PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yemekten sonra yirmi dakika içinde yapmamanız gereken şey nedir?


seva
04.11.2009, 16:24
Hayattaki en büyük tehlike çok fazla önlem olmanızdır.
ALFRED ADLER









Anne babalarınız buna YÜZME yanıtını verirdi.


Fakat normal bir yemekten sonra yüzmenin riskli olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur.
Yüzme havuzları başka yerlerden daha tehlikeli değildir; resmi istatistiklere göre külotlu çorap çıkarırken, sebze keserken, köpeği nizi gezmeğe çıkardığınızda ya da çit budarken kendinizi incit me riskiniz daha yüksektir.
Aman pamuklu çubuklardan, mukavva kutulardan, sebze lerden, aromaterapi malzemelerinden ve banyo liflerinden uzak durun. Tüm bu saydıklarım giderek tehlikeli hale geliyor.


Yaygın öğüdün altında yatan düşünce
Yemekten sonra yüzmemek gerektiğine dair yaygın öğü dün (günümüzde havuzlarda bile bu uyarı yazılıyor) altında yatan düşünce şudur: Yediğiniz yemeği sindirebilmek için kas lardaki kanın mideye hücum edeceği ve bu yüzden diğer or ganların kansız kalarak felç eden kramplara neden olacağı (daha bilinçsiz versiyonuysa midenizdeki yemeğin ağırlığının' sizi batıracağıdır.)
Çok fazla yemek yedikten sonra bile denize girseniz bunun en muhtemel sonucu yan tarafınızda bir sızı ya da deniz tut*ması olacaktır. Yemek ve su birlikteliğinde özünde hiçbir teh like yoktur.
Su içmemek nedeniyle su kaybına uğramak ya da oruçtan kaynaklanan halsizlik daha büyük bir risktir.
Diğer yandan, Kraliyet Kazaları Önleme Derneği (RoSPA), teorik olarak en azından kusma riski olduğunu ve suda kus*manın karada kusmaktan daha tehlikeli olduğunu iddia ede rek bu "genel kanı"yı savunmaktadır.

Salim58
04.11.2009, 16:31
yemekden sonra hiç yüzmedim yüzmemde :)
hiç suda içmiyorum ama içmek gerekmiş ..

paylaşım için teşekkürler..

ayten58
04.11.2009, 16:34
konuyu pek anlamadım çünkü telefon görüşmesi yapıyordumda kusura bakmayın paylaşımiçin teşekkürler nas sinanın çenesi düştü kapatmıyor bir türlü tek elimle yazıyorum.

kronik
04.11.2009, 19:41
Ben onu ,bunu bilmem atalarımız ne demiş;yemekten sonra ya 40 adım yürüyeceksin yada sırt üstü yatacaksın .Her iki durumda da bilimsel olarak kanıtlanmış reaksiyonlar alınır insan yattığı zaman kan vücutta rahat hareket eder ve damarlarda ki sindirim tam anlamıyla gerçekleşir. insan yürüdüğü zamanda vücuduna daha fazla oksijen giider ve böylece oksijen besinlerin hızlı bir şekilde yanmasını sağlar. Sırf sindirim amaçlı yüzmek için deniz derya aramayın illaki yemekten sonra yüzecem diyorsanız içi su dolu küvet,leğen de işinizi görür
yapacaklarımız bunlar ama yapmamamız gerekenleri anlamadım desem yanlış olmaz

altuntas58
04.11.2009, 22:31
Sigara icmemek,uyumamak lazım