Orijinalini görmek için tıklayınız : Kriz Pazarda
Sivaslilar.Net
07.07.2009, 11:16
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Küresel ekonomik krizin etkilerinin birçok sektörde görüldüğü ülkemizde alım gücünün zayıflamasıyla, nakit alışveriş yapılan pazarlarda da esnaf zor duruma düşüyor.
17. Nisa Sokak'ta bulunan Pazartesi Pazarı esnafı deyim yerindeyse sinek avlıyor. Ekonomik koşulların zorlaştığı günümüzde nakit para kullanımın yerini kredi kartı aldı. Bu durum pazarcı esnafını olumsuz yönde etkiliyor. Vatandaşlar daha çok kredi kartı ile alışveriş yapabilecekleri manav ve marketleri tercih ederek ödemelerini kredi kartı ile yapmayı tercih ediyor.
Kredi kartı kullandırma gibi bir imkâna sahip olmayan pazarcı esnafı ise gün boyunca yaptıkları küçük ve orta halli satışlarla geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Manavlara göre kendi sattıkları ürünlerin daha ucuz olduğunu ifade eden esnaflar, “vatandaşlar genellikle market ve manavları tercih ediyor. Kimsede para olmadığından halk kredi kartıyla alışverişini manav ve marketlerden yapıyor. Bizden ise mahallede bulunan yaşlı insanlar, ekonomik durumu müsait olan ya da geçerken şuradan üç beş bir şey almak isteyen insanlar alışveriş yapıyor.” İfadelerini kullandı.
titizyiğido
07.07.2009, 11:19
valla kardeşim kriz falan yok istanbulda oturuyorum yazın gelmesiyle birlikte mahalle boşaldı herkes tatilde hemde memlekete falan değil en kötüsü antalyaya gitti.....:):):)
pazarcılar haklı olabilir ama kredi kartı türkiye genelinde yaygın sadece sivasa mahsus değil bence pazarı tercih eden müşteri pazar parasını aylık ayırması lazım sonuçta kredi kartıda bi ay gibi bir sürede ödeniyor
Arif Coşkun
07.07.2009, 11:33
Krizi ben ikiye ayırıyorum,
Tuzukurular,
Tuzuyaşlar,
Bah şimdi tuzukurular nasılda ortaya çıkıyorlar,
Türkiyede kriz vaadıda bizmi içtikk:D
Bende bir türlü karar veremedim tatile nereye gidem,
Paris, Kıbrıs, Havai Adaları, Viyana, New York, üüfffff en iyisi kurra çekmek ;)
Şaka bir yana biz tuzuıslaklara Allah kolaylık versin işler vahim, ve 2010'un dahada durgun geçeceği söyleniyor uzmanlar tarafından.
Paramı var tuzuıslaklarda ne yapsınlar, pazarcı esnafıda seyyar kredi kartı çözümü bulsunlar başka çaresi yok, çekirdek ciklet bile kredi karrtıyla alınıyor artık.
altuntas58
07.07.2009, 11:42
Türkiyede kriz var.Arif kardeşimin dediği gibi tuzu kurular için olmaya bilir.Ama yok diyenler carşıyı pazarı gezip ondan sonra var olup olmadığına karar versinler uzaktan davulun sesi hoş gelir
Siyahnur
07.07.2009, 15:23
Gecen gün tv de gördüm,kürklü bi kadin pazarda "Sogan alamiyorum!" diye bagiriyordu...:)
Cok komikti...
Gercekten etkilenler ins. sabr edip sükür ederler ozaman Allah yine arttirir.
işsizlik % 25 net , kriz delip geçiyor daha çok değil burada 7 * 8 ay çnce arkadaşlarım kriz var derken son sürat yalakalığa devam ediyorlardı, o günden bugüne nerede o arkadaşlar , yüzleri yok tabi, aman moral bozmayın aman kriz demeyin kriz diye diye kriz çıkaracaksınız diyen sığ bir düşünce vardı, işte geldi dayandı kapıya işsizlik yoksulluk, grev, aile parçalanmaları, kepenk kapamalar, nerede görülmüş 80 yıllık cumhuriyetin kazanımları halkın temel ekonomik varlıkları yok pahasına nasıl satılır, telekom nasıl arkadaşım hala bir mantıklı açıklaması varmı, petkim nasıl satılır hemde %15 haraç mezat gizlicie israilli ofere, nasıl satılır, ahlaksızlık yolsuzluk diz boyu, ahlaksızlıktan yolsuzluktan hesap sormayıp kendince demokrasi mücadelesi verdiğini sanıp , ülkenin muhalif cumhuriyet aydınına rektörüne saldırıp duran bir hükümet var, ülkenin temel değeri gözbebeği ordusuna saldıran bir hükümet var, cemaat eliyle kadrolaşıp ülkeyi tüm mozaiklerine cehenneme çeviren bir yönetim anlayışı var, meydandaki 50 yıllık canlı ağaçlarını kestirip yazın sıcağında gölge bulamayan bir halk var tepkisiz, metdandaki kütüphanesi yıkılıp yenisi talep etmeyen bir halk var, demiryolunu fabrikasını parça parç ataşıyıp 5000 işçiden 500 e düşmüş bir ekonomik sidemas kalmış, dikimevini, yse, dsi vb kurumlarını kaybetmiş bir sivas var ,bu nasıl iş arkadaşlar uğraşacak temel sorunlar bunlar olsa gerek ama nerde
Türkiyede kriz var.Arif kardeşimin dediği gibi tuzu kurular için olmaya bilir.Ama yok diyenler carşıyı pazarı gezip ondan sonra var olup olmadığına karar versinler uzaktan davulun sesi hoş gelir
Aynen Katılıyorum
Malasef Kriz Var Çünkü Esnaf dükkanlarına bakınca işlerinin olmadığını görürsün bu yüzden kriz yok diyen kendini kandırmış olur.
Kriz yok işte böyle basbağıranlar var kriz varsa çarede vardıır kardeşim utanmazlar insanlarda biraz olsun kannat olur gidp alın esnaflarda herşeyi ucuza satsınlar bak o zaman herkes marketlerde kuyruk oluşturur esnaf ucuz satsın müşteri esnafa bak ne kadar para kazandırıyor ufak tefek şeyleri bile 1tl aşağa alanlar var ne krizi tuzuyaşlar size sesleniyorum Kriz diye bağırmayın çare diye bağırın :)
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.