PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kulübün adına yakışmıyor - Sivas Demirspor


Sivaslilar.Net
13.01.2010, 15:13
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Amatör Süper Lig’de her sezon şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösterilen Demirspor’un bu sezon sergilediği performansı değerlendiren Tüdemsaş Genel Müdürü ve Demirspor Kulübü Başkanı Halil Torun, takımın şu anki durumunun kulüplerinin ismine yakışmadığını belirtti.

Sivas’ın en köklü futbol takımlarından olan Demirspor, geçmiş yıllarda her zaman şampiyonluğun bir numaralı adayı olmuştu. Sivas’ı profesyonel liglerde de temsil eden ve mazisi başarılarla dolu olan Demirspor, bu sezon futbol severlere tam anlamıyla büyük hayal kırıklığı yaşattı. Bu sezon son olarak 4 Eylül Belediyespor’a 7-1 gibi farklı bir skorla mağlup olan Demirspor, Amatör Süper Lig’de 20 puanla 5. sırada kendine yer bulabildi.

Takımın kötü gidişi hakkında değerlendirme yapan Tüdemsaş Genel Müdürü ve Kulüp Başkanı Halil Torun, Demirspor’un içinde bulunduğu durumun kendilerini çok üzdüğünü söyledi. “Elde edilen sonuçlar kulübün adına yakışmıyor” diyen Torun, “Mazisi başarılarla dolu her sezon şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer alan kulübümüz bu sezon yarıştan bir hayli uzak kaldı” dedi.
Torun, bu çöküşün nedenini ise, “Takımı gençleştirme adına yapılan bir takım hatalar böyle sonuçlandı” şeklinde özetledi.

Özellikle son maçlarında 4 Eylül Belediyespor’a 7-1 yenilmelerinin Demirspor’a hiç yakışmadığını belirten Torun, “Demirspor öyle bir takım ki, maça başlamadan önce bile ismi yeter. Ancak Demirspor hiçbir maçta 7 gol yememeli. Geçen sezonu 3. sırada bitiren ve A Gençler takımı Türkiye üçüncüsü olan bir ekibin bu şekilde ezilmemesi gerekir” dedi.

2009-2010 sezonunu bu şekilde geride bırakacaklarını belirten Torun, gelecek sezon Demirspor’un yeniden adına yakışır bir biçimde mücadele etmeye başlayacağını ve bunun içinde ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.

Sivas Hürdoğan