PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASINDA UĞUR MUMCU VE MUAMMER AKSOY'U SAYGIYLA ANIYORUM


Sabiha Serin
24.01.2010, 17:46
ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASINDA
UĞUR MUMCU VE MUAMMER AKSOY’U SAYGIYLA ANIYORUM


24 Ocak 1993’te öldürülen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’ un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 Ocak-31Ocak günleri arasındaki haftanın, demokratik kitle örgütleriyle birlikte “ ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI” olmasına karar verilmiştir.

24 Ocak 1993’te öldürülen Gazeteci Araştırmacı yazar Uğur Mumcu ile 31 ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 Ocak–31 Ocak günleri arasındaki hafta “ ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI “ olarak anılmaktadır.

Bu yıl ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASININ 17.yıldönümünde gerçekleşen tüm etkinliklerde; Tam bağımsızlık bilinciyle, baskıcı, sömürücü güce karşı konulacağı, faili meçhul cinayetler, yolsuzluklar, haksızlıklar karşısında suskun kalınmayacağı dile getirilecektir.

1993 yılından bu yana düzenlenen hafta, demokrasi ve adaletin kurumsallaşması için el ele veren demokratik kitle örgütlerinin yerel yönetimlerin, suskun kalmayan tüm aydınların ortak başarısıdır. Adalet ve Demokrasi haftası, Ankara başta olmak üzere yurdun pek çok yerinde ve yurtdışında, çok sayıda kitle örgütünün, kurum ve kuruluşların, yerel yönetimlerin ve gönüllülerin her yıl artan katılımıyla gerçekleştirilmektedir.

Demokrasi şehitlerimizden Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy Türk Ulusunu aydınlattıkları için Türkiye Cumhuriyetini yok etmek isteyen güçler tarafından haince katledildiler. Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy Atatürkçü düşüncenin gerçek savunucuları idi. Laiklik ve hukukun üstünlüğünü, ulusal bütünlüğü savunarak, kalemleri ile halkın gerçekleri öğrenmesini sağlıyorlardı. Cumhuriyeti, Demokrasiyi, Barışı, Bilimi savundular. Her zaman talana, vurguna karşı çıktılar. Terörün her türlüsüne, bölücülüğe, gericiliğe karşıydılar. Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin, Türkiye üzerindeki haince amaçlarını açıklayarak halkı aydınlatıyorlardı. Her zaman Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olmamızı, adaletin ve demokrasinin kurumsallaşacağı, laik, demokratik ve çağdaş bir ülkede çocuklarımızın yetişmeleri gerektiğini anlatıyorlardı. Onlar gerçek bir yurtsever idi. Bedenleri susturulsa da, gerçekleri yazan kalemleri, yazdıkları hafızalardan asla silinmeyecektir,

Demokrasi şehitlerimizden Gazeteci Araştırmacı Yazar Uğur Mumcu ve Prof. Dr. Muammer Aksoy’u 17.Ölüm yıldönümlerinde ADALET VE DEMOKRASI HAFTASINDA ve her zaman bütün şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranlarımla anıyorum. Mekânınız cennet olsun.
Sizler rahat uyuyun. Türk ulusu sizin çizdiğiniz yoldan devam edecektir ve sonsuza kadar ATAMIZIN İZİNDEYİZ, CUMHURİYET’İMİZİN BEKÇİSİYİZ, ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZIN GÖLGESİNDEYİZ.


SABİHA SERİN

Meraküm
24.01.2010, 17:56
Bu cinayetlerinde Ardında Derin Devlet var ama bir türlü aydınlanamıyor Aynı Şekilde Dink cinayetinde olduğu gibi

Arif Coşkun
24.01.2010, 18:11
Terör denen bela çok değerli insanları aramızdan aldı. Öldürülen insanlar kuşku yokki ülkesini çok seven insanlardı.
Ancak karanlık güçlerin maşası ne yazıkki bu çok değerli aydın, yazar, bilim adamı, profesörleri aramızdan aldı gitti.
“ ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI” kapsamında hepsini saygıyla anarken "Ergenekon soruşturması" adı altında gösterilen bu gayreti, bu ölen kişilerin davalarında da göstermelerini maşalarını değil gerçek katillerini bulup aydınlığa çıkarmalarını dilerim.