Her yer ibadet için müsait olabilir.Cami adı üstünde cem olmaktan,cemaat olmaktan yani toplanmaktan kökenli bir kelime,yani ibadet yapılan yerden ziyade topluca ibadet yapılan yedir.
Ben ilköğretimde sabah 08:00 -16:00 arası okuldaydım ve öğle ve ikindi namazları okul saatleri içinde kıkılnmalıydı yoksa kazaya kalıyordu..Okulun görevini senden çok daha iyi biliyorum ancak namaz kılanması da okulun amacından çıktığını göstermez.Namaz kılmayın,bale yapın lafı da namazın alternatifi baleymiş gibi lanse edilen bir cümledir.
Senin mantığına göre de eğitim sadece okulda yapılır.Çocuklara ev ödevi,proje ve performans ödevi vermeyelim evde yapmaları için.Malum evde oturulur,yenilir,uyulur,içilir ..Ödev değiidn ,eğitim dediğin okulda yapılır
Buyrun burdan yakıııınnn...
İnsanlar birşeyi anlamak istemeyince istemiyor tabii.Neden ibadet her yerde yapılabiliyor da,eğitim de sadece okulda yapılıyor?
Bir soru daha,eğitimin okulda yapıldığını biliyorsunuz Allah'tan.Namaz saati,ders saatine denk gelince nasıl eğitime devam edilecek? Okumayın o zaman arkadaşım,camii de öğreniminize devam edin ya da okullarda sadece eğitiminizi alın.Bunları birbirinden ayırın artık...
Buyrun burdan yakıııınnn...
İnsanlar birşeyi anlamak istemeyince istemiyor tabii.Neden ibadet her yerde yapılabiliyor da,eğitim de sadece okulda yapılıyor?
Bir soru daha,eğitimin okulda yapıldığını biliyorsunuz Allah'tan.Namaz saati,ders saatine denk gelince nasıl eğitime devam edilecek? Okumayın o zaman arkadaşım,camii de öğreniminize devam edin ya da okullarda sadece eğitiminizi alın.Bunları birbirinden ayırın artık...
Haydaaaa:)
İbadet camide yapılır,okulda yapılamaz diyen sen değil misin?
Ben de diyorum ki..
Madem işlerin kesin yerleri var,madem ibadetler camide yapılmalı,o zaman eğitim de sadece okulda olmalı,ev ödevi falan verilmemeli.Senin mantığından çıkardım bu cümleyi:)
Namaz saatinin sadece 1 saat olduğunu ya da ezan okunur okunmaz namazın kılınması gerektiği gibi yanlış bir bilgiye sahip değilsin herhalde.
Mesela : 13:55'te ikindi ezanı okundu ve ders saatine denk geldi..İkindi namazını hemen 13:55'te kılman gerekir diye bir kural yok.Diyelim ki tenefüüs saati de 14:10..İşte 14:10'a ikindiyi kılabilirsin.:)
tayfun5883
16.06.2009, 16:19
Ne sapkınlıgından bahsediyorsunuz? benim bir yakınım bu dernekten burs alıyordu..ve bazı seyleri iyi biliyoruz..
demekki senin gibi birinin yakınına bile burs verdiğine göre bu dernek herkese burs veriyormuş.bide bir sivaslıya ekmek yediği kapa pislemek yakışmaz.peki rahatsız oluyorsa cemaatten burs alsaymış neden burdan burs almış ki hem bursu al hemde burs aldığın yeri kötüle
Okumayın o zaman arkadaşım,camii de öğreniminize devam edin ya da okullarda sadece eğitiminizi alın.Bunları birbirinden ayırın artık...
okuyupta hala etrafına at gözlüğü ile bakmaktansa okumamak belki daha iyidir demi kardeşim..dinini yaşamak istiyorsan okuma helal bee.. bu kadar kolay yanii
heartache58
16.06.2009, 16:48
demekki senin gibi birinin yakınına bile burs verdiğine göre bu dernek herkese burs veriyormuş.bide bir sivaslıya ekmek yediği kapa pislemek yakışmaz.peki rahatsız oluyorsa cemaatten burs alsaymış neden burdan burs almış ki hem bursu al hemde burs aldığın yeri kötüle
ne diyorsunuz siz ya.. Senin Gibi demek nedemek? ben acık olarak ne soyledimki neyden gocunuyorsunuz..
1.benm yakınım sivasli değil.
2.cok yoksul oldugundan almadı o bursu,hatta kendisine teklif geldi.(sebebinide bilemiyorummm?okdar yoksul öğrenci varken?)
3.O kişiyle bnim düşüncelerim zaten farklı..(ben kendi duyduklarımdan bahsediyorum).. bu durumda sizede laf düşmez.
madımak_58
16.06.2009, 16:55
Haydaaaa:)
İbadet camide yapılır,okulda yapılamaz diyen sen değil misin?
Ben de diyorum ki..
Madem işlerin kesin yerleri var,madem ibadetler camide yapılmalı,o zaman eğitim de sadece okulda olmalı,ev ödevi falan verilmemeli.Senin mantığından çıkardım bu cümleyi:)
Namaz saatinin sadece 1 saat olduğunu ya da ezan okunur okunmaz namazın kılınması gerektiği gibi yanlış bir bilgiye sahip değilsin herhalde.
Mesela : 13:55'te ikindi ezanı okundu ve ders saatine denk geldi..İkindi namazını hemen 13:55'te kılman gerekir diye bir kural yok.Diyelim ki tenefüüs saati de 14:10..İşte 14:10'a ikindiyi kılabilirsin.:)
:)
Dini bilgilerimi Sivaslılar.Net'ten alıyorum artık :D
o zaman eğitim de sadece okulda olmalı,ev ödevi falan verilmemeli.
Kesinlikle katılıyorum,isteyen okulda gördüğü dersleri evinde tekrarlar,istemeyen çalışmaz.Zorlamalara yer verilmemeli... :)
Şimdi,teneffüs saati 5 dk. Bu süre içinde namaz kılınabilecek mi?
Hey Allahım,konu nerdeeeeennnn nereye geldi yine.
Sizler şunu kavrayamıyorsunuz.Derneğin amacı eğitime katkı sağlamak ve okuyamayan kızlarımıza,çocuklarımıza yardım etmek.Dinle bir alakası yok...
At gözlüğü takanlar çok açık ortada beyza66.Bir lafı söyleyince illa uzun uzun açıklama yapmamızı bekliyorsunuz,takılıp kalıyorsunuz tek yerde.Neden acaba? :rolleyes::)
sevdagülü
16.06.2009, 17:04
ahhhhhhhhhhhhhhhhh ah nere gidişyo bu milet kimsenin dogru düzgün bildigi bişi yok adam olmuş konuşuyo
ErdalGüler
16.06.2009, 17:14
Ne amaca hizmet ettiğini burs alan öğrencilerin ağzından dinlersek daha faydalı olur sanırım...
İşte ÇYDD'den burs almış bir öğrencinin ağzından şok eden gerçekler...
"Merhaba ben KH.
Güvenlik nedeniyle soyadımı, oturduğum ili ve okuduğum üniversite hakkında bilgi vermek istemiyorum ama memleketim Van'dır. Üniversite son sınıfta okuyorum. 2 gün önce medyadan ÇYDD'ye karşı Ergenekon operasyonun yapıldığını öğrendim. ÇYDD ile ilgili bir kısım medyada eğitim gönüllüleri oldukları ve öğrencilere burs sağladıkları, özellikle kız çocuklarının eğitimi için çaba harcadıkları yazıyordu. Bir kısmında da ÇYDD'nin misyonerlik faaliyetlerinin MİT ve Genelkurmay raporlarıyla sabit olduğu haberleri vardı. Ben de bir ara ÇYDD'den burs almış birisi olarak bu ÇYDD'nin gerçek yüzünün ortaya çıkması için bilgi verme ihtiyacı hissettim ve bu maili göndermeye karar verdim.
Ben Van'da liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazanıp geldiğim de maddi durumumuz kötü olduğu için çok zorluk çekiyordum. Aynı sınıfta okuduğumuz bir arkadaşım vardı. O ÇYDD'den burs alıyordu bende onun gibi alabilir miyim diye onunla konuştum. O da bana sen doğulusun sana kesin verirler diyerek cesaretlendirdi. Ben de onların bulunduğumuz yerdeki şubelerine gidip görüşmeye karar verdim. Hakikaten beni çok sıcak karşıladılar. Sen merak etme sana her türlü yardımı yapacağız, para, kalma konusunda bize güven dediler. Bir süre sonra bana bir ev gösterdiler burada kalabilirsin dediler ve burs da bağladılar. Evde kızlarla erkekler beraber kalıyorlardı hatta odalar da bile karma şekildeydi. Evde 5 kişi kalıyordu. Evin 3 odası vardı, 2 oda da kızlı erkekli kalınıyor diğer kalan küçük odada da bir kız yalnız kalıyordu ancak zaman zaman eve farklı erkeklerle geliyor ve beraber kalıyorlardı. Çok gece onların kahkahalarından ve gürültülerinden uyuyamadığımı bilirim. Evde temizlik anlayışı pek yoktu. Zaten herkes kafasına göre takılıyor istediği zaman girip çıkıyordu. Ben de bir kızla aynı odada kalmaya başladım. O da doğuluydu. Onu iki yıl öncesi alıp oraya getirmişler ve burs vermeye başlamışlar. Yani iki yıldır onlarla berabermiş. Kız bana hiç aklından bir şey geçirme benim gözüm dışarıda dedi. Tabi bu durumlar benim aile yapıma tersti. Verdikleri bursun bir kısmını sosyal etkinlik için kesiyorlar ve katılmak zorundasın diyorlardı. Parti gibi yapılan ve kırmızı şarap içilen bu etkinliklerde, sohbet grupları kuruluyordu. Bu gruplarda konuşmalara geçilmeden önce, Filipeliler, Markos diye biten ve numaraların okunduğu metinler okunuyordu. Sanki böyle din dersi gibi sohbetler oluyordu ama ben ilk zamanlar onları pek anlamıyordum. Taki 5. Toplantıda bunların İncil'in bölümleri olduğunu ve oradan bir şeyler anlattıklarını anladım.
Ben bazen memleketten kalma alışkanlık cumalara giderdim. Cumaya gittiğimi fark eden kız arkadaşım yani oda arkadaşım benden bir süre sonra rahatsız olmaya başladı ve galiba başkalarına söyledi. Daha sonra baskılar başladı ve bunu bırakmamı aksi takdirde bursu keseceklerini ve evden çıkaracaklarını söylediler. Ben maddi olarak çok zor durumda olduğumu benim kimseye bir zararımın olmadığını neden böyle davrandıklarını anlayamadığımı söyledim ancak onlar kararlılardı. Çok zor durumda olduğum için tamam dedim ve bundan sonra cumaya filan gitmeyeceğimi söyledim. Ben böyle söz verdikten sonra bursu kesmediler ancak tam güvenemedikleri için bazen cuma zamanlarında beni çağırıyorlar, görüşmek istiyorlar, böylece beni kontrol etmiş oluyorlardı. O sene böyle gitti.
İkinci sene yine evde kalmaya devam ettim ve bursumda devam ediyordu. Gittiğim ilk sene ramazan geçtiği için oruçla ilgili bir sorun olmamıştı ama ikinci sene ramazan geldiğinde yine bursu kesecekler korkusuyla oruç tutmayı aklımdan bile geçiremedim. Maddi olarak onlara ihtiyacım olduğu için onların her dediğine evet demek durumunda kalıyordum. Ben böyle davranırken bir gün Van'dan teyzem enişteyle beraber tedavi için buraya geleceklerini ve benim eve de uğrayacaklarını söylediler. Ben direk yok diyemedim ama kabulde edemiyordum. Gelmemeleri için çarem yoktu, engelleyemedim. Teyzemler gelip onlarda teyzemleri gördüklerinde şok oldular, buz kesildiler. Teyzem bizim oralardaki normal kadınlar gibi kapalıydı. Ancak bundan onlar hiç hoşlanmadılar ve iki gün sonra senin bize faydan olmaz, sen bize uygun değilsin diye beni evden çıkardılar ve bursumu da kestiler.
İşte ÇYDD'nin gerçek yüzü budur. Ne eğitim meraklısı ne de yardımseverdirler. Kendi amaçları için insanların zaaflarından faydalanarak kendi amaç ve hedeflerine ulaşmaya çalışan bir dernektir. Bunu da şundan biliyorum. Hemen hemen ayda bir okuduğumuz okuldaki hocalar ve öğrenciler ile ilgili tüm bilgiler bütün teferruatıyla yazılırdı. Bunlar odasında tek başına kalan o kız arkadaşımız organize ederdi. Bu kız hiçbir kural tanımazdı, hatta ben cumaları bıraktıktan sonra ödül olarak olduğunu anladım, benimle …. Cumhuriyet yürüyüşlerine gitme işini de o ayarlıyordu. Şehir dışına giderken otobüs bileti için falan biz para vermiyordu. Zaten böyle harcayacak kadar durumumda iyi değildi. Ayrıldığım sene o mezun olmuştu, o … sonra ben ona ilgi gösterince bana, orada kal ben kaymakam karısı olacağım dedi.
Bazen kendimden utanıyorum. Ama o zaman maddi olarak çok zor durumdaydım. Mecburdum. Ben kimsenin kötülüğünü istemedim. Onlardan korkmuyorum. Çünkü korkak olduklarını biliyorum. İsmimi yazmıyorum çünkü bu defterin kapanmasını istiyorum. Ama bunların çirkin yüzünü herkes bilmesi lazım.
Bu mailimi yayınlarsanız, halka yarar sağlamış olursunuz. Gençler içinde bulundukları zor durumlardan dolayı tuzağa düşürülmesinler."
madımak_58
16.06.2009, 17:21
Ne amaca hizmet ettiğini burs alan öğrencilerin ağzından dinlersek daha faydalı olur sanırım...
İşte ÇYDD'den burs almış bir öğrencinin ağzından şok eden gerçekler...
"Merhaba ben KH.
Güvenlik nedeniyle soyadımı, oturduğum ili ve okuduğum üniversite hakkında bilgi vermek istemiyorum ama memleketim Van'dır. Üniversite son sınıfta okuyorum. 2 gün önce medyadan ÇYDD'ye karşı Ergenekon operasyonun yapıldığını öğrendim. ÇYDD ile ilgili bir kısım medyada eğitim gönüllüleri oldukları ve öğrencilere burs sağladıkları, özellikle kız çocuklarının eğitimi için çaba harcadıkları yazıyordu. Bir kısmında da ÇYDD'nin misyonerlik faaliyetlerinin MİT ve Genelkurmay raporlarıyla sabit olduğu haberleri vardı. Ben de bir ara ÇYDD'den burs almış birisi olarak bu ÇYDD'nin gerçek yüzünün ortaya çıkması için bilgi verme ihtiyacı hissettim ve bu maili göndermeye karar verdim.
Ben Van'da liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazanıp geldiğim de maddi durumumuz kötü olduğu için çok zorluk çekiyordum. Aynı sınıfta okuduğumuz bir arkadaşım vardı. O ÇYDD'den burs alıyordu bende onun gibi alabilir miyim diye onunla konuştum. O da bana sen doğulusun sana kesin verirler diyerek cesaretlendirdi. Ben de onların bulunduğumuz yerdeki şubelerine gidip görüşmeye karar verdim. Hakikaten beni çok sıcak karşıladılar. Sen merak etme sana her türlü yardımı yapacağız, para, kalma konusunda bize güven dediler. Bir süre sonra bana bir ev gösterdiler burada kalabilirsin dediler ve burs da bağladılar. Evde kızlarla erkekler beraber kalıyorlardı hatta odalar da bile karma şekildeydi. Evde 5 kişi kalıyordu. Evin 3 odası vardı, 2 oda da kızlı erkekli kalınıyor diğer kalan küçük odada da bir kız yalnız kalıyordu ancak zaman zaman eve farklı erkeklerle geliyor ve beraber kalıyorlardı. Çok gece onların kahkahalarından ve gürültülerinden uyuyamadığımı bilirim. Evde temizlik anlayışı pek yoktu. Zaten herkes kafasına göre takılıyor istediği zaman girip çıkıyordu. Ben de bir kızla aynı odada kalmaya başladım. O da doğuluydu. Onu iki yıl öncesi alıp oraya getirmişler ve burs vermeye başlamışlar. Yani iki yıldır onlarla berabermiş. Kız bana hiç aklından bir şey geçirme benim gözüm dışarıda dedi. Tabi bu durumlar benim aile yapıma tersti. Verdikleri bursun bir kısmını sosyal etkinlik için kesiyorlar ve katılmak zorundasın diyorlardı. Parti gibi yapılan ve kırmızı şarap içilen bu etkinliklerde, sohbet grupları kuruluyordu. Bu gruplarda konuşmalara geçilmeden önce, Filipeliler, Markos diye biten ve numaraların okunduğu metinler okunuyordu. Sanki böyle din dersi gibi sohbetler oluyordu ama ben ilk zamanlar onları pek anlamıyordum. Taki 5. Toplantıda bunların İncil'in bölümleri olduğunu ve oradan bir şeyler anlattıklarını anladım.
Ben bazen memleketten kalma alışkanlık cumalara giderdim. Cumaya gittiğimi fark eden kız arkadaşım yani oda arkadaşım benden bir süre sonra rahatsız olmaya başladı ve galiba başkalarına söyledi. Daha sonra baskılar başladı ve bunu bırakmamı aksi takdirde bursu keseceklerini ve evden çıkaracaklarını söylediler. Ben maddi olarak çok zor durumda olduğumu benim kimseye bir zararımın olmadığını neden böyle davrandıklarını anlayamadığımı söyledim ancak onlar kararlılardı. Çok zor durumda olduğum için tamam dedim ve bundan sonra cumaya filan gitmeyeceğimi söyledim. Ben böyle söz verdikten sonra bursu kesmediler ancak tam güvenemedikleri için bazen cuma zamanlarında beni çağırıyorlar, görüşmek istiyorlar, böylece beni kontrol etmiş oluyorlardı. O sene böyle gitti.
İkinci sene yine evde kalmaya devam ettim ve bursumda devam ediyordu. Gittiğim ilk sene ramazan geçtiği için oruçla ilgili bir sorun olmamıştı ama ikinci sene ramazan geldiğinde yine bursu kesecekler korkusuyla oruç tutmayı aklımdan bile geçiremedim. Maddi olarak onlara ihtiyacım olduğu için onların her dediğine evet demek durumunda kalıyordum. Ben böyle davranırken bir gün Van'dan teyzem enişteyle beraber tedavi için buraya geleceklerini ve benim eve de uğrayacaklarını söylediler. Ben direk yok diyemedim ama kabulde edemiyordum. Gelmemeleri için çarem yoktu, engelleyemedim. Teyzemler gelip onlarda teyzemleri gördüklerinde şok oldular, buz kesildiler. Teyzem bizim oralardaki normal kadınlar gibi kapalıydı. Ancak bundan onlar hiç hoşlanmadılar ve iki gün sonra senin bize faydan olmaz, sen bize uygun değilsin diye beni evden çıkardılar ve bursumu da kestiler.
İşte ÇYDD'nin gerçek yüzü budur. Ne eğitim meraklısı ne de yardımseverdirler. Kendi amaçları için insanların zaaflarından faydalanarak kendi amaç ve hedeflerine ulaşmaya çalışan bir dernektir. Bunu da şundan biliyorum. Hemen hemen ayda bir okuduğumuz okuldaki hocalar ve öğrenciler ile ilgili tüm bilgiler bütün teferruatıyla yazılırdı. Bunlar odasında tek başına kalan o kız arkadaşımız organize ederdi. Bu kız hiçbir kural tanımazdı, hatta ben cumaları bıraktıktan sonra ödül olarak olduğunu anladım, benimle …. Cumhuriyet yürüyüşlerine gitme işini de o ayarlıyordu. Şehir dışına giderken otobüs bileti için falan biz para vermiyordu. Zaten böyle harcayacak kadar durumumda iyi değildi. Ayrıldığım sene o mezun olmuştu, o … sonra ben ona ilgi gösterince bana, orada kal ben kaymakam karısı olacağım dedi.
Bazen kendimden utanıyorum. Ama o zaman maddi olarak çok zor durumdaydım. Mecburdum. Ben kimsenin kötülüğünü istemedim. Onlardan korkmuyorum. Çünkü korkak olduklarını biliyorum. İsmimi yazmıyorum çünkü bu defterin kapanmasını istiyorum. Ama bunların çirkin yüzünü herkes bilmesi lazım.
Bu mailimi yayınlarsanız, halka yarar sağlamış olursunuz. Gençler içinde bulundukları zor durumlardan dolayı tuzağa düşürülmesinler."
Boşuna yormuşsunuz kendinizi.Kimin yazdığı belli olmayan bir maili buraya taşımak araştırmış ve gerçekleri görmüş olmanızı açıklamıyor elbette.Ben de okudum ve güldüm sadece.Bunun gibi yüzlerce birbirlerini karalamaya yönelik mailler dolaşıyor.Her gelen maile de inanıyorsanız önce bir kendinizi sınamazı öneririm...
ErdalGüler
16.06.2009, 17:27
Boşuna yormuşsunuz kendinizi.Kimin yazdığı belli olmayan bir maili buraya taşımak araştırmış ve gerçekleri görmüş olmanızı açıklamıyor elbette.Ben de okudum ve güldüm sadece.Bunun gibi yüzlerce birbirlerini karalamaya yönelik mailler dolaşıyor.Her gelen maile de inanıyorsanız önce bir kendinizi sınamazı öneririm...
Genelkurmay'a bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın hazırladığı raporda ÇYDD ve ÇEV'in Dünya Kiliseler Birliği'nden yüklü miktarda para yardımı aldıkları belirtildi. Raporda, vakıfların üst düzey yöneticilerinin vakfa yapılan yardımları burs adı altında kendi yakınlarına havale ettikleri, yurtdışında faaliyet gösteren yasadışı örgütlerden bağış adı altında para aldıkları şeklinde iddialar yer alıyor. Özellikle Amerikan Protestan mezhebini yaygınlaştırmaya çalışan yabancı kuruluşlar ile aralarındaki para akışının miktarları tarihleriyle birlikte veriliyor.
MİT'in değerlendirmelerinde ÇYDD'nin, Atatürk ilke ve inkılaplarını kalkan olarak kullanıp birçok kişi ve kuruluştan yardım adı altında para topladığı, ilgili bakanlıklardan izin almaksızın yurtdışından yardım aldığı, hiçbir yasal dayanağı olmadan kamuoyuna kendisini Sivil Toplum Kuruluşları Birliği olarak tanıtan çeşitli dernek ve vakıflarla işbirliği içerisinde oldukları yönünde yapılan ihbarlar sonucu denetime tabi tutuldukları açıklanıyor. Örgütlenmenin depremzedelerin zor durumlarını suistimal ederek misyonerlik faaliyetlerinde bulunduklarına da dikkat çekiliyor.
Genelkurmay ve Mit bile bu dernek hakkında rapor verdi. Gerçekler gün gibi ortada ama sizler anlamak istemiyorsanız o sizin kendi görüşünüz. Gerçekler bazıları için acıdır, bunları görememek için kör olmak lazım. Siz kör olmak istiyorsanız bu şekilde devam edin. Bizler ne olduğunu açıkça görüüyoruz...
:)
Dini bilgilerimi Sivaslılar.Net'ten alıyorum artık :D
Kesinlikle katılıyorum,isteyen okulda gördüğü dersleri evinde tekrarlar,istemeyen çalışmaz.Zorlamalara yer verilmemeli... :)
Şimdi,teneffüs saati 5 dk. Bu süre içinde namaz kılınabilecek mi?
Hey Allahım,konu nerdeeeeennnn nereye geldi yine.
Sizler şunu kavrayamıyorsunuz.Derneğin amacı eğitime katkı sağlamak ve okuyamayan kızlarımıza,çocuklarımıza yardım etmek.Dinle bir alakası yok...
At gözlüğü takanlar çok açık ortada beyza66.Bir lafı söyleyince illa uzun uzun açıklama yapmamızı bekliyorsunuz,takılıp kalıyorsunuz tek yerde.Neden acaba? :rolleyes::)
Biryerlerden al da nereden alırsan al artık..:)
Ev ödevi hakkındaki yorumun tamamen köşeye sıkışmış bir insana ait yazıdır..Modernlik modernlik deyip duruyorsun.Modern eğitim anlayışı içinde ev ödevleri,tekrarlar,performans ve proje görevleri de vadır..:)Milli Eğitim bakanlığı da bu ödevlerin hazırlanmasını mecburi kılmıştır..Bak bunu da bu siteden öğrendin mesela!:)
5 dakika içinde kılınabilir tabi ki.Kazaya kalmasındansa sadeec farzını kılmak daha efdaldir.
Derneğin amacını da,hedefini de senden farklı kavrıyoruz,kavrayamıyoruz değil.
Tek yerde takılıp kalma noktasındaysa şunu diyeyim.Demek ki kendini ifade noktasında sıkıntıların var.Bu konuda biraz ev ödevi almalısın..:)
İbadet yeri sadece camilermiş. Günün espirisi. :D:D
İnşallah sen nete internet kafeden bağlanıyorsundur.Malum internete sadece internetkafelerden girilir.Yoksa ne demeye varlar.Hepsini yıkalım..:)
heartache58
16.06.2009, 17:43
cok güldüm buna:)...............
İnşallah sen nete internet kafeden bağlanıyorsundur.Malum internete sadece internetkafelerden girilir.Yoksa ne demeye varlar.Hepsini yıkalım..:)
bunada:D:D............
madımak_58
16.06.2009, 17:44
Genelkurmay'a bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın hazırladığı raporda ÇYDD ve ÇEV'in Dünya Kiliseler Birliği'nden yüklü miktarda para yardımı aldıkları belirtildi. Raporda, vakıfların üst düzey yöneticilerinin vakfa yapılan yardımları burs adı altında kendi yakınlarına havale ettikleri, yurtdışında faaliyet gösteren yasadışı örgütlerden bağış adı altında para aldıkları şeklinde iddialar yer alıyor. Özellikle Amerikan Protestan mezhebini yaygınlaştırmaya çalışan yabancı kuruluşlar ile aralarındaki para akışının miktarları tarihleriyle birlikte veriliyor.
MİT'in değerlendirmelerinde ÇYDD'nin, Atatürk ilke ve inkılaplarını kalkan olarak kullanıp birçok kişi ve kuruluştan yardım adı altında para topladığı, ilgili bakanlıklardan izin almaksızın yurtdışından yardım aldığı, hiçbir yasal dayanağı olmadan kamuoyuna kendisini Sivil Toplum Kuruluşları Birliği olarak tanıtan çeşitli dernek ve vakıflarla işbirliği içerisinde oldukları yönünde yapılan ihbarlar sonucu denetime tabi tutuldukları açıklanıyor. Örgütlenmenin depremzedelerin zor durumlarını suistimal ederek misyonerlik faaliyetlerinde bulunduklarına da dikkat çekiliyor.
Genelkurmay ve Mit bile bu dernek hakkında rapor verdi. Gerçekler gün gibi ortada ama sizler anlamak istemiyorsanız o sizin kendi görüşünüz. Gerçekler bazıları için acıdır, bunları görememek için kör olmak lazım. Siz kör olmak istiyorsanız bu şekilde devam edin. Bizler ne olduğunu açıkça görüüyoruz...
Sayın ErdalGüler;
Hala kopyala-yapıştır yapıyorsunuz.Hemde hep taraflı yayın yapan Zaman gazetesinden.Hiç ama hiç kayda değer bir haber değil,tamamen asılsızdır...
ErdalGüler
16.06.2009, 18:11
Sayın ErdalGüler;
Hala kopyala-yapıştır yapıyorsunuz.Hemde hep taraflı yayın yapan Zaman gazetesinden.Hiç ama hiç kayda değer bir haber değil,tamamen asılsızdır...
evet öyledir. Ya bırak Allahını seversen bu kadar at gözlüğü takma istersen. Ülkenin en büyük suç örgütü ETÖ nün içerisinde yer alan raporlar genelkurmay ve mit imzalı, bence boşuna kendini yorma bu derneğin asıl amacı apaçık ortada...
madımak_58
16.06.2009, 18:22
Bu kadar güleceğinizi bilsem en başta yapardım,ayın espirisi bile olurdu belki.(Gerçi ben sizin kadar gülünecek birşey göremiyorum burada ama!...) :D:D:D
Ben kendimi gayet iyi ifade ederimde,biraz ağır olur... Farklı fikir ve görüşleri komik sayan insanlardan hiç birşey bekleyemezsiniz.Sizden fetvacı falan olmaz arkadaşlar.Uğraşmayın Din Bilgisiyle :D
Modern eğitim anlayışında ödevler vardır tabii ki.İstemeyen zaten yapmıyor ödevini.Benim cümlem öğrencilerin artık ödevlerden sıkıldığı içindir! Bunu bile açıklatıyorsunuz yaaaaa,bir kerede anlayışınıza hayran bırakıyorsunuz beni :D:D:D En başta bir arkadaş körler sağırlar birbirini ağırlar demişti,bazen bende sayenizde algılamakta zorluk çekiyorum.Ne demişler,körle yatan şaşı kalkar...
Hala at gözlüğü diyorlar yaaaaa.Siz geniş düşününde,ben at gözlüğü takarım!...
sevdagülü
16.06.2009, 19:16
bence sen kandini ifade etmeyi bile beceremeyen birisin anlayında problemler oldugunu düşünüyorum.insanları anlamaya çalıştıgına inanmıyorum sen neyi niçin bile yaptıgını bilmiyosun kalkmış burda oradan burdan konusuyon
SİVASLIM-58
16.06.2009, 19:50
Misyonerlik faliyetleri bir o denli hız kazanacak demek tapınak şovalyelerine hayırlı olsun
Sivas onlar için çok önem arz ediyor
[B][I][COLOR=magenta]Modern eğitim anlayışında ödevler vardır tabii ki.İstemeyen zaten yapmıyor ödevini.Benim cümlem öğrencilerin artık ödevlerden sıkıldığı içindir! Bunu bile açıklatıyorsunuz yaaaaa,bir kerede anlayışınıza hayran bırakıyorsunuz beni
Bu ödevlerin yapılması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mecburi kılınmıştır dedim.Sen de mecburi kelimesinin açıklamasını yaptırma da ,anlayışına hayran bıraktır beni..:)
rahatsız olmanı normal karsılıyorum ...
Rahatsız olmanı normal karsılıyorum..ne yaptıgını bılmıyosun cunki.............
Bilmiyorum5
16.06.2009, 21:53
Misyonerlik faliyetleri bir o denli hız kazanacak demek tapınak şovalyelerine hayırlı olsun
Sivas onlar için çok önem arz ediyor
TABİKİ ÖNEM ARZ EDİYOR SİVAS MAALESF TÜRKİYE GİBİ EĞİTİMSİZ İNSANININ FAKİRİN FUKARANIN COK OLDUGU YER YARDIM EDIP BI NEBZE OLSUN KATKI SAGLAMAA CALISIYOLAR FENAMI
sivaslıgenç
16.06.2009, 23:44
TABİKİ ÖNEM ARZ EDİYOR SİVAS MAALESF TÜRKİYE GİBİ EĞİTİMSİZ İNSANININ FAKİRİN FUKARANIN COK OLDUGU YER YARDIM EDIP BI NEBZE OLSUN KATKI SAGLAMAA CALISIYOLAR FENAMI
Kım onlar mı yardım ediyor:)
Bir yarım ediyorlar O yardımın altından neler çıkıyor.
aman abii yok kalsin bölee yardim..sizin cagdas kelimesinin altinda anladiginiz ne ben onu bi nlayabilsemm hayir ben halenn anlamiss deilimde...size ben bisi demiom hep diom ama yine derim bilip bilmeden konusmayinn bu konuda ben cok sey okudum ben ortada görülünene bekarim siz bildiinizi okuyn olsun bitsin...
$arki$Laliim.58
18.06.2009, 00:24
hayirli olsun demek ister[DIM].. ama malesef :)
Klimasuyu
18.06.2009, 01:39
hayirli olsun demek ister[DIM].. ama malesef :)
HAYIRLI UĞURLU OLSUN !...
hayırlı ugurlu olsun. sehrımıze bu tarz derneklerın acılması onur verıcı..
agzına saglık cok gusel ozetlemıssın.
agzına saglık cok gusel ozetlemıssın.
buda pardon ama al birini vur ötekisine olmuss her bildiginizi dogru sanmayin derim bi hemsonuz olarak okadar...:D:D:D:D
buda pardon ama al birini vur ötekisine olmuss her bildiginizi dogru sanmayin derim bi hemsonuz olarak okadar...:D:D:D:D
ne alaka anlamadım.. sen nerde yasıyosun bılmıyorum ama ben ordan burdan sallama yapmıyorum. ıllakı herkes bole degıl ama surda okudugum yorumlarda gordumkı bır cok beyın orumcek agıyla cevrılmıs durumda..
ne alaka anlamadım.. sen nerde yasıyosun bılmıyorum ama ben ordan burdan sallama yapmıyorum. ıllakı herkes bole degıl ama surda okudugum yorumlarda gordumkı bır cok beyın orumcek agıyla cevrılmıs durumda..
nerde yasadiimlan ne alakaa simdikk yazdigim yorum. bende bunu anlayamadim?ayrica sallamayida artik o cok destekledigin sivasin discosunda yaparsin.he hee hepimizin beyni örümcek agiyla cevrilmiste bi senin ve snein gibi düsünenlerinki diil dimi tabi tabii.
kasparix
18.06.2009, 17:07
hayırlı olsun be demek düşer ....zihniyet misyonerlikse sivas o zihniyeti değişdirir hizmet vermekse sivas hizmetini alır okadar on yargılı olmayın....
nerde yasadiimlan ne alakaa simdikk yazdigim yorum. bende bunu anlayamadim?ayrica sallamayida artik o cok destekledigin sivasin discosunda yaparsin.he hee hepimizin beyni örümcek agiyla cevrilmiste bi senin ve snein gibi düsünenlerinki diil dimi tabi tabii.
ben senın yazdıklarından bişey anlamayamıyorum.anlayan varsa lutfen bana cevırısını yapsın..
nerde yazdıgımla ne alakası var demıssın ya,sebebı şu: yazıların o kadar devrık ve alakasızkı ya turkcesı ıyı olmayan bı gurbetcı hemsehrımsın yada okudugunu anlamakda zorluk cekıyosun,eger gurbetteysen o kadar mesafeden sivasla ılgılı herseyı bızzat sıvasda yasayanlardan daha ıyı bılıyomus gıbı gorunmeye calısma komık oluyorsun.
senı kırmak uzmek ıstemem ama karsındakılerın dusuncelerını dalgaya alır gıbı konusman hos degıl hemserım.burda hassas konularda ınsanlar dusuncelerını dıle getırıyor,sende onları dalgaya alıyorsun.
Amerika , Rusya uzay turizmi yapsın , biz çydd'nin anatomisini saptıralım , iddaları gerçek gibi lanse edelim bizim neyimize zatan çağdaş yaşam !!
ÖnceVatan_58
19.06.2009, 10:35
Bir derneğin var olmasına bile tahammül etmeyeceksin, bilip bilmeden yerden yere vuracaksın, yeri geldimi demokrasi çığırtkanlığı yapacaksın, yeri geldimi dini kimseye vermeyeceksin, yeri geldimi insan hak ediyorsa yakılabilir diyeceksin, ondan sonrada burada insanlara bir hayır derneği hakkında hiç bir bilgi sahibi olmadan önyargılı, peşin hükümlü şekilde karar verip idam edeceksin,sonrada yol göstereceksin.
El insaf yani, biraz yüreğinizle kalp gözünüzle bakın ne olur.
Teşekkür edileceği yere bilinçsizce linç edilmeye kalkılmış.Çok üzücü.
HAYIRLI VE UGURLU OLSUN!!!
Çağdaş yaşam nasıl olur? bilen biri anlatabilir mi? Mesela ilahi yerine 9. senfoni mozart beethoven dinlemek gibi bişey midir?Namaz kılmak yerine bale yapmak mıdır? nedir bu çağdaş yaşam ?
sevdagülü
19.06.2009, 17:33
eger amaç gerçekten egtim içinçe rabbim hayırlı ugurlu etsin ama yok bizlere çagdaşlık diyip ne oldugumuz unuturmaksa bunu zaten yapammazlar. bide bir kardeşimiz sivasta sahtekar dolandırıcı olncankiyaranasın demiş acaba o sivas halkını ne zanediyo?????????????? kendine gel kendine kardeş bir daha düşün kim oldugunu
Cley@
Çağdaşlıkta ilk önce kafandaki örtüden kurtulacaksın.Örtünle çağda olamazsın.Ne o öyle 100 yıl önceki kadınlar gibi.Eğer adam gibi örtünürsen gerici ve örümcek kafalı olursun,kapalı giyinip biraz da kendine bakım yaparsan üst taraf kapalı alt taraf bilmem ne olursun..En iyisi sen iyice açıl.Açıldığın kadar medeni değil miyiz ne de olsa?
E artık 21.yüzyıldayız oruç tutulur mu hemşehrim?Geç bu çağdışılığı..
Evlilik dediğin nedir ki?Günümüzde insanalr zıt cinsleriyle hiç bir bağ olmaan kalabilirler.Bundan doğal ne var?
Rusya,Amerika uzaya giderken biz oturup namaz mı kılalım yani.?Önce Bethoven dinleyip,ondan ilham alıp sonra o ilhamla nasıl uzay gemisi yapılır onu öğreneceğiz.Öyle yat,kalk,secdeyle uzaya gidilmez kardeşim..Arapça bir şeyler söyleyip de ne olacak sanki?
Okula giderken kitaplarının yanında bir çift de bale ayakkabısı götür.Çağdaşlık okulda da devam etmeli.Okullarda mescid varsa hepsini bale çalışma odasına çevirelim.Din Kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin hepsini meslekten uzaklaştırıp tez vakit bale hocaları atanmalı kadrolu.
Çağdaş olmak kolay değil hemşehrim..Sen kiiim(!), çağdaş olmak kim!:)
Cley@
Çağdaşlıkta ilk önce kafandaki örtüden kurtulacaksın.Örtünle çağda olamazsın.Ne o öyle 100 yıl önceki kadınlar gibi.Eğer adam gibi örtünürsen gerici ve örümcek kafalı olursun,kapalı giyinip biraz da kendine bakım yaparsan üst taraf kapalı alt taraf bilmem ne olursun..En iyisi sen iyice açıl.Açıldığın kadar medeni değil miyiz ne de olsa?
Evlilik dediğin nedir ki?Günümüzde insanalr zıt cinsleriyle hiç bir bağ olmaan kalabilirler.Bundan doğal ne var?
Rusya,Amerika uzaya giderken biz oturup namaz mı kılalım yani.?Önce Bethoven dinleyip,ondan ilham alıp sonra o ilhamla nasıl uzay gemisi yapılır onu öğreneceğiz.Öyle yat,kalk,secdeyle uzaya gidilmez kardeşim..Arapça bir şeyler söyleyip de ne olacak sanki?
Okula giderken kitaplarının yanında bir çift de bale ayakkabısı götür.Çağdaşlık okulda da devam etmeli.Okullarda mescid varsa hepsini bale çalışma odasına çevirelim.Din Kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin hepsini meslekten uzaklaştırıp tez vakit bale hocaları atanmalı kadrolu.
Ben çağdaş olmak istemiyorum. Gericiyim ,mürteciyim, radikal yobazım ,müslümanım, Mutluyum...
sevdagülü
19.06.2009, 17:45
ben yılardır sivasta yasıyorum bu söyledigine hiç raslamadım biraz daha seviyeli ol nereli oldugunu untma sivas sahtekarı seviyosa sivaslı saktekar mı demk gibi bi masıda kendine gel
Ben çağdaş olmak istemiyorum. Gericiyim ,mürteciyim, radikal yobazım ,müslümanım, Mutluyum...
O zaman sana bu resmi hediye ediyorum..:)
(Müslümanım,panik yapma!)
O zaman sana bu resmi hediye ediyorum..:)
(Müslümanım,panik yapma!)
Resmi değilde gerçeğini armağan etseydin daha makbule geçerdi :)
sevdagülü
19.06.2009, 17:49
Cley@
aaaaaaaa bu durumda ben gericiyim halimden çokta memnunum
madımak_58
19.06.2009, 19:27
Cley@
Tebrikler.Çağdaşlığın tanımı ancak bu kadar çaptırılabilirdi,onu da başarmışsınız...
Siz kendinizce çaptırmalara devam edin.Sizleri anlatacak söz yok,bir konuşmaya başlandım mı da söylenecek laf çok! :)
kasparix
19.06.2009, 19:51
herkes çağdaş olmak zorunda da değil ki ....abd de amish ler isdediği gibi gerici yasıolar dimi....biz kimseye zarar vermeden isdeyene isdediğini verebilmeliyiz....
YAV BENCE GÜZEL OLMUŞ...iyi ve kötü neyse zamnla öğrenilir....belki güzel haklı bi direnç oluşturur...yada sempati ve destek alır....yasayıp görücez....
madımak_58
19.06.2009, 20:01
herkes çağdaş olmak zorunda da değil ki ....abd de amish ler isdediği gibi gerici yasıolar dimi....biz kimseye zarar vermeden isdeyene isdediğini verebilmeliyiz....
YAV BENCE GÜZEL OLMUŞ...iyi ve kötü neyse zamnla öğrenilir....belki güzel haklı bi direnç oluşturur...yada sempati ve destek alır....yasayıp görücez....
İyi demiş,güzel demişsiniz de,eğer Sivas'ta yaşayanların çoğu,buradaki insanlar gibi önyargıyla yaklaşırsa,sempati kazanmayı bırak,en ufak bir yanlış anlamada linç edilir...
Keşke her ne olursa olsun önyargısız olmayı başarabilsek...
kasparix
19.06.2009, 20:18
inşallah kardeşim..ama bunun için gayret edelim...keşkelerle de yasamayalım...o güzellikleri bi an önce yasatalım...inş..
İyi demiş,güzel demişsiniz de,eğer Sivas'ta yaşayanların çoğu,buradaki insanlar gibi önyargıyla yaklaşırsa,sempati kazanmayı bırak,en ufak bir yanlış anlamada linç edilir...
Keşke her ne olursa olsun önyargısız olmayı başarabilsek...
Sizler laikliği,başörtüsünü istediğiniz gibi çarptıp istediğiniz manasıyla anlarken iyi oluyorken,biz çağdaşlığı istediğimiz gibi algılayınca mı kötü oluyor?:rolleyes:
Kasparix@
Bekleyip görmek güzeldir tabi ki kardeşim.Ancak şöyle bir cümle de yok : "Yahu ben sigaraya başlayayım belki iyi olur faydası olur bekelyip göreyim."Aynen bu cümleyi kurmaya benzemiş dediğin bence.
kasparix
19.06.2009, 20:34
o cümleyide o mantığıda sen kurmuş olursun kardeşim..git yasalara aykırıysa al polisi kararı git ozaman...bi kibrit orman yakacak diye bütün kibritleri toplayamazsın dimi...bekle gör en iyi politikadır şimdi....yasalara aykırı bişe yoksa açabilirler istedikleri kadar hemde....
madem devletn mitn raporlarla misyonerlik yapdı neden kapatmıolar...?..onlar uyarıyı verdi şuan gözetimdeelr inşllh....isderlerse devam etsinler...isderlerse de HAK YOLDA İLERLESİNLER...OK...
Cley@
Ya zaten sen bu kafayla bizim yaşadığımız çağdaşlık mükemmebiliyetine ulaşamazsın sen anca klavye başında dır dır çene yaparsın , seni gördükçe mahalle köşelerinde dedikodu yapan kadınlar aklıma geliyor.
aozdemir
19.06.2009, 21:34
Sivastaki çalışmalarınıda din düşmanlığı üzerine kurmazlarsa memnun oluruz.
madımak_58
19.06.2009, 21:40
Şu din düşmanlığı kelimesini de bir türlü anlayamadım açıkçası.Bu sözün anlamı dinsizlik olmuyor mu? Herkesin dini kendine.İnsan kendi dinine düşman olur mu yahu!
İSrail GZze'ye girmeden az bir süre önce İSrail başbakanı Türkiye'ye geldii ve el ele sıkışıp görüntü verdiler..O gün İSrail terörist değil miydi de el sıktın?
Yiğiter'den alıntıdır: Sivas Renalut Bayii'nin Kasım ayı satışı "0" yani sıfır.Ya da ne derseniz deyin.TSO başkanı Osman Yıldırım da Sivas'ta krizin iyice hissedilmeye başlandığını söyledi.Yani artık var mı diye sormak yerine,çıkmak için ne yapmalı devlet büyükleri iyice düşünmeli.
Anlamadığım neden hala kriz olmadığı söyleniyor.Yahu A.B.D yi sarsan krizin Türkiye'yi teğet geçmesi mümkün mü?
Ha tamam derdin Ak partiyse laf söylemiyoruz,dört dörtlük harika bir hükümet(!!!!).Madem derdin buysa tamam da kriz de var yani.
Hiç de öyle değil durum halbuki.
Besiciler geçen seneyle aynı fiyata mal satıyor.Yem,saman,mazot hepsi bilmem kaç kat artmış ama fiyatlar aynı.Zararına satıyor besiciler hep.Renault araba fiyatlarınıikiye çıkardı evet,sonra da kimse almadı.
Samanyolu Tv'de "kriz günlerine bayram bereketi" denildi.Samanyolu bile kriz var diyorsa kesin vardır. :D
Ya insan var ama az var der.O da yok.Resmen kriz yok diyorlar yahu
Bu yıl içerisinde doğalgaza yapılan zamma dikkat çekerim;tam %73.Allah'a şükür ki kriz yok,ya kriz olsaydı??
Bunlarda 14.12.2008 tarihli , toz konduramadığın hükümet aleyhtarı davranışlar . hatta İHL mezunları diye gurulandığın.
Şimdi bugüne gelelim , o bizim şuan eleştirdiğimiz hükümet politikalarındaki, savunduğumuz çağdaş yaşam hakkındaki düşüncelerine !!!
Yiğiter'den alıntı : Türkiye derecesi yapıp,puanı kırılan ve Boğaziçinde,ODTÜ'de okuması gerekirken sıradan bir üniversiteye zar zor giren kaç öğrenci var kaç İHL'li var biliyor musun?
Bilmezsin tabi onalr hakkı yenen,mağdur kesim nereden bileceksin?
Daha düne kadar başbakana olan düşmanlığın bügün eyyamcılığa dönüşmüş !!! tarih : 13.06.2009
Yiğiter'den alıntı :Başbakan atanmış bir devlet memuru değildir.Seçilmiş birisidir,ki seçilene kadar ne engellemelere maruz kaldı herkes biliyor.
Kamuda imam olarak görev yapan memurlar var evet doğru.Ancak o kişiler ÖSS'de çok yüksek puan almışlardı.Doktorluk,eczacılık ,diş hekimliği,avukatlık gibi bölmüleri köküne kadar haketmelerine rağmen engellemeler yüzünden ancak imamlıkla ya da zorlamayla sıradan bir memurlukla yetinebildiler.O da düşük bir kısmı hepsi değil.Yani doktor,hakim,avukat olabilecek kapasitedeki güzel beyinleri imam olmaya mahkum ettiniz.
Ben de ortaokulda imam-hatip okudum ancak lanet olası yasaklar yüzünden ,geleceğim için liseye başak yerde devam etmek zorunda kaldım..Eğer imam-hatipte okusaydım ÖSS'de yüksek puan almamın bir mantığı olmayacaktı.En iyi memur,en kötü imam olacaktım.Beni canım gibi sevdiğim okulumdan ayrıan yasağa ve yasakçı zihniyete yazıkalr olsun.Hiç bir zaman hakkımı helal etmeyeceğim!
Sen önce kim olduğuna karar ver ondan sonra taraflı yorum yap , ilk yorumlarından beri sendeki çelişkiye dikkat çekmiştim . Buyur bunlarda senin ağzından farklı tarihlerde çıkan kelimeler !!!
club7house@
Geçen gece bir laf söylemiştin.O lafının arkasında durmamaya razıysan ben de yazayım madem..Ben o lafından sonra her hangi bir mesajıan alıntı yapmamama rağmen sen o lafını untmuş gibisin.Hani sen erkeklerle(!) tartışıyordun ya işte o!
Neyse ben sana mahalle karılıraını andırıyormuşsum.Sen bana hiçbir şeyi çağrışıtrmıyorsun..
Benim arkasında durmadığım hiç bir lafım yok..
Beni bilen bilir.Ne Ak Parti,ne BBP,ne CHP ne de diğerleri umrumdadır.Ne solu savunurum,ne de sağa kendimi yanaştırırm.Her şeye objektif gözle bakmaya çalışırım.Sizler gibi hükümet ne yaparsa yapsın yanlıştır gözüyle hiç bakmadım.Çünkü sizlerdeki siyasi görüşelr objektif bakmanıza engel olmuş
Ak PArti ne yaparsa yapsın yanlıştır mantığı var.Bende bu yok!
Şu ana kadar Ak Partiye 1 kez oyum gitmiştir,O da Sami Aydınaydı Ak partiye değil.
Tabi sizler hükümetin herşeyini siyasi körlükle yanlış olarak gördüğünüz için bizden de aynı hareketi bekliyorsunuz.Hükümetin ekonomi yönetimini beğenmiyorum,bu konuda Seva ile çok tartıştım Seva şahittir.Ben bir İmam-Hatipliyim başbakan da bir İmam-Hatipli bu yüzden kısmen kader ortağıyız.Sizin gibi laik olduğunu sananalr yüzünden ben o çok sevdiğim okulumdan ayrılmak zorunda kaldım.Bu sebeple İHL konusunda hükümeti tabi ki destekleyeceğim.
Aynı şey belediye için de geçerlidir.Sami Aydını çok severdim,oyumu da verdim ama sitede onu en çok eleştirenlerden biri de bendim.Berat.demir kardeşimle de bu konuda çok tartıştım o şahittir.
Sizin mantığınız şu:
Hükümet ya iyidir ya kötü...
Hükümet kimi işleri iyi kimi işleri kötü yapamaz.
Belediye ya iyidir ya kötü..
Kimi işleri kötü kimi işleri iyi olamaz.
Yaptığı her iş ya kötüdür ya iyidir.
İşte bu düşünceyi savunsaydım sizden farkım olmazdı..:)
Amerika , Rusya uzay turizmi yapsın , biz çydd'nin anatomisini saptıralım , iddaları gerçek gibi lanse edelim bizim neyimize zatan çağdaş yaşam !!
Mesajın başındaki koyu puntolarla Cley yazısını,yani o mesajımın Cley'e cevap olduğunu anlamak çok zor olmasa gerek!
Sana bir şey yazsam senden alıntı yapar öyle yazardım..:)
barikat58
20.06.2009, 00:35
sen nerden sallama yapıyon.bu sitenin adı sivaslılar!ve bu sitede sivaslı olan herkes istedigi gibi görüşünü yorumunu yapar.illa sivastamı olmak lazım.sadece sivastakiler girse bu sitede hergün 5-10 kişi ancak olur.önemli olan nerde oldugun degil nerden oldugun!!!başkasının beynindeki örümcekleri görüyorsun peki ya sendeki örümcekten haberin varmı.başkasının görüşüne saygısı olmayan onu örümcek agıyla cevirili kabul eden bence örümcek aglarının en büyük esiridir
sen nerden sallama yapıyon.bu sitenin adı sivaslılar!ve bu sitede sivaslı olan herkes istedigi gibi görüşünü yorumunu yapar.illa sivastamı olmak lazım.sadece sivastakiler girse bu sitede hergün 5-10 kişi ancak olur.önemli olan nerde oldugun degil nerden oldugun!!!başkasının beynindeki örümcekleri görüyorsun peki ya sendeki örümcekten haberin varmı.başkasının görüşüne saygısı olmayan onu örümcek agıyla cevirili kabul eden bence örümcek aglarının en büyük esiridir
haa saolasin abii allah razii olsuin bende onu diyorumm..yhani ne bilim yazdigim seylerii okumakta ilk sorun ceken senisin dalgicc beyy o yüzden hatayii bende diil bence kendinde ara..senlen daha fazla tartismiycam ok.kimseyi dalgaya aldigim flnda yok burda nedense sen haricc kimseyle bu sekil tartismadim..
boşu boşuna anlamadan balıklama atlama her yere..ben bu sıtede sadece sıvasda yaşayan yazar dıye bıse ıma etmedım..herseyden once sıtenın ısmının ne oldugunu okuyabılecek kadar türkçem var.. ben senın yazdıgın mesaj ustune kustahca yaaaaaaaaaaaa yaaaa yhaa(ne demekse bu özentı sacmalık) yahhh dabı dabi:D:D:D:D:Pı gıbı tuhaf tuhaf ifadeler kullanıp ustune sacma sapan ahkamlar kessem,sen buna sınırlenmeyecekmısın? bu tarz bı cvp versem sana sen ne demek ıstedıgımı nereden anlayabıleceksın?sırf dusuncesıne yandaşşsın dıye onu bunu savunmaya kalkıp kendınce avukatlık yapma.ben buraya sadece dusuncemı yazmak ıstedım ve yazdım ama terbıyesızın bırının tuhaf bı cevabıyla bu muhabbet gereksızce uzadı.. tekrar yazıyorum sehrımıze hayırlı ugurlu olsun.bır muslumana kesın emın olmadan ona buna ıftıra atmak yakısmaz.. ölünün arkasından sagdan soldan akıl verenlerin agzıyla ıftıralar atmak günahtır,rahmete kavuşan herkes hesabını yukarda verecek,iftira atarak günaha girmeyın.. dernek kurulmus ıster hosuna gıtsın ıster gıtmesın.. ılerde miyonerlık vb. gıbı faalıyet ıcıne gırılır ve bu anlasılırsa zaten sehrımızde bı hızmet veremezler.siz neyın telaşındasınız ben anlamadım kı.. cocuklar okusun cahıl kalmasın dıye cırpınan ınsanlara ıftıralar atmakdan utanmazmısınız,kul hakkına girer bu arkadaşlar. ben örümcek beyınlılerle dolmus bu sıte derken buna yönelmıs arkadaslara hıtaben yazdım bunu. yoksa mılyonlarca farklı zıhnıyete sahıp,farklı yapılarda yetişen farklı ınsanların bır tek kalıpta olmasını kım bekleyebılırkı?
haa saolasin abii allah razii olsuin bende onu diyorumm..yhani ne bilim yazdigim seylerii okumakta ilk sorun ceken senisin dalgicc beyy o yüzden hatayii bende diil bence kendinde ara..senlen daha fazla tartismiycam ok.kimseyi dalgaya aldigim flnda yok burda nedense sen haricc kimseyle bu sekil tartismadim..
muhattabım degılsın.gereksız uzattık.bencede tartısmayalım.allaha emanet ol hemserım..
Mesajın başındaki koyu puntolarla Cley yazısını,yani o mesajımın Cley'e cevap olduğunu anlamak çok zor olmasa gerek!
Sana bir şey yazsam senden alıntı yapar öyle yazardım..:)
Sen hangi hayal dünyasında yaşıyorsun, senin kime laf söyleyebilme çabasında olduğun apaçık ortada 19. sayfa son yoruma bak bana hikaye anlatma !! :)
Sen önce kendindeki tezatları düzelt, ondan sonra gelip burda sidik yarıştır milletle. :)
Sen önce kendindeki tezatları düzelt, ondan sonra gelip burda sidik yarıştır milletle. :)
boşu boşuna anlamadan balıklama atlama her yere..ben bu sıtede sadece sıvasda yaşayan yazar dıye bıse ıma etmedım..herseyden once sıtenın ısmının ne oldugunu okuyabılecek kadar türkçem var.. ben senın yazdıgın mesaj ustune kustahca yaaaaaaaaaaaa yaaaa yhaa(ne demekse bu özentı sacmalık) yahhh dabı dabi:D:D:D:D:Pı gıbı tuhaf tuhaf ifadeler kullanıp ustune sacma sapan ahkamlar kessem,sen buna sınırlenmeyecekmısın? bu tarz bı cvp versem sana sen ne demek ıstedıgımı nereden anlayabıleceksın?sırf dusuncesıne yandaşşsın dıye onu bunu savunmaya kalkıp kendınce avukatlık yapma.ben buraya sadece dusuncemı yazmak ıstedım ve yazdım ama terbıyesızın bırının tuhaf bı cevabıyla bu muhabbet gereksızce uzadı.. tekrar yazıyorum sehrımıze hayırlı ugurlu olsun.bır muslumana kesın emın olmadan ona buna ıftıra atmak yakısmaz.. ölünün arkasından sagdan soldan akıl verenlerin agzıyla ıftıralar atmak günahtır,rahmete kavuşan herkes hesabını yukarda verecek,iftira atarak günaha girmeyın.. dernek kurulmus ıster hosuna gıtsın ıster gıtmesın.. ılerde miyonerlık vb. gıbı faalıyet ıcıne gırılır ve bu anlasılırsa zaten sehrımızde bı hızmet veremezler.siz neyın telaşındasınız ben anlamadım kı.. cocuklar okusun cahıl kalmasın dıye cırpınan ınsanlara ıftıralar atmakdan utanmazmısınız,kul hakkına girer bu arkadaşlar. ben örümcek beyınlılerle dolmus bu sıte derken buna yönelmıs arkadaslara hıtaben yazdım bunu. yoksa mılyonlarca farklı zıhnıyete sahıp,farklı yapılarda yetişen farklı ınsanların bır tek kalıpta olmasını kım bekleyebılırkı?
muhattabım degılsın.gereksız uzattık.bencede tartısmayalım.allaha emanet ol hemserım..
allah allah sende benim muhattabim diilsin ayrica sana bana terbiyesiz deme hakkini kim veriyo?terbiyeni takin hemsomsun bisi demek istemiom ama ileriye gittiginin farkindasin ins.
Sizin mantığınız şu:
Hükümet ya iyidir ya kötü...
Hükümet kimi işleri iyi kimi işleri kötü yapamaz.
Belediye ya iyidir ya kötü..
Kimi işleri kötü kimi işleri iyi olamaz.
Yaptığı her iş ya kötüdür ya iyidir.
İşte bu düşünceyi savunsaydım sizden farkım olmazdı..
Ben bir vatandaşım , vatandaşlığımdan ziyade , bir gün bile gecikmeksizin vergisini takır takır ödeyen vatandaşım. Ben devlet'e onun nezninde yöneten hükemete görevimi yapıyorum. Hükümet benim için ne yapıyor ? Ekmek yediğim şehiri gavur diye adlandırıyor , onun haddinemedir insanların dini tercihi bu nasıl müslümanlık mantalitesi !! Bizde doğudakiler gibi devlet'i dolandıralım mı ? gavur olmamak için ? Benden bu zihniyetli hükümeti hoşgörüyle karşılama mı nasıl beklersin ?! Senin objektif anlayışın bu mu ?
Hükümet kimi işleri kötüde yapabilir sonuçta insanoğlu , ama kasti olamaz tarafsız olmak zorunda benide temsil etmek zorunda !!
İzmir'de belediyeleri eleştiren kadar muhalif insan topluluğuda tanımıyorum !!
Yanlış vardır kasti yanlış vardır !!! : Adam oğlunu amerikalarda okutacak gemicikler alacak emperyalizme hizmet edecek , bende onu hoşgörüyle karşılayacağım !! ben salak değilim kusura bakma ...
Bunu anlamak zor değil ama tekrar yazayım..
Sana yazacak olsaydım mesajımın başına Cley@ değil club7house yazardım ya da mesajından alıntı yaaprdım..Vesselam!
Klimasuyu
20.06.2009, 10:56
Bunu anlamak zor değil ama tekrar yazayım..
Sana yazacak olsaydım mesajımın başına Cley@ değil club7house yazardım ya da mesajından alıntı yaaprdım..Vesselam!
o zaman kusura bakma yüitler efendi o zaman sende bi sorun var sen 24 yaşındaki adama bunu anlatamıyorsan öğrencilerine ingiliceyi nasıl anblatıyorsun öğretiyorsun çok merak ediyorum!...;)
Vay be! Bomba gibi bir laf yapıştırdın helal olsun.:)
Ama şu cümlelerimi ne olur biraz daha dikkatli oku!
"Bunu anlatmak zor değil" demedim "Bunu anlamak zor değil" dedim.Bu iki kelime arasındaki farkı anlayacak yaşın var.:)
Benim anlatımımda bir sorun yok,karşıda anlama sorunu var.:)
Klimasuyu
20.06.2009, 11:07
neden anlamak diye yazıyosun ki belki de anlatamıyosun olamaz mı neden karşındaki adamı geri zekalı yerine koyuyosun:)
(kusura bakma hoca canım sıkılıyo tartışacak birileri arıyorum o yüzden böyle polemikler atıyorum ortaya devam et çaktırma devam et:))
BEYLER BU KONUDAKİ MESAJLARINIZ HAKARETVARİ OLMAYA BAŞLAMIŞTIR.
BU NEDENLE YAZDIKLARINIZA DİKKAT ETMENİZİ RİCA EDİYORUZ AKSİ TAKDİRDE BİZLER GEREKLİ MÜDAHALELERDE BULUNACAĞIZ.
Klimasuyu
20.06.2009, 11:16
tamam bundan sonra dikkat ederiz!...
kasparix
20.06.2009, 11:25
arkadaslar biz baskasını sevemiyoruz baskasında gene kendimizi seviyoruz...baskalarını gene kendimiz gibi görmek istiyoruz..hep onları kendimiz gibi görmek isdiyoruz...farklılıklar zenginlik olmakdan çıkıp bizde düşmanlığa dönüşüyor buda bizi içden bir kurt gibi kemirip g8 devletlerine rakip olmak dan ziyade daha güçsüz kalmamıza sebep olmakda...onlarda bir stk ...demokratik çercevede yasalara uygun davransınlar arkadaslar...ya istnbl izmir brsa ankara heryerde var bırakalım burdada olsun onların hararetli çalışmaları davalarına düşkünlükleri belki taklidi yasayanlara ilham olur la bak sunlara ne içün nasıl çalısıolar yasına basına bakmıo burs diolar ,ölürken bile davasına sadakatten vazgeçmiorlar neye hizmet ediyo ben neye hizmet içn gönderilmişim yıllardız saf kendi içimde benm vicdanım bana yeter diyerek yasamışım der artık kollektifleşir kendine değerlerine yakın gördüğü sivil tplum topluluklarına katılır ...birlikden ziyade beraberliğin gücüyle çalışır...kendi içindeki gücü MÜSLÜMAN TÜRK olarak neler yapacağını bilir ,heyhat ne kadar gewç kaldım bana ilham olan şu zavallılarında hakkını yemeyelim ..hayırsız gibi göründüler ama ne hayırlaara imza attılar diye onlar içinde yakarısa geçer inş...OK....
Klimasuyu
20.06.2009, 11:31
evet nedense biz Türkler birbirimiz omuzuna basarak yükselmeye çalışıyoruz oysa ki biribirimizin omuzlarına basarak yükselmek yerine birbirimizin ellerinden tutarak yükselmeye kalksak ne kadar çok yükselirdik ve güçlenirdik...
Sarasssss
28.12.2009, 11:00
sivaslılar pek alışkın deil tabi böyle iyi niyetli hareketlere...eminim herkesten önce de kapılarına dayanırlar burs burs die...
tayfun5883
28.12.2009, 11:48
sivasta durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına burs veriyorlar sadece üniversite ögrencilerine değil ilkögretim ve ortaögretim seviyesindeki ögrencilere de burs veriyorlar.Ayrım kesinlikle yapmıyorlar başkaları gibi
sivasta durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına burs veriyorlar sadece üniversite ögrencilerine değil ilkögretim ve ortaögretim seviyesindeki ögrencilere de burs veriyorlar.Ayrım kesinlikle yapmıyorlar başkaları gibi
Affiniza siginarak sorabilirmiyim baskalari gibi derken kimleri kasteddiniz?
Saygilar
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.