PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Dingonun ahırı' ne demek?


arikarinkuchi
14.08.2009, 21:43
'Dingonun ahırı' ne demek?

Dilimizde dingonun ahırı mı diye kullandığımız bir söz vardır. Hiç merak ettiniz mi bunun ne demek olduğunu?

Atlı Tramvaylar zamanında, tramvaylar 2 atla çekilirken dik Şişhane yokuşunu çıkabilmek için Azapkapı'dan takviye at alarak yokuşu çıkabilirlermiş.

Tramvay bu haliyle Taksim e kadar gelir, burada çıkartılan atlar, bu gün Taksim alanının batı kısmındaki sular idaresi maksemi ile Fransız konsolosluğu arasında bir ahırda bir süre dinlendirildikten sonra tramvaya bağlanmadan boş olarak Azapkapı ya götürülürlermiş.

Taksim deki bu ahırı Dingo adlı bir rum vatandaş işletirmiş. Gün boyu bir sürü atın girip çıkmasından dolayı dilimizdeki '' Burası Dingo' nun ahırı mı giren çıkan belli değil '' sözünün buradan geldiği söylenir.

gönlüm58
05.04.2010, 01:01
Ögrenmiş olduk çok kullanırım,paylaşım için teşekkürler...:)

HasreT
05.04.2010, 01:03
Bende bilmiyordum, çok sık olmsada arada söylerim ...

aysima58
07.05.2010, 18:38
her yaz benim ev eylüle kadar dingonun ahırı muamelesini görer nedenmi izincilerin konaklama yeri gelnlerkardeşler
kız kardeş enişte veletleri.