PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış aylarında kalbinize dikkat edin

Sivaslilar.Net
28.01.2010, 23:58
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Özel Sivas Anadolu Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Halil Uç kış aylarında Kalp hastalarını uyardı.

Uç, Kalp hastalıkları ve kalp krizinin dünyada bir numaralı ölüm nedeni olduğunu söyleyerek, Türkiye’de ölümlerin yüzde 50’sinden fazlasının, kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığını belirtti.
Uç, “Ölümcül hastalıkların ortak noktası kalbi besleyen koroner damarlarda daralmaya yol açan ‘aterom’ denen plaklarda ani yapısal değişikliklerin ortaya çıkması ve damarın ani olarak tıkanmasıdır” dedi.
Uç, bunun sonucunda tıkanan damarın beslediği kalp bölümündeki hücrelerin canlılığını kaybedeceğini de belirterek ölüme yol açabilen ciddi ritim bozuklukları ve kalp yetmezliğinin de ortaya çıktığını söyledi.
Havaların soğuması ile birlikte kalp krizi riskini tetikleyen faktörleri de sözlerine ekleyen Uç, “Kalp ve damar hastalıklarının kış döneminde artışı ile birlikte kalp krizinden ölümler de kış aylarında artmaktadır. Soğuk havada enerji ihtiyacı artar ve kişiler bu nedenle aşırı yağlı yemek yeme, az hareket etme gibi davranışlar gösterir. Bu da kilo alımına neden olur ve ayrıca kanın damarlarda dolaşımını bozar. Kış aylarında artan hava kirliliği ile birlikte kapalı ortamlarda sigara içimi ve bu mekânlarda bulunma da, kalp krizi riskini büyük ölçüde artırmaktadır” dedi.

Sivas Hürdoğan

Salim58
29.01.2010, 06:21
kal denilen şey okadar çabuk ve acil oluyorki, bu ne yaşlı, ne genç ,nede soğuk dinliyor.

bi anlık birşey ben buna şahit oldum ,karşımda konuştuğum adam bir anda gitti,onun için birazda dikkatli olmak gerek,şakası yok yani...