tatli-dilli
13.09.2009, 12:42
Elmalı Tatlı
krema malzemeleri:
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarisi
- 2 yemek kaşığı nisasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
içine:
dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın, rendelenmis elma
ayrıca:
- 7 adet sarı elma
- toz şeker
- 1 paket pötibör bisküvi
- hindistan cevizi
Hazırlanması:
Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin
Krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
kremamis pistigi sirada borcama pötibör bisküvilerimizi dizelim bizde
İç malzemeyi bir kasede karıştırın Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun
Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın, ben dekor olsun diye biraz da tarcin serpiyorum üzerine.
Ramazan günlerindeki iftar davetlerimiz icin oldukca hafif olan tatlilardan biri daha, affiyet olsun (sizin icin sogumasini beklemeden kesip resmini cekip ekledim, normalde 4-5 saat beklemesi gerekiyor buzdolabinda)...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
krema malzemeleri:
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarisi
- 2 yemek kaşığı nisasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
içine:
dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın, rendelenmis elma
ayrıca:
- 7 adet sarı elma
- toz şeker
- 1 paket pötibör bisküvi
- hindistan cevizi
Hazırlanması:
Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin
Krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
kremamis pistigi sirada borcama pötibör bisküvilerimizi dizelim bizde
İç malzemeyi bir kasede karıştırın Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun
Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın, ben dekor olsun diye biraz da tarcin serpiyorum üzerine.
Ramazan günlerindeki iftar davetlerimiz icin oldukca hafif olan tatlilardan biri daha, affiyet olsun (sizin icin sogumasini beklemeden kesip resmini cekip ekledim, normalde 4-5 saat beklemesi gerekiyor buzdolabinda)...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])