PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Recep Tayyip Erdoğan

sandalli
05.10.2009, 19:10
Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954 yılında İstanbul�un Kasımpaşa semtinde doğdu. Erdoğan, ilkokulu Piyale Paşa İlkokulu�nda okudu. 1965 yılında ilokulu bitirip İmam Hatip Lisesi�ne kayıt oldu ve 1973 yılında buradan mezun oldu. Daha sonra yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi�nde yaptı. Camialtı, İETT ve Erokspor�da 16 yıl futbol oynadı ve 12 Eylül 1980 sonrasında futbolu bıraktı. Milli Türk Talebe Birliğindeki görev yıllarından sonra, 1976 yılında Millî Selâmet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığına ve aynı yıl MSP İstanbul İl Başkanlığına seçildi. 1977 yılında bir konferans münasebetiyle tanıştığı Emine Hanım�la 4 Temmuz 1978�de evlendi. Evliliklerinden Ahmet Burak ve Necmeddin Bilal adında iki oğlu, Esra ve Sümeyye adında da iki kız çocuğu oldu.

12 Eylül 1980�de İ.E.T.T�den ayrılınca özel sektörde çalışmaya başladı ve bir müddet özel sektörde çalıştıktan sonra, 1982 yılında askere gitti. Yedek subay eğitimini Tuzla�da yapan Erdoğan, Karargâh subayı olarak askerliğini tamamladı. Askerden döndükten sonra yine aynı şirkette yaklaşık birbuçuk sene çalıştı. Bir sonraki çalışma hayatına başka bir şirkette genel müdür olarak devam etti.
12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra 1983 yılında kurulan Refah Partisi ile siyasi hayatı tekrar başlamış oldu. 1984 yılında Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında da İl Başkanı ve M.K.Y.K üyesi seçildi. 1986 ara seçimlerinde milletvekili adayı oldu. Ardından 1989 yılında da Beyoğlu ilçesinden belediye başkan adayı oldu ve 1989 seçimlerinden Refah Partisi 2. parti olarak çıktı. 1991 yılında tekrar milletvekili adayı oldu ve parti barajı geçince milletvekili oldu. Tercihli oy sistemi nedeniyle yüksek seçim kurulu milletvekilliğini iptal etti. 27 Mart 1994 seçimlerine kadar İstanbul İl Başkanlığı görevini sürdüren Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ve 27 Mart 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Başkanı seçildi.

12 Aralık 1997 yılında davet üzerine gittiği Siirt�te, miting sırasında okuduğu bir şiir nedeniyle Diyarbakır DGM�de yargılanmaya başlandı. Yargılama sonucu Türk Ceza Kanunu�nun 312/2 maddesinden �Halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek� suçunu işlediği gerekçesiyle dört ay hapis cezasına çarptırıldı bu cezasını 24 Temmuz 1999 günü tamamladı.
Fazilet Partisi'nin, Anayasa Mahkemesi tarafından temelli kapatılmasının ardından, bağımsız kalan milletvekilleri, yeni parti kurma çalışmalarını "gelenekçiler" ve "yenilikçiler" olarak adlandırılan iki kanattan sürdürdü. "Gelenekçi" olarak adlandırılan kanat, Recai Kutan'ın genel başkanlığında 20 Temmuz 2001'de Saadet Partisi'ni kurarken, "yenilikçi" kanat da, Tayyip Erdoğan liderliğinde 14 Ağustos 2001'de, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurdu ve Tayyip Erdoğan, parti genel başkanlığına seçildi. Kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 3 Kasım 2002 seçimlerinde oyların büyük bir çoğunlunu alarak tek başına iktidar oldu. 3 Kasım seçimlerinde adaylığı kabul edilmeyen Erdoğan yenilenen Siirt seçimlerinde milletvekili olarak Meclis'e girdi ve Abdullah Gül'ün Başbakanlığı'ndaki 58. hükümetin istifasını sunması üzerine 59. Hükümeti kurarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı oldu.

( Alinti)

sandalli
05.10.2009, 19:15
Hayati mücadele ve basarilarla dolu bir insan Recep Tayyip Erdogan. Türk politikasinda sivil hakimiyetin yüzü olarak, siyasete yeni bir akis kazandirdi.

Klimasuyu
05.10.2009, 19:34
Hasan abi, Cley teşekkür etmiş birazdan sılogan atar:)...

Bunlara ek olarak da; tribunlere oynamasını çok iyi bilen bir siyasi liderdir...:)

Ayşegül1967
05.10.2009, 20:24
Ben Tayyip Beyi tam olarak çözemedim henüz uğraşıyorum :) Eskiden Türkiye adına çok güzel adımlar atardı takdir ederdim ama şuanda tamamen yanlış ve boş işlerle uğraştığını hatta bazen saçmaladığını düşünüyorum :confused:

Klimasuyu
05.10.2009, 20:32
Ben Tayyip Beyi tam olarak çözemedim henüz uğraşıyorum :) Eskiden Türkiye adına çok güzel adımlar atardı takdir ederdim ama şuanda tamamen yanlış ve boş işlerle uğraştığını hatta bazen saçmaladığını düşünüyorum :confused:

Böyle düşünen tek ben değilmişim...:rolleyes:

sandalli
05.10.2009, 20:35
Böyle düşünen tek ben değilmişim...:rolleyes:

Zamana ihtiyaciniz var, daha cok gencsiniz. :)

suzii
05.10.2009, 20:38
bence hiç bir parti üst üsde iktidar olmamalı.
sayın basbakanımız ilk zamanlarda mantıklı ve sağlam adımlar atıyordu.
simdiyse ne yöne gittiğini bilmeyen bir taş gibi yuvarlanıp gidiyor.;)

Ayşegül1967
05.10.2009, 21:01
Zamana ihtiyaciniz var, daha cok gencsiniz. :)

Sadece bizim değil bence herkesin zamana ihtiyacı var bu konuda...Attığı adımların sonuçları elbetteki zamanla ortaya çıkacak ve bizde göreceğiz...Bu sonuçlar pozitifte olabilir negatifte olabilir.Şuanki Açılımın gösterdiği gidişat beni hiç umutlandırmasada Umarım yanılan taraf biz oluruz Ve kazanan Türkiye olur...

Not:Tayyib Bey'in bu husus dışında emeklerini ve Türkiye'ye kazandırdıklarını asla inkar edemem sadece sağlık alanında ülkeye kazandırdıkları bir devrim benim gözümde...Hakedene hakkını vermek gerekir bana göre...

Ben bilmem sağı solu
Yaşarım Dolu dolu
Yüreğim Anadolu
Sizin gibi değilim (Burda sizin gibi derken Sitede kimse üstüne alınmasın ) :rolleyes:

LaEdri
05.10.2009, 21:11
Türk siyasetinin önemli şahsiyetlerinden biri olmasının dışında benim için ayrı bir yeri yok.

güleyşa_58
05.10.2009, 21:15
Hasan abi sana aynen katılıyorum. Zamana bırakın arkadaşlar ya hemen öyle yargılamayın. Yok saçmalamalar, yok yuvarlanmalar vs.ler... Gördüğünüz gibi Hasan abinin de dediği gibi hayatının her evresinde başarılara imza atmış biri. Hoşlanmadığına sabretmedikçe, hoşlandığını ele geçiremezsin... Sabır ve sebatla beklemenin vakti... ;)

SALIH SU
05.10.2009, 21:29

basbakaninizi cozmek icin fazla dusunmenize gerek yok artzik.kimin ne oldugu ortaya cikti.ilk 5 yilda zemini hazirladi ve simdi yapacagini yapiyor.bunu gormeyen ve anlamak istemeyen kör halkimizda hala destek veriyor.tirubune oynamasini cok iyi bilen biri sizin basbakaniniz.

qio
05.10.2009, 21:37
Sağlık sektöründeki reformlarını , emeklilik reformlarını çok başarılı bulduğum Recep Tayyip ERDOĞAN'ı herzaman eleştirmek olmaz. Bu konuda başbakana eleştiride bulunmamaya çalışacağım objektif yorumlar ve paylaşımlar olması dileğiyle...

sandalli
05.10.2009, 21:37
Türkiye`de sıradan bir vatandaşın çocuğu olup, İmam Hatip okuyup bu seviyeye ulaşmak çok zordur. Eğer sayın başbakan üstün yeteneklerle donanımlı olmasa buralara gelmezdi. Tabii ki O´nun yeteneğinin dışında çok büyük bir çalışma yaptığını da kabul etmek gerekir. Hayatında bir çok haksızlığa uğramış ama yinede yılmadan, küsmeden buralara gelmiş birini takdir etmekten başka ne diye bilirim ki?
Son yıllarda ezilmiş türk siyasetçi yapısına Davos´ta koyduğu tepkiyle Osmanlı padişahlarını hatırlattı bize. Yolun açık olsun. Bu şarkı burada bitmez.

SALIH SU
05.10.2009, 21:43
Türkiye`de sıradan bir vatandaşın çocuğu olup, İmam Hatip okuyup bu seviyeye ulaşmak çok zordur. Eğer sayın başbakan üstün yeteneklerle donanımlı olmasa buralara gelmezdi. Tabii ki O´nun yeteneğinin dışında çok büyük bir çalışma yaptığını da kabul etmek gerekir. Hayatında bir çok haksızlığa uğramış ama yinede yılmadan, küsmeden buralara gelmiş birini takdir etmekten başka ne diye bilirim ki?
Son yıllarda ezilmiş türk siyasetçi yapısına Davos´ta koyduğu tepkiyle Osmanlı padişahlarını hatırlattı bize. Yolun açık olsun. Bu şarkı burada bitmez.

hayatinda bircok haksizliga ugrayan amka yilmayan ve vatanina kusmeyen nice ismini bilmedigimiz gercek vatansever evlatlarin oldugunuda bilmelisiniz.kisa zamanda buralara nasil geldiginide bir arastirin ,arkasindaki gucu destegi bir sorusturun derim.davostaki tavrini kendi iradesiylemi yapti yoksa bu planli biseymiydi bunuda merak ediyorum.sadece one minute demesini alkislayacaksaniz alkislayin ama sehitlere kelle demesini pkk basi olan kansiz apoya sayin demesini ve sehit oldugunda memlekette yaygara kopariyorlar demesinide kinamanizi beklerim.memleketimin insanlari uyaniyor saniyordum ama vaziyet oki daha uykuda olan cok vatandas var.

sandalli
05.10.2009, 21:50
hayatinda bircok haksizliga ugrayan amka yilmayan ve vatanina kusmeyen nice ismini bilmedigimiz gercek vatansever evlatlarin oldugunuda bilmelisiniz.kisa zamanda buralara nasil geldiginide bir arastirin ,arkasindaki gucu destegi bir sorusturun derim.davostaki tavrini kendi iradesiylemi yapti yoksa bu planli biseymiydi bunuda merak ediyorum.sadece one minute demesini alkislayacaksaniz alkislayin ama sehitlere kelle demesini pkk basi olan kansiz apoya sayin demesini ve sehit oldugunda memlekette yaygara kopariyorlar demesinide kinamanizi beklerim.memleketimin insanlari uyaniyor saniyordum ama vaziyet oki daha uykuda olan cok vatandas var.

Ben sayin basbakani sahsen tanirim, üniversite yillarinda cok yardimlarini gördüm, nasil bir vatan sever oldugunu cok iyi bilirim. Siz O´na iftira ediyor ve günahini aliyorsunuz. Sayin Erdogan canini verir, vatanin bir cakil tasini vermez. Davos´ta o hareketi yapacak biri daha yok siyasetciler icinde.

qio
05.10.2009, 21:53
Tartışmaların dozajını yüksek tutmaya devam ederseniz , bu konunun ömrü çok uzun olmayacak benden söylemesi.

SALIH SU
05.10.2009, 21:56
Ben sayin basbakani sahsen tanirim, üniversite yillarinda cok yardimlarini gördüm, nasil bir vatan sever oldugunu cok iyi bilirim. Siz O´na iftira ediyor ve günahini aliyorsunuz. Sayin Erdogan canini verir, vatanin bir cakil tasini vermez. Davos´ta o hareketi yapacak biri daha yok siyasetciler icinde.

davos degil onun gibi nice platformlarda restini cekecek meydan okuyacak ve bunu kimseden izin almadan yapacak biri vardi ama simdi aramizda yok sehit oldu.kim oldugunu herkes bilir MUHSIN YAZICIOGLU.davosta tayyibin yaptigi herkesin gozunu boyayan bir oyundu bunu herkes anladi.universite yillarinda yaptigi yardimlarin diyetini bu sekilde odemeye calisiyorsun anlasilan.kimseye iftira atmiyorum ben ortada olanlari kendi agzindan cikan sozleri tekrar sizlere hatirlatiyorum.hic duymadinizmi agzindan benim yazdiklarimi?bunlari nasil gozardi ediyorsunuz sasiyorum size.canini veren ama vatan cakilini vermeyen kisinin oglunu askere yollamasini beklerim.binlerce sehit arasinda birde oglunun olmasi korkusunu yasamasini beklerim.

sandalli
05.10.2009, 22:04
davos degil onun gibi nice platformlarda restini cekecek meydan okuyacak ve bunu kimseden izin almadan yapacak biri vardi ama simdi aramizda yok sehit oldu.kim oldugunu herkes bilir MUHSIN YAZICIOGLU.davosta tayyibin yaptigi herkesin gozunu boyayan bir oyundu bunu herkes anladi.universite yillarinda yaptigi yardimlarin diyetini bu sekilde odemeye calisiyorsun anlasilan.kimseye iftira atmiyorum ben ortada olanlari kendi agzindan cikan sozleri tekrar sizlere hatirlatiyorum.hic duymadinizmi agzindan benim yazdiklarimi?bunlari nasil gozardi ediyorsunuz sasiyorum size.canini veren ama vatan cakilini vermeyen kisinin oglunu askere yollamasini beklerim.binlerce sehit arasinda birde oglunun olmasi korkusunu yasamasini beklerim.

Türkiye´de üst düzey memur, politikaci, siyasetci, asker ( buna gecmis dönemler de dahil) bir tane sehit babasi gösterin, su anda sizin saflara katilacagim. Milliyetci yada ülkücü liderlerden kimin cocugu bu ülke icin sehit oldu? Bildiginiz varsa lütfen ekleyin. Sorgulama yaparken igneyi kendinize, civaldizi baskasina batirin.

qio
05.10.2009, 22:08
Berk ÇİLLER var Reina'dan çıkarken olması lazım gazetecilerden gizleneyim derken ufak bir kaza geçirip gazi olmuştu :)

SALIH SU
05.10.2009, 22:11
Türkiye´de üst düzey memur, politikaci, siyasetci, asker ( buna gecmis dönemler de dahil) bir tane sehit babasi gösterin, su anda sizin saflara katilacagim. Milliyetci yada ülkücü liderlerden kimin cocugu bu ülke icin sehit oldu? Bildiginiz varsa lütfen ekleyin. Sorgulama yaparken igneyi kendinize, civaldizi baskasina batirin.

nerden nereye geciyon.benim tayyibi elestirdigim konularin hepsi hakkinda yorum yap.sadece sehit konusunda degil.madem sordum soyleyeyim.sayin sehit ebedi genel baskanimiz MUHSIN YAZICIOGLU´nun oglu henuz askere gitmedi ama kuzeni yigeni doguda sehit oldu.gitti ve ayyildiz bayrakla geri geldi.sanirim bu yeterli.sorgulamayi hep yaparim ve yapmaktanda cekinmem.eskiden tayyipten gordugun iyiligin diyetini burda milletin gozunu boyayarak odemeye calisma.milletin vebalini asil sen aliyorsun.yatan sehidimin kemikleri sizliyor simdi.madem bu kadar taviz verilecekti niye o kadar sehit verildi bunu hic dusundunmu?

SALIH SU
05.10.2009, 22:12
ayrica bizim saflara katilmak icin benim degil senin kalbinde icinde biseyler olmasi gerekiyor.biz bu ulkeyi karsiliksiz seviyoruz birileri ikna etti diye degil.

sandalli
05.10.2009, 22:15
nerden nereye geciyon.benim tayyibi elestirdigim konularin hepsi hakkinda yorum yap.sadece sehit konusunda degil.madem sordum soyleyeyim.sayin sehit ebedi genel baskanimiz MUHSIN YAZICIOGLU´nun oglu henuz askere gitmedi ama kuzeni yigeni doguda sehit oldu.gitti ve ayyildiz bayrakla geri geldi.sanirim bu yeterli.sorgulamayi hep yaparim ve yapmaktanda cekinmem.eskiden tayyipten gordugun iyiligin diyetini burda milletin gozunu boyayarak odemeye calisma.milletin vebalini asil sen aliyorsun.yatan sehidimin kemikleri sizliyor simdi.madem bu kadar taviz verilecekti niye o kadar sehit verildi bunu hic dusundunmu?

BANA SEN DIYE HITAP ETME; EFENDI OL. Benim kimseye ödüyecegim bir diyet yok. Iyilik dedikse besledi büyüttü demedik. O bunu yaparken kimseden bir karsilik beklemez zaten. Adam gibi tartis seviyeyi düsürme.

Abdurrahman 58
05.10.2009, 22:16

1990 sonrası ülkücülerinden kimsenin evladı şehit olmadı doğru..

Ama 1980 yılını hatırlamanızı önemle rica ediyorum ! yüzlerce anadolu yiğidi komünizm dalgasının güzel yurdumuzu esir etmemesi için gözünü kırpmadan şehit olmuştur !

SİZ NEREDEYDİNİZ O ZAMAN !!!!!!! ???????????

SALIH SU
05.10.2009, 22:18
BANA SEN DIYE HITAP ETME; EFENDI OL. Benim kimseye ödüyecegim bir diyet yok. Iyilik dedikse besledi büyüttü demedik. O bunu yaparken kimseden bir karsilik beklemez zaten. Adam gibi tartis seviyeyi düsürme.

ne diyecem sen demeyipte sayinmi diyecem?ve bana adam gibi tartis derkende adamligida efendiligide ne derece bildigin belli.onun sana yaptigi yardim herneyse hayatini etkilemis olmaliki bir turlu vazgecemiyorsun.

SALIH SU
05.10.2009, 22:19

Ama 1980 yılını hatırlamanızı önemle rica ediyorum ! yüzlerce anadolu yiğidi komünizm dalgasının güzel yurdumuzu esir etmemesi için gözünü kırpmadan şehit olmuştur !

dogru soze diyecek biseyim yok.....

sandalli
05.10.2009, 22:20

Siz nereden hatirliyorsunuz ve o zaman neredeydiniz?

SALIH SU
05.10.2009, 22:22
:))) komik.o donemde olanlari bilmek icin o donemlerde yasamak gerekmiyor.yakin tarihimiz bu bizim.bunu bilmeyen birtek kisi SIZ siniz galiba.:))))))

sandalli
05.10.2009, 22:26
Konunun seviyesini düsürdünüz.

qio
05.10.2009, 22:27
Vaybe Komünizm dalgasını güzel yurdunu esir etmemek için yüzlerce şehit vermişmiş , yahu şehit olan devrimciler hangi uğurda vefat ettiler. 80'lerde türk insanı emperyalizm tuzağına düşüp birbirlerini öldürmüşler.

LaEdri
05.10.2009, 22:27
1 yılda 30 mesaj yazıp,bu mesajalrın yarısını da Erdoğan'a hakaretle dolduran birisini Erdoğan hakkındaki düşünceleri bana samimi gelmiyor!

Cley
05.10.2009, 22:31
Bir kişiyi sevmiyor olabilirsiniz ama yorumlarınızda hakaret ve iftira olmasın.

TeqTaBaNCa
05.10.2009, 22:33
Cesur bi adam,şahsen benim ona saygı duymam iÇin bu biLe yeterLi...Korkak oLup herkesin seveceğine cesur oL doğru oL kimse sevmesin daha iyi (: O yüzden tayyibin sevmeyeni Çok.

Klimasuyu
05.10.2009, 22:37
Her ne kadar sevmesem de, trıbun şovlarını görsemde ve hatta bazen saçmalasada O T.C.'nin başbakanıdır ve Davos Fatihi'dir O kadar..!

Davos'taki tavrıyla hangimizin koltukları kabarmadı?(Ha bir de Çin'in Doğu Türkistan'a zulmünü görseydi o zaman büyük bir devlet adamı olacaktı)...

qio
05.10.2009, 22:39
Milliyetçi kardeşlerimiz fazla hızlı gidiyorlar , ilk günden konuyu kapattıracaklar :)

SALIH SU
05.10.2009, 22:41
Milliyetçi kardeşlerimiz fazla hızlı gidiyorlar , ilk günden konuyu kapattıracaklar :)

ben milliyetci biriyim ve benim senin gibi bir kardesim yok.o yuzden kardes kelimesini kullanma.bizim yorumlar niye siliniyor bunu anlatin biriniz bana.bu site tarafmi tutuyor yoksa bizim yazdiklarimiz birilerinemi dokunuyor?davostaki tavrini cin zulmundede gosterse o zaman alkislarim(belki)

Cley
05.10.2009, 22:41
Bu konu kapanırsa ülkücülükle ilgili açılan tüm konular kapanacaktır....Karşısındakine saygı duymayı öğrenmemiz lazım...

TeqTaBaNCa
05.10.2009, 22:42
MiLitan asena başbakan çocuğu eLini koLunu saLLayarak haLk arasında doLaşamaz eLbette ki korumaLarı oLacak...Senin cebinde paran oLSa gidip yurt dışında iyi bi eğitim aLmak istemez misin mutLaka istersin..Başbakan çocuğu diye tayyibin çocuğu diye yurt dışına çıkamıycak mı...Yurt dışında yaşayan gurbetciLerin çoğu bedeLLi askerLik yapar sonra geri gider bunLara birşey diyen yok başbakan cocuğu oLunca mı göze batıyor (: eLeştiri oLsunda nasıL oLursa oLsun ....

SALIH SU
05.10.2009, 22:47
Bu konu kapanırsa ülkücülükle ilgili açılan tüm konular kapanacaktır....Karşısındakine saygı duymayı öğrenmemiz lazım...

konu ulkuculuk degilki bundan sonraki ulkuculukle ilgili konular kapansin.konu birilerinin birilerine olan diyet borcunu odeme cabasi.konu terore sayin diyen sehide kelle diyen birinin ne kadar dogru oldugu.

Dilsad Hatun
05.10.2009, 22:48

Kusura bakmayin ama Ülkücülükle ne alaka ? Herkez kendi gorusunu yazmatta serbestse bu konuya yazilan gorusleride saygi duyacaksiniz ? Yoksa bende konumdaki yorumlari silme hakkimi kullanmak isterim

qio
05.10.2009, 22:49
ben milliyetci biriyim ve benim senin gibi bir kardesim yok.o yuzden kardes kelimesini kullanma.bizim yorumlar niye siliniyor bunu anlatin biriniz bana.bu site tarafmi tutuyor yoksa bizim yazdiklarimiz birilerinemi dokunuyor?davostaki tavrini cin zulmundede gosterse o zaman alkislarim(belki)

Canın sağolsun yalnız bende milletin bir ferdiyim , senin tavrınla , sıfatın arasında çelişki doğuruyor sen milliyetçiymişsin ya :)

LaEdri
05.10.2009, 22:50
Kapatın gitsin yahu!
Mesajlarının yarısı hakaret olan biriyle neyi tartışıyorsunuz?

TeqTaBaNCa
05.10.2009, 22:50
üLkücüLük mü kaLdı Allah aşkına...Gerçek üLkücüLük eskidendi o giden reisLerden başka reis mi kaLdı...Kominizmin en yoğun oLduğu yıLLarda vardı üLkücüLük şimdi ne iÇin var ne yapıyor..

Dilsad Hatun
05.10.2009, 22:51
MiLitan asena başbakan çocuğu eLini koLunu saLLayarak haLk arasında doLaşamaz eLbette ki korumaLarı oLacak...Senin cebinde paran oLSa gidip yurt dışında iyi bi eğitim aLmak istemez misin mutLaka istersin..Başbakan çocuğu diye tayyibin çocuğu diye yurt dışına çıkamıycak mı...Yurt dışında yaşayan gurbetciLerin çoğu bedeLLi askerLik yapar sonra geri gider bunLara birşey diyen yok başbakan cocuğu oLunca mı göze batıyor (: eLeştiri oLsunda nasıL oLursa oLsun ....

Bende yurt disinda yasiyorum egitimimide aliyorum ama cebimde milyon eurolarla gezmiyorum bu 1!
Basbakan benim milletimi , bu ulkede kriz yok bu ulkede egitim sartlari cok yuksek istediginiz zaman is bulabilirsiniz derse cikmicak kardesim o kadar buda 2!
Basbakanin ogluysa ettigi her adima dikkat edicek göze batar dogal olarak . ;)

sandalli
05.10.2009, 22:52
Kimin kime diyet borcu var, sana yardim eden biri olmadi mi hayatinda. Tepkin neden bu kadar büyük. 80 öncesinde ölenler kime karsi ve neden savastilar. O savasta ölenlerin kemikleri MHP, CHP ile ortak olunca sizlamadi mi? Madem ortak olacaklardi da neden o kadar insan hayatini kaybetti??????

SALIH SU
05.10.2009, 22:52
Canın sağolsun yalnız bende milletin bir ferdiyim , senin tavrınla , sıfatın arasında çelişki doğuruyor sen milliyetçiymişsin ya :)

millitimin her ferdi kardesim olamaz.malesef senin gibileride benim milletimin bir ferdi.ve malesefki sehitlerimiz sayesinde sizin gibilerde rahat uyuyor.aci ama gercek....

Cley
05.10.2009, 22:53
Kusura bakmayin ama Ülkücülükle ne alaka ? Herkez kendi gorusunu yazmatta serbestse bu konuya yazilan gorusleride saygi duyacaksiniz ? Yoksa bende konumdaki yorumlari silme hakkimi kullanmak isterim

Herkes kendi görüşünü yazmakta serbest ama karşısındakine saygı göstermek koşulu ile iftira atmamak koşulu ile hakaret etmemek koşulu ile.

Ülkücülüğe gelince son zamanlarda açtıgınız konularla sivaslıların forumunu ülkü ocakları forumuna çevirdiniz. O konulara bir tepki amacıyla açılan bir konuya tahammül edemediniz.

qio
05.10.2009, 22:53
Bende yurt disinda yasiyorum egitimimide aliyorum ama cebimde milyon eurolarla gezmiyorum bu 1!
Basbakan benim milletimi , bu ulkede kriz yok bu ulkede egitim sartlari cok yuksek istediginiz zaman is bulabilirsiniz derse cikmicak kardesim o kadar buda 2!

Madem çok Vatanseversiniz , millet , devlet seversiniz. Enerjinizi , gücünüzü , emeniğinizi neden başka bir devlet ismi altında harcıyorsunuz.

SALIH SU
05.10.2009, 22:54
Kimin kime diyet borcu var, sana yardim eden biri olmadi mi hayatinda. Tepkin neden bu kadar büyük. 80 öncesinde ölenler kime karsi ve neden savastilar. O savasta ölenlerin kemikleri MHP, CHP ile ortak olunca sizlamadi mi? Madem ortak olacaklardi da neden o kadar insan hayatini kaybetti??????

kimin diyet borcu oldugunu herkes anladi.bana yardim eden birileri yanlis yapiyorsa ben o yanlisi bile bile diyeti odemek icin alkislamam.tek bisey soracam.sehitlere kelle demek apo denen kopege sayin demek ne demek bunu aciklarmisin bana.

TeqTaBaNCa
05.10.2009, 22:56
Hakaret doLu mesajLar diyip duruyorsunuz nerde hakaret var ben buLamadım (: Sen benim kardeşim değiLsin demek hakaret mi

sandalli
05.10.2009, 22:58
kimin diyet borcu oldugunu herkes anladi.bana yardim eden birileri yanlis yapiyorsa ben o yanlisi bile bile diyeti odemek icin alkislamam.tek bisey soracam.sehitlere kelle demek apo denen kopege sayin demek ne demek bunu aciklarmisin bana.

Senin agzindan hic yanlis bir söz cikmadi mi? Dilin sürcmedi mi? ( gerci yazdigin hic bir mesajda dogru birseyine rastlamadim ama) O bir vatan sever, senden bin katli bir vatan sever, belki sen türk vatandasi bile degilsin. Alman pasaportun var mi?

qio
05.10.2009, 22:58
millitimin her ferdi kardesim olamaz.malesef senin gibileride benim milletimin bir ferdi.ve malesefki sehitlerimiz sayesinde sizin gibilerde rahat uyuyor.aci ama gercek....

Saçmalıklarına ve hakaretlerine bukadar zaman ayırdığım için kendime üzülüyorum , sizin gibi faşistler yüzünden kardeş kardeşe düşman oldu.

LaEdri
05.10.2009, 22:59
Herkes kendi görüşünü yazmakta serbest ama karşısındakine saygı göstermek koşulu ile iftira atmamak koşulu ile hakaret etmemek koşulu ile.

Ülkücülüğe gelince son zamanlarda açtıgınız konularla sivaslıların forumunu ülkü ocakları forumuna çevirdiniz. O konulara bir tepki amacıyla açılan bir konuya tahammül edemediniz.

O zor işte kardeş..
Önce bazıları kendilerni ülkenin,İslam'ın bekçisi gibi görmeyecek.Türkiye'yi en çok sevenlerin,karşılıksız sevenlerin sadece zatları olduğunu düşünmeyecek!

Güzel bir atasözü vardır..

"Ağır kazan geç kaynar"...:rolleyes:

sandalli
05.10.2009, 22:59
Ecevit konusunu da ben actim, ödüyecegim bir diyet yok, hakedenleri buraya tasimak bana gurur verir.

TeqTaBaNCa
05.10.2009, 23:00

Adam yurt dışında iş yapıyor cebinde milyon eurosu varsa kendi parasıdır kazanabiLiyorsan sende kazan (: Hangi adıma dikkat etmemişte göze batmış...KimLe nerede yakaLanmış...Kriz yoktur beLkide sen ekonomist misin?BeLkide iş verenLerin bahanesidir ekonomik kriz _ki bence kesinLikLe öyLe_...Yani demem o ki ortaya bi tez atmak iÇin o konuda çok biLgiLi oLmak gerekir biLgi ve beLge yani (: Ayrıca ben tayyibci değiLim hiç oyda vermedim ama yinede saygıyı hak eden biridir.

Dilsad Hatun
05.10.2009, 23:00
Madem çok Vatanseversiniz , millet , devlet seversiniz. Enerjinizi , gücünüzü , emeniğinizi neden başka bir devlet ismi altında harcıyorsunuz.

Avrupada yasiyor olabilirim ama Türkiyemdeki butun faatliyetlerde katkim var tabiikii kendi insanima . Fransada yasiyorum ama vergimide oduyorum , emegimide Vatanim icin harciyorum sukurler olsun . Iyiki bir yorum yazdim Basbakan uzerine , zaten silindi ama ... masallah her firsatta ulkuculere tas atmakta hic kimse dur demiyor bu forumda ? Sende eskilerden ülkücüyÜm diyorsan bence konuyu dagitmayalim bile gerekmez ! ;)

SALIH SU
05.10.2009, 23:01
Senin agzindan hic yanlis bir söz cikmadi mi? Dilin sürcmedi mi? ( gerci yazdigin hic bir mesajda dogru birseyine rastlamadim ama) O bir vatan sever, senden bin katli bir vatan sever, belki sen türk vatandasi bile degilsin. Alman pasaportun var mi?

sen kac yasindasin allah askina yaa.bu kadar komik olmak icin cokmu caba sarfediyorsun.cocuklar bile guler senin bu yorumuna.kelimeleri bu kadar guzel kullanan biri tirubune bu kadar cok guzel oynayan biri nasil yanlis kelime kullnadi sasarim ve bu kisi nasil ayni seyleri defalarca soyledi merak ediyorum.benim nere vatandasi oldugummu simdi senin tartisma konun.

Dilsad Hatun
05.10.2009, 23:02
Adam yurt dışında iş yapıyor cebinde milyon eurosu varsa kendi parasıdır kazanabiLiyorsan sende kazan (: Hangi adıma dikkat etmemişte göze batmış...KimLe nerede yakaLanmış...Kriz yoktur beLkide sen ekonomist misin?BeLkide iş verenLerin bahanesidir ekonomik kriz _ki bence kesinLikLe öyLe_...Yani demem o ki ortaya bi tez atmak iÇin o konuda çok biLgiLi oLmak gerekir biLgi ve beLge yani (: Ayrıca ben tayyibci değiLim hiç oyda vermedim ama yinede saygıyı hak eden biridir.

Ya sabir ... Saygiyi hak ettigi yerde zaten saygiyi gorur bu sen dert etme . Istedigini olabilirsin engelleyen yok

Klimasuyu
05.10.2009, 23:03

Beyin göçü...:)

SALIH SU
05.10.2009, 23:03
Saçmalıklarına ve hakaretlerine bukadar zaman ayırdığım için kendime üzülüyorum , sizin gibi faşistler yüzünden kardeş kardeşe düşman oldu.

bencede kendine uzul.uzulecek haldesin cunku.

sandalli
05.10.2009, 23:05
sen kac yasindasin allah askina yaa.bu kadar komik olmak icin cokmu caba sarfediyorsun.cocuklar bile guler senin bu yorumuna.kelimeleri bu kadar guzel kullanan biri tirubune bu kadar cok guzel oynayan biri nasil yanlis kelime kullnadi sasarim ve bu kisi nasil ayni seyleri defalarca soyledi merak ediyorum.benim nere vatandasi oldugummu simdi senin tartisma konun.

Vatandasligina bile deger vermedigin bir ülke icin basbakanin oglunun sehit olmamasini elestiriyorsun. 5 bin euro ödememek icin baska ülke vatandasligina gecenlerin burada qio´ya vatanseverlik taslamari sence ne kadar inandirici. Kendi kendinize egleneceginiz bir konu acin ve milleti mesgul etmeyin.

qio
05.10.2009, 23:08
Sizin ülkücülükle alakanız yok hiçbir donanıma sahip değilsiniz , yorumlarınız sadece hakaret. Ben lisede okuduğum yıllarda ocaklara gidiyordum bunu saklamıyorum. Ozaman ki nesille sizin tavrınız aranısında dağlar kadar fark var şuan yaptığınız sadece bölücülük başka bişey değil.

SALIH SU
05.10.2009, 23:09
Vatandasligina bile deger vermedigin bir ülke icin basbakanin oglunun sehit olmamasini elestiriyorsun. 5 bin euro ödememek icin baska ülke vatandasligina gecenlerin burada qio´ya vatanseverlik taslamari sence ne kadar inandirici. Kendi kendinize egleneceginiz bir konu acin ve milleti mesgul etmeyin.

Madem merak ettin soyleyeyim.ben elhamdulillah MUSLUMAN TÜRKÜM.TüRK vatandasiyim ve bundan 10 yil once 18 ay askerligimi basariyla bitirdim.ustun hizmet belgelerimle basari belgelerimle evime dondum.

Dilsad Hatun
05.10.2009, 23:14
Sizin ülkücülükle alakanız yok hiçbir donanıma sahip değilsiniz , yorumlarınız sadece hakaret. Ben lisede okuduğum yıllarda ocaklara gidiyordum bunu saklamıyorum. Ozaman ki nesille sizin tavrınız aranısında dağlar kadar fark var şuan yaptığınız sadece bölücülük başka bişey değil.

Hakaret etmedim , ettiysemde nasil gordun yorumum aninda silindi , sagolsun taraftarci forum sakinleri :) Ocaklara gitmekle adam olsaydi neyse dönenler olurdu... Ne efendiler gorduk biz . Bolucuk yapan yok , konu basbakan ve hic kisme kendi liderini savunmadi . Boyle dramatik ortam yaratmayi becerenlerle mi dolu bu forum ?

Neyse Konu dagitmayalim Vesselam

sandalli
05.10.2009, 23:15
Hosgörüden yoksun, hazimsiz, karsisinda kine saygisiz ve sürekli seviyeyi düsürenlerle konusacak ne zamanim var, ne de keyfim. Bunlar gidene kadar da yazmam artik. Salih bir de egitim seviyeni merak ettim. 18 ay askerligi nerede yaptin. Madem 18 ay askerlik yaptin ve türk vatandasisin alman kanunlari 1 yil almanyayi terkeden yabancilarin oturum haklarini öldürür. Sen nasil tekrar almanya da yasiyabiliyorsun?

TeqTaBaNCa
05.10.2009, 23:16
Ben gergin adamım en iyisi susayım...iyi geceLer

qio
05.10.2009, 23:29
Yahu 3-4 sayfa önce beni vatan haini ilan etmedin mi ? bu nasıl fikir ifade tarzıdır. Bu adam bunca hakaretinden sonra ceza almıyacaksa , bende tavrımı değiştireceğim.

Cley
05.10.2009, 23:30
Yahu 3-4 sayfa önce beni vatan haini ilan etmedin mi ? bu nasıl fikir ifade tarzıdır. Bu adam bunca hakaretinden sonra ceza almıyacaksa , bende tavrımı değiştireceğim.

2 sene süre verdim kendisine. Karşısındakine saygı duymayı öğrenirse gelir devam eder :)

Klimasuyu
05.10.2009, 23:42
Acımasız Cley...:)

Suç işleyen kişiyi, tekrar suç işlememesi ve toplama kazandırılması için cezalandırmak şarttır...

qio
05.10.2009, 23:43
Yahu konu neydi ben unuttum , biz neyi tartışıyorduk. :)

sandalli
05.10.2009, 23:47
BU ŞARKI BURADA BİTMEZ

Abdurrahman 58
06.10.2009, 10:45
Vaybe Komünizm dalgasını güzel yurdunu esir etmemek için yüzlerce şehit vermişmiş , yahu şehit olan devrimciler hangi uğurda vefat ettiler. 80'lerde türk insanı emperyalizm tuzağına düşüp birbirlerini öldürmüşler.

Devrimciler şehitmii????????????!!!!!!!!
bu nasıl bir zihniyettttt!!!!!! sen ne yazdığının farkındamısınnn!
sivastaysan yüzyüze bi görüşelim! olmuyor böyle iyice sapıttınız !!!!!!

Abdurrahman 58
06.10.2009, 10:48

Sadece ülkücülükle ilgili açılan konular değil tüm siyasi konuları kapatmaya mecbursun !

Ayşegül1967
06.10.2009, 11:48
Neden bütün siyasi konuları kapatsınki.Ben bu siteye üye olduğum günden beri burda açılan siyasi konular sadece siyasilerin attığı adımları eleştirmek için açılıyor..Bu gayet normal..ülkücülükle alakalı konulara bakıyorum sayfalarca ülkücülükle ilgili propogandalar oluyor...sizde normal konu açın altında tartışması yapılsın ama ben bakıyorum ülkücü şiirleri ülkücü türküleri ülkücü videolar ülkücü şarkılar...Nedir bu ya ? siyasetle ilgili konular açılır tamam ama burası ülkücü sitesi değilki ülkücülükle alakalı şiir video şarkı türkü paylaşılsın!

altuntas58
06.10.2009, 12:03
1 Başbakan Erdoğan bir Amerikan gazetesine yazdığı makalede Irak'a savaşmaya giden ABD'li askerlere dua etti: "Irak'ta savaşan ABD'li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz" "We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible"
By Recep Tayyip Erdogan The Wall Street Journal March 31st, 2003

alıntı

qio
06.10.2009, 21:18
Devrimciler şehitmii????????????!!!!!!!!
bu nasıl bir zihniyettttt!!!!!! sen ne yazdığının farkındamısınnn!
sivastaysan yüzyüze bi görüşelim! olmuyor böyle iyice sapıttınız !!!!!!

Sen harbiden çocuksun ülkücüleri şehit ilan ediyorsunuzda , devrimciler neden şehit olmuyor. Bu klavye başındada polatvari tavrın zaten bi size yakışır çocuk seni :)

TeqTaBaNCa
06.10.2009, 21:22
qio ben senin rengini çözemedim ya oLduğun gibi görün yada göründüğn gibi oL..üLkücüLer hakkında açıLan konuLarda üLkücü kesiLip başka bi konuda üLkücü düşmanLığı yapıyorsun...ÇoğunLuk ne tepki veriyorsa sende o yönde tepki veriyorsun yaranmak mı desem yoksa kendini biLmezLik mi (:

qio
06.10.2009, 21:23
Yahu ben objektif oluyorum rengim şeffaflık asıl sana noluyor :)

Klimasuyu
06.10.2009, 21:25
Yahu konu neydi ben unuttum , biz neyi tartışıyorduk. :)

Salih SU'nun askerlik anıları...:)

TeqTaBaNCa
06.10.2009, 21:29
Yahu ben objektif oluyorum rengim şeffaflık asıl sana noluyor :)

Sen objektif faLan değiLsin...üLkücüLer için açıLan konuLarda üLkücü yazılar yazıyorsun birisi üLkücüLük propagandası yapıLmasın üLkücüLük konuLarı açıLmasın diyor ona teşekkür ediyorsun bu ne perhiz bu ne Laha turşusu =)

Bu arada sana ne oLuyor derken ? Sen üLkücüLere faşistLer dersen bana ne oLduğunu görürsün.

qio
06.10.2009, 21:33
qio ben senin rengini çözemedim ya oLduğun gibi görün yada göründüğn gibi oL..üLkücüLer hakkında açıLan konuLarda üLkücü kesiLip başka bi konuda üLkücü düşmanLığı yapıyorsun...ÇoğunLuk ne tepki veriyorsa sende o yönde tepki veriyorsun yaranmak mı desem yoksa kendini biLmezLik mi (:

Burda illa bi renk olmak zorunluluğumu var , ülkücülere geçen gün fazla yükleniliyordu rahatsız oldum , orantısız eleştirilere tepki gösterdim sen bu ülkücü kesilmek diye algılayıp basitleştirirsen o senin basit biri olduğunu gösterir , bu sitedeki en sert muhalifler arasında ender insanlardan biriyim sistem karşıtı bir Anarşistim , senin gibi kolayı şeçip geleceği düşünmeden sıyrılıp şak şakçıda olabilirdim , tepkim biraz sert oldu ama senin ukala tavrına az bile :)

qio
06.10.2009, 21:57
Sohbet nerde kalmıştı ? :)

H_Turan
06.10.2009, 21:57
ülkemin başkabakanın bazı şeylerini doğru bulmasamda iyi taraflarıda vardır ama her ne olursa olsun seçimle gelmiş ülkemin başbakanıdır saygı duyarım ama yanlışlarını eleştiririm fakat geçen bir gazetede bir başlık dikkati çekti Tayyip diye başlıyor senin babanın oğlu değil ülkenin başbakanı bu o gazetenin kimlere hizmet ettiğini ortaya çıkarıyor bir insan görüşünü sevmebilir ama saygısızlık yapması gerekmez.

Ayşegül1967
06.10.2009, 21:59
Şimdi kaç yıl verildi arkadaşa :)

LaEdri
06.10.2009, 22:01
Şimdi kaç yıl verildi arkadaşa :)

AğıRlaŞtıRLmıŞ MüEeBbettİr HerhALdE:rolleyes::D

Ayşegül1967
06.10.2009, 22:05
Neydi Yiğiter Bize her yer Trabzon ! :D

qio
06.10.2009, 22:11
Yahu akıllı olmak çok mu zor birşey , neyse verilen rahatsızlık için kusura bakmayın :)

LaEdri
06.10.2009, 22:13
Neydi Yiğiter Bize her yer Trabzon ! :D

Okuyalım,okutturlaım..:D

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Cley
06.10.2009, 22:21
Konu amacından çıkıp 2 kişinin forumdan uzaklaştırılmasına sebep oldugundan, dahja fazla kişinin yasaklanmaması göz önünde bulundurularak, Karşı görüşe saygı duymayı öğrenene kadar konu kapanmıştır. İtirazı olan özel mesajla ulaşsın bana. AHİM e kadar yolu var diyenlerin yolu açık olsun :)

altuntas58
01.11.2009, 20:49
Sağlık sektöründeki reformlarını , emeklilik reformlarını çok başarılı bulduğum Recep Tayyip ERDOĞAN'ı herzaman eleştirmek olmaz. Bu konuda başbakana eleştiride bulunmamaya çalışacağım objektif yorumlar ve paylaşımlar olması dileğiyle...
Emekli ne zaman ölecek ?

Bağ-Kur emeklisine 16 kuruş zam, işçi emeklisine 37 kuruş zam. Emekli zamla şoka girdi.

Emekliyi enflasyona ezdirmeyiz diyerek gelenler emeklileri sadakaya muhtaç hale getirdiler. Bu uygulama gösteriyor ki ramazanda fitrenizi emekliye verebilirsiniz. En düşük emekli aylığı 11 lira artışla 632-TL oldu. En düşük bağkurlu günde 16 kuruş zamla SSK'lı 37 kuruş zam ile enflasyondan korunmuş olacakmış, mış, mış.

Hükümet enflasyonu nasıl hesaplıyor anlamak mümkün değil. Yazın ortasında sebze, meyve el yakarken nasıl oluyor da enflasyon düşük çıkıyor anlamıyorum ? birde 8 milyon emekli onları yoksulluk ve açlığa mahkum eden anlayışa nasıl esir oluyor anlamıyorum ? neden bu halk cellatına aşık anlam veremiyorum. 7 yıldır emekli mağdur. Ama sandık kuruldu mu sandıklar oy doluyor. Demek ki emekliye bu para çok. Biraz daha az ver deniyor. Onlarda damla damla ağzına damlatıyorlar. Emekli ölse kurtulacaklar. Onun için az para veriyorlar ki siz bunu sadaka olarak yorumlayın. Emekli dengeli beslenmesin ki çabucak ortadan kaybolsun. Bu parayı dilenciye versen kesin kızar.

Tv'lerde izliyoruz diğer ülkelerin emeklileri ömürlerinin son demlerinde ülke ülke geziyorlar. Bizim emekli ya simit satıyor ya da ayakkabı boyacılığı yapıyor. Yani yaşamak için ikinci bir işte çalışıyor.

Gezmek bizim emekli için hayal. 37 kuruş zam ile bir simit bile alınmaz. İnsanlar yaşamını nasıl sürdürecek bunu anlamak mümkün değil. Hata sadece hükümette değil. Sen köşeye çekilmiş olarak verilen sadakaya razı olursan onlarda sana onurluca bir yaşam süreceğin parayı asla vermezler. Sesini çıkarmazsan onlar seni hep sadakaya mahkum ederler. Bu zamla emekli ev hapsine alınacaktır ve daha çok borçlanarak açlığa mahkum olacaktır. Emeklinin sokağa çıkmaya yüzü kalmayacaktır.

Sizce bu zamla evini geçindirmesi mümkün mü ? önümüz kış odununu, kömürünü, kurbanını alması mümkün mü ? Devlet açlık sınırının altındakine sadaka vererek 20 milyon açlık ordusu yaratmıştır. Hani kriz teğet geçtiydi ? Hani milli gelir 10 bin dolardı ?

Ekonomik çöküşte eksi yüzde 13.8 ile en kötü 3 ülke arasında bulunuyoruz. Ama toplum sorunlarına sahip çıkmıyor.

İlçemizde 5 bine yakın emekli var. Ama Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Elmadağ Şubesinin 500 üyesi var. Bundan yola çıkın.

Yolunuz açık olsun…

Cihan ÇETİN

TİED Elmadağ Şubesi 2.Başkanı

, sayın gio emeklilik reformlarını çok başarılı bulduğum Recep Tayyip ERDOĞAN'ı herzaman eleştirmek olmaz. sizce emeklilere verilen bu ceza başarımıdır sizin gibi ileri görüşe sahip bir kardeşimin araştırmadan konuya girmesini yadırgadım doğrusu

qio
01.11.2009, 22:51
Mehmet abi sende haklısın , benim ifade etmek istediğim şeyi özeline yazdım saygılar.

ofgurleyuk78
01.11.2009, 23:18
Bir türlü arkadaşlarımı anlamıyorum... Konuyu açmış, başbakanı övmüş sandallı arkadaşım ondan sonrada Altundaş 58 arkadaşıma teşekkür ediyor. Bune lahana turşusu bu ne perhiz derler adama. Keşke birazda kürt açılımından bahsetselerde bu günlerde Türkler le kürtlerin durumlarını göz önüne getirseler. Halen neyi bu kadar övüyarlar anlamak mümkün değil.

Klimasuyu
02.11.2009, 02:05
Hasan abi iyi etmişsin konuyu açmakta başbakanımızı tanıyalım da ama yanlış yere açmışsın abi...Önemli Şahsiyetler başlığı adı altındaki konuya açmasaydın keşke...

Hayır yani görende gerçekten önemli bir şahsiyet sanacak..:)

gönlüm58
02.11.2009, 03:01
Hasan abi iyi etmişsin konuyu açmakta başbakanımızı tanıyalım da ama yanlış yere açmışsın abi...Önemli Şahsiyetler başlığı adı altındaki konuya açmasaydın keşke...

Hayır yani görende gerçekten önemli bir şahsiyet sanacak..:)

Duygularımı nasılda dile getirmişsiniz teşekkür ediyorum ama ben yazacak olsam sizin kadar kibar olamazdım...Kibarlıgınızdan dolayı bide tebrık hakettınız.Konunun ÖNEMLİ ŞAHSIYETLER başlıgı altında açılmış çok düşündürücü..

sandalli
02.11.2009, 07:16
Demokratik bir ortamda çoğunluk her zaman haklıdır, Mehmet abının yaptığı emekliye zam konusu doğru, doğru söyleyene neden teşekkür etmiyeyim ki. Ben hazmedebilen biriyim, fikirlere katılmasam da saygı göstermeyi bilen biriyim. Ama görüyorum ki buluttan nem kapan haliniz devam ediyor. Hazmetmeyi öğrenemediğiniz sürece iktidarı rüyanızda görürsünüz.

Salim58
02.11.2009, 07:25
ilk dönem gerçekten başarılı idi takdir ediyordum. ama ikinci dönem tersine döndü, pek takdir edecek ve ilgi duyulacak bi tarafı kalmadı .
sadece bu ülkenin başbakanı buna saygı duyarım başkada saygı duymam duyamam artık...

sandalli
02.11.2009, 07:34
Körü körüne ırkçılık yapmak ne kadar doğru, kendi elinde olmadan Allah´in takdiriyle sahip olduğun milliyetini diğer insanların mensubu olduğu ırklardan üstün görmek hangi akla hizmettir. Cumhuriyet tarihinin en yüksek oy oranlarından biriyle iktidara gelmiş bir partinin liderine yapılan haksız ve yersiz saldırıları nasıl hoş görüyorsunuz. Çok değil bundan 6-7 yıl önce ortağı olduğunuz iktidar döneminde milletin düştügü durumu ne çabuk unuttunuz. Tarihimizin en fakir dönemini yaşattınız milletimize. Yakalayıp getirdiğiniz terörist başını İmralı adasına yerleştirip, besleyen sizdiniz, yargılama da sizin iktidarınız döneminde oldu, neden hemen asmadınız ya da asamadınız? Yargılaması bitmiş, yerinde, durumunda hiç bir değişiklik olmamış teröristin günahını bügün iktidarda olanlardan sormak ne kadar akılcı?

Elbette eleştiriler olur, olmalı. Mehmet abiniın yaptığı gibi hakaret içermeyen, rencide etmeyen eleştiriler hep olmalı, ama dalga geçerek, aşağılayarak ve hakaret ederek cevap yazanlar önce kendi destekledikleri zihniyete bakmali. Bu millet bu insanları ezici bir oy çokluğu ile iktidara getirdi, yapılan saygısızlık mensubu olmakla övündügünüz millete yapılmıştır ve ne yazık ki yapılmaktadır. Eğer bu millet sizi uygun görse sizi seçerdi. Yoksa siz de mi türk milletinin akıllı olmadığını düşünüyorsunuz?

Yigit_07_58
02.11.2009, 07:46
Yaptıkları

Ekonomide

2 Milyar 464 Milyon 70 Bin TL Eğitim Desteği Sağladık...
22 Milyar Dolar Turizm Geliri
25 Milyon Turist
5 Yıldan Sonra Vefat Eden Memurun Ailesine Maaş Bağlanacak
65 Yaş Aylıkları 25 TL'den 77 TL'ye Ulaştı
68 Milyar Dolar Döviz Rezervimiz Var
79 Yılda 36 Milyar Dolar 6 Yılda 131,5 Milyar Dolar İhracat Rakamına Ulaştık
AK PARTİ İktidarında Devlet Bankaları Zarardan Kara Geçti
Asgari Ücrette İki Kat Reel Artış
Borçları Azalttık Kamu Net Borç Stokunu Yüzde 29'a İndirdik
Borsa'da İşlem Hacmi 3 Kat Arttı
Bölgesel Gelişmişlik Farkının Ortadan Kaldırıyoruz
BTC'den Yılda 350 Milyon Dolar Kazanıyoruz
Ekonomiye 1,5 Milyarlık Katkı Sağladık...
Emekli Maaşları İyileştirildi
Esnafa Bir Cansuyu Daha
Faizler Düşüyor
Gap'ta Hayat Şimdi Başlıyor
Halk Bankası Esnaf Kredilerini 20 Kat Arttırdı
IMF'ye Olan Borcu 3'te 1'e İndirdik
Kamu İşçilerinin Maaşları Yükseldi
Kara Sınır Kapılarımızı Modernize Ettik...
Kişi Başına Milli Gelir 10 Bin Dolara Yaklaştı
Konya Ovası 150 Yıllık Rüya Gerçek Oluyor
Memur Enflasyonu Yendi
Milli gelirimizi 750 milyar dolara çıkardık.
Müteahitlikte Dünya Üçüncüsüyüz
Özürlü Maaşları 25 TL'den 234 TL'ye Çıktı
Sıfır Traktör Satışı 5 Kat Arttı
Son ili Yılda 8,8 Milyar TL'lik Yatırım
Tarım Ve Hayvancılık Destekleri 3 Kat Arttı
Türkiye AK PARTİ İktidarı ile 27 Çeyrektir Kesintisiz Büyüyor
TÜRKİYE Enflasyon Canavarını Yendi
Ziraat Bankası Çiftçinin Kara Gün Dostu Odu

Saglıkta yaptıkları

1 Gün Prim Borcu İçin Kapıdan Dönmek Yok
112 Acil Servis Dakikalarla Yarışıyor
18 Yaşına Kadar Ücretsiz Sağlık Hizmeti
18-29 Yaş Arasına ve Özürlüye İstihdam Avantajı
19 Yeni Katı Atık Tesisi Yaptık
205 Yeni Atıksu Arıtma Tesisi Yaptık
23 Yeni Katı Atık tesisi Yaptık
291 Yeni Atıksu Arıtma Tesisi İnşa Ettik
3 Bin 522 Köyümüzü İçme Suyuna Kavuşturduk
Anneler Ve Bebekleri İçin Ne Gerekiyorsa...
Artık İşbaşı Yaptıktan 30 Gün Sonra Hastane Kapıları Açılıyor
'Çocuklarımızın Sağlığı Yarınlarımızdır' Dedik
Çocuklarımızın Zekası, Ülkemizin Bekası!
Gerekirse Yurt Dışında Tedavi
Hastalanmadan Sağlık İçin Bir Yılda 3,9 Milyar TL
Hastanelerde Rehin Kalmak, Kapıdan Dönmek Yok
'Her Ailenin Bir Doktoru Olsun' Dedik
İlaçta Yüzde 80'e Varan İndirimler Yaptık
İller Arasında Adil Ve Dengeli Personel Dağılımı Yaptık
Kanserle Etkili Mücadele
MR, Tomografi, Röntgen, Diyaliz Kuyrukları Tarihe Karıştı
Muayene Odası Sayısını Üç Katına Çıkardık
'Önce Vatandaş' Dedik
Önce Vatandaş Memnuniyeti...
'Sağlık Hizmeti Lütuf Değil, Hakkın Teslimidir' Dedik
Sağlık Ocaklarımız Hayat Veriyor
Sağlıkta Ayrımcılık Artık Yok
Sizi Dinliyoruz... Alo 184!
SSK'lı Annelere Doğum Müjdesi
'T.C. Kimlik No' Varsa Sorun Yok
Yoğun Bakım Yatak Sayısı 7,7 Kat Arttı

Sosyal Güvenlik

1 Gün Prim Borcu İçin Kapıdan Dönmek Yok
18 Yaşına Kadar Ücretsiz Sağlık Hizmeti
3.3 Milyar Ton Yeni Kömür Bulduk
5 Yıldan Sonra Vefat Eden Memurun Ailesine Maaş Bağlanacak
51 Bin 358 Yeni Polis İşbaşı Yaptı
53 Bin Kişiye Sıcak Yemek Temin Ettik...
AK PARTİ İktidarı Hizmete Doymuyor
Artık İşbaşı Yaptıktan 30 Gün Sonra Hastane Kapıları Açılıyor
Çiftçi Ve Muhtar İçin 15'e 30!
Çiftçinin, Esnafın Prim Oranını İndirdik
Esnafa Ve Çifçiye De Emzirme Yardımı
Geliri Olmayanın Güvencesi Devlet
Gerekirse Yurt Dışında Tedavi
'Her Ailenin Bir Doktoru Olsun' Dedik
Hiç Kimseyi Sağlıktan Mahrum Bırakmadık
İsteğe Bağlılar da Kapsamda
İşvereni De Rahatlatan Adımlar Attık
Kadınlara Bir Güzel Haber Daha
Mesleki Eğitime 270 Milyon TL
Özürlü Annesine 5 Yıl Erken Emeklilik
Özürlü Öğrenciye Ayda 406 TL
Özürlü Ve Yaşlıların Maaşını Evinde Ödüyoruz
Prim Borcu Faizlerini Sildik
Prim Borcu Krediye Engel Olmasın
Refakatçinin Yemek Ve Yatak Parası Da Devletten
'Sağlık Hizmeti Lütuf Değil, Hakkın Teslimidir' Dedik
Sağlıkta Ayrımcılık Artık Yok
Sığınma Evlerini Artırdık...
Son ili Yılda 8,8 Milyar TL'lik Yatırım
SSK'lı Annelere Doğum Müjdesi
Şartlar Uygunsa 1 Ayda Özürlü Maaşı
Şehit Ve Gazi Çocuklarına İyi Haber
'T.C. Kimlik No' Varsa Sorun Yok
Tarım Sigortalılarının Anne Babaları da Güvenceye Kavuştu
Yatan Hastadan İlaç İstenmeyecek
Yurt Dışındaki İnşaat İşçileri De Bize Emanet

Sosyal Yardım

1 Milyon Çocuk İçin 396 Milyon TL Sağlık Yardımı Yaptık...
2 Milyon 84 Bin Aileye Ücretsiz Kömür Verdik...
Aileye Giden Adımlar...
Gelir Getiren ve İstihdam Sağlayan Projeleri Destekledik...
Şartlar Uygunsa 1 Ayda Özürlü Maaşı
Vakıf Gelirleri Arttı...
Yoksullarımıza 6 Yılda 7,9 Milyar TL Aktardık...
Yoksullarımıza 683,7 Milyon TL Gıda Yardımı Yaptık...

Eğitim

129 Bin 845 Yeni Derslik Yaptık.
Adalet Akademisi'ni Kurduk
Bilişimde Stabilize Yoldan Otoyola Geçtik...
Çocuklarımız Üniversiteli Oldu...
Eğitim Hakkına Sahip Çıktık
Eğitime %100 Destek Kampanyası Kapsamında
Eğitimsiz Medeniyet Olmaz
En Düşük Öğretmen Maaşını Yüzde 154 Artırdık
Gönül Köprüsü İle Türkiye Kucaklaştı
Haydi Kızlar Okula Kampanyası İle
Kitaplar 6 Yıldır Ücretsiz
Müfredatı 40 Yıl Aradan Sonra A'dan Z'ye Yeniledik
Okul Öncesinde Zorunlu Eğitime Geçiş
Özürlü Öğrenciye Ayda 406 TL
Özürlüler Başımızın Tacı
Paralar Annelerin Hesabına Yatıyor
Son 6 Yılda
Son 6 Yılda 355 Bin Personel Aldık
Üniversite Öğrencilerine Ayda 180 Lira
Üniversitelilere Yepyeni Yurtlar Yaptık
Üniversitesiz Şehir Kalmadı
YÖK Ve Üniversite Bütçeleri Yüzde 252 Arttı

Tarım

2005 Yılından Bugüne kadar 1,6 Milyar TL Prim Ödedik
600 Bin Hektar alan Suya Kavuştu
Bilinçli Sulama, Bereketli Gelecek
Çay Destekleri Arttı
Çiftçilerimize İlk Mazot Desteğini Biz Verdik
Çiftçinin 1,5 Milyar TL Faiz Borcunu Sildik
Hayvancılık Destekleri 17 Kat Arttı
İşlenmiş Gıdalarda KDV İndirildi
Kırsal Kalkınmada Yatırım Hamlesi Başlattık
Kooperatif Destekleri 12 Kat Arttı
Köylümüze 6 Yılda 24,4 Milyar TL Destek Verdik
Sıfır Traktör Satışı 5 Kat Arttı
Su Ürünleri Desteklendi, Üretim Arttı
Tarım Destekleriyle Üretim Arttı
Tarım Sektörü 2 Kat Büyüdü
Tarım Sigortalılarının Anne Babaları da Güvenceye Kavuştu
Tarım Ürünleri İhracatı 2,5 Kat Arttı
Tarımsal Kredi Miktarı 12 Kat Arttı
Tarımsal Ürünleri Sigorta Kapsamına Aldık
Toprak Mahsulleri Ofisi Çiftçinin Hizmetinde

Ulaşım ve Haberleşme

3. Nesil Lisanslarıyla Hazine'ye 2 Milyar Dolar Kaynak Aktardık...
6 Bin Km Yeni Doğalgaz Hattı
63 Bin 121 Km Köy Yolunu Asfaltladık
Ankara İstanbul Hızlı Treni de Bizim Eserimiz
Ankara-Konya Arası 1 Saat 10 Dakika, Ankara-Sivas Arası 2 Saate İnecek...
Ankara-Samsun Ankara-İzmir Afyon-Antalya Ankara-Çankırı Bozüyük-Mekece Bursa-Balıkesir-İzmir...
Bilişimde Stabilize Yoldan Otoyola Geçtik...
Denizcilikte Devrim Yaptık, ÖTV'yi Kaldırdık...
Duble Yollar... 79 Senede 6 Bin 101 Km, 6 Senede 9 Bin 257 Km
E-Devlet Kapısı İle Bürokrasiyi 'Tuş' Ettik...
Ekonomiye 1,5 Milyarlık Katkı Sağladık...
Gemi İnşasında Dünya 5'inciliğine Yükseldik...
Halkalı-Kapıkule Arası 4 Saatten 40 Dakikaya İnecek...
Havayollarımızı 'Halkın Yolu' Yaptık...
Hedefimiz 22 Bin 500 Km...
İkinci Tüp Geçit İçin Geri Sayım Başladı...
Nüfusu 10 Binin Altındaki Belediyelere 633,5 Milyon TL Gönderdik
Pekin'den Londra'ya İpek Demiryolu'nun Kalbi Oluyoruz...
PTT'yi Kamuya Yük Değil, Kaynak Oluşturan Kurum Yaptık...
Vatandaş Konuştukça Telefonu Ucuzlattık...
Yolları Böldük, Kazaları Azalttık...
YüzYılın Projesi Marmaray'da Geri Sayım...

Güvenlik

Kadına Karşı Şiddet Mücadelesini Kararlıkla Sürdürüyoruz...
Mobese'ler Arttı Kapkaç Ve Gasp Suçları İyice Azaldı

Enerji

3.3 Milyar Ton Yeni Kömür Bulduk
6 Bin Km Yeni Doğalgaz Hattı
6 Yılda 12 Hidroelektrik Santrali
Afşin B ve Çan Termik Santrallerini Tamamladık
Afşin C Ve D Kömür Sahalarını Özel Sektöre Açıyoruz
Afşin C ve D'nin İhalesine Çıktık
AFŞİN-ELBİSTAN C VE D KÖMÜR SAHALARINI ÖZEL SEKTÖRE AÇIYORUZ
Bir Büyük Proje Daha: NABUCCO
Bor İhracatımız 4 Kat Arttı
BTC'den Yılda 350 Milyon Dolar Kazanıyoruz
Ceyhan Enerji Merkezi'ne Doğru...
Doğalgaz Kullanan İl Sayısını 9'dan 60'a Çıkardık
Doğalgaz Üretimimiz Artıyor
DSİ'den 366 Tesis 26 Milyon Kişiye İçme Suyu
Elektirikte Ülkemize Sıkıntı Yaşatmadık
Enerji Üretiminde Özel Sektör Hamlesi
Güneş Enerjisi
Heryerde Petrol Arıyoruz
Jeotermal Enerji
Komşularımızla Elektrik Alışverişini Güçlendirdik
Kömür Sahalarını Özel Sektöre Açtık Elektrik Üretimini ve İstihdamı Artırdık
Küçük Hidro Santral Yatırımları Artıyor
Madencilikte Atağa Kalktık 2.7 Milyar Dolar Maden İhraç Ettik
Nükleer Enerji Dönemi Başlıyor
On Binlerce Kilometrelik Elektrik Hatları İnşa Ettik
Rehabilitasyon Çalışmaları İle 2 Adet Keban Barajı Kazanacağız
Rüzgar Enerjisinde Atağa Kalktık
Samsun-Ceyhan Hattının İnşaatı Başlıyor
Şahdeniz Projesi'ni Hayata Geçirdik
Taş Kömürü Sahalarını Özel Sektöre Açtık Üretimi 10 Kat Artırdık.
Türkiye'nin İlk Doğalgaz Depoları
Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı
Yerli Kaynaklara Yapılan Elektrik Üretimimiz Artıyor

Dış Politika

47 Yıl Aradan Sonra Yeniden BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyesi Seçildik.
AB İle Müzakerelere Başladık
Bölgesel Sahiplenmeye Yönelik Girişimlere Öncü Ülke Olduk.. 'Kıbrıs Milli Davamızdır' Dedik
Milli Menfaatlerimiz Neyi Gerektiriyorsa...
Türkiye Varsa Barış Var

Kadın ve Aile

Aileye Giden Adımlar...
Anneler Ve Bebekleri İçin Ne Gerekiyorsa...
Çocuklarımız Üniversiteli Oldu...
Evlat Edindirme...
Kadına Karşı Şiddet Mücadelesini Kararlıkla Sürdürüyoruz...
Koruyucu Ailelere Ayda 513 TL
Özürlü Evladına Evinde Bakan Aileye Ayda 477 TL
Sığınma Evlerini Artırdık...

Adalet

Adalet Akademisi'ni Kurduk
Adaleti Bodrumlardan Saraylara Taşıdık
Ceza Evlerini İnsanca Yaşam Koşullarına Kavuşturduk
Eğitim Hakkına Sahip Çıktık
Hükümlülerin Hayata Tutunmaları İçin...
İş Yurtları Kurduk
Mobese'ler Arttı Kapkaç Ve Gasp Suçları İyice Azaldı

Turizm

22 Milyar Dolar Turizm Geliri
25 Milyon Turist
Eski Eserleri Onardık...

Toplu Konut

81 İl ve 487 İlçede 337 Bin 556 Konut İnşa Ettik Bu Rakam 100 Bin Nüfuslu 15 Adet Yeni Şehir Anlamına Geliyor
Toki Dev Eserler Kazandırıyor

Çevre ve Orman

19 Yeni Katı Atık Tesisi Yaptık
205 Yeni Atıksu Arıtma Tesisi Yaptık
23 Yeni Katı Atık tesisi Yaptık
26 Milyon Kişiye Temiz İçme Suyu
291 Yeni Atıksu Arıtma Tesisi İnşa Ettik
6 Yılda 12 Hidroelektrik Santrali
600 Bin Hektar alan Suya Kavuştu
Ağaçlandırmada Dünyanın İlk 10 Ülkesinden Biri Olduk
Bölgesel Gelişmişlik Farkının Ortadan Kaldırıyoruz
Nüfusu 10 Binin Altındaki Belediyelere 633,5 Milyon TL Gönderdik
Ormanlar Orman Köylülerine Emananet

Doğal Afetler

42 Yıldır İnşa Edilemeyn Afet Konutlarını Tamamladık
7x24 Deprem Gözlem Altında
İller Bankası Kar Amacından Hizmet Amacına Yöneldi

Köydes

63 Bin 121 Km Köy Yolunu Asfaltladık
Köylümüze 6 Yılda 24,4 Milyar TL Destek Verdik

UMARIM YETERLİDİR VARSA BUNDAN BASKA İCRAAT YAPAN GEÇMİŞ HÜKÜMETLER YAZARMISINIZ .. YAZAMASSINIZ ÇÜNKÜ YOK..O ZAMAN SÖZEDE GEREK YOK.DURMAK YOK YOLA DEVAM...

Klimasuyu
02.11.2009, 07:52
Hasan abi iyi diyorsun hoş diyorsunda O'da biraz doğal olsun, rol yapmasın... Örneğin bir rahmetli M.YAZICIOĞLU böyle miydi..?

İlk döneminde bende dedim "acaba mı?" diye ama Salim abinin dediği gibi 2. dönemde patlattığı bombalar ortada...

Yigit_07_58
02.11.2009, 07:56
metin sen hiç siyasi bi faliyette bulundunmu devlet adamları bireylere göre olmaz ..cocuksun daha biraz araştır öğren sonra yorum yap.Muhsin Başkanı Herşeye iliştirmeyin.Adam yapacagını yaptı ebediyete intikal etti ölmeden önce nerdeydiniz...Adam hiç birinci parti oldumu sivas da simdi muhsinci oldunuz..

gönlüm58
02.11.2009, 07:56
Bence Sayın Erdogan,cok iyi bir hatip konuşması ile karşısındakini (halkımızın yaklaşık %60ını)etkileyecek kadar başkada bi özelligi yok...

Klimasuyu
02.11.2009, 07:59
metin sen hiç siyasi bi faliyette bulundunmu devlet adamları bireylere göre olmaz ..cocuksun daha biraz araştır öğren sonra yorum yap.Muhsin Başkanı Herşeye iliştirmeyin.Adam yapacagını yaptı ebediyete intikal etti ölmeden önce nerdeydiniz...Adam hiç birinci parti oldumu sivas da simdi muhsinci oldunuz..
Bak Yiğit efendi, Dilruba58 hemşerimin şu cümlesi yeterli bir cvpdır umarım...
Bence Sayın Erdogan,cok iyi bir hatip konuşması ile karşısındakini (halkımızın yaklaşık %60ını)etkileyecek kadar başkada bi özelligi yok...

Adam tribunlere oynayarak milleti yanına alıyor...

sandalli
02.11.2009, 07:59
Almanya gibi ekonomisi sağlam, sistemi yerleşmiş bir ülkede bile yaşanan ekonomik kriz korkunç boyutlarda, insanların gelir düzeyleri gittikçe düşüyor. Biraz insaflı olmak lazım. Atatürk´ten sonra unutulan demiryolları bu iktidar döneminde yeniden canlandı. Eleştiri yaparken insaflı olunsun yeter. Daha iyisini yapabilecek birileri olsa millet onları seçerdi. Yoksa türk milleti akıllı değil diyenlerden misin Metin?

Klimasuyu
02.11.2009, 08:02
Hayır öyle birşey demiyorum Hasan abi adam tribünlere oynayarak ve etkili konuşmalar yaparak milletin oylarını çalıyor...

Hırsız Tayyip..! :)

Yigit_07_58
02.11.2009, 08:03
Yukardaki özellikleri de heral de kuşlar yaptı:) diyorum varsa bukadar iş yapan başka bir hükümet yazın bizde öğrenelim olmazmı bir anayasa kitapcığıyla kriz çıktığı günleri ne çabukta unuttunuz:D

Yigit_07_58
02.11.2009, 08:06
Yukarıda yapılan işleri görmeyecek kadar körseniz tartışma yapmanında gereği yok .varsa bu hükümet gibi çalışan başka bir parti söyleyin onu destekleyelim önemli olan TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KAZANMASI..

Klimasuyu
02.11.2009, 08:06
Yukardaki özellikleri de heral de kuşlar yaptı:) diyorum varsa bukadar iş yapan başka bir hükümet yazın bizde öğrenelim olmazmı bir anayasa kitapcığıyla kriz çıktığı günleri ne çabukta unuttunuz:D

Ak Parti yandaşları aynı hikayeyi onlarca kez anlatır dururlar...Halbuki o dönem teslim olan pkk'lıların hala içerde olduklarını ve apo'nun o dönemde yakalandığını pkk'nın bitme noktasına geldiğini görmezler...

Ama şimdi subaylar hapse atılırken teröristler bırakılıyor sizcede bu işte bir yanlışlık yok mu..?:confused:

sandalli
02.11.2009, 08:07

Atatürk´te çok iyi bir hatipti, liderlerin olmazsa olmazlarındandır hitabet. Hitap edemesini bilmeyenler düşüncelerini nasıl anlatır. Sayın Erdoğan yapacaklarını, söylediklerini tek başına yapamaz, bu bir ekip işidir. Vaatler ekibe güvenilerek verilir. Atatürk´de bu devleti kurar iken yanında bulunan yardımcıları vardı. Rahmetli başkan Yazıcıoğlu hiç iktidara gelemedi, şimdi Sivas´ta BBP´li olanlar O hayatta iken oy bile vermediler. Madem bu kadar çok seviyorduk neden Sivas´tan sadece % 10 oy aldı sayın Yazıcıoğlu.

Klimasuyu
02.11.2009, 08:10
Yiğit 07 58 gibi düşünenlerin yüzünden Hasan abi... Adam nasıl olsa barajı aşamaz Tayyip ondan iyi yönetir vs. ama Muhsin Yazıcıoğlu iktidar olsaydı böyle iki dönem falan da değil tek bir dönem olsaydı şuanda ne Azeri'lerle aramız açılırdı, ne pkk'lılar miting yapabilirdi, ne de apo'nun rahatı için o kadar para harcanırdı...

Yigit_07_58
02.11.2009, 08:11
Sabah sabah eksi eksi konusma senin dünyadan haberin yok heral de darbe nedir. darbeci kimdir bi araştır.T.S.K cuntacı dolu bi araştır sonra gel ok gözüm Dağlıca Aktütünü bi araştır Mayın patlamasında şehit olan askerleri bir araştır önce..Ses kayıtlarını dinle koc bunları göremessin körler sağırlar bir birini ağırlar...

Yigit_07_58
02.11.2009, 08:12
Atatürk´te çok iyi bir hatipti, liderlerin olmazsa olmazlarındandır hitabet. Hitap edemesini bilmeyenler düşüncelerini nasıl anlatır. Sayın Erdoğan yapacaklarını, söylediklerini tek başına yapamaz, bu bir ekip işidir. Vaatler ekibe güvenilerek verilir. Atatürk´de bu devleti kurar iken yanında bulunan yardımcıları vardı. Rahmetli başkan Yazıcıoğlu hiç iktidara gelemedi, şimdi Sivas´ta BBP´li olanlar O hayatta iken oy bile vermediler. Madem bu kadar çok seviyorduk neden Sivas´tan sadece % 10 oy aldı sayın Yazıcıoğlu.

Agzına sağlık doğru söze ne hacet işte bunu görmüyorlar.

gönlüm58
02.11.2009, 08:12
Ak Parti yandaşları aynı hikayeyi onlarca kez anlatır dururlar...Halbuki o dönem teslim olan pkk'lıların hala içerde olduklarını ve apo'nun o dönemde yakalandığını pkk'nın bitme noktasına geldiğini görmezler...

Ama şimdi subaylar hapse atılırken teröristler bırakılıyor sizcede bu işte bir yanlışlık yok mu..?:confused:

Ergenekon varya YILDIRIM kardeşim..(Ne kadar aydın ne kadar ATATÜRK'çü varsa hepsıni içeri alıyor)eger ben burda onun hakkında yazmaya devam edersem benide içeri alacak sende adaysın unutma,karşı görüş olamaz.Neden saygı duyacakmışım duymuyorum.

Yigit_07_58
02.11.2009, 08:15
Pkk :=):=) MHP getirdi asaydıya ecevit in yanında kuklalık yaptı:=) konusturmayın benı infaz kararının altında MHP nin imzası var koç uyum yasaları.

goramaz
02.11.2009, 08:16

Muhsin yazıoğulu iyi bir insandı..tamam .. ben kendi adıma söyleyeyim sağlığında bbp ye oy vermediysem tabanının astığım astık çaldığım düdük felsefelerinden dolayı vermedim..

ikincisi hangi parti trübine oynamıyor ki metin...Türkiye'deki sorunlar akp zamanında gökten inme sorunlar değil..terör meselsine gelince türkiyede terör ne zaman bitti de akp zamanında çoğaldı..terörün şehir merkezlerine kaydığı dönemleri terörden saymıyorsan o başka tabii.

Yigit_07_58
02.11.2009, 08:18
Ergenekon varya YILDIRIM kardeşim..(Ne kadar aydın ne kadar ATATÜRK'çü varsa hepsıni içeri alıyor)eger ben burda onun hakkında yazmaya devam edersem benide içeri alacak sende adaysın unutma,karşı görüş olamaz.Neden saygı duyacakmışım duymuyorum.

bunlarda ergene koncu simdi yalçın küçük koyu atatürkçü:D:Dbırakın bu ayakları..

Klimasuyu
02.11.2009, 08:18
Sabah sabah eksi eksi konusma senin dünyadan haberin yok heral de darbe nedir. darbeci kimdir bi araştır.T.S.K cuntacı dolu bi araştır sonra gel ok gözüm Dağlıca Aktütünü bi araştır Mayın patlamasında şehit olan askerleri bir araştır önce..Ses kayıtlarını dinle koc bunları göremessin körler sağırlar bir birini ağırlar...

Amcaoğlu ben senin o sağdan soldan belkide tv de haberlerden duyduğun yerlerde operasyonlara çıktım o anlattığın olayları birebir yaşadım gördüm...Bence sen biraz araştır gel..;)

Yigit_07_58
02.11.2009, 08:21
resimdeki aydınları gördunuzmu muahahahah bunlar türkiyenin aydınları :D:D:D daha cok bunlardan zamanım yok kısa zaman da sizleri resimleriyle fişleyip aydınlatacagım:D
hainler oldu ataturkcu aydın:D:D

Klimasuyu
02.11.2009, 08:22

Atatürk'ü sevenler içeri alınırken apo'nun posteriyle emriyle elinde mektubuyla gelenler otobüsler üzerinde miting yapıyor bu ne iştir..?

Allah yar ve yardımcımız olsun..:)

Klimasuyu
02.11.2009, 08:24
Pkk :=):=) MHP getirdi asaydıya ecevit in yanında kuklalık yaptı:=) konusturmayın benı infaz kararının altında MHP nin imzası var koç uyum yasaları.

Ha bu arada apo diyormuş ki; "Allah Erdoğan'dan razı olsun benim yol haritamı birebir uyguluyor"..:)

ÖNEMLİ NOT: apo'nun yol haritasının Ak Parti'de olduğuna dair ciddi iddaalar var...

Yigit_07_58
02.11.2009, 08:25
Ha bu arada apo diyormuş ki; "Allah Erdoğan'dan razı olsun benim yol haritamı birebir uyguluyor"..:)

Metin muahahaha:D:D:D

sandalli
02.11.2009, 08:46
80´li yıllarda başlamış 25 yıldır bitirilememiş, hiç bir çözüm üretilememiş terörün suçunu bari AKP´ye yüklemeyin. Daha önce de bu eve dönüş kanunları çıkarıldı ama hiç bir sonuç alınamadı. Binlerce vatan evladı yok sayılıp şehit ettirildi. Ben hiç bir ananın gözyaşının akmasını istemiyorum, kan akmasın, terör bitsin ve bitirilmesi için birşeyler yapılsın. AKP´nin oyları artar endişesiyle ortak projeler üretmeyen muhalefet sadece eleştiriyor ve eleştirirken bile inandırıcı olamıyor. Bu da AKP´nin oylarının yükselmesine yardımcı oluyor.

sensetik
02.11.2009, 08:55
bu hönemli şahsiyetin hayat hikayesine bir de oğlunun istanbul'da geçirdiği trafik kazasını ekleseydiniz ya!!!