PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğretmenlere AB bilgilendirmesi

Sivaslilar.Net
13.01.2010, 20:23
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Gürün ilçesinde, "AB Eğitim ve Gençlik Programları" ile ilgili olarak öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Birimi tarafından Gürün'de düzenlenen programda, öğretmenlere, yurt dışında eğitim fırsatı tanıyan ''AB Eğitim ve Gençlik Programları'' hakkında bilgi verildi.

Gürün Öğretmenevi Salonunda yapılan toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli proje uzmanları, öğretmenlere ''hayat boyu öğrenme projesi'' ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile çok sayıda öğretmen katıldı.

Proje uzmanı Süleyman Tecer, daha iyi iş imkanı yaratmak, sosyal bütünlüğü geliştirmek, çevrenin gelecek kuşaklar için daha iyi korunmasını sağlamak gibi amaçlarla eğitimcilerin yurt dışında kendilerini geliştirmelerine yönelik fırsatları kaçırmamalarını önerdi.

Proje kapsamında yapılan başvuruların kabulünün ardından tüm masrafların AB fonlarından karşılandığını ifade eden Tecer, AB Gençlik ve Eğitim Projelerinin önemine dikkati çekti.

Genel ve mesleki eğitimin yanı sıra eğitimle ilgili tüm alt program ve faaliyetleri tamamlayıcı bir yaklaşımla tek bir programda toplayan ''hayat boyu öğrenme programlarının'' Türkiye'nin eğitim ve öğretim hedefleriyle de örtüştüğünü kaydeden Tecer, ''Hayat boyu öğrenme programı, ilk ve orta öğrenimdeki öğrencilerimizden yetişkinlere, mesleki eğitim stajyerlerinden üniversite öğrencilerine, temel beceri ihtiyacı duyan insanlardan eğitim profesyonellerine kadar herkes için eğitim ve öğretimde gelişme imkanları ve karşılıksız mali katkı sağlayacaktır'' diye konuştu.

Toplantıda, proje uzmanları Sema Demirkoparan, İlknur Demir ve Nuran Kurt da proje başvurular ile ilgili konularda öğretmenlere bilgi verdi.

Hakikat Gazetesi

EyüphanAydın
13.01.2010, 20:47
Gürün ilçesinde, "AB Eğitim ve Gençlik Programları" ile ilgili olarak öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bu tarz toplantıların artması dileğiyle.