PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şarkışla’da çevre düzenleme çalışması yapılıyor


Sivaslilar.Net
29.04.2010, 07:30
Şarkışla Belediyesi, ilçenin işlek caddelerine gül dikiyor.

İlkbahar mevsimi ile birlikte çevre düzenlemesi çalışmalarına ağırlık veren Şarkışla Belediyesi, bu kapsamda Eski Sivas Caddesi ve İstasyon Caddesi'ni güllerle donatıyor. Ekipler, caddedeki yeşil alanlara gül fidanı dikiyor.
İlçe merkezinden geçen Kanak Çayı etrafında yapımı devam eden yürüyüş parkurunu inceleyen Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, yaptığı açıklamada, ''Şarkışla, Sivas'ın en gelişmiş, en yoğun ve en güzel ilçelerinden birisi.
Bu nedenle Şarkışla'nın görünümünü değiştirmek ve şirinliğine güzellik katmak amacıyla işlek caddelerimizi yedi veren gülleri ile donatıyoruz. Zaman içerisinde gül dikmediğimiz bölge kalmayacak, şu ana kadar bin adet yedi veren gülü dikildi. Amacımız sayı belirlemek değil, Şarkışla'yı gül bahçesine çevirmektir'' dedi. Ağaçlandırma çalışmalarına da değinen Gültekin, ağaçlandırma çalışmalarına Gazeteci Burak Erdoğmuş Caddesinden başladıklarını söyledi.
Gültekin, gül dikiminin ardından ilçede ve göletlerin etrafında ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.

Sivas Hürdoğan.