PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?

Sayfa : [1] 2 3 4

Kibrisli
05.12.2009, 21:09
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 5_210.jpg

Adalet ve Kalkınma Partisi (R.Tayyip Erdoğan)

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Büyük Birlik Partisi (Yalçın Topçu)

Demokrat Parti (Hüsamettin Cindoruk)

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] r.jpg

Demokratik Sol Parti (Masum Türker)

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] l(4).jpg

Cumhuriyet Halk Partisi (Deniz Baykal)

Hak ve Eşitlik Partisi (Osman Pamukoğlu)

Milliyetçi Hareket Partisi (Devlet Bahçeli)

Saadet Partisi (Numan Kurtulmuş)

Türkiye Değişim Hareketi (Mustafa Sarıgül)

Türkiye Komünist Partisi (Erkan Baş)

Türkiye Partisi (Abdullatif Şener)

Yeni Parti (Tuncay Özkan)

Kibrisli
05.12.2009, 21:17
Anket sonuçları kimin kime oy verdiği belli olduğu için önceki anketle değiştirilmiştir... Oy kullananların tekrar kullanmasını rica ederim...

Saygılar...

Kibrisli
05.12.2009, 21:22
Süper bölündüler 3'e yine:) Bide sarıgülle masum türker gelsin tam olur:)

goramaz
05.12.2009, 21:38
Partilerin Sivas ta aday gösterdikleri isimlere göre vereceğimdir.

Klimasuyu
05.12.2009, 21:43
Adalet ve Kalkınma Partisi (R.Tayyip Erdoğan)'ne hala oy veren var yaw..:)

Kibrisli
05.12.2009, 21:49
Partilerin Sivas ta aday gösterdikleri isimlere göre vereceğimdir.

Birinden ben aday olacağım... Verir misiniz?

goramaz
05.12.2009, 21:57
propagandanızı görmem lazım

goramaz
05.12.2009, 21:58
propagandanızı görmem lazım

bu arada propagandanın Türkçe sini bulamadım

sandalli
05.12.2009, 22:03
Birinden ben aday olacağım... Verir misiniz?

Ben verirdim ama oyum yok. :(

doğan bulut
05.12.2009, 22:09
ben hepsi diyince neden mesajımı sildizki
onlar siçimde herkes payına düşen seçim parası adı altında bütceyi boşaldacaklar olan yine halka olacak ben yine kazanan hepsi olacak diyorum

Kibrisli
05.12.2009, 22:12
bu arada propagandanın Türkçe sini bulamadım

Yaymaca demekmiş...

Doğan bey yukarda yazmıştık nedenini... Tüm mesajlar silindi çünkü anketin yenisi ile değiştirilmesi gerekti...

can99
05.12.2009, 22:13
Cumhuriyet Halk Partisi

goramaz
05.12.2009, 22:15
Yaymaca demekmiş...

hımm.. o zaman ''yaymaca''nızı bilmeden birşey diyemem.

doğan bulut
05.12.2009, 22:15
tamam ozaman
tabiğki.......MİLLİYETCİ HAREKET PARTİSİ

Kibrisli
05.12.2009, 22:47
hımm.. o zaman ''yaymaca''nızı bilmeden birşey diyemem.

:) Seçim zamanını beklersiniz sanırım ama şunu söyleyeyim Akademisyen, Meslek odaları, Halk, Öğrenci ve siyasetçiden oluşan 1400 kişi tarafından yazılan program ve projelerle karşınıza çıkmak üzereyiz...

ömer yalcin
06.12.2009, 01:11
öyle oy verme gibi bir lüksüm yok ama. eger verebilseydim oy

tabiki ADALET ve KALKIMA PARTISINE VERIRDIM:
bu benim tercihim...................... .........

Sivaslisandy-58
06.12.2009, 06:13
MALESEF OY VERME IMKANIM YOK:-(
AMAKI OLSAYDI!ANKETDEKI 2.ci7.ci 9.cu partililer arasinda bir secim yapmak gerekirse!MUSTAFA SARIGÜL olurdu:)
birde ankara KECIÖREN BELEDIYE BASKANI ADAYLIGINI KOYSA!?onada verebilirdim:)
BEN SADECE GÖREVININ BILINCINDE HALKININ YANINDA CALISKAN VE ÜRETEN INSANLARA HAYRANIM:)EMEKLERI BOSUNA GITMIYOR:)
HALKDA IKISINI COK SEVIYOR:)

Salim58
06.12.2009, 06:23
oyumun rengi belli o günleri görelim atarız bi zarf...

barikat58
06.12.2009, 12:16
GÜL İLE HİLAL BİZİM AŞKIMIZ ! :)

seva
06.12.2009, 12:56
Bende saklı olsun.... :)

albina58
06.12.2009, 13:12
kuşum aydın'a verirdim,
o çekilirse, fatih ürek'e,
enazından açıkca beyan ediyorlar değişeceklerini kesdireceklerini,

ya bugün yönetenler,biz değiştik diyorlar,
açıkca beyan etmiyorlar,ya kesdirin yada başka bişeler yapın,

seva
06.12.2009, 15:10
kuşum aydın'a verirdim,
o çekilirse, fatih ürek'e,
enazından açıkca beyan ediyorlar değişeceklerini kesdireceklerini,

ya bugün yönetenler,biz değiştik diyorlar,
açıkca beyan etmiyorlar,ya kesdirin yada başka bişeler yapın,

:D:D:D::D:D:D

Dilsad Hatun
06.12.2009, 16:54
Benim Davam Üc Hilal kime oy verecegim belli , ama Numan Kurtulus Herkeze bedel benim gözümde .

doğan bulut
06.12.2009, 17:43
öyle oy verme gibi bir lüksüm yok ama. eger verebilseydim oy

tabiki ADALET ve KALKIMA PARTISINE VERIRDIM:
bu benim tercihim...................... .........

iyiki yokmuş ömer kardeş

gönlüm58
06.12.2009, 18:31
Benim aklım altı okta,her zamanki gibi CHP'ye veririm..

OSMAN ECE
06.12.2009, 18:39
3 hilalden şaşmam

barikat58
06.12.2009, 18:43
iyiki yokmuş ömer kardeş

Yav anlamıyorum ben sizi ! Ne yani herkes senin görüşünemi oy vermek zorunda ? Ak partiye oy verenler hainmi yada dahada kötüsümü ? Hür iradeye darbe zihniyetinin kalıntıları gibi geliyor yorumlarınız ! Herkes istediğine oy verir.Birine kalkıp niye oy verdin diyemez kimse sanane yav mühür bende el bende istediğim yere basarım oyumu !!!

ismail 58
06.12.2009, 20:59
Köyün mevcut muhtarı emmioğlu,

Tekrar muhtarlığa aday olursa,

kesinlikle reyimi ona verirdim.

Klimasuyu
06.12.2009, 21:23
Anket Sivas'ta olduğu için BBP'nin bu kadar oy aldığını düşünürsek, Ak Parti hala en çok oy alan parti...

Bu adamlar için demek ki "vatan, toprak, bayrak, şehit" kelimeleri birşey ifade etmiyor..!
Dağdan gelen teröristlerin şehirlerde yaptıkları mitinglerde hoşlarına gidiyor, hergün ayrı bir renge bürünen "bukalemun" gibi bir başbakanları olduğundan son derece memnunlar...

Başka da bir açıklaması yoktur heralde..:confused:

doğan bulut
06.12.2009, 21:37
Yav anlamıyorum ben sizi ! Ne yani herkes senin görüşünemi oy vermek zorunda ? Ak partiye oy verenler hainmi yada dahada kötüsümü ? Hür iradeye darbe zihniyetinin kalıntıları gibi geliyor yorumlarınız ! Herkes istediğine oy verir.Birine kalkıp niye oy verdin diyemez kimse sanane yav mühür bende el bende istediğim yere basarım oyumu !!!

yav bende sizi anlıyamıyamıyorum hep birbirimizi eleştirecek değiliz ya birazda tebessüm edelim değilmi

Cley
06.12.2009, 21:40
Oldu olacak Ak Partiye oy veren vatan hainidir yazın...Çekinmeyin

barikat58
06.12.2009, 21:44
yav bende sizi anlıyamıyamıyorum hep birbirimizi eleştirecek değiliz ya birazda tebessüm edelim değilmi

Ben BBP'ye oyumu veririm ama parti bağnazı değilim.Bir partiye siyasi lidere yüklenilir ama ona oy verenler sorgulanmaz.Bu nasıl bir espri anlayışıdır onuda anlayabilmiş değilim ! Benim anlayışım kıt galiba :rolleyes:

Klimasuyu
06.12.2009, 21:48
Bi nevi öyle de denebilir, dolaylı olarak bilerek veya bilmeyerek öyle...Hayır benim anlamadığım direk dtp ye verin daha mantıklı olur...En azından adamlar açık açık dile getiriyorlar ne düşündüklerini...Sizin oy verdiğiniz adam nerden ses yüksek çıkarsa o tarafa dönüyor... Çok esnek maşallah..:) Kavis ala ala bi hal oldu...

doğan bulut
06.12.2009, 21:52
Ben BBP'ye oyumu veririm ama parti bağnazı değilim.Bir partiye siyasi lidere yüklenilir ama ona oy verenler sorgulanmaz.Bu nasıl bir espri anlayışıdır onuda anlayabilmiş değilim ! Benim anlayışım kıt galiba :rolleyes:

senin allayışına bağlı ben görüşümü ortaya koydum ister alır cebine kosun istemes isen yorumuma yorum yapmak zorunda değilsin

LaEdri
06.12.2009, 22:19
Sayın şener'e vereceğim inşallah,ama Kıbrıslı'yı da aklımın bir köşesine yazdım..:)

goramaz
06.12.2009, 23:17

Akp ye yapılan bütün eleştiriler saldırılar ters tepmiştir. bu da bir gerçek..

nihat83
06.12.2009, 23:34
bugün, yarin ve hergün secim olsa oyum saadet partisine...

Salim58
07.12.2009, 08:45
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

oyumun rengi belli oldu..

sandıklarıda koysalarda kararlar değişmeden zarflarımızı atsak.:)

ero
07.12.2009, 10:55
Tabiki chp ye verirdim;)

sensetik
07.12.2009, 12:42
bu millet geçen seçimlerde Aziz Nesini nasıl haklı çıkardıysa önümüzdeki seçimdede aynısını yapar, bekleyin ve görün..ne kadar .............. olduğumuzu........

goramaz
07.12.2009, 13:19
hocam yavaş olun isterseniz. Herkesin ailesinde Akp ye bir oy çıkmıştır. Sizin gibi düşünmeyenler aptal mı oluyor.

engineer58
07.12.2009, 13:27
Herkesin düşüncesine saygı duymak gerekir,fakat eleştirinin dozajınıda ayarlamak lazım değilmi?Size göre yanlış olan illa yanlış değildir,sizin bakış açınıza göre yanlıştır sadece,onun için biraz saygı...Aziz Nesin bunu her açıdan söledi nereye çekerseniz bende tam zıttına çekiyorum o zaman varmı böle bişi...(Not:AKP ye oy vermedim)

Cley
07.12.2009, 13:31
Bu forumda akpartiye ve oy verenlere herşey yazılabilir mübahtır...

Kibrisli
07.12.2009, 13:38
bu millet geçen seçimlerde Aziz Nesini nasıl haklı çıkardıysa önümüzdeki seçimdede aynısını yapar, bekleyin ve görün..ne kadar aptal olduğumuzu........

Benim bir büyümün de başka bir sözü vardır benim de aklıma hep o gelir... Türk milleti onun söylediği bazı özelliklerini kaybetse de unutmayalım ki: "Türk milleti çalışkandır, Türk Milleti zekidir..." AKP'yi indirmek istiyorak yine millete güvenecez yine millete güveneceğiz, onu küçümseyerek iktidara gelmek imkansız... Ayrıca AKP'ye oy verdi diye kimseye hakaret etme hakkımız yok...

engineer58
07.12.2009, 14:04
Bu forumda akpartiye ve oy verenlere herşey yazılabilir mübahtır... :confused::confused: yorum yapmaya bile gerek yok MALESEF...

Sivasprensi
07.12.2009, 14:32
Adalet ve Kalkınma Partisi (R.Tayyip Erdoğan)'ne hala oy veren var yaw..:)

akrabalaridir:D

Ertugrul
07.12.2009, 17:53
Seçime daha çok zaman var, şuandaki görüntü Ak Parti yine açık ara 1. Parti olur ama %47'den, % 30 - %38 arasında bir oya geriliyebilir. Sarıgül'ün seçim öncesi atağa geçeceği ve CHP'nin beyaz türklüğe kayması devam ederse CHP'de %15 civarı oy alabilir, bu seçimden en karlı MHP çıkacak gibi duruyor oyunu %20'nin üstüne çıkarabilir. Sadet Partisi kısmen oyunu arttırsada baraja takılır. Yeni kurulan partilerden sadece Mustafa Sarıgül barajı zorlayabilir. Sarıgül barajı geçemez ise Ak Parti bir dönem daha tek başına ülkeyi idare eder.

Burak hocam ne yazık ki senin partiye şans veremiyorum. Sivas'tan bağımsız koysan adaylığını olmaz mı ? :D

Arif Coşkun
07.12.2009, 18:08
Seçimlere daha çok var, daha çok şeyler değişir. CHP nin Sivas'tan bu kadar oy alacagını hiç tahmin etmiyordum. CHP'ye büyük ölçüde yöneliş var. Bu komik seçim sistemiyle tek başınada iktidar olabilir. CHP tabanının Sarıgüle oy vereceğini sanmıyorum alırsa AKP ve diğer partilerden alabilir. Birde Burak Hocam'ın partisi de sürpriz yapabilir. İstanbul'dan aday olsaydın keşke oyum kesinlikle senindi Hocam :)

asud-e
07.12.2009, 18:28
Bir dahaki seçimlerde milletime akıl fikir ihsan eyle yarabbiiii demekten başka birşey demek içinden gelmiyor. Aminnnnnnnnnn !!!

goramaz
07.12.2009, 18:36
Amin amin...

barikat58
07.12.2009, 19:04
bu millet geçen seçimlerde Aziz Nesini nasıl haklı çıkardıysa önümüzdeki seçimdede aynısını yapar, bekleyin ve görün..ne kadar .............. olduğumuzu........

Madalyonun öteki tarafını çevirdik bu millet yıllardır muhalefet olan gerici,yobaz bir chp ye oy veriyor hala , bu yılda öyle olacak galiba Aziz Nesin yine haklı çıkıyor !!!

barikat58
07.12.2009, 19:06
Akrabaya eşe dosta haber verin gelsin ankette oy kullansınlar :D Bu anket hiç bir şeye yaramaz sadece tartışmaya ve parti bağnazlarının kendinden başkasına oy verenleri küçümsemeye onlara hakaretler etmeye yarar başkada bişeye yaramaz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Abdurrahman 58
07.12.2009, 19:11
Tarafsız olarak konuşuyorum: Akp en az %15 oy kaybı yaşayacak,Büyük Birlik Partisi %10 barajını aşacak,Mhp'de %5 lik bir yükseliş olur, Chp'de bi değişiklik olmaz. ' diye düşünüyorum..

barikat58
07.12.2009, 19:14
Bi nevi öyle de denebilir, dolaylı olarak bilerek veya bilmeyerek öyle...Hayır benim anlamadığım direk dtp ye verin daha mantıklı olur...En azından adamlar açık açık dile getiriyorlar ne düşündüklerini...Sizin oy verdiğiniz adam nerden ses yüksek çıkarsa o tarafa dönüyor... Çok esnek maşallah..:) Kavis ala ala bi hal oldu...

Benim babam oyunu her dönem Ak partiye veriyor.Şimdi Özür dileyeceksiniz bir dahada Ak partiye oy verenleri dtp ile eş tutmayacak vatan bayrak ezan namus demeyeceksiniz vatan bayrak ezan namaz sanamı kaldı ? Daha dünkü cocuksun 22 yaşındasın sen kimsinde benim 45 yaşında ki babamı ihanetle suçlarsın.Bir daha böyle dengesizlikler olmasını istemiyorum HER KİM OLURSA OLSUN HER NERDE OLURSA OLSUN SONUCUNA KATLANIR....

SAYIN YÖNETİCİLER ADAMLAR VATAN HAİNİ EDİYOR ÜLKENİN YARISI AMA SİLMİYORSUNUZ ÇÜNKÜ YILAN SİZE DOKUNMUYOR EĞER SİZİN OY VERDİĞİNİZ PARTİYE YAZILSAYDI ANINDA SİLERSİNİZ.BİRAZ İNSANCIL OLALIM........

barikat58
07.12.2009, 19:34
SÖZ KONUSU OLAN VATANA İHANETSE BUNUN EN BÜYÜĞÜNÜ DEVLET BAHÇELİ YAPMIŞTIR.

Terör örgütü PKK ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])'nın lideri Abdullah Öcalan'ın asılması için meydanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])'a ip atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])'nin idam cezasını uygulamasını önleyen kararın altında imzası bulunuyor.

SÖZÜME SADIK KALACAĞIM İMZASI
Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar'ın ortaya çıkardığı 12 Ocak 2000 tarihli mutabakat metni belgesinde, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile koalisyon ortakları Devlet Bahçeli ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) ve Mesut Yılmaz'ın imzaları bulunuyor. Devlet Bahçeli ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) bu kararın ardından verdiği beyanatta, ölüm cezasının uygulanmayacağı konusunda sözüne sadık kalacağını belirtiyor.

BİR GÜNDE DEĞİŞMİŞTİ
57. Hükümet'in ortağı MHP lideri Bahçeli, 11 Ocak 2000 günü Osmaniye'de yaptığı konuşmada Öcalan'ın idam edileceği mesajını verdi. Ancak bu mesajdan bir gün sonra Bahçeli'nin de katıldığı Ankara ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])'da yapılan liderler zirvesinden 'Öcalan'ın idam cezasını bekletme kararı' çıkmıştı. ANASOL-M hükümeti, bir yandan Öcalan'ın idam kararını bekletirken diğer yandan da idam cezalarının kaldırılması için yasal düzenleme hazırlığı başlatarak verilen idam kararının infaz edilmesini yasal olarak da imkansız hale getirmişti.

İŞTE O KARARIN METNİ
BÜLENT Ecevit, Devlet Bahçeli ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) ve Mesut Yılmaz imzasını taşıyan 'Karar Metni'nde, 'Koalisyonu oluşturan DSP, MHP ve ANAP'ın genel başkanları, bugün(12 Ocak) Başbakanlık'ta yaptıkları toplantıda, AİHM'in teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkındaki kesinleşmiş idam cezasının infazının bir süre ertelenmesine ilişkin ihtiyati tedbir kararını ayrıntıları ile değerlendirmişlerdir. Bilindiği gibi Türkiye ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])'nin de yargı yetkisini kabul etmiş olduğu AİHM'in Türk yargısınca verilmiş kararları değiştirmesi hiçbir şekilde sözkonusu değildir. Anayasamızdan ve uluslararası taahhütlerimizden kaynaklanan süreç tamamlandığında, dosya gereği için ivedilikle TBMM'ye gönderilecektir' deniyor.

TERÖRİSTLERE MESAJ VERİLMİŞ
TERÖR örgütü PKK ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) üyeleri ve sempatizanlarının eylemlerde bulunmaması uyarısı da yapılan metinde 'Genel Başkanlar, hukuka saygı içinde aldıkları bu kararın, terör örgütü ve yandaşı çevrelerce milleti ve devleti ile Türkiye ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])'nin yüksek menfaatleri aleyhine kullanılmak istendiğinin değerlendirilmesi halinde, erteleme süreci kesilerek infaz sürecine derhal geçilmesi konusunda görüş birliğine varmışlardır' ifadeleri yer alıyor. Son paragraftaki ifadelerin Bahçeli'nin tabanını rahatlatmak için uzun tartışmaların ardından metne konduğu belirtiliyor.

"İMZA BİZİM, SADIK KALACAĞIZ"
Bahçeli, bu kararın ardından Hürriyet Gazetesi'ne 25 Haziran 2002 tarihinde verdiği beyanatta Öcalan'ın idam edilmemesi yönündeki sözüne sadık olacağını belirtti. Bahçeli beyanatında 'Biz ölüm cezalarının uygulanmayacağı yolunda bir moratoryum ilan ettik. Buna sadığız. İdam cezasının kaldırılmasını orta vadeli bir karar olarak ilan ettik. Buna da sadığız' açıklamasını yaptı.

O ZAMAN İDAMA KARŞIYDI
Bahçeli, Hürreyet'in 'Peki bazı milletvekilleri, seçim ortamının da etkisiyle 'getirin şu dosyayı Meclis'te oylayalım' derse ne olacak?' sorusuna ise 'İdam cezaları uygulanmayacak diyen o moratoryumu kim imzaladı? Altında bizim imzalarımız yok mu? Elbette imzamıza sadık kalacağız' karşılığını vererek, Öcalan'ın idam dosyasının raftan indirilmesine karşı olduğunu açıkladı.

ÖCALAN, ALDIĞI HER NEFESİ MHP'YE BORÇLU
AK Parti ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) Grup Başkanvekili Salih Kapusuz MHP'nin 1999'da Öcalan'ı idam etme vaadiyle iş başına geldiğini hatırlatarak, iktidarda ise terörist başının idamını engellediğini söyledi. Kapusuz 'Karar Başbakanlık'ta iki yıl bilinçli bekletilmiş. İdam engellenmiştir' dedi.

KOLTUĞU TERCİH ETTİ
Apo'nun idamının ertelenmesiyle ilgili belgede Bahçeli'nin imzasının olduğunu belirten Kapusuz 'MHP, hükümet ortağının bölücübaşına verilen idam cezasını müebbet hapse çeviren kanun teklifine göz yummuş, hükümet ortaklığını yani koltuk sevdasını bebek katilinin idamına yeğlemiştir. Bahçeli, milletin ve Türk adaletinin kendisine emanet ettiği ipi, seçim meydanlarında yine millete atma gafletini göster-miştir' dedi.

BAHÇELİ ODASINDA VEKİLLERE NE DEDİ
İdamın kalkmasıyla ilgili değişiklik Anayasa Komisyonu'nda görüşülürken idam ile ilgili düzenlemenin çıkarılması için verdiği önerge reddedilen AK Partili Ramazan Toprak, verilen arada MHP'li milletvekillerinin Bahçeli'nin odasına çağrıldığını ve toplantıya dönüşlerinde Öcalan'ı kurtarma yönünde oy kullandıklarını anlattı.

BAHÇELİ'YLE 1 SAAT 15 DAKİKA
Toprak 'MHP'li milletvekilleri, 1 saat 15 dakika süren bu toplantıdan yüzleri kıpkırmızı olarak döndüler. Ve önergeme red oyu verdiler. Böylece idam cezası kaldırılırken, Apo kapsam dışı kalmadı. Yasal olarak böylece idamdan kurtuldu. İş bittikten, düzenleme Genel Kurul'a bu haliyle gittikten sonra da aynı düzenlemenin Genel Kurul'daki oylamasında 'hayır' yönünde oy kullandılar' diye konuştu.

İDAM İPİ ELİNDEYKEN SEN NİYE ASMADIN?
Dönemin MHP milletvekili Edip Özbaş, Başbakan olarak, Öcalan'ın idam cezasını uygulamadığı gerekçesiyle Ecevit hakkında soruşturma önergesi açılması için imza toplamak istemiş, ancak MHP'liler Özbaş'a destek vermemişti. Önergeye destek veren Abdulhaluk Çay, Enis Öksüz, Ali Güngör, Mehmet Ceylan ve Mesut Türker de Bahçeli tarafından tasfiye edildi.

SEÇMENE SELAM GÖNDERİYOR
Özbaş, Bahçeli'nin idam ipi ile şov yapmasının 'seçmene selam'dan ibaret olduğunu belirterek 'Apo'nun idam ipinin ucu elindeyken gereken adımları atmadı. Öcalan'ı, Ecevit, Yılmaz ve Bahçeli üçlüsü idam kararını bekleterek, fiilen kurtardılar. Daha sonra da Anayasa'dan idam cezasını çıkararak yasal olarak kurtardılar' diye konuştu.

Klimasuyu
07.12.2009, 19:35
Şimdi bu msjı yazarak ne bekliyorsun Barikat58..? "Tamam abi", "olur abi" dememi beklemiyorsun heralde...

Özür dileyecek birileri varsa o da Ak Parti'ye oy verenlerdir... Ak Parti'ye oy verenler çıkıp Türk Mileti'nden özür dilesinler..!

barikat58
07.12.2009, 19:41
Şimdi bu msjı yazarak ne bekliyorsun Barikat58..? "Tamam abi", "olur abi" dememi beklemiyorsun heralde...

Özür dileyecek birileri varsa o da Ak Parti'ye oy verenlerdir... Ak Parti'ye oy verenler çıkıp Türk Mileti'nden özür dilesinler..!

AK PARTİYE OY VERENLER PASİFİKTENMİ GELİYORLAR Kİ TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLİYORLAR.AK PARTİYE OY VERENLERDE TÜRK MİLLETİ ! NEYİN NE OLDUGUNU HERKES BİLİYOR.BU VATANA NASIL İHANET EDİLİRMİŞ BUNUN HER TÜRLÜ KARISIMI MHP ' NİN LABARATUARLARINDA MEVCUTTUR.BU VATANA İHANET EDEN ŞEHİT KANINI KULLANAN APOYU RANT HALİNE GETİREN AMA ZAMANINDA ASMAYAN MHP HALKTAN ÖZÜR DİLEMELİDİR.MHP YE OY VERENLERDE BÜYÜK TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR !!!!!!!!!!!!

Abdurrahman 58
07.12.2009, 19:42
Barikat 58'e katılıyorum.devlet yöneticilerini eleştir yeri geldiğinde bende yapıyorum.ama masum anadolu insanına vatan haini demek bir Türk'e yakışmaz.bir cümleyle Ülkemiz'in yarısının vebali sırtına bindi. kendine gel.

Klimasuyu
07.12.2009, 19:45
Bana ne arkadaş MHP'den Devlet BAHÇELİ'den..? Her zaman dediğim gibi O diğerlerinden biraz iyi, "kötünün iyisi"...

barikat58
07.12.2009, 19:49
Bana ne arkadaş MHP'den Devlet BAHÇELİ'den..? Her zaman dediğim gibi O diğerlerinden biraz iyi, "kötünün iyisi"...

9 yıl önce devlet bahçeli asmadı apo yu ! Eğer devlet bahçeli iyiyse apoyu asmadıgınıda unutmayın.bunu bildiğiniz halde hala iyi diyorsanız ozaman aponun asılmamasını zaten kabul etmişinizdir.aponun asılmamasını kabul etmek vatana en büyükk ihanettir !!!!!!!

Klimasuyu
07.12.2009, 19:52
bir cümleyle Ülkemiz'in yarısının vebali sırtına bindi. .

Evet % de 40 küsür, ama birde terör yüzünden ölen öldürülen 36 bin küsür insan ve bunları ailelerinin vebalini almak var...

Klimasuyu
07.12.2009, 19:58
9 yıl önce devlet bahçeli asmadı apo yu ! Eğer devlet bahçeli iyiyse apoyu asmadıgınıda unutmayın.bunu bildiğiniz halde hala iyi diyorsanız ozaman aponun asılmamasını zaten kabul etmişinizdir.aponun asılmamasını kabul etmek vatana en büyükk ihanettir !!!!!!!

apoyu yakalayıp ömür boyu hapse mahkum etmek, terörü bitirme noktasına getirmek ihanet, ama 4 milyon tl harcayıp ona yeni odalar yapmak, arkadaş götürmek, onu yeniden yargılamaya çalışmak, onun emriyle gelenlerin şovlarını izlemekten başka bişey yapmamak, sonra da Obama'ya gidip tekmil vermek("verdiğiniz emri yerine getirdim, kürt açılımını başlattım" demek) vatana millete bağlılık öyle mi..?

doğan bulut
07.12.2009, 19:58
bari kat okları aldın nereye gidiyon oy avlamayamı

Abdurrahman 58
07.12.2009, 20:06
Evet % de 40 küsür, ama birde terör yüzünden ölen öldürülen 36 bin küsür insan ve bunları ailelerinin vebalini almak var...

o devlet yöneticilerinin suçu hemşerim.ama herkes şunu bilsinki bir dahaki döneme akp oylarının yarısını kaybedecek..ama yönümü diğer partilere çevirdiğimde ADAM ın çok az olduğunu görüyorum.Onlarıda milletimize göstermiyorlar..

barikat58
07.12.2009, 20:06
apoyu yakalayıp ömür boyu hapse mahkum etmek, terörü bitirme noktasına getirmek ihanet, ama 4 milyon tl harcayıp ona yeni odalar yapmak, arkadaş götürmek, onu yeniden yargılamaya çalışmak, onun emriyle gelenlerin şovlarını izlemekten başka bişey yapmamak, sonra da Obama'ya gidip tekmil vermek("verdiğiniz emri yerine getirdim, kürt açılımını başlattım" demek) vatana millete bağlılık öyle mi..?

Ben ak partinin baglılıklarından bahsetmedim hiç ben ak partiye oy verenler haindir dtp den farksızdır gibi saçmalıklarınıza cevap veriyorum.kimse bu milletin hür iradesini sorgulayamaz.millet istedigine oy verir kalkıpta dengesizin biri milletin büyük bir cogunlugunu vatan haini edemez.
Apo yu yakalayıp demek hata olur apoyu kimse yakalamadı apo yu kenyadan teslim aldık apoyu kenya yakaladı ! ömür boyu hapse mahkum etmek ihanettir evet cünkü asılmalıydı ona verilen ceza uygulanmalıydı ama bahceli ab li abilerinin dedigini yapmalıydı ondan asamadılar.eğer o gün apo asılsaydı bugün yeni bir koğuştan yada aponun koğuş arkadaşlarından bahsetmezdik.bu bir zincir ve bunun ilk halkası devlet bahçeli.

barikat58
07.12.2009, 20:08
bari kat okları aldın nereye gidiyon oy avlamayamı

Oy avlamak benim işim değil onu siyasiler yapar.Ben gördüğüm yanlışları söylerim.O resimde ki ok oy avlamak için değil okla avlanan vatandaşın resmidir !!

doğan bulut
07.12.2009, 20:10
bana ne kızıyon kardeş valla ben yapmadım okların sahibine kız

Klimasuyu
07.12.2009, 20:20
Evet önce şu dtp konusunda başlayalım; dolaylı olarak evet dedim, ha şimdi dtp Güneydoğu'da % 90'ların üzerinde oy alıyor yani kürtlerin hemen hemen hepsi, o zaman bu adamların hepsi hain...E siz değil miydiniz "kürtlein hepsi hain değil" diyen..?

Ha denge konusu; :) o kunuda sıkıntı yok Barikat58 uzun boylu olmama rağmen çok dengeli biriyimdir...Maç yaparken kolay kolay düşmem;)

Şimdi gel gelelim bebek katili ya da namı diyar "kürt açılımının mimarı"na onlar asmadıysa sen de as kardeşim..! Şimdi başımızdakiler değil miydi "AB Hristiyan birliğidir" diyenler..? Ee şimdi neden AB'ye girmek için uğraşıyorlarda apoyu idam etmiyorlar..? Aradan ne kadar zaman geçti..? Yıllar insanları bu kadar mı değiştirir..?!

barikat58
07.12.2009, 20:24
Evet önce şu dtp konusunda başlayalım; dolaylı olarak evet dedim, ha şimdi dtp Güneydoğu'da % 90'ların üzerinde oy alıyor yani kürtlerin hemen hemen hepsi, o zaman bu adamların hepsi hain...E siz değil miydiniz "kürtlein hepsi hain değil" diyen..?

Ha denge konusu; :) o kunuda sıkıntı yok Barikat58 uzun boylu olmama rağmen çok dengeli biriyimdir...Maç yaparken kolay kolay düşmem;)

Şimdi gel gelelim bebek katili ya da namı diyar "kürt açılımının mimarı"na onlar asmadıysa sen de as kardeşim..! Şimdi başımızdakiler değil miydi "AB Hristiyan birliğidir" diyenler..? Ee şimdi neden AB'ye girmek için uğraşıyorlarda apoyu idam etmiyorlar..? Aradan ne kadar zaman geçti..? Yıllar insanları bu kadar mı değiştirir..?!

Aponun asılmaması için her türlü imzalar zamanında atıldı şimdi asılması imkansız tamammı.biz asamadık siz asın demek çocukca bir şey önce gör sonra söyle ! Ersen martinde boy var ama hala golü yok ligde,kavaktada boy var ama elma erik yetiştiremiyor ;)

Klimasuyu
07.12.2009, 20:27
Lise bahçelerine döndü site..:)

kolsuz_kerim
07.12.2009, 20:27
yıldırım git şu adamı bana savuma bahceli kim bir ailekuracak cesareti bile yok atıp tutuyosununz asamadı ozaman apoyu şimdi meydana ip atıyo

barikat58
07.12.2009, 20:30
Lise bahçelerine döndü site..:)

Liseliler gibi konuşursan döner.Ben uyarımı yaptım ak partiye oy verenler vatan hainidir dtp ye verin ondan iyi falan gibi yazıları bundan sonra görmek istemiyorum.Benim ailemdede var ak partiye oy veren kimsede benim ailemden birini ihanetle suçlayamaz suçlarsa sonucuna katlanır

goramaz
07.12.2009, 20:30
Metin emin ol ülkesini seven hiç kimse şu Türkiyenin içinden geçtiği dönemi tasvip etmez.
Akp konusuna gelince hain demen benim anneme amcama hatta rahmetli dedeme dokunur.
en sevdiğim arkadaşıma dokunur..birbirimizn düşüncelerine saygı duymak zorundayız.hepimiz bu ülkeyi seviyoruz.Kimse Akp ye ülkeyi dağıtsın parçalasın diye oy vermedi.insanların temiz niyetlerini ve teveccühlerini hangi parti olursa olsun yanlış amaçlar doğrultusunda kullanmışlarsa bu insanlara aptal demek Allah akıl fikir versin demek hain demek hoş bir tutum değildir.

Klimasuyu
07.12.2009, 20:31
Kolsuz_kerim bide sen çıkma başıma..:) Git sen "Form Oyunları"nda bir sonraki üyeyi tahmin et, ben de geliyorum.. :)

doğan bulut
07.12.2009, 20:32
onlar üçlü kovalisyonudu siz tek başınıza ikdidarsınız bazı kararları daha iyi alırsınız oylarım yüzde 52 ikisini aldık diye öğünüyorsunuz kararları kolay kolay alırsınız
siz asaydınız önünüze duranmı oldu

Klimasuyu
07.12.2009, 20:33
Liseliler gibi konuşursan döner.Ben uyarımı yaptım ak partiye oy verenler vatan hainidir dtp ye verin ondan iyi falan gibi yazıları bundan sonra görmek istemiyorum.Benim ailemdede var ak partiye oy veren kimsede benim ailemden birini ihanetle suçlayamaz suçlarsa sonucuna katlanır

"Sonuç":confused: Fark etmez ben her türlü sonuca açığım...

kolsuz_kerim
07.12.2009, 20:33
bi sonraki üye en yakın takipcim cley:) neyini öğreniyim

Klimasuyu
07.12.2009, 20:35
Metin emin ol ülkesini seven hiç kimse şu Türkiyenin içinden geçtiği dönemi tasvip etmez.
Akp konusuna gelince hain demen benim anneme amcama hatta rahmetli dedeme dokunur.
en sevdiğim arkadaşıma dokunur..birbirimizn düşüncelerine saygı duymak zorundayız.hepimiz bu ülkeyi seviyoruz.Kimse Akp ye ülkeyi dağıtsın parçalasın diye oy vermedi.insanların temiz niyetlerini ve teveccühlerini hangi parti olursa olsun yanlış amaçlar doğrultusunda kullanmışlarsa bu insanlara aptal demek Allah akıl fikir versin demek hain demek hoş bir tutum değildir.

Hocam ülkenin okyanusların ötesinden yönetildiğini görmek "hoş bir durum" mudur..?

barikat58
07.12.2009, 20:36
"Sonuç":confused: Fark etmez ben her türlü sonuca açığım...

Tamam sen bi daha ak partiye oy verenler vatan haini dtp ye verin daha iyi falan de ondan sonra görürsün sonucu

doğan bulut
07.12.2009, 20:41
goramaz58; onlar eli kanlı caniyi yakaladı getirdi en azından deliğe dıkdılar tayip kandilde eli kanlı köpekleri getirdi şov yaptırdı daha hala konuşuyosunuz pes doğrusu

Yigit_07_58
07.12.2009, 20:41
milliyetcılere guleyım ha ha ha ha bbp bıle sızden once:=)) durmak yok yola devam tuncay ozkan gıbı ha....a bıle oy verıyor bu mıllet sasmak elde degıl:=)))

Klimasuyu
07.12.2009, 20:42
Lafla peynir gemisi yürümüyor...

kolsuz_kerim
07.12.2009, 20:43
yıldırım öyle savunmayla olmaz şarkışla mhp adayı kimdi sivastan adayı kimdi bilmiyosun değilmi işte senin gibi saf arkadaşlarım anca el işareti güzel diye mhp diyosun bilmediğin tanımadığın kişileri savunuyosun bana adaylarını söylesene bi

barikat58
07.12.2009, 20:44
Lafla peynir gemisi yürümüyor...

Peynir gemisinin lafla yürümediğini fark etmiş olmak güzel

goramaz
Hocam ülkenin okyanusların ötesinden yönetildiğini görmek "hoş bir durum" mudur..?

Okyanusların ötesinden yönetim ne zaman yoktu ki. sadece iki ülkenin başkanları ve başbakanları değişti.
Türkiyenin daha kendisine ait bir diş macunu patenti bile yok. Amerika istemese Türkiye yerinden kıpırdayamaz.Kimi kandırıyorsunuz. Apoyu asmaktan bahsediyorsunuz. As da bir gör bakalım başına ne çoraplar örecekler.Kimmiş o babayiğit.yazıklar olsun bizi yıllar yılı namerte muhtaç edenlere
bir kore gibi olup abd ye kafa tutacak güce gelirsek işte o zaman istediğimizi yapabiliriz.asıyor musun kesiyor musun kimse sana karışamaz.

kolsuz_kerim
durmakyok yola devam:)

Yigit_07_58
07.12.2009, 20:45
metin olum ben sana demedımmı mal mal konusma bak ankette bıle mhp den onde akp demekkı sevenı cok hala saf saf konusup muhalıf olma baykalla aynı tastan yemekmı yedın olum sen :=)))

doğan bulut
07.12.2009, 20:45
goramaz58; onlar eli kanlı caniyi yakaladı getirdi en azından deliğe dıkdılar tayip kandilde eli kanlı köpekleri getirdi şov yaptırdı daha hala konuşuyosunuz pes doğrusu

benim üsteki yorumum goramaza değil ;barikat58 idi
yanlışlık oldu

goramaz
07.12.2009, 20:48

abi Allah aşkına artık yoruldum. ne zaman ki o görüntüleri gördüm ben açılımdan desteğimi çektim. pkk ile ilgili herşeyden tiksiniyorum. bir de yazdıklarıma dipnot mu düşeyim. benim burda karşı olduğum akp ye oy verenlere hakaret edilmesidir.

barikat58
07.12.2009, 20:49
benim üsteki yorumum goramaza değil ;barikat58 idi
yanlışlık oldu

Apoyu kimse yakalamadı ! Apoyu kenya dan teslim aldık kenya yakaladı..

Yigit_07_58
yıldırım öyle savunmayla olmaz şarkışla mhp adayı kimdi sivastan adayı kimdi bilmiyosun değilmi işte senin gibi saf arkadaşlarım anca el işareti güzel diye mhp diyosun bilmediğin tanımadığın kişileri savunuyosun bana adaylarını söylesene bi

haydutun bırıydı kım olacak

Klimasuyu
metin olum ben sana demedımmı mal mal konusma bak ankette bıle mhp den onde akp demekkı sevenı cok hala saf saf konusup muhalıf olma baykalla aynı tastan yemekmı yedın olum sen :=)))

Tamam arkadaşım biz safız malız ama siz çok zekisiniz... Oldu mu şimdi..?

Yigit_07_58
07.12.2009, 20:51
he soyle adam ol:) zaten sana arkadaslar vermıs cevabını akıllan az akıllan oktay vural kılıklı:=)) puahaha

Klimasuyu
07.12.2009, 20:51
Peynir gemisinin lafla yürümediğini fark etmiş olmak güzel

Evet çok güzel bişey ama hala fark etmemiş olanları görmekte bir o kadar çirkin...

kolsuz_kerim
07.12.2009, 20:52
metin hadi gitte sütünü iç yeter metin yeterrrr rezil ettin yeter:)

barikat58
07.12.2009, 20:52
Evet çok güzel bişey ama hala fark etmemiş olanları görmekte bir o kadar çirkin...

Onu fark etmeyenede sen fark ettir o zaman

doğan bulut
07.12.2009, 20:53
orda yakaladı burda yakaladı niticeye baksen haticeye değil birde siz yapında görelim ama yaptınız ne yaptınız sınır kapısına mahkeme taşıdınız hep tarihde ilkleri yaptınız hep sonu hüsranla biten ilkler

barikat58
07.12.2009, 20:54
orda yakaladı burda yakaladı niticeye baksen haticeye değil birde siz yapında görelim ama yaptınız ne yaptınız sınır kapısına mahkeme taşıdınız hep tarihde ilkleri yaptınız hep sonu hüsranla biten ilkler

Biz kim ?

doğan bulut
07.12.2009, 20:56
Apoyu kimse yakalamadı ! Apoyu kenya dan teslim aldık kenya yakaladı..

siz almadız barikat biz aldık kardeş biz

Klimasuyu
07.12.2009, 20:56
Kolsuz_kerim'le Yiğit 07 58 bi gidin başımdan..:)

Klimasuyu
07.12.2009, 20:57
Onu fark etmeyenede sen fark ettir o zaman

Nasıl..? Senin gibi pc başından tehtidler savurarak mı..?

barikat58
07.12.2009, 20:58
siz almadız barikat biz aldık kardeş biz

Ben biz derken ülke olarak konusuyorum sen biz derken sadece partini konusuyorsun fark burda işte :rolleyes:

doğan bulut
07.12.2009, 21:01
ne fakı kardeş şimdi akp nin yaptıklarında diğer partilerdemi sorumlu ikdidar kimse yapılanlardan o sorumlu

kolsuz_kerim
07.12.2009, 21:02
metin hadi boşver 7 şehit var oy avcılığı peşindesiniz bu kafa ilemi iktidar olacaksınız

doğan bulut
07.12.2009, 21:05
nekadar çirkin bir yorum iğrenç ben bukonuyu terk ediyorum

barikat58
07.12.2009, 21:06
Nasıl..? Senin gibi pc başından tehtidler savurarak mı..?

Her şeyi biliyorsun her şeyi söylüyorsun bunu niye bana soruyorsun ?Pc başına takılma reelede aktarılması zor değildir.

Klimasuyu
07.12.2009, 21:07
Mustafa sen git gitarınla oyna :) Olum bi git başımdan yaw...Sırf bana kıllık yapmak için siyasete bulaşdın geldin..:)

Klimasuyu
07.12.2009, 21:08
Her şeyi biliyorsun her şeyi söylüyorsun bunu niye bana soruyorsun ?Pc başına takılma reelede aktarılması zor değildir.

Ee napalım şimdi realde buluşup kavga mı edelim senle..?:)

kolsuz_kerim
07.12.2009, 21:09
gelsana uğur ışılaktan ak ak ı çalayım:)

goramaz
07.12.2009, 22:22
şimdi siz hangi partiye oy veriyorsunuz

sivaslıgenç
07.12.2009, 22:38
Osman pamukoğluna oy veren var mı yaa:D

besyo_cu
07.12.2009, 22:41

Gardaş Siyasi kimliği ile oy alırmı bilmem ama Askeri anlamda ki üstün başarıları ile çok daha iyi yerleri hak ettiği kesin.

Kibrisli
07.12.2009, 22:42
milliyetcılere guleyım ha ha ha ha bbp bıle sızden once:=)) durmak yok yola devam tuncay ozkan gıbı h.....a bıle oy verıyor bu mıllet sasmak elde degıl:=)))

Sana be sen yoluna devam et nerden nemalanıyorsan ordan devam et... Haydut dediğin Tuncay Özkan'ın karşısına çıkmaya Erdoğan'ın kalbi, beyni, dimaası yeter mi??? Hiç kimse hiç kimse hakkında böyle konuşamaz...

İsteyen istediği partiye oy verebilir, istediğine vermez... Benim bu konuyu açmamın nedeni Sivas'ı Türkiye'nin aynası olarak görmem ve açılım olayının Sivas'lı üzerindeki etkilerini merak etmemdi... Eski anketlere bakıyorum şimdiki ile kıyaslıyorum... AKP Sivas'ta düşüyor demek ki.. Eş dost çağırılsa eski anketlerde de çağırıldı demek ki...

Ben Tuncay Özkan'a oy verdim bende AKP'ye oy verilmesine şaşıyorum ama bunu dillendirmiyorum çünkü senin gibi saygısız değilim... Bana görede Başbakan hırsız, başbakanın ailesi hırsız, eski maliye bakanı hırsız ama onların hırsızlıkalrını ispata izin yok, ispat ettiğin anda senin gibiler tarafından hayut diye yaftalanıp içeri atılıyorsun... İspat hakkın yok...

Arkadaşlar birbirimiz artık daha fazla inciltmeyelim... Demokrasi ayrı şeydir, Fikir özgürlüğü ayrı şeydir, insanları ağır ve gereksiz şeylerle itham etmek ayrı şeylerdir... Başbakanı eleştirirsin, ispatlayabiliyorsan yorumunu da yaparsın, insanların bazı şeyleri görememeleri onların suçu değil ya da aynı insanlar fikirsel olarak inandığı partilere oy verebilir onları sırf o partiye oy verdi diye vatan haini olarak yaftalamak hatadır... O bakımdan Yıldırım'a katılmıyorum ve Barikat gardaşıma da bir sözüm var beni çok şaşırtıyorusun... Seni ne kadar sevdiğimi biliyorsun, sevmemin nedeni de efendiliğindir en başta... Sinirlenmiş olabilirsin, Yıldırım'da sinirlenip o lafları söylemiş olabilir ama ikinize de yakışmıyor bu sözler, tehtidler... Sakin olun.... Adamın asabını bozmayın:)

Klimasuyu
07.12.2009, 22:49

Var ..:)......................

LaEdri
07.12.2009, 22:50
Hiçbir parti iyi değil.CHP Türkiye'nin partisi asla değildir.CHP'nin kemik oyu vardır,onun dışında ne alırsa kazara almıştır.Şehit haberleri geldikçe MHP'ye fırsat doğacaktır.DTP zaten malumunuz.Ak Parti tek başına gelemez.Kürt açılımı elinde patlayacak.Müthiş bir güvensizlik oluştu kendi tabanında bile.BBP her zamanki oyunu alır.Saadet Partisi barajı aşar mı bilmem ama aşarsa burun farkıyla aşar.Onun dışında hiç bir partinin şansı yok.Ama ben oyumu Şener'e vereceğim.

Kibrisli
07.12.2009, 22:58
Eveeeeet şimdi gelelim Ertuğrul ile Arifcoşkun beylere:)

Biz bir yola çıktık, Sivas'ta ne kadar başarı sağlar bilmem, insanlar özgürlüklerini alırlarsa küçük bir süprizimiz olabilir o zaman... Çünkü kadro kuvvetli en başta ben varım:) Sivaslılar.net ailesinin oylarını aldım... Şaka bir yana, şu anda boşa kürek çekildiği ortada zira genel başkan içerde ama çıkarsa, çevresinde toplayacağı Türkiye için hem sağdan hem soldan çok önemli isimler olacak... Sol parti değil zaten, merkez partisi şu anda da genel başkan yardımcılarında hem eski MHP'li hem CHP'li hem DP'li hem ANAP'lı isimler var adaylarda ona göre belirlenecektir... Ben CHP üyesi bir adamdım mal mısın neden bıraktın %20 kemik oyu diceksiniz... Şu anda içinde bulunduğum partinin projeleri programı halk tarafından yazıkdı ve hazırlanıyor, akademisyenler üzerinde oynuyor, siyasi kurul parti politikaları için uygunluğunu inceliyor yani anlayacağınız yıllardır CHP'de içinde istediğim çalışma sistemi var burada... Eğer halka anlatabilirsek Tuncay Özkan'ın içerde olması çok önemli değil, bu projeler seçim kazandırır bize dışardaki kadro yeterli... Ama zaten en büyük sorun o anlatamazsak ve Tuncay Özkan'da çıkmazsa işte o zaman "hadi gel köyümüze geri dönelim" Baykal'da almaz ya geri neyse Bağımsız aday olurum napayım

Urumçi
08.12.2009, 06:19
Hiçbir parti iyi değil.CHP Türkiye'nin partisi asla değildir.CHP'nin kemik oyu vardır,onun dışında ne alırsa kazara almıştır.Şehit haberleri geldikçe MHP'ye fırsat doğacaktır.DTP zaten malumunuz.Ak Parti tek başına gelemez.Kürt açılımı elinde patlayacak.Müthiş bir güvensizlik oluştu kendi tabanında bile.BBP her zamanki oyunu alır.Saadet Partisi barajı aşar mı bilmem ama aşarsa burun farkıyla aşar.Onun dışında hiç bir partinin şansı yok.Ama ben oyumu Şener'e vereceğim.

o fırsatın hiç doğmamasını ümit ediyorum bir ülkücü olarak.

Gayemiz çatışmasız bir Türkiye ve tüm dünyada olduğu gibi tek millet çatısı altında toplanabilmek kimseyi ayrı gayrı etmeden. Bu MHP'nin değil tüm partilerin misyonu olmalı. Bitme noktasındaki terörün nasıl bu kadar arttığını sorgulamamız gerekiyor. Bugünki olayları da ergenekon'a maal edenler var görüyoruz. Oysa ergenekon denilen örgüte ben hala inanamamışken varolduğunu varsayıyorum. Ancak şu da bir gerçek bu kadar kemik kitlesi olan bir örgüt bu gibi planlarda olsa idi eminim başarılı olurdu. Haa böyle bir örgüt böyle amaçlara hizmet ediyor diyelim neredeyse tüm kadroları tutuklanmış, hık diyen ergenekoncu diye içeri alınmış. Bu şekilde eylemleri gerçekleştirmeleri de mümkün değil bu noktada. Bu denli olayların artmasına imtiyaz sağlayan yönetim aksaklığıdır ihtimali ortaya çıkıyor. 1 sene de 6 şehit verirken bugün sadece 1 günde 7 şehit veriyorsak demekki terör örgütünün propaganda yollarını kesmekten aciz kalmışız ve güçlenmesini engelleyememişiz. Şimdi de onu kürt açılımı diye tetikleyip bir kökene maal ediyorlar. Bundan 50 sene sonrası gündem gözümün önünden geçiyor marksist-materyalist terör örgütü ve eylemleri Kürt Ayaklanması olarak adlandırılacak. Bunun en büyük sebebi de PKK'nın eylemlerini bir kökene maal edip açılım peşinde koşan hükümet olacak. Yazık cidden çok yazık...

Salim58
08.12.2009, 06:47
bayağı ilerleme olmuş.gelin artık sandıklara gidelim.:)

Urumçi
08.12.2009, 06:58
yook o olmaz, demokratik açılım gerçekleşmeden olamaz o :=)

tayfun5883
08.12.2009, 09:15
Sivas'a bütün yatırımları yaptıran Abdüllatif Şener'in partisi olan Türkiye partisine yada C.H.P ye veririm

tayfun5883
08.12.2009, 09:22

AKP ye oy veriyorlarda Osman pamukoğlunamı vermeyecekler

Abdurrahman 58
08.12.2009, 10:59
milliyetcılere guleyım ha ha ha ha bbp bıle sızden once:=)) durmak yok yola devam tuncay ozkan gıbı ha....a bıle oy verıyor bu mıllet sasmak elde degıl:=)))

İnsanca yorumlar yaz !
BBP'yi küçümseyemezsin !

Kibrisli
08.12.2009, 11:15
İnsanca yorumlar yaz !
BBP'yi küçümseyemezsin !

Aslında tebrik etmek gerek arkadaşı tek cümlede üç kesime de olmayacak sözler söyleyebiliyor... Dikkat edilecek husus üçününde Millici olmaları...

Abdurrahman 58
08.12.2009, 11:27
Neyse susalım anket konuşsun..
Sivas'ın kararı değişmeyecektir ! Büyük birlik hareketi'nin kalesidir Sivas ve öylede kalacaktır !

barikat58
08.12.2009, 11:50
Arkadaşlar birbirimiz artık daha fazla inciltmeyelim... Demokrasi ayrı şeydir, Fikir özgürlüğü ayrı şeydir, insanları ağır ve gereksiz şeylerle itham etmek ayrı şeylerdir... Başbakanı eleştirirsin, ispatlayabiliyorsan yorumunu da yaparsın, insanların bazı şeyleri görememeleri onların suçu değil ya da aynı insanlar fikirsel olarak inandığı partilere oy verebilir onları sırf o partiye oy verdi diye vatan haini olarak yaftalamak hatadır... O bakımdan Yıldırım'a katılmıyorum ve Barikat gardaşıma da bir sözüm var beni çok şaşırtıyorusun... Seni ne kadar sevdiğimi biliyorsun, sevmemin nedeni de efendiliğindir en başta... Sinirlenmiş olabilirsin, Yıldırım'da sinirlenip o lafları söylemiş olabilir ama ikinize de yakışmıyor bu sözler, tehtidler... Sakin olun.... Adamın asabını bozmayın:)

Abi benim babam her dönem oyunu Ak partiye verir.Ben bir kere sormadım niye Ak partiye veriyorsun diye ben bile sormamışken elin oğlu gelip Ak partiye niye oy verildigini soruyor ! Hatta öyle oluyor ki Dtp ye verin daha iyi diyorlar ki bu çok dengesizce bir söz ! Ne demek yav sen doğuda biji apo diyen adamın oy verdiği partiyle benim apodan nefret eden babamın oy verdiği partiyi bir tutacaksın vatana ihanetle suçlayacaksın bu kimsenin haddi değil !!!! Sen öyle demiş olsan sanada tepkim aynı olurdu abi ( Senin öyle bir şey diyeceğini düşünmüyorum) oy verdiği partiden sebep ailemden birini vatan haini ilan etmek hiç kimsenin haddine değildir...

Kibrisli
08.12.2009, 12:08
Abi benim babam her dönem oyunu Ak partiye verir.Ben bir kere sormadım niye Ak partiye veriyorsun diye ben bile sormamışken elin oğlu gelip Ak partiye niye oy verildigini soruyor ! Hatta öyle oluyor ki Dtp ye verin daha iyi diyorlar ki bu çok dengesizce bir söz ! Ne demek yav sen doğuda biji apo diyen adamın oy verdiği partiyle benim apodan nefret eden babamın oy verdiği partiyi bir tutacaksın vatana ihanetle suçlayacaksın bu kimsenin haddi değil !!!! Sen öyle demiş olsan sanada tepkim aynı olurdu abi ( Senin öyle bir şey diyeceğini düşünmüyorum) oy verdiği partiden sebep ailemden birini vatan haini ilan etmek hiç kimsenin haddine değildir...

Tamam bence büyütmeyin ikinizde.... Çünkü ikinizde kafalı, akıllı arkadaşlarımızsınız... Bence Yıldırım anlatmak istediğini tam anlatamamış... Benim tahminim AKP'nin şimdi yaptığı açılım maçılım olayının altında farklı şeyler olduğunu düşünüyor ve en azından DTP açık seçik yapıyor bunu diyor... Babana hain felan dediği yok bence, ya da oy verenlere hain dediği, AKP'nin kürt açılımına yaptığı farklı bir eleştiri diye düşünüyorum... Belki birkaç yanlış cümle kurmuştur (ama anlatmak istediklerinin öyle olduğunu sanmıyorum) olay büyüdükçe o da sen de dönüşü olmayan bir tartışmaya girdiğiniz için geri adım atmamış büyütmüşsünüz... Kapatalım burada bu konuyu... Türkiye'de hain tek parti vardır, ÖDP, TKP, HakPar felan bile hain değilken AKP'ye hain diyemeyiz, en azından düşünsek bile diyemeyiz... Bence babanı sorgulama imkanın varsa sorgula neden verdiğini, kürt açılımı konusunda ne düşünüyor ona rağmen oy verecek mi? Eğer ilişkiniz bunu kaldırabilirse sorgula, benimki kolay kolay kaldırmaz sinirlenir hemen çünkü "Sana ne ben seninkine karışıyo muyum?" der:)

ÖnceVatan_58
08.12.2009, 14:22
Kendi çıkarları için değil, ülkesi ve milleti için çalışan, Vatanını sözde değil özde seven biri kazanır inşallah.

sivaslıgenç
08.12.2009, 14:22
AKP ye oy veriyorlarda Osman pamukoğlunamı vermeyecekler

Akp benı ilgilendirmez.
Ayrıca askeri yönü hariç siyasi yönden 'bana' göre oy verılcek bire kişi değil...

Kibrisli
08.12.2009, 14:38
Akp benı ilgilendirmez.
Ayrıca askeri yönü hariç siyasi yönden 'bana' göre oy verılcek bire kişi değil...

Genç kardeşim hiç dinledin mi Paşa'yı? Ya da araştırdın mı?

Urumçi
08.12.2009, 14:48

sevgili barikat akp'ye oy verenleri vatan haini ilan etmiyor kimse haa vardır içlerinde vatan hainleri, özellikle çıkarları doğrultusunda akp politikalarını canı gönülden destekleyen medya gibi.

Ama şu da bir gerçek AKP'ye oy verenler biji apo diyene oy vermiyor sayın apo diyene oy veriyor...

Hepimiz bilinçli insanlarız, ailelerimizde dalalete düşen insanlar var. Hatta AKP ilk iktidara geldiğinde hoşumuza bile gitmişti bir çoğumuzun ama 1 seneyi tamamlayamadan gerçek yüzünü ortaya koydu, buna rağmen halk gene oy verdi eyvallah dedik ama tahammül sınırı aşalı çok oldu malesef. Ben benim ailemdekileri uyarıyorum, onlara tek tek anlatıyorum şeraiti. Her Türk gençinin vazifesi de budur. Eğer AKP politikaların desteklemiyor ve karşısında duruyorsan en büyük vazifen etrafındakilere bunu anlatmak olacaktır. Ha yok ben böyle iyiyim diyorsan hatta AKP'ciyim diyorsan sana gelen eleştiriler bilki babana da geliyor... Hem emin ol şu şartlardan sonra baban AKP'ye oy vermeyecektir, verecekse de bunu engellemek için çaba göstermen senin faziletin olacaktır...

sivaslıgenç
08.12.2009, 14:56
Genç kardeşim hiç dinledin mi Paşa'yı? Ya da araştırdın mı?

Siyasi lider olmak kolay değildir.Çıkıpta meydanlarda 100 kişiye onu yapacağız bunu yapacagız diyipte onu bunu tehditle olmuyor siyasetçilik.
Askeri yönden yaptıkları inkar edilemez ama o o zamanda kalmış ,göreviydi yapmış emekli olmuş.

Glock23
08.12.2009, 15:38
Kendi çıkarları için değil, ülkesi ve milleti için çalışan, Vatanını sözde değil özde seven biri kazanır inşallah.

Sevgili hemserim, ne guzel soylemissiniz,size tum yuregimle katiliyorum.

Kibrisli hemserim,kusura bakma ben hic birini secmedim, kendimi bildim bileli oylarimiz hep CHP'ye gitti, ama bundan sonra ne anamdan nede babamdan oy yok,yok,yokkkkkkkkk........... ..

CHP li olan hemserilerim, lutfen kizmayin yazdigim icin, benim herkesin gorusune saygim var . Sitedeki herkesinde bu konuda birbirine saygili sekilde davranmasini diliyorum.

Kibrisli
08.12.2009, 16:20
Sevgili hemserim, ne guzel soylemissiniz,size tum yuregimle katiliyorum.

Kibrisli hemserim,kusura bakma ben hic birini secmedim, kendimi bildim bileli oylarimiz hep CHP'ye gitti, ama bundan sonra ne anamdan nede babamdan oy yok,yok,yokkkkkkkkk........... ..

CHP li olan hemserilerim, lutfen kizmayin yazdigim icin, benim herkesin gorusune saygim var . Sitedeki herkesinde bu konuda birbirine saygili sekilde davranmasini diliyorum.

Peki bunların dışında oy kullanacak birisi mi var... O yüzden mi kullanmadınız eğer öyle ise ekleyelim isterseniz...

Ayrıca yıllarca CHP'ye oy veripte şimdi neden vazgeçtiniz, Dersim meselesinin bunda bir etkisi var mı, yeni kurulan CHP'yi ikame edebilecek partiler var onları hiç mi düşünmediniz? Baya sorgular gibi oldu ama :) Kusura bakmayın artık... Merak ettim açıkcası...

Yigit_07_58
08.12.2009, 19:24
İnsanca yorumlar yaz !
BBP'yi küçümseyemezsin !

yenmı bbp cı oldunuz aklınız nerdeydı sımdıye kadar ..başkan oldukten sonra bakıyorum hepınız bbp cı oldunuz once nerdeydınız...

Yigit_07_58
08.12.2009, 19:29
Sana be sen yoluna devam et nerden nemalanıyorsan ordan devam et... Haydut dediğin Tuncay Özkan'ın karşısına çıkmaya Erdoğan'ın kalbi, beyni, dimaası yeter mi??? Hiç kimse hiç kimse hakkında böyle konuşamaz...

İsteyen istediği partiye oy verebilir, istediğine vermez... Benim bu konuyu açmamın nedeni Sivas'ı Türkiye'nin aynası olarak görmem ve açılım olayının Sivas'lı üzerindeki etkilerini merak etmemdi... Eski anketlere bakıyorum şimdiki ile kıyaslıyorum... AKP Sivas'ta düşüyor demek ki.. Eş dost çağırılsa eski anketlerde de çağırıldı demek ki...

Ben Tuncay Özkan'a oy verdim bende AKP'ye oy verilmesine şaşıyorum ama bunu dillendirmiyorum çünkü senin gibi saygısız değilim... Bana görede Başbakan hırsız, başbakanın ailesi hırsız, eski maliye bakanı hırsız ama onların hırsızlıkalrını ispata izin yok, ispat ettiğin anda senin gibiler tarafından hayut diye yaftalanıp içeri atılıyorsun... İspat hakkın yok...

TUNCAY ÖZKAN GERÇEGİ.....KANAL D NIN ARŞİF HIRSIZI

Tuncay Özkan'a ağır suçlama
İkinci iddianamede gazeteci Tuncay Özkan ile ilgili çarpıcı bölümler yer alıyor. Ve öyle bir iddia var ki...

Terör örgütü PKK ile ilişkilerine geniş yer verilen Özkan'ın, Kanaltürk televizyonunu kurarken kullandığı paraların önemli bir kısmını örgütten aldığı belirtiliyor.

Tuncay Özkan'ın polis sorgusunda çarpıcı ilişkileri deşifre edildi. E.S. isimli bir kişinin verdiği bilgilere göre; Özkan, Kanaltürk isimli televizyon kanalını kurarken başka bir gazeteciyle birlikte hareket etti. Kanaltürk'ün kurulması sırasında bu kişilerin bilgisi dahilinde PKK'dan para yardımı alındığını söyledi. Güler Kömürcü ile yaptığı telefon görüşmeleri iddianameye yansıyan S.S. ise Özkan'ın PKK'nın Almanya örgütlenmesinde etkin olarak çalışan Doktor Hüseyin Nazlıkul'dan para aldığını anlatıyor.

S.S., Kömürcü ile telefon görüşmesi sırasında şunları söylüyor: "Hüseyin Nazlıkul, Salman Kurtulan'ın paralarını çalmışlar, PKK'nın Pazarcık'taki şubedeki Ziraat Bankası'ndaki paralarına el koymuşlar. Tuncay'ın kankaları ve Tuncay paraları yemişler, televizyon kurmuşlar."

Ergenekon sanığı Tuncay Özkan'ın teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştüğü ve kendisini övdüğü belirtiliyor. Özkan, Öcalan için 'İyi bir ideologdur.' ifadesini kullanıyor. Kanaltürk'te yayınlanan bir programda yine Öcalan ile ilgili kullandığı ifadeler sebebiyle tepki topladığı da bir telefon konuşmasına şu şekilde yansıyor:

Gülizar: Tuncay Bey, merhaba, ne kadar meşgul telefonunuz ya...

T.Ö: Maalesef sorma, herkes dünkü program nedeniyle şey yapıyor.

Gülizar: İnternetteki yayınlarınızı izledik de, 'bu adam çıldırmış olmalı' falan diyorlar.

T.Ö: Niye çıldırmışım?

Gülizar: Öcalan'a hak vermişsiniz.

Tuncay Özkan: Evet, ne olmuş vermişim, ne olacak?

Gülizar: Ama devamını yazmıyorlar işte ben izledim akşam da bitene kadar. Sadece o bölümü almışlar, 'Abdullah Öcalan haklı' dedi diyor; ama neden haklı dediğini hiç yazmıyorlar.

Tuncay Özkan: Boş ver, bu propaganda bizim işimize çok yarar.

Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'teki yol arkadaşı Merdan Yanardağ'ın, PKK'nın yayın organı Özgür Gündem Gazetesi'nin kurucusu ve yazı işleri müdürü olduğu ortaya çıkmıştı.

BEN DEMIYORUM YANINDAKI ADAMLAR DIYOR BUNU HAYDUT DEGILDE BU ADAM NE:D

kolsuz_kerim
08.12.2009, 19:46
tuncay öskanın haydut olduğunu ilk okul çocukları biliyor bilmeyenmi varki

Kibrisli
08.12.2009, 20:00
TUNCAY ÖZKAN GERÇEGİ.....KANAL D NIN ARŞİF HIRSIZI

İkinci iddianamede gazeteci Tuncay Özkan ile ilgili çarpıcı bölümler yer alıyor. Ve öyle bir iddia var ki...

Terör örgütü PKK ile ilişkilerine geniş yer verilen Özkan'ın, Kanaltürk televizyonunu kurarken kullandığı paraların önemli bir kısmını örgütten aldığı belirtiliyor.

Tuncay Özkan'ın polis sorgusunda çarpıcı ilişkileri deşifre edildi. E.S. isimli bir kişinin verdiği bilgilere göre; Özkan, Kanaltürk isimli televizyon kanalını kurarken başka bir gazeteciyle birlikte hareket etti. Kanaltürk'ün kurulması sırasında bu kişilerin bilgisi dahilinde PKK'dan para yardımı alındığını söyledi. Güler Kömürcü ile yaptığı telefon görüşmeleri iddianameye yansıyan S.S. ise Özkan'ın PKK'nın Almanya örgütlenmesinde etkin olarak çalışan Doktor Hüseyin Nazlıkul'dan para aldığını anlatıyor.

S.S., Kömürcü ile telefon görüşmesi sırasında şunları söylüyor: "Hüseyin Nazlıkul, Salman Kurtulan'ın paralarını çalmışlar, PKK'nın Pazarcık'taki şubedeki Ziraat Bankası'ndaki paralarına el koymuşlar. Tuncay'ın kankaları ve Tuncay paraları yemişler, televizyon kurmuşlar."

Ergenekon sanığı Tuncay Özkan'ın teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştüğü ve kendisini övdüğü belirtiliyor. Özkan, Öcalan için 'İyi bir ideologdur.' ifadesini kullanıyor. Kanaltürk'te yayınlanan bir programda yine Öcalan ile ilgili kullandığı ifadeler sebebiyle tepki topladığı da bir telefon konuşmasına şu şekilde yansıyor:

Gülizar: İnternetteki yayınlarınızı izledik de, 'bu adam çıldırmış olmalı' falan diyorlar.

Gülizar: Ama devamını yazmıyorlar işte ben izledim akşam da bitene kadar. Sadece o bölümü almışlar, 'Abdullah Öcalan haklı' dedi diyor; ama neden haklı dediğini hiç yazmıyorlar.

Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'teki yol arkadaşı Merdan Yanardağ'ın, PKK'nın yayın organı Özgür Gündem Gazetesi'nin kurucusu ve yazı işleri müdürü olduğu ortaya çıkmıştı.

BEN DEMIYORUM YANINDAKI ADAMLAR DIYOR BUNU HAYDUT DEGILDE BU ADAM NE:D

Heheheh :) Baltayı öyle biryere vurdunuz ki:) En yakınındaki insanlardan biriside benim ilginçtir hiç kimsenin ona ne PKK'lı ne de Haydut dediğini duydum :)

Şimdiiii Teker teker başlayalım cevaplamaya ama önce 1 tek soru soracağım kaynağınız nedir bu yazı konusunda ikincisi idddianameyi okudunuz mu, üçüncüsü ayın 14'ünde savunması başlıyor isterseniz birlikte Silivriye gidip bunlar sorulduğunda vereceği cevapları birlikte izleyelim ne dersiniz? Bu iddiaları hakimin dışında bir de siz gözlerine bakarak sorunuz...

Paragraf Paragraf kopyalayarak cevap vereceğim.... Demişsiniz ki:

TUNCAY ÖZKAN GERÇEGİ.....KANAL D NIN ARŞİF HIRSIZI başlık bu ama içerikte herhangi birşey yok... Eksik kopyalamışsınız, dilerseniz onu da koyunda ona da cevap verebilelim... Hiç soru işareti kalmasın insanların kafasında... Sonra Demişsiniz ki:

İkinci iddianamede gazeteci Tuncay Özkan ile ilgili çarpıcı bölümler yer alıyor. Ve öyle bir iddia var ki... bu son yıllarda amerikancı, AKP'ci gladionun basın kuruluşlarının yani goygoyculuk yapan, korku devleti okuşturmaya çalışan medyanın sık sık kullandığı cümleler... Diğer örnekler: Korkunç iddia, dehşet verici belgeler, işe yaramaz TSK'nın işe yaramaz Generalleri:)
devamında yazmışsınız ki, ya da yazmışlar ki:

Tuncay Özkan'ın polis sorgusunda çarpıcı ilişkileri deşifre edildi. E.S. isimli bir kişinin verdiği bilgilere göre; Özkan, Kanaltürk isimli televizyon kanalını kurarken başka bir gazeteciyle birlikte hareket etti. Kanaltürk'ün kurulması sırasında bu kişilerin bilgisi dahilinde PKK'dan para yardımı alındığını söyledi. Güler Kömürcü ile yaptığı telefon görüşmeleri iddianameye yansıyan S.S. ise Özkan'ın PKK'nın Almanya örgütlenmesinde etkin olarak çalışan Doktor Hüseyin Nazlıkul'dan para aldığını anlatıyor. şimdi bu E.s. kim, polis sorgusu senin elinde ne arıyor, Diğer gazeteci nerdedir? O da içeri alınmış mıdır? Yoksa dışarda mıdır? Böyle büyük bir iddia varken dışardaysa neden alınmıyor? Ayrıca bu büyük iddialar yapılmışsa iddianamede PKK terör örgütü bağından neden bahsedilmez Tuncay Özkan'ın?Hüseyin Nazlıkul kimdir? Nerdedir? Cevap vereyim Türkiye'dedir ve Ergenekon soruşturmasında Tuncay Özkan'la birlikte alınmıştır fakat PKK'nın Almanya örgütlenmesinde etkin rol almasına rağmen serbest bırakılmıştır ne kadar ilginç değil mi?? Kardeşim sormazlar mı adama bu iddialar gerçekse neden dışarda bu adam, neden bıraktı bu şahin Savcı Zekeriya ÖZ demezler mi??? İşte neyse ben derim de sen demezsin... Neyse devamındaki iddia da şu:

S.S., Kömürcü ile telefon görüşmesi sırasında şunları söylüyor: "Hüseyin Nazlıkul, Salman Kurtulan'ın paralarını çalmışlar, PKK'nın Pazarcık'taki şubedeki Ziraat Bankası'ndaki paralarına el koymuşlar. Tuncay'ın kankaları ve Tuncay paraları yemişler, televizyon kurmuşlar." S.S. kimdir? Başka iki kişinin arasında konuşulan bir konu Tuncay Özkan'ı bağlar mı... Örneğin benim telefonum dinleniyor ve ben desem ki bir telefon görüşmesinde "Yigit_07_58 Ergenekon üyesiymiş, PKK'nın paralarını çalıp kanal kurmuş" ve seni içeri alsalar ne olacak??? Ayrıca gerçek olduğunu varsayarsak PKK'nın parasını çalmışlar ve Milliyetçi bir kanal kurmuşlar fena mı? :) ama yalan olduğu için dikkate almıyorum... Çünkü o kanalın kuruluşunda kullanılan paraların nerden geldiğini belgeleri ile biliyorum... bu konu hakkında da bu kadar yeterli sanırım devam edelim demişsiniz ki:

Gülizar'ı söyleyeyim... ADD Denizli şube başkanı... Şimdi bu konuşma iddianamede yok zaten alakası da yok ama bu yayın organı bu konuşmaya nasıl ulaşıyor... İkincisi bu konu da bende kendim şahsen karşı çıktım ne dedin sen dedim... Problem o programda istediğini tam anlatamadı ki en yakınındakilerden birisi olarak ben bile yanlış anladım... O dönem APO diyorduki biz tek milletiz ıvır zıvır Tuncay'da dediki doğru diyor... Çünkü hepimizin söylediği şeyler işte bunları kullanmak gerekli dedi... Ne tekim tel. konuşmasında da Gülizar hanım ondan bahsediyor, devamını vermiyorlar... Ne dedi biliyor musunuz devamında... "Ben desemki Biz tek milletiz, çanakkalede, kurtuluş savaşında birlikte savaştık bu ülke için, bu bayrak bizim de bayrağımız desem ne diyeceksiniz??? hepiniz hak vereceksiniz ama altında Abdullah Öcalan imzası var bu sözlerin" dedi... Ve Apo'nun kullanılarak yani AKP'nin yaptığı gibi müzakere ederek değil kullanılarak bu problemin çözümü sağlanabilir...

Sizin fikriniz nedir beyfendi? Hangi partilisiniz diye sormuyorum ama nedir siyasi görüşünüz? Merak ettim...

Saygılar...

Yigit_07_58
08.12.2009, 20:09
Tuncay Özkan suan ıcerde ve suclu muamelesı goruyor culunuyırtma bosa benı nıe almıyorlar ıcerı cekecek cezasını :D

Kibrisli
08.12.2009, 20:13
Tuncay Özkan suan ıcerde ve suclu muamelesı goruyor culunuyırtma bosa benı nıe almıyorlar ıcerı cekecek cezasını :D

Tuncay Özkan neden içeride? Ve neyin cezasını çekecek, suçu nedir? Biz de merak ediyoruz çünkü kendisi dahil kimse bilmiyor, savcı beyin bile bildiğini sanmıyorum... Siz bu kadar peşin hükümlüyken açıklayında 1 yıldır merak ettiğimiz sorulara cevap olun.... Haaa içeride yatmayı taktığını sanmayın, üzülmüyor, hukutur bu diyor ki yıllardır hep hukuku savunmuştur, kendisi içinde hukukun işleyeceğinin farkında... Hukuka inanmayan bir adam "beni de alın" diye bağırır mı? Ama işte neyse suçlandığını bilmeyince insan biraz da olsa hukuka saygısını yitiriyor... :)

Kibrisli
08.12.2009, 20:15

Suya sabuna dokunmadan sistemin adamı olarak yaşarsanız neden alsınlarki sizi:) Oturduğunuz yerden MHP'ye BBP'ye Özkan'a laf atarsanız tabii almazlar tam tersine sizi mükafatlandırırlar... Çünkü bu ülkede artık milliyetçilik suç... NE Mutlu Türküm Diyene yazısına ceza kesildiğinden haberiniz var mı? Türk İslam birliğini savunmak böyle olmaz...

kolsuz_kerim
08.12.2009, 20:19
kusura bakmayında milliyetciyim diyerek milliyetcilik olmuyor

Kibrisli
08.12.2009, 20:21
kusura bakmayında milliyetciyim diyerek milliyetcilik olmuyor

Çok doğru söylüyorsunuz ben de tam onu diyorum... Milliyetçiyim demek yetmiyor...

Yigit_07_58
08.12.2009, 20:22

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] .com/2008/03/aboooper.jpg

özgur gundem pkk yandası ve onun yandasının kurucusu tuncay beyın kankası bunlar vatan sever bız vatan haınıyız ey mıllet resımdekılerın hepsı ıcerde sımdı bunlar vatan sever oylemı şaşırdım puahahah

Yigit_07_58
08.12.2009, 20:23
pkk ya cıcek veren pkk nın haberlerını kahraman mıs gıbı duyuran t.c nın vatan sever vatandası oylemı sen gıt bı kendını muayıne ettır kıbrıslı...

Yigit_07_58
08.12.2009, 20:33
Tuncay özkan Ve Kerimcan Kamal Askerliğini Nasil Yapti?

Vatam severe de bakın hele puahahah

Tuncay Özkan ve sağ kolu Kerimcan Kamal askerliklerini nasıl yaptı? Ali Kırca'nın oğullarının askerlik şokundan sonra ikinci büyük şok?

Yetişkin bir Türk erkeğinin vatan sevgisinden söz edebilmesi için –sağlık engeli yoksa- askerliğini hakkıyla ve zamanında yapması gerekir. Ancak Tuncay Özkan, herhangi bir eğitim engeli olmadığı halde, Ankara'daki ilişkilerini kullanarak 34 yaşına kadar askerliğini erteletti.

Normalde bir kişinin askerliği geciktirebileceği şartlar belli. Öğrenciliğin devamı ya da askere alım döneminde yaşanan ciddi sağlık sorunları gibi…

Bu iki gerekçe yoksa asker kaçağı yakalanıp, askere cebren götürülüyor.

Ancak Tuncay Özkan'ın ne öğrenciliği devam ediyordu ne de televizyon ekranlarından görüldüğü üzere ciddi bir sağlık problemi vardı. Aksine Tuncay Özkan o dönemde gazeteciliğinin en hızlı günlerini yaşıyordu.

Aşırı milliyetçi ve vatansever açıklamalar yapan, “Cumhuriyet mitingleri” organize eden Tuncay Özkan, 34 yaşına kadar askerlikten bir şekilde kaçtıktan sonra 2000 yılında çıkan bedelli askerlik uygulamasıyla askere gitti.

Bedelli askerlik süresi 28 gündü. Vatan evlatları yurdun dört bir yanında yaklaşık bir ay Türkiye için askerlik yapacaktı. Ancak tesadüfe bakın ki, Tuncay Özkan'a İstanbul çıktı. O, askerliğini Küçükyalı'da yani İstanbul'un göbeğinde yaptı. Yine ilginç bir tesadüf ; çanta gibi yanından ayırmadığı, kardeşi gibi sevdiği, gittiği her kurumda en hayati makama oturttuğu bilinen Kerimcan Kamal da onunla birlikte aynı yerde askerlik yaptı.

Karısının düzenlediği dansözlü partiyle askere uğurlandığı medya dünyasında o günlerde çok konuşuldu.

O dönem Kanal D Haber Merkezi çalışanları rahat bir nefes almıştı. Çünkü çalışanlarına karşı hırçın tavırlar sergilediği bilinen Tuncay Özkan, 28 gün boyunca asker ocağına gitmişti. Haber Merkezi en mutlu günlerini geçirirken, 10 gün sonra büyük bir şok yaşandı. Sabah saatlerinde üzerinde kamuflajla bir asker giriverdi içeriye..

Gençler ne olduğunu anlamaz, yaşı müsait olanlar ise ihtilal oldu zanneder. Ama gelen Tuncay Özkan'dı. Vatan görevini bırakıp gelmişti. Herkes bu gelişi ziyaret olarak düşündü, fakat öyle değildi. Askerliğin geri kalan 18 günü hep haber merkezinde geçti.

“Sabah makam aracı nizamiyeden alıp haber merkezine getirir, akşam da aynı yere bırakır. Türk ordusunda Paşaların bile yapamadığı askerlik Tuncay Özkan'a nasip olmuştur.”

Yani kendi kanalında her gün kahramanlık türküleri yayınlayan, şehit cenazeleri üzerinden vatan sevgisinden söz eden, her fırsatta ülkemizin tehdit altında olduğunu söyleyen Tuncay Özkan için askerlik 10 günde bitivermiştir. Hatta az uyuyup çok çalışmasıyla tanınan Tuncay Özkan, 10 günü nasıl geçirdiğini de askerlik anılarını anlatırken ağzından kaçırıvermiştir; “arkadaşlar ben uyur-gezermişim. Bunu da askerde farkettim. Çünkü ancak orada uyuyabildim. Hatta kalkıp çavuşlara küfür etmişim ama ben hiçbirini hatırlamıyorum.”

Şanlı Türk Ordusunun Çavuşuna küfür etmesini alaylı bir dille anlatan Tuncay Özkan..

Not: Anlatılanlara o dönemde Kanal D Haber Merkezi çalışanları tanıktır

Kibrisli
08.12.2009, 20:36
Merdan Yanardağ Kürt değildir, Sivas'lıdır... O bakımdan da ayrı bir sohbetimiz vardır... 1992 yılında bir yıl bile sürmeyen bir Gündem macerası vardır... Onun dışında da onlarca gazete ve televizyonda çalışmıştır... Onların çalıştığı dönemdeki Gündem ile şimdiki Özgür Gündem arasında bir bağ yoktur... Zaman gazetesinin ortaya attığı bir yalandır... Hatta şöyleki şu anda Yeni Şafak gazetesi kurucu genel yayın koordinatörü MEhmet Ocaktan'da o dönemki gündem gazetesinin görsel yönetmeniydi... Eğer böyle bir iddia varsa Zaman gazetesi aynı iddiayı Mehmet Ocaktan hakkında da yapsın :) Ama yapmaz... Diğer şahsiyetleri tanımam, ideolojilerini benimsemem özellikle Doğu Perinçeği günahım kadar sevmem onlar beni ilgilendirmez... Size de benden bir tavsiye bazı iddialarda bulunmadan önce tek taraflı, sadece size verilenleri bu siteye taşıyıp sitenin bilgi kalitesini düşürüp, bilgi kirliliğine neden olmayın, önce araştırın yoksa bir cevap veren çıkar iddialarınız ancak çamur at izi kalsın mantığına iner ya da böyle boş birer yazı olarak kalır...

Saygılar...

Yigit_07_58
08.12.2009, 20:37
TUNCAY ÖZKAN KANALTÜRK'Ü HASIMLARINA SATTI!.

Tuncay Özkan, sahibi olduğu Kanaltürk'ü kimsenin aklına gelmeyecek bir isme sattı.12 Mayıs 2008 Pazartesi 14:24

Kanaltürk'ü Bugün Gazetesi'nin sahibi olan Koza İpek Grubu satın aldı. ATV ve Sabah’ı almaktan ümidini kesen Koza İpek Grubu sonunda Kanalturk’ü aldı.

Koza Davetiye Kanaltürk'ü satın aldı. Konuya ilişkin olarak İMKB'ye açıklama gönderildi.

Koza Davetiye satışla ilgili olarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bir açıklama gönderdi.

Açıklamada, gruba bağlı ATP İnşaat'ın Kanaltürk TV, Kanaltürk Radyo ve kanalturk.com.tr sitesiyle ilgili şirketlerin yüzde 99.9'luk hissesini satın aldığı belirtildi.

Kanaltürk hükümete yönelttiği sert eleştiriler ve sahibi Tuncay Özkan'ın cumhuriyet mitinglerindeki aktif tavrı ile dikkat çekiyordu. Kanalın CHP ile olan ilişkisi ise iktidar partisi tarafından eleştiriliyordu.

İŞTE KANALTÜRK'ÜN YENİ PATRONU

Grubun başındaki Akın İpek 1963 doğumlu… İyi bir eğitim görmüş. Önce Ankara TED, ardından İngiltere’de ekonomi… Babası öldükten sonra işi büyüterek ilerletmiş. Medya ise istediği ama hiç planlamadığı bir konuymuş.

ÖNCE BUGÜN’Ü ALDI

Bir arkadaşı sayesinde Nazlı Ilıcak’la tanışmış ve bir hafta içinde de gazeteyi almış. Gazeteyi aldığı günlerde Vatan Gazetesi’nden Gülümhan Gülten’e verdiği röportajında şöyle anlatıyor.

“Ben o zaman bunu bir fırsat olarak algıladım. Ben tam gazeteyi aldığım sırada bir yerde Zafer Bey'le (Zafer Mutlu) karşılaştık. Bana ilk söylediği “Allah kolaylık versin” lafı oldu. Ben o zaman anlamamıştım. Sonra anladım. Zor olduğunu biliyordum ama bu kadar zor olduğunu tahmin edemedim. Ben de medyada kısa sürede çok büyük başarı elde ederim sandım. Bir buçuk yılda hayatımı törpüledi”

ALTIN MADENCİLİĞİ

Davetiyecilikle başladığı, medyayla devam ettiği işine bir de altın madenciliğini ekledi. 20 milyon dolarını peşin ödeyerek 45milyon dolara Bergama'daki ‘Ovacik Madeni'ni aldı.

AK PARTİ’Yİ DESTEKLİYOR MU?

İpek AK Parti'yle organik bir bağının olmadığını söyleyen İpek Erdoğan’ı hayatında sadece 2 defa görmüş. İpek “Ak Parti’yi destekliyor musunuz?” sorusuna “Ben siyasi istikrarı destekliyorum. Ben çalışarak para kazanan bir insanım. Bu ülkede benim bir gecede tüm borçlarım 2 katına çıktı. Varlığım yarı yarıya düştü. Şimdi AK Parti, sevin ya da sevmeyin bu işi geçmiş iktidarlardan daha iyi yapmadı mı? Elimi vicdanıma koyuyorum. Yine söylüyorum, AK Parti'yle hiçbir ilişkim yok. Ama ben istikrarı destekliyorum."

SARIKLI CÜBBELİ BİR ADAM DEĞİLİM

Akın İpek hakkında en çok konuşulan dedikodu ise Fethullah Gülen’in en yakınındaki isim olduğu. İpek Gülen’i tanıdığını inkar etmiyor. Ve “Bence Hocaefendi bu ülkedeki radikal İslamın da önündeki en büyük engellerden bir tanesidir.” Diyor ve kendini şöyle tanımlıyor: “İnançlı bir insanım, eşim de inançlıdır. Alkolü, yaklaşık 11 yıl önce inançlarım nedeniyle bıraktım. Ama modern bir aileyiz biz. İyi bir eğitim gördük. Ama sanki beni dünyadan kopmuş cübbeli, sakallı bir adam gibi görüyorlar.”

Kibrisli
08.12.2009, 20:45
Tuncay özkan Ve Kerimcan Kamal Askerliğini Nasil Yapti?

Vatam severe de bakın hele puahahah

Tuncay Özkan ve sağ kolu Kerimcan Kamal askerliklerini nasıl yaptı? Ali Kırca'nın oğullarının askerlik şokundan sonra ikinci büyük şok?

Yetişkin bir Türk erkeğinin vatan sevgisinden söz edebilmesi için –sağlık engeli yoksa- askerliğini hakkıyla ve zamanında yapması gerekir. Ancak Tuncay Özkan, herhangi bir eğitim engeli olmadığı halde, Ankara'daki ilişkilerini kullanarak 34 yaşına kadar askerliğini erteletti.

Normalde bir kişinin askerliği geciktirebileceği şartlar belli. Öğrenciliğin devamı ya da askere alım döneminde yaşanan ciddi sağlık sorunları gibi…

Bu iki gerekçe yoksa asker kaçağı yakalanıp, askere cebren götürülüyor.

Ancak Tuncay Özkan'ın ne öğrenciliği devam ediyordu ne de televizyon ekranlarından görüldüğü üzere ciddi bir sağlık problemi vardı. Aksine Tuncay Özkan o dönemde gazeteciliğinin en hızlı günlerini yaşıyordu.

Aşırı milliyetçi ve vatansever açıklamalar yapan, “Cumhuriyet mitingleri” organize eden Tuncay Özkan, 34 yaşına kadar askerlikten bir şekilde kaçtıktan sonra 2000 yılında çıkan bedelli askerlik uygulamasıyla askere gitti.

Bedelli askerlik süresi 28 gündü. Vatan evlatları yurdun dört bir yanında yaklaşık bir ay Türkiye için askerlik yapacaktı. Ancak tesadüfe bakın ki, Tuncay Özkan'a İstanbul çıktı. O, askerliğini Küçükyalı'da yani İstanbul'un göbeğinde yaptı. Yine ilginç bir tesadüf ; çanta gibi yanından ayırmadığı, kardeşi gibi sevdiği, gittiği her kurumda en hayati makama oturttuğu bilinen Kerimcan Kamal da onunla birlikte aynı yerde askerlik yaptı.

Karısının düzenlediği dansözlü partiyle askere uğurlandığı medya dünyasında o günlerde çok konuşuldu.

O dönem Kanal D Haber Merkezi çalışanları rahat bir nefes almıştı. Çünkü çalışanlarına karşı hırçın tavırlar sergilediği bilinen Tuncay Özkan, 28 gün boyunca asker ocağına gitmişti. Haber Merkezi en mutlu günlerini geçirirken, 10 gün sonra büyük bir şok yaşandı. Sabah saatlerinde üzerinde kamuflajla bir asker giriverdi içeriye..

Gençler ne olduğunu anlamaz, yaşı müsait olanlar ise ihtilal oldu zanneder. Ama gelen Tuncay Özkan'dı. Vatan görevini bırakıp gelmişti. Herkes bu gelişi ziyaret olarak düşündü, fakat öyle değildi. Askerliğin geri kalan 18 günü hep haber merkezinde geçti.

“Sabah makam aracı nizamiyeden alıp haber merkezine getirir, akşam da aynı yere bırakır. Türk ordusunda Paşaların bile yapamadığı askerlik Tuncay Özkan'a nasip olmuştur.”

Yani kendi kanalında her gün kahramanlık türküleri yayınlayan, şehit cenazeleri üzerinden vatan sevgisinden söz eden, her fırsatta ülkemizin tehdit altında olduğunu söyleyen Tuncay Özkan için askerlik 10 günde bitivermiştir. Hatta az uyuyup çok çalışmasıyla tanınan Tuncay Özkan, 10 günü nasıl geçirdiğini de askerlik anılarını anlatırken ağzından kaçırıvermiştir; “arkadaşlar ben uyur-gezermişim. Bunu da askerde farkettim. Çünkü ancak orada uyuyabildim. Hatta kalkıp çavuşlara küfür etmişim ama ben hiçbirini hatırlamıyorum.”

Şanlı Türk Ordusunun Çavuşuna küfür etmesini alaylı bir dille anlatan Tuncay Özkan..

Not: Anlatılanlara o dönemde Kanal D Haber Merkezi çalışanları tanıktır

Beyfendi iddialarınızı ortaya atarken diyorum araştırın... Gitgide batıyorsunuz, kendi bilgisizliğinizi ortaya çıkartıp başkalarının yazıları ile caka satmaya çalışıyorsunuz... Tuncay Özkan sadece bir üniversite mezunu değildir, yüksek lisansını da yapmıştır o bakımdan askere geç gitmesi doğaldır... Ben de 30 yaşındayım ve hala gidemedim... Çünkü bende ülkeme faydalı olabilmek için Yüksek Lisansımı yaptım ve devam ediyorum tıpkı Özkan gibi... Yani öğrencilik durumunun devamı :) İşte bu yazıyı yazanlar da sizin gibi araştırmadan nasibini alamamış karalamacılar:) Son iddiaların hepsi yalandır neden yalandır çünkü o tarihte Kanal-D'de değil Radikal'de çalışmaktadır:) Yalancı adamlar yazsın sizlerde sorgulamadan buraya taşıyın... Oh ne güzel memleket...Rd8DFzpiRUI

Klimasuyu
08.12.2009, 21:43
Kıbrıslı bu adamı kendi haline bırakın, Tayyip aşkı gözünü kör etti bu arkadaşın..:) Gözü ondan başkasını görmez oldu...Mümkünse "he" diyip geçiniz...

HaKaaN
08.12.2009, 23:11
Tuncay Özkan neden içeride? Ve neyin cezasını çekecek, suçu nedir? Biz de merak ediyoruz çünkü kendisi dahil kimse bilmiyor, savcı beyin bile bildiğini sanmıyorum... Siz bu kadar peşin hükümlüyken açıklayında 1 yıldır merak ettiğimiz sorulara cevap olun.... Haaa içeride yatmayı taktığını sanmayın, üzülmüyor, hukutur bu diyor ki yıllardır hep hukuku savunmuştur, kendisi içinde hukukun işleyeceğinin farkında... Hukuka inanmayan bir adam "beni de alın" diye bağırır mı? Ama işte neyse suçlandığını bilmeyince insan biraz da olsa hukuka saygısını yitiriyor... :)

benim anamın bacımın başörtusune saygısı olmayan bır ınsanın bu mıllete ne kadar saygısı olabılırki...

Kibrisli
08.12.2009, 23:19
benim anamın bacımın başörtusune saygısı olmayan bır ınsanın bu mıllete ne kadar saygısı olabılırki...

Saygısızlığı olduğunu nerden çıkartıyorsunuz... Onun dediği herkes istediğini giyinir, istediği inancı yaşar ama kimse de kimseye zorla başörtüsü takamaz... Sen buna karşı mısın acaba?Ayrıca her konu neden Başörtüsüne geliyor bu sitede ben onu anlamadım... Şu sorun çözülse de artık başka konularda konuşabilsek....

Abdurrahman 58
08.12.2009, 23:24

avukatı olarakta senimi tuttu yoksa ?..

HaKaaN
08.12.2009, 23:25
bu adam bir mitingte bır kadını çıkartıp kursuye başortusunu cıkarıp yere atmadımı kim takar kım takmaz bu benı ılgılendırmez tabıkı herkes özgurdur fakat!!! bu hareketı yapmak ne kadar özgurluktur!!!!

H_Turan
08.12.2009, 23:25
Saygısızlığı olduğunu nerden çıkartıyorsunuz... Onun dediği herkes istediğini giyinir, istediği inancı yaşar ama kimse de kimseye zorla başörtüsü takamaz... Sen buna karşı mısın acaba?Ayrıca her konu neden Başörtüsüne geliyor bu sitede ben onu anlamadım... Şu sorun çözülse de artık başka konularda konuşabilsek....

Başartüler özgür değil ona ne diyeceksin bu haksızlık

Kibrisli
08.12.2009, 23:43
Abdurrahman avukat olarak tutmasına gerek yok... Burada tartışıyoruz, tabiiki fikirlerimi söyleyeceğim... Tanıdığım birisi olduğu için de haklarını savunmam en doğrusu...
Hakan gardaşım o görüntüleri youtube ta bulabilirsin istersen tekrar izle... Oradaki teyzemiz başörtüsünü kendisi çıkartıyor ayrıca yerede atmıyor boynuna asıyor... İster takarım ister takmam kimse beni zorlayamaz diyor...
Başörtüsü değil Türkiye'de tüm dini semboller yasaktır nedeni de insanların dinleri yüzünden çifte standarta uğramamalarıdır... Haç taktığı için tehtid edilen, oruç tutmadığı için öldürülen öğrenciler var aynı şekilde türban taktığı için hocaları tarafından notları kırılan kızlarımızda var... Bu Türkiye'nin durumunun ne kadar kötü olduğunu göstermektedir....Bu kafa yapısı düzelmeden ne yazık ki o sorunlar çözülemez... Önce bu anlayışların ortadan kalkması gerekli tıpkı 80 öncesi gibi, ondan sonra bu yasakların kalkması için, özgürlükleri için ilk savaşacak kişi benim onu da söylemeliyim... Bu sorunların ortadan kalkmasının da tek yolu hoşgörü ve dinimizin siyasete alet edilmemesinden geçmektedir... Eğer bunlar yapılırsa ve yasaklar devam ederse sizlerle birlikte bende emin olun Tuncay Özkan'da savaşacaktır...

Pusula_58
09.12.2009, 08:31
Nedense bu ülkede gerçekleri savunan, gerçek hakları arayanlar görülmez, gözlerine perde inmiştir sanki. Bugün T. ÖZKAN'ın neden içeride olduğunu sokaktaki 5 yaşındaki çocuğa sorsanız o bile cevap verebilir. Bu iktidarın kirli çamaşırını ortaya çıkardığı için, adaletsizlkleri, yolsuz ve yoksullukları halka anlattığı için ergeneokon hikayesiyle halkın gözünde küçük düşürme suçlu gösterme gibi bir oyunun sadece bir parçasıdır. Bunlara kim karşı gelirse eleştirirse suçludur, ama yağcılık yapan, öven makamların en iyileri onlara tahsil edilmiştir. Adı üzerinde işte adalet ettiler ve bayağı kalkındılar, 7 yılda 7 sülalelerini zenginleştirerek. Her toplum layık olduğu şekilde yöentilir. Başka ne denir.

Urumçi
09.12.2009, 10:06
Başörtüsünü şu ülkede herkes siyasete alet ediyor kim ne derse desin.
İslam'ın ilamlı modelini vaad eden partilerle, laikçi partilerde kendi kitlelerine demagoji yapmak için alet ediyor.
Unutulmamalıdır bu ülkeye başörtüsü sorununu getirende AKP ve önceki zihniyetteki partilerdir. Yani şuradaki herkes başörtüsünün serbest olduğu dönemi gözardı ediyor gariptir...

Türkiyede başörtülü, başörtüsüz ayrımını ilk önce İslamı siyasete alet eden partiler yaptığı için malesef bu durumdayız. Ne yazıkki İslami partiler, dini siyasete alet ettiği müddetçe de bu sorun devam edecek.

Neyse konu fazla uzamadan yitirelim. Bir de hatırlatalım dün gündemi değiştirmek için başörtüsü başörtüsü diye yırtınan iktidar, bugün devletin en üst makamından en alt kadrosuna kadar çöreklenmişken sesini niye çıkartmaz ve düzenleme getirmez. Bir şeyleri örtmek için mi yoksa seçim propagandası için mi saklar bilinmez ;)

Neyse bu arada kıbrıslı arkadaşım başörtüsü dini sembol, siyasi simge değildir. Dinin bir gerekliliğidir, Haç takmak dini bir semboldür ama çünkü dini bir gerekliliği yoktur din adamları dışında ;) ayrımı kaçırmayalım... Haa başörtüsünü siyasi sembol olarak kullananlar yüzünden biz bu ayrımı kaçırdık malesef...

Tuncay Özkan'a gelince daha dün Sosyete Milliyetçiliği yapıyor diye dalga geçtiğimiz, Cüneyt Arcayürek'le muhabbetlerinde saçmalamalarına tanık olduğumuz, bir muhalefet piyonu... En azından bunu biliyoruz;) Senelerce bu adamı gördük, izledik velhasılı kelam okuduk ama daha bir düşüncesinin olup olmadığını bulamadık o da ayrı bir mevzu...

LaEdri
09.12.2009, 10:20
Başörtüsüne karşı olanları,İmam-hatipleri engellemek için koskoca meslek lisesi camiasını hiçe sayan zihniyeti bu ülkenin başında iktidar etmesin Allah!

oruç tutmadığı için dayak yiyen birisi,dayağı sokak çapulcularından yer.ama puanı kırılan kapalı kızın puanını kıran ,bir profesör,bir doçent.Fark çok!

sonüye
09.12.2009, 10:25
Birileri dini kullanır, birileri vatan bayrak milliyetçiliği kullanır, birileri laikliği Atatürkçülüğü kullanır. Her partinin bir seçim malzemesi var şükür

Kibrisli
09.12.2009, 11:40
Başörtüsünü şu ülkede herkes siyasete alet ediyor kim ne derse desin.
İslam'ın ilamlı modelini vaad eden partilerle, laikçi partilerde kendi kitlelerine demagoji yapmak için alet ediyor.
Unutulmamalıdır bu ülkeye başörtüsü sorununu getirende AKP ve önceki zihniyetteki partilerdir. Yani şuradaki herkes başörtüsünün serbest olduğu dönemi gözardı ediyor gariptir...

Türkiyede başörtülü, başörtüsüz ayrımını ilk önce İslamı siyasete alet eden partiler yaptığı için malesef bu durumdayız. Ne yazıkki İslami partiler, dini siyasete alet ettiği müddetçe de bu sorun devam edecek.

Neyse konu fazla uzamadan yitirelim. Bir de hatırlatalım dün gündemi değiştirmek için başörtüsü başörtüsü diye yırtınan iktidar, bugün devletin en üst makamından en alt kadrosuna kadar çöreklenmişken sesini niye çıkartmaz ve düzenleme getirmez. Bir şeyleri örtmek için mi yoksa seçim propagandası için mi saklar bilinmez ;)

Neyse bu arada kıbrıslı arkadaşım başörtüsü dini sembol, siyasi simge değildir. Dinin bir gerekliliğidir, Haç takmak dini bir semboldür ama çünkü dini bir gerekliliği yoktur din adamları dışında ;) ayrımı kaçırmayalım... Haa başörtüsünü siyasi sembol olarak kullananlar yüzünden biz bu ayrımı kaçırdık malesef...

Tuncay Özkan'a gelince daha dün Sosyete Milliyetçiliği yapıyor diye dalga geçtiğimiz, Cüneyt Arcayürek'le muhabbetlerinde saçmalamalarına tanık olduğumuz, bir muhalefet piyonu... En azından bunu biliyoruz;) Senelerce bu adamı gördük, izledik velhasılı kelam okuduk ama daha bir düşüncesinin olup olmadığını bulamadık o da ayrı bir mevzu...

Gardaş bende zaten siyasi simge demedim ki, dini simge dedim, tıpkı haç gibi ya da kippa gibi... Demek istediğimiz şeylerde çok fark olduğunu düşünmüyorum bu konuda... İkimizde çözülmesini istiyoruz çözümünün geçtiği yol konusunda da hemfikiriz...

Tuncay Özkan konusunda da görüşlerin sizi bağlar.. Ancak senelerce izlediğinizden, gördüğünüzden, dinlediğinizden velahsılı kelam okuduğunuzdan emin değilim çünkü düşüncesinin olup olmadığını bulamamışsınız... Eğer Sivas'ta iseniz kendisi, düşüncesi ve Türkiye'nin geleceği hakkındaki görüşlerini yüzyüze paylaşmak isterim, burada yazarsam yanlış anlaşılır propoganda yapıyormuş gibi görünmek istemem...

Saygılar...

Ötüken gardaşım haklısın ikisinin arasında dağlar kadar fark var birinde insan hayatından oluyor, yaşama hakkı elinden alınıyor sırf Ramazanda sigara içtiği için diğerinde not kırılıyor ancak ben ikisini aynı kefeye koydum, notu kırılan kızlarımızın durumunu neredeyse ölümle bir tutmak gibi birşey yani ama haklısın koymamak gerekli...

Sana da saygılar...

barikat58
09.12.2009, 11:51
Ötüken gardaşım haklısın ikisinin arasında dağlar kadar fark var birinde insan hayatından oluyor, yaşama hakkı elinden alınıyor sırf Ramazanda sigara içtiği için diğerinde not kırılıyor ancak ben ikisini aynı kefeye koydum, notu kırılan kızlarımızın durumunu neredeyse ölümle bir tutmak gibi birşey yani ama haklısın koymamak gerekli...

Sana da saygılar...

Abi bence ötüken iki olayı değil kahramanları karşılaştırıyor sen yanlış yorumladın.Bir tarafta çapulcuların yaptıgı diyor diger yanda prof.ların.Olay prof=çapulcu olması yani :)

Kibrisli
09.12.2009, 11:55
Abi bence ötüken iki olayı değil kahramanları karşılaştırıyor sen yanlış yorumladın.Bir tarafta çapulcuların yaptıgı diyor diger yanda prof.ların.Olay prof=çapulcu olması yani :)

İyi barikatım öyle olsun o zaman kahramanları yer değiştirelim, çapulcular not kırsın, prof adam öldürsün o zaman ne olacak?

Kibrisli
09.12.2009, 11:58
Neyse ben bu konu hakkında daha konuşmayacağım, zira üye olduğum yıldan beri hep söylediğim birşey var türban ve 2 Temmuz hakkında konuşmayacağım dedim ve sizlerinde bu konuları konuşmaması için de hep öneride bulundum nasıl olduysa konu yine geldi buna... Hassas konular, bu konular uzayıp büyüdükçe kırıcı olunabiliyor...

Hepinizi seviyorum... ;)

LaEdri
09.12.2009, 11:59
Kıbrıslı,
Dayak atan kişi,bilinçsiz aptal,cahil bir mahluk.Ve o cahil bile en iyi ihtimalle şunun için saldırıyordur."Buranın çoğunlu oruçlu ama sen saygısızlık edip,bunca kişinin önünde yemek yiyorsun"..
Ancak biri profesör diyorum,ondan daha üstü yoktur diyorum.Yüzlerce kitap okumuş,mürekkep yalamış.(Tabi makale hırsızlığı yapmadıysa)..Bu niçin not kırıyor?Kızın suçu ne?Saygısızlık mı?En ufak bir suçu var mı?Binlerce üstün zekalıyı kapalı diye heba ettik.Profesör seviyesindeki kızlarımızı,zorla İlahiyata gönderdik,ordan en iyi, Din Kültürü öğretmeni ettik.
Kendi vatanında garip olmak,dedemin kurtardığı bir vatanda okulda alınmamak,ölmekten beterdir ayrıca.
Saygılar..

barikat58
09.12.2009, 12:00
İyi barikatım öyle olsun o zaman kahramanları yer değiştirelim, çapulcular not kırsın, prof adam öldürsün o zaman ne olacak?

Sen gene olayı degiştirdin abi :) bir tarafta başı açığa karışan yada ramazanda oruç tutmayana sopa atan elinde içkiyle dolaşan bir çapulcu oysa diğer tarafta öğrencilerin notlarını kıran yıllarca okuyan bu memlekette prof. diye anılan insanlar.Biri okumamış cahil diğeri yıllarca okumuş prof. ama yaptıkları aynı şey.İnsanların özgürlüklerini kısıtlıyorlar onlara zarar vermnek için ellerinden geleni kendi imkanları içinde uyguluyorlar birisi elle dövüyor birisi notla !

LaEdri
09.12.2009, 12:03
Bir de bizler dayak atanları kınarken,karşımızdaki guruh türban yasağını savunuyor.Bu noktada da fark var!
Bu arada başörtüsüne,imam-hatipe yasak koyanlara oy verirsem ellerim kırlsın.:)

Kibrisli
09.12.2009, 12:03
Kıbrıslı,
Dayak atan kişi,bilinçsiz aptal,cahil bir mahluk.Ve o cahil bile en iyi ihtimalle şunun için saldırıyordur."Buranın çoğunlu oruçlu ama sen saygısızlık edip,bunca kişinin önünde yemek yiyorsun"..
Ancak biri profesör diyorum,ondan daha üstü yoktur diyorum.Yüzlerce kitap okumuş,mürekkep yalamış.(Tabi makale hırsızlığı yapmadıysa)..Bu niçin not kırıyor?Kızın suçu ne?Saygısızlık mı?En ufak bir suçu var mı?Binlerce üstün zekalıyı kapalı diye heba ettik.Profesör seviyesindeki kızlarımızı,zorla İlahiyata gönderdik,ordan en iyi, Din Kültürü öğretmeni ettik.
Kendi vatanında garip olmak,dedemin kurtardığı bir vatanda okulda alınmamak,ölmekten beterdir ayrıca.
Saygılar..

Gardaş son kez yazıyorum bu konuda... Ben zaten prof'un yaptığı doğru demedim, farkındaysan ikisini de kötü örnek olarak verdim... O da cahil, O da cahil bir fark yok benim gözümde... İki olayda benim için aynı durumdadır... İkiside cahil adamın yaptığı iştir, ülkemde ikisininde olmasını istemiyorum... Ama sen kötü olaylar arasında hangisinin daha kötü olduğunu karşılaştırıyorsun, bunun adına ne denir bilemiyorum... Heralde yanlı olmak denebilir...

Kibrisli
09.12.2009, 12:06
Sen gene olayı degiştirdin abi :) bir tarafta başı açığa karışan yada ramazanda oruç tutmayana sopa atan elinde içkiyle dolaşan bir çapulcu oysa diğer tarafta öğrencilerin notlarını kıran yıllarca okuyan bu memlekette prof. diye anılan insanlar.Biri okumamış cahil diğeri yıllarca okumuş prof. ama yaptıkları aynı şey.İnsanların özgürlüklerini kısıtlıyorlar onlara zarar vermnek için ellerinden geleni kendi imkanları içinde uyguluyorlar birisi elle dövüyor birisi notla !

Aslanım bende aynını söylemeye çalışıyorum, rolleri değiştir birşey farketmez diyorum... Hangisi daha kötü olaydır diye tartışılmaz bir mesele bu...

Tamam verme ötüken kimse seni zorlamıyor... Güruh kelimesinin anlamını bilerek kullanmışsındır umarım...

doğan bulut
09.12.2009, 18:20
benim oyum kuşum asydına

Urumçi
10.12.2009, 01:55

çapulcular adam öldürsün
prof not kırsın. Kimmiş bu adam öldüren çapulcular? emin olmak için soruyorum...

Kibrisli
10.12.2009, 02:14
çapulcular adam öldürsün
prof not kırsın. Kimmiş bu adam öldüren çapulcular? emin olmak için soruyorum...

Çapulcu tabirini kullanana sorun bence...

Urumçi
10.12.2009, 06:50
eh ona sordum varsay, neden bahsediyorsa cevabı da sen ver bir zahmet..

Kibrisli
10.12.2009, 11:02
eh ona sordum varsay, neden bahsediyorsa cevabı da sen ver bir zahmet..
Valla Urumçi türban konusunda konuşmayı sevmiyorum, o konuşulduğu zaman asıl devlet meselelerinden uzaklaşıyoruz, sonuç olarak dediğim gibi Türkiye'nin şu anki şartları bu yasağı kaldırma konusunda normalleşirse kaldırılır bu yasak... Bu nedir??? Din üzerinden siyaset yapılmayacak, Dinimiz Sİyasetin pisliğine bulaştırılmayacak, insanlar dini sembollerini vücutlarında taşıdıklarında baskı görmeyecekler, oruç tutmadıkları için bıçaklanmayacaklar, ramazanda kapanmayan lokantaların camları kırılmayacak, haç taktığı için öğrenciler ölümle tehtit edilmeyecek, türbanlı olduğu için notu kırılmayacak vs vs. bu sorunlar ortadan kalkar herkes hoşgörülü olursa o zaman çözülür...

Çapulcu kelimesini ben kullanmadım sorunun muhattabı ben değilim ancak yukarıda bahsettiğim eylemleri gerçekleştirenlerden bu isimlendirme ile bahsedildi...

H_Turan
10.12.2009, 13:29
Ne Ce ha peye Ne Akepeye nede mehapeya veririm oyumu

Urumçi
10.12.2009, 16:26
Valla Urumçi türban konusunda konuşmayı sevmiyorum, o konuşulduğu zaman asıl devlet meselelerinden uzaklaşıyoruz, sonuç olarak dediğim gibi Türkiye'nin şu anki şartları bu yasağı kaldırma konusunda normalleşirse kaldırılır bu yasak... Bu nedir??? Din üzerinden siyaset yapılmayacak, Dinimiz Sİyasetin pisliğine bulaştırılmayacak, insanlar dini sembollerini vücutlarında taşıdıklarında baskı görmeyecekler, oruç tutmadıkları için bıçaklanmayacaklar, ramazanda kapanmayan lokantaların camları kırılmayacak, haç taktığı için öğrenciler ölümle tehtit edilmeyecek, türbanlı olduğu için notu kırılmayacak vs vs. bu sorunlar ortadan kalkar herkes hoşgörülü olursa o zaman çözülür...

Çapulcu kelimesini ben kullanmadım sorunun muhattabı ben değilim ancak yukarıda bahsettiğim eylemleri gerçekleştirenlerden bu isimlendirme ile bahsedildi...

bende o konuda normalleşme sağlandığı durumda çözülebileceği kanısındayım. Dinin siyasete alet edilmediği vakit çözülmezse de hesabının sorulacağı düşüncesindeyim, bir Türk-İslam ülkücüsü olarak. İslamı ülkü edinmiş ve tüm islam dünyasının çıkarlarını gaye edinmiş yanında da Türk Milletinin milli değerlerine son raddesine kadar sahip çıkmayı amaçlamış birisi olarak, Siyasete dinin alet edilmesi epey bir koyuyor bana. Mesela bizimde ülkümüz islam ama neden bize irticacı yaftası yapılmıyor bu durumu daha iyi izah ediyor, biz Siyasette islamı kullanmaktan imtina ettiğimiz için böyle oluyor. O yüzden ne askeri ne de yargısı irtica sıfatını yakıştıramıyor bize. Bu biraz samimiyetle alakalı, eğerki benim görüşüm benim inancımı siyasetine alet etse idi ben bu görüşü sahiplenemezdim. Şunu anlamıyorum hadi anadoludaki halkın bilinçli olmasını bu konuda pek bekleyemezsin, İslamiyet denince anadoluda akan sular dulurul çünkü ama bizim okuyan eden gençliğimiz bunu nasıl hazmediyor. İslam'ın siyasete alet edilmesini nasıl hoşgörüyle karşılayıp yandaşı olabiliyor ve hatta İslamiyet düşmanı Amerika'dan sözde manevi liderler vasıtasıyla nasıl yöneltilebiliyor hiç anlamış değilim.

Neyse kapatalım bu konuyu haklısın. Lakin Müslüman Türk halkı çapulcularla vesaire birilerine baskı uyguluyor derken o ortama imtiyaz sağlayan kutuplaştırıcı faktörlere de göz ardı etmemek gerek. Bu halk bu kutuplaşma sürecine malesefki dini provoke amaçlı kullananlar ve halkı provoke eden sözde satılmış aydınlar vasıtasıyla ulaştı... Şu gün özü Türk, içeriği İslamla bağdaşık Alevi-Bektaşi geleneklerini deizm-ateizmle bağdaştıran bu şekilde lanse eden ve sirküle eden bir konjonktür var ve Aleviler onlarmış gibi bir hava esiyor. Mesela Aleviliğin karşısında durulmasının sebepleri de bunlar. Bende 18 19 yaşıma kadar ki çok uzak yaşlarım değil onlar, Aleviliğe o gözle bakıyordum. Çok sağolsun üniversitede Alevi arkadaşlarım oldu ve gerçek manasını bu şekilde öğrendim. Alevi vatandaşlarımızın birçoğu evet bir çoğu camiye gidiyor, ama aynı zamanda cemevinde semah'ını da yapıyor. Ama satılmış medya ve çıkarcı sözde aydınlar bize Aleviliği nasıl lanse ediyor hak getire... Bak şu sitede bile var o sözde yazarlara, aydınlara inanan bir kitle ki burada resmen İslamiyet düşmanlığı yapıyorlar Müslüman önderlerimizden Hz. Ali'nin evine sığınırken. Neyse konu uzamasın daha fazla.

Saygılar...

Kibrisli
10.12.2009, 17:29
bende o konuda normalleşme sağlandığı durumda çözülebileceği kanısındayım. Dinin siyasete alet edilmediği vakit çözülmezse de hesabının sorulacağı düşüncesindeyim, bir Türk-İslam ülkücüsü olarak. İslamı ülkü edinmiş ve tüm islam dünyasının çıkarlarını gaye edinmiş yanında da Türk Milletinin milli değerlerine son raddesine kadar sahip çıkmayı amaçlamış birisi olarak, Siyasete dinin alet edilmesi epey bir koyuyor bana. Mesela bizimde ülkümüz islam ama neden bize irticacı yaftası yapılmıyor bu durumu daha iyi izah ediyor, biz Siyasette islamı kullanmaktan imtina ettiğimiz için böyle oluyor. O yüzden ne askeri ne de yargısı irtica sıfatını yakıştıramıyor bize. Bu biraz samimiyetle alakalı, eğerki benim görüşüm benim inancımı siyasetine alet etse idi ben bu görüşü sahiplenemezdim. Şunu anlamıyorum hadi anadoludaki halkın bilinçli olmasını bu konuda pek bekleyemezsin, İslamiyet denince anadoluda akan sular dulurul çünkü ama bizim okuyan eden gençliğimiz bunu nasıl hazmediyor. İslam'ın siyasete alet edilmesini nasıl hoşgörüyle karşılayıp yandaşı olabiliyor ve hatta İslamiyet düşmanı Amerika'dan sözde manevi liderler vasıtasıyla nasıl yöneltilebiliyor hiç anlamış değilim.

Neyse kapatalım bu konuyu haklısın. Lakin Müslüman Türk halkı çapulcularla vesaire birilerine baskı uyguluyor derken o ortama imtiyaz sağlayan kutuplaştırıcı faktörlere de göz ardı etmemek gerek. Bu halk bu kutuplaşma sürecine malesefki dini provoke amaçlı kullananlar ve halkı provoke eden sözde satılmış aydınlar vasıtasıyla ulaştı... Şu gün özü Türk, içeriği İslamla bağdaşık Alevi-Bektaşi geleneklerini deizm-ateizmle bağdaştıran bu şekilde lanse eden ve sirküle eden bir konjonktür var ve Aleviler onlarmış gibi bir hava esiyor. Mesela Aleviliğin karşısında durulmasının sebepleri de bunlar. Bende 18 19 yaşıma kadar ki çok uzak yaşlarım değil onlar, Aleviliğe o gözle bakıyordum. Çok sağolsun üniversitede Alevi arkadaşlarım oldu ve gerçek manasını bu şekilde öğrendim. Alevi vatandaşlarımızın birçoğu evet bir çoğu camiye gidiyor, ama aynı zamanda cemevinde semah'ını da yapıyor. Ama satılmış medya ve çıkarcı sözde aydınlar bize Aleviliği nasıl lanse ediyor hak getire... Bak şu sitede bile var o sözde yazarlara, aydınlara inanan bir kitle ki burada resmen İslamiyet düşmanlığı yapıyorlar Müslüman önderlerimizden Hz. Ali'nin evine sığınırken. Neyse konu uzamasın daha fazla.

Saygılar...

Bk işte tam benim söylediğim... Eğer bu şartlar düzelir ve yasaklar kalkmazsa o başörtülü bacılarımla birlikte ben de mücadele ederim bu yasakla... Bir dönem sizler içinde böyle bir düşünce vardı ancak o dönemler Türkiye öyle bir durumdaydı ki kimse asıl irtica tehlikesinin alttan alta geldiğini göremedi... Sonra işte Amerikancı Müslümanlar, Özal devri, yozlaşmış Türklük, Amerikan Sargısı, Sosyal Demokrasiden Sosyalizme kayan sol akımlar, Kemalizmin unutuluşu, farklı bir kutuplaşma şekli ve en önemlisi Popüler Kültürün Müridleri olmuş bir gençlik... Bir özeleştiridir benimkisi... Senin gibi gençler dışında Ülkü Ocağına gidenler arka edinmek için gitti ozamanlar ocağa, Kemalizmi unutan gençlikte ADD dururken sol fraksiyonların etkisine girdi, lokallerde zaman öldürdü... Ama arada durmadan yürüyen bir kesim vardı ki Ülkücü ve Solcu düşünen, okuyan, idealleri olan gençleri öldüren 12 Eylül Faşizmi bir tek onlara dokunmadı... İşte o yüzden de darbe yapmayı düşünmüş ya da düşünmemiş, hakkında iddia bulunan Orgeneraller PKK'lı piçlerin içeride tahriklerine maruz kalırken, 12 Eylül Darbecisi Faşist Evren dışarıda... Yani darbe yapmışını sorgulamadan, planladığını iddia ettiklerimizi hapislere sokuyoruz, bir taraftanda Kandilden gelenleri serbest bırakıyoruz onlarda Dİyarbakır'da polise molotof atıyor... Ama neden Evren'i yargılasın ki bu hükümet... Seçilmelerinin temelini o attı, ahde vefa göstermeyecekler mi? :) Gariplikler ülkesi Türkiye... Nerden nereye geldik... İşte demem o ki bizler meydanı boş bıraktık sevgili Urumçi, belki sen ben ve bizler gibi çok arkadaşımız kendimizi geliştirdik ama bizimle birlikte olması gereken daha çokları kendilerini heba ettiler...Eğer onlarda bizimle birlikte olsaydı şu anda ne PKK vardı ne ABD'ci yalakalar ne aydıncık denen maymun suratlı yalı kardeşleri ne de Türban sorunu...

Saygılar...

Klimasuyu
10.12.2009, 17:54
Siyasi lider olmak kolay değildir.Çıkıpta meydanlarda 100 kişiye onu yapacağız bunu yapacagız diyipte onu bunu tehditle olmuyor siyasetçilik.
Askeri yönden yaptıkları inkar edilemez ama o o zamanda kalmış ,göreviydi yapmış emekli olmuş.

Sivaslıgenç kardeşim, Yiğidogençlik! :) Osman Paşa kazanırsa eğer(şimdilik çok zor görünüyor ama) Erdoğan ve kurmaylarının halının altına saklamaya çalıştığı pislikleri O kökten yok edecek..;)

doğan bulut
10.12.2009, 18:34
Bir zamanlar yeri göğü inleten
Fatih’e Yavuz’a yoldur Üç Hilal
Sevgisini tüm dünyaya anlatan
Yunus Emre gibi kuldur Üç Hilal

Vatan düşmanına bir kanlı kama
Garibin sırtında eski bir yama
Yeri geldi sürgün düştü zindana
Türk’ün tutunduğu daldır Üç Hilal

Ayyıldıza gönül verdik kan verdik
Gün oldu ki bu uğurda can verdik
Bir karış toprağa bin kurban verdik
Hasret çile kokan yeldir Üç Hilal

Onun yolu dikenlidir taşlıdır
Kirpikleri boncuk boncuk yaşlıdır
Adı ülkü kendi hilal kaşlıdır
Bülbülün sevdiği güldür Üç Hilal

BENİM SEVDAMDIR ÜÇHİLAL BENİM AŞKIMDIR ÜÇ HİLAL

Cley
10.12.2009, 22:30
Osman paşa kazansın topyekün savaşa gidelim.Temizleyip gelelim bir haftada.

Klimasuyu
10.12.2009, 23:19
Cley;

Emin ol Osman PAMUKOĞLU iktidar olursa(olur ya kazayla falan:)) ve anlattığı projeleri hayata geçirebilirse terör belası yüzünden çok az asker şehit olur... Ama bu demek değil ki hiç şehit vermeyeceğiz şehit olacaktır ama örneğin Tokat'daki saldırıda 7 değil de 2 askerimiz şehit olurdu...

Adam, "profosyonel ordu" diyor başka da birşey demiyor ve bence haklı da..;) Kürşad 40 çerisiyle Çin Sarayı'nı basmak yerine Çin imparatoru ile müzakere yapsaydı Türkler bağımsızlığını ilan edemezdi, Fatih İstanbul'u kuşatmayıpta Bizans'la müzakere etse idi bugün Çağ değiştiren bir kahramanlıktan bahsedemeyecektik, Atatürk "Ya istiklal ya ölüm!" diyip emparyalist güçlere kafa tutmak yerine işlgalcilerle müzakere etseydi şimdi kimbilir hangi devletin sömürgesinde hangi bayrağın altında ne kadar maaşla çalışıyorduk Cley...

Urumçi
11.12.2009, 01:16
Osman paşa kazansın topyekün savaşa gidelim.Temizleyip gelelim bir haftada.

yiğidi öldür hakkını yeme Osman Paşa'nın doğuda görev yaptığı esnalarda pkk en güçlü zamanındaydı ve pkklı militanlar bakınız yandaşları değil militanlar çıkıp yaylalarda kaleşnikoflu roketatarlı şenlik düzenliyorlardı. Osman Paşa kendi inisiyatifi ile PKK ile dişe diş bir mücadeleye girmiş ve PKK'ya doğuda görev yaptığı dönemde en büyük darbeyi indirmiş zat-ı muhteremdir. PKK ile mücadele prensibi de Alparslan Türkeş ile tamamen örtüşür ikisi de asker kökenlidir ikisi de iyi bilir neyle nasıl mücadele edileceğini. Bu ülkede Osman Paşa'nın doğu da pkk ile mücadele projesini ilk ortaya koyan Türkeş'tir, bugün bu söylevleri Osman Paşa tekrardan yükseltmiştir. Ve bu proje hiç denenmemiştir. Ancak tüm dünyada terörle mücadele yöntemi olarak kabul görmüş bir sistem önermekteler. Tüm dünya son 15 senedir önerdikleri sistemin aynısını uyguluyor ve bu yüzden de gayet başarılar. Osman Paşa'nın dolayısıyla Türkeş'in bu mücadele sisteminin taraftarıyım. Neydi o mücadele sistemi araştırın öğrenin yazmayım daha ;)

Klimasuyu
11.12.2009, 01:23
Onuda araştırıp zahmet etmesinler Urumçi ben söylüyüm; Türkeş bir tv programına yaptığı konuşmada pkkyı, 6 ayı hazırlık olmak üzere 1 sene de bitireceğini söylüyordu yani O da "terörle mücadele de profosyonel ordu şart!" diyordu...

Urumçi
11.12.2009, 01:56
Bk işte tam benim söylediğim... Eğer bu şartlar düzelir ve yasaklar kalkmazsa o başörtülü bacılarımla birlikte ben de mücadele ederim bu yasakla... Bir dönem sizler içinde böyle bir düşünce vardı ancak o dönemler Türkiye öyle bir durumdaydı ki kimse asıl irtica tehlikesinin alttan alta geldiğini göremedi... Sonra işte Amerikancı Müslümanlar, Özal devri, yozlaşmış Türklük, Amerikan Sargısı, Sosyal Demokrasiden Sosyalizme kayan sol akımlar, Kemalizmin unutuluşu, farklı bir kutuplaşma şekli ve en önemlisi Popüler Kültürün Müridleri olmuş bir gençlik... Bir özeleştiridir benimkisi... Senin gibi gençler dışında Ülkü Ocağına gidenler arka edinmek için gitti ozamanlar ocağa, Kemalizmi unutan gençlikte ADD dururken sol fraksiyonların etkisine girdi, lokallerde zaman öldürdü... Ama arada durmadan yürüyen bir kesim vardı ki Ülkücü ve Solcu düşünen, okuyan, idealleri olan gençleri öldüren 12 Eylül Faşizmi bir tek onlara dokunmadı... İşte o yüzden de darbe yapmayı düşünmüş ya da düşünmemiş, hakkında iddia bulunan Orgeneraller PKK'lı piçlerin içeride tahriklerine maruz kalırken, 12 Eylül Darbecisi Faşist Evren dışarıda... Yani darbe yapmışını sorgulamadan, planladığını iddia ettiklerimizi hapislere sokuyoruz, bir taraftanda Kandilden gelenleri serbest bırakıyoruz onlarda Dİyarbakır'da polise molotof atıyor... Ama neden Evren'i yargılasın ki bu hükümet... Seçilmelerinin temelini o attı, ahde vefa göstermeyecekler mi? :) Gariplikler ülkesi Türkiye... Nerden nereye geldik... İşte demem o ki bizler meydanı boş bıraktık sevgili Urumçi, belki sen ben ve bizler gibi çok arkadaşımız kendimizi geliştirdik ama bizimle birlikte olması gereken daha çokları kendilerini heba ettiler...Eğer onlarda bizimle birlikte olsaydı şu anda ne PKK vardı ne ABD'ci yalakalar ne aydıncık denen maymun suratlı yalı kardeşleri ne de Türban sorunu...

Saygılar...

Haklısın kıbrıslı ama kemalizm konusunda bir ayrışmamız var ki inönü başlığında güzel bir yazı yazmışsın, bende cevabını geçte olsa yazdıma aceleci bir şekilde. Kemalizm sol demek değildir, hatta ülkücülükte sağ demek değildir. İnönü kemalizmine az değinmiştim vakti zamanında, İnönü'nün Atatürk'ü lanse ettiriş biçimi de aşikardır. Buna TDK'da dahi bulunan kitapların basım tarihlerine göre ulaşabilirsin. Mesela Atatürk sağ iken Atatürk hatıratlarını yazan kitaplar, ölümünden sonra bu hatıratların içine Atatürk'ü darwinist, dinsiz gösterecek uydurma laflar kondurmuşlardır ve bu lafların inönücü tutumla yazıldığı, lafların söylendiğine şahit olduğunu söyleyen kişilerin inönüye bizzati biatlarıyla aşikardır. Bunun gibi Atatürk'ü yozlaştıran, değiştiren, hatta sol franksiyona çeken bir konjonktür vardır. Bugünse Nasyonal Sosyalist bir yapıya bürümeye başladılar. Ülkücülerde sağcı değildir, zira ülkücüleri sağcı olarak tasnifleyen solculardır. Bu ülkede sağ sol ayrımını yapanda inönücü sol zihniyettir. Hatta malumundur artık sol ve sağ niye kullanılır bilinmez. Liberal oportünist (çıkarcı), pragmatik (faydacı) siyasi düşünceler cibiliyetsiz bir şekilde çıkarları uğruna emperyal kuvvetlerin bir yerlerini yalamaktadır aşikar. Bunun dışında milli bir iktisat teorisi olan hangi siyasi konjonktür vardır peki? Biri Haydar Baş'tır BTP'den, diğeri de 9 Işıkla Alparslan Türkeş'tir ki kendisi asker olması yanısıra nato sınavlarını kazanması vasıtasıyla gittiği amerikada Ekonomi eğitimi almıştır. Bunlar dışında milli bir ekonomi sistemini nerede rastlarız peki? Atatürk döneminde. Peki sözde kemalistlerin (ben onları kemalist olarak göremediğimden sözde), sosyalistlerin, nasyonal sosyalist dediğimiz kesimin, liberallerin, islam bankaları yöneticiliği yapmış faizsiz olarak milletten aldığı paraları kalkınma bankaları vasıtasıyla Amerikan ve Yahudi sanayilerine güçlenmeleri için ucuz kredi olarak peşkeş çekmiş guruhların oluşturduğu Dinci akımların milli bir ekonomi sistemi mevcut mu? Hepsi ister sovyet emperyalizminin ister Amerikan emperyalizminin dayattığı ekonomik 3. dünya kalkınma modellerini baz almakta ki bu modellerle kalkınan hiçbir ülke de yok malesef... Arabistan zengin bir ülke petrol vasıtasıyla, ama halkı gariban. Üstelik arap ekonomisinin yüzde 70'i amerika'da yatırım olarak. Ve petrol şirketlerinin en büyük ortakları yahudi bu arapların. Usame Bin Ladin'in Arap Kraliyet sülalesine karşı cihat ilan etmesinin sebebi de bu. Evet Usame Bin Ladin'in ilk hedefi Arap Şeyhleri... Neden peki: Amerika sömürgesi oldukları için... Sömüren kim Amerika Cihad'ın ikinci hedefi de Amerika bu yüzden. İşte bağımsızlık savaşı olduğu için dinen cihad olarak adlandırıyor Usame Bin Ladin. Neyse işte gördüğümüz üzere ekonomik modeller de sakat... Peki bakıyorum Milli İktisadi Kalkınma Modeli olan ülkelere: Japonya, Amerika, Fransa, İsrail, İngiltere... Bunların kalkınma modellerini neden baz alamıyoruz peki biz, çünkü bize dayatılan kalkınma modelleri libarel ekonomik sistemde bu emperyallerin güçleri vasıtasıyla imf ya da dalalet içinde olan iktidarlarla dayattıkları projeler. Mesela bu projelerden olabildiğince kaçılmaya çalışıldığı bir dönem vardır yakın tarihte. Krize gebe olmuştur. Neden peki? Çünkü Köy-Şehir projesi hayata geçirilmiştir. Nedir köy-şehir projesi mesela, bildiğin 9 ışık'ın köycülük ilkesinin yansımasıdır. O dönemde Türkiye'de sermayenin %30'una hakim olan emperyaller sadece %30'luk bölümünden nakit para çekimi yaparak, türkiyeyi nakde sıkıştırmış dolayısıyla devalüasyona sebebiyet vermişlerdir. Bugün peki bu liberal ılımlı islamcı ekonomik politikalarla bu sermaye bütünlüğü türkiye genel varlığının yüzde kaçına denk düşüyor: %70. Peki bunun sakıncalarını nerde gördük, ABD'de patlak veren küresel krizden en çok etkilenen iki ülkeden birisi olduğumuzda. Bir diğeri de İzlanda'dır. ABD bu krizi en hafif atlatanlardır kendisinde patlak vermesine rağmen. Peki bu krizden hiç yara almayanlar kimler? Kendi milli ekonomi sistemini oluşturmuş, milli sermayeye sahip çıkan Rusya, Çin gibi ülkeler... Biz bugün hala milli sermayemizi yokedip yabancı sermayeye kuçak açıyoruz. Üstelik yabancılarda yatırım yapmıyor borsamıza yatırım yapıp para üstünden para kazanıyor. Peki kazandıkları paralar kimin cebinden çıkıyor? Elbette halkın. Liberal ekonomi sistemine biat etmişiz, kayzeren ekolünü benimsemişiz ama kendi milli sermayemizi oluşturamadıktan sonra bunlar bir hiç. Hoş bizdeki karma ekonomi sistemi ne kadar karma o da tartışılır...

Velhasılı kelam 80 öncesi ve sonrası olaylar. 80 öncesi olayların nasıl tetiklendiğini az biraz bilirsin Kıbrıslı. İlk kurşunu sıkanları, en çok cana kıyanları bilirsin. Bunu herkes ülkücüler olarak lanse eder ama ülkücülüğü oluşturan, Sovyet emperyalı güdümlü sol konjonktürler ve onların eylemleridir. Bunları bildiğin için pek girmiyorum. Sovyetlerde ve Türkiye'deki 78 kırılması mevzubahis. Amerika 78'e kadar türkiyedeki olayları Sovyetlerin aleyhine desteklerken 78'de sovyetlerin gardının düşmesiyle sol konjonktürleri himayesi altına almıştır. Bu konjonktürlerden en meşhuru da Marksist-Leninist Kürdistan Partisi-Cephesi-Ordusu'dur ki günümüzdeki PKK'ya denk düşer. Zaten PKK bu yüzden kuruluş yıldönümünü 78 olarak adlandırır. Halbusiki ister siyasi ister militarist temeli 1960larda yani inönü zamanında atılmıştır. Bunu da bilirsin. Peki 78-80 arası çatışmalar amerikanın provokatif eylemleri neticesinde gerçekleşmiş en sonunda da Amerikancı bir cunta darbe yapıp Amerikan'ın istediği ya da izin verdiği siyaseti yapmak zorunda kalmıştır. Sol grupların kullanıldığını darbeden 2 gün sonra neredeyse tamamıyla sol eylemlerin bitmesinden anlarız. Peki 1950lerde 60larda 70lerde sol grupları oluşturan yazarlar,yayınevi sahipleri, sözde aydınlar bugün ne yapmakta? Tüsiad üyeliği, brotherhood mason toplantıları, Yalılarda sefalar, Gazete Patronluğu, AKP yandaşlığı vs yapmakta. Yani demem o ki 80 öncesi Anadolunun bağrından çıkmış Deniz Gezmiş ve arkadaşları idam sehbasında, Mahir Çayan ve arkadaşları kızıldere'de, yandaşları neruh dağında güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölürken, onları tetikleyin insanlar bugün kapitalin dolayısıyla emperyalizmin sefasını sürmekte. Bundan kelli demek istediğin şudur ki 80 öncesi kullanılan ve kışkırtılan iki kitle vardı. 80'ne gelindiğinde ise Amerikancı bir zihniyet ya da Amerika'ya muhtaç bir zihniyet iktidara cebren el koydu. Sonrasında ne oldu sol kendini aklar iken, ülkücüler(bakın sağdemiyorum hala inatla) cani ilan edildi oysa basit bir aritmetik hesapla ölen ülkücü sayısı 4000, solcu sayısı 1600 bu bile inkar ediyor. İlk kurşunları sıkanlarda solcular olduğu biliniyor 68 den 70e kadar sol eylemler var sadece... Taylan özgür muhabbeti döndürür solcular o da polisle girdiği çatışmada ölmüştür... Peki neden 80 sonrası solcular aklanırken ülkücüler karalanmış, dini siyasete alet edenlerse güçlenmiş bunu düşünmek gerekir!.. Oysa 80 evveliyatında cuma namazı çıkışlarında kahpe kurşunlara giden ve müslümanlığa, marksist-materyalist ateist düşünce akımları tarafından sıkılan kurşunlara göğüs gerenler güçsüzlüğe itilmiştir Müslüman bir toplumda? Üstelik bu göğüs gerenlerin birçoğu da Alevi'dir, Bektaşi'dir. Sadece Sunniliğe de bu ulvilik biçilemez. Oysa bugün mütareke medyasının aleviliği tanıttığı şekle bak, sözde ateist aydınların Aleviliği kullanış biçimine bak... Hatırlarsınız bu ülkede Türban sorunu da Erbakan hocanın yobazlıkları tarafından oluşmuştur. Bugün her kesim tarafından İslam'ın kalemi olarak görülen Necip Fazıl bile tenkit etmiştir Erbakan'ı. Erbakan'ınsa iktidara geldiğinde ilk işi türkiye'de Türbanlı-Türbansız ayrımı yaratmak ikinci işi de yahudi işadamlarıyla masaya oturup Türkiye'yi bağlayıcı protokoller oluşturmak olmuştur. Hatta idamın kaldırılması protokolünü imzalayan hükümet Erbakan hükümetidir, ama bilinmez. Neyse şimdi onun öğrencileri iktidarda. Zihniyet farkı da pek yok...

Kıbrıslı yanlış anlama bunu bu kadar uzatmam senin için değil, sen biliyorsun bir çok şeyi zira, belki başkaları da okurda feyz alır gayesindeydim.. Umarım öyle olur.

Saygılar...

Kibrisli
11.12.2009, 12:34
Haklısın kıbrıslı ama kemalizm konusunda bir ayrışmamız var ki inönü başlığında güzel bir yazı yazmışsın, bende cevabını geçte olsa yazdıma aceleci bir şekilde. Kemalizm sol demek değildir, hatta ülkücülükte sağ demek değildir. İnönü kemalizmine az değinmiştim vakti zamanında, İnönü'nün Atatürk'ü lanse ettiriş biçimi de aşikardır. Buna TDK'da dahi bulunan kitapların basım tarihlerine göre ulaşabilirsin. Mesela Atatürk sağ iken Atatürk hatıratlarını yazan kitaplar, ölümünden sonra bu hatıratların içine Atatürk'ü darwinist, dinsiz gösterecek uydurma laflar kondurmuşlardır ve bu lafların inönücü tutumla yazıldığı, lafların söylendiğine şahit olduğunu söyleyen kişilerin inönüye bizzati biatlarıyla aşikardır. Bunun gibi Atatürk'ü yozlaştıran, değiştiren, hatta sol franksiyona çeken bir konjonktür vardır. Bugünse Nasyonal Sosyalist bir yapıya bürümeye başladılar. Ülkücülerde sağcı değildir, zira ülkücüleri sağcı olarak tasnifleyen solculardır. Bu ülkede sağ sol ayrımını yapanda inönücü sol zihniyettir. Hatta malumundur artık sol ve sağ niye kullanılır bilinmez. Liberal oportünist (çıkarcı), pragmatik (faydacı) siyasi düşünceler cibiliyetsiz bir şekilde çıkarları uğruna emperyal kuvvetlerin bir yerlerini yalamaktadır aşikar. Bunun dışında milli bir iktisat teorisi olan hangi siyasi konjonktür vardır peki? Biri Haydar Baş'tır BTP'den, diğeri de 9 Işıkla Alparslan Türkeş'tir ki kendisi asker olması yanısıra nato sınavlarını kazanması vasıtasıyla gittiği amerikada Ekonomi eğitimi almıştır. Bunlar dışında milli bir ekonomi sistemini nerede rastlarız peki? Atatürk döneminde. Peki sözde kemalistlerin (ben onları kemalist olarak göremediğimden sözde), sosyalistlerin, nasyonal sosyalist dediğimiz kesimin, liberallerin, islam bankaları yöneticiliği yapmış faizsiz olarak milletten aldığı paraları kalkınma bankaları vasıtasıyla Amerikan ve Yahudi sanayilerine güçlenmeleri için ucuz kredi olarak peşkeş çekmiş guruhların oluşturduğu Dinci akımların milli bir ekonomi sistemi mevcut mu? Hepsi ister sovyet emperyalizminin ister Amerikan emperyalizminin dayattığı ekonomik 3. dünya kalkınma modellerini baz almakta ki bu modellerle kalkınan hiçbir ülke de yok malesef... Arabistan zengin bir ülke petrol vasıtasıyla, ama halkı gariban. Üstelik arap ekonomisinin yüzde 70'i amerika'da yatırım olarak. Ve petrol şirketlerinin en büyük ortakları yahudi bu arapların. Usame Bin Ladin'in Arap Kraliyet sülalesine karşı cihat ilan etmesinin sebebi de bu. Evet Usame Bin Ladin'in ilk hedefi Arap Şeyhleri... Neden peki: Amerika sömürgesi oldukları için... Sömüren kim Amerika Cihad'ın ikinci hedefi de Amerika bu yüzden. İşte bağımsızlık savaşı olduğu için dinen cihad olarak adlandırıyor Usame Bin Ladin. Neyse işte gördüğümüz üzere ekonomik modeller de sakat... Peki bakıyorum Milli İktisadi Kalkınma Modeli olan ülkelere: Japonya, Amerika, Fransa, İsrail, İngiltere... Bunların kalkınma modellerini neden baz alamıyoruz peki biz, çünkü bize dayatılan kalkınma modelleri libarel ekonomik sistemde bu emperyallerin güçleri vasıtasıyla imf ya da dalalet içinde olan iktidarlarla dayattıkları projeler. Mesela bu projelerden olabildiğince kaçılmaya çalışıldığı bir dönem vardır yakın tarihte. Krize gebe olmuştur. Neden peki? Çünkü Köy-Şehir projesi hayata geçirilmiştir. Nedir köy-şehir projesi mesela, bildiğin 9 ışık'ın köycülük ilkesinin yansımasıdır. O dönemde Türkiye'de sermayenin %30'una hakim olan emperyaller sadece %30'luk bölümünden nakit para çekimi yaparak, türkiyeyi nakde sıkıştırmış dolayısıyla devalüasyona sebebiyet vermişlerdir. Bugün peki bu liberal ılımlı islamcı ekonomik politikalarla bu sermaye bütünlüğü türkiye genel varlığının yüzde kaçına denk düşüyor: %70. Peki bunun sakıncalarını nerde gördük, ABD'de patlak veren küresel krizden en çok etkilenen iki ülkeden birisi olduğumuzda. Bir diğeri de İzlanda'dır. ABD bu krizi en hafif atlatanlardır kendisinde patlak vermesine rağmen. Peki bu krizden hiç yara almayanlar kimler? Kendi milli ekonomi sistemini oluşturmuş, milli sermayeye sahip çıkan Rusya, Çin gibi ülkeler... Biz bugün hala milli sermayemizi yokedip yabancı sermayeye kuçak açıyoruz. Üstelik yabancılarda yatırım yapmıyor borsamıza yatırım yapıp para üstünden para kazanıyor. Peki kazandıkları paralar kimin cebinden çıkıyor? Elbette halkın. Liberal ekonomi sistemine biat etmişiz, kayzeren ekolünü benimsemişiz ama kendi milli sermayemizi oluşturamadıktan sonra bunlar bir hiç. Hoş bizdeki karma ekonomi sistemi ne kadar karma o da tartışılır...

Velhasılı kelam 80 öncesi ve sonrası olaylar. 80 öncesi olayların nasıl tetiklendiğini az biraz bilirsin Kıbrıslı. İlk kurşunu sıkanları, en çok cana kıyanları bilirsin. Bunu herkes ülkücüler olarak lanse eder ama ülkücülüğü oluşturan, Sovyet emperyalı güdümlü sol konjonktürler ve onların eylemleridir. Bunları bildiğin için pek girmiyorum. Sovyetlerde ve Türkiye'deki 78 kırılması mevzubahis. Amerika 78'e kadar türkiyedeki olayları Sovyetlerin aleyhine desteklerken 78'de sovyetlerin gardının düşmesiyle sol konjonktürleri himayesi altına almıştır. Bu konjonktürlerden en meşhuru da Marksist-Leninist Kürdistan Partisi-Cephesi-Ordusu'dur ki günümüzdeki PKK'ya denk düşer. Zaten PKK bu yüzden kuruluş yıldönümünü 78 olarak adlandırır. Halbusiki ister siyasi ister militarist temeli 1960larda yani inönü zamanında atılmıştır. Bunu da bilirsin. Peki 78-80 arası çatışmalar amerikanın provokatif eylemleri neticesinde gerçekleşmiş en sonunda da Amerikancı bir cunta darbe yapıp Amerikan'ın istediği ya da izin verdiği siyaseti yapmak zorunda kalmıştır. Sol grupların kullanıldığını darbeden 2 gün sonra neredeyse tamamıyla sol eylemlerin bitmesinden anlarız. Peki 1950lerde 60larda 70lerde sol grupları oluşturan yazarlar,yayınevi sahipleri, sözde aydınlar bugün ne yapmakta? Tüsiad üyeliği, brotherhood mason toplantıları, Yalılarda sefalar, Gazete Patronluğu, AKP yandaşlığı vs yapmakta. Yani demem o ki 80 öncesi Anadolunun bağrından çıkmış Deniz Gezmiş ve arkadaşları idam sehbasında, Mahir Çayan ve arkadaşları kızıldere'de, yandaşları neruh dağında güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölürken, onları tetikleyin insanlar bugün kapitalin dolayısıyla emperyalizmin sefasını sürmekte. Bundan kelli demek istediğin şudur ki 80 öncesi kullanılan ve kışkırtılan iki kitle vardı. 80'ne gelindiğinde ise Amerikancı bir zihniyet ya da Amerika'ya muhtaç bir zihniyet iktidara cebren el koydu. Sonrasında ne oldu sol kendini aklar iken, ülkücüler(bakın sağdemiyorum hala inatla) cani ilan edildi oysa basit bir aritmetik hesapla ölen ülkücü sayısı 4000, solcu sayısı 1600 bu bile inkar ediyor. İlk kurşunları sıkanlarda solcular olduğu biliniyor 68 den 70e kadar sol eylemler var sadece... Taylan özgür muhabbeti döndürür solcular o da polisle girdiği çatışmada ölmüştür... Peki neden 80 sonrası solcular aklanırken ülkücüler karalanmış, dini siyasete alet edenlerse güçlenmiş bunu düşünmek gerekir!.. Oysa 80 evveliyatında cuma namazı çıkışlarında kahpe kurşunlara giden ve müslümanlığa, marksist-materyalist ateist düşünce akımları tarafından sıkılan kurşunlara göğüs gerenler güçsüzlüğe itilmiştir Müslüman bir toplumda? Üstelik bu göğüs gerenlerin birçoğu da Alevi'dir, Bektaşi'dir. Sadece Sunniliğe de bu ulvilik biçilemez. Oysa bugün mütareke medyasının aleviliği tanıttığı şekle bak, sözde ateist aydınların Aleviliği kullanış biçimine bak... Hatırlarsınız bu ülkede Türban sorunu da Erbakan hocanın yobazlıkları tarafından oluşmuştur. Bugün her kesim tarafından İslam'ın kalemi olarak görülen Necip Fazıl bile tenkit etmiştir Erbakan'ı. Erbakan'ınsa iktidara geldiğinde ilk işi türkiye'de Türbanlı-Türbansız ayrımı yaratmak ikinci işi de yahudi işadamlarıyla masaya oturup Türkiye'yi bağlayıcı protokoller oluşturmak olmuştur. Hatta idamın kaldırılması protokolünü imzalayan hükümet Erbakan hükümetidir, ama bilinmez. Neyse şimdi onun öğrencileri iktidarda. Zihniyet farkı da pek yok...

Kıbrıslı yanlış anlama bunu bu kadar uzatmam senin için değil, sen biliyorsun bir çok şeyi zira, belki başkaları da okurda feyz alır gayesindeydim.. Umarım öyle olur.

Saygılar...

Sevgili gardaşım ben kısa kısa söylediklerinde karşı olduğum yerleri belirtmek isterim... Uzatmanın manası yok birçok konuda aynı fikirlerdeyiz... Kemalizm sol değildir o yüzden ben de hiç sol tabirini Kemalizm için kullanmadım aynı şekilde ülkücülük içinde sağcılık lafını kullanmadım diye hatırlıyorum... Bana göre ikiside anadoluda yaşayan toplumun geleceğini düşünen ve buraya has iki görüş... 9 ışıktaki bazı kavramlar solculukta dahi mevcut o bakımdan sağcılık diyemeyiz... Kemalizm de aynı şekilde Türk toplumunun yaşayışını, kültürünü, töresini, ülkenin her türlü varlığını ve yokuluğu gözönüne alarak hazırlanmış bir ideoloji... Tabii ki farklar olacaktır, farklı ideolojiler olduğu için... Ben İsmet Paşa ile ilgili olan kısımlara girmeyeceğim, verdiğiniz örneklere ben raslamadım... O'nu %100 severim diyemem, %100'de korumam hataları çoktur ama Türkiye tarihinin en önemli şahsiyetlerindendir, hem askeri hem siyasi olarak... Ben de derimki Kemalizm 1945'de bitmiştir, artık tamamen farklı bir ideoloji hakimdir zaten 1950 ile de tamamen zıt bir kutpa girilmiştir... Bugünki Kemalist yapıya yaptığın ithamı kabul etmiyorum zira gençliğin önünde yürüyenlerden birisiyim... Bizler 15 yıldır 1923-1945 arası Kemalizmi bilimsel olarak araştırıyoruz ve 21. Yüzyıla uygun bir Kemalizm oluşturmaya çabalıyoruz, benim Yüksek Lisans tezim bile bununla alakalı... Türkiye'de sağ sol ayrımını yapan İnönücü zihniyettir diyorsun ancak unutma ki doğaldır çünkü çok partili sisteme geçilmiştir... Ancak Partiyi sola çeken kişi İnönü değil Ecevittir... Bizler CHP içerisinde yıllarca bu konuda Ecevit'i suçlarken, dışardan bunu yapan İsmet Paşa olarak nasıl görünüyor onu anlayamadım... Ekonomik sistemler konusunda hemfikiriz, CHP dahil hiçbir parti milli ekonomik sistemi savunmamaktadır... MHP ne kadar savunuyor onu da bilmiyorum ancak saydıkların dışında Yeni Parti savunuyor Şener'in de biraz biraz savunmaya başladığını duydum ve gördüm... Ben 68'lilerle 78'lileri çok ayrı tutarım... 68'liler millicidir, ilk çıkışlarında Kemalist bir tavırla çıkmışlardır ki bir çoğu hapse girdikten sonra sola ve sosyalizme kaymıştır... O dönem bazı gruplar hariç hiçbirisi bir tek Türk'ü vurmamışlardır... Yani elinde el bombası olan, Tüfeği olan İsrail karakolunu tek başına basacak kadar gerilla eğitimi almış bir Deniz Gezmiş hiç mi vuramazdı bir tek askerimizi ya da sivili? Taylan Özgür'e gelince çok çok çok farklı birşeyden bahsediyorsunuz... Hangi kaynağa göre Polis çatışmasında öldü Taylan Özgür??? Ben ilkkez sizden duydum çatışmada öldüğünü... 78'lilerin içerisinde çok sayıda farklı grup vardı ki bir çoğuda ülkeye zarar verenlerdi bana göre... 60'larda sol ve sağ ayrımı ve sol rüzgarını İnönü'ye bağlamak hata olur zira bütün dünya da olan bir akımdan Türkiye'nin etkilenmemesi imkanısızdır... Ben sol gruplarla birlikte Ülkücülerine kısacası o zamanki tüm gençliğin kullanıldığı düşüncesindeyim... Neden 68'liler için böyle birşey söylenmiyor? Çünkü ülkede olan yanlışlara Ülkücüsüde solcusu da birlikte karşı çıkıyorlardı... Her konu da olmasa da çok sayıda birlikte eylemleri olmuştur... Ancak Gladio ya da Kontrgerilla o zaman elini sokunca işin içine ki Taylan Özgür cinayitinin de böyle olduğunu düşünüyorum işler değişmeye başlamıştır... Ayrıca 80 sonrasında hangi solcu aklanmıştır hangi Ülkücü aklanmıştır... İki kesimdende aklananlar sadece CIA'in adamı olan, aslında hiçbir zaman ülkücü ya da solcu olmayan sonradan da yaptıkları eylemler ve yedikleri paralarla dışarıda cirit atan sistemin adamları sözde solcu ve sözde ülkücülerdir... Mamak, Metris hatta Diyarbakır cezaevinde iki kesimden de yüzlerce hatta binlerce gencimi işgencelerde hayatını kaybetmişlerdir... Birbirlerini öldürsün diye aynı hücreye konan gençler içerden birbirlerini anlamış şekilde çıkmış birbirlerinin cenazelerine gitmiştir... İki gençlikte kullanılmıştır... Aynı şekilde eski solcu şimdinin liboş zenginlerinin yanında da eskinin ülkücüsü şimdini liboş zengini vardır aslında dediğim gibi onlar hiçbir zaman solcu ya da ülkücü olmamışlardır... Dilerseniz hatta Sivas'tan örnek verebilirim:) Ben burada solcu olduğum için solu savunuyormuş gibi görünmesin, solcu değilim Kemalistim ancak bazı konularda biraz tek taraflı düşündüğünüzü sanıyorum... Alevilik ve Bektaşilik tıpkı Mevlevilik gibi Türklüğe ve Türk insanına en uygun İslam felsefesi anlayışlarıdır çünkü ikiside arap kültüründen etkilenip Anadoluya gelmemiştir ikisi de Orta asya Türk gelenekleri ile bezenmiştir... Alevi olmayan bir Türk genci olarak, Mevleviliği ve Tengri inancını çok araştırmış bir genç olarak üçününde çok sayıda, en azından felsefi olarak bağları olduğuna inanıyorum...

Saygılar gardaşım...

barikat58
11.12.2009, 22:11
Sivas için önceliğim Bbp o gelmezse Saadet o gelmezse mhp o gelmezse akp gelsin ama inş chp gelmesin

goramaz
11.12.2009, 22:29
Sivas için önceliğim Bbp o gelmezse Saadet o gelmezse mhp o gelmezse akp gelsin ama inş chp gelmesin

oldu! senin güzel hatrın için şöyle güzel bir armoni hazırlayalım..

Urumçi
12.12.2009, 05:01
Sevgili gardaşım ben kısa kısa söylediklerinde karşı olduğum yerleri belirtmek isterim... Uzatmanın manası yok birçok konuda aynı fikirlerdeyiz... Kemalizm sol değildir o yüzden ben de hiç sol tabirini Kemalizm için kullanmadım aynı şekilde ülkücülük içinde sağcılık lafını kullanmadım diye hatırlıyorum... Bana göre ikiside anadoluda yaşayan toplumun geleceğini düşünen ve buraya has iki görüş... 9 ışıktaki bazı kavramlar solculukta dahi mevcut o bakımdan sağcılık diyemeyiz... Kemalizm de aynı şekilde Türk toplumunun yaşayışını, kültürünü, töresini, ülkenin her türlü varlığını ve yokuluğu gözönüne alarak hazırlanmış bir ideoloji... Tabii ki farklar olacaktır, farklı ideolojiler olduğu için... Ben İsmet Paşa ile ilgili olan kısımlara girmeyeceğim, verdiğiniz örneklere ben raslamadım... O'nu %100 severim diyemem, %100'de korumam hataları çoktur ama Türkiye tarihinin en önemli şahsiyetlerindendir, hem askeri hem siyasi olarak... Ben de derimki Kemalizm 1945'de bitmiştir, artık tamamen farklı bir ideoloji hakimdir zaten 1950 ile de tamamen zıt bir kutpa girilmiştir... Bugünki Kemalist yapıya yaptığın ithamı kabul etmiyorum zira gençliğin önünde yürüyenlerden birisiyim... Bizler 15 yıldır 1923-1945 arası Kemalizmi bilimsel olarak araştırıyoruz ve 21. Yüzyıla uygun bir Kemalizm oluşturmaya çabalıyoruz, benim Yüksek Lisans tezim bile bununla alakalı... Türkiye'de sağ sol ayrımını yapan İnönücü zihniyettir diyorsun ancak unutma ki doğaldır çünkü çok partili sisteme geçilmiştir... Ancak Partiyi sola çeken kişi İnönü değil Ecevittir... Bizler CHP içerisinde yıllarca bu konuda Ecevit'i suçlarken, dışardan bunu yapan İsmet Paşa olarak nasıl görünüyor onu anlayamadım... Ekonomik sistemler konusunda hemfikiriz, CHP dahil hiçbir parti milli ekonomik sistemi savunmamaktadır... MHP ne kadar savunuyor onu da bilmiyorum ancak saydıkların dışında Yeni Parti savunuyor Şener'in de biraz biraz savunmaya başladığını duydum ve gördüm... Ben 68'lilerle 78'lileri çok ayrı tutarım... 68'liler millicidir, ilk çıkışlarında Kemalist bir tavırla çıkmışlardır ki bir çoğu hapse girdikten sonra sola ve sosyalizme kaymıştır... O dönem bazı gruplar hariç hiçbirisi bir tek Türk'ü vurmamışlardır... Yani elinde el bombası olan, Tüfeği olan İsrail karakolunu tek başına basacak kadar gerilla eğitimi almış bir Deniz Gezmiş hiç mi vuramazdı bir tek askerimizi ya da sivili? Taylan Özgür'e gelince çok çok çok farklı birşeyden bahsediyorsunuz... Hangi kaynağa göre Polis çatışmasında öldü Taylan Özgür??? Ben ilkkez sizden duydum çatışmada öldüğünü... 78'lilerin içerisinde çok sayıda farklı grup vardı ki bir çoğuda ülkeye zarar verenlerdi bana göre... 60'larda sol ve sağ ayrımı ve sol rüzgarını İnönü'ye bağlamak hata olur zira bütün dünya da olan bir akımdan Türkiye'nin etkilenmemesi imkanısızdır... Ben sol gruplarla birlikte Ülkücülerine kısacası o zamanki tüm gençliğin kullanıldığı düşüncesindeyim... Neden 68'liler için böyle birşey söylenmiyor? Çünkü ülkede olan yanlışlara Ülkücüsüde solcusu da birlikte karşı çıkıyorlardı... Her konu da olmasa da çok sayıda birlikte eylemleri olmuştur... Ancak Gladio ya da Kontrgerilla o zaman elini sokunca işin içine ki Taylan Özgür cinayitinin de böyle olduğunu düşünüyorum işler değişmeye başlamıştır... Ayrıca 80 sonrasında hangi solcu aklanmıştır hangi Ülkücü aklanmıştır... İki kesimdende aklananlar sadece CIA'in adamı olan, aslında hiçbir zaman ülkücü ya da solcu olmayan sonradan da yaptıkları eylemler ve yedikleri paralarla dışarıda cirit atan sistemin adamları sözde solcu ve sözde ülkücülerdir... Mamak, Metris hatta Diyarbakır cezaevinde iki kesimden de yüzlerce hatta binlerce gencimi işgencelerde hayatını kaybetmişlerdir... Birbirlerini öldürsün diye aynı hücreye konan gençler içerden birbirlerini anlamış şekilde çıkmış birbirlerinin cenazelerine gitmiştir... İki gençlikte kullanılmıştır... Aynı şekilde eski solcu şimdinin liboş zenginlerinin yanında da eskinin ülkücüsü şimdini liboş zengini vardır aslında dediğim gibi onlar hiçbir zaman solcu ya da ülkücü olmamışlardır... Dilerseniz hatta Sivas'tan örnek verebilirim:) Ben burada solcu olduğum için solu savunuyormuş gibi görünmesin, solcu değilim Kemalistim ancak bazı konularda biraz tek taraflı düşündüğünüzü sanıyorum... Alevilik ve Bektaşilik tıpkı Mevlevilik gibi Türklüğe ve Türk insanına en uygun İslam felsefesi anlayışlarıdır çünkü ikiside arap kültüründen etkilenip Anadoluya gelmemiştir ikisi de Orta asya Türk gelenekleri ile bezenmiştir... Alevi olmayan bir Türk genci olarak, Mevleviliği ve Tengri inancını çok araştırmış bir genç olarak üçününde çok sayıda, en azından felsefi olarak bağları olduğuna inanıyorum...

Saygılar gardaşım...

Kendi adınla demişsin 1945'den sonra Kemalizmeden uzaklaşıldı, biz 1923-1945 arası kemalizmi destekliyoruz diye. Ee kimin dönemi bu İnönü'nün dönemi. Aslında tam manasıyla Atatürkçü düşünce sisteminden 1942'de Rus siyaseti lehine uzaklaşılıyor, sebebi dünya savaşında inönünü çıkar zihniyeti. Pekala benim inönü başlığımı okumamışsın demekki.
Amma şurda hata var, inönü başlığında da değindin daha önceki kadrolaşmalara, inönü yandaşı medyanın boy boy sosyalizm propagandasına, milli eğitimde sosyalist eğilimlerin olmasına akabinde bunun 1960'larda 14'ler lağvedilerek (aralarında Alparslan Türkeş de vardır) Türkiye'nin en demokratik, özgürlükçü anayasasının hazırlanmasına, akabinde gelişen 1968den sonraki olaylara... Bu olayların yol açtığı toplumsal gerginliğe vs. İlk kurşunu Yurdunda kim yemiş Ruhi Kılıçkıran 4 Ocak 1968, Taylan özgüre gelene kadar 4 Türk öldürülmüş, Alıntıdır: Taylan Özgür'de bilinir Beyazıt'ta İstanbul Ünisi seçimlerine müdahale etmek isterken polisle girdiği çatışmada Faşist Polis tarafından öldürülmüştür.(bunu diyen Taylan Özgürün özgürlükçü grubu) Aynı şekilde Türk Milliyetçiliğinin lağvedilme dönemi de İnönü döneminde 1944'de başlamıştır bunlarda aşikardır. Ee bu ülkeden milliyetçiliği lağvedip ne getireceksin Arapçı-İslamcı zihniyet mi? Sosyalist bir sistem mi? Fikir ve neşriyat bakımından Sosyalizmin bu ülkede konuçlanması İnönü döneminde İnönücü kadrolarda ve yayınlarda başlamıştır. CHP'ninde sollaşma demiyorum sosyalist kesime imtiyaz sağlaması bu dönemlerde gerçekleşmiştir ve 1960larda, Cumhuriyet gazetesi daha da ileri giderek güney amerika'daki sosyalist gerilla taktiklerini anlatmaya başlamıştır. 1970'lerde Ecevit'e karşı İnönü kaybedince hemen karalama politikasına girmiştir İnönücüler, buna da değinmiştim. İkisininde kadrolaşmalarda payı vardır. Ecevit'inde vardır ama aynını inönü'de yapmıştır daha vahimi milli eğitimde kadrolaşmaları sağlayıp yeni nesillerin sosyalist düşünce sistemlerine kaymalarını sağlamıştır. Köy Enstitülerinin seçme atama müdürlerinin 1960'larda sosyalist eylemlerde başrol oynadığı da bilinmektedir...

Eğer iktidarın vasıfsızlığı ve kayıtsızlığı olmasa idi, ülkücülerin sokağa dökülmesine gerek kalmaz idi. Bakınız günümüzdekine benzer bir durumla karşı karşıyayız. Kurtarılmış bölgelerden bahsediliyor, iktidar kayıtsız kalıyor bir çok konuda, hatta onu geçtik iktidar destekliyor bir nevi... Yani toplumsal bir tetiklenme var. 80 evveliyatında ülkücülerin gayesi iktidarı yıkmak, devrim yapmak değildir, sistemi değiştirmek değildir ancak sol grupların ister kır gerillası, ister şehir gerillası, isterse propaganda yöntemiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkıp yerine sosyalist bir ülke getirmek gibi bir gayeleri vardır. Hatırlarsınız Deniz Gezmiş ve arkadaşları kır gerillası mı yapmalı yoksa şehir gerillası mı yapmalı diye tartışmalarda bulunmuşlardır, bunu da ben söylemem sol kaynaklar dillendirir. Deniz Gezmişlerin idamı da yanlıştır. Çünkü bir kahraman hediye etmişsindir Sosyalist düşünce sistemine ve o kahramanlık hikayesi altında canlanmıştır marjinal sol konjonktürler... Eee senin devletine kasteden bir düşünce var, o zaman dünyada bir Sovyetler emperyalizmi gerçeği var, soğuk savaş dönemi amerika ekonomik olarak işgale bakıyor, Sovyetler düşünce sonrası bloklaşma ve direk müdahale olarak işgale bakıyor (Afganistan örneğinde görüldüğü gibi) sokaklar ve üniversiteler kurtarılmış bölgeler olarak ilan ediliyor, Sosyalistler ele geçirdikleri üniversitelere Türk Milliyetçilerini almıyor, giren olursa Yusuf İmamoğlu gibi kurşunlara hedef oluyor (1970) vs vs vs o zamanlara kadar da Türk Milliyetçiliğinin bir tetiklenmesi bir karşı duruşu daha henüz yok ancak zamanla oluşuyor bu. Oluşmasına yönetimler imtiyaz sağlıyor bir nevi...

Sözde ülkücülerin liberallerin bir yerlerini yaladığına pek tanık olmak mümkün değil, en azından 80 evveli ülkücülerinden bahsediyorsak öyle. Amma ben şuna rastlamadım henüz ülkücü olup, böyle liberal hareketlere dahil olmuş ama hala ülkücülüğe pozitif yaklaşımlar getiren adamda göremedim, oysa solcuların içinde bunlardan çok var ki şu sıralar televizyonlarda fersah fersah boy gösteriyorlar. Neyse...

İlla Müslüman olmak için şu ya da bu felsefeye, düşünceye, mezhebe vs. uyacaksın diye bir şey yok. İslam'ı baz almalısın sadece, aksine geri kalan içtihadlar zaten teferrüat. Zira şöyle de birşey var bir dinin bir millete uyabilmesi için yorumlanması mı gerekir, yok öyle bir şey. Müslümanlık bireysel olarak her insana uyabileceğindendir topluma da adapte sağlar, Türklüğe en uygun Aleviliktir, Bektaşiliktir, Mevleviliktir, Malikilikdir, Sunniliktir demek yanlış ve kayıtsız kalır... İslam'ı olan temel şartlara riayet ettiğin müddetçe ve İslam'a canı gönülden inanarak, onun toplum düzenini sağlayıcı yasaklarına riayet ettiğin müddetçe mezhepe falanda ihtiyaç olmaz zira... Haa toplum düzenleyici dedik yaa bunu mantık süzgecinden geçirelim bir de ;)

doğan bulut
12.12.2009, 12:31
EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER

HasreT
12.12.2009, 13:29
arkadaşlar birbirimizi kırmadan tartışsak daha iyi olmazmı
ben siyasete karışmam ama herkesin kendi görüşüdür karşı görüşlere saygılı olalım bu sebeplerden dolayı kırmayalım sonuçta hepimiz hemşeriyiz bunun için sevelim birbirimizi görüşümüz meshebimiz ne olursa olsun aynı toprağız biz

KAOS
12.12.2009, 14:07
oldu! senin güzel hatrın için şöyle güzel bir armoni hazırlayalım..

BBP mi? Şu an ki belediye ile ilgili bir esnafa soruver bakalım, sana ne diyecekler, Hele de bir yardımcısı varmış ki evlere şenlikmiş, millet tuttuğu yerde götürecekmiş...

Urumçi
12.12.2009, 14:45
mişli muşlu konuşmamak lazım,
emin olmak lazım..

Turkistanli
12.12.2009, 17:34
Milliyetci Hareket Partisine Veririm...

Kibrisli
12.12.2009, 17:45
Kendi adınla demişsin 1945'den sonra Kemalizmeden uzaklaşıldı, biz 1923-1945 arası kemalizmi destekliyoruz diye. Ee kimin dönemi bu İnönü'nün dönemi. Aslında tam manasıyla Atatürkçü düşünce sisteminden 1942'de Rus siyaseti lehine uzaklaşılıyor, sebebi dünya savaşında inönünü çıkar zihniyeti. Pekala benim inönü başlığımı okumamışsın demekki.
Amma şurda hata var, inönü başlığında da değindin daha önceki kadrolaşmalara, inönü yandaşı medyanın boy boy sosyalizm propagandasına, milli eğitimde sosyalist eğilimlerin olmasına akabinde bunun 1960'larda 14'ler lağvedilerek (aralarında Alparslan Türkeş de vardır) Türkiye'nin en demokratik, özgürlükçü anayasasının hazırlanmasına, akabinde gelişen 1968den sonraki olaylara... Bu olayların yol açtığı toplumsal gerginliğe vs. İlk kurşunu Yurdunda kim yemiş Ruhi Kılıçkıran 4 Ocak 1968, Taylan özgüre gelene kadar 4 Türk öldürülmüş, Alıntıdır: Taylan Özgür'de bilinir Beyazıt'ta İstanbul Ünisi seçimlerine müdahale etmek isterken polisle girdiği çatışmada Faşist Polis tarafından öldürülmüştür.(bunu diyen Taylan Özgürün özgürlükçü grubu) Aynı şekilde Türk Milliyetçiliğinin lağvedilme dönemi de İnönü döneminde 1944'de başlamıştır bunlarda aşikardır. Ee bu ülkeden milliyetçiliği lağvedip ne getireceksin Arapçı-İslamcı zihniyet mi? Sosyalist bir sistem mi? Fikir ve neşriyat bakımından Sosyalizmin bu ülkede konuçlanması İnönü döneminde İnönücü kadrolarda ve yayınlarda başlamıştır. CHP'ninde sollaşma demiyorum sosyalist kesime imtiyaz sağlaması bu dönemlerde gerçekleşmiştir ve 1960larda, Cumhuriyet gazetesi daha da ileri giderek güney amerika'daki sosyalist gerilla taktiklerini anlatmaya başlamıştır. 1970'lerde Ecevit'e karşı İnönü kaybedince hemen karalama politikasına girmiştir İnönücüler, buna da değinmiştim. İkisininde kadrolaşmalarda payı vardır. Ecevit'inde vardır ama aynını inönü'de yapmıştır daha vahimi milli eğitimde kadrolaşmaları sağlayıp yeni nesillerin sosyalist düşünce sistemlerine kaymalarını sağlamıştır. Köy Enstitülerinin seçme atama müdürlerinin 1960'larda sosyalist eylemlerde başrol oynadığı da bilinmektedir...

Eğer iktidarın vasıfsızlığı ve kayıtsızlığı olmasa idi, ülkücülerin sokağa dökülmesine gerek kalmaz idi. Bakınız günümüzdekine benzer bir durumla karşı karşıyayız. Kurtarılmış bölgelerden bahsediliyor, iktidar kayıtsız kalıyor bir çok konuda, hatta onu geçtik iktidar destekliyor bir nevi... Yani toplumsal bir tetiklenme var. 80 evveliyatında ülkücülerin gayesi iktidarı yıkmak, devrim yapmak değildir, sistemi değiştirmek değildir ancak sol grupların ister kır gerillası, ister şehir gerillası, isterse propaganda yöntemiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkıp yerine sosyalist bir ülke getirmek gibi bir gayeleri vardır. Hatırlarsınız Deniz Gezmiş ve arkadaşları kır gerillası mı yapmalı yoksa şehir gerillası mı yapmalı diye tartışmalarda bulunmuşlardır, bunu da ben söylemem sol kaynaklar dillendirir. Deniz Gezmişlerin idamı da yanlıştır. Çünkü bir kahraman hediye etmişsindir Sosyalist düşünce sistemine ve o kahramanlık hikayesi altında canlanmıştır marjinal sol konjonktürler... Eee senin devletine kasteden bir düşünce var, o zaman dünyada bir Sovyetler emperyalizmi gerçeği var, soğuk savaş dönemi amerika ekonomik olarak işgale bakıyor, Sovyetler düşünce sonrası bloklaşma ve direk müdahale olarak işgale bakıyor (Afganistan örneğinde görüldüğü gibi) sokaklar ve üniversiteler kurtarılmış bölgeler olarak ilan ediliyor, Sosyalistler ele geçirdikleri üniversitelere Türk Milliyetçilerini almıyor, giren olursa Yusuf İmamoğlu gibi kurşunlara hedef oluyor (1970) vs vs vs o zamanlara kadar da Türk Milliyetçiliğinin bir tetiklenmesi bir karşı duruşu daha henüz yok ancak zamanla oluşuyor bu. Oluşmasına yönetimler imtiyaz sağlıyor bir nevi...

Sözde ülkücülerin liberallerin bir yerlerini yaladığına pek tanık olmak mümkün değil, en azından 80 evveli ülkücülerinden bahsediyorsak öyle. Amma ben şuna rastlamadım henüz ülkücü olup, böyle liberal hareketlere dahil olmuş ama hala ülkücülüğe pozitif yaklaşımlar getiren adamda göremedim, oysa solcuların içinde bunlardan çok var ki şu sıralar televizyonlarda fersah fersah boy gösteriyorlar. Neyse...

İlla Müslüman olmak için şu ya da bu felsefeye, düşünceye, mezhebe vs. uyacaksın diye bir şey yok. İslam'ı baz almalısın sadece, aksine geri kalan içtihadlar zaten teferrüat. Zira şöyle de birşey var bir dinin bir millete uyabilmesi için yorumlanması mı gerekir, yok öyle bir şey. Müslümanlık bireysel olarak her insana uyabileceğindendir topluma da adapte sağlar, Türklüğe en uygun Aleviliktir, Bektaşiliktir, Mevleviliktir, Malikilikdir, Sunniliktir demek yanlış ve kayıtsız kalır... İslam'ı olan temel şartlara riayet ettiğin müddetçe ve İslam'a canı gönülden inanarak, onun toplum düzenini sağlayıcı yasaklarına riayet ettiğin müddetçe mezhepe falanda ihtiyaç olmaz zira... Haa toplum düzenleyici dedik yaa bunu mantık süzgecinden geçirelim bir de ;)

İsmet Paşa ile ilgili yazdıklarınızı okudum, hemde yazdığınız gün ancak dediğiniz gibi acele ile yazıldığından sanırım tam olarak anlayamdım açıkcası:) Aynı fikirdeyim sizinle Kemalizm'in bitişi İsmet Paşa dönemine raslar ancak bahsettiğiniz Atatürkçülük diyebileceğimiz şimdiki sözde Kemalizmi getiren O değil Adnan Menderes'in kendisidir ki bunun nedeni çok partili sisteme geçişin olduğu 1945 yılıdır... Bizler İsmet Paşa'nın Kemalizm'den sağ ve din endeksli bir siyasete kaymasından dem vurarak karış çıkıyoruz siz tam tersini gerekçe göstererek karşı çıkıyorsunuz.... İsmet Paşa'nın sağa gösterdiği tepkinin yanında sola gösterdiği tepkilerde de örnekler vermiştim Nazım'ın 28 yıl 4 ay hapis yatması gibi... Yani dünya da dönemin sosyalist aydınlarının en büyüğü ve Cumhuriyet gazetesi ile ilgili söylediklerinize karşı söylemde bırakmadan şöyle bir örnek veriyorum... Onaylamıyorum Cumhuriyet Gazetesinin o yazısını ama:

Ayrıca yine onaylamıyorum ama: "Biz açıkça milliyetçiyiz ve milliyetçilik bizi birleştiren yegâne unsurdur.Türk çoğunluğunun yanında diğer unsurların hiçbir etkisi yoktur. Her ne pahasına olursa olsun, ülkemizde yaşayanları Türkleştirecek, Türklere ve Türkçülüğe karşı çıkanları yok edeceğiz." bu sözü söyleyen birisini sosyalist olarka nitelendiyorsunuz, varlık vergisini çıkartan adamı Türk düşmanı gibi lanse ediyorsunuz... Ki ben işte bu yaptıklarına karşıyım... Belki varlık vergisi ayrı sayılabilir:rolleyes:
İnönü yandaşı medyanın sosyalizm propogandasından örnek verir misiniz? Anlatılan değil de örnek... 2. dünya savaşında Almancı Faşist olduk, Bolşevik olduk, İngiltereci olduk dönem dönem milli menfaatlerimiz neyi gerektirirse onu olduk...
Taylan Özgür'e sıkılan kurşun iki gençlik arasındaki gerginliği artırmak için sıkılmıştır... Taylan Özgür'ün ablasının röportajları, araştırmaları ve görgü tanıklarının ifadeleri yukarıda yazdıklarınızı yalanlıyor...
Köy Enstitülerine gelince... Hasan Ali Yücel, Atatürk'ün bakanlarından ve çok önem verdiği gençlerdendir ve Köy Enstitüleri eğer İsmet İnönü tarafından kapatılmasaydı ne Adnan Menderes toprak reformunu engelleyebilirdi ne de Güney Doğu'daki bu işsizlik ve eğitimsizlik olmazdı...

68'lilerde de söylediğim gibi ilk yıllarda birlikte çok eylem yapmıştır bu iki gençlik... Kimdir bu iki gençlik? Tip gençliğinden bahsetmiyorum tabii ki... 67'de hareketlenen 68'de zirve yapan sol görüşlü aslında millici gençlik... Onların dertleri sistemi değiştirmek, ülkeyi yıkmak değildi... Onların derdi Anayasanın uygulanmasıydı... O dönemde En önde Türk bayrağı ile Atatük'ün İzinde Cumhuriyet Yürüyüşü yaptıkları için gençler tutuklandı... Bu gençler bir tek Türke kurşun sıkmamışlardır, bunu kimse iddia edemez... Banka hırsızlığı ve adam kaçırma (ABD subayı) dışında suçları yoktur ve idamı gerektirmez... 3'e karşı 3'tür aslında dertleri... Önceki yazımda da dediğim gibi bazı gruplar dışında birçoğu Anadolunun bağrından çıkmış yiğit gençlerdir.... Diğer gruplarda beli kullanılmışlardır nerden bilebiliriz? Aynı şekilde tıpkı sizin söylediğiniz gibi, bütün dünya da sosyalist bir gençlik hareketi başlıyor o dönemde Türkiye'nin bundan etkilenmemesi imkansız fakat bu 70'lerin ortasında yıkıcı ve kutuplaştırıcı bir hal almıştır... ABD Türkiye sosyalist olmaması için bir grubu desteklemiş Sovyetlerde ötekileri her iki grupta dediğim gibi kullanılmıştır ama o gençlik çok sonraları kullanıldıklarını anlamışlardır... Ama iş işten geçmiştir... Şu aynı şey 80 sonrasında da Kürt-Türk ayrımı ile karşımıza çıkıyor... Dediğim gibi ben sizden biraz farklı olarak daha dışardan bakabiliyorum çünkü iki grubada tabii değilim... Yani örnek verirken bile tek taraflı bakıyorsunuz örneğin Atatürk Üniversitesine solcu gençler girebiliyor muydu? Ya da Ahmet Turan Alkan eskinin Ülkücüsü sonranın Liboşu değil midir ya da başta Melih Gökçek gibi siyasiler ve gazeteciler sayılamaz mı... Ancak dediğiniz gibi eskinin solcuları ağarlıktatır çünkü o dönemde o tür gazeteciler çoğunluktadır... Önceden de dediğim gibi ne onlar solcuymuş ne bunlar ülkücü... Hepside eskiden beri aydıncıklarımış sözde aydın, sözde halkçı, sözde millici...

İslamı baz almak doğru da bu İslam Türkiye'deki gibi sadece İslam felsefesi ile bezenmeyip Arap kültüründen etkileniyorsa ve öyle yaşanıyorsa her türlü şekilde dünyaya bakış açısına uygun bir felsefeyi araştırmak doğrudur...

doğan bulut
12.12.2009, 18:49
bügünde yarında ömrüm olduğu müdedce MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ benim aşkım

Klimasuyu
12.12.2009, 19:46
EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER

Obama'da öyle diyor Doğan abi "en büyük asker sizin asker, Pakistan'a sizin asker gitsin" diyor..:)

doğan bulut
12.12.2009, 19:50
Obama'da öyle diyor Doğan abi "en büyük asker sizin asker, Pakistan'a sizin asker gitsin" diyor..:)

yıldırım sen onu yenimi duydun ama ben yazmıştım 30 bin asker söz verdi tayip diye kardeş dahada neler söz verdi göreceğiz benim sözümü unutma doğan abi demişti dersin

Urumçi
12.12.2009, 20:09
İsmet Paşa ile ilgili yazdıklarınızı okudum, hemde yazdığınız gün ancak dediğiniz gibi acele ile yazıldığından sanırım tam olarak anlayamdım açıkcası:) Aynı fikirdeyim sizinle Kemalizm'in bitişi İsmet Paşa dönemine raslar ancak bahsettiğiniz Atatürkçülük diyebileceğimiz şimdiki sözde Kemalizmi getiren O değil Adnan Menderes'in kendisidir ki bunun nedeni çok partili sisteme geçişin olduğu 1945 yılıdır... Bizler İsmet Paşa'nın Kemalizm'den sağ ve din endeksli bir siyasete kaymasından dem vurarak karış çıkıyoruz siz tam tersini gerekçe göstererek karşı çıkıyorsunuz.... İsmet Paşa'nın sağa gösterdiği tepkinin yanında sola gösterdiği tepkilerde de örnekler vermiştim Nazım'ın 28 yıl 4 ay hapis yatması gibi... Yani dünya da dönemin sosyalist aydınlarının en büyüğü ve Cumhuriyet gazetesi ile ilgili söylediklerinize karşı söylemde bırakmadan şöyle bir örnek veriyorum... Onaylamıyorum Cumhuriyet Gazetesinin o yazısını ama:

Ayrıca yine onaylamıyorum ama: "Biz açıkça milliyetçiyiz ve milliyetçilik bizi birleştiren yegâne unsurdur.Türk çoğunluğunun yanında diğer unsurların hiçbir etkisi yoktur. Her ne pahasına olursa olsun, ülkemizde yaşayanları Türkleştirecek, Türklere ve Türkçülüğe karşı çıkanları yok edeceğiz." bu sözü söyleyen birisini sosyalist olarka nitelendiyorsunuz, varlık vergisini çıkartan adamı Türk düşmanı gibi lanse ediyorsunuz... Ki ben işte bu yaptıklarına karşıyım... Belki varlık vergisi ayrı sayılabilir:rolleyes:
İnönü yandaşı medyanın sosyalizm propogandasından örnek verir misiniz? Anlatılan değil de örnek... 2. dünya savaşında Almancı Faşist olduk, Bolşevik olduk, İngiltereci olduk dönem dönem milli menfaatlerimiz neyi gerektirirse onu olduk...
Taylan Özgür'e sıkılan kurşun iki gençlik arasındaki gerginliği artırmak için sıkılmıştır... Taylan Özgür'ün ablasının röportajları, araştırmaları ve görgü tanıklarının ifadeleri yukarıda yazdıklarınızı yalanlıyor...
Köy Enstitülerine gelince... Hasan Ali Yücel, Atatürk'ün bakanlarından ve çok önem verdiği gençlerdendir ve Köy Enstitüleri eğer İsmet İnönü tarafından kapatılmasaydı ne Adnan Menderes toprak reformunu engelleyebilirdi ne de Güney Doğu'daki bu işsizlik ve eğitimsizlik olmazdı...

68'lilerde de söylediğim gibi ilk yıllarda birlikte çok eylem yapmıştır bu iki gençlik... Kimdir bu iki gençlik? Tip gençliğinden bahsetmiyorum tabii ki... 67'de hareketlenen 68'de zirve yapan sol görüşlü aslında millici gençlik... Onların dertleri sistemi değiştirmek, ülkeyi yıkmak değildi... Onların derdi Anayasanın uygulanmasıydı... O dönemde En önde Türk bayrağı ile Atatük'ün İzinde Cumhuriyet Yürüyüşü yaptıkları için gençler tutuklandı... Bu gençler bir tek Türke kurşun sıkmamışlardır, bunu kimse iddia edemez... Banka hırsızlığı ve adam kaçırma (ABD subayı) dışında suçları yoktur ve idamı gerektirmez... 3'e karşı 3'tür aslında dertleri... Önceki yazımda da dediğim gibi bazı gruplar dışında birçoğu Anadolunun bağrından çıkmış yiğit gençlerdir.... Diğer gruplarda beli kullanılmışlardır nerden bilebiliriz? Aynı şekilde tıpkı sizin söylediğiniz gibi, bütün dünya da sosyalist bir gençlik hareketi başlıyor o dönemde Türkiye'nin bundan etkilenmemesi imkansız fakat bu 70'lerin ortasında yıkıcı ve kutuplaştırıcı bir hal almıştır... ABD Türkiye sosyalist olmaması için bir grubu desteklemiş Sovyetlerde ötekileri her iki grupta dediğim gibi kullanılmıştır ama o gençlik çok sonraları kullanıldıklarını anlamışlardır... Ama iş işten geçmiştir... Şu aynı şey 80 sonrasında da Kürt-Türk ayrımı ile karşımıza çıkıyor... Dediğim gibi ben sizden biraz farklı olarak daha dışardan bakabiliyorum çünkü iki grubada tabii değilim... Yani örnek verirken bile tek taraflı bakıyorsunuz örneğin Atatürk Üniversitesine solcu gençler girebiliyor muydu? Ya da Ahmet Turan Alkan eskinin Ülkücüsü sonranın Liboşu değil midir ya da başta Melih Gökçek gibi siyasiler ve gazeteciler sayılamaz mı... Ancak dediğiniz gibi eskinin solcuları ağarlıktatır çünkü o dönemde o tür gazeteciler çoğunluktadır... Önceden de dediğim gibi ne onlar solcuymuş ne bunlar ülkücü... Hepside eskiden beri aydıncıklarımış sözde aydın, sözde halkçı, sözde millici...

İslamı baz almak doğru da bu İslam Türkiye'deki gibi sadece İslam felsefesi ile bezenmeyip Arap kültüründen etkileniyorsa ve öyle yaşanıyorsa her türlü şekilde dünyaya bakış açısına uygun bir felsefeyi araştırmak doğrudur...

Hastaneye gitmem vesilesiyle konununda arada kaynamaması açısından hızlıca cevap vereyim. İnönü'nün sosyalizmi 1933 Leninist-Stalinist bir sosyalist ideadır. Nedir bu leninist idea, Troçkistin tam tersi milli bir sosyalist ideadır ki sömürgeciliği ve ırkçılık açısından nasyonel sosyalizmden hiçbir farkı yoktur. (BKZ: Sosyalist Rejimler, Devlet Sistemleri ve Ekonomik Tezler tarihi) Yani İnönü'nün nasyonel sosyalist tutumdaki hareketleri Bolşevik-2. Devrim politikasına uymaktadır. İkinci olarak Nazım'a ilk cezası Atatürk zamanında verilmiş, iflah olmamış açık bir şekilde sosyalistlik değil moskofçuluk yapmıştır. Parti içi ve sosyal tepkiler neticesinde hukuki mercilerin kararıdır. Cumhuriyet Gazetesinin o yayını marshall yardımlarının dayatması olarak TC'nin değişik politika eksenine çekilmesi yönü vardır. Şunu iyi bilmek gerekir Nasyonel Sosyalizm, Avrupa sosyalist düşüncesinin yansımasıdır(BKZ: Günümüz Fransa Sosyalizmi ve Irkçı Politikaları), genel anlamda sosyalizm olarak yaftalanan ve SSCB'nin ister siyasi, ister direk müdahale yöntemi olarak kullandığı da ırkçı ve sömürgeci bir tutuma dayanan sosyalist retoriktir.(dikkanizle retorik dedim, sistem olarak uygulanması hiçbir zaman gerçekleşemediğinden sosyalist devlet kavramı da saçma olmaktadır)
Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının bir çoğu sosyalist, komünist düşünce akımlarına biat etmiş bir kökendedir. 1940'lı yıllarda Nasyonel Sosyalist bir havaya büründükleri izlenmektedir. Peki o zaman Türkçü bir ideolojiye neden karşı çıkmışlardır İnönüyle birlikte? Hayır yoktur öyle bir şey denirse 19 Mayıs 1944 nutku ortaya çıkıyor inönünün ve o günki Cumhuriyet'in gündeminde bugün cemaat gazeteleri nasıl peşin hüküm veriyorsa Ergenekon hakkında, aynı ithamlar var... 1940 / 1950 tabandan kopmadan siyaset geliştirme dönemidir ki bu dönemdeki tehlikeli bir siyasetin işaretçisi olmakla gösterilmektedir... Evet 68'lilerle, Türk Milliyetçileri aynı yerden çıkmıştır ki buranın adı da Türk Ocaklarıdır. O dönemde yaşayanlar iyi bilir ve anlatır. Lakin toplumu tetikleyici, farklı bir sistem öngören ve Devrimi bolşevik ihtilaline benzetip toplumsal tetiklenmeyi amaçlayan, eylemlerini genişletmek amacıyla bedahü bunu ben değil kendi siyasi akımları betimler banka soygunlarının mücadelenin masraflarını karşılamak için yapıldığını ve en masraflı şeyinde silah temini olduğunu, bu vasıtayla daha öncede belirtmiştim kendi düşüncelerine yakın yayınlardan kır gerillası mı, şehir gerillası mı tartışmalarına ulaştıklarını kendileri bir şey yapmasalar dahi Güney Amerika Kahramanlık hikayeleri modelinde bir gençliği ayaklandırdıklarını akabinde de bu ülkenin fersah fersah çatışma ortamına çekildiğini zaten biliyoruz. Pekala aynı Öcalan gibi, öldürseydik kahraman olurdu dendi, peki yaşatmanın ne mantığı varmış şu günlerde gördük. Hapisaneden propagandasını yaptığını ve peşindeki kitlelerin şugün ulaşabileceklerinden daha büyük ve etkin bir kitle halini aldığını gördük. Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarına sallamıyorum burada yanlış anlaşılmasın, Deniz Gezmiş'lerin Atatürkçü olduğuna da inanmak güç zira Milliyetçiliği reddeden bir kesimin Atatürk'ün bazıları tarafından ırkçılıkla bağdaştırabililecek açıklamalarını ve icraatlarını iyi bilecek kadar bilgili olduklarında da hemfikirken bunu beklememiz imkansız, ki zaten günümüzde dahi takipçileri Atatürk'e Faşist ve Diktatör yakıştırması yapmaktadır, Aynı şekilde sosyalist bir düzen peşinde koşanların Nasyonel Sosyalistleri de İnönü'yü sahiplenmekte, bunun yanında Sosyalist kesimler dahi inönüyü sahiplenmekte hemde Atatürk'ten çok bir biçimde. Vaktim dar olduğundan sosyalistlerin inönüyü sosyalist ilan etme sebeplerini saymayacağım sadece Moskof sosyalizmi ile nasyonel sosyalizm arasında pek bir fark yok diyeceğim bunuda Rus Sosyalizminde devletin önemli erkanları her daim Slav asıllılara verildiğinden bahsedeceğim, onca senelik tarihinde ve slav kökenli olmayanların sovyetler nufusunun çoğunluğunu işgal etmesine rağmen en yüksek devlet mevkisine sadece Aliyev'in geldiğini de hatırlatacağım, geldiği mertebe de ahım şahım etkin bir mertebe değildir... Unutmadan Gürcülerde slav kökenlidir diye ekleyeceğim... Neyse allandırıp budaklandırmak yerine Cumhuriyet Gazetesinin sosyalizm üzerine görüşlerini tartışmak gerekiyor, yer yer nasyonal sosyalist yer yer moskof sosyalisti olan bu gazetenin baş yazarları nasyonaldir ancak yayın kurulundaki yazarların çoğu sosyalisttir demekten alıkoyamayacağım kendimi ki zaten temelinde baz alırsak 60lar ve 70lerdeki sosyalist gruplar arasındaki bölünmeyi Cumhuriyet Gazetesinin düşünsel karmaşıklığı oluşturmakta, aynı gazeteyi aydınlık grubu gibi maocular (aslında nasyonel sosyalistler) ile leninistlerin takip ettiği görülmekte. Yazarları da demokratik platform lafzı altında yazarlarını okuyucuların düşüncesine göre belirlemektedir ki, buna kimsenin itirazı olamaz... İnönü'nün 1940lı yıllarda Sabahattin Ali ve Hasan Ali Yücel'e karşı anti-sosyalist eleştirilere tahammülsüzlüğü, Hasan Ali'nin kalemi olan Sabahattin Ali ile Atsız'ın çekişmelerinin dava konusu olması, Hasan Ali'nin direktifiyle Sabahattin Ali tarafından ya da Hasan Ali'nin ve İnönü'nün bizzati müdahaleriyle kapanan dergiler ve Tutuklanan anti-sosyalist İnsanlar da bir nevi kanıt hükmündedir. Bakınız Türk Milliyetçiliğinin resmi devlet politikası olduğu dönemler ve Atatürk sonrası dönem ve bu politika sıcak kalmak zorundayken, Toplumsal tepkiyi ve en azından partiiçi tepkiyi bastırmak için Sabahattin Ali'ye verilen hüküm... Öyle pattanadak olmuyor yani bir siyasi uzaklaşma.

Sözde Kemalizm'in dayandığı kitapların basım tarihlerine baktığımız zaman Atatürk Hayattayken basılmış, sonra ki baskılarda yeniden düzenlenerek Atatürk'ün hayatı hakkında yalan yanlış bilgiler ve kemalizm hakkında yalan yanlış referanslar veren kitapların bir çoğu 1939-1950 arası TDK tarafından çıkartılmış. Mesela bugün TDK yayınları baz alınarak Atatürk'e karşı ithamların sunulduğu kitaplara, Atatürk hakkında ileri sunulan yanlış bilgilerin bu tarihler arasında girdiği görülmektedir... Buna en büyük örneği din hakkındaki kanıtlanamamış ama TDK'da yer alan rencide edici boyuta varan ya da inkar edici boyuta varan sözler İnönü dönemine rastgelir. Ancak bir şeye de hak veremeden edemeyeceğim, bu politik oyunu Menderes'te devam ettirmiştir... Zira Menderes'in çıkarları da bunu gerektirmektedir. Halkın önüne dinsiz bir Atatürk çıkartırsa, oylarının yükseleceğini müslüman halkın desteğinin büyüyeceğinin bilincindedir. Aynı şekilde İnönü zihniyeti de Atatürkçüleri kendi düşünce sistemine çekmek gayesiyle Atatürk'ü bu şekilde lanse ettirmenin kendi faydasına olacağının bilincindedir. Bu durumda Atatürk her daim her kesim tarafından kullanılmıştır ki 1944'de Kemalist olarak adlandırılan Subaylar ve Atatürk'e aşık olan tarihçiler, edebiyatçılar, siyasiler, memurlar ve öğrenciler tutuklanmıştır. 1968'den evvel Atatürkçü yürüyüş Ankara'da Gerçekleşen Türkçülük yürüyüşüdür bu bilinen bir gerçek...

Konu uzadıkça uzar, gelince kaldığım yerden devam ederim artık ki şunu da söyleyim Ahmet Turan Alkan hayatının hangi mertebesinde Ülkücülük yapmıştır 1970-1980 arasında gark eden olaylara ne derecede etkisi olmuştur. Benim eleştirdiğim burada fikir babalarıdır, tebaları değil sol konjonktürler açısından ;) Ahmet Turan Alkan'ı üstelik yakınen tanıyan bir babaya sahibim aynı dönem okuduklarından kelli, şunu diyebilirim Ülkücülük kisvesinde çakallık yapan insanlar vardır, eski ülkücüyüm diye yazarlık yapan çakallar. Mümtaz'Er Türköne'de bunlardan birisidir. Eski ülkücü yakıştırması nadir insanlara yapılabiliyor malesef ki bunlardan birisi de Muhsin Yazıcıoğlu'dur...

Neyse kaldığım yerden devam etmem dileğiyle Allah'a Emanet olun...

Arif Coşkun
12.12.2009, 20:20
Urumçi-Kıbrıslı alemsiniz ya birinirize dersmi veriyosunuz, yarınki ödevi aksatmayın puanınızı kırarım ona göre :D

nihat83
13.12.2009, 01:15
Bu acilan Konu bir Anket'mi yoksa Tartisma Sayfasimi anlayamadim...

serhat_58
13.12.2009, 02:27
Büyük birlik partisine verrim oyumu

Urumçi
13.12.2009, 10:34
Urumçi-Kıbrıslı alemsiniz ya birinirize dersmi veriyosunuz, yarınki ödevi aksatmayın puanınızı kırarım ona göre :D

edeple tartışmak edeb göstergesidir arif beğ ;)

Arif Coşkun
13.12.2009, 12:57
edeple tartışmak edeb göstergesidir arif beğ ;)

Keşke herkes sizin gibi olsa, bu ülke işte şimdi bulunduğu konumdan çok daha ileride olacağı kaçınılmaz olurdu ;)

Böyle medenice bir ortam örneği gösterdiğiniz için her ikinizde kutlarım.

doğan bulut
13.12.2009, 15:09
geleceğin ikdidarını buğün tandoğan meydanı gösterdi

altuntas58
13.12.2009, 16:04
Bu gün secim olsa en azından A KE PE ye oy vermezdim

ÖnceVatan_58
13.12.2009, 19:47

sayın yönetici şu kelime tahrik edici değilmi benim buna istinaden cevaplarımı silmişiniz adeta provakatörlük yaparak ortamı geren bir mesajı neden silmezsiniz. O partiyi tutan seven taraftarlarına bir saygısızlık değilmi bu?

O halde bende bu mesajın tersini yazıyorum bu arkadaşın hoşuna giderse.

Sivas için önceliğim, CHP o gelmezse MHP o gelmezse Saadet o gelmezse AKP ama BBP hiç gelmesin

Urumçi
14.12.2009, 08:48
Arkadaşlar sakin olun yahu. Tamam herkesin temennileri var biliyoruz...

Barikat Kürt Açılımına yandaş değilsen ikinci sıraya Saadet'i niye koydun ki, onlar tarafı bu açılımın :)

Benim şu şeraitte de Temennim o ki AKP bu vatanın tüm erklerini ele geçirmiş bir haldedir, bu sebeple iktidara AKP gelmesinde kim gelirse gelsin... Artık bunu diyecek duruma geldik. Ancak Dünki Tandoğan Mitinginde gördüğüm bir şey vardı o meydanda Alevisi, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Sunnisi, Hacı Bektaşı, Dersane öğrencisiyle velisi, Şehit aileleri, Gazi dedeleri, Bektaşi Dedeleri kısacası 7'den 70'e herkes vardı ve herkes Ne Mutlu Türk'üm Diyene diye haykırdı ardından da Tekbir nidalarıyla... Ben ülkücüyüm eyvallah, mhp'ye oy veriyorum ama bu ruha partisel olarak bakmamak gerek, bu türlü oyunlara karşı artık dur diyen anadolu'nun kuvai milliye ruhudur...

Saygılar...

doğan bulut
14.12.2009, 17:22
sivas ovası bozkurtların yuvası

nihat83
14.12.2009, 19:48
..........Saadet Partisi..........

Urumçi
14.12.2009, 23:45
Ben bu başlıkta Saadet Partisi'ni ilk defa görüyorum o yüzden dayanamayıp soracağım arkadaşa.

Neden Saadet Nihat Beğ?

ismail 58
15.12.2009, 00:06
Ben parti olarak ve siyaset olarak konuya girmeyeceğim,
girmekte istemiyorum ama yalnış anlaşılmazsa şu yorumu yapacağım,
Numan kurtulmuş bence siyasetin yeni ve yükselen değeri.

doğan bulut
15.12.2009, 00:18
saygı duyarım

ayten58
15.12.2009, 00:28
noluyo be msjmı kim yok etti. daha bismillah demeden.bu ne saygısızlık be.açıkca çık git diyin bari
böyle saman altından su yürütme ayıp kaçıyor bence.

doğan bulut
15.12.2009, 00:42
noluyo be msjmı kim yok etti. daha bismillah demeden.bu ne saygısızlık be.açıkca çık git diyin bari
böyle saman altından su yürütme ayıp kaçıyor bence.

yok silecek kimse yanlışlık olmuştur her şey normal

ayten58
15.12.2009, 00:43
herkes kime oy vereceğini yazıyor silinmiyor benden istediğiniz ne
istediğiniz kadar silin ben bu sevdaya baş koymuşum MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GELİN Bİ DAHA SİLİN MHP MHP MHP MHP MHP MHP MHP MHP MHP .

ayten58
15.12.2009, 00:45
YAHU BENDE BAKTIM KİMSE GÖZÜKMÜYOR AMA MSJIM NASIL YOK OLURKİ
durup dururken doğan yolladıktan sonra birde bakarım hep okurum yanlıışışm varmı diye ama yok oldu birden.

doğan bulut
15.12.2009, 00:54
YAHU BENDE BAKTIM KİMSE GÖZÜKMÜYOR AMA MSJIM NASIL YOK OLURKİ
durup dururken doğan yolladıktan sonra birde bakarım hep okurum yanlıışışm varmı diye ama yok oldu birden.

ben sildim kardeşim ben

Urumçi
15.12.2009, 01:57
Ben parti olarak ve siyaset olarak konuya girmeyeceğim,
girmekte istemiyorum ama yalnış anlaşılmazsa şu yorumu yapacağım,
Numan kurtulmuş bence siyasetin yeni ve yükselen değeri.

Prof. Dr. Numan hocayı bende sempati ile karşıladım ilkin, gayet ılımlı bir insan ve makul bir insan gibi geldi bana ancak beni düşündüren yegane şey şudur ki Muhalif kanatın içinde Açılımı tek destekleyen şahsı muhterem. İnanıyorumki bunu da bilinçli olarak yapmıyor ya da gayesi Millet faziletini etnik kökenlere bölüp, ideolojisi neticesinde İslam çatısı altında toplamaya çalışmak olabilir. Neticede Milli Görüşün gayesi açıkca belirttikleri üzere İslami bir devlet ve toplum düzeni sağlamak... Bunu da mezhepsel manada yapmak, ama sakat olan noktaları var ilkin mezhepselliği, ikinci olarak bu ülkede sadece islami kesimin yaşamaması, üçüncü olarak 2. Dünya Savaşında Halife'nin ülkesine karşı Müslüman Arapların Hıristiyan İngilizler yanında yer alarak savaşması, dördüncü olarak 1925'lerde başlayan İngiliz ve Fransız güdümlü İslami içerikli olan İsyanı çıkaranların, Müslüman kardeşlerini acımasızca vurması ve kanlı bir şekilde bastırılması ve bu isyanların uzun sürece devam etmesi gösterilebilir. Bu ülkeyi ayakta tutacak şey millettir ve milleti zaten oluşturan şey dindir... Burada mezhep farkı ya da etnik köken farkı gözetemezsin. Benim takip ettiğim kadarıyla ,ki Şu siyasi fraksiyonlarda takip ettiğim yegane isimlerden birisidir, Numan Beğ'e karşı sempatim gitgide azalmaktadır...

Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim doğuda AKP'nin oylarına oynamak için böyle bir tutum sergileyebilir Numan Hoca ki Doğuda en etkin görüş Ne PKK'dır, ne AKP'dir. Doğu'da görüş egemenliği Anadolu Gençlik'in dolayısıyla Milli Görüş'ündür... AKP'ye emanet oyları geri alacağı gibi, doğu'daki müslüman halkında gönlünü bu vesileyle kazanabileceğini düşünebilir... Kazanmasında da fayda vardır... Bu yüzden desteklerim kendisini.

doğan bulut
15.12.2009, 08:56
bügünde MHP yarında MHP hep MHP olacak

Abdurrahman 58
15.12.2009, 12:04
''MAZLUMLAR ÜZÜLMESİN SAHİPSİZ KALDIK DİYE,ZALİMLER SEVİNMESİN MEYDAN BOŞ KALDI DİYE ! BİZ VARIZ ! HEPİMİZ BİRER MUHSİN YAZICIOĞLU'YUZ !''

ADAM GİBİ ADAM MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN ZEMAHŞER ALPERENLERİ !

ayten58
16.12.2009, 01:06
tabiiki yine MHP YİNE MHP MHP MHP.

ömer yalcin
16.12.2009, 04:36
bugün secim olsa benim icin degisen bir sey yok hepsi ayni bence herkez bir yol tutturmus gidiyor iste.......................... .....

LaEdri
16.12.2009, 10:17
Yani yanlış yapsalar bile değişmeyecek..:)

Urumçi
16.12.2009, 10:58
Yani yanlış yapsalar bile değişmeyecek..:)

Yanlışı yapanlara seçim sandıklarında ders verilmedikçe değişmez azizim...
Bunu buralarda parti militanı gibi görünen benim söylememde vahim...
Eğer partimin yanlış denen bir icraatına cevap veremezsem, ilk önce ben eleştiririm. Baktım hatalar devam ediyor o vakit cevabı şu yandaşı göründüğüm partiye ben veririm cevabı...

Herkeste bunu diyebilmeli...
O vakit belki bir şeyler olabilir, en azından partiler doğru yola girmek zorunda kalabilir;) Yani bunlara bu yanlış yolda devam etme imtiyazını tanıyan kimmiş? Bizmişiz efendim. Demekki de neymiş bu durumda layık bir şekilde yönetiliyormuşuz...

demirkan
18.12.2009, 01:59
Bir ak partili olarak ben de chp ye oy verenlere şaşırıyorum:)
Bu chp nin başındakiler nerdeyse chp'nin başında öbür dünyaya gidecekler:) yaş ortalamaları 70 küsür olduğu halde bu ülkeye ne çivi çakmışlar o bile meçhul:)

doğan bulut
18.12.2009, 06:45
ŞU ORTAMLARI GÖRÜPDE HALA AKP LAFI EDENLERE DOĞRUSU BENDE ŞAŞIYORUM ÜLKEYİ NE HALE KOYDUKLARINI GÖRMÜYORLARMI ANLAMIYORUM

AMA KİŞİLERİN GÖRÜŞÜNEDE SAYGI DUYARIM

gönlüm58
18.12.2009, 20:40
Bu chp nin başındakiler nerdeyse chp'nin başında öbür dünyaya gidecekler:) yaş ortalamaları 70 küsür olduğu halde bu ülkeye ne çivi çakmışlar o bile meçhul:)

Bundan sonra oy vermeye giderken senden özel izin alırız,oyumuzu kime dersen ona veririz...:):):)

ismail 58
18.12.2009, 21:00
Köyün mevcut muhtarına.

doğan bulut
18.12.2009, 21:04
valla bende bizim köyün dördüncü azasına oy vereceğim

Dilsad Hatun
19.12.2009, 16:33
valla bende bizim köyün dördüncü azasına oy vereceğim

Cih abi verme , sizin köye muhtar olurum ben :D

doğan bulut
19.12.2009, 20:18
tamam dilşat söz oyum senin

Urumçi
19.12.2009, 20:48

Akp ve Chp'nin yaş ortalaması 55'dir
MHP meclisteki en genç partidir yaş ortalaması 52 olarak.

Bu istatistikler 2007 seçiminden sonra derlenmiştir (+2 koy ortalamara ulaş)

ikinci olarak sen oğluna gemiler alan, karısına pırlantalar takan, elin sapığı berlusconi ile kanka olan, her ......ktan teyyarede amerika'ya koşup icazet alan, ülkenin sosyal düzeyini her geçen gün daha kötüye sürüklerken, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan, işçiyi, emekliyi, gaziyi, şehidi, sağlıkçıyı, esnafı kısacası tüm halkı malül eden ve en nihayetinde halkı bölen bir başkanı olan partiye nasıl oy veriyorsun o da ayrı mevzu...

goramaz
19.12.2009, 21:14
hala karar veremedim saadetin son günlerdeki performansını beğenmiyorum.yine de bir numaram

Urumçi
19.12.2009, 21:36
Saadeti bende destekliyordum Numan Hocayı epey bir takip ediyordum ama şu açılımdaki tutumu değiştirdi bu durumu.

Açılımı sosyalistler, kürtçü yazarlar dışında destekleyen tek akp dışı siyasi oluşum olması biraz temkinli yaklaşılması gerektiğini düşündürüyor...

goramaz
19.12.2009, 21:53
Saadeti bende destekliyordum Numan Hocayı epey bir takip ediyordum ama şu açılımdaki tutumu değiştirdi bu durumu.

Açılımı sosyalistler, kürtçü yazarlar dışında destekleyen tek akp dışı siyasi oluşum olması biraz temkinli yaklaşılması gerektiğini düşündürüyor...

Aslına bakılırsa saadet te bu konuda çizgisini net bir şekilde belirleyemedi.

ismail 58
19.12.2009, 21:57
Aslına bakılırsa saadet te bu konuda çizgisini net bir şekilde belirleyemedi.

Bu konuda çizgiyi tam belirleyen kim ki,

goramaz
19.12.2009, 22:00
şöyle ki abi... açılımı destekleyen tam destekliyor desteklemeyen hiç desteklemiyor..
saadet açılım şöyle gereklidir ya da böyle zararlıdır diye bir beyanda bulunmadı. ya da ben takip edemedim

ismail 58
19.12.2009, 22:03
Dese ne olur demese ne olur ki,
küllerinden doğmaya çalışan bir partiyi kim ciddiye alacak.

goramaz
19.12.2009, 22:12
abi bu bir duruştur
doğmak istemek ya da istememek değil..
isterse bir kişi olsun haklı olduğuna inandığın davanda bir kişi bile olsan onu savunursun. çoğunluk önemli değil

ismail 58
19.12.2009, 22:23
bana olmak yada olmamak, düşünüyorum ohalde varım gibisinden felsefi yaklaşımlarla,
duruşlarla tavırlarla yaklaşıyorsan, Türkiye'nin siyasi süreci hakkında bilgi sahibi olmadığının kanısına varırım.

goramaz
19.12.2009, 22:46
valla ne kanısına varırsanız varın...cahil de olabilirm alim de. bilmediklerimi ayağımın altına alsam başım göğe ererdi der sokrates..kaldık ki hiçbir zaman çok bilgili olduğumu iddia etmedim . düşüncem yettiğince dilim döndüğünce birşeyler yazmaya çalışıyorum.
siyasetin de bir felsefesi vardır olmalıdır..

ismail 58
19.12.2009, 22:51
Göğe mi erersiniz tavanamı değersiniz,
alim mi olursunuz cahil mi olursunuz bilmiyorum da,
sokrates felsefelerine ara verdiğiniz molalarda kendi ülkenizin tarihine de bakınız,
bu sizin bilinçli bir yurttaş olmanızı sağlayacaktır.

Not: Bir hemşerimin Alim olması hatta olabilme ihtimali bile beni onurlandırır.

gönlüm58
20.12.2009, 10:40
Bugünde yarında oyum Chp'ye...

EyüphanAydın
21.12.2009, 12:36
Burada hemen hemen herkez'in büyük birliğe oy verildiği görüyor.Demekki Ölüm güzel birşeymişki bu konu dikkate alınıyor.Hiç güzel olmasaydı ölür müyüd Peygamber?

İlerleyen dönemlerde BBP bana göre kapanıcaktır.Çünkü tek bir yaşayan lideri vardı oda merhum oldu.

Bizim hep tek bir liderimiz oldu,Bundan sonra oyların artıcağını sanmıyorum.Yalçın Topçu iyi olabilir,ama o koltuğu taşıyacak biri değil.

Hatta yaptığı açıklamalarda,Sayın Yazıcıoğlunun makamına oturmaktan bile korkuyorum diye sözleri vardı.Ne kadar iyi biri olduğunu o müteşekkir sözleriyle açıklamıştır.

Merhum Liderimiz Yazıcıoğlu hep ölmeden önce söylediği sözlerin en başındada ; Beni çok seven olduğunu biliyorum,ama oy vermiyorlar demişti.Her seven oy verseydi,şu anda hükümetteydik diye bir sözü geçmişti.

Ben şeçimde MHP ve BBP arasında kaldım.Zaman neyi gösterir bilemem.Ama bir tek gerçek var Türk-İslam Cephesi ve Nizam-i Alem

ÖnceVatan_58
22.12.2009, 09:15
Cumhuriyetin temel ilkelerine yürekten bağlı, zaman koşullar bu partide değişiklikler yapsada her zaman Büyük Önderimiz M.K.Atatürk'ün kurduğu CHP'nedir oyum.

erolerdogan1973
22.12.2009, 14:31
Cumhuriyetin temel ilkelerine yürekten bağlı, zaman koşullar bu partide değişiklikler yapsada her zaman Büyük Önderimiz M.K.Atatürk'ün kurduğu CHP'nedir oyum.

CHP..., CHP..., CHP...,

erolerdogan1973
22.12.2009, 14:32
secime cok var daha...

EyüphanAydın
22.12.2009, 14:36
Hayırlısı olsunda,Ülkemize faydası olsunda Sağcı olsun,Solcu olsun

Dilsad Hatun
23.12.2009, 12:06
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 2932671_52684_6382614_n.jpg

Mhp 'ye Allah'in izniyle .

doğan bulut
26.12.2009, 21:06
YAŞADIĞIM MÜDDEDCE MHP AŞKIMDIR VAZGEÇMEM

Dilsad Hatun
26.12.2009, 21:15
YAŞADIĞIM MÜDDEDCE MHP AŞKIMDIR VAZGEÇMEM

Baskın yesem gece gündüz durmadan kurtulmasam karakoldan sorgudan yıllar verdiğim soylu kavgadan dönersem kahpeyim ülkücü gardaş dönenler kahpedir ülkücü gardaş !

Dimiii Dogan Abi :)