PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zara’ya 4 yıllık Yüksek okul için harekete geçti


Sivaslilar.Net
22.03.2010, 08:11
Sivas'ın Zara ilçesine, Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu'nca alınan karar doğrultusunda 4 yıllık yüksek okul kurulması için çalışma başlatıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan, düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu'nun ilçede açılması planlanan yüksek okul için 17 Mart 2010 tarihinde toplandığını belirtti.
Senatodan beklenen kararın çıktığını ifade eden Bozdoğan, Zara'nın uzun zamandır beklediği 4 yıllık lisans öğretimi veren bir yüksek okul açılmasıyla ilgili ilk adımın atıldığını söyledi.
Bu konuda birkaç aydır çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bozdoğan, ''Nihayet Zara'nın uzun zamandır beklediği 4 yıllık lisans eğitimi veren bir yüksek okul açılmasıyla ilgili ilk adımı atmış olduk. Ama varmak istediğimiz noktaya ulaşmak için daha çok adım atmamız gerekiyor. Bu adımların atılması sürecinde hem üniversite olarak bizim, hem Zara'nın, Zaralı siyasilerin, bize destek verecek bürokratların önemli katkılarına ihtiyacımız var. Çünkü neticede giriştiğimiz iş hiç de yabana atılacak, küçümsenecek bir iş değil'' açıklamasında bulundu.
Bu konuda kamuoyu oluşturmaya ve konunun YÖK boyutunda ele alınması sürecinde katkıda bulunulmasına ihtiyaçları olduğunu anlatan Bozdoğan, ''Tabi işin bir de maddi boyutu var. Fethi Aras'ın başkanlığında kurulan yeni bir derneğe sahip oldu Zara. ZASİAD adıyla. Zaten o derneğin başkanı olan Fethi beyin girişimi ile biz işin fiziki altyapısını da temin etmeye çalışıyoruz. Fiziki altyapı derken eğitim öğretimin yürütüleceği binadır. Bu noktada binanın projeleri hazırlanmış, gerekli mimari onayları, en azından ön onayları, alan projelerinin onayları yapılmış durumda.'' dedi
Yüksek okulun açılmasında sadece senato kararının yetmediğini, işin YÖK boyutunun da olduğunu kaydeden Bozdağan, YÖK'ün lisans öğretimi verecek yüksek okul ve fakültelerin açılmasında ince eleyip sık dokuduğunu belirterek, ''Üniversitenin ilgili biriminin fiziki altyapısı, akademik kadrolarının durumu, birimin açılacağı yerleşim merkezinin nüfusu, merkeze uzaklığı, yerleşim yerinin kültürel altyapısı, bilimsel altyapısı, insanların bu birimle ilgili beklentileri, nasıl algıladıkları, ne derecede katkıda bulunacakları, bütün bunlar sürecin olumlu ya da olumsuz seyretmesinde önemli birer etken olarak karşımıza çıkıyor'' ifadelerine yer verdi.
Yüksek okulun adının Zara Orta Anadolu Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu olacağını belirten Bozdoğan, senatoda alınan kararla YÖK'e bu ismin teklif edileceğini söyledi.
Bozdoğan, yüksek okulun açılmasıyla birlikte iki bölüm teklifleri daha olduğunu, bu bölümlerin Bankacılık ve Finans ile Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü olduğunu anlatarak, okul inşaatının ise Nisan veya Mayıs ayında başlayabileceğini kaydetti.

Sivas Hürdoğan.