PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas Kangalı 'Dünyanın en iyisi' seçildi


alix_özdemir
21.10.2009, 15:44
Sivas'ın Kangal ilçesine özgü Kangal köpekleri Amerika'da düzenlenen bir yarışmada 10 tam puana 'Dünyanın en iyi köpeği' ünvanına layık görüldü. 'Kangal' ırkı için üç sıfat öne çıktı; cesur, hızlı ve çevik..

New York Meet the Breeds Fuarı'nda Kangal Köpeği, 'Dünyanın en iyi köpeği' ünvanını aldı. Güvenirlilik, güç, cesaret ve koruyuculuk konusunda 10 tam puan alan Kangal, birçok ülkeden gelen köpek tutkunlarının da hayranlığını kazandı. Proje müdürü David Calabro, "Kangal köpeklerinin çok özel yetenekli olduğunu bilmeyen yok. Ancak ciddi adaştırmalar da gösteriyor ki, kangallar güvenirlilik, koruyuculuk, güç ve cesaret konusunda zirvede yer alıyor. Bu konuda 10 puana ulaşan bir köpek cinsi yok" dedi.

İlk birincilik değil

Dünyanın birçok ülkesinde de kangalların tercih edildiğini belirten Calabro, "Türkiye'nin özel bir bölgesinde (Sivas) dünyaya gelen Kangallar, birçok projede ön plana çıkıyor" diye konuştu. Fuara katılan zengin isimler de Kangal köpeğine sahip olmak istediklerini söyledi. Kangallar, daha önce de Kanada, Almanya ve İtalya'da birincilik elde etmişti.

Takvim

Salim58
21.10.2009, 15:45
bu konu az önce açılmıştı

lütfen bi kontrol edelim

yinede teşekkürler

ayten58
21.10.2009, 16:03
evet ama kangalların ününü bilmeyen yokki benim alide aynı çekmiş
üstüne gidince hırlıyor bende ona diyorum kangallı olduğun nsıl anlaşılıyor diye aman beni yanlış anlamayın sakın espri olduğunu biliyosunuz dimi
ya ne bileyim suyundanmı toprağındanmı nedir kangalın insanları sinrli yani çok sinirli oluyorda onun için diyorum aliye ben ha bu arada bizimde bir kangalımız oldu aliye hediye gelmiş ikitane yetmiyordu ya bu üçüncü ikitane dediğim ali ve babası buda hakikisi
paylaşım için teşekkürler.

hasanbrs
30.10.2009, 22:21
Sivas'tan çıkan her canlı böyle olur

altuntas58
30.10.2009, 22:56
Sivas kangal köpekleri anadolunun aslanı bu köpeklerin sayesinde sivasımızı ve kangal ilçemizi dünya tanıdı bundan daha iyi reklam olurmu?