Orijinalini görmek için tıklayınız : Nüfusumuz arttı!
Sivaslilar.Net
25.01.2010, 11:25
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
2008 yılında yapılan nüfus sayımına göre Sivas Merkez nüfusu 288.693 olarak belirlenirken,son yapılan kayıt çalışmalarıyla birlikte nüfusumuz 12.102 artarak toplam merkez nüfusumuz 300.795 olarak belirlendi.
Sivas Belediyesi, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ve Mahalle Muhtarları tarafından yapılan nüfus tespit çalışmalarının ardından, Kayseri TÜİK Bölge Müdürlüğü bugün yaptığı açıklamada, Sivas Merkez Nüfusunu 300.795 olarak açıkladı.
2008 yılında yapılan nüfus sayımına göre Sivas merkez nüfusu 288.693 resmi kayıtlarda yer alıyordu. 14 Aralık tarahinde başlatılan nüfüs tespit çalışmaları çerçevesinde yapılan 20 günlük çalışmayla, Sivas merkez nüfusu 288.693’den 300.795’ çıktı.
Ekiplerin koordineli olarak sürdürdüğü başarılı çalışmaların ardından, vatandaşlarımız da duyarlı davranarak nüfus kayıt işlemlerini gerçekleştirdi. Bu çalışmayla nüfusumuzda 12.102’lik bir artış sağlandı.
Yapılan bu çalışmayla birlikte, genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamı üzerinden aktarılan paylardan Sivas daha fazla pay alacak. Artan merkez nüfusumuza paralel olarak, aktarılacak olan paylarda yaklaşık 2,5 trilyonluk bir kaynak sağlanacak.
Nüfus tespit çalışmalarıyla birlikte bu kaynak Sivas ekonomisine kazandırılmış oldu.
Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, “Nüfus tespit çalışmalarında emeği geçen herkese; başta konuya duyarlı yaklaşan Sivaslı hemşerilerimize, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hasan Tibetlioğluna, ilgili Belediye Başkan Yardımcılığımız Hayri Köse’ye, Muhtarlar Dernek Başkanı Duran Koç’un şahsında Mahalle muhtarlarımıza ve çalışmalarda görev alan personellere teşekkür ediyorum” dedi.
İsmail Özçelik
25.01.2010, 11:25
TUİK tarafından az önce açıklanan istatistiklere göre uzun bir süre sonra çok az miktarda olsa il nüfusumuz arttı. İl merkezinin nüfusunda ise %4.2 lik bir artış meydana geldi.
2008 Sivas (İl)=631.112
2009 Sivas (İl)=633.347
2008 Sivas (İl merkezi)=288.693
2009 Sivas (İl merkezi)=300.795
sivaslıgenç
25.01.2010, 11:36
Neyse hiç değilse iyi bir başlangıç oldu :)
Bundan sonra hep artar inşallah.
GokhanTurna
25.01.2010, 11:40
Eğlence yerleri, vakit geçirilebilecek yer, gezilecek yerler olsa daha fazla emin olun daha çok artar. Tabi bu durumlarla birlikde iş durumlarıda artar
artması bişiy değilde zaten işsizlik had safhada uşah git gide artıyoh niydeciyk len
.
sivas_sevdamiz
25.01.2010, 17:37
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2009 yıl sonu itibariyle Türkiye'nin resmi nüfusunu açıkladı. 2008 sonunda 71 milyon 517 bin 100 olan Türkiye nüfusu bir yılda büyük bir artış gösterdi. 14 ilin nüfusu azaldı.
Türkiye nüfusu, 2009 yılı sonu itibarıyla 72 milyon 561 bin 312 oldu. 2008 yılı sonunda nüfus, 71 milyon 517 bin 100 idi.
Türkiye nüfusu 2009 yılı sonu itibariyle geçen yıla oranla binde 14,5 artarak, 72 milyon 561 bin 312 kişiye yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2009 Nüfus Sayımı Sonuçları''nı açıkladı.
ÇANKIRI, BİLECİK VE ISPARTA ARTIYOR
Buna göre 2008 yılı itibariyle 71 milyon 517 bin 100 kişi olan ülke nüfusu, 1 milyon 44 bin 212 kişilik artışla 2009 sonunda 72 milyon 561 bin 312 kişiye ulaştı.
2009 yılında 81 ilden 67'sinin nüfusu bir önceki yıla göre arttı, 14 ilin nüfusu azaldı.
Nüfus artış hızının en yüksek olduğu iller sırasıyla Çankırı, Bilecik, Isparta, en düşük olduğu iller ise Tunceli, Ardahan ve Kars oldu.
SİVAS 2008 ----------- 2009
toplam nüfus 631 112---------- 633 347
il ve ilçe merkezleri 405 769----------- 417 756
belde ve köyler 225 343---------- 215 591
Yıllık nüfus artış hızı(binde) (-10,84)---------- (3,54)
Arif Coşkun
25.01.2010, 18:40
Merkezin artması o kadar önemli değil, ilçelerden köylerden yapılan göçlerle olmalı bu artış. İlimizin genel nüfusunda bir artış varmı ona bakmak lazım sanıyorum.
EyüphanAydın
25.01.2010, 19:00
İnşallah ilerleyen zamanlarda bu nüfüs biraz daha artar.
İsmail Özçelik
25.01.2010, 20:27
İlimizin genel nüfusunda bir artış varmı ona bakmak lazım sanıyorum.
Genel nüfusumuzda 2.000 artmıştır. Sürekli göç veren bir şehir için bence güzel bir dönüm olabilir. Tabi merkezin 300.000 barajını devirmeside önemli biliyorsunuz eskiden bu nüfusu geçenler büyükşehir oluyordu.
altuntas58
25.01.2010, 20:38
Nufusumuzun şehirmerkezinde artmasında belediyemizin büyük rolü olduğunu düşünüyorum gectiğimiz günlerde sivasta ikamet edipte sivas merkez nufusuna kayıt yaptırmayanlara bir takım yaptırımlar uyguluyacağını söylemişlerdi ve buna göre en az 10 bin ila 13 bin arasında merkez nufusun artacağını düşünüyorlardı aslında var olan nufuz resmiyete gecirildi ben bu sene önümüzdeki günlerde sivasın nufusunun 310 bin olacağını düşünüyorum
nüfüs kayıtımı hemen Sivasıma aldırıyım o zaman...
serkanka58
26.01.2010, 00:07
haydi sivas 1 milyon olalımmmmmmmmmmmmmm.........
Dahada artması dileğimle...
nüfusun artmasından ziyade artan nüfusa yeni iş imkanları sağlamak gerek ,bu konuda köylü köyünde kalmıyor tarım ve hayvancılık yapamıyor yapanda ancak kendini idare etmeye çalışıyor. merkezde nüfusun artması ayrıca yeni iş sahaları olmadığı için işsizlikte her geçen gün artıyor.
Nüfusun hayat kaliteleri artsın inşallah!Sivas'ımızın çok eksiği var çok!
Sivasprensi
26.01.2010, 13:10
daha önceden sivasın nufusunun cevre ıllerden fazla oldugunu özellıklede kayserıden buyuk oldugunu bılıyoruz.suan sıvaslı sayı olarakta cok fazla turkıyede ancak dagılmıs durumdayız.sagolsun ıktıdarlar sıvası hep es gecti ıs olanakları kurmadıkları gıbı elımızdekılerıde alıyor baska yerlere tasıyorlar yada kapatıyorlar.hal böyle olunca ınsanlar bızler gıbı baska memleketlere göcüyor.hepımız sıvasımızda kalabılseydık keske.ne eksıgımız var kayserıden konyadan??iş olanakları olmadan sıvasta önemlı bır nufus artısı olmasını beklemesın kımse.sıvasta olan nufusta kacmassa sukredelım.
Daha cok artar insallah...
MUTLU İTİK
26.01.2010, 22:31
Benim anlamadığım bu sayım sistemini çıkaran akp oldu ve kapı kapı sayım yaptırdı ama nasıl saydılarsa o sayımlar 2007 yılında yapıldı 2008 de açıklandı belediye başkanımız kapı kapı memur yolladı saydırdı 12 bin kişi es geçilmiş nasıl oluyor bu
Ve düşürülen millet vekili sayımız artırılacakmı devlet saydı eksik çıktık 1 vekil kaybettik belediye saydı fazla çıktık 1 vekil geri kalacakmı.
Benim bildiğim Suşehri belediye başkanı sedat sel de sayım yaptırıyor başka ilçelerde yapılıyormu bilmiyorum çünkü buradada epey kayıt dışı nüfus çıkmış toplam üfusumuz dahada artacak sanırım
İsmail Özçelik
27.01.2010, 00:33
Benim anlamadığım bu sayım sistemini çıkaran akp oldu ve kapı kapı sayım yaptırdı ama nasıl saydılarsa o sayımlar 2007 yılında yapıldı 2008 de açıklandı belediye başkanımız kapı kapı memur yolladı saydırdı 12 bin kişi es geçilmiş nasıl oluyor bu
Ve düşürülen millet vekili sayımız artırılacakmı devlet saydı eksik çıktık 1 vekil kaybettik belediye saydı fazla çıktık 1 vekil geri kalacakmı.
Benim bildiğim Suşehri belediye başkanı sedat sel de sayım yaptırıyor başka ilçelerde yapılıyormu bilmiyorum çünkü buradada epey kayıt dışı nüfus çıkmış toplam üfusumuz dahada artacak sanırım
Bu şöyle oluyor, eskiden üniversite öğrencileri bende dahil baba evinde sayılabiliyordu ama şimdi üniversite her yıl ders kaydı yapanı otomatik tuik e bildiriyor. Ayrıca çevre köylere adres gösterenlerde olabiliyordu ve İşhan TOKİ eskiden işhan köyüne sayılıyordu.
Bu şöyle oluyor, eskiden üniversite öğrencileri bende dahil baba evinde sayılabiliyordu ama şimdi üniversite her yıl ders kaydı yapanı otomatik tuik e bildiriyor. Ayrıca çevre köylere adres gösterenlerde olabiliyordu ve İşhan TOKİ eskiden işhan köyüne sayılıyordu.
Bu iş ders kaydına göre oluyorsa Eskişehir'in İstanbul'a yaklaşması gerekir malum açık öğretim Anadolu Üniversitesi'nde..
sivas_sevdamiz
27.01.2010, 03:13
Bu iş ders kaydına göre oluyorsa Eskişehir'in İstanbul'a yaklaşması gerekir malum açık öğretim Anadolu Üniversitesi'nde..
ama kardeşim açıköğretim okuyanların o şehirde ikamet etmesi gerekmediğinden açıköğretimde farklı bi durum vardır bence
İsmail Özçelik
28.01.2010, 19:01
Bu iş ders kaydına göre oluyorsa Eskişehir'in İstanbul'a yaklaşması gerekir malum açık öğretim Anadolu Üniversitesi'nde.
Açıköğretim ve uzaktan öğretim de ikamet zorunluluğu yoktur. Zaten bu bilgileri üniversite yönetimleri gönderiyor. Ben hem İstanbul Üniversitesinde hemde Anadolu Üniversitesindeyim, olaki Anadolu Üniversitesi beni açıköğretim değil de örgün göstermek istedi ama İstanbul da zaten görülüyorum, dolayısıyla yapmıyorlar veya yapamıyorlar her üniversitenin örgün ve ikinci öğretim kapasitesi belli.
İsmail Özçelik
28.01.2010, 19:02
Bu iş ders kaydına göre oluyorsa Eskişehir'in İstanbul'a yaklaşması gerekir malum açık öğretim Anadolu Üniversitesi'nde.
Açıköğretim ve uzaktan öğretim de ikamet zorunluluğu yoktur. Zaten bu bilgileri üniversite yönetimleri gönderiyor. Ben hem İstanbul Üniversitesinde hemde Anadolu Üniversitesindeyim, olaki Anadolu Üniversitesi beni açıköğretim değil de örgün göstermek istedi ama İstanbul da zaten görülüyorum, dolayısıyla yapmıyorlar veya yapamıyorlar her üniversitenin örgün ve ikinci öğretim kapasitesi belli.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.