PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aşıklar Bayramı Programı Belirlendi


Sivaslilar.Net
30.06.2009, 23:50
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas΄ta, dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu anısına gerçekleştirilecek ΄΄Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı΄΄ programı belli oldu.

Sivas Valiliği, Şarkışla Kaymakamlığı ve Şarkışla Belediyesince her yıl Temmuz ayının üçüncü haftasında gerçekleştirilen Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk tören 18 Temmuzda Şarkışla Aşık Veysel Parkında yapılacak. Burada oluşturulan kortejle, Şarkışla Belediyesi önüne kadar yürüyüş düzenlenecek.

Aşık Veysel konulu fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından, Aşık Veysel Kültür Merkezinde Aşık Veysel Şatıroğlu΄nu anlatan panel gerçekleştirilecek.
Etkinliklerinin ikinci gününde ise ünlü halk ozanı Aşık Veysel΄in, Sivrialan köyündeki kabri ziyaret edilecek.
Aşık Veysel Müzesi΄nin gezilmesinin ardından amfitiyatroda aşıkların ve bazı sanatçıların katılacağı programla Veysel΄in eserleri seslendirilecek.
Aynı gün akşam Şarkışla Stadı΄nda düzenlenecek final programında da Aşık Veysel΄in şiirleri ve türkülerine yer verilecek

Siyahnur
01.07.2009, 01:50
Bi kac yil önce bu Kongre Müzesinin orda oluyordu sanirim.
Tam babam´lik...:)

Salim58
01.07.2009, 07:21
güzel olur inşallah yöremizin en büyük halk ozanı aşık veysele yakışır bişekilde olması temennim

temennim güzel bi eğlence olur değerli ozanlarımıza yakışan bi proğram olacağından eminim

abircan
01.07.2009, 09:36
sivas aşıklar ve ozanlar memleketidir, yakışır bu tarz etkinlikler,
onbinlerce gencimiz elinde sazıyla tüm yurtta ve avrupada ve artık dünyanın heryerinde bağlamasını çalıp türküsünü deyişini uzun havasını okuyor, hepsine bin selam olsun pirsultanın aşık veyselin, ali izzetin halil söylerin torunlarına selam olsun

Arif Coşkun
01.07.2009, 10:07
Aşıklardır topluma mesajlar veren yol gösteren, ve giderkende büyük miraslar bırakırlar. Yüz yıllar geçsede eserleri dillerden dile türkü şarkı melodi olarak dolaşır durur.
Etkinliği düzenleyenleri kutluyor, gelmiş geçmiş tüm ozanlarımızı aşıklarımızı rahmetle anıyor saygılar sunuyorum.

HaZaN
01.07.2009, 10:45
Adını saygı ile andığımız başta Aşık Veysel Şatıroğlu ve diğir halk ozanlarımzı rahmetle anıyoruz ; halk ozanlarımız toplumla bütünleşmiş ve bu bütünleşmeyi dünyaya benisetmiş kişilerdir, onların türküleriye ağlamış yine onlarla gülmüşüz; ne mutluku bizlere böyle zengin bir Halk Ozanlarımıza sahibiz .


Bu etkinliği düzenleyen herkese sonsuz teşekkürler .

aozdemir
01.07.2009, 11:01
aşıkların katılacağı bir programda sivasta yapılmalı bence.

SivasLady
01.07.2009, 11:09
yer yaz güzel Sarkisla`mda yapiliyor ben malesef bir keresine denk geldim
cok güzel organize, cok keyifli ve eglenceli geciyor
gidenlere iyi eglenceler

Siyahnur
01.07.2009, 16:34
yer yaz güzel Sarkisla`mda yapiliyor ben malesef bir keresine denk geldim
cok güzel organize, cok keyifli ve eglenceli geciyor
gidenlere iyi eglenceler

Bilmiyorum, bi kac yil önce Kongre bahcesinde babam´la gitmistik,degisik ülkelerden kendi dillerinde Asik Veysel türküleri söylenmisti...:rolleyes:

bahar5834
01.07.2009, 16:46
başta Aşık Veysel Şatıroğlu ve diğir halk ozanlarımzı rahmetle anıyoruz

guzel bır organıze ......

kronik
01.07.2009, 19:05
büyük ozanımız Aşık Veysel' i ve gelmiş geçmiş bütün ozanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum (keşke bu etkinliğe bizim sitemizin ozanları da davetli olsaydı :) )